Gatan är full av människor. Vi springer mellan varuhusen och vi drar på påsar från Selfridge, Topshop och Forever 21. Det är Black Friday och London är smockat. Som butiksbiträde under en av handels högtider började min dag tidigt, och slutade tacksamt likaså. Klockan fyra gick jag från House of Fraser och in till John Lewis. Min kollega skulle möta mig om två timmar. Jag skulle köpa ansiktsvatten. I kassan står jag, betalar och bam. Paniken bryter lös.

Genom John Lewis portar strömmar panikslagna massor in i varuhuset. Synen jag upplever är obeskrivlig. Känslan är ren panik. Rädslan tar språng och jag kastar mig i skräck ned bakom en av sminkdiskarna. Där sitter jag hukad, tätt intill en grupp andra kvinnor. Skräcken är påtaglig. Jag frågar om jag får hålla en dams hand. Hon säger "we are here together". Plötsligt skriker någon "we need to get out!" och sen kommer det utlösande ordet "RUN!!". Alla tar sig mot portarna, de som leder bort från Oxford Street. Jag krokar min arm med en främling på trottoaren utanför. En flicka gråter kraftigt. Jag klappar henne, pratar med henne och hennes mamma. De var turister från Colombia. När gråten lugnat sig ser hon på mig och säger "tack".

Jag ringer mina föräldrar, jag vill att de ska veta att jag är okej. Vi vet inte än vad som hänt, inte mer än att vi ska hålla oss borta från Oxford Street. Jag är i chock. Även om det var snart 7 timmar sedan jag senast åt känner kroppen varken hunger eller törst. Uppdateringarna från BBC News avslöjar att man tros ha hört skott vid Oxford Circus. Jag promenerar bort mot Baker Street, tillsammans med tre främmande, snälla själar. Tiden tickar och flödet konstaterar att läget är under kontroll. Bussen tar mig hem, mina flatmates och jag har pratat och umgåtts ikväll. Deliveroo kommer strax med min take-away pizza och allt känns absurt.

Paniken glömmer jag aldrig. Inte heller känslan av hur viktigt sällskap av andra människor var. Jag ville vara nära, hålla om och känna att "vi är här tillsammans". Upplevelsen på Oxford Street den 24 november var läskig. Rädsla och kärlek, vilka kontraster.. vilken eftermiddag.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad har egentligen hänt på 10 månader?

Coolare örhängen, en större självinsikt och aningen färre plutmunnar. Jag har varit öppen och mottaglig för förändring, så pass att jag i vissa stunder känt mig förlamad av allt som pågått. Sedan flytten i februari har jag känt mig likt en öppen bok, där London och alla intryck har fått fylla sidorna. Förändring och hur man förhåller sig till det är olika från person till person. För min del har det inneburit en drös insikter. Ord har känts så fjuttiga i jämförelse med det. Den känslan är ny för mig, eftersom ord alltid annars varit mitt bästa sätt att kommunicera. Nu finns en annan dimension.

Det mest intressanta är att jag tydligt märker när gamla beteendemönster smyger sig på. Särskilt kan jag känna när mitt behov av kontroll och "jag vet bäst" gör sig påmint. I vissa situationer är det ett effektivt personlighetsdrag, i andra rentav fängslande för både mig och min omgivning. Desto bättre jag lär känna det, desto smartare kommer jag bli på att använda det.

Det är coolt att vara självkritisk, analysera och fundera. Lika coolt är det att veta när det är dags för en paus. Ett tag till låter jag det fortsätta flöda fritt, men jag känner också hur jag närmar mig något nytt. Snart bullas allt samman och jag finner ett nytt förhållningssätt.

Livet är väldigt spännande. Tänker ni ibland på hur och vem ni är? Det är en väldigt spännande väg att gå, men också utmanande och tuff. Balans är det bästa. Jag är glad som får uppleva och leva ett rikt liv. Hoppas ni kan förstå mina flummiga inlägg likt dessa. Stor KRAM!

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag avslutade gårdagen med ett Ted Talk av The minimalists och startade dagen idag med videon ovan. Den handlar om kläder och stil, och värde. En kombination av de två videorna gav mig energi till morgonens påhitt. Det är något i idén om att bara äga det som tillför värde och funktion som känns otroligt tillfredsställande. Inget överflöd, ingen kvävande röra, bara funktion och mening.

Jag såg mig om i rummet och funderade på vad som i dagsläget inte fyller något värde eller någon funktion i mitt liv. Den stackars krukväxten (som inte fått vatten på veckor) blev objektet. Sedan funderade jag på hur vad jag saknar. Svaret blev någonstans att förvara mina sminkborstar. Perfekt!

