dagbok

Vädret visade sig på sin absolut bästa sida idag så jag har njutit lite extra eftersom att det är min lediga dag. Vi har ätit gott grillat ute i solen ikväll, för mig blev det grillad halloumi (finns nog inget godare) och resten av familjen åt grillad korv. Jag hade slängt ihop en sallad av lite allt möjligt jag hittade här hemma i kylen och pappa hade gjort en coleslaw och lite grillade grönsaker, en middag i min smak.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links dagbok

KLÄNNING // HÄR - VÄSKA // SLUT - SKOR // HÄR

Hej på er! Vår "semester" är slut för denna gången, herregud vad kul vi haft. Tror inte jag skrattat så mycket på så få dagar innan. Det finns många saker vi kommer kunna prata om länge efter detta. Hade så gärna stannat kvar ännu längre. Jag är tillbaka i de vanliga rutinerna, jobbade igår men är ledig idag och imorgon. Måste föresten tipsa om skorna jag har på mig, helt otroligt sköna. Använde dem i söndags kväll när jag var på NAKD event Societen här hemma. Det kändes inte ens att jag hade klackar på mig, tips!

Likes

Comments

dagbok

Beach day, all day. Vi spenderar dagen vid vattnet även idag, tar det lugnt och försöker att undvika att bränna oss, har än så länge lyckats med detta. Vädret är på topp och vi ar fått de första riktigt fina dagarna av sommaren här. Vi älskar vädret och njuter till 100%, vad hittar ni på i det fina vädret?

Likes

Comments

dagbok

Från gårdagens lunch. Riktigt nice utsikt, mat, strålande sol och ett trevligt sällskap det var så jag åt min lunch igår. Vi fortsätter leva loppan här uppe och har det hur trevligt som helst.

Likes

Comments

dagbok

Godmorgon från oss här på Marstrand! Vi är finally här! Som vi längtat. Vid tolv tiden i natt kom vi fram. Några glas vin ute på altanen innan vi alla somnade som stockar. Jag måste dock fortfarande ha jobbmode på för jag vaknade igen strax efter sju och var helt utvilad. Tog en lång dusch innan jag väckte Vilma och vi sprang iväg till bageriet för att handla lite gott bröd till frukost. Nu väntar en dag med mycket sol och bad! Vad har ni för er idag?

Likes

Comments

dagbok

Hej snyggingar! Solen lyste och det var min lediga dag, kan det bli bättre än så? Knappast. Jag och Vilma har suttit ute i det fina vädret i större delen av dagen. Vi köpte med oss fika hem och satt ute med den i nästan tre timmar innan vi dukade om och värmde upp lite goda rester (zucchinibiffar). Vi njöt och såg solen sakta ta sig ner mellan träden. Resten av kvällen kommer vi mysa ner oss i soffan med lite frukt och en mysig serie på tv:n. Vad har ni hittat på idag?

Likes

Comments

i köket

Gårdagens middag serverades ute på altanen i takt med att solen sakta sjönk på himlen. Jag fortsatta sedan kvällen i samma sätt, sittandes i kvällssolen med färska jordgubbar. Middagen var iallafall en succé om jag får säga det själv. Det blev en typ av carbonara fast jag valde att byta ut baconet mot champinjoner då jag försöker undvika fläsk och nötkött så mycket som möjligt nu för tiden. Är ni sugna på att testa så hittar ni receptet här nedan för.

Pasta con funghi

2-3 personer

200 g spagetti

8 st champinjoner

1 klyfta vitlök

1 1/2 tsk persilja (fryst eller färsk spelar ingen roll)

2 dl riven ost

3/4 dl mjölk eller grädde

1 ägg

salt och peppar efter smak

GÖR SÅHÄR!

1. Koka upp vatten till pastan samtidigt som du skär champinjonerna i skivor.

2. Pressa och bryn vitlöken i en stekpanna. Låt pastan koka under tiden som du steker champinjonerna tillsammans med vitlöken. Låt dem få fin färg på sidorna och låt sedan stå på svag värme och tillsätt persiljan.

3. Blanda ihop ägget och mjölken/grädden tillsammans med salt och peppar och tillsätt sedan den rivna osten.

4. Häll av vattnet från pastan och rör sedan ihop pastan, oströran och svampen. Garnera med lite persilja.

5. Servera!

ENJOY!

Likes

Comments

dagbok

Godmorgon darlings! Jag sitter här och slänger i mig denna fantastiska frukost och är sen och stressad precis som vanligt. Min telefon har strulat hela morgonen och jag känner att den är inne på sina sista dagar, den har verkligen gett upp. Trots detta så känner jag mig pigg och inte det minsta ledsen över att jag ska åka iväg till jobbet om bara några minuter. Som jag sagt innan så trivs jag jättebra på min nya "avdelning" och har än så länge inte bävat över att åka till jobbet någon dag.

Likes

Comments

Contains affiliate links dagbok

outfit från dag nummer 2 på Summerburst

body - ZARA // jeans (annan färg) - Topshop // jacka - pappas gamla från 90-talet

Här har ni alltså min outfit från Summerburst dag 2. Det var på tiden kan man tycka att det kom upp. Gick även klädd likadant på Andrea´s 18 årsfest för någon helg sedan. Jeansen är ju mina favoriter för tillfället och body:n är nice med den öppna ryggen dessvärre verkar den vara slut online. Jag fick dessutom en hel del komplimanger om "min" jacka som många tyckte var hel ball. Lite extra kul är det ju att jag hittade den långt in i en garderob här hemma och att det faktiskt är min pappas gamla, ett tecken på att man aldrig ska göra sig av med gamla godingar.

Likes

Comments

i köket

Jag testade ju som sagt att göra zucchinibiffar igår och woow det var verkligen så gott och inte alls svårt att göra. Detta kommer absolut på långt upp på listan över vegetariskt. Till hade vi "sötpotatisslantar", tsatsiki och färskt surdegsbaguette och det var alldeles perfekt enligt mig.

ZUCCHINIBIFFAR

ca 10 biffar (ca 4-5 personer)

600 g Zucchini (ca en stor)

1 purjolök

1 röd chili

150 g riven cheddarost

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 dl ströbröd

salt efter smak




GÖR SÅHÄR!

1. Riv zucchinin grovt ca 1 timme innan tillagning. Lägg den rivna zucchinin i ett durkslag, strö salt över.

2. Skiva purjolök och hacka chilin. Rör sedan ihop chilin och purjolöken tillsammans med zucchinin (krama först ut så mycket vätska som möjligt innan det blandas), osten, äggen, mjölet och ströbrödet i en bunke.

3. Klicka ut biffar i en stekpanna på het värme med olja i botten. Stek biffarna i ca 4 minuter på varje sida (tills de blir "fasta" och har fått en fin yta).

4. Servera tillsammans med tsatsiki och sötpotatis.

ENJOY!

Likes

Comments