Jag är helt slut, har redan sovit nån timme men har precis varit uppe och duschat. Är helt slut på energi och jag ser verkligen inte fram emot skola imorgon. Men men.

Idag satt nästan allt. En drastisk skillnad från procenten på förra tävlingen. I LB:1 satte vi 67,857%!! Jalle va superduktig verkligen. Men arbetet bakom procenten, som ingen mer än jag och mitt team har koll på är inte lika smidig haha.

Det började med att jag tog ut tränset ur bilen och det första mamma säger är "man får inte tävla på novabett". Jag fick panik och blev lite chockad men bad mamma springa iväg och hitta rätt på överdomaren för att se vad vi skulle göra. Jag ringer och frågar efter 5 min, hon har inte hittat överdomaren än. Så jag lastar ut, sadlar och skrittar mot lilla ridhuset. Där hittar jag mamma som säger att Felice mamma är påväg med ett annat träns med ett annat bett och att jag skulle rida på det jag hade då fram tills dom kom. Då var klockan 11:30.. Jag hade alltså en halvtimme innan min start. Och 11:40 ropar dom mig till collecting ring då dom är före i tiden. Men jag skrittade bort dit strax efter kvart i tror jag. Så en kvarts framridning.

Sen hoppade jag av, dom kom med tränset och vi bytte. Sen hoppade jag upp och red in på banan och red där kanske 3 minuter. Sen starta jag. Inte dom bästa förutsättningarna men han skötte sig helt exemplariskt. Bara halterna som blev lite snea. Annars gick allt som det skulle.
Jag var helt chockad när jag såg procenten och trodde inte vad jag såg. På förra tävlingen red jag ju på 57% och enda missen då var att han råka byta galopp i en snett igenom. Så supernöjd!

Nästa start var inte förrän 13:45 så Jalle fick lunch i transporten. Till LA:1 sen var det inga strul. Då hade vi ju rätt träns från början vi låg bra i tid och jag hann rida igenom vissa delar noggrannare. Inne på banan hade jag en jättebra känsla. Jag kom ihåg banan, Jalle gick superfint, ryggade utan problem, lite för tvär i skänkelvikningarna men det är bara att jobba vidare på. Förvända galoppen - inga problem. Inga byten och vägen blev rätt. Jag är jättenöjd. Och vi fick 66,389%!! Inte nog med att det är superbra så är det även mitt personbästa i LA:1. Med Tarra har jag bara ridit på 62 så jag är huuur glad som helst.

I LB:1 hamnade jag precis utanför placering men med en skillnad på 0,179 och i LA:1 var jag två ifrån placering med en skillnad på 0,555 så inte alla långt ifrån vilket är lite surt men jag är supernöjd!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Varit ganska dålig på att uppdatera här denna vecka, men har varit en del i skolan med prov osv.

Men idag är det tävlingsdags igen! Det är hemmaplan och jag ska starta Jalle i en LB:1 och en LA:1.

I onsdags trotsade vi vädret och red på utebanan i regn och blåst men han skötte sig exemplariskt. Red igenom båda programmen och det kändes bra och jag har känt mig redo till idag. Det är ju bara andra gången jag och han är ute och idag är inte Felice med, men det kommer att gå bra.


Förhoppningsvis kommer det att hända lite saker snart framöver. Just nu finns det inte mycket att skriva om då jag bara rider Tarra 3-4 ggr i veckan och Jalle då och då. För tillfället har jag lagt fokus på att träna upp Tarras kondition och styrka och Jalle lär jag känna fortfarande. Men som sagt, förhoppningsvis.

Likes

Comments

Hej på er! Stallet är fixat och klart. Jag ska alldeles strax sätta mig och plugga biologi inför prov imorgon, men först - blogginlägg.

I lördags var ju jag och mamma iväg på lite äventyr i Nyköping och förhoppningsvis får ni som inte redan har koll veta snart. Jag är inte säker men håller tummarna. I söndags vet jag att Felicia tränade på LA:1 eftersom hon och Tarra debuterar det nu på söndag på hemmaplan. Spännande. Igår red hon på stubbåkern och det var väldigt passande för mig att inte ha Tarra igår då jag behövde lägga allt fokus på att plugga so. Hade prov i samhällsekonomi idag och det kändes bra i alla fall. Tycker det är ett ganska enkelt område.

Idag fick Tarra ta det lite lugnare eftersom hon går ganska intensivt nu. Så jag körde lite lydnads- och hanteringsträning. Lite ERT inspirerat. ERT står för Enviromental Response Training och jag fick upp ögonen för det först i lördags på "äventyret" och blev riktigt inspirerad. Har läst lite om det och det är verkligen något alla borde jobba med tillsammans med sina hästar för att man ska vinna deras respekt och tillit. Själva träningen går ut på att utsätta hästen för påfrestande situationer där deras flyktinstinkter kickar in och träna dom i att det är okej, och att dom i sådana situationer sedan ska fråga ryttaren och lyssna på den.

