Header

Mycket hejdå, idag har jag och mamma åkt och mött upp Fähnchens nya ägare, som ska ta föl på henne.
Vi möttes i Örebro då det vad ungefär halva vägen, då gick jag med Fiffi en stund, innan vi sa hejdå
❤️
Hon som har Fiffi nu bor i Småland och är mammas kompis bekant.
Förhoppningsvis ska alltså Fähnchen få ett föl nästa år! Jättekul!

Anledningen till detta är att Fähnchen, som jag nämt flera gånger förut, är triangelmärkt pga av en kronisk skada i höger bakhas.
Hon kommer inte att fungera som ridhäst, men enligt veterinär ska avel mycket väl fungera! Sen finns det såklart inga garantier, men planen är att hon ska bli mamma.

Vi har diskuterat fram och tillbaka med även detta beslutet, såklart. Tillslut har vi kommit fram till att vi inte vill ta föl själva, då vi känner att det är bättre om hon får gå med flera andra ston som också ska föla. Enligt oss mår hon bättre av det än att bli ensam när vi andra går ut och rider, osv.

Jag är jättetacksam över tiden jag fick med Fähnchen även om den blev kort..
Hon har lärt mig mycket som jag kan ta med mig och framförallt, har hon varit så vänlig, och snäll
💗
Att hon har haft ont är inte kul någonstans, men jag är glad att det inte han gå längre än vad det gjorde.
Tack för allt finaste Fähnchen❤️❤️

//Ella💋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God morgon! Halva påsklovet är förbi😢, men hittills har det varit bra!

I tisdags åkte jag, Jennie och mormor ner till Örebro och lämnade Chippen. Han är såld till ett ridgymnasium, han verkade trivas mycket bra! Han ska gå 5 dagar/vecka och vila på helgen, och under sommarlovet ska han få gå på bete, så skönt för honom
✨🦄
Blev även lite shopping i Marieberg, träningskläder och skor.

Jag provade en häst i måndags👌🏻😻, och idag åker vi till Skåne för att i helgen prova 6 st, det kanske blir någon mer på vägen dit eller hem.
Jag är jättetaggad på att hitta min nya stjärna
😃⭐️
Men resan dit ska bli sådär... Det tar många timmar, jag får kolla på serier och lyssna på poddar.

Igår förmiddag var jag och Jennie in till stan på behandling, akupunktur. Under dagen städade jag transporten och fixade ute. Härligt väder var det också! På kvällen åkte jag till en jätteduktig hudterapeut/makeup-artist som har salong här i Linghed. Hon fixade mina fransar och bryn👩🏼‍🎨

Nu ska jag börja packa för Skåne, vi åker när mamma slutat jobbet!


Slänger in några bilder från hans nya hem, shoppingen och transport-städningen här nere.

//Ella
💋

Likes

Comments

Nu när ni har fått lite koll på vad som kommer att hända med dom två hästarna nu, ska ni få lite koll på framtiden!
Jag ska såklart fortsätta med ridningen, är mer sugen än någonsin på att komma igång... Även om jag vardagsrider lite nu, sköter om hästarna & stallet, så saknar jag att träna, tävla och allt som hör det till!
Red Chippen lite på ridbanan i onsdags, och det var så roligt, även om jag bara travade bommar och hoppade några små språng
😅

Det jag längtar mest till är allt trimm, sitta på ridbanan med småhinder och traggla lydnad, åka iväg och träna. Det är bland det bästa jag vet. Men SJÄVKLART är jag mycket tävlingssugen också!!

Jag har provat några hästar, (började när det var klart att Fiffi inte skulle hålla), men det har inte blivit något med någon av dom. Alltså fortsätter jakten.. Har några inbokade på lovet, men jag håller det hemligt hos vem eller vilka.

Ni kanske tycker att jag är knäpp, men jag vill verkligen ha en skimmel
😻😻
Såklart, är den perfekta hästen brun, så blir det ju den. Men jag skulle så gärna vilja ha en skimmel
😝

//Ella
💋

Dagen då vi köpte Fiffi, 12 februari 2016💜

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Bloggen var länge sedan... Men jag kände att det var dags att köra igång lite igen. Anledningen till det är mest för att jag har en del att förklara och berätta. Instagram är bra men känner jag mig själv rätt kommer det här inlägget bli lite långt...

Den största nyheten är att
Chippen är såld. Jag vill börja med att säga att allt har gått väldigt fort från det att vi tog beslutet.

Vi köpte Chippen för 4 år sedan, då var det meningen att min moster Jennie skulle rida honom, och sen när jag skulle gå över på storhäst, skulle jag ta över.
Redan i början när jag red honom så kände jag att det inte riktigt klickade mellan oss..
Men jag har försökt lite ändå och kommit igång med honom mellan ponnysarna. Vi han med några starter hösten 2015 och jag tyckte faktiskt att det var riktigt kul.

När båda ponnysarna var sålda började jag rida honom lite mer. I februari 2016 köpte vi Fiffi, tanken var då att jag skulle ha Fiffi och samtidigt, komma igång på riktigt med tävlandet på Chippen.
Men efter mycket om och men har vi nu bestämt att detta är det bästa alternativet, att han passar bättre hos någon annan, och på ett sånt ställe som vi nu hittat åt honom!

Detta beslut är väl genomtänkt och jag ser det inte som ett nederlag, snarare tacksam för dom erfarenheter han gett mig, och att det faktiskt är ett moget beslut.

