Tråkigaste med min konsekventa inkonsekvens är ju att jag missat att skriva ner vad som hänt, ups and downs, nya upptäckter och nya svårigheter. Men också att jag missat att skriva ner hur tankarna gått, hur tankar förändrats och olika tidsuppfattningar och tidpunkter för insikter eller liknande. Jag ska för min egna skull försöka recapa så gott det går. Kanske lite med hjälp av min meddelandekonversation med Isac.

I vanliga fall skulle sex veckor vara ingenting. Men herregud vad mycket man kan lyckas trycka in på sex veckor bara för att du ska försöka komma ikapp sen.

Vi har varit hos barnmorskan två gånger sedan jag skrev sist. Senaste gången kunde Isac inte följa och det sög. Han har verkligen inte så mycket att göra där. Besöken går väldigt snabbt och är mest rutinkontroller av blodvärde, blodsocker och blodtryck. Oftast bara blodtryck dessutom. Och så mäter vi magen och lyssnar på prinsessans hjärtljud. Men det känns så tomt att gå dit utan honom. Det är helt fel känsla och jag vet att han sliter ont av att inte kunna följa också.
Men de besök vi haft har varit väldigt standard. Allting följer kurvorna och inga konstigheter. Vecka 30 mätte magen 30 så vi snackar superstandard. Vi får väl se vad som händer idag när jag ska dit, återigen utan prins...

Vi har hunnit vara på vår första föräldragruppsträff den 9/3.
Isac supertaggad. Ella not so much.
Men det gick bra. Inga freaks och bara några enstaka stela tystnader. Jag och Isac framstod förmodligen som de pratigaste av kvarnar då vi satt närmast barnmorskan och fick svara på direkta frågor men hon glömde liksom gå hela varvet runt för hon kom på så mycket hon ville säga efter våra svar. Men men, någon måste ju vara dom konstiga i gruppen och eftersom vi tyckte att dom flesta verkade hyffsat normala så måste vi vara dom där andra..
Vi pratade väldigt allmänt om diverse och antar att nästa träff blir mindre intro och mer saklig och förmodligen lite läskig.

Vi har också varit iväg på en trevlig föreläsning om förlossning på sjukhuset den 15/3. Lagom informativ och lagom läskig. Läskigast var väl att sitta i ett rum fullt med gravida kvinnor. Men annars lyckades dom inte skrämma mig så mycket. Jag är fortfarande naivt ganska taggad på vad som komma skall. Det är absolut inte förlossningen som känns som det värsta.

Jag fick den 2/3 veta att jag fått min ansökan om gravidpeng beviljad på 75%. Detta efter lite långsamma lönekontor och lite fram och tillbaka. Helt fantastiskt beslut och älskade Isac blev alldeles tårögd av lättnad. Så den 22/3 jobbade jag min sista dag och det känns superkonstigt men helt rätt!

Jag har inte mycket er att skriva om vad som hänt rent gravidrelaterat.

Sytt ett babynest, sytt botten till ett babygym och köpt lite kläder i miniatyr. Men också lite i storlekarna över det.

Ischiasen fortsätter att döda mig vissa dagar och bad, dansuppvärmning och att Isac drar lite i mitt ben funkar hyffsat.

Har sedan 17/3 fått känna på lite foglosssningar. Kännande ungefär som att jag gått in i ett hörn på ett bord med mitt kön. Tråkig känsla.

Vi har i helgen också hämtat vagnen. Det är kanske lite tidigt men jag kände bara ett starkt behov av att vilja ha den hemma så det fick bli så. Känslan av overklighet blev dock större så nu känns det bara konstigt. Försökte bota det genom att köpa en jättefin ryggsäck att ha som skötväska, det hjälpte lite!

Nu ska jag gå in till barnmorskan för dagens besök så rimligtvis borde det bli en update ikväll.

Njut av bilderna så länge Moa och Anna--Karin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En och en halv månad utan inlägg alltså. Det hade man ju kunnat ana...

Jag kommer vara väldigt ledsen över det när jag vill gå tillbaka och läsa om min graviditet sen. Det är ju en del som händer under 6 veckor... men får försöka göra en rimlig recap. Kanske i olika inlägg för att det ska bli rimligt?

Vi börjar här och nu och så får de andra inläggen bli på något sätt retroaktiva kanske.