Jag jobbade mest grunder med Tarra idag. Att hon ska gå framåt eller flytta åt sidan när jag gör som ett pussljud, rygga när jag hyschar och stanna när jag säger hoo. Hon var superduktig verkligen och lärde sig jättefort. Jobbade i kanske 20 minuter med att gå, stanna, gå, stanna, gå iväg medan hon står stilla, få henne att komma till mig, svänga, flytta i en cirkel, rygga osv. Självklart är detta något som måste underhållas hela hela tiden. När man tar in från hagen, går till och från ridhuset, mellan boxen och spolspiltan och självklart ägna hela tillfällen åt det. Sen är ju tanken att kunna utsätta dom för påfrestande situationer så det måste ju också göras då och då.

Detta är ett superbra sätt för mig att träna Tarra då jag inte gärna rider henne eftersom jag är så pass lång och stor på henne och jag vet att hon tycker att det är jobbigt.

Det finns en video på min instagram, där heter hag "eadressyr" :)

Likes

Comments

Idag skrittade jag ut Tarra en sväng så hon fick sträcka på sig efter ev. träningsverk från igår. Hon var verkligen jätteduktig! Jag red ju på stubbåkern och det va verkligen så himla kul! Har inte ridit på stubbåker alls på två år typ och Tarra skötte sig exemplariskt.

Mamma var inte med utan pappa och min lillebror hängde med istället. Vill ju ha video och bilder ;)
Det blev några jättefina bilder och det var lite senare så himlen var rosaaktig och det var jättefint.

Galopperade 2x4, två minuter fyra gånger, två i varje varv. Och en minuts skritt emellan. Hon blev ganska svettig så spolade av henne och äntligen har hon blivit van med att stå i spolspiltan igen så det gick jättebra! Hon njuter verkligen av att bli avspolad.

Nu är jag och mamma påväg mot Nyköping på äventyr 🙉

Likes

Comments

Hej! Nu är jag äntligen hemma efter två omgångar av hästar och en hel skoldag. Men det har varit en rolig och bra dag i alla fall.

Idag har jag ridit Jalle igen! Superkul och han var väldigt mjuk och med på noterna. Jobbade mycket lösgörande i hela kroppen då han gärna går väldigt rakt och inte blir rund i sina rörelser. Superduktig. Tarra fick bara skritta ut en sväng då hon hopptränade igår.

Men så är det när det kommer till hästar, det gäller att kunna vara flexibel. Nu blev det även så att jag har henne på de imorgon och på lördag också istället för bara lördag då vi behövde byta lite dagar osv men som sagt. Flexibilitet är viktigt, speciellt när man delar på en häst.

Så istället för galoppintervallsträning idag så fick hon skrittas ut barbacka i mörkret en liten sväng (supermysiiiigt!!) och så kommer hon gå det imorgon på stubbåkern när det är ljust. Lördag blir det nog bara jogg, också utomhus om vädret håller.

Nu ska jag sätta mig och plugga matte mina resterande vakna timmar. Har nämligen matteprov imorgon och jag ligger sjuuuukt mycket efter eftersom jag har varit sjuk så länge. På tal om det börjar jag bli förkyld igen.. Jag som precis nästan blivit frisk 🤦🏽‍♀️

När man har så små ben så reflexerna måste sitta på övre delen av benet haha. Och som vanligt vill hon inte titta in i kameran 😑

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det måndag, äntligen. Ny vecka, nya möjligheter.

Igår hade vi storhästtävlingar på ridklubben så jag satr hela dagen och matade in resultat. Vi höll även i DM för lag, junior och senior så det va kul och allt flöt på superbra utan problem.

Tarra mår bra. Som jag misstänkte så va febern bara tillfällig pga vaccin- och stelkrampssprutan. Men hon fick ta det lugnt både fredag och lördag i alla fall. Så en lugn vecka för henne. Igår skrittades hon ut en sväng.

Men nästa vecka, den 24e är det tävling igen. Då är det hemmaplan och Tarra ska gå med Felicia en eller två klasser så nu måste hon igång igen.

Idag, måndag är planen att jag joggar Tarra på slingan, eller på utebanan. Mest så hon får komma igenom och igång i rörelse igen innan man börjar med stenhård träning igen.

Imorgon, tisdag ska jag rida Tarra igen. Då ska jag trimma igenom henne lite. Jobba mycket lösgörande.

