View tracker

Idag känner jag mig bara tjock.
Tjock och ocharmig.

Denna tjocka och ocharmiga flodhäst har ändå tagit tag i tvätten. I tvättstugan. Värsta som finns faktiskt.
Flodhästen börjar jobba kl 7 imorgon. I vanliga fall absolut obekvämt med rimligt. Men nu är jah trött och jävlig och butiken öppnar 7. Så ingen som helst möjlighet till startsträcka.

Imorgon tänker jag har känning på mig. Då känner man sig lite lagom kulig om magen och kanske mindre obekvämt plufsig... Hoppas jag.

Nu blir det tvättstugan. Igen.
Lär inte vara torrt. Så kommer måsta kliva upp ännu tidigare för att gå ner och hämta det sista. Kräks på tvättstugan. Uscha

Har för mig att dagens lucka var något om vad man vill utveckla med sig själv. Inte riktigt i state of mind kanske?
Förmodligen borde jag utveckla min förmåga att stänga av bitterhet och bara Embrace the day.
Njae. Det inlägget får bli en annan dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 27 readers

Likes

Comments

View tracker

Detta dygn har jag helt plötligt blivit väldigt gravid igen.
Det är verkligen som att hormonchefen hör mig när jag pratar glatt om att må bra eller att han (klart det är en han, bara en man kan komma på något så dumt som att man ska behöva må så dåligt för att man bygger nästa generation i sin buk) tillochmed läser bloggen och blir provocerad när jag skryter om att slippa må dåligt.
Jag pratade igår om att det var så skönt att må bra.
Så igår grät jag utan anledning, eller ja jag kände mig väldigt ledsen och då gråter man. Men jag vet inte varför jag var ledsen.
Jag var deppig hela kvällen. Jättetrött, men har legat vaken precis hela natten ändå, varit tvungen att sätta mig ner och ta paus på jobbet då det känns som att varenda cell i kroppen ska svika mig. Detta följdes såklart av lite klassiskt näsblod lagom till terminens sista klass skulle börja. Fru farmor-ish som var och tittade måste ha undrar vad det var för konstig lärare. Sista lektionen är alltid konstig, showdancelektioner är ofta konstiga, när man blöder näsblod blir man lite off. Bra kombo.

Men nu, om jag vågar säga det, mår jag bra. Skvallra inte till hormondiktatorn. Saknar redan alla mina elever. Vi har showen kvar såklart men lektionerna är ju ändå guld!

Jag skrev imorgonens kalenderpost att jag önskade chips till middag. Detta blev nästan sant. Tolkningsfråga som man brukar säga. Vanliga danskvällar äter jag två middagar. En före och en efter dansen. Idag hade jag bara en lektion. Åt spaghetti och köttfärssås innan. Åt chips sen.
Dukade upp en bra buffé med mango, chips, dip och morötter. Underbara liv med denna underbara man. Här finns ingen som dömer mig när jag vill äta chips till middag.
Det bästa är att jag får skryta på bloggen om mitt innovativa sätt att äta morötter med dip. Slantar. Jag säger bara slantar! Skurna lagom tunt på diagonalen. Bättre mängd dip, mindre dubbeldip, snyggare i skålen, ja listan kan göras lång på fördelar. Testa!

Kort och gott!
Jag mår bra egentligen! Och rekommenderar hemköps egna chili sour chips med allas vår älskade klassiker - holidaydippen!

Nu tar vi gårdagens och dagens luckor så kan vi återgå till mer rimligt långa inlägg sen. Lagom långa så jag orkar läsa dom sen...

Lucka nummer 6: Vad är det bästa med dig själv?

Fan. Inte så rolig fråga kan jag tycka.
Luddig. Beror på sammanhang.
Jag är en jävel på att jobba, men är det verkligen det bästa med mig? Vore inte det ganska tragiskt?
Och det stämmer inte riktigt i detta preggotillstånd. Absolut duktig men jag är nog inte riktigt on my a game alla dagar.

Jaha, vad är då det bästa med mig?
OCD? Mina roliga små tvångstankar? Sånt som gör mig duktig på att organisera och planera. Fixa och dona. Tänka steget längre. Detta är kanske ändå något som är mest användbart på jobb så då kanske vi är tillbaka på ruta ett...?

