Igår började jag med att träffa Hanna och Kristin i biblioteket för plugg. Vid ett hade vi en föreläsning och därefter for jag hem. Pluggade lite till innan middagen och på kvällen umgicks jag med Elin , vi gjorde chokladbollar och såg på tv! Idag väntas ett seminarium och mer plugg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Recept

INGREDIENSER:

Kyckling

Sötpotatis

Paprika

Morötter

Tomat

Vitlök

Olja

Salt & peppar


GÖR SÅ HÄR:

1. Hacka sötpotatis, paprika och morötter och lägg på en plåt.

2. Häll över lite olja, salta och he in i ungen på 220 grader

3. Skär kycklingen i lite större bitar och bryn kycklingen i en stekpanna

4. Salta, peppra och pressa över vitlök över kycklingen

5. Lägg kycklingen i en form och he in i ungen

6. Dela tomaterna och lägg in i ungen

7. När kycklingen är över 70 grader är den klar

8. Servera!

Likes

Comments

Jag har fått frågan ganska ofta Varför Linköping? Helt ärligt kändes det bara RÄTT! Jag har vetat väldigt länge att jag ville plugga någon annan stans än Umeå, jag vet inte varför men det kändes inte riktigt rätt. Dagen efter min inflyttningsfest var första dagen för att söka in på universitetet, jag var hemma med Olivia. Jag hade tidigare tittat på Linköping, Upsala och Stockholm när jag hade tänkt att söka in tidigare, men valde Stockholm och sen fick jobbet på Levarskolan så tackade nej till min plats. När jag skulle söka igen så tittade jag runt lite på olika univiersitets hemsidor men kände direkt att Linköping var rätt. Vet inte vad det som kändes kändes rätt, men allt kändes bara rätt + i kanten var att det verkade vara ett bra universitet och sen hade LiU även en bra hemsida. Men kan inte säga varför jag valde Linköping, det finns egentligen ingen andledning utan allt kändes bara rätt.

Här om dagen så kunde jag inte sluta le när jag tänkte att detta faktiskt är mitt hem. Sen jag flyttade från Nordmaling så har varken Nordmaling varit hemma och Linköping har inte häller varit hem hem. Har sagt hem till Nordmaling och hem till Linköping. Men inget har riktigt känns som hemma förens nu! Nu känns Linköping verkligen som hemma. Nordmaling kommer nog alltid kunna kännas lite som hemma då jag har bott där i 20 år men det är inte hem hemma längre och har inte varit sen jag flyttade utan nu är Linköping hem hemma.

Innan jag åkte till Nordmaling kände jag verkligen att inget var hem hemma. Men att Linköping började bli hem hemma var nog när jag var i Nordmaling. Började att små sakna till Linköping och känslan när man kom tillbaka till Linköping, det var att komma hem hem!

Och när jag var ute här om dagen började jag tänkta på detta och kunde som sagt inte sluta le för detta. Att äntligen känna att Linköping är hemma. Självkärt kommer Nordmaling alltid vara lite hem som jag skrev tidigare, det var mitt hem i 20 år, eller 19 år, 11 månader och 20 dagar men det känns inte som hem hemma längre.

Väldigt tidigt kände jag att jag trivdes här nere, det gick väldigt fort måste jag säga! Och den känslan höjdes bara när man fick ett boende. Sen har det dag för dag bara känns mer och mer som hemma och resan till Nordmaling gjorde nog det sista som behövdes. Sjävklart finns det saker jag saknar med Nordmaling som min familj, Truls och vänner som bor kvar i Nordmaling/Umeå.

Men att flytta till ett helt nytt ställe har gett mig så mycket. Och även om man innan var super nervös, orolig och ställde sig frågan ska jag verkligen göra detta? Så var det bästa beslutet! Trivs verkligen så bra här, mycket bättre än jag någonsin kunde tro, trivs nog även bättre här än vad jag gjorde i Nordmaling och behövde verkligen flytta från lilla Nordmaling. Förutom att jag själv har utvecklas via att flytta så långt från Nordmaling så har jag även fått träffa underbara människor här nere!

Så alla som funderar, är sugen på att se något nytt/uppleva något nytt och är sugna på att plugga är mitt tips att söka dig till en stad som inte är det närmaste ditt hem. Visst hade jag träffat nya människor men jag hade nog inte utvecklas på det plan jag har och om jag hade valt Umeå att plugga i hade man nog ändå varit fast i samma bannor och jag tror inte jag hade trivts så bra i Umeå som jag gör här. Att bara efter någon dag känna att man trivs så bra i en stan man inte känner någon eller vet något om, redan då visste jag att detta skulle bli bra. Det är något jag aldrig skulle få uppleva om jag hade valt Umeå och visst behöver man inte väja en stad 80 mil från där man bor. Men välja efter vad som känns rätt och om det inte blir bra är det inte hela värden utan då är det bara att flytta tillbaka hem, men då har man prövat och det är det viktigaste!

Likes

Comments

Vardag

Den här helgen kan summeras med städning/tvättning och plugg. Har haft en ganska lugn helg vilket har varit behövligt och det börjar dra ihop sig för första salstentan så har pluggat in för den. Idag har vi även kommit på en ny dag - kycklingsöndag! Idag blev det vitlökskyckling med sötpotatis pommes. Lägger ut receptet imorgon!

Likes

Comments

Då var det sista dagen på VFU och det kändes sorgligt när man cyklade där ifrån idag och att man inte ska tillbaka på måndag! Har verkligen saknat att jobba, är inte gjord för att plugga, haha! Ikväll blir det bara att ta det lugnt och umgås lite med Elin!

Likes

Comments

Torsdag och veckan närmar sitt slut! Har så klart varit på VFU idag och sen for jag till stan och träffade Hanna! Vi satte oss på ett café och vi hade tänkt att plugga men istället blev istället en massa prat vilket var super mysigt och välbehövligt!

När caféet stängde tog vi en promenad runt stan i höst vädret och kolla vilken fin himmel det var

Efter ungefär en halvtimme beslöt vi oss för att äta middag och satte oss på Pinchos för middag. Kom hem vid åtta tiden efter som sagt en välbehövlig kväll!

Likes

Comments

Vardag

VFU veckan drog igång i måndags och oj så kul det är att vara tillbaka i skolan med elever. Saknar det så mycket, kände det redan när jag var hemma i Nordmaling och besökte fritids och jobbade en dag. Så det är super roligt att få vara i skolvärden igen och jobba med elever. Måndagen och tisdagen handla mycket om att lära känna elverna, observera min handlare & hennes kollega, hjälpa till att dela ut och samla in uppgifter, hjälpa elverna och planera upp för min VFU-uppgift.

Vi ska gör en uppgift men har pratade med min handledare om att jag har jobbat tidigare i skolvärden så fick först planera upp en svenska lektion som jag ska hålla imorgon. Efter vi hade gått igenom min planering så föreslog hon även att jag ska få hålla i en matte genomgång, även imorgon. Fick även läsa ur deras högläsnings bok! Vilket jag gjorde idag och ska även få fortsätta att göra imorgon och på fredag vilket känns hur kul som helst! Man vill ju helst vara så aktiv som möjligt och stå där framme framför elverna! Så imorgon kommer jag hålla i alla deras lektioner förutom idrotten och en tretio minuters svenska lektion! Det kommer bli så kul!

Till middag ikväll blev det tacos, vi brukar äta det på tisdagar men jag missade att det var tisdag igår när jag kom hem vid fem så hann att äta innan jag kom på att det var tisdag så vi tog det idag istället!

Och självklart chark då det är onsdag!

Likes

Comments

Instagram@elizesjostrom