Header

Fähnchen var jättefin för Annika i torsdags, vi jobbade på det vanliga i galoppen att ändra längden på sprången, ändra formen men att hon ska ta stöd på bettet och vara stadig även fast jag ändrar formen. I traven flyttade jag henne för inner på volt, i början tog det nån sekund för mycket innan jag fick rätt respons men i slutet av det jobbet gjorde hon det bra och blev avslappnad av det. Det är så himla kul när man hittar den känslan man letar efter och det gjorde jag många gånger på den här träningen!
Såklart hade jag haft mycket svårare att fixa det själv, så jag har sån tur att bästa Annika hjälper mig!

//Ella💋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kom precis in från stallet, har varit ute på åkern och ridit Fähnchen som kändes fin och väldigt avslappnad. Hon jobbade på jättebra i lång och låg form i både trav och galopp.
Direkt efter skolan idag (och i måndags & igår) så har jag åkt in till stan direkt efter skolan och gått på AM-teorin. 8 timmar sammanlagt skulle man sitta och lyssna tre eftermiddagar i rad, och inte om hästar, utan om mopeder, trafikregler osv osv osv.. Jag måste säga att det gick bra fast hur mycket som fäste i hjärnan återstår att se! Jag kommer ju inte få skriva provet förens min födelsedag som är den 15 november(skratta inte), så jag har lång tid på mig att träna och läsa på i böckerna.

Hoppas ni har haft en bra dag!

//Ella💋

Likes

Comments

I am so greatful for the time i got with you🦄 Lady är en häst som alltid kommer ha en speciell plats, hon gav mig så mycket💗
Men tider kommer och går, min ponnytid kommer inte tillbaka. Saknar det mycket och ännu mer sen jag var och kollade på ponnytävlingar i Gagnef i lördags. Blev en reminder av att tävla ponny och allt som hör till. För visst är det skillnad, på ponny och storhäst. Svårt att beskriva men skillnaden är mycket större än själva storleken på hästen. På ett vis ångrar jag att jag inte red storhäst som children, (12-14 år) men det var under två av dom åren jag hade Lady. Att jag hade Lady ångrar jag däremot inte.

//Ella💋

Likes

Comments

Många av er har säkert redan koll på den här, men för er som inte, så tipsar jag om den nu!
Hippsons avståndstabell. Det är precis vad det låter som, en tabell där man hittar avstånd. Eller ja, men hittar hur många antal galoppsprång det ska vara på ett visst avstånd.
Den finns både som app och som text man kan screena på hippson.se, jag hade den som app på min förre tele och det fungerar lika bra att ha dom där tre bilderna nedan och kolla på!
Jag brukar använda den här när jag går banan och blir osäker på någon linje, eller när man ska bygga någon övning. Superbra!

//Ella💋

Likes

Comments

Idag har vi varit på Falu RK och hoppat 90 & 1 m, gick ner till dom klasserna för att göra det lätt och avslappnat. Fähnchen kändes super och jag kom till den ridningen jag behöver. Hon vill gå med tryck i galoppen och lite högre tempo, när jag sätter ihop henne för mycket och glömmer benen blir det inte lika bra. Men idag hade jag bra grundgalopp och försökte att rida fram istället för att backa. Då gör hon jobbet jättebra!

Första klassen var en A/A, så alla dubbelnollor fick vinst-rosett(lite fånigt kanske😉) men man tackar aldrig nej till gulblå! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva då jag var nöjd med alla språng utom 1 av 13.. Det var nr 13 som var ett räcke, då tog jag en halvhalt för mycket om man ska vara petig.
Resten tyckte jag kändes väldigt bra!

I 1 meter var det den "vanliga" bedömningen, A:0/A:0. Den rundan var också bra! Men inte riktigt lika bra som den första, hade lite för mycket fart med mig på 2:an och galoppsprången fram till 3:an. Fast hellre att jag rider fram än att jag backar som sagt.
Vi tog ledningen men tyvärr så petade två stycken ner oss... Det var så nära våran första vinst tillsammans, 3 hundradelar ifrån. Fast självklart är jag nöjd ändå 😅

Jag är nöjd med dagen och ännu mer nöjd med att ha ridit två dubbelnollor samma dag. 👌🏻

//Ella💋

Likes

Comments

Igår lunch åkte jag, mamma och Ida till Gagnefs Ridklubb och kollade på fina ponnysar och duktiga ryttare. Det är tredagars ponnymeeting och många av toppryttarna på ponny är där. Klasserna är LB, LA, MSVB, MSVB+ och MSVA. Sen har dom även tre storhästklasset för children/junior, 120, 125 och 125 tror jag det var!
Vi kollade på MSVB och MSVB+, men inte hela klasserna. MSVB+ var även semifinal till prins Carl Philips pris vilket lockar ryttare från hela Sverige.