Oookej. Vart landar vi då då?
Omtänksam.
Det är något jag är. Om det är det bästa med mig vet jag inte. Är det något andra märker och uppskattar, för det är väl lite kriterier för att det ska vara ett värdigt svar?
Men omtänksam är jag. Mycket. Kanske ibland mer än vad som är smidigt. Bryr mig för mycket, lägger mig i, kanske ibland att det blir rätt, men inte alltid. För så bra sociala spröt har jag inte. Men det får bli mitt svar.
Min omtänksamhet är det bästa med mig.
Skulle jag gissa.


Lucka nummer 7: Vem skulle du vilja sända extra kärlek till idag?
Det är mer än en person. Jag skulle gärna vilja nämna er vid namn, men för er skull gör jag inte det. Jag vet några av er vill hålla det jag ska skriva om för endast era närmsta att veta och det tänker jag respektera.

Men några som står mig nära kämpar. Hårt och intensivt och har gjort länge. Jag önskar jag kunde göra mer men ibland kan jag inte göra mer än att tillägna lucka nummer 7 i bloggen till er.

Psykisk ohälsa är lika obegriplig som den är förödande. Lika vidrig som den är osynlig. Lika dödlig som unspoken of. Lika verklig som all annan ohälsa.

Det gör så ont i mig att ni ska behöva kämpa på detta vis. Inte bara kämpa för att må bra, för att klara en vanlig dag. Nej ni måste också kämpa för att få hjälp. Kämpa för att samla kraft nog att klara alla byråkratier, pappersvändare och telefonköer. Sen landar det också att ni blir tvingade att i en helt annan utsträckning förklara er ohälsa. Både inför folk omkring oss men även för de som faktiskt har som jobb att hjälpa er.

Få saker kan få mig så stressad. Få saker kan få mig så illa till mods. MEN det är också få människor som kan få mig att känna mig inspirerad. Få har förmågan att få mig att bli imponerad på förmåga till kraft.

Ni är mina kämpar. Mina hjärtan. Mina idoler. Pippi Långstrumps styrka är vad ni besitter.

Jag älskar er. Jag är så enormt stolt över er. Ni får min extra dos kärlek idag!
Inte bara för att ni kämpar. Inte för att era bekymmer personifierar er.
Utan ni får kärleken till största del för att ni just är ni. För att ni inte låter sjukdomarna forma er person.
För ni är några av de mest ödmjuka och omtänksamma människor jag har runt mig. För det är jag tacksam!

Puss

Bjuder på en bild på chipsbuffemiddagen för att ni alla ska få lite gladare state of mind innan ni stänger ner bloggen. Jag menar, vem blir inte glad av chips?

”detta är en del av Kajsons julkalender”
Mer info hittar du här

Likes

Comments

View tracker

Här kommer del två av att komma ikapp med kalendern!

Lucka nummer 3: Vilka tre drömmar har du som du vill uppfylla i närtid?

Lucka nummer 4: Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?

Två frågor som drömmar alltså..
Det tycker jag är ett jättesvårt ämne. Det låter så tragiskt att säga men jag är inte en drömmare tror jag.
Jag vet att jag hade en jättelång konversation med min kompis Aki i Mexico om detta för några år sedan och han tyckte jag var sjuk i huvudet. Detta var under mina absolut mest jobbfyllda år och jag försökte förklara för honom att jag har några mål men jag har inte drömmar på det sätter. Jag visste inte heller helt klart vad de målen var.

De utbildningar jag gått hade kunnat vara drömmar som jag sedan uppfyllt men de har inte blivit så. Jag har hittat utbildningen samtidigt som jag insett att jag vill göra den så det har inte funnits tid att drömma. Knappt tid att söka, komma in och få ledigt från jobbet i tid!

Sedan har ju såklart drömmen om en livspartner funnits. Inte så länge som ni tror, den smög sig inte på förrän jag var en bit över 20 ändå, men den drömmen kan man ju säga att jag uppfyllt med bravur. Med en sån hjälte som jag har nu!

