I lördags åkte Melker hem efter 3 livliga dagar på besök hos mig i London. Fredagen började med en god frukost (första gången jag uppskattat chiapudding) på Eggbreak i Notting Hill. Därefter en heldag på cykel mellan West och East London.

There are so many colorful graffiti walls in East London. I like it.

Sedan blev det lördag, jag var tillbaks på jobbet och Melker skulle mot flygplatsen. Det var en helt absurt känsla, det kändes som om vi bröt mot alla lagar. Ni vet när man på film (eller kanske upplevt) att föräldrar glömmer sina barn inne på stora matbutiker, så de blir alldeles ensamma? Exakt så kändes det för mig i lördags förmiddag.

Melker! I am very glad that he decided to visit me. It is a lovely feeling to actually hang out with someone that knows you, for real. Som tur är, så säger vi aldrig farväl, utan alltid på återseende och det är trygghet!

Jag är dock lyckligt lottad, med en hjärna som snabbt värderar om, så länge jag först tillåter mig själv att känna. Efter ca 2 timmar fanns inga ledsna eller ensamhetskänslor kvar i kroppen. Då fortsatte mitt liv här och jag kände mig till och med lycklig som var kvar, för det finns fortfarande så mycket att utvecklas i och kring. 100 nya känslor att känna, 100 nya platser att besöka och 100 nya människor att lära av.

Men givetvis får man också skapa sig lite goda förutsättningar för att känslan ska bli långvarig. Direkt efter jobbet snörade jag på mig joggingskorna. Jag bor 2 km från Hyde Park, sprang dit och sedan genom parken för att avsluta med lite träning för rumpan. Direkt efteråt skrev jag en anteckning på min telefon "Livet är så härligt. Jag älskar det. Kom ihåg att träning får dig att känna så" har ni också fått den känslan av fysisk ansträngning?

In action ;-)

Nu BOOSTAR vi igång veckan. Jag önskar er den allra bästa och kom ihåg att ni har så mycket fin kraft inom er. Ge er själva goda förutsättningar att använda den och njuta utav den. Skriv ner på ett papper, vad du mår som bäst av och så väljer du minst en sak som du ska göra denna vecka. Jag tror på oss! Kram :-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon vackra! Just nu pågår en extra fin tid, för Melker är här på besök. För er som, mot förmodan (😉) inte har en aning om vem denne kära är, så vill jag berätta. Sedan... födseln har vi hängt ihop, våra mammor är varandras bästisar och Melker är väl kort och gott min bästis. Kan man säga att han är som min bror, utan att låta klyschig? Han kom i torsdags natt och stannar tills lördag morgon. Lyckligt nog har jag matchat mina två lediga dagar/vecka till igår och idag, vilket innebär mycket tid att upptäcka London ihop.

Varken jag eller Melker lockades under gårdagens av de traditionella turistattraktionerna som Oxford Street och Big Ben, så vi valde att spendera tid på annat håll. På morgonen möttes vi vid hans hostel och tog bussen till ett område som heter Brixton.

Där finns en inomhusmarknad som heter Brixton Village. Där åt vi frukost!

Granola (£4,5), Tea (£1,8), Avokado-lax-toast (£9)

Mums, med yoghurt. Till frukost äter jag alltid havregrynsgröt, så för mig är det lyxigt att beställa en yoghurt på café.

Älskade vän! Ser ni Circus på väggen där bakom, roligt sammanträffande haha!

Ingen av oss två är särskilt förtjusta i att sega omkring allt för länge, så igår hann vi ofantligt mycket. Efter Brixton begav vi oss till East London / Shoreditch. Jag visste att Melker skulle finna sig nöjd i dessa områden, eftersom varje gathörn erbjuder vintage-butiker. Jag njuter av gott sällskap, och lyckades hitta en vit polotröja i merinoull för £5. Grymt!

Sedan åkte vi till Camden, gick på cirkusföreställning, åt middag och sedan blev klockan strax innan 11 och vi sa godnatt!

Strax kommer Melker hem till mig och det ska bli spännande att få visa mitt hem här i London. Planen är att idag hyra cyklar och sedan styr Melker skutan. Dit han vill hänger jag på! Det är en frihet att ta dagen som den kommer och den sinnesstämningen vill jag alltid eftersträva.