I övermorgon, onsdag är det Felicias dag och om jag inte minns helt fel har hon träning då så det står antingen dressyrträning eller hoppning på schemat.

På torsdag tänker jag att jag antingen bara joggar henne, eller så kör jag lite galoppintervaller. Beror på vad Felicia planerar att göra på fredagen.

På fredag är det som sagt Felicias dag och jag vet inte än vad hon vill göra.

På lördag beror det också på lite. För om jag kör galoppintervaller och Felicia skrittar henne så joggar jag henne. Men joggar Felicia henne så skrittar jag henne. Om jag däremot inte kör galoppintervaller och bara joggar henne så kan Felicia rida ett vanligt pass och jag skrittar henne på lördagen. Hoppas ni hängde med där haha.

På söndag är det Felicias dag igen så hon får väl arbeta Tarra utifrån vad hon känner då hon skulle kunna göra i princip vad som helst då.

Nu är det snart skola för mig. Idag är det inget speciellt men på fredag har jag matteprov, jag har engelskaglosor och spanskaglosor till torsdag, sen har jag en no-inlämning också. Så lite har jag att göra. Ska även försöka få in atr åka till Felice och rida Jalle då jag inte gjort det på länge nu och jag ska tävla honom igen den 24e!

Likes

Comments

Hejsan! Bloggen står ganska stilla just nu men det är för att det inte händer speciellt mycket. Jag har faktiskt inte ridit på väldigt länge eftersom jag har varit sjuk och nu när jag är frisk så har jag mycket plugg från skolan, redan hunnit göra ett prov och två glosförhör den här veckan. Nästa fredag är det matteprov och jag ligger verkligen jättemycket efter så det blir en hel del matteräknande hemma efter skolan också tyvärr. Även i So har vi prov väldigt snart inom samhällsekonomi så inte jättesvårt, men har man missat en hel del blir det lite att stå i. Har även ett arbete om röntgen i No som vi började på precis innan sommarlovet som ska in nu så snart som möjligt.

Så Tarra fick en vilodag i tisdags och nu väntar en lugnt vecka för henne. Igår efter hennes träning med Felicia åkte jag och mamma iväg med transporten till kliniken och vaccinerade och tog stelkramp då det var dags för det. Så idag har hon fått vila. Har precis kommit hem från stallet och när jag var där tyckte Kim att hon hade varit ganska låg idag och det märktes på henne. Hon gjorde ingenting när jag gick ifrån för att göra höpåsar el. liknande och i vanliga fall brukar hon skrapa med hoven för att hon inte vill att jag ska gå. Tog tempen och hon har 38 så ungefär 1-1,5 över vad hon vanligtvis har samt att hon va lite varm i benen. Men det kan ju vara bieffekter.

Vi har inte riktigt haft koll på henne efter vaccinering på samma sätt som vi har möjlighet till nu. För innan februari i år stod hon i ett mindre stall där dom gick ute från mellan 6-8 och 8-10 vid den här tiden på året och det var liksom ingen som va i stallet under dagarna. Så vi vet inte riktigt om hon brukar vara såhär trött dagen efter eftersom hon alltid får vila. Men jag ringde kliniken och dom tyckte vi skulle vänta över helgen och se. Så jag hoppas allt är lugnt och att tempen går ner osv.

Så imorgon blir det bara en liten promenad avsuttet och lördag tänkte jag bara skrittarbeta lite. På söndag tänker jag att hon ska joggas. Bara skritta och trava utan att bli svettig. Såklart beror allt detta på om hon fortsätter ha hög temp och varma ben men det är ju inget vi kan veta i nuläget.

Det här är en väldigt gammal bild på mig och Tarra. Tror det var för ungefär två år sen. Tänk så mycket hon har utvecklats och då var hon ändå fin då med.

Likes

Comments

Godmorgon! Bloggen har stått helt stilla nu ett tag och det pga att jag har varit sjuk. Har varit superförkyld verkligen och jag är väl inte riktigt helt frisk än, men nästan. Måste bara komma igång lite igen.

Suger verkligen att missa så mycket av skolan, speciellt nu i början. Har verkligen ingen koll på vad vi håller på med i flertalet ämnen. Men ska bli skönt att få komma tillbaka nästa vecka och jobba ikapp.

Har eftersom jag varit sjuk inte varit mycket i stallet. Var där i lördags och promenerade Tarra lite och longerade henne i söndags. Båda dagarna var hon hur lerig som helt. Hon fick nya skor i torsdags och på fredagen så regnade det så varför inte köra på lerinpackning också. Men Tarra ska börja sova inne igen så jag ska ta och bada henne nu i helgen, lägga på ett tunnare täcke och hoppas att vädret är på min sida. Hon börjar bli riktigt fluffig också så klippning innan nästa tävling är ett måste.