Drömmen om barn hann jag ha i någon månad innan vi var gravida så den kan jag bocka av också. Men inte på samma sätt som det brukar låta. "Jag har alltid velat haft barn" är inte en fras jag kommer säga. Jag har varit väldigt säker i min sak att jag inte vill ha barn förrän jag träffade Isac. Då blev jag osäker. I somras så kom längtan. I höstas blev jag gravid.

Jag vet inte om det är för att min definition av drömmar, i den kontext att man pratar om det såhär, är för krass. När man pratar om drömmar i den här typen av frågeställning tänker inte jag på drömmar om att bli rik, vinna på lotto eller liknande drömmar. Det känns för verklighetsfrånvarande och blir för mig då inaktuella. Sen tror jag seriöst inte att jag skulle vilja bli rik, om ni undrade. Ha bra med pengar, absolut, men rik låter inte lika mysigt!

Den enda dröm jag kan komma på som passar in i min definition och som varit mer långvarig är att hitta vad jag vill göra. Vad jag vill bli när jag blir stor. Vad jag ska utbilda mig till och sen jobba med.
Kanske är jag annorlunda i att drömmen varit att komma på vad jag vill göra och inte direkt att bli färdig... Men så är det och det känns dessutom som att jag uppfyllt den drömmen. Jag vet nog.
Det är en bit att gå men den ska jag påbörja lite smått så fort den värsta bebisbubblan spricker upp och omvärlden syns till igen sen!

Alltså fråga för lucka 3, tre drömmar. Som ska uppfyllas.
Vi gör det klyschigt och enkelt för att jag ska svara. Man lämnar inte tomma svar på prov, bättre skriva något än lämna blankt.

Bli en bra mamma, gärna utan att tappa något annat. En mamma som fortfarande är Ella.

Fortsätta jobba som danslärare. Finns mycket att säga men jag håller det kort idag.

Sista drömmen får bli att inte tappa suget på utbildningen och jobbet jag så länge drömt om att inse att jag vill gå och bli.

Lucka fyras svar om dröm jag lyckas uppfylla är ju både att jag vet vad jag vill bli när jag blir stor men också dansen.
Den har blivit en självklarhet. Men vissa dagar kommer jag på mig själv. Jag kanske inte hann drömma om att helt eller delvis leva på min hobby, men hade jag inte gjort det hade jag drömt om det. Jag är så tacksam över få och kunna göra det och även dagar då det är fysiskt eller psykiskt krävande, dagar det är stressigt att få ihop livet eller då prestationsångesten flyger på en, så älskar jag det. Egentligen varje sekund och varje dag. Det är en så enormt stor del av mig och mitt liv och jag tror inte ens att jag kommer förstå hur stor förrän bubblan spricker och kroppen eller huvudet säger nej och det är över. Den dagen, den sorgen. Men än finns det ingen anledning att se den dagen i horisonten så jag ignorerar den!
Min plan med bäbisbyggandet är ju att inte missa någon termin och så hoppas jag det bli. Nästa termin är ju den mest kritiska då det finns mycket man inte kan förutspå, men det ska också krävas mycket för att hålla mig borta. Alla mammor omkring mig skrattar när jag säger att jag ska börja dansa i september. "Alla säger så, vi får väl se"
Tydligen är det ett vanligt fenomen att man innan barnet kommer tror att man kommer vilja börja jobba ganska snart, men att när man väl landar i bebisbubblan så vill man inte ut.
Jag tror dock att det är annorlunda med dansen. Det är inget jobb. Det är jag. Om jag av någon rubbad hormonanledning inte är lika peppad då så är jag säker på att mina elever kommer se till att jag tar mig iväg och om inte så kommer Isac se till att vi följer planen. Så han för några timmar egentid med lilla liten!
Ser ni, allt löser sig.

Lucka nummer 5: Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?

Chips. Jag vill egentligen alltid äta chips till middag. Men jag vet att jag inte ska det. Jag kommer inte göra det men frågan var vad jag ÖNSKAR för middag, jag ÖNSKAR att chips var en bra middag och att jag fick äta det idag.


”detta är en del av Kajsons julkalender, vill ni haka på så hittar ni info här”

Nu har jag svinbråttom till jobbet. Igen.

