View tracker

... innebär stå framför kameran. Något som inte alla gånger känns bekvämt. Igår var jag hemma hos min vän Felicia och hjälpte henne ta foton till sitt CV. Hon och jag pratade en del om att stå just framför linsen. Denna bild summerade första känslan klockrent, haha!

Men ärligt talat, det är en vanesak, som så mycket annat. Jag kan själv känna mig obekväm framför kameran, men desto mer jag fotar, desto mer van blir jag. Mina krav är inte särskilt höga, det behöver absolut inte fylla tusen ideal och bli "perfekt". Jag fokuserar inte på hur fel det kan bli, bara på att knäppa en bild och säga till mig själv "fantastiskt", oavsett faktiskt resultat. Man kan nämligen bestämma vad hjärnan ska säga åt en själv. Peppa den full med komplimanger!

Underbart!!!

Det blev fullkomligt underbara bilder på Fellan-bellan! Jag vill bara visa allihop, men det hade nog känts mer okej om det var bilder på mig och inte henne. Får nöja mig att dela två dessa ;-)

Ytterligare något vi prata om vad när man uppfattar sig själv som snyggast. Ofta har man bestämt sig för att man är som snyggast på ett visst sätt, och att man då inte ser det vackra i sina andra uttryck. Man ska inte vara rädd för att ändra pose, pröva sig fram och få lite feedback. Det finns ingen "snygg - eller fulsida", sånt sitter bara i hjärnan och idealen! När man struntar i dem blir man friare, och kanske till och med finare.

Likes

Comments

Godmorgon godingar! Nu är jag på jobbet (har frukostpass här på förskolan, nu är det för övrigt bara 4 jobbdagar kvar som vikarie). Inlägget är tidsinställt, och förhoppningsvis har jag sovit gott och vaknat på rätt sida. Jag hörde i ett podd-avsnitt med av Framgångspodden att sannolikheten är större att vakna glad om man, innan man somnar, tänker att man ska vakna så.

Det tyder på att man alltså kan styra hjärnan att vakna på ett visst sätt.. Om man matar den med positiva tankar kvällen innan, kanske man vaknar på bättre humör? Jag vet inte om det stämmer, det får väl utforskas..

Har du prövat en macha-latte?

Till något helt annat! Jag dricker fortfarande inte koffein och kör därför på mycket te, men har ni sett dessa? Grön latte, eller rättare sagt, matcha-latte. Jag drack det i helgen och fick med ens starka associationer. Fiskbullar i hummersås, precis så smakade det. En favorit? Äh, helt okej var det faktiskt. Matcha är tydligen fullt på antioxidanter och aminosyror, och med lite råsocker i blev smaken mycket godare. Jag köper köpa det någon mer gång (det är kul att variera mellan vanligt te och andra varma drycker). Skulle vara kul om du också testade och berättade hur du tyckte det smakade. Undrar om du får samma associationer som jag?

Trevlig måndag!!!

Likes

Comments

När jag var på Kunskapsgymnasiet och föreläste om UF-året och ekonomiprogrammet beslut jag mig för att pröva att avsluta med något nytt, ett litet "test". Jag knöt säcken samman genom att kort påminna om mina tre viktiga punkter för dagen:

  • I det ni gör, så ska alla med på tåget. Alla har en viktig roll, en kontrollerar biljetter, en är lokförare, en städar och en kontrollerar säkerheten. Alla lika viktiga, i sina områden och roller.
  • Vänd motgång till medgång. För varje sekund ni är sura, känner besvikelse eller ångrar stjäl ni ovärderlig tid att med kraft ta er framåt.
  • Fortsätt. Ni har väl aldrig hört om någon som nått framgång genom att sluta

Efter mina tre sammanfattande tips bad jag publiken/eleverna stå upp. Jag bad de skrika till svar, när jag frågade (skrek) är "ÄR NI REDO??". Jag fick grym respons, vilken publik jag hade glädjen att prata inför! En fullsatt aula som skrek "JAA" tillbaks. Jag blev positivt överraskad när de svarade redan vid första försöket. Fantastiskt att människor blir taggade av att skrika och få bubbla lite! Jag hoppas att eleverna kände som jag, för i mig började adrenalinet pumpa. Att göra något oväntat är ett bra tips om du vill få stämningen att lätta i en föreläsningssal. Förhoppningsvis påverkar det publiken, och så kanske du blir ihågkommen. Vid ett sånt tillfälle är det viktigaste att inte mesa, för vågar inte du, kommer ingen annan heller göra det!! Pröva!