Här och nu är klockan mellan 4 och 5 på natten mot att vi faktiskt kliver in i vecka 33. Vecka 33! Det är helt vansinnigt och på något sätt blir det overkligare för varje dag som går.

Jag är vaken för att jag är törstig, täppt i näsan och har någon kroppsdel, kanske en liten liten fot, under revbenet.
Det är någon typ av favoritplats. Hon sparkar inte jättemycket uppåt men när jag ska sova verkar det som att det liksom är mysigt att kila sig fast där.
Och om någon hade beskrivit nästäppan som uppstår för att man är gravid så hade jag nog övervägt det en gång till. Kan låta dramatiskt men det är den mest irriterande typ av täppa. En näsa så torr att den inte går att andas igenom. Jag kan inte komma ihåg sist jag låg i sängen och andades med båda näsborrarna. En näsborre åt gången får jag som bäst, och det är när jag sitter och sover. Men det leder i sin tur att jag lätt hamnar i en lite krökt position med ryggen och VIPS fot under revben. Det var den härliga andningen det.
Jag kommer inte ihåg sist jag låg bekvämt, än mindre låg ordentligt ihopknycklad som lilla skeden. Åh så mysigt det var på den tiden man somnade så!
En vacker dag ska jag dit igen. Till min sked, med min stora gosiga prinsbjörn.

Vad mer kan gå in under här och nu?
Lite fetma kan man väl ändå säga. Isac säger emot men det känns som att min rumpa liksom flyter ut över underlaget när jag sitter upprätt. Fruktansvärd känsla.

Magen växer men inga bristningar ännu, dock ingen navel längre heller. Det var ett tag sen den var en grop. Men lyckan över att den ännu inte är en knopp är enorm!

Inte så svullen om fötter trots att jag är helt kass på att använda stödstrumpor. Skönt! Hoppas det fortsätter så. Risken är att behovet av stödstrumpor ökar i samma takt som svårigheten i att ta på sig dom små helvetena ökar...

Att sitta på toaletten är obekvämare än beskrivbart. Magen är helt klart som mest otymplig och i vägen då. Vi behöver inte gå in på detaljer.

Hormonerna är åter på lite spinn och vissa dagar märker jag dom inte avsevärt medan vissa dagar vaknar jag upp med en omedelbar känsla av ledsenhet igen. Helt värdelöst faktiskt. Stackars Isac! Han gör allt rätt med tröst, närhet och kärlek medan jag sitter där som en supertok och är fortsatt otröstlig och framförallt omöjlig att peppa upp. En sån dag hjälper i princip ingenting. Jag vet precis hur hjälplös han känner sig och jag blir så ledsen av att veta hur ont han sliter med att se mig sådär. Min fantastiska prins och hans kärleksfulla hjärta, om ni ändå kunde förstå hur jag känner för den människan. Tänk om jag kunde formulera mig på ett sätt som utan att bli outhärdligt fånigt beskrev hur imponerad jag är över honom. Hur stolt över att han är kär i just mig. Varm bara av tanken på honom. Ja tänk om jag kunde beskriva alltihop!

Sista updaten på gravidsidan får bli om mina ben. Som är rastlösa. Jag kan inte beskriva det. Jag kan heller inte lova att det är det som beskrivs som gravidfenomenet "restless legs" men det låter väldigt troligt.
En känsla av total rastlöshet och obehagskänsla i kroppen, men främst benen.
Som när något gör väldigt ont och det liksom kryper i ryggen, fast i benen. Eller som när man har ångest men inte riktigt vet varför, fast i benen.
Ja. Ni fattar. En totalt psykopatisk grej, som både får en att låta och känna sig totalt rubbad.

Det var väl det.
Kommande inlägg blir om vad som hänt sen sist, om jag nu står fast vid vad jag tänkt...

  • Gravid

Likes

Comments

Aldrig någonsin har jag fått ett så kärleksfullt uppvaknande!
Älskade elever!

Igår på Showdancen var det några elever som i förbifarten slängde ur sig urgulliga saker till mig och om hur jag är som danslärare.
På kvällen när jag berättade det för Isac kände jag att jag ville berätta för dom att jag verkligen uppskattar dom fina sakerna dom sa.

På morgonen har jag meddelanden från dom där de skriver de absolut finaste sakerna. Herregud vilket kärleksrus! Helt underbart att få höra såhär de första veckorna på terminen när man är som mest självkritisk och lägger lite prestationsångest i jackfickan varje dag.
Tack tjejer!

När jag sedan kliver upp och ärver frukosttillbehören av Isac som redan är halvvägs ut genom dörren så ser jag något av det gulligaste. Han har alltså plockat fram sylten till sig själv men misstänkt att jag kommer vilja ha min nya favoritfrukost, rostat med jordgubbssylt, och därför stoppat en gaffel i sylten istället för sked.
Han vill ha sked. Jag nämnde igår att jag gillar gaffel för att det går att finfördela så fint på mackan. Så han tar fram gaffel. Detta trots att han är en kärlekslös zombie som hatar livet på mornarna. Ändå hittar han en liten gnista och sätter i gaffeln.
Ni tycker väl att jag är rubbad men då jag är kärlekskrank på morgonen så blev jag alldeles fnittrig!

Dagen har sedan rullat på i lite samma anda. Härlig stämning på jobbet såhär i inventeringstider, man blir lite som en lag inför derby. Vi mot världen!

Gulliga tävlingsdansarna fick bli mitt middagssällskap och lite bebissnack.
Har haft sms-kontakt med mammsen om när hon kommer och hälsar på, sedan följt av massa fantastiska och ambitiösa elever på TSS, innan mina Contemp n4 avslutade kvällen med helt fantastiska flöden och musikaliska harmonier i koreografin. Helt magiskt!

På vägen hem ringde även pappa och var nyfiken i en strut på hur hela bebisbyggandet går, hur mysigt som helst!
Just nu är det mycket bebissnack, men det är liksom oundvikligt när man håller på förändra sitt liv på detta sätt. Hela huvudet är liksom hjärntvättat. Hoppas folk står ut med mig. Bästa känslan är ju när andra tar upp bebisrelaterat prat så man får älta på någon annans initiativ.

Denna kärlekglödande dag avslutas med bästa "tömma-dagen-ur-hjärnan-snacket" med min perfekta pojkvän som förbereder kvällsfika och förklarar att inte ser ut som en kossa.

Kvällsfika i sängen och supergos innan sova som en medvetslös innan inventeringen börjar kl 07.00 imorgon.
Inte riktigt My cup of time so to säga.

Bild på mage glömde jag också.. Snart så...

  • Vardag

Likes

Comments

Idag är vi alltså ännu en vecka närmre!

Helt vansinnigt. Tiden går fort nu ändå.

Vi gjorde även en liten kalendersynk ikväll.

I helgen som var nu var ju både fullspäckad och fulländad! Så alla sätt! Drömprinsen gör det igen. Bara lugnt och skönt. Lite middag, massage, hemmaspa, turné i jakt på perfekta prylarna till hemmet, sofftid och naket. Perfekt!
Presenter delades ut och kärleken flödade.

Jag fick alltså en kanin av prinsen. Jag måste bara välja den!
Denna underbara gubbe jag skaffat mig. Gulligaste presenten ever. Nu är det bara upp till mig att bestämma om det verkligen är det smarta beslutet!

Kalendersynken säger nämligen att vi snart har en bebis här.
Helgen som kommer är både fredag och lördag bokad.
Vi passerar då också 100-dagars så att säga.

Nästa vecka är det alla hjärtans dag plus att torsdag, fredag och lördag är bokade.
Helgen efter det är det regiontävling.
Veckan där på är det lov.
Sen är det en vecka kvar till 2-månadersstrecket.

Helt sjukt. Någon vecka efter det är det påsklov, någon vecka till så är det showhelg. Sen är det ju helt enkelt bara någon vecka kvar till bebbe. HELT RUBBAT.

Gulliga barnmorskan sa idag att var perfekt. Magen mätte nästintill 26 cm och följer kurvan fint.
Jag glömde dock tacka henne för att jag slapp vågen, psyket hade inte gillat den idag. Men prinsessans hjärta lät perfekt och det slutar aldrig vara mysigt att lyssna. Lilltjejen visade också vad hon är för någon och sparkade fint när Ulla-Karin dopplade magen. Den här ungen kommer vara stark som Hulken när hon kommer ut!

