Idag gav jag mig ut på en liten vandring tillsammans med mamma för att börja gå in mina nya kängor. Vi åkte upp till acksjöleden i Molkom och gav oss iväg på en 8km vandring. Det låter kanske lite, men i terräng är 8km ganska mycket. På vissa ställen fick man hoppa och andra dra sig upp för en sluttning med hjälp av ett rep.

Det var väldigt fint, och en välbehövlig tur. Det är verkligen avslappnande att vara ute i naturen, och skönt för kroppen att få lite utmaningar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu är det slut med planeten för den här gången, men vem vet, den kanske sätts upp igen om 20 år.
Det är lite sorgligt, för det var ett trevligt gäng, men också väldigt skönt. Nu kan jag fokusera all min energi på Cabary, och på sommarproduktionen i Mariebergsskogen som jag kommer att producera. Eftersom det här blir mitt första riktiga producentjobb tar det en hel del tid. Att lägga budget och skriva marknadsplaner är inte det enklaste, lyckligtvis är det väldigt roligt.

Bilden är på en tom scalascen efter utrigget

Likes

Comments

Mitt liv är verkligen i förändring just nu. Väldig mycket har hänt på kort tid och det är svårt att sammanfatta, men jag har lite nya projekt på gång. Jag pluggar inte längre, utan jobbar nu på Wermland Operas maskavdelning och på eventföretag. Jag håller också på med en föreställning som jag inte kan berätta särskilt mycket om i nuläget.

Här kommer en bild från häromdagen när jag och Ellen hade lite bakdag

Likes

Comments

Det har hänt en del sista veckan. Jag har flyttat, jobbat, repat och gått i skolan.
Jag kommer inte kunna sammanfatta allt just nu, så jag delar med mig ett citat från en novell av Rudyard Kipling, en av mina favoritpoeter.

Likes

Comments

En stor del av att lära sig mer om webdesign är att titta på andra hemsidor, både bra och dåliga. Därför spenderas en stor del av min tid just nu på att googla "good websites" och pinteresta allt fint jag hittar för att använda som inspiration.

Jag har en ganska tydlig stil när det kommer till vad jag gillar för layout, vilket syns på bilden där jag lagt några av mina nuvarande favoritsidor. Jag hoppas kunna göra hemsidor i den stilen om inte allt för länge!

Likes

Comments

Nu är premiären på Bäst of Cabary genomförd, och jag kan äntligen återgå till ett någotsånär normalt liv.

En snabb summering av veckan:
- Skolan har börjat. Det är svårt, men än så länge känns det bra och intressant. Vi har precis fått vår första uppgift, så jag märker snart hur bra jag lärt mig.

- Rep och premiär. Jag har haft rep i princip varje dag den här veckan, så jag måste säga att det var en enorm lättnad när premiären var avklarad. Ibland behöver man tid att pausa också!

- Matlådelagning med Ellen. Jag och min gode vän Ellen träffades och gjorde iordning matlådor, denna gången var det zucchini och halloumibullar som gällde, fantastiskt gott! Jag ska försöka lägga upp ett recept någon dag.

- Dennis födelsedag. Min fina sambo fyllde år, vilket firades med släktkalas (med min släkt eftersom hans bor på västkusten) och en massa gott fika. Vi gick också på premiären och tog ett glas vin på Brasseriet efteråt.

- Cabaryaudition. Bäst of hann knappt ha premiär innan det var dags för callback för nyårsföreställningen av Cabary. Mycket intressant, och vi verkar ha fått ihop vår ensemble.

- Långpromme och löptur. Mamma och jag gav oss ut på långtur till Alsters herrgård tidigare idag. 8,5 km, jag sprang c.a 4 och gick resten, vilket kändes som en bra start på höstens träning. Det är så underbart att vara i skogen och gå och springa!

Det var allt för den här gången, imorgon börjar en ny vecka med nya spännande äventyr.

Likes

Comments

Jag och min sambo Dennis har en tradition att varje sommar åka ut till Picassostatyn i Kristinehamns skärgård och luncha/fika, och i år var det dags för vår tredje utflykt.

