Jag är så kluven . Hjärtat säger en sak. Hjärnan säger en sak. Omgivningen säger en sak och här står jag klyvd i fler delar än en apelsin...

Förskolan ... Lämningen är hemsk ... Jag känner mig som den sämsta mamman på hela jorden. Elis grät redan på parkeringen imorse . Tror nästan han är lika kluven som mig . För han grät som sagt men han gick in där självmant. Sen fortsatte han och gråta. Jag ringer ibland o kollar hur det går. Men jag vill ändå inte göra det för att jag är rädd och höra om han är ledsen . Men han leker ju o är glad när jag hämtar honom. Saken är den att han måste ju inte gå eftersom jag är hemma med Svea . Men han har ju utvecklats så mycket under de få veckorna han har gått där . Vill ju att han ska gå där för att ha kul liksom. Jag blir tokig på mig själv ..har gått o varit nervös inför dagens lämning sen i söndags .Sen är jag så kluven över amningen.. Känner att jag inte orkar det längre... Men där har jag sån dubbelmoral så det är skrämmande . Mår typ dåligt av att amma men blir även ledsen av att ge henne flaska för att hon är så nöjd med amningen , skulle vilja att hon kunde ta flaska ibland iaf så att jag skulle kunna få någon avlastning.. O napp det ska vi inte ens ta upp .. Har en flask o napprasist.


Tack för mig ..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En sak som jag har tänkt mycket på är just anknytning till sina barn. Den tanken har slagit mig så många gånger just för att många som "lånar" mina barn oftast bara går iväg med dem. De tänker inte på att det lilla barnet de håller i sin famn ser hela sin värld och trygghet bara försvinna . Är det då så konstigt om bebisar ofta blir ledsna när någon annan människa tar den o vänder sig bort från mig eller pappan eller ännu värre går därifrån.

Och till svar får man oftast "det är nyttigt att bara ifrån varann" . "Hon lär sig ju att vara utan dig " . Jag personligen förstår inte hur det kan vara nyttigt att vara ifrån sin trygghet när man är väldigt liten och försvarslös. Hur kan man lära sig att vara en trygg person om man inte känner trygghet utan bara oro ?

Oftast är det den äldre generationen som beter sig så här. De som har haft egna barn. Men de har lärt sig på ett sätt. Ja den nyaste forskningen som var då kanske påvisade viss fakta . Medans det idag har kommit helt ny forskning . Som är väldigt mer uppdaterad.
Så jag rekommenderar alla som får en liten bebis i sin närhet att läsa på om saker . Och fråga ! Fråga föräldrarna vad som är okej , hur de vill ha det. Och alla är vi olika och med det vill jag säga att vi alla gör olika med våra barn.
Jag har fått en hel del dumma , ja dumma frågor senaste tiden... Tex
"Ska hon äta igen?" Ställ aldrig den frågan till någon förälder.

"Är hon inte lite väl tjock?" Men ursäