Hej!

Nu berätta jag lite om min pappa och mig. Ofta vi har missförstå varandra. Våra språk funkar inte så bra. Min första språk är teckenspråk och min pappas första språk är tala. Min pappa är inte bra på teckenspråk. Jag är inte bra på tala heller. När jag vill pratar med min pappa, vi bruka tecken med röst. Det funkar lite bättre än utan röst.

Ibland jag Skype med kompisar i vardagsrum eller i kök eller annat rum som min pappa kan ser. Min pappa trodde jag har varit elaka mot min kompisar. Han skäller mig. Jag är oskyldigt. Sen svarar jag att vi pratar om...... Han tror inte på mig. Sen svarar jag* Ellerhur du såg jag tecken sånt*. Han säga jaa, jag såg det. Sen svarar jag igen, precis jag har inte varit elaka, sen jag berätta lite vad vi pratar om. Jag har rätt att jag berätta lite än ingenting då han misstänk jag ljuger.

Ofta min pappa missförstå när jag pratar med min lillebror. Han tror jag reta honom eller annat. Han skäller mig, jag är oskyldig. Min lillebror säga till pappa att vi pratar om. Då min pappa lita på min lillebror. Han säga förlåt till mig.

Hur går med min mamma?

Det funkar jättebra. Men ibland missförstå varandra. Vi bruka använda tecken. Min mamma kan inte förstå mig när jag bokstäver tecken ganska fort. Min mamma bruka säga till. Då bokstäver jag lugnare, till min mamma förstå. Hon är ganska bra på tecken. Hon är lite blyg åt min dövkompisar. Jag vet inte varför. Men jag kan se att hon är lite tystare och leende när jag är med dövkompisar. Jag misstänka att hon är lite blyg. Men jag låt henne vara.

Vet att jag är dålig på svenska men hoppa att ni förstå mig. Jag är kämpa på att bra på svenska❤


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag bli vegetarisk för djur. Min pappa är jägarna. Min pappa tycket det är kul. Ärlig att jag tycket inte om jägarna. Jag har sett många dö djur. Jag tycket det är läskigt. När jag äta kött och tänka på djur, då kan jag känner mig läskigt och äckligt. Innan jag är inte vegetarisk, jag testa lite med vegetarisk mat. Jag tycket det är gott och känner mig lite bättre. Till sist jag bestämt mig bli  vegetarisk. Det funkar bra för mig.

Min favoritmat är spagetti med vegetarisksås med avkoda. Vissa vegetarisk är ingen god men fler gillar jag. Jag gillar mest soja och grönsaker. Min favorit frukt är avkoda. Jag älskar avkoda. Jag äta det nästa varje dagar.


Har en bra söndag! Vet att jag är dålig på svenska men jag kämpa på. En glädje bild på mig❤️

Likes

Comments

Hej!

Jag är nybörjare i blogg! Nu ska jag berätta vem jag är.

Jag heter Ebba Nilsson och är hörselskadad. Jag är 14 år gammal. Jag är vegetarisk. Jag kalla mig själv EllaKrl. Min smeknamn är Ella. Min mammas släkt efternamn Karlsson, kort bli Krl.

Jag bor i Skåne och Småland men säga inte vilken ort. Min föräldrar är skild. Min pappa bor i Skåne och min mamma bor i Småland. Min skolan är i Lund som heter Östervångsskolan. Jag bor elevhem när jag är liten. Ofta jag var ledsen och saknar min föräldrar. Jag har ingen språk när jag var liten. Min föräldrar är hörande. Dom visste inte att jag är döv. Berättar mer om detta sen i någon gång när skapar jag nya blogg. Då min pappa flytta till Skåne från Småland. När jag var liten då jag mår bra hos pappa men inte längre. Jag älskar min pappa, såklart. Det hände någon mellan mig och pappa. Berätta mer om detta sen i annat blogg.

Jag vet att jag är dålig på svenska men jag kämpa på!

Likes

Comments