Nu har jag inte längre någon död krukväxt i bokhyllan utan istället en utmärkt förvaring för borstar. Fantastiskt! Jag känner mig lite friare. Ett färre bekymmer. Imorgon kommer jag kanske på något nytt.

Nu ska jag till jobbet, stor kram! Ha en fin dag pärlor

Likes

Comments

Hej!

Vad sent jag publicerar mina inlägg. När läser ni helst bloggar?

Idag har jag jobbat, tränat på gymet och storhandlat. På min Instagram Story provar jag just nu att publicera små vardagssekvenser. Idag filmades det korta klipp från matbutiken Tesco. Utöver dagens "doing" så vill jag uppdatera om "being". På insidan mår jag bra, känner mig fylld av energi och nyfikenhet. Jag befinner mig på en plats där jag lär mig mycket om mig själv, medmänniskorna och omvärlden. Tiden här är en fantastisk period i mitt liv. Då och då samlar jag mina krångligaste (och kanske mest intressanta) tankar i ett litet anteckningsblock. Livet är spännande.

Ytterligare en video jag hittade igår kväll. Sov gott pärlor! Jag gillar er :)

Likes

Comments

Det här är en video jag med jämna mellanrum återkommer till. Den ger mig en fin känsla.

Jag hoppas ni haft en bra måndag. Min har bestått av jobb på House of Fraser, där jag i veckan stöttar det säljteamet. Det är en plats som ger mig främst en särskild sak, en övertygelse om att det inte finns goda argument nog att stanna i en situation där man är olycklig eller känner sig fängslad. Våga lämna det som inte gör dig gott. Du får och kan.

Jag hoppas ni får en bra tisdag. För min del ska jag älska London lite mer imorgon än vad jag gör idag. Jag vill älska lite mer och lite till. Kärlek är väldigt, väldigt fint. Ta hand om varandra och gör något som stärker det du ser som det goda inom dig. Här är en till video, kram!

Likes

Comments

Jag har en utmaning åt dig och bankkortet. Det är ett spartips. Kika ditt vardagskontos saldo, dividera dina tillgångar med antal dagar kvar av månaden.

Exempel: 1500 (kr) / 6 (dagar) = 250 (kr per dag)

Du kan innan löning spendera 250 kr / dag. Utmaning lyder att varje dag spendera mindre än summan du nu fått. Det är svårt att inte spendera ett öre på 6 hela dagar, men att sortera pengar och dagar i delmål gör det betydligt enklare! Varje dag ger dessutom en möjlighet åt vinst. Det sporrar mig!

För varje dag du inte spendera har du mer pengar kvar till kommande dag. Utmaningen växer och vinsten blir bara större!

Detta är nog det spartips i vardagsekonomin som för mig fungerar bäst. Idag spenderade jag noll och känner mig stolt och glad! :-)

Dagen har varit fest ändå. Hela jobbteamet blev, innan butiken öppnade, bjudna till ett belgiskt fik för frukost. Därefter gick timmarna fort. Regent Street var smockfullt idag. Det var leksaksparad på gatan.

Hälsar "happy savings" och så kör vi tillsammans på utmaningen imorgon. Dags att få vinna lite innan lönen kommer!

Stor kram, godnatt!

Likes

Comments

Idag har jag seglat på moln. Åtminstone hela förmiddagen. Efter en morgonklass på gymet promenerade jag upp till området Mayfair. Klockan elva hade jag en date bokad med min vän Amanda. Vi frossade, inte bara i mat utan också prat om mode, våra jobb och Instagramflöden.

I och med att jag (och nu även Amanda) i snart 8 månader jobbat inom modebranschen vill jag erkänna att mitt intresse för stil ökat. Jag kan upptäcka mig själv experimentera med kläder på ett sätt jag inte tidigare gjort. Det är kul, särskilt när man kan göra det smart. Det är som om det finns vissa modekoder att knäcka. Idag gjorde jag en lyckad matchaning av halsduk och basker tillsammans med röda handskar och rödblommiga skor. Det blev en fullträff.

Jag har en kollega som är stylist. Vi har bokat en eftermiddag där vi ska strosa i butiker, så ska han få ge mig tips.

På NAC åt vi dagens brunch. Vi var båda lediga och det firades ordentligt. Det fanns inga bekymmer i sikte, bara prat och skratt. Kan ni också njuta av att låta er segla över moln en stund, inte fundera det minsta på djupa och utmanande tankar? Så kändes min förmiddag.

Efter en stund på stan var vi båda trötta. Jag har haft huvudvärk resten av kvällen och ser nu fram emot att sova. Imorgon är jag tillbaks på jobbet. Lika kul det! Sov gott <3

Likes

Comments

HEJ!

