Vädret idag var grått och tråkigt men trots det så tvingade vi oss ut för att ta en gosig promenad runt nåt konstigt slags metalltorn. Hoppas ni hade det lika najs! Pusssss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I söndags sken solen över Paris och det var 18 (!!) grader ute. Strosade runt bland alla t-shirt klädda fransmän o var på gott humör. I marais hittade jag "Galerie Sakura" med sin pågående grl pwr utställning. Tog en hel del bilder åt er så here u go!

Likes

Comments

Varit här 2 gånger nu. Definitivt värt att åka dit om man är i Paris under en längre tid! Alltid sjuuuuka köer in dock. Här finns alla kända "Peintres", typ Monet, Picasso, Matisse osv.

Aja tänkte mest göra ett inlägg för att jag har en massa fina bilder därifrån!
Puss på er

Likes

Comments


Idag när jag satt solandes på min favorit-uteservering med en cafe crème i handen, så insåg jag hur mycket denhär staden faktiskt betyder för mig. Jag insåg hur Paris numera är en del av mig. Hur mycket jag kommer sakna alla parker, alla fik, alla fina gator, alla museum och alla sura fransmän.

För jag trodde aldrig att en stad skulle komma till att betyda såpass mycket för mig. Paris är alla rädslor jag överkommit. Paris är alla nya människor jag har lärt känna. Paris är liksom mitt hem nu. Jag tänker på hur ont det kommer att göra att lämna. Jag tänker på hur jag hade velat stanna för evigt. Hur snabbt tiden går. Tick tack tick tack 15 veckor kvar.

Mais tkt pas Paris, je vais revenir.

Likes

Comments

Vi spenderade hela eftermiddagen strosandes i Montmartre. En av mina absoluta favosaker att göra dvs. Paris gator var fyllda av hjärtkonfetti och rosenblad. Solen sken. Jag var sjukt nöjd.

När vi sedan blev trötta i benen satte vi oss för att dricka te på en mysig uteservering, Le vrai Paris.
En fin liten eftermiddag helt enkelt!

Likes

Comments

15 februari 2017 - min allra första vårdag i Paris!

För ja, det var 17 grader och sol. Jag strosade runt utan jacka och var lycklig! Älskar våren mer än allt!! Helt klart finaste dagen.

Jag och Duda begav oss först till parc des buttes-Chaumont. Vilket faktiskt var det allra första jag gjorde med min förra värdfamilj. Ja, förra, har nu bytt eftersom jag bara skulle bo där 5 månader! Hursom, mysig park med fin utsikt över Montmartre. Vi satt och hade en typisk fransk baguette-picknick bland alla lekande hundar och solande fransmän. Vårkänsla deluxeeee!

Efter det tog vi en promenix till ett litet fik som jag läst mycket om. Det ligger i ett rätt omysigt område men ville verkligen kolla in det, så passade på när vi var i närheten. Det var iallafall prisvärt och mys!

Vi tog sedan metron till saint michel för att strosa lite längst la seine, kolla in notre dame i solskenet osv.
Som alltid: turistigt, men fett najs ändå.

Vi promenerade över till andra sidan för att gå till en av mina nya favoställen!! Le voltigeur. Inte varit inne i själva fiket nu när jag tänker efter men uteserveringen är guldets guld. Bara så enkelt och mysigt. Ligger i mitt absoluta favoritområde/gata i le marais också. Dra dit!

Drömmig dag, så taggad på vår och sommar nu!! Hänga i parker, slippa vinterjacka, uteserveringar, strosa, gosa, sola!! Vi hörs Sverige, bisoouuusss

PARC DES BUTTES-CHAUMONT
1 rue botzaris

CREAM
50 rue de Belleville

LE VOLTIGEUR
45 rue des Francs Bourgeois

Likes

Comments

Aa jag lever. Har bara verkligen glömt bort att jag har en blogg, opppssss:)

Hursom så har både jul och nyår passerat! Julen spenderades med värdfamiljen, hos ett stort gäng släktingar. Självklart konstigt att fira jul utan min familj men jag klarade mig förvånansvärt bra? Testade både ostron och sniglar och det var vidrigt. I Frankrike öppnar man inte paketen försnt den 25e, så vi väntade tills tolvslaget. Sedan EFTER klockan tolv började alltså middagen. Det var först "appetizers", sedan förrätt, varmrätt, efter det ca. 20 olika ostar med bröd. Sedan de klassiska franska julstubbarna till efterrätt. Sist blev det kaffe och chokladpraliner. Middagen slutade alltså runt halv 4 på morgonen. Hyffsad matkoma efter det iallafall.

Nyåret firades med middag på La favorite. Vi glömde bort tiden och plötsligt var det bara 30 minuter kvar tills tolvslaget! Vi tog den proppfulla metron till abbesses, där vi sprang upp för trapporna i Montmartre. När klockan slog tolv hände ca. Ingenting? Inga fyrverkerier, ingen större hype alls. Men mysigt var det iallafall!

Utöver det så börjar ett två veckors långt lov på torsdag! Ska även försöka bli mer aktiv här igen, så börja håll utkik! Puss på er

Likes

Comments

Och jag som inte ens gillar Picasso? Men det var ändå kul att ta en titt på alla sjuka tavlor och tänka på hur mycket de faktiskt är värda. Det är även en väldigt fin byggnad, så bara det kändes värt det.

Som ni vet är det ett måste att ta töntiga bilder.

Likes

Comments