Dansen rullar på, planka funkar inte så bra som det gjort men det går. Bakåtkullerbyttor och floorwork är nemas problemas och det är så skönt att få känna sig ganska normal. Allt som smärtar i rygg eller bäcken annars är som bortblåst när man är uppvärmd och omgiven av mina underbara ungar!

Jag skulle lägga in en bild på magen idag också men jag glömde tydligen spara snapen och nu är kläderna av och täcket på så det får vänta. Ska försöka komma ihåg det imorgon. Kanske filma lite elevenyears också.
Fick nämligen tillfälle att rulla lite heads men mina bästa i söndags och ska försöka få en liten svängom igen imorgonkväll.

Så mycket med finns inte att konstatera.
Torr näsa ✔️
Livlig bebis ✔️
Tuttar med blodådror ✔️
Sugen på inköp av blöjor och annat krafs ✔️
Känsla av enormhet ✔️
Innehav av världens bästa pojkvän ✔️
Påkommare av världens bästa barnrumsdetalj ✔️
Innehavare av nya skor tack vare fina Jess ✔️

Ganska bra sammanfattning!

Likes

Comments

För ett år sedan bestämde vi att vi officiellt är ett par.
Ett år av mer kärlek än jag visste fanns!

Vi ska fira hela helgen. Vi kanske är töntigast i världen för det. Eller så är vi dåliga som inte ser det som "något som ska firas varje dag på året".

Ni vet, människor och alla deras underbara åsikter.

Vi skiter i vilket. Vi ska fira ett år hela helgen.

Idag hämtade Isac mig på jobbet för lite mysigt fika på stan, lite stros i butiker och piffiga inköp till vårt hem.
Det blev körsbärsblommor och videkissar att lägga in i våra "glödlampsampeller" i vardagsrumsfönstret och färska videkissar att ha på bordet. Det knäcker blommor varje dag i veckan!

Efter 5 år av sökande har jag äntligen hittat en mörkblå tvålpump till badrummet! Lyckan är materialistiskt underbar!

Självklart köpte jag även lite hockeypulver att fredagssmaska på när man ändå var på stan såattsäga!

Vi fick också hem Liberos BabyBuzz så jag kan buzza till Isacs armband när jag känner sparkar i magen, helt fantastiskt onödigt men ändå mysigt!
Efter det har vi lagat smaskig middag, fixat lite i babyrum och varit vuxna och röjt undan köket efter oss.
Vi har high five:at på att hålla ordning efter städningen vi gjorde förra veckan. Hur många gånger har man inte sagt det? Javisst, men nu jäklar är vi igång. Man mår ju så bra!
Nästa helg är det projekt "Ellas garderob".

Den är i fullständig jävla kaosmisär. Motivationen att hålla ordning i något som har med kläder att göra när man är gravid och DESSUTOM har ett jobb med svart topp som dresscode. Fruktansvärt omotiverad är jag att klä på mig på morgonen!
Men nästa helg tänkte jag plocka undan alla kläder jag ändå inte kan använda nu så känns det inte lika mycket som en käftsmäll av komplex varje gång man öppnar dörren.

Imorgon blir det lite mysigt kollande efter byrå till barnrummet innan vi ska få finbesök av Agneta, Krille och lilla lilla Lex. Sen vet jag faktiskt inte mer då Isac har (med vissa restriktioner) fått ansvaret för att planera kvällen.

Nu;
Helt klart dags för morötter och dip, hockeypulver och tydligen matchas det med ett rejält akrobatikpass i magen. Ikväll är det riktig fest där inne!
Igår fick jag lite nojja på kvällen för jag tyckte mig inte ha känt henne så mycket. Såå då buffade, knuffade och jävlades jag lite med magen tills jag fick reaktioner från insidan. Kanske inte det smartaste då jag helt klart fick några rejäla straffsparkar för det men helt klart värt för att stilla hjärnan.

Lägg märke till den rosa bodyn. Det trodde ni inte va?! Den har jag köpt alldeles själv.
Den är dock riktigt riktigt dammig rosa och får därför landa i denna lilla samling.

Likes

Comments

Jag har alltid höga ambitioner!

"När jag blir gravid ska jag fota magen varje dag, eller ÅTMINSTONE vecka!"

Det har inte ens hänt varje månad tror jag..

"Jag ska blogga så jag kan gå tillbaka och läsa om min graviditet sen"

Nja det verkar gå sådär.
Och jag blir så besviken på mig själv. Aja.