Dagens grymma tips är att andas. Det är en sak som vi alltid gör, men som vi trots allt är relativt dåliga på. Uppmärksamma din andning genom att dra in ett andetag (4 sek), håll andan (4 sek), andas ut (4 sek). Upprepa detta ca 6-8 gånger. På så vis blir vi medvetna om vår andning, det gör oss fokuserade och närvarande.

Här och nu, kram till er!

Likes

Comments

Godmorgon och äntligen!

Idag är en lyckans dag, för nu snurrar sista torktumlarna och igår gjordes sista behandlingen av vägglöss. Nu är det över och jag lämnar härmed detta kapitel bakom mig. Nu kan jag snabbt reflektera över det, ta med erfarenheten och vara bättre rustad inför kommande utmaningar. Jag klarade det!

Och inatt flög en av mina käraste vänner hit från Sverige. Jobbtimmarna kommer passera kvickt, för ikväll blir jag mött när jag slutar, sedan väntar en fin fortsättning av veckan i gott sällskap. Mänskliga meningsfulla relationer är viktiga, ta vara på dina!

Idag har jag en grym utmaning till alla som vill prova. När du idag möter någon annan, känd eller okänd, så hälsa som om personen i fråga är en av dina nära vänner. Hur vi uppfattas i första möten avgörs av fler faktorer, men bland annat röstläge och kroppsspråk.

Hälsa idag med värme i rösten och öppet kroppsspråk. Målet är att få den du möter att känna sig välkommen, oavsett vem det är. Jag ska prova och se hur det förändrar mina möten med människor.

Ni kan bara gissa vilka låtar som rullar i mina hörlurar... haha, ha en underbar dag stjärnor!

Likes

Comments

GLAD PÅSK!

Jag hoppas att ni mår bra, jag har saknat att skriva om mina dagar. Hur har ni firat i helgen? Har du firat? Är påsken en tradition som tillhör dig och ditt liv? Många av mina kollegor, blanda annat från Taiwan, firar inte påsk. Påsk är inte en självklarhet, såklart. Påsken tillhör åtminstone en av mina traditioner och har alltid förknippats med familj. I år bor jag hundratals mil från min, de i Sverige och jag i England, så härmed tänkte jag sammanfatta en påsk på egen hand och den generella känslan att sakna.

Lördagen började med en dusch, frukost (havregrynsgröt i vanlig ordning) och 8,5 timmars jobb. Påskaftonens planer var redan huggna i sten, jag och mina två tjejkompisar skulle ut och dansa. Det vill jag lova gick av stapeln & klockan 07.30 på söndagsmorgonen kojjsade jag!

Och inför påskafton var jag redan förberedd, med en liten chokladpresent till mig, Marion och Martina, samt ett påskägg. Med ca 4 timmar sömn i bagaget var vi alla tre sugna på pizza i Hyde Park, sagt och gjort!

Sedan spenderade vi resten utav dagen på ett fik i Notting Hill. Igår var vi alla lediga, då de flesta butiker håller stängt på påskdagen (och den 25e december). På bilden nedan ser ni inte min kaffe. Jag vet att jag är lite löjlig som tjatar om att jag inte dricker det, men jag är fullkomligt besatt av tankar om energi och hur man bäst fördelar & samlar den. Koffein är inte min energikälla (det finns så coolare sätt att samla energi), men attans, så fina kopparna blir på bild. Haha!

8 matlådor vegetarisk lasagne senare och så var påskdagen slut. Hur kändes det då?

Med känslor vill jag vara ärlig. Jag saknade inte min familj under påskhelgen, alla mina kärlekstankar gick till dem, men jag kände ingen saknad. Låter det kyligt? Jag har funderat mycket på saknad och hemlängtan. Hittills har jag nått en slutsats;

Jag har väldigt sällan känt mig ensam här i London, även om jag spenderat mycket tid själv. Det få gånger jag känt mig ensam är när saker gått käpprätt åt helskotta (t ex när jag upptäckte vägglöss, som för övrigt är ett avslutat kapitel efter imorgon). För mig är det skillnad på att vara själv och ensam. Att vara själv är ytligare och kan snabbare gå över, men att vara ensam är för mig en sorgligare sak. Att finna sig själv ensam innebär en känsla av ett tom rum inombords. Den typen har jag sällan känt. För det är jag evigt tacksam. Vad jag tror så beror det på en trygghet och vetskap i att jag alltid är älskad, sedd och accepterad - av andra människor - min familj. Därför saknar inte jag särskilt ofta, för jag vet att vår kärlek är större än avstånd, länder, hav och gränser. Tror ni att det har någon slags korrealens och relevans, det samband jag nu presenterat? En påsk på egen hand har varit jättebra, för jag var varken själv eller ensam. Det avgjorde alltsammans. Mänskliga relationer är livsviktigt och därför vill jag aldrig sluta påminna:

