Header

Ibland vill jag bara krypa in i min egen bubbla. Vara hemma, ensam, och åka till stallet. Jag har så otroligt många dåliga upplevelser från människor och jag är alltid livrädd för att dom upplevelserna ska ske igen. Nu kryper jag kanske lite långt in under mitt skinn i det här inlägget, men det är så många jag känner som läser här, och jag vill att dom ska förstå mig och min personlighet då jag ibland har så himla svårt att uttrycka den.

Jag är väldigt rädd, extremt rädd. Alltid. För allt och för alla. Vissa kanske tycker att jag överdriver nu då mina handlingar ofta inte stämmer överens med den känslan. Men jag handlar efter vad jag vet är rätt och fel, för att jag har lärt mig att tänka logiskt och trycka bort mina känslor. Jag visar dom inte ofta, känslorna, utan kan mer se ut som att jag känner något. Men det är mer en reaktion än en känsla. Jag kan alltså ofta reagera ilsket om jag t.ex blir kallad för något taskigt, bara för att den reaktionen är rätt men utan att egentligen känna mig arg. Jag är helt oberörd och ibland undrar jag om det är något fel på mig som inte är så känslosam "när jag borde". Jag har blivit för bra på att trycka undan mina känslor att jag börjar tro att det inte längre skyddar mig utan omedvetet skadar mig istället. Jag gråter liksom inte heller vid första laget, utan det är när jag börjar processa tankarna och plocka fram känslorna som jag tillåter mig själv att känna. Det är först då jag faktiskt blir ledsen, på riktigt. Jag kan ha vetat om att det som senare fick mig att storgråta har hänt utan att reagera eller känna någon känsla what so ever. Helt tomt.

För er som faktiskt känner mig, vilket jag tvivlar på att det är någon som läser här som faktiskt gör, så vet ni, eller skulle ni ha vetat att jag är extremt perfektionistisk av mig och väldigt rädd för att göra fel. Det kommer rädslan in igen, min rädsla är min största demon, den som skrämmer och förstör för mig mest och den har jag skapat själv. Jag är hursomhelst alltid medveten om konsekvenserna som kommer bli av min handling, även om jag alltid handlar fort. Jag har alltid svaret på frågan färdigformulerat i mitt huvud inom loppet av en halv sekund, rädd för att säga fel och alldeles för rädd för att "förlora". Det är som att jag straffar mig själv mer en någon annan om jag agerar på fel sätt, jag överanalyserar allt och förlåter aldrig mig själv. Varje gång jag känner att "det här klarar jag inte" eller "shit, vad jobbigt" så är det som att jag skriker åt mig själv "din j*vla förlorare, rör på dig då, du förstör ju bara för dig själv om du står kvar". Heeeeela tiden har jag den dialogen med mig själv och det är typ först nu när jag skriver och reflekterar över det som jag inser hur extremt tuff jag kan vara mot mig själv. Men något jag ändå måste ge cred till mig för, trots att jag som person är väldigt rädd, är att jag ändå aldrig backar. Jag har lärt mig att enda sättet att övervinna rädslan är att möta den och att det finns en väldig styrka i att inte doppa tårna i vattnet först utan att bara hoppa. Det är modigt, jag är modig, och det är först nu jag har börjat förstå att det är på grund av mina rädslor som jag är modig och inte trots.

Men trots att jag är modig, och trots att det är från rädslan modet kommer så finns ändå rädslorna där. Sedan länge intryckta i mitt huvud och som skrivet i sten i mitt minne. Min allra största rädsla är att inte räcka till, jag har redan förstått att det finns en större mening med livet än att bara överleva, man ska leva. Vi kommer alla dö ändå, förr eller senare, så varför ska vi inte ens försöka åstadkomma något stort? Jag vet att det är meningen med mitt liv, och jag vet att jag kommer göra allt jag kan för att lyckas. Men vad händer om jag inte gör det? Kommer jag någonsin förlåta mig själv om jag ger upp? Nej. Nej, det kommer jag inte. Det finns inte plats för att känna efter, man får bara ta steget, och hoppa.


