Hej! Hur snopet är det att det varit 27 grader och sol varje dag sedan jag kom hit till USA? Tur att jag packade med en baddräkt och lite sommarkläder. Idag åkte vi nämligen ut till kusten, låg på stranden hela förmiddag och jag doppa fötterna i Atlanten. Dessutom har jag så himla kul med Mi. Detta är tveklöst en av årets toppveckor!

Idag var sista dagen i New Jersey, imorgon bitti tar vi tåget in till New York City. Mi känner staden väl, så jag litar fullt och helt på henne som guide! Vi ses imorgon godingar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just nu är jag så fruktansvärt nöjd med tillvaron och det ska få firas i dokumentation! Det är otroligt underbart att få spendera tid med en bästis på bortaplan. Inga måsten, ingen press - bara skratt, hög musik i bilen och bagels till frukost. Jag kan inte ens minnas hur många gånger jag tänk "we're on top of the world" medan vi åkt nedför vägarna. Tack Mi, tack för den här veckan!

Likes

Comments

Tingeling pärlor!

Igår eftermiddag anlände jag till New York, sedan tog jag tåget utanför city, där Mi bor, närmare New Jersey. Hon har bott i USA som Au Pair i över ett år. Hennes värdfamilj verkar fantastisk och låter mig bo här tillsammans med dem. Mer kvalitetstid för mig och Misan! Dessutom innebär det att jag får ta del av deras 700 kvadratmeters villa, med pool och poolhus. Ballt

Jag litar fullt och helt på att Mi kommer bjuda mig på alla av hennes höjdpunkter och det har hittills tveklöst hållit måttet.

Vi åt lunch på hennes "andra hem" Chipotle. Jag förstår varför det är en favorit. Tacos for life!

Och sedan har vi upptäckt oss själva vara i full gång på att snacka oss genom the US. Jag har provat smaksatta popcorn, rischips, jordnötssmörsgodis. Vi har åkte tidigare till affären Target och veckan har bara börjat.

Jag är så glad som får vara här och hälsa på. Det är första gången vi ses på 1 års tid. I gymnasiet drev vi UF tillsammans och jag är så förbaskat lycklig lottad som har en vän som du. Tack snälla, för allt!

Vi ses imorgon vänner!

Likes

Comments

Jag kan nog inte för en enda sekund dölja mitt glädjerus. Jag är i New York. Jag är i New York! Första gången i mitt liv!! Jag är förbannat stolt. Jag har lyckats spara till en semester i storstaden, bokade om förra veckans inställda flygresa till Florida och landade vid JFK AirPort för tre timmar sedan. Jag sitter nu i skrivande stund utanför Madison Square Garden och glädjetårarna gör sig ständigt påminda där bakom ögonlocken. Det är en obeskrivlig känsla att uppfylla mål. Jag är här. Nu väntar nya upplevelser och äventyr. Jag är redo! En vecka i Amerika, med jordens bäst tänkbara sällskap. Min älskade vän, så beundransvärt cool boendes i USA, ingen mindre än Mi! <3

Kärlek kärlek kärlek

Likes

Comments

Min två dagars touch-down i London har gått med racerfart! Igår kompisdejt och fasionshow, idag var jag hos frisören. En kille från Italien, som heter Andrea. Han är vän till mina två flatmates. Dessutom gjorde han underverk med håret och jag har aldrig tidigare mött en frisör med sån precision och öga för detaljer. 5 timmar i stolen, och därefter en helnöjd Ella!

Väl tillbaks i mitt bostadsområde, Maida Vale, fick jag äntligen känslan av att vara riktigt glad att va tillbaks. Jag gick mellan de små butikerna, sög in känslan av London. Jag visste nämligen att den inte skulle bli särskilt långvarig...

För i fickan låg, hör och häpna, en flygbiljett och brände! Två superdagar hemma i London, och nu är resväskan ompackad och jag sitter på Gatwick AirPort och väntar. Tidigt imorgon bitti lyfter planet, men mer än så säger jag inte nu. Cliffhanger!! Vi hörs imorgon godingar!!!

Likes

Comments

Imorse packade jag upp, tvättade, städa ordning och klockan 11 var jag färdig med alltsammans efter Spanienresan. Redo att spendera några timmar med min nyfunna vän Amanda! Hon är svensk och har precis flyttat till samma (!!) område som jag. Kul!

