Header

Bara imorgon kvar på Kråkhoppet för i år. Fyra dagar har redan gått och tävlingen hittills har gått bra. Jag har varit där varje dag och jobbat på banan. Igår och idag har jag även hjälpt Fia och sköta om hennes två fina unghästar som Karin har tävlat. Det har gått jättebra och Karin gjorde två väldigt bra 110 cm-debuter med båda.

Igår kväll red jag Kurre i skogen, försökte jobba lite med att korta galoppsprången och få in bakbenen. I traven bara hålla honom i låg och så avslappnad form som möjligt.
Jag växlar lite mellan bettlöst och gummibett just nu, vi ska kolla tänderna på honom, så några dagar tills vi gjort det fortsätter jag så.
Vet såklart inte precis hur jag ska rida honom än, men jag provar mig fram och försöker hitta knapparna. Jag vet i alla fall att jag gillar honom jättemycket och att det ska bli roligt och börja träna😁

Ovanför, bilder på Gurra och Corre(Fias hästar), och på mig & duktiga ryttarinnan Karin såklart😉

Nedanför, uteritten igår kväll med Kurre❣️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lagomt hemma från Falsterbo, idag har jag jobbat på ridklubben. 5 dagars meeting i Svärdsjö(min gamla klubb), jag ska jobba på banan alla dagar utom lördag.

Igår red jag Kurre och han kändes fin, joggade lite i skogen och sen en stunds jobb på banan.
Idag blir det en skritt-tur eller promenad för honom.

Mina kusiner är här med sina ponnysar och tävlar i Svärdsjö, så vi red tillsammans igår.
Nu ska vi äta och fika lite!

Likes

Comments

Hemma från Falsterbo, har hunnit rida men inte packat upp. Det var så kul och komma ut på en ridtur, även om jag har varit bland flera hundra hästar har jag inte ridit något. Kurre var finare än jag förväntat mig, så det var också kul!
Han har motionerats medan jag har varit borta så jag kör igång med ridningen som vanligt direkt. Idag jogg ett varv runt elljusspåret och sen lite galopp på åkern.

Falsterbo har varit jättekul och jag har haft det bra!! Trött blir man efter jobb från morgon till kväll och klocka ställd varje dag. Men massor av inspiration och tankar med hem, och såklart, lite fattigare.
Har knappt köpt något men jag kan visa lite någon dag. Tänkte även berätta lite mer om själva jobbet och vad jag har gjort i Falsterbo.

Likes

Comments

Nu har jag varit i Skåne några dagar och Falsterbo Horse show har börjat för i år.
Idag har vi förberett för alla hästar som ska stallas in. Jag och Vilma har mockat ur några boxar och städat lite. Boxplaceringarna har mest Fia, Bella och Helena gjort och det har blivit jättebra.

Nu på kvällen har jag och Vilma cyklat till Ica och köpt lite godsaker som vi fikar på..

Imorgon fortsätter vi jobba på och hoppas på en bra härlig dag😁

Likes

Comments

Igår tränad jag och Kurre dressyr för Annika, det var första träningen med honom. Vi satte inte så mycket press på honom utan tog det lite lugnt. Han är jätterolig och jobba med!! Vi försökte hitta den bästa formen och få honom stadig, från skänkeln fram till stöd och kontakt i handen. Jag har inte alls trimmat så mycket på dom två veckorna jag haft honom, så vi känner inte varandra så bra än. Men jag är mycket nöjd med träningen!
Dock kände jag mig lite ringrostig, det var länge sedan jag tränade....🙈

Efter träningen var jag med kompisar och hade lite spa med bastu och bad✨❣️
Nu ska jag åka till Borlänge och fixa ett nytt pass, mitt gamla går snart ut..

Likes

Comments

Kurre har varit hos mig i lite mer än två veckor nu, jag har hunnit prova mycket men såklart inte allt.
Rida ut själv, med andra, hoppa på banan, duscha, gå i stor gräshage, göra i ordning osv. Allt det går huuur bra som helst. Det ENDA knepiga hittills var när vi provade lasta honom, han var så gullig... Det syntes så tydligt att han ville gå in och vända sig, efter som att han åkt lastbil.
Men efter lite trix och träning gick han både in och ut jätteduktigt!! Vi ska prova köra snart, men vi vill inte stressa så att det händer något onödigt.