​Bild av: Sara

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan! Vad gör ni? Jag är mitt uppe i att göra skolarbete som jag har tvingat mig själv att göra eftersom dom andra i min nya spanskagrupp ligger före mig. :))))))) Jag har börjat läsa spanska med dom som är ett år äldre än mig, alltså en årskurs över. Kul att läraren ser min potential och faktiskt pushar mig även om jag är snabb och väldigt självgående. Anledningen till att jag nu sitter här och gör skolarbete den enda lediga timmen jag har, är alltså för att dom andra i min grupp ligger före mig - eftersom dom har gjort detta mer än mig. Inte konstigt egentligen men jag hatar att vara sist, eller att förlora. Därför blev det nu lite fart på mig. Jag är ingen "underdog" och gillar verkligen inte känslan av att ligga sist i gruppen när det oftast är tvärtom. men alltid roligt med lite utmaningar haha! ;)

Efter skolan åkte jag iallafall till stallet som vanligt. Det är superruggigt väder ute så det blev lite trim i ridhuset bara. Vi har lagt in nytt underlag vilket jag tror kommer bli toppen. Lite djupt på vissa ställen då vi grävde en del i det gamla, men det kommer bli grym svikt i detta vi har nu så fort det har fått komma på plats lite mer. Ljust och fint blev det iallafall! :)

Tambora var riktigt trevlig att rida idag också, skitpigg som vanligt men väldigt kontakt- och ridbar idag. kändes väldigt avslappnat och kontrollerat, svårt ibland att hitta den känslan på en het ponny som är renrasigt Arabiskt fullblod hehe... ;) Imorgon blir det iallafall hoppning, om inte paddocken är en enda stor lerpöl. Det ska vara lektioner i ridhuset och paddocken kommer bli frö tung om det regnar hela dagen imorgon också. Hursomhelst, hoppar jag så blir det lite liknande det jag gjorde i lördags. Det vill säga små hinder med bommar för att hitta ett bra flyt. Jag är supertaggad! :)

​Gammal bild men fin ponny. Tänk att jag snart har haft Tambora i ett helt år!? Tiden har gått så sjukt fort... 

Likes

Comments

Satt på Tambora strax innan 09 imorse. Idag var det hoppning och senaste gången vi hoppade var för ca 2 veckor sedan. Så hon var väldigt glad haha! ;)

Ställde fram en liten serie som ni ser på bilderna och hoppade fram på ett kryss. Hon var sjukt stark och pigg men tog ändå åt sig arbetet väldigt bra. Det blev en del bocksprång men inte så att jag tappade kontrollen utan hon kunde sansa sig och vara lyhörd om bara jag skötte mitt.

Hon har vart lite tveksam när vi ska hoppa serie eller kombination. Men denna gången skuttade hon över allting på första försöket, helt utan tvekan. Superkul att det kändes så självklart och kontrollerat då jag ofta får svårt att veta hur jag ska göra när jag hoppar själv utan tränare. Små hinder men det var inte höjden som skulle vara utmaningen idag. Hon lyfte iallafall fint på fötterna och blandade inte in allt för mycket rodeo = nöjd ryttare ;).

För er som undrar så är det 3 m mellan allting. Lite kort för Tambora då hon tar mycket mark i galoppen men bra då det fick henne att stanna upp lite. :)

Likes

Comments

Hejsan alla läsare, var medvetna om att det är kväll nu, stallet och skolan är färdiga och detta är enda stunden jag låter min hjärna koppla av = mycket tankar. ;)

Som ni vet håller jag mig ganska sysselsatt om dagarna. Åker oftast hemifrån vid halv åtta på morgonen och är inte hemma förrän 12 timmar senare. Till dom timmarna hör skolan och stallet och hur jag hinner äta eller sova vet jag inte. ;)

