HUR MYCKET GOTT?

Igår eftermiddag slog det mig att jag så gärna vill köpa en god muffins och jag har så länge velat besöka Muffinsfabriken i Stockholm. Perfekt tänkte jag eftersom jag körde genom stan på väg hem, men när jag Googlade på vägbeskrivningen dit fick jag också veta att de stängde för snart ett år sedan. Fruktansvärt trist, har hört mycket bra om det stället. Sökte vidare på internet och hittade till Muffin Bakery.

Det fanns också massa gott och en muffin kostade bara 35 kronor. Superbra pris med tanke på storleken och vad en halvfabrikatmuffin kostar på andra fik. Den var ungefär lika stor som min hand!!! Jag köpte morotsmuffin, det är nog en av mina favoritsmaker.

Hehe, perfekt sällskap i bilen ;-)

Nu är jag hemma i Norrköping igen och har precis smort in min nacke med kräm som fungerar som värktabletter fast på ett ställe, typ Voltaren. Jag gjorde nämligen en volt igår (när vi tränade i gymnastiksalen) från trampolinen. Eller tanken var att det skulle bli en volt, men det blev 1,5 där jag så smidigt landade på nacken i den mjuka gropen. Kände hur hela muskeln i nacken blev dubbelt så lång. Sträckt...

​Party!!! 

Nu ska jag förbereda inför kommande vecka, kolla lite på youtube och läsa bok. Tjillivipp! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu har jag funderat ett varv sedan jag somnade igår kväll.

Igår kväll la jag upp den här bilden på min Instagram. Jag ska erkänna att jag funderade ett extra varv innan. Det är min kropp men trots det känns det konstigare att lägga upp bilden ovan, än en bild som denna

En sådan bild känns inte ett dugg konstigt. Varför ska det vara skillnad? Båda är bilder på mig. Kanske är det för att allt fokus på första bilden är på min bakdel. Men det är ju likväl en bild på mig och min kropp och den delen är jag lika stolt över som någon annan. Jag undrar om min känsla det beror på sexualisering av kvinnans kropp. Vad tror ni?

Likes

Comments

​Tjoho här står jag och föreläser på Melkers axlar. 

​Det gick jättebra idag på cirkus-föreläsningarna. Är det inte alldeles fantastiskt att man på 45 minuter kan få gymnaster att kliva utanför sin vanliga träningsform och pröva pyramider. Och lyckas så fantastiskt bra! Har fått jobba med så duktiga unga gymnastikledare/gymnaster. Helgen riktar sig nämligen åt ledare/tränare och det är kul att möta personer i så många olika åldrar! 

Nu ska vi till Ösbyhallen och träna cirkus och gymnastik. Sjukt kul att få röra kroppen i dessa mönster igen. Självklart saknar jag det! Jag njuter nu, har planerat ett litet gottigt äventyr imorgon på väg hem från Stockholm. Kram godingar! 

Likes

Comments

Jag vet inte vad det är med mig? Det senaste två veckorna har jag känt mig så fruktansvärt trött. Min skalle är en havregrynsgröt. Har du någon gång haft känslan att du gör en massa saker men att allt bara känns "blurrigt"/oklart. Sådär vill jag inte känna. Behöver tänka lite annorlunda, för inget särskilt har hänt, jag är bara tjock i huvudet av sega tankar. Jag ska tänka på lite bra saker nu, en quick-fix som ibland kan muntra upp.

1. Jag får vara på Lillsved, gå promenad och snart föreläsa om cirkus. Dessutom satte jag mig ensam på en sten, placerade mobilen i ett träd och tröck på självutlösaren. Det var kul

2. Jag har fått sparka löv. Har du gjort det i år? Det är ju rätt mysigt att få lufsa omkring bland löven.

3. Hörde precis en smart sak Therese Lindgren sa i en höst-haul på You-tubel. Man tänker ofta inför hösten att det ska bli så förbaskat mysigt och gosigt, men många dagar är bara regniga och trötta. Tror det är därför jag är seg som en snigel. Men vad är bra då? Jo, att jag ska köpa ett förbaskat doftljus. Jag ska göra det nästa vecka. Inget får komma emellan! Antingen ett sånt här eller någon fräschare doft!

4. Jag har bokat tre luncher med politiker nästa vecka. Dessutom har många av er skollov då, så det kan bli roligt för er att hänga med på.

5. Jag får ersättning av försäkringsbolaget för min stulna kamera och väska. Jag köper en ny nästa vecka! :-D

Har du några glada tankar? Hur gör du när du känner dig såhär seg och lite "ur spår"? Det här är något jag brukar göra. Både quick-fix och mer långvariga saker går ju att göra. Det var skönt att lyfta lite roliga saker i tanken i alla fall! Nu ska jag käka lunch! :-) 

Likes

Comments

God kväll du finaste pärla! Attans vad glad jag är att du är här. Jag är i bilen på väg till Stockholm, på en gymnastikutbildning som anordnas av inga mindre än Gymnastikförbudets centrala ungdomskommitté där Melker är aktiv! Den heter Utveckla framtiden och jag var förra året där som deltagare, men

... nu tänker du säkert "vad ska du göra där i år", du tränar ju absolut inte gymnastik och inte ens cirkus längre. Nope, det har du så rätt i, men...

Jag har trots allt 12 års erfarenhet av just cirkusträning i bagaget. Det och allt vad det innebär ligger mig otroligt nära och varmt om hjärtat. Melker har bjudit hit mig som föreläsare och jag delar gärna mina erfarenheter och kunskaper med andra. Cirkus går dessutom många gånger hand i hand med gymnastiken. Vi kan inspireras av varandra, för att bli ännu bättre!

Så i helgen närvarar jag som föreläsare på Utveckla framtiden. Imorgon ska jag föreläsa för fyra olika grupper, á 45 minuter per grupp. Jag berättar gärna mer om föreläsningens innehåll imorgon. Nu är vi strax framme på Lillsved Folkhögskola (där utbildningen hålls) och då ska vi grilla korv! Sen sova och ladda inför imorgon! Hej Hopp, önska mig lycka till inför morgondagens föreläsningar. Är lite nervös, men mest förväntansfull! :-D

Likes

Comments

Hej och hallå! Föst och främst en rolig nyhet. Min och Melkers anställning på CL Seifert löper ut nu den sista oktober, men i veckan fick meddelat att den förlängts till sista november. Det ska bli jättekul!!

Veckan efter vi vann pris för bland annat Sveriges Bästa Team var mitt viktigaste mål uppnått. Sedan dess har jag funderat på hur jag kan fortsätta känna mig motiverad.

Idag har vi en trevlig fredagsutprovning på Berzeliusgymnasiet i Linköping.

För någon kanske det känns fullkomligt överdrivet att sätta upp mål under en så pass "kort" anställning, men för mig är det viktigt. Alla har sina sätt att motiveras på, och mål är något jag fungerar bra tillsammans med. Nu är det ungefär 1,5 månad kvar innan vi säger hejdå och tills dess ska jag...

Börjar bli så fruktansvärt less på att jag inte har någon kamera att fotografera med. Det syns på mina ögon när jag ler...

  • Utveckla min retoriska förmåga och bli mer självmedveten för att bättre fånga mina åhörare. Det känns som något jag starkt motiveras av, jag älskar att prata inför folk och vill bli bättre på att veta hur jag på bästa sätt når mina mottagare. Kul!
  • Dessutom vill jag att vi som team ska göra ett så pass bra jobb att våra chefer vill prata om oss i framtiden. Då krävs det att man fortsätter prestera och vilja göra lite bättre än igår.

    Om jag känner mig själv rätt skulle jag inte motiveras särskilt av att sälja absolut dyrast. Det är kul, men känner inte i detta nu att det är min främsta drivkraft. Varför inte återkommer jag gärna till. Det handlar både om ett ödmjukt sälj, inställning till kund och mig själv. Önskar en trevlig eftermiddag! 😊

Likes

Comments

God kväll pärlor och prickar! Vad har ni gjort nu under eftermiddagen? Vill ni veta vad jag har haft för mig? Jag har varit hemma hos min pappa. Han jobbade sent ikväll, hann krama honom i dörren på väg hem till mamma. Som tur var hade jag annat sällskap, hans sambo och mina halvsyskon. De är ca 10 år yngre än mig och det är kul att få busa ihop. Idag städade vi deras rum och jag är fortfarande lite bitter att jag inte fotade "för" & "efter"- bilder. För wow, vilken skillnad det blev på rummet!

På vägen hem igen stannade jag för att tanka. Har i dagarna funderat på all den tid som jag spenderar i bilen och känner hur viktigt det är att jag är varsam mot min rygg. Risken finns ju att, om man kör mycket bil, får ryggproblem. Det ska vi väl hoppas att jag slipper. Nu är det ju trots allt inte så länge kvar innan jag och Melker slutar på CL Seifert.

Nu ska jag bums somna! Klockan är över 22.00 och då är det nära kris ;-) Klockan ringer 06.00 imorgon och då vill jag känna ork och lust att gå upp. Med några timmars skön sömn i bagaget ska det gå fint! Hej och hå, pussa på en tå!