  • 142 readers

Likes

Comments

Jag tänkte att för att ännu mer få in en bild av mig själv innan jag officiellt heter "mamma" så tänkte jag ta hjälp av en adventskalender där jag får klura kring frågor som jag inte bestämmer själv. Detta kommer jag såklart på den 6/12 så jag rivstartar med ett gäng luckor direkt helt enkelt!

Lucka nummer 1: Vad är din drömbild av julafton i år?

Min drömbild av årets julafton känns ändå lite oklar. Jag vet ganska bra vad som kommer hända så det är inte det. Det är mer det här att jag är helt obekant med den här nyfunna julkänslan.

Men drömmen är såklart sovmorgon. Jag och Isac har hittat en bra kompromiss och fusion av våra traditioner kring första julklappens öppnande och gör en egen tradition. Sen blir det frukost med pappa som bor här över jul och Isac. Julskinka i tunnbröd helt klart! Sen är det väl kanske inte dröm men förmodligen verklighet att pappa ger sig ut på stan för att fixa det sista. I övrigt tror och hoppas jag att dagen landar i lugn och skön anda. Isacs pappa, bror, svägerska, farmor och farbror dyker upp när dom känner för det.

Sen hoppas jag att jag får som jag vill med kanske sillunch, chill, sen middagsfix med vår meny som är ganska traditionsbefriad, sen middag och sen klappöppning. Men där har vi inte heller spikat ordningen. Ännu...

Efter klappöppning blir det mest troligt besök av goda vänner och sällskapsspel till småtimmarna.

Jag längtar faktiskt, det var länge sedan jag längtade såhär mycket till julafton. Dessa hormoner alltså!


Lucka nummer 2: Vem är din förebild i livet just nu?

Den här är ju hur svår som helst. Jag kan säga flera stycken som har så god inverkan på mig just nu, på helt olika sätt!

Top of mind, utan att tänka och gå på instinkt så vill jag börja med att nämna min pappa. Jag har ju alltid varit pappas flicka och kommer alltid se mycket av mig själv i min pappa och se upp till honom på flera sätt.

Min bror är en annan. Så klok, så duktig på allt han tar sig för samtidigt med en perfekt avvägd kaxig ödmjukhet och en social förmåga som jag aldrig kommer besitta.

Jag har också många av mina elever som inspirerar mig att bli en bättre människa, bättre ledare och utvecklas som person varje dag.

Sen ska jag ju bli mamma nu. Men hur ska jag kunna bli det utan att se på min egna mamma, och självklart är hon en förebild på många sätt nu när jag ska gå in i min helt nya roll.

Jag har också många goda vänner som ofta och mycket får mig att vilja bli en bättre människa. Lovisa är ett starkt exempel på hur jag ser på en förebild ur många perspektiv men mångt och mycket hur man är som medmänniska. Skulle fler vara som henne skulle vi snart ha fred på jorden!

Men jag måste nog ändå säga att den största förebilden jag har i mitt liv just nu är Isac. Min stora hjälte i vardagen.

Som att faktumet att han är mer fantastisk som sambo, pojkvän och livspartner än jag någonsin kunnat föreställa så är han också en människa med mer empati än jag någonsin trott.

En människa som Isac är någon man kan se upp till av många anledningar. Jag skulle kunna skriva så många exempel och tankar kring detta, men denna blogg består redan av en hel del ältande om hur fantastisk han är. Jag förstår att delar av hans fantastiska egenskaper är för att han helt enkelt är en perfekt match för mig och också för att han, helt otroligt nog, är lika tokkär i mig som jag är i honom. Men det är långt ifrån alla delar i hans fantastiska person. Hans kämpande i människorättsfrågor fanns där långt innan denna kärlek. Hans enorma förmåga till empati likaså.

Hans lugn och tålamod har inte alltid funnits där men det gör det nu. Det är ju det viktigaste. Det visar också på hur han är ett utmärkt exempel på förebild. Hur man kan ta sig i kragen. Räta upp sig. Bli den man vill vara.

Att ta sig ur mörker och dessutom bli en ännu bättre människa av det är något som jag tror pch önskar att många kunde inspireras av.