För mig har det alltid varit en självklarhet att åka till stallet varenda dag och jag har aldrig liksom behövt släpa ut mig själv ner till bussen. Jag finner så himla mycket glädje i hästarna, Tambora och den här sporten och det slår allt. Jag hade inte varit Ella utan hästarna. Faktum är att jag blir rädd bara vid tanken på om jag t.ex skulle råka ut för en olycka, bli handikappad och aldrig kunna rida mer. För vad skulle jag göra då? För att mitt liv ska kännas komplett vill jag ha något att kämpa för. Ett mål långt borta men som vid tanken på det väcker viljan i mig om att hitta vägar som för mig närmare. Jag vet inte vem jag är eller skulle vara om jag inte hade haft tusen grejer att göra varje dag eller om jag inte hade haft något riktigt stort mål. Jag är målinriktad, extremt målinriktad. Det är liksom den största delen av min personlighet och jag tror att jag hade varit någon helt annan om jag inte hade fått leva ut det. Kanske är det därför jag alltid pushar mig själv till gränsen och en liten bit över, för att utan det så är jag inte jag. Kanske för att det är delen som gör mig till Ella. För det är faktiskt så att jag mår och presterar som bäst när jag är som närmast att tippa över. Alltså är min högsta- och lägstanivå väldigt nära varandra och det är sättet att lyckas hålla sig kvar på sin högstanivå utan att tippa över som triggar mig. För att jag vet att jag kan och när jag presterar på min högstanivå så ger jag mig själv ett kvitto på att det stämmer. Kanske är det också p.ga att detta på så många sätt symboliserar vem jag är som jag ofta tar förluster inom sporten/ridningen så hårt och är så hård mot mig själv? För att jag är rädd att om jag glider bort från att vara den extremt målinriktade, hardworking och presterande Ella så kommer jag inte att vara jag längre. Förstår ni? Det är liksom som att jag är kämpandet mot framgång, för jag har fått kämpa mycket, och även om det inte alltid känns som att man rör på sig så händer det något. Det är jag van vid, att kämpa, det är jag. Dock har jag inte riktigt lärt känna vem jag är vid en stor framgång inom ridningen, men det lär nog komma så småningom. ;) Alla får vad dom förtjänar.

Som vanligt ett lite flummigt inlägg, men jag vill verkligen att ni ska få lära känna mig och det sättet jag tänker på.

Men hursomhelst, något jag har lärt mig under alla år av slit och kämpande är att hårt arbete kommer betala av sig i framtiden. Förr eller senare så kommer det, även om det ibland kan vara svårt att tänka sig i vilken form det kommer, från vem eller från vad, så kommer det. Någon gång.

Likes

Comments

...och då ska ni få bilder! ;)

Har suttit och ätit middag utan varken mobil eller dator för en gångs skull. Äter aldrig middag med familjen på vardagarna eftersom jag kommer hem så sent. Men brukar alltid få lite tid över att prata med mina föräldrar då, dom ser ju mig knappt ;). Så idag fock jag och pappa en stund över vilket alltid är trevligt. Jag missar ju alltid en del av "livet där hemma" när jag alltid är i stallet. Även om hästarna är värt det så finns det ju grejer man saknar som det inte finns möjlighet att göra längre. T.ex så är jag aldrig hemma först eller hemma själv. När jag kommer hem på kvällen är det fullt hus vilket inte riktigt uppskattas alla dagar. Mina föräldrar älskar jag och det är jag stolt över att kunna säga, men syskonen och deras kompisar kan jag faktiskt klara mig utan ibland... Hehe! ;)

Idag red jag som sagt ett litet pass i ridhuset, änyligen har vi fått bukt på vårt lilla "problem" och allt kändes nästan som vanligt. Hon var faktsikt jättefin men väääldigt pigg och het vilket kräver 100 % fokus från min sida då ponnyn inte har några problem med att ta över och göra allt själv ;). Men fin var hon och kunde slappna av i slutet av passet och rulla på riktigt fint, en liten stjärna till Tambis blir det allt haha! :)

Men alltså bara titta på dessa bilderna! Hur sjukt fin är hon inte?! <3

Likes

Comments

Nu sitter jag på bussen som ska ta mig sista vägen upp till stallet. Skolan har flutit på bra som vanligt. Det känns som att denna veckan har gått väldigt fort! Det är ju liksom redan onsdag eftermiddag haha! :)

Känns också mycket roligare att Tambora är sig själv igen efter våran korta svacka. Man tror ju alltid det värsta haha! ;) Ska rida igenom henne lite idag och kolla läget bara. Rider alltid så fort som möjligt och har jag tur kan jag lyckas få ridhuset för mig själv eftersom dom andra kommer senare. Vardagslyx för mig är liksom trim i ett tomt och nyharvat ridhus... Mmm! ;)

Fina ponnyn, ikväll kommer det mera kamerabilder! :)

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen lite ordning på min stökiga lilla ponny! ;) Passet började lika dåligt som det har varit dom tidigare dagarna, men som tur var så var Chrille i ridhuset samtidigt. Jag bad henne om lite hjälp och så vips var hon superfin och uppmärksam igen haha! Tänk vad mycket små små grejer kan göra ändå. Det enda jag faktiskt gjorde nu var att hålla jämt stöd på tyglarna, räta på mig och inte rätta mig efter hennes takt utan att hon ska gå där jag vill ha henne. Wow så fin hon blev sedan! :)

Kör på med samma imorgon - trim, och sedan kanske jag bara skrittar ut på torsdag, bommar på fredag och lite hoppning i helgen. Kul!