Vi lånade en bil av mina föräldrar och köpte med Sallad från Johanssons i Kristinehamn (kan vara det bästa salladsstället jag någonsin besökt) och åkte sedan ut till Picassoudden. Egentligen är Picassoudden inget speciellt, men det är väldigt fint och lite roligt med statyn. Dennis hade med sig sin kamera, så vi passade på att fota lite, men de bilderna är inte redigerade än så de kommer inte med idag.

När vi var klara och skulle åka hem hände något tråkigt, bilen startade inte. Vi testade allt vi kunde komma på, men inget hjälpte. Det verkade som om batteriet var dött, och vi fick ringa min låtsaspappa och be om hjälp. Lyckligtvis var han inte upptagen och kunde komma direkt, så en timme senare var vi tillbaka på vägen.

Likes

Comments

Jag är lyckligt lottad nog att ha en gamelmormor i livet som vi kallar för Gammor, och igår firade hon sin 84 års dag.

jVanligtvis brukar vi äta middag hemma hos henne när hon fyller år, men i år var hon sugen på att prova någonting nytt. Därför åt hela släkten lunch på Alsters herrgård, poeten Frödings födelseplats. Det var hur trevligt som helst med god mat och bra service (de hade pyntat lite extra för jubilaren med flagga och allt). Vi hann dessutom med att promenera runt lite på markerna runtomkring som är fantastiskt fina.

​Jag kunde inte låta bli att fota dom fina fjärilarna på blommorna i parken.

Likes

Comments

I två dagar har jag i egenskap av regiassistent suttit med på Cabarys audition som en del av "juryn". Det har varit fruktansvärt intressant, och auditions är faktiskt ganska roliga när man inte själv är en av de sökande.

Man ser så mycket när man tittar på en audition. Varenda pointad fot, varje tröjdrag eller fibblande i håret, allt syns. Man ser också väldigt tydligt vilka som ger sig hän, vilka som tänker efter och vilka som bjuder på sig själva. 

Jag kan inte berätta så mycket om själva auditionen, men det var ca. 40 sökande och sökningen var uppdelad i fyra delar, ett dansprov, ett teaterprov, ett gemensamt sångprov med fokus på stämsång och ett soloprov.  Det var alldeles lagom för att man skulle hinna alla och få en uppfattning om dem. 

Bilden är från musikalen Chorus line, en väldigt bra film att se om man vill få en känsla av hur en audition kan gå till. 

Likes

Comments

Det har hänt mycket de senaste dagarna, jag har haft min sista dag på NWT, jag har börjat flyttpacka, men framförallt så har jag varit ute på en tvådagars kajaktur.

Jag har paddlat lite grann, men aldrig några längre turer, så det här var ett riktigt äventyr. Vi fricampade även under natten, vilket var en ny upplevelse för mig. Jag ska börja från början.

Vi la i kajakerna i närheten av Karlskoga vid 11 tiden och vädret var fantastiskt. Solen sken och vattnet var spegelblankt och reflekterade himlen. Någon timme senare började det småregna lite och vi gick i land och gjorde lunch. Åter i vattnet var vi fullt utrustade i regnställ och kjol och såg stora mörka moln närma sig. Regnet tilltog och vi la oss under en bro i hopp om att vänta ut det tråkiga vädret, men regnet övergick till hagel och vi blev fast under bron ett bra tag.
När det lättade upp igen kunde vi fortsätta och leta efter en lämplig tältplats, och vi hittade snabbt en klippa där det var enkelt att gå iland och där vi fick plats med alla tält.

Kvällen och natten finns det inte så mycket att berätta om egentligen, vi lagade mat, pratade och hade hur trevligt som helst. Vi hade turen att sova ute under ett meteorregn och såg flera fallande stjärnor.

Dagen efter var det dags att paddla hem. Det blåste ganska mycket och vågorna var mycket högre än några jag paddlat i förut, och jag ska erkänna att jag var ganska rädd. Jag tycker att det är sjukt obehagligt när dom är höga nog att knuffa en ur kurs, det känns liksom som om naturen är emot en. Men vi tog oss hem, och jag är väldigt nöjd med resan!


​Sämre ställe kan man sova på

Likes

Comments