Likes

Comments

Man kan se på skolan på två vis. Grundinställningen är avgörande.

Som en plats där jag tvingas spendera min tid / Som en plats jag är priviliegad (lyckligt lottad) att få spendera min tid. Skillnaden är stor, negativt eller positivt inställd. Jag minns från främst mina mellan och högstadieår att många tyvärr fann sig tycka illa om skolan. Och visst fanns där också något klagomål även under gymnasietiden.

Den negativa inställningen till skolan kan bero på många olika faktorer. Du känner dig ointresserad av skolämnena. Du känner inte meningen med att gå i skolan. Du går i en klass där du känner dig annorlunda eller inte glad. Dina lärare pratar på ett sätt som du inte förstår. Du känner dig osynligt, eller alldeles för synlig.

Ett gammalt skolfoto på mig, jag går i 8e klass. Här hade jag råkat färga håret orange..

Jag har funderat kring hur man kan ändra sin inställning till skolan och har här några tips:

Ett fritidsintresse - det viktigt att ha en plats där man kommer bort från skoltankar. När du tar en paus från högar av läxor kommer det var enklare att komma tillbaks och ge ny och kraftfull energi. Om du aldrig får en ordentlig paus kommer du inte känna dig motiverad att fortsätta.

Och så de positiva effekterna av fysisk aktivitet. Hjärnan blir frisk, klar och gladare!

Mitt fritidintresse, cirkus, har varit fullkomligt avgörande för mig och min inställning till skolan.

Här och nu - Fundera inte på slutet. Det kommer att infalla vare sig du vill eller inte. För dig som längtar efter det kommer det kännas outhärdligt långt och för dig som fruktar det kommer tiden bara springa iväg. Försök att göra det där som många gånger känns svårt: lev i nuet.

Sedan grundinställningen. Det är inte en självklarhet att få gå i skolan. Många barn får inte chansen och det må vara en av livets största förluster. Kunskap är allt och med kunskap kan vi förändra allt. Alla skoldagar känns inte roliga, men i grund och botten ska det kännas roligt att gå till skolan. Känns det inte så är det viktigt att prata med en lärare, förälder eller annan vuxen. Sök efter någon som förstår så du får hjälp att förändra situationen! Jag kan säkert komma på fler tips om ni vill! Lämna bara en kommentar så jag vet!

Hoppas innerligt att ni som går i skolan idag får en bra dag. Kram! :-)

Likes

Comments

Åh, ikväll har jag dansat zumba! Det var så fruktansvärt kul och mycket vet jag beror på instruktören, Ricki Gonzalez! I våras gjorde vi ett otroligt roligt projekt tillsammans. Någon av er kanske var där?

Vi kom i kontakt med varandra och anordnade ett prova-på-zumba. Det var sjukt kul och många glada kom och dansade tillsammans med oss. Dessutom fick vi vår goodie-bag sponsrad av Vitamin Well och Ica Strömmen. En liten goodiebag sätter alltid guldkant på tillvaron.

För att peppa ordentligt inför passet gjorde jag också en kortare film där jag dansar. Vet ni vad det bästa med zumba (och i synnerhet med Ricki som instruktör)? Att man vågar dansa! Ikväll våras hade jag jättekul och ikväll lika så. Släpp loss i salen, ingen som är där kollar snett eller tycker illa. Det är bara kul och lattja och röra på kroppen!

​Godnatt och sov gott pärlor! 

Likes

Comments

GOD EFTERMIDDAG! Hoppas din dag följde i ett trivsamt tempo och att du fått le allra minst en gång. Om inte så kanske dagens uppdatering om projektet Lunch med politiker kan få dig att dra på mungiporna.

När jag i eftermiddags hade en stund över (jobbar ju trots allt heltid med att prova studentmössor tillsammans med avgångselever) så mailade jag lokalpolitiker runt om i Östergötland. Och wow, vilket gensvar!

En lunch är bokad den 1 november, två är preliminära och jag bara väntar på fler svar! Det är fantastiskt att se hur politiker vill engagera sig och avsätter tid för att informera och interagera unga! Har beslutat att jag dessutom skapar en ny kategori på bloggen, den får heta Lunch med politiker. Där samlar jag alla inlägg från förarbetet och alla lunchintervjuer. Håll i hatten, nu bubblar det riktigt ordentligt!

Ja, exakt så här känns det! Och jag ber om ursäkt. Bildkvalitén på bloggen har aldrig varit sämre. Idag ringde försäkringsbolaget och jag får ersättning för min stulna kamera. Om en vecka är det ordnat och klart! Tror att en klar majoritet av oss är redo för lite snygga bilder! ;-)

Likes

Comments