Men status nu är att dansen är igång, kroppen är lite sämre än första veckan. Men jag är liksom under upplärning vad kroppen gillar och inte just nu, det blir nog bättre. Igår var det full fart i magen och det drog en del i ligamenten, idag är det tuffare i ryggen. Men det går fortfarande bra! Jag tror fortfarande på det här.

Igår gick vi in i veckan som heter 25. 25!
Helt galet!
Och lite som att magen ploppade ut lite extra. Nu känns den ganska otymplig och gravid. Då är det extra mysigt med en kund som gav komplimanger för fin mage och en annan som tyckte den var liten! Bästa timingen ever.

Näsan är torr vad jag än gör.
Magen i mage med tarmar osv är lite stökigare än innan. Känns som att hon ligger där inne och sparkar och drar i tarmarna som leksaker helt enkelt. Inga jättebesviken direkt men det märks att kroppen försöker hitta plats åt saker som inte längre kan vara där dom brukar.

Fram till i förrgår tyckte jag att både mage och tuttar slutat växt. Sen badade jag och Isac och jag försökte ta en selfie. Men det var tuttar ÖVERALLT. Så dom bilderna kan tyvärr inte visas.

Psyket har börjat backa lite känns det som. Vet inte om det är hormoner eller stress eller någon kombination. Det är absolut inte som tidigt i graviditeten, då var allmäntillståndet ganska kasst. Jag mår fortfarande bra nu men har en skörare tråd att kroka glädjen på so to speak.

Jag saknar Isac så fort jag inte är med honom i princip. Häromdagen var det extra mycket då jag hade ont i bröstkorgen, var hemma och han jobbade. Då ligger jag i soffan och bara längtar efter denna underbara människa jag lever mitt liv med.
Helt plötsligt. Två timmar före beräknat kliver han in genom dörren.
Han fick sluta tidigare och kom hem med snabba bussen.
Han kommer till soffan och pussar mig, går på toa, och när han kommer tillbaka så möts han av en gråtande flickvän i soffan.
Jag blev bara så vansinnigt glad att han kom hem att det fick bli en liten gråtsession. Av glädje visserligen men det visar hur skör jag är.
Hade en session till lite senare men då var det mer pga oförklarlig ångest. Fast den kändes inte i huvudet utan bara i kroppen. Supersvårt att förklara men det känns som ångest fast i blodet. Har hänt några gånger senaste månaden. Superkonstig, förmodligen något symptom av något slag.

Annars finns inte så mycket mer att rapportera. Livet glider vidare i denna bisarra bubbla av väntan på bebis. Helt oförklarligt.

Nu ska jag, enligt vår nya tradition, äta kvällsfika. Kvällsfika som Isac pysslat ihop och nu även serverat mig i sängen.
Jag blir så vansinnigt bortskämd!Tycker det putar lika mycket bakåt som framåt... Hmm. Dessa kilon som läggs lite här och där är lite svårare att gilla, men jag vänjer mig väl... Eller skärper mig på något sätt...

Godnatt

  • Gravid

Likes

Comments

En dag med bara mys och gos som avslutats med fantastisk dans innan jag nu kom hem till en hjälte som dukar upp kvällsfika medan jag duschar!

Jag skrev i förra inlägget att humöret är bättre och att Isac är glad för det. Karma fick drabba oss båda då jag minuter senare ätit klart min frukost skrattar och busar med Isac. Vi båda skrattar hysteriskt och är sådär söta som ingen tror vi kan vara. Innan jag helt plötsligt inte kan skratta utan gråter istället.

Det går över och vi har trevligt igen.
Det går några timmar och sen kommer det lite ångest från ingenstans över allt möjligt. Lite mer tårar och sen mera gos. Han är förjävla fin den där Isac!

Nu låter det som att dagen varit katastrof. Så är det inte. För när det släpper så släpper det och Isac gör allt gosigt och mysigt.
Så middag och dansplanering innan jag åkte upp till bästa dancehall.

Underbara 9-12 som alltid får en att känna sig som en kändis när man kommer. Idag körde vi showdance!

Sen till en smockad TSS men rejält med energi. Det är nästintill oslagbart att få ha en TSS när ungarna är sådär som dom var idag!