Wow, vilken superdag jag haft. Senaste nätterna har jag sovit så otroligt gott, riktigt njutit och under dagarna därav varit full av positiv energi. Idag lät jag inget stoppa mig. På jobbet sålde jag mest, på läpparna satt ett konstant leende och timmarna flög förbi.

Det händer förresten så knasiga saker här i London. Igår kväll råkade bland annat mitt dörrhandtag på insidan av mitt rum lossna. Det var en så banal känsla att vara innestängd i sitt eget rum. Jag löste problemet med hjälp av en pincett. Imorse visade det sig dessutom vara Dagen med stort D. Jag kom sent till jobbet, fann mig själv springa innanför dörrarna just på minuten. Med en fullkomlig övertygelse om att jag var sist på plats (och dessutom skulle få skämmas för att komma sent) visade det sig att jag var först - resten av teamet var ännu senare. Det händer i regel aldrig att någon är försenad, förutom just idag då, när jag behövde det som mest ;-)

Och så på vägen hem från jobbet blev jag vettskrämd. På Instagram finns en kort film som illustrerar denna överraskande händelse. Jag står för att skåda Regent Streets just tända julbelysning och så plötsligt tar någon tag i mina axlar och skriker rakt ut. Det var en man i 54 årsåldern, med två döttrar (som skämdes ihjäl) medan pappan skrattade. Han hade visst tagit sig friheten att dra ett litet fredagsskämt. Jag blev så ställd, eftersom jag först trodde det var någon som kommit från Sverige för att överraska mig, för att vända mig om och se en främling skratta åt sitt eget, lyckade skämt. Snacka om att bli överraskad, förvånad och ställd! Väl på bussen hem kunde jag också skratta. Det gjorde jag tillsammans med en annan kvinna som jag berättade hela historian för.

Nu ska jag sluta skriva och se ett avsnitt Sex and the City! Jag ser redan fram emot morgondagen. Kram!

Likes

Comments

Godmorgon!

Något jag minns är hur jag innan min flytt till London tänkte "här kommer alltid finnas något att fota". Jag minns hur jag föreställde mig alla vackra portar, arkitekturen och omgivningen. Idag slog det mig hur jag nu ofta förbiser dessa vackra detaljer, det har blivit vardagsmat. Nu är det snart 10 månader sedan jag bodde i Sverige. Det kan få mig att fundera på hur jag kommer känna den dag jag flyttar tillbaks... Bäst att jag ser till att fota lite fler snygga portar ;-)

Imorse sprang jag en runda, har bakat (hör och häpna!!) scones och ska nu åka mot jobbet. För att få en mer levande inblick i mitt vardagsliv här i London tänkte jag idag lägga ut en liten kort film på Instagram-story. Där kan ni få följa min väg till jobbet :-)

Hoppas ni får en bra torsdag idag. Eftersom jag stöttar teamet i House of Fraser på Oxford Street idag så jobbar jag sent. Deras manager har brutit foten. Sänder några tankar till henne <3
​Idag blir en bra dag, det känner jag på mig!

Stor kram!

Likes

Comments

Idag var jag ledig från jobbet. Väckarklockan var avstängd och inför förrän halv nio valde morgonen att möta mig. Känslan var lugn och skön. Eftersom dagen var en dag i vila fanns gott utrymme för kreativitet. Jag packade skrivblocket och började promenera.

Det är magiskt att få ha följt årstiderna utmed Regent Canal. Mitt bostadsområde är min trygghet, det är mitt hem. Bilden avslöjar att hösten är här, de ljusa timmarna färre och de tända gatlyktor fler. Promenaden tog mig till Hyde Park. Det var långt bortom en besvikelse. Min energi strålade. Hur vet jag det?

Jo, för när jag satt på parkbänken ni ser på bilden, njutandes av stadens liv och parkens lugn, så fick jag sällskap inte bara en utan två gånger. En dam och senare en herre. Min energi var inbjudande och glad. Kan ni också känna er energi? Känner ni vad strålar och sänder till omvärlden?

Därifrån gick jag och besökte shoppingcentret (aka det finaste i staden) Harrods. Om än att Selfridge och Fortnum & Manson är mina favoriter, så är Harrods med jämna mellanrum värt ett besök. Jag köpte chokladdoppade mandlar. De ska jag spara till jul.

En eftermiddag på Starbucks, tillsammans med en koffeinfri latte och skrivblocket var härligt. Nu är jag hemma, äter återigen soppa och ska snart träffa min vän Amanda. Soppa är förresten riktigt gott när det är kallt. Kram pärlor, ta hand om varandra!

Likes

Comments