Kort sagt. Han är en hjälte på så många sätt. Han är en förebild på många sätt. Varje dag är jag tacksam att få dela mitt liv med denna trygga teddybjörn som jag får kalla min pojkvän.


Nu börjar det bli dags att packa ihop sig för jobbdag. Dricka upp kaffet, torka tårarna som automatiskt kommer när jag tänker på min fantastiska familj som jag saknar varje dag och glädjetårarna jag får i ögonvrån när jag tänker på min fina Isac. Sminka mig och knata iväg till bilen.

Såsmåningom kommer följande luckor.

Lucka nummer 3: Vilka tre drömmar har du som du vill uppfylla i närtid?

Lucka nummer 4: Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?

Lucka nummer 5: Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?


”detta är en del av Kajsons julkalender, vill ni haka på så hittar ni info här

Likes

Comments

Magen gör sig synlig.
Jag mår bra men får ändå lite gravidpåminnelser då och då. Inte så kul att spy men när det är så sällan som det är så är det nästan skönt. Bara för att få känna att man fortfarande är lite gravid.

Men sen ligger jag på kvällen och bara tänker. Nu låter det som att det ska bli ett tungt och djupt inlägg.
Näe!

Jag ligger och tänker och kan inte för mitt liv föreställa mig som mamma. Att vi faktiskt ska bli tre. Att jag för alltid ska oroa mig för den lille parasiten. Att jag ska gå på stan med barnvagn. Att jag ska amma (hur nu det ska gå med mina extremt känsliga bröstvårtor)
Jag ska vara hemma från jobbet, jag ska bära runt på denna lilla människa. Först i min buk medan den byggs och sen i min famn när det vägrar sova. Vi ska uppfostra denna lilla människa i denna värld där min dagliga interaktion med andra människor varje dag påminner mig om att det är S. Å. M. Å. N. G. A som misslyckats med just den biten.

Inget av ovanstående är begripligt. Men jag är inte rädd?
Inte än iallafall.. Det är nästan det konstigaste med det här.
Det kommer väl antar jag!
Det kommer bli bra, jag kommer väl fatta om något år eller så men det kommer gå bra ändå.
Idag har vi avklarat 33%
1/3 delar av graviditeten.

ÄlskarT

Men jag menar kolla här; försök förstå själva. Att det där händer I min buk. I mig. Av min kropp.

Likes

Comments

Idag gick vi in i vecka 14!
Det här blir ett sånt vanligt tråkigt inlägg mest bara för att kunna gå tillbaka och kolla. Men följ med om ni vill :)

Nu börjar det faktiskt kännas som att tiden går lite fortare. Helt underbart. Fortfarande ett halvår kvar men det är ju snart dags att lyssna på hjärtljud, sen är det ultraljud ganska snart efter det, jul, nyår, dansen börjar om och sen kommer februari med alla hjärtans dag, Isacs födelsedag och vi ska fira ett officiellt år tillsammans. Sen blir det sportlov, påsk, tävlingar, dansavslutning och sen är det ju nästan juni!
Härligt va?!

Fortfarande ogravid.
Halsbränna om jag inte tänker mig för och lite skör vissa dagar. Men annars går det ganska bra. Ingen direkt magkatarr och inga egentliga kräkningar längre.
Tröttheten känns mer som vanlig, vinter, mörker, mycket jobb -trötthet.

Men då ska man oroa sig då såklart. Kanske inte är gravid? Då blir ju den här bloggen jävligt fånig...

(Note; men jag är mycket mindre paranoid nu än innan, älskarT)

Men igår fyllde Ludvig år. Trots hans eviga motstånd så firade vi. Hörde ni? Jag och Isac var på fest. Till två på natten! Oj oj oj tänker ni, vilka ena nattråttor!
Kanske inte... Men det var trevligt. Jag var med och hade trevligt. Drack supergod jordgubbssaft och åt godis.
Hade ont i magen efteråt, lite drag och stramningar i musklerna och ligament förmodligen men det blev bra när jag fick komma hem och lägga mig.