Onsdagskvällen avslutades men en fin skara contemporary jazz n4 som improviserade mitt hjärta varmt. Tur att jag inte är blödig för då hade jag fått torka tårar hela timmen.
Vilket gäng!! Stoltheten jag känner när jag ser dessa fantastiska elever improvisera från hjärtat. Wow. Det går inte förklara.
Jag skickar med ett klipp, ni kommer inte förstå ändå. Det är synd. Tänk om ni kunde få hela bilden.

Njut av den bit ni får medan jag kvällsfikar och laddar för jobb med sjukaste träningsvärken imorgon!

  • Vardag

Likes

Comments

ÄNTLIGEN!

Dansen är igång och genast landar jag oförstående hur jag överlever loven utan mina älskade elever!

Igår rockade jag igång med jazz för 9-12 åringar klockan 17 och med 25 helt fantastiskt ambitiösa barn fick jag komma igång med terminen. Rackarns vad bra dom var. Så små och så duktiga! Den här terminen blir en sån där termin då jag kallar dom min trupp!

Sen går dom hem och contemporary jazz n1-2 kliver in. 3 stycken elever.
Bakgrundshistoria:
En timme innan avfärd till dansskolas första lektion sitter jag varje termin och gråter. Jag är inne på mitt femtonde år som danslärare och det blir nästan bara värre. "Det kommer inte komma några elever" "ingen vill dansa för mig" och även "alla hatar mig och mina koreografier" dyker upp och snurrar i huvudet febrilt.
Det betyder så mycket att man bokstavligen blir rubbad!

Och där sitter vi.
En annan elev kommer in och vi pratar hur vi ska lägga upp terminen för henne och hennes barn (älskar att jag har alla tjejer i den familjen).
När jag tittar tillbaka över min elevskara fylls hjärtat med kärlek.
Över 30 pers sitter där och tittar på mig.
Vilken ära och vilken lycka. Och vilket gäng!!!
60 minuter lycka följer efter det!

Att jag sedan fick ha 20 stycken dödstaggade showdansare på TOPPnivå är ju som den finaste av gräddar på mos!
Ett gäng som direkt gick all-in på showdance och vi hann inte ens göra koreografi!

Kvällen fick jag underbart avrunda med mina 25+ som fullständigt ägde koreografin. En sån klass som är helt perfekt att avsluta en helkväll med. Mycket skratt, mycket svett och mycket dans! Helt enkelt bäst!

Ni tycker säkert att jag låter som en jävligt klatschig och hurtig aerobicstant nu. Men jag vet inte vilka ord jag ska använda när det är såhär härligt att göra det jag gör!

Gravidmässigt så gick det också toppen. Så fort jag ställer mig framför eleverna glömmer jag helt bort att jag är klumpig och stel. Ingenting känns konstigt och det var bästa känslan i världen. Jag var extremt nervös innan och är väl fortsatt nervös hur det kommer te sig framöver. Men nu. Nu är det topp.
Vissa saker var lite sämre än vanligt. Magen är ju liksom lite ivägen och vissa magmuskler är ju inte längre funktionsdugliga. Floorwork funkar men jag är inte lika smidig bara.

När jag kom hem hade jag vansinnigt ilande ont i högra ryggen/bäckenet men det är helt omöjligt att veta om det är pga graviditet eller bara att mina höfter är lagom bra i vanliga fall också.

Odansant gravidmässigt är jag väldigt ogravid just nu.
Magen växer och lilla ungen därinne är akrobat, dansare och skitunge. Väldigt mycket rörelse och väldigt ofta.
Stundtals mysigt och stundtals störigt. Men jag ska absolut inte klaga. Det är spännande.
Näsan är torrare än någonsin. Så väldigt konstigt gravidsymptom.
Sömnen funkar sådär.
Humöret är betydligt bättre! Isac är väldigt tacksam för det...

Annan life-update.. Då jag uppenbarligen är helt värdelös på sånt här bloggande.

Vi har varit i Åre och firat Julle som fyllde 22, väldigt trevligt! Härligt att gå på fest, umgås och komma från stan! Visserligen fick jag sitta i soffan då bukmusklerna inte var med på sittande läge men det gick det också!

Vi har också ätit hos Isacs mormor, kålpudding! Vansinnigt gott och så absolut bäst att få åka och få mat efter jobbet, speciellt med en kopp kaffe och hembakt kakbuffe efteråt!