Lilla bebisen ♥ Och ja - hennes lerinpackning var hemsk..

Likes

Comments

Hejsan! Sitter framför tvn under dubbla filtar och är hemma från skolan idag. Va hemma igår med, då jag är sjuk. Hostar konstant och är snuvig. Väldigt tråkigt då jag hade behövt skritta ut Tarra igår men inte kunde det, samt att jag gärna hade varit i skolan idag då vi nior skulle hålla olika stationer för sjuorna och åttorna. Men men, det är bättre att jag är hemma och vilar upp kroppen idag med så jag kan gå till skolan imorgon och fredag.

Spenderade gårdagen framför min iPad på SVT Play framför EM Grand Prix klassen i dressyr som sändes live. Kollade på det hela dagen faktiskt haha. Ska kolla på andra delen idag, Therese Nilshagen och Patrik Kittel startar ju idag och är sveriges sista lagstarter. Ska även bli kul att se bl.a. Isabell Werth ikväll!

Imorgon när jag förhoppningsvis mår bättre så tänkte jag bara longera Tarrisen. Har typ aldrig gjort det med henne. Eller jo, under första året jag hade henne frilongerade jag henne mycket. Alltså släppte henne i rundkorallen i vårt galma stall och gjorde som när man longerade fast jag höll varken i lina eller spö. Sen longerades hon när jag var på ridläger på Brolöten förra året en gång. Annars har vi varit dåliga på att longera. Men nu i vårt nya stall där vi har stått sen början på Februari finns en bättre rundkorall så ska väl prova det imorgon.

Bild från collecting ring

Likes

Comments

Hejsan!

Idag har det gått väldigt bra faktiskt! Alla i laget har ridit jättefint och på över 60% vilket resulterade i en tredjeplacering för dagen i Div 2. Dock var det faktiskt mitt resultat som räknades bort men ska förklara mer snart.

Först ut från laget var Elin och Cleo och dom red superfint verkligen. Hon fick 66% vilket var högst av oss alla så verkligen superkul! Hennes ponny är så himla söt också. Felicia och Tarra hade lite mindre flyt då Tarra för lite trött efter LC och råkade bryta av i sista galoppen. Annars superfint och 62%. Felice och Müsli var superduktiga dom med. Han va hur fin som helst på framridningen och inne på banan. Dock var han lite lite för pigg haha och då krullar han gärna ihop sig och går lite under lod vilket drog ner lite men 60% blev det.

Sen skulle ju lilla jag rida. Kände ingen press alls och var inte nervös någonting vilket jag nästan aldrig är heller så det var skönt. Jalle var verkligen superfin. Han var jättemjuk i formen och jag satt superbra. Stilla händer och stilla i sadeln. Älskar att rida när allt går så bra. Lyssnade fint på skänkeln gjorde han också.

Inne på banan var jag aningen trött och Jalle taggade till lite i galoppen men annars var det verkligen en jättebra ritt. Jag hade en super känsla genom hela programmet. Han gick i en korrekt form hela tiden förutom i första halten då han inte riktigt ville stå still. Jämna halter, noga ridvägar, korrekta och bra övergångar, jag satt bra och alla tyckte det såg bra ut. Både min mamma och Felice mamma hade räknat med att jag skulle ligga någon stans över 62% i alla fall och jag har sett lite videor och det är verkligen en superfin ritt. Men jag fick 59%.

Jag blev först väldigt chockad. Hur kunde min ritt vara så dålig? Det kändes ju jättebra. När jag kom bort till transporten tyckte alla där att det också var väldigt konstigt. Men som sagt, jag hade en jättebra känsla och jag tyckte det gick väldigt bra, och jag har lärt mig med tiden att inte tänka så mycket på procenten. Så jag tycker mest att det var konstigt. Fick bl.a. en 5a på sista halten. Kommentaren var "lite sned" annars rakt uppridet. Så domaren gav mig alltså nästan inte godkänt på en jämn halt med en bra uppridning - för att den var lite sned.

Men som sagt. Jag är nöjd i alla fall. Och laget lyckades med en tredje plats så vi fick rosett, plakett och en boxgardin. Toppen! Sen är jag inte helt hundra men det kan vara så att det även var startavgiften tillbaka.

Hur som helst, jag är nöjd. Vill ni se en kort video så finns det på min instagram där jag heter @eadressyr eller så kommer ni direkt till den om ni klickar HÄR !

Kommer bättre och fler bilder i ett enskilt inlägg senare :)

Likes

Comments