Vi kör ner honom på tisdag till nya stället. Det är en gymnasieskola, där vi hoppas att hon kommer att trivas bra!
Tack för allt du lärt mig Chippen
💕Kommer sakna honom, min nallebjörn💞
Önskar honom all lycka


Nästa nyhet är att
Fiffi(Fähnchen) nu har blivit triangelmärkt.
Hon fick märket i tisdags, och hon var så duktig! Bara stod stilla och åt godis medan Ingela tryckte triangeln mot henne.
Snällaste Fiffi
🦄💗

Har även lite mer nyheter, men det tar vi en annan gång!
Ha en glad påsk🐣🐣

//Ella
💋

Likes

Comments

Fähnchen var jättefin för Annika i torsdags, vi jobbade på det vanliga i galoppen att ändra längden på sprången, ändra formen men att hon ska ta stöd på bettet och vara stadig även fast jag ändrar formen. I traven flyttade jag henne för inner på volt, i början tog det nån sekund för mycket innan jag fick rätt respons men i slutet av det jobbet gjorde hon det bra och blev avslappnad av det. Det är så himla kul när man hittar den känslan man letar efter och det gjorde jag många gånger på den här träningen!
Såklart hade jag haft mycket svårare att fixa det själv, så jag har sån tur att bästa Annika hjälper mig!

//Ella💋

Likes

Comments

Kom precis in från stallet, har varit ute på åkern och ridit Fähnchen som kändes fin och väldigt avslappnad. Hon jobbade på jättebra i lång och låg form i både trav och galopp.
Direkt efter skolan idag (och i måndags & igår) så har jag åkt in till stan direkt efter skolan och gått på AM-teorin. 8 timmar sammanlagt skulle man sitta och lyssna tre eftermiddagar i rad, och inte om hästar, utan om mopeder, trafikregler osv osv osv.. Jag måste säga att det gick bra fast hur mycket som fäste i hjärnan återstår att se! Jag kommer ju inte få skriva provet förens min födelsedag som är den 15 november(skratta inte), så jag har lång tid på mig att träna och läsa på i böckerna.

Hoppas ni har haft en bra dag!

//Ella💋

Likes

Comments

I am so greatful for the time i got with you🦄 Lady är en häst som alltid kommer ha en speciell plats, hon gav mig så mycket💗
Men tider kommer och går, min ponnytid kommer inte tillbaka. Saknar det mycket och ännu mer sen jag var och kollade på ponnytävlingar i Gagnef i lördags. Blev en reminder av att tävla ponny och allt som hör till. För visst är det skillnad, på ponny och storhäst. Svårt att beskriva men skillnaden är mycket större än själva storleken på hästen. På ett vis ångrar jag att jag inte red storhäst som children, (12-14 år) men det var under två av dom åren jag hade Lady. Att jag hade Lady ångrar jag däremot inte.

//Ella💋

Likes

Comments

Många av er har säkert redan koll på den här, men för er som inte, så tipsar jag om den nu!
Hippsons avståndstabell. Det är precis vad det låter som, en tabell där man hittar avstånd. Eller ja, men hittar hur många antal galoppsprång det ska vara på ett visst avstånd.
Den finns både som app och som text man kan screena på hippson.se, jag hade den som app på min förre tele och det fungerar lika bra att ha dom där tre bilderna nedan och kolla på!
Jag brukar använda den här när jag går banan och blir osäker på någon linje, eller när man ska bygga någon övning. Superbra!

//Ella💋

Likes

Comments

Idag har vi varit på Falu RK och hoppat 90 & 1 m, gick ner till dom klasserna för att göra det lätt och avslappnat. Fähnchen kändes super och jag kom till den ridningen jag behöver. Hon vill gå med tryck i galoppen och lite högre tempo, när jag sätter ihop henne för mycket och glömmer benen blir det inte lika bra. Men idag hade jag bra grundgalopp och försökte att rida fram istället för att backa. Då gör hon jobbet jättebra!

Första klassen var en A/A, så alla dubbelnollor fick vinst-rosett(lite fånigt kanske😉) men man tackar aldrig nej till gulblå! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva då jag var nöjd med alla språng utom 1 av 13.. Det var nr 13 som var ett räcke, då tog jag en halvhalt för mycket om man ska vara petig.
Resten tyckte jag kändes väldigt bra!

I 1 meter var det den "vanliga" bedömningen, A:0/A:0. Den rundan var också bra! Men inte riktigt lika bra som den första, hade lite för mycket fart med mig på 2:an och galoppsprången fram till 3:an. Fast hellre att jag rider fram än att jag backar som sagt.
Vi tog ledningen men tyvärr så petade två stycken ner oss... Det var så nära våran första vinst tillsammans, 3 hundradelar ifrån. Fast självklart är jag nöjd ändå 😅

Jag är nöjd med dagen och ännu mer nöjd med att ha ridit två dubbelnollor samma dag. 👌🏻

//Ella💋

Likes

Comments

Igår lunch åkte jag, mamma och Ida till Gagnefs Ridklubb och kollade på fina ponnysar och duktiga ryttare. Det är tredagars ponnymeeting och många av toppryttarna på ponny är där. Klasserna är LB, LA, MSVB, MSVB+ och MSVA. Sen har dom även tre storhästklasset för children/junior, 120, 125 och 125 tror jag det var!
Vi kollade på MSVB och MSVB+, men inte hela klasserna. MSVB+ var även semifinal till prins Carl Philips pris vilket lockar ryttare från hela Sverige.

Alice och Chico var med i den klassen, dom var jätteduktiga båda två, tyvärr ett ner in i trekombinationen för Alice inte riktigt var klar. Men rundan var superbra! Och dom var snabbaste 4 fel så det blev 6:te plats!
I MSVB gjorde Anna och Tova debut, dom var också jätteduktiga, noll fel blev det! Och det var enda nollan i hela kat D 👏🏻👏🏻👏🏻

//Ella💋

Likes

Comments