Framåt tidiga kvällen drog jag fram ett par klackar som legat gömda i min handväska. Klockan 17 skulle jag möta min vän Emanuel för att gå på modevisning. Ja! Ni hörde rätt! Med fler och fler vänner intresserade av mode, styling och retail får jag följa med på roliga, nya upplevelser. I och med detta har jag löst en ekvation! Jag kan slå flera flugor i en smäll. Jag får kompistid, en dos modetips och öva min sociala förmåga i nya sammanhang på samma gång!

På en skala 1-10 var jag en 5a i känslan av obehag och att inte "passa in" när jag anlände till modevisningen. Det var så pass att jag innan jag mötte min vän köpte en tröja, i färgen röd som jag vet är säsongens heta färg, och drog över min annars helsvarta utstyrsel. Haha, tänk vilka sociala koder som får oss att känna mod och inte.

I och med detta ökade jag till en 6a. Inne på visning trivdes jag, all slags föreställning påminner en aning om cirkus. Där är jag van. Efteråt sjönk jag åter till en 5a, då det blev dags för mingel och fotograferingar. Jag tänkte mest; vad gör jag nu?

Så slog det mig, att det bästa jag kunde göra just då var att låta det nya möta något jag känner mig trygg i. Jag beslöt mig för att vara ärlig, för det vet jag hur man är. Och utifrån det tog jag beslutet att gå fram till ett highfashion, stylat par. Pirr i magen! Jag hälsade, berättade att det var min första gång på en fashion week och sa att jag tyckte de såg coola ut. Jag frågade om de ville ta en bild med mig, så jag kunde samla lite inspiration (till vad? ingen vet, men det blev ett snyggt syfte för konversationen att äga rum, haha!). De såg nog att jag var lite ovan och ny i sammanhanget. De skämtade vänligt och sedan tog vi en bild ihop. Jag la till kvinnan, som visst jobbar som chefsredaktör på ett modemagasin i New York, på Instagram. Phu, jag var obekväm, osäker, lite oskön, och mycket modig!

Nästa gång blir det färre o och fler modiga akter. Små vinster bygger broar till stora bedrifter.

Likes

Comments

Skirt - Primark / Top - Brandy Melville / Shoes & Scarf - New Look

Godmorgon lördagdblommor! Nu är resväskan packad och klockan 12.00 checkar jag ut från hotellet. I eftermiddag lyfter planet och tills dess tänker jag läsa min påbörjade bok. The Power of Habit av Charles Duhigg, den kan varmt rekommenderas!

Snart är jag hemma igen, hemma i London. Det känns smått overkligt och roligt att säga så. Jag är glad att det är min verklighet. Vi hörs då <3

/ ENGLISH

Good morning lovely! My bags are packed, and 12 a clock I'll be checking out from the hotel. My flight takes off this afternoon and till then I'll be sitting by the pool, reading my book. I can highly recommend it, The Power of Habit by Charleen Duhigg.

Soon I'll be back in London. It still feel unreal to call that city my own home. I'll see you then! Take care x

Likes

Comments

Sista heldagen i Spanien! Jag har funderat på vad som fått mig att inte känna panik över att spendera en vecka ensam (ja, ni märker att de tankarna fått ta stor plats. Jag tycker det är roligt att fundera kring). Först och främst för att jag trivs i mitt eget sällskap, för det andra eftersom detta var självvalda ensamhet och för det tredje för att jag vet att inget i livet är konstant. Allt passerar. Det får en att uppskatta nuet. Dessutom vet jag att när tuffa tider knackar på dörren så står de bättre stunderna bakom hörnet och lurar. Allt passerar, inget är konstant, det är en av livets stora sanningar.

Allt förändras och allt blir bra. Jag bara vet att det är så.

Åter till dagen! Jag har spenderat den vid poolen. Med ett kort avbrott för att handla mat på Mercadona. Det blev en sista (god) matupplevelse här i Spanien! Nu ska jag sova, imorgon packar jag väskan och åker hem.... hem till London! /

I've spent the day by at the pool, with only a short paus while waking to the supermarket and back. It turned out to be a last (good) Spanish food experience. I am now about to sleep, tomorrow I'll pack my bags and travel back home.... home to London!

I've spent my days here thinking quite a lot about the fact that I've felt comfortable in my own company. First of all I realize that I am not afraid of being on my own (however I believe human beings, in their nature, craves other human beings in some sort to feel love. We are fully completed as we are, but we are nothing without each other). Second I am aware of this holiday being chosen loneliness and third of all I know by certain that all occasions in life will pass. Nothing is constant, everything is moving and all we think we know will eventually change. Nothing is forever and this brings great comfort in bad times, as well as it allows me to enjoy the time of now.