Alice och Chico var med i den klassen, dom var jätteduktiga båda två, tyvärr ett ner in i trekombinationen för Alice inte riktigt var klar. Men rundan var superbra! Och dom var snabbaste 4 fel så det blev 6:te plats!
I MSVB gjorde Anna och Tova debut, dom var också jätteduktiga, noll fel blev det! Och det var enda nollan i hela kat D 👏🏻👏🏻👏🏻

//Ella💋

Likes

Comments

Idag har jag och Ida varit ute och ridit på Fähnchen och Henri, vi red i skogen och var borta en timme ungefär. Fähnchen var lite segis i början men när vi travade och galopperade var hon jättefin. Det såg ut att gå bra för Ida & Henri också!
Jag är förkyld så just nu är jag i sängen och vilar samtidigt som jag väntar på att mamma ska laga någon god fredagsmat🙈
På söndag är det dags för tävling! Ska bli väldigt kul!
La in lite bilder i inlägget som jag tog på Fähnchen för några dagar sedan i hagen, fina ❤️:at.

Hoppas ni har en bra fredag!

//Ella💋

Likes

Comments

Jag följer ett konto på instagram som heter "@ryttarinspiration". Det är en tjej som heter Johanna som har det och där lägger hon ut, ja, inspiration för ryttare helt enkelt. Hon gör även väldigt roliga videos som många hästmänniskor känner igen sig i, tex senast gjorde hon en som handlade om den ständiga ångesten om man verkligen stängde boxdörrarna🙈😅 Sidan finns även på Facebook!

//Ella💋

Likes

Comments

Har inte skrivit på länge nu, har inte kännt att jag har haft motivation eller inspiration.

Men nu vill jag köra igång igen!

Startar igång direkt med en liten haul.. Har köpt lite nytt till Fähnchen, det kommer från Equestrian Stockholm som är ett ganska nytt märke med massor av fina saker till både ryttare och häst.

Det jag valde är ett marinblått/midnattsblått set som heter Royal Classic Silver Jump, schabraket kostar 699 kr och huvan kostar 399 kr. Jag har varken provat eller använt det än, men tror att hon kommer bli jättefin i det. Dom har även små smycken som man kan hänga på tex tränset, så en sån fick hon också. Jag tror att den kostade 79 kr. Här kommer bilder. (svårt att få fokus på den silvriga brickan, men det står iaf Equestrian Stockholm på den)


Igår var jag och mamma till Borlänge och köpte Biopromin, som är vitaminer som våra hästar äter. Vi svängde även in på Hööks och köpte ett par nya ridskor åt mig, äntligen har jag fått ett par Ariat, dom är svarta och såklart väldigt bekväma. Köpte även Ariats puts till.

Skorna kostar 1499 kr, men det var 15% på alla skor så det blev 1274 kr. Putsen kostade 59 kr.


Hoppas ni har en bra dag!


//Ella

Likes

Comments

Igår tävlade jag och Fähnchen dressyr för första gången, som några av er säkert redan vet då jag la ut det på mitt instagramkonto: ellahoglundhorses + på Facebook. Men hur som helst, vi startade en LB 1 på hemmaplan, FaRS och Sveden har nämligen dressyrmeeting för storhäst den här helgen.
Det var mer än ett år sedan jag tävlade dressyr, men det var var väldigt kul faktiskt. Fähnchen var spänd inne på banan och tyckte det var konstigt att springa runt där innanför vita små plankor😅 Men enligt mig gjorde hon det jättebra, när hon skyggade och spände sig försökte jag vara så lugn och avslappnad det bara gick för att få henne lugn och avslappnad. Det blev inga stora missar i programmet, förutom att hon inte ville ha huvudet stilla i hälsningarna, och att hon hoppade åt sidan lite i första hörnet till vänster om domaren. Jag var nöjd och brydde mig inte så mycket om vad domaren skulle tycka, för både jag och Annika tyckte att det gick bättre än vad vi hade förväntat oss👍🏻
Vi fick 62,8 % och blev första utanför placering, så det var jag nöjd med i debuten! Vet inte om Fähnchen har tävlat dressyr förut. Men nu har vi gjort debuten och ska starta igen imorgon! Ska bli spännande och se om hon är mindre spänd då, det visar sig!

Idag på morgonen åkte jag till FaRS och har jobbat med att skriva in dressyrprotokollen i datorn. Nu ska jag rida Fähnchen och sedan fixa lite inför imorgon, då startar vi klockan 9:00!
Sista dagen på sommarlovet är också imorgon😓😓😓😓

//Ella💋

Likes

Comments