Kom hem idag vid kvart över sju, hade duschat och ätit innan åtta så fick lite tid över. Det värdesätts liksom väldigt mycket när man är borta typ 12 timmar av dygnet haha! ;)

Älskar mitt rum just nu, bästa platsen efter stallet faktiskt. Sedan måste jag också ge lite cred till mig själv för att jag maniskt städar och håller rent här också, annars blir det ju inte lika kul ;).

Och ja! Jag hade med mig kameran till stallet, tog en massa fina bilder och smart som jag är glömmer jag den i fickan till min stalljacka. Smart! Not. Men det kommer bilder imorgon, trust me! ;)

Likes

Comments

Har sovit med två tjocka filtar och täcke inatt men ändå frusit fööööör mycket. Det var något strul med värmen hos oss men förhoppningsvis är det fixat nu. Så typiskt bara att det händer på typ den kallaste dagen hittills på året hahaha! ;)

Men jag kom iallafall upp och kunde komma iväg till skolan, trots iskylan hehe... Så nu sitter jag alltså på spårvagnen och hade tänkt hinna skriva ett litet inlägg innan vi är framme vid hållplatsen :).

Kan ni förstå att det faktiskt är höst nu? Jag tycker att det känns som att sommaren var här igår och att det bara var någon vecka sedan hästarna gick med flugtäcken på sig ute. Men konstigt nog så stämmer det ju inte och vips så är det minusgrader och snö haha! ;)

Likes

Comments

​Stallet är färdigt och jag var hemma redan vid tio i sju ikväll. Kanske en lång dag för dom flesta, att gå ut igenom ytterdörren 08 på morgonen och inte gå igenom den igen förrän kl 18.50, men för en hästtjej är det tidigt ;). 

Jag sitter just nu ihopkurad i sängen och fryser under en massa filtar,  det är iiiiskallt hemma och speciellt ute. Går knappt att vistas i stallet utan att frysa ihjäl hahaha! Det blir riktigt jobbigt när man måste ta av sig vantarna för att knyta ihop hönäten ;). Tambora vilade idag igen men kändes lite mer på hugget nu, hoppas att tillskotten har hjälpt och att hon snart känns som sig själv igen, för imorgon då blir det minsann ridning. Ponnyn lär ha lite överskottsenergi att göra sig av med nu efter två dagars chill liv i hagen med en massa mat ;). Haha! 


​Idag får ni en mobilbild med urusel kvalité, men oroa er inte, imorgon åker kameran med och det kommer bjudas på fina bilder i dagsljus ;).

Likes

Comments

Idag var det en heldag i stallet. Släppte ut alla hästarna på morgonen både idag och igår plus att jag hade insläppet idag också.

Var idag i stallet mellan 08 och 16.15. Hade hand om två hästar, alltså Tambora och en till. Red Kalle en sväng i ridhuset, skrittjobbade mycket och la tid på att få honom avslappnad. Hästarna som gick i hagarna utanför sprang nämligen lite fram och tillbaka, det blåste och på håll såg man en massa andra hästar hos grannstallet på ställen där dom inte brukar vara vilket självklart var extreeemt spännande. Lilla Kalle blev väldigt stressad av all uppståndelse så vi tog det lugnt :).

Tambora har fått vila då hon har varit rent utav fruktansvörd att rida dom senaste dagarna. Superstark och "på", lyssnar inte alls och tar inte till sig arbetet. Blev självklart jätteorolig men hon är helt fräsch och ren när hon rör sig och jag har känt och klämt överallt på henne. Så hon är inte sjuk eller skadad, tack och lov. Men det visade sig ha och göra med att hon blev så påverkad av pällsfällning- och sättningen att hon visade det genom att uttrycka obehag och vilja "fly" från det. Inte konstigt egentligen om man tänker efter. Kan också säga att anledningen till att det var så tydligt hos henne är för att hon är så väldigt högt i blod. Alltså en häst med mycket nerv.

Pga detta och det som hände i början på veckan bestämde jag mig för att stryka oss från pay & jumpen. Gjorde det tidigare i veckan men har bara inte hunnit berätta för er om det än. :)

Imorgon vilar hon också och jag håller på att testa lite tillskott i maten som förhoppningsvis hjälper henne att inte bli så påverkad av detta. Håll tummarna att det funkar och så hörs vi igen imorgon! :)

Kram, E

Likes

Comments