(Note; igår fick vi se kärlek i vår närhet, älskarT)

Nu har vi firat vår första andra advent med mysfrukost för andra dagen i rad. Idag bakade jag vildmarksbröd och kokade ihop en apelsinmarmelad-ish.
Sen ska ju Isac vara tomte på lördag och missar barnshowerna så han fick följa med och kolla på mina söta crazykidz idag istället. Tre timmar satt han där och var sötare än alla barn sammanlagt!

(Note; Isac är tomte på Åhlens och jag älskarT)

Nu efter en oförklarligt emotionell kväll ska vi krypa ner och kolla Elementary innan jag däckar av vad som verkar vara någon typ av hormonöverskott. Mardrömmar och en dag som startade i tårar sätter liksom spår resten av dagen på mig nuförtiden.
Jag kan inte sluta vara så enormt tacksam för min oerhört fantastiska gubbe som jag delar mina dagar och mitt liv med. Denna underbara famn av värme av kärlek som delar kropp med en hjärna och ett hjärta av både guld och platina. Jag är som jag är, gravid som ogravid, och aldrig någonsin har jag kunnat föreställa mig någon som ska ha den perfekta blandningen av förståelse, tålamod och humor för att kunna parera med tröstande ord, tillrättavisande uppmaningar och smarta reflektioner vid rätta tillfället och skratta åt mig när ingen annan metod är rimlig att använda för jag ballat ur.
Gosig är han också. Har jag sagt det?

Jaja, ni fattar säkert. Vi är inte perfekta, men vi är bäst för varandra. Tur va?

Godnatt !

Skeptisk Isse innan crazykidz. Glad Ella som studsade upp på Dh med glädje denna söndag!

Likes

Comments

Här jobbar jag hårt på att låtsas som att vi är lediga idag.

Kliver upp som att jag har all tid i världen. Sitter halvnaken och osminkad i soffan, kollar på Elementary och äter frukost. Tillsammans!

Hade jag varit en "millenial" så hade jag varit mer som en "riktig" bloggare kanske. Jag skrev om det i mitt första inlägg, att den typen av blogg är inte vad ni kommer hitta här.

Hade jag fötts sådär 10-15 år senare än jag gjorde hade jag blivit mer born and raised in e kulturen. Så är inte fallet så jag har med smörpaketet, för jag älskar smör. Jag har inte tänt ljusen på bordet för det är ljust ute så set verkar orimligt och jag har inte torkat av bordet eller lagt en massa filter för det är fortfarande lördagmorgon och man kan inte hinna allt!
Jag borde förmodligen bakat om sconesen också för de är inte bildsköna med sina mörka toppar, men de är vansinnigt goda så det kommer inte på fråga.

Jag har däremot bakat scones, kokat sylt och centrifugerat juice!

(Idag blev recepten 2 morötter, 1 rödbeta, 4 äpplen, 1 apelsin och 1 granatäpple, betyg VG +)

Nu ska vi sluta låtsas att vi är lediga och göra oss redo för att jobba tillsammans.
Idag hittar ni tomtegubben Isse på Åhlens. Så bring the kids!

Likes

Comments

Det är nästan så man skäms..

Fredagkväll. Vid sju frågade Isac om jag ville gå och lägga mig. Sen informerade jag om vad klockan var... Vi insåg hur bedrövliga vi är!

Men så ser vardagarna ofta ut. Jag jobbar så sent så när jag kommer hem blir det middag och när middagen landar är det i princip läggdags.

Men vi tog tag i vår fredagskväll lite grann iallafall. Badade tillsammans, Isac drack sin öl han fick i kalendern, jag åt ett äpple medan vi pratade om hur mycket vårt liv förändrats detta år.
Sen fick jag tvättat hår och ryggskrubb med massage. Mitt liv har helt klart förändrats till det bättre kan man enkelt konstatera!
Efter lite Elementary och chips i soffan är vi nu i sängen.
Klockan är tio. Det är fredag. Krogen har inte ena öppnat än...