Mamma har köpt hund. En stooor sjumånaders vovvebebis! Så nu har hon en egen liten bebis som vi kanske får träffa i påsk då dom planerar att komma hit och hälsa på!

Papper för gravpeng är under process... Vi får se hur det går och när vi vet..

Ja händelserikare än så är det nog inte just nu.
Vi är ganska trötta båda två så efter jobb blir det mest middag och sofftid eller middag och bad-spa-mys.

Idag är Isac hemma och är sjuk och jag har ledig dag från Åhlens så fram till dansen kl 18 blir det kvalitetstid för hela slanten. Förutom den delen som blir småstäd och betala räkningar. Men kvalitetstid först. Med rejäl frukost och gos på soffan. Bästa som finns!

Likes

Comments

Pappersarbete.

Knappast ett ord med positiv klang!

Blanketter!

Om möjligt värre.

Försäkringskassan.

Hur skulle man kunna tänka annat än den själstunga sucken kroppen instinktivt gör vid tanken på kassan...

Ansökan om gravpengen. Sjukt svårt.

Varför får man inte lära sig sådana saker i skolan.
Försäkringar, pensionssparande, ärenden hos FK, ärenden hos AF, frågor kring skatter och avgifter, skyldigheter och rättigheter, rutiner kring sjukvård... Hur ska man kunna allt sånt? Vad lär man sig i skolan egentligen?
Hur lärde sig folk saker som dessa innan internet?
Jag klarar det knappt med internet!

Men lilla stjärnan i min mage verkar försöka sin pappershatande mamma i baken ändå.
Idag sprattlade hon som en riktig stjärna och när vi lugnat oss efter de värsta sparkarna lyckades vi fånga några på film!

  • Gravid

Likes

Comments

Nu tickar det på bra!
Jag är fortfarande vid liv men kan inte skriva som folk så idag blir det stolpigt och osammanhängande utan att ens ett försök till rolig.

Igår var det dags för 4 dejten men vår gulliga barnmorska för lite classic check-up.
Väga, mäta och undersöka!
Bra sockervärde, bra blodtryck, lite lågt blodvärde så ska bli lite bättre på äta lite tillskott och så.
Magen mätte 21 cm och hennes puls låg på 144 bpm, som ett proffs.
Kurvan som dom kollar på börjar man inte med på riktigt förrän vecka 24 men om man följde linjerna utanför pappret låg vi perfekt till.
Jag vägde 73.8, det får jag leva med bara. Det var ändå inte så illa som jag trodde!
Vi fick moderskapsintyg och kan nu söka om graviditetspenning och det står helt enkelt på papper att jag är gravid.
Jättekonstigt.
Sedan vi var där igår har jag nästan backat i den mentala landningen i att jag är gravid och ska bli mamma. Nu känns det liksom konstigare än innan...

Övrigt som händer runt oss.
Bröstpumpspaketet är införskaffat. Isac vill ju att jag ska pumpa för att han ska få ta del av det viktiga band som man knyter vid matning så vi får se vad som funkar för oss. Nu har vi iallafall grejer nog att testa!

Sele är nästa kostsamma inköp så det är väl vad vi ska kika på framöver.

Isac har fått ordning på papper angående jobb nästa termin och är så ordningsam.

Själv la jag 600 spänn på hårfärg och ballade ur i fem timmar med ångest och ammoniak i lördags.
Men det blev ganska bra ändå, steg 1 i resan mot slutmålet. Dock får man ju panik av att utsätta håret för sådana saker och nu är det olja som gäller. Lär ju bli skallig innan det är klart.
Bild kommer sen. När jag både är påklädd och inte har bråttom någonstans. Svår kombination att hitta!

Nästa vecka börjar dansen. Sjukt nervös och sjukt taggad. Nervös för man vet ju inte alls hur kroppen kommer ta det. Hur det kommer gå eller funka. Vill så innerligt och så mycket och hoppas på det bästa!

Sjukt hur kort tid det är kvar också. Nästa vecka börjar dansen. Sen är det sportlov, påsklov, terminsavslutning och sen är det bara någon vecka kvar!
Helt galet!
Sen ska vi vara föräldrar för resten av våra liv?!
Herregud!

  • Gravid

Likes

Comments