I hope I got the message clear, I am still practicing my english writing skills... In the end, what I mean, is that our best days are still yet to come and I know this. I know it by heart, because everything changes and the end can't give us anything but good (if there even is an end). Okey, time to go to sleep!

I'll see you tomorrow sweethearts! xx

Likes

Comments

Myten är sann! Sedan jag var liten har jag alltid funderat och finurlat på hur "svårt det måste vara att smörja in ryggen med solkräm om man är ensam på semester". Jag har säkert diskuterat det med både mamma, pappa och vänner "hur går det till? Det måste vara jättesvårt". Jag har nu funnit svaret..

Det är skitkrångligt att smörja in sin egen rygg med solkräm, särkilt eftersom man inte vill missa något område. Jag har gjort mitt absolut bästa, men trots det inte lyckas fullkomligt. Jag vet åtminstone hur det går till vid detta lag; Ett stretchingpass som heter duga, och fladdriga försök att få händerna att smeta kräm på alla ryggens ytor.

Idag har jag slappat på stranden. Läst ut första boken How to stop time och har nu börjat på The power of habit. Ikväll blir min fjärde kväll att äta middag ensam på hotellets restaurang. Jag är sugen på att ha någon att prata, skratta och fantisera med. Givetvis skulle jag kunna ta sällskap med några av de äldre holländska par som visat sig finnas i överflöd här på hotellet - men jag vill prova att vara själva. Det är ett medvetet val att åka hit på egen hand. Det är en tuff men givande utmaning för mig. Hur mycket jag än älskar att umgås med vänner, familj och att knyta nya kontakter så har detta blivit ett fint bevis på att jag inte känner mig rädd för mig själv, endast mig själv, som sällskap. Hur känner du dig i ditt eget sällskap? Har du någon gång umgåtts med dig själv?


/ ENGLISH

The myth about the struggle of moister you back with sunscreen while on holiday by your self is now proven to be true. As a child I always imagined the struggle of this particular act and as by new gathered experience I can now claim to know that it is a true challenge to cover the whole of your back with the sunscreen on your own. I've done my best, only to realize I haven't been more than half a success. Anyhow, I just wanted to confirm, for all you curious souls out there; Yes, it is tricky to moister your own back with sunscreen. 😉

I've spent the day today by the beach. Tonight will be the fourth night as I eat dinner on my own at the hotel's restaurant. I could, of course, couple up with some of the Dutch couples staying here at the hotel, but i prefer not. It is by choice I went here on my own. It is a challenge, but at the same time a wonderful way of experiencing that I am not afraid of having my self, only my self, as my company.

How do you feel in being your own company? Have you ever spent time to actually hanging out with yourself? Do you know yourself, when no one else is there to define who you are? xx

Likes

Comments

Som ni vid detta laget vet befinner jag mig på en sexdagars ensamsemster i Spanien. Omgivningarna är fantastiska och jag har försökt fånga dem på bild, men tampas med det faktum att jag själv inte kan vara en del av det. Det blev ett dilemma att lösa. Jag försökte med kamerans självutlösare, men insåg snabbt att det inte alls blev av den bildkvalité jag önska. Jag behövde en annan lösning och så vipps, så hittade jag henne. Anna, som är en av hotellets receptionister. Jag samlade mod och frågade igår eftermiddag om hon kunde undanvara 30 minuter för att knäppa några snabba foton åt mig.

Som den goa och varma människa hon verkar vara erbjöd hon sig att idag komma 30 minuter tidigare till jobbet, för att vi skulle hinna fota. Det gjorde mig jätteglad och jag har inte bara fina bilder, utan också en ny vän på Facebook att fira! Våga fråga. Du vet aldrig vem som blir din nästa vän. Det finns oändliga möjligheter rätt framför oss.

/ ENGLISH

As you by now know, I am staying on my own for a six days holiday in Spain. The environment is stunning and I've wanted to capture it - together with me - within the picture. That was a tricky one to solve, I did try my cameras self-timer, but it didn't turn out as well as i hoped for. I needed a solution and I found one in the reception of the hotel were Im staying. Her name is Anna, so yesterday I asked if she could spare 30 minutes to quickly snap some photos. As the kind soul she seems to be she offered to come to work 30 minutes earlier today. Fantastic!

I've now got some wonderful photos and a new friend on Facebook! Dare to ask, you never know who will be your next friend. There are only opportunities out there!

Likes

Comments

Nya inlägg