Han är försiktig av sig, och kan titta lite, men det bästa är att hittills så har det varit lätt att "komma förbi det". Tex om han ser en pressening och blir spänd och tittig så behöver jag bara lägga pyttelite skänkel så går han fram och förbi.

Jag har börjat jobba, Ica på måndagar och torsdagar. Sen lite på ridklubben, har även kört lite traktor åt morfar.
Vecka 31 är det ridläger på klubben så då är jag där måndag till fredag.

Falsterbo och Skåne om tre dagar!! Jag åker med Fia och Bella, vi kommer att vara där hela tiden. Det ser jag fram emot!

Likes

Comments

Igår hoppade jag Kurre första gången hemma. Han var jätteduktig och gjorde bra ifrån sig, vi gjorde inget speciellt utan joggade igång och jobbade lite galopp. Sen hoppade vi fram på en liten cavaletti. Styrde runt på en mini-bana först och sen några språng på ca 90 cm. Gjorde inget märkvärdigt som sagt, utan bara kände av hur han betedde sig här hemma på banan.

Idag har vi ridit ut helt själva för första gången och även det gick mycket bra! Lite spänd och tittig men han går alltid fram när man ber om det, härlig inställning!
Red i alla gångarter och försökte få honom så avslappnad som möjligt.

Imorgon ska han få en välförtjänt vilodag efter några dagar av jobb.

//Ella💋

Likes

Comments

Idag har jag ridit Kurre på åkern för första gången. Jag vet inte om han har gjort det förut, men i vilket fall så gjorde han det bra. Han var väldigt stark i mellan åt, men på slutet kändes han jättefin både i formen och i munnen. Jag ska jobba mycket med övergångar och att hålla honom sysselsatt med olika vägar och övningar. I början kommer jag försöka hålla det enkelt men så småningom om ställa högre krav på både honom och mig.

//Ella💋

Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas ni har en bra sommar i regnet... Jag tänkte starta igång med bloggen igen! Funderat lite på det, men när jag såg att min kompis @Elsabimer börjat igen så bestämde jag mig.

Jag tänker försöka uppdatera dagligen som jag gjorde förr, saknar att skriva av mig. Jag har en instagram, @ellahoglundhorses, där jag bara lägger upp hästrelaterat och ganska ofta, men där finns det inte plats för att berätta och beskriva så mycket som här.

Det har hänt en del sen sist som jag måste berätta...
Hoppas att ni tycker att det ska bli roligt😊

Likes

Comments

Mycket hejdå, idag har jag och mamma åkt och mött upp Fähnchens nya ägare, som ska ta föl på henne.
Vi möttes i Örebro då det vad ungefär halva vägen, då gick jag med Fiffi en stund, innan vi sa hejdå
❤️
Hon som har Fiffi nu bor i Småland och är mammas kompis bekant.
Förhoppningsvis ska alltså Fähnchen få ett föl nästa år! Jättekul!

Anledningen till detta är att Fähnchen, som jag nämt flera gånger förut, är triangelmärkt pga av en kronisk skada i höger bakhas.
Hon kommer inte att fungera som ridhäst, men enligt veterinär ska avel mycket väl fungera! Sen finns det såklart inga garantier, men planen är att hon ska bli mamma.

Vi har diskuterat fram och tillbaka med även detta beslutet, såklart. Tillslut har vi kommit fram till att vi inte vill ta föl själva, då vi känner att det är bättre om hon får gå med flera andra ston som också ska föla. Enligt oss mår hon bättre av det än att bli ensam när vi andra går ut och rider, osv.

Jag är jättetacksam över tiden jag fick med Fähnchen även om den blev kort..
Hon har lärt mig mycket som jag kan ta med mig och framförallt, har hon varit så vänlig, och snäll
💗
Att hon har haft ont är inte kul någonstans, men jag är glad att det inte han gå längre än vad det gjorde.
Tack för allt finaste Fähnchen❤️❤️

//Ella💋

Likes

Comments