Likes

Comments

Det känns som om planeten tar djupa andetag. Det har varit en tung och mäktig helg, politiskt. I fredags svors Donald Trump in som USAs president. Under dagen ska jag läsa mer om händelsen och se videoklipp från den. Vad jag hört var det ingen stor skara som uppvaktade ceremonin. Ingen artist ville sjunga nationalsången. Och endast en tredjedel av de som fanns på plats när Obama svor eden, var där i fredags. En tredjedel. Det är ingen majoritet som vill det här. Men ur en tes, föds alltid en antites. Större och starkare.

Igår, lördag, var det Women's March. 21 januari år 2017. Jag önskar att jag befunnit mig i London, eller varför inte centret av marchen, Washington DC. I London stod över 100 000 människor upp, för mänskliga rättigheter. I Washington över en halv miljon. Den 21 januari ska läggas på minnet. Men likaså att man inte behöver befinna sig på de största, mest välkända platser för att visa och uttrycka sin åsikt. Även små orter och platser har röster och de ska användas. Nästa år ska ni se mig delta i Women's March, oavsett var jag geografiskt befinner mig. Och delta du också, om marschen går av stapeln även 2018, oavsett kön och identitet. Så länge du tror på lika värde och mänskliga rättigheter. Det gör jag. Det behövs. Det är varför vi marscherar. Reaktion och motreaktion. Vilken värld vill du leva i?

Otroligt stolt över min kusin och familj i USA, som var med och marscherade. Ni hörs!

Likes

Comments

Oh, så jag önskar att jag i denna stund kunde dela några filosofiska tankar, som skulle vända din värld upp och ner och inspirera dig så pass att allt plötsligt kändes möjligt. Det kommer inte hända i detta nu. Jag är jättetrött och kommer sova inom 30 minuter. Vad som däremot finns ork till är att dokumentera dagen.

Igårkväll kom jag hem sent efter en AW i grannstaden Linköping. Med ynka sex timmars sömn kände sig kroppen obegripligt nog redo att stiga upp vid 8 imorse. Det blev en kort promenad med min mamma.

Åh, jag har visst ett tips! Vet du vad du borde göra imorgon? Sträcka på dig! Jag sträckte på mig imorse och det var underbart! Andetagen går djupare och kroppen fylls av syre och energi. När armarna dessutom lyfts över huvudet, och man står där som en vinnare, så sprids endorfiner i kroppen. Då mår man bra! Sträck på dig!

Jag handlade frukt, och åt min jävla fruktsallad ;-)

Sedan hade jag någon timme att göra mig redo inför Stockholm. Strax efter 12 blev jag hämtad och hela eftermiddagen har jag varit på 18årsfirande. Jag hade på mig ett par armband. Bättre och bättre trivs jag i guld och dessa köpte jag superbilligt från HM. Det kan vara ett hett tips att köpa billiga smycken om man prövar att gå från guld till silver eller vise versa. Sedan kan man slå på stort, om man vill. Då slösar man inte pengar i onödan.

Jag har haft en väldigt bra lördag. På kalaset gjorde jag ett ruckie-misstag och åt alldeles för mycket raffinerat socker (tårta, läsk, kakor, godis) och det känns direkt i kroppen. Ju mer jag försöker exkludera det, ju mer känns det också tydligt när jag fått för mycket. Det är dock ett gott tecken, min kropp vill matas med bra grejer, som gör mig stark! Mitt mål är en god hälsa och stark kropp, då orkar man mer, både fysiskt och psykiskt.

Godnatt, nu ska Ellisbellis sova, kram :-)

Likes

Comments

View tracker

Och vad kan det vara, hundrade gången ni ser en jävla fruktsallad på sociala medier? MUMS, jag är så jävla inspirerande. Haha! Jag läste ett kick-ass inlägg av Sara Lidetoft imorse, många av mina tankar stämmer överrens med hennes. Jag älskar att dela min vardag och vad jag gör, mina tankar speglas i mina handlingar och vad jag väljer att fokusera på här på bloggen, och mitt primära syfte är att mina djupare budskap (om hur jag tror att man sprider det goda krafterna skiner) igenom vardagshandlingar! Dessutom vill jag bli bättre på det, ett ärligt liv är det jag vill leva. Det är huvudsaken med min blogg. Läs Saras blogginlägg HÄR och besök hennes blogg @lidetoft , ge det några timmars, dagars, års tankeverksamhet åt det som står. Vi är en del utav det, både du som skriver men också du som läser.