Var snälla och se varandra. Det betyder alltid mer än vad du tror. Den goda kraften är störst och starkast. Godnatt, attans vad jag saknar att få skriva och nu längtar jag redan tills onsdag då vi hörs igen. Kram godingar!

Chokladbollar och sockertoppar, tills dess!

Likes

Comments

Igår tog jag det bästa beslutet, att inte blogga mer än tre gånger i veckan. Det känns så fullkomligt logiskt att det sker en sådan förändring nu. Min personliga utveckling går på högvarv och visste vore det då underligt om inte det runt omkring då utvecklades åt sina håll. Nu börjar vi den nya strategin (mån-ons-fre) och jag vill lova att för min del känns det helt rätt!

Glad Påsk allesammans! Idag är det inte mer än långfredagen, men jag passar på eftersom vi inte hörs förrän på måndag igen. Jag önskar er en underbar helg, spenderad på ditt bästa sätt. Jag själv ska jag (för andra gången här i London) ut och dansa, sedan njuta av en ledig söndag och påskägg. En första högtid spenderad utan mina föräldrar/familj! Jag ser fram emot det lika mycket som att alla mina kärlekstankar går till mina nära där hemma!

Just nu har jag entrat mitt favoritställe, köksbänken, ätit en tvårätters middag bestående av tacoröra och riskakor med jordnötssmör och ska strax kojjsa. Min jobbdag idag var kalaskul och ja, nu har vi nog checkat av det viktigaste punkterna för dagen idag ;-)

Kram och godnatt kära ni! :-)

Likes

Comments

Nu är det dags för nya bloggstratergier. Här är min idé: Nya tider, nya upplägg!

Först en snabb återblick, för ökad förståelse. För 66 dagar sedan flyttade jag ensam till London. För tre ca veckor sedan flyttade jag in i mitt andra boende i London. Efter andra natten gick att konstatera att jag tagit med vägglöss in i nya lägenheten. Rena rama mardrömmen. Dessa senaste tre veckor har hela mitt liv känts pausat. Det har varit fruktansvärt jobbigt att flytta (in med två främmande tjejer), sedan förklara att vi har vägglöss, sanera allt vi äger och ordna med engelskt Anticimex. Ja, jag har ringt mina föräldrar, gråtandes, för att vilja åka hem till Sverige.

Men vet ni vad? Det är snart över. I måndags denna vecka gjorde vi 2/3 saneringen och företaget förklarade att det här är över nästa tisdag, när sista behandlingen är gjord, eftersom det upptäcktes i ett supertidigt stadie. Underbart! Nu ligger det snart bakom mig, men vilken erfarenhet. Man klarar då det mesta, ensam eller ej, det går!

Dag 67 är en stor dag för mig, jag har utfört mitt första träningpass i London! Det blir inte mitt sista. Träning är bäst, för allt (kropp, sömn, humör, hjärnan, hjärtat, allt!)

Jag vill inte skriva en blogg som målas grå av tunga tankar och outvecklade funderingar jag har. Eftersom jag just nu lever i en station där jag ständigt matas med nya intryck och fullkomligt oväntade inslag behöver jag ge mig själv tid att fundera innan jag skriver här på bloggen. Givetvis kunde jag publicera inlägg om ytliga saker som kräver mindre tankekraft, men det lockar inte mig. Jag vill hålla den här bloggen ärlig och jordnära, därav behöver jag ge mig själv lite tid och utrymme.

Låt säga att jag från och med imorgon till och med dag 100 prövar att blogga måndagar - onsdagar - fredagar, med ett inlägg om dagen. Det har gått mer än ett år där jag publicerat minst 1 inlägg varje dag, men man ska aldrig vara rädd för förändring. Jag älskar fortfarande att skriva med och till er som vill läsa, men vi ska aldrig sluta utvecklas, därav provar vi något nytt nu. Låt mig gärna veta vad ni helst vill att jag skriver/publicerar de tre blogg-dagarna!