När min mamma skrattade åt oss över telefon idag så svarade jag med att försvara våra planer för kvällen med att det är Ludde fyller 20 imorgon så då blir det ju vildare.
Samma sekund som jag säger det så inser jag dumheten.
1, sen när måste man vila fredagen för att man ska ut lördagen?
2, sen när spelar det roll för någon som är gravid, ändå kommer vara nykter och ändå kommer gå hem rimlig tid?
3, visst vi båda ska jobba imorgon, meeeeeen vi börjar 12?!

Jaja, man får konstatera att det är nya tider helt enkelt.
Jag älskar ändå våra mysiga hemmakvällar.
Vilket förmodligen bara får oss att låta ännu töntigare och framförallt vidrigt gamla men hörni, komigen när ni får serverad middag efter jobbet, håret tvättat, ryggen skrubbad och masserad och sex. Försök då försvara att gå ut och trängas bland svettiga och fulla människor som  pruttat hejvilt för att dom tror att ingen märker det och sen dessutom behöva köa för att få mat innan man ska gå hem i kylan...

Nä nu ska vi kolla ett avsnitt till, kanske käka en apelsin. Undra om jag kan få den skalad också?

Godnatt så länge

  • 435 readers

Likes

Comments

Undra om inte alla tjejer drömt någongång att dom är gravida?
Det brukar handla om allt möjligt konstigt, man föder en chipspåse istället för barn eller man är gravid i flera år och de blir aldrig någon unge. Det finns nog lika många variationer som kvinnor.
Man vaknar upp med massa känslor. Allt från de bästa till de sämsta av upplevelser. Jag kommer ihåg att även på den tiden jag absolut inte ville ha barn så vaknade jag upp efter graviddrömmar och kände mig lite bortglömd, besviken eller tom för att jag inte var gravid. Superkonstigt men förmodligen något biologiskt.

Inatt däremot blev det som en extra twist. Jag drömde att jag var gravid, precis som i dom konstiga tonårsdrömmarna. Drömde också att jag vaknade upp och inte var det. Precis som jag gjorde som tonåring (men såklart även i vuxen ålder).
När jag då sen vaknar till verkligheten och kommer på att jag är gravid så blir jag svinnöjd. Tänkte en massa kaxiga tankar om att "HA, där fick du drömjävel" och "tji på dig, nu hade jag rätt".
Så ja, den här gången var det i vaket tillstånd jag var psycho. Men det kändes bara så skönt att vakna och vinna!
Det här måste ju bli en svinbra dag! Jag har ju redan vunnit!

  • 507 readers

Likes

Comments

Här kämpar man i en dygn för att förbereda och hemlighålla en kalender till gubben.

Allt var uttänkt. Men det går som det går så imorse stod jag och hängde på låset på Lagerhaus för att fixa det sista innan jag började jobba.
Hem och göra lite kaos, få lite panik, missat lite, lösa problemet, kolla på klockan.
Jag hann.

Skriver en kärleksfull lapp om att se men inte röra och att jag älskar honom. Allt för att det skulle vara redo när han slutade två timmar före mig idag.

Ja vad gör han då?

Han går hem. Strosar runt. Fixar i köket. Sitter i soffan men utsikt RAKT FRAM ÖVER VÅR JULHÖRNA. Han sitter där länge. Han går förbi flera gånger.

Jag går på jobbet och väntar på att få någon reaktion i form av kärleksfulla sms eller så. När jag slutar har jag inte fått ett skvatt!

Jag ringer.
Han svarar inte.
Jag frågar om inköp till middagen.
Han svarar "citron"
Jag kommer hem.
Han säger inget.
Vi går in i vardagsrummet.
Fortfarande tyst...
Vi sätter oss i soffan.
Han pratar om helt annat.
Till slut måste jag ju fråga!?

DÅ. Då ser han att det är något vid granen.
Det låter ju på beskrivningen som att jag gjort en kalender i tändsticksaskar åt honom och ställt under en fullstor gran.
Nä, jag har 24 presentpåsar över hela golvet framför ett liten granris! Inte alltid lätt att leva med någon som har en uppmärksamhet som är väldigt selektiv!

Jaja
Nu är ordningen återställd och jag har fått all kärlek jag förtjänar för detta projekt och jag är supernöjd!

Nu ska jag tigga åt mig lite massage kanske för att jag varit så duktig!

Likes

Comments