Nu jävlar, lördag och fruktsallad. Varma kramar till er <3

Likes

Comments

Godmorgon godingar! Jag har lämnat ett meddelande som jag ska hitta i London. Hur är det möjligt? Jo, jag har precis varit en vända på Skavsta och lämnat pappas sambo som ska till London över helgen. Jag skrev en liten lapp som hon ska lämna på någon plats i London. Det är ett litet meddelande, ni får se det väl i London. Hemligt tills dess!

Nu är det frukostdags och sen jobbdag på förskolan! Tänka sig att mina två månader som vikarie är slut om bara 6 arbetsdagar. Jag satsar på 6 bra såna!

Likes

Comments

Hur ser er garderob ut? Min är en blandad kompott. Vissa plagg älskar jag, vissa förstår jag ej hur de fått hamna där, det ena plagget är nytt, det andra gammalt. Ibland känns garderoben som ett svart hål, och då är det dags för rensning! Innan jag flyttar till London ska jag gå igenom ordentligt.

Tröjan ovan är ett exempel på ett plagg som mest fått hänga på galgen. Ibland glömmer jag bort den, och det kan jag gilla, för då blir jag glad när jag hittar den igen. Har ni också en massa gamla plagg, bortglömda, men som faktiskt både sitter och är snygga? Använd dem då!

Det ska bli skoj att rensa och se vad jag har. Kanske hittar jag någon nygammal kärlek där bland kläderna. Dessutom ska det blir underbart att snart få blogga om mina förberedelser inför London!! Just nu är jag på jobbet, detta inlägg är tidsinställt! Vad gör ni? Kram :)

Likes

Comments

Något jag tycker är svårt är att noppra ögonbrynen. Det är så pilligt och tidskrävande, men likväl vill jag ha en särskild form på brynen och då är det bara att ta tag i det! Jag har ett grymt tips för att bättre klara denna bökiga grej.

Måla ögonbrynen med mascara! Det gör alla hårstrån synliga och enklare att plocka bort. Jag vet att det ser lite knasigt ut, men fungerar verkligen bra för mig! Dessutom blir det enkelt att klippa brynen i bra form när man också kan kamma de rakt upp med hjälp av mascaran som "vax". Jag både nopprar med pincett och klipper! Ett litet tips på tisdagsförmiddagen!

Likes

Comments

Efter en diskussion med min alldeles fenomenala lillebror tidigare vid middagsbordet blev jag påmind om något mycket viktigt; att sluta framställa glädje och lycka som de enda accepterade känslorna. Att så många känner "du måste vara glad jämt"-stressen är så sorgligt. För så fungerar inte livet. Jag vet att det är omöjligt. Ingen människa är alltid glad. Det stämmer inte att glädje och lycka är de enda känslorna okej att känna. Du är aldrig misslyckad om du känner motsatsen. Livet är en berg-och-dalbana, det är ju hela finessen.

Ni vet att jag älskar de positiva i livet, det vill jag ha mer av, precis som många andra. Men vi kan inte få mer av det, genom att stöta bort det andra. Det ska också få plats i mitt och ditt liv. Jag älskar glädje, lycka, pirr i magen och upprymdhet, känslor av eufori, men bara för jag älskar de känslorna betyder det absolut inte att de är dem enda känslor jag känner. Alla känslor är och ska få vara accepterade i kroppen, obehagliga eller inte. För jag kan inte frångå att ledsna, nedstämda och sorgsna känslor är jobbigare att hantera än motsatsen, men det betyder inte att de inte finns i mig. De finns där precis som alla de andra. Ingen människa är alltid positiv och glad, för då vore den inte hel, utan bara halv och en människa kan inte leva så. Ska inte leva så. Människor ska vara hela, med allt vad det innebär.

Stöt inte känslor ifrån dig, de finns där av en anledning. Prata med något om det du känner. Kurator, förälder, vän, någon du litar på. Känslor försvinner inte bara för du låtsas att de vore osynliga, de behöver tas om hand om, glada så väl som ledsna. Pepp till dig som imorgon vågar möta känslor, oavsett sort.

Likes

Comments