Sist av allt vill jag förklara att jag mår väldigt bra. Jag har varit igenom en tid som känts himla tuff och utmanande, med många flyttar, nya människor, vägglöss, nytt jobb och i själva verket - ett helt nytt liv. Men det är också en tid som varit obeskrivligt rolig, spännande och svindlande kittlande overklig, som jag inte skulle byta mot något annat. Jag älskar mig, där jag är och vart jag är på väg. Ni är alltid välkomna att följa med på livets resa, vi gör det ju tillsammans.

Vi ses snarare än ni tror (hehe, imorgon är det ju fredag), sov så gott pärlor. Nu prövar vi något nytt!

Likes

Comments

God kväll,
Vet ni vad det viktigaste är? Att lyssna på sig själv och sin kropp och jag är så trött. Mina första två månaderna i London har gjort mig trött. Det är inte synd om mig, det är inte konstigt att jag känner som jag gör, men nu behöver jag sova. Tidigt hela veckan. Klockan är strax efter 21 och ögonlocken slocknar vilken minut som helst.

Jag hoppas ni mår bra och tar hand om er själva och varandra, sov gott <3

Likes

Comments

Nu är dag 65 i London över och den har känts konstig. Jag berättade för några dagar sedan att jag känner mig i obalans, hade några goda punkter att följa för att ta mig till plussidan men känner trots det att jag inte är där. Men ärligt talat..

det är okej. Kanske slår tröttheten till nu, efter 2 kaotiska, händelserika och festliga första månader i min nya hemstad. Oavsett vad det beror på är det viktigaste att jag finner mig i nuet. Så här känns det och snart går det över eller förändras. Det är så svårt att acceptera en sinnesstämning som trippar på den negativa skalan (om man nu vill värdera det så). Då önskar man att det fanns kick-fixes, men i verkliga livet existerar inget sådant. För att ta sig framåt behöver man vara här och nu, det är den stora utmaningen. Stanna upp, observera, acceptera, agera/låt det vara/släpp det.

Godnatt <3

Likes

Comments

Godmorgon

Imorse blev en väldigt lugn morgon. Eftersom inget alarm var ställt sov jag till strax innan 9, låg kvar i sängen till 10, åt frukost och klädde på mig.

A good breakfast spot in my room. Today's spot was anyhow in the kitchen window, as it is the only place were we have okey internet connection (wifi is not installed yet, as we recently moved in to this apartment).

Häromdagen gjorde jag ett typiskt nybörjarmisstag. För ja, jag är ju fortfarande en liten skakig fågel som precis valt att lämnat sitt bo och pröva sina egna vingar (första flytten hemifrån). Jag hade lite för lite vittvätt för att fylla en hel maskin, så jag blandade in en grå tröja och kaki-gröna byxor.. jag vill lova er att allt vitt numera erhåller en mögel/spygrön färg. Hehe...

Men i ärlighetens namn, visst blev det rätt snyggt? Tröjans färg passar jättebra med kaki-byxorna och vad gör väl en mögel/spyfärgad handduk mer eller mindre.

När jag säger att allt blev färgat, så menar jag allt, till och med strumporna!

Nu sitter jag på tunnelbanan ut i zon 3, för att veckohandla. Ju längre ut från city, ju billigare matvarubutiker går att hitta. Idag ska jag till en stormarknad som heter ASDA. Jag har insett att jag kan veckohandla varann vecka och budgeten går att hålla snål, eftersom jag alltid gör matlådor. Jippi, då finns det mer pengar över till restaurangbesök och andra äventyr!!

Mögelgröna Ella rullar vidare, en ledig dag mitt i Londonlivet!

Likes

Comments

Picture from earlier this week

Efter en jobbdag och taco-kväll är jag nu jättetrött. Dags att sova och imorgon ställer jag inget alarm. Jag är ledig. Det är nog andra gången sedan jag kom till London som jag låter bli och det ska bli skönt. Jag hinner var jag vill få gjort ändå. För mig är sömn viktigt och ber kroppen om extra timmar så ska den få det.

Sov sött och dröm i rosenrött, alla smaragder och pärlor!

Likes

Comments