View tracker

Och jag som inte ens gillar Picasso? Men det var ändå kul att ta en titt på alla sjuka tavlor och tänka på hur mycket de faktiskt är värda. Det är även en väldigt fin byggnad, så bara det kändes värt det.

Som ni vet är det ett måste att ta töntiga bilder.

Likes

Comments

I lördags trotsade vi det gråa vädret och köpte med oss mexikanskt från El Nopal, en populär takeaway-kiosk. Vi satte oss för att äta vid canal st martin, en av mina favoritställen! Mycket locals och massvis med gosiga fik.

Igår besökte vi även det svenska institutet för en julig fika! Var helt till mig haha, särskilt när jag fick prata svenska med tjejen i kassan. Jättemysigt ställe, särskilt uteserveringen. Kommer tillbaka när det blivit lite varmare! Tog tyvärr inga bilder, men det var så gosigt inrett med adventsljusstakar och adventsstjärnor. Nästan så att jag fick lite hemlängtan.

Likes

Comments

Igår, efter skolan så mötte jag upp Maria, en utbytesstudent från Brasilien. Vi begav oss till Le Marais för att äntligeeeen få testa på falafelstället som alla parisare jämnt tjatar om. Måste säga att jag verkligen förstår hypen, sjukt gott. Så dra till L'As du fallafel (34 rue des rosiers)

Mätta tog vi metron till palais de tokyo, ett välkänt "museum" i det 16e arr.
Här kan ni läsa om utställningen vi var på. Det var verkligen annorlunda, många saker kändes även lite för överdrivet för min smak.

När vi var klara så tog vi en mysig promenix längst La Seine, med utsikten över Eiffeltornet. Tröttnar aldrig!

Vi avslutade dagen med en kaffe på Shakespeare & co's cafe. Det var gårdagen det. Men nu ska jag och klassen bege oss till en tysk teaterföreställning? Detta är vad som händer när man joinar skolans kulturklubb.

Aja, hade tout le monde!
Bisooous.

Likes

Comments

Vet inte om ni har tänkt på det, men ca. Allt jag bloggar om är olika caféer. Inte för att fika är det enda jag gör (typ), men för att det är kul att tipsa om alla smultronställen jag upptäckt! Att ta en café crème på ett varmt och mysigt inrett fik under vintertid är ju ändå det bästa som finns. Särskilt när det är i ens egna favoritstad.

Utöver det så kämpar jag på med min franska bok, sacrées sorcières med Roald Dahl. Det blir en hel del google translate kan jag säga er. 12 dagar kvar tills mitt 2-veckors långa jullov!! Har även kommit till att inse att ca. 1/3 av mitt utbytessår redan har passerat. Tiden går verkligen FÖR fort.

Aja, här har ni några usla bilder, biseee!


Dagens fika på 10 belles
10 rue de la grange aux belles

Gårdagens fika på Baguett's cafe
(ÄNTLIGEN HITTAT ETT STÄLLE SOM HAR CHAI LATTE)
33 rue de Richelieu

Förra onsdagens fika på folks and sparrows
14 rue saint-sébastien

Likes

Comments

View tracker

tipstips

Här har ni mitt go-to brunchställe. Sjukt mysigt fik med gullig personal och gott kaffe! Har hunnit testa det mesta på menyn redan... Tips: avocadomackorna!!

Alltså har blivit så dålig på att ta bilder?? Ska försöka bättra mig för er iallafall!

54 Rue de Saintonge
Metro: République

  • tipstips

Likes

Comments

Halla! I lördags hade jag turen att få möta upp med min norska favorit, som i vanliga fall bor i Strasbourg. Vi träffades utanför hennes mysiga hotellet i Montmartre. Tog sedan en lååång middag på KOFF för att snacka ut ordentligt. Gudomliga hamburgare, soft atmosfär. Det bästa med att hänga med någon utomlands, som pratar (typ) samma språk är att ingen omkring en förstår.

Vi begav oss sedan mot det som skulle bli kvällens höjdpunkt. En parisisk takvåning mitt i centrala Montmartre! Jag tackar Agnes och hennes kontakter. Vi spenderade kvällen genom att äta svenska micro-popcorn och kolla ut över den fina utsikten.

En sjukt bra lördag som ni hör! Här får ni några klyschiga lågkvalitetsbilder.

Likes

Comments

Coucou, suger på att blogga jag vet.

För att uppdatera er så mår jag super! Franskan blir bättre och bättre nu också, vilket känns sjuuukt kul. Fortfarande ingen skolstress, förutom faktumet att jag ska hålla en lektion i svenska för ca. 100 pers. Jag har kommit mina vänner såpass nära, att det känns som att de alltid funnits här med mig. Får inte nog av strosandet längst paris, numera höstiga, gator. Får inte nog av alla mysiga caféer och butiker. Och livet kan väl inte vara annat än drömmigt när man har utsikt över Eiffeltornet från sitt sovrumsfönster.


Likes

Comments

Amerikas nya president är en man som imorgon kommer att sitta i rättegång för våldtäkt. En kvinnohatande rasist besitter nu världens mäktigaste yrke, i världens mest inflytelserika land. Jag är så obeskrivligt rädd för framtiden. Jag tänker på alla icke-vita, icke-män, icke-heterosexuella i USA. Jag tänker på rädslan som de måste känna.

Vet verkligen inte vad mer jag kan säga, men bilderna talar för sig själva.

Likes

Comments

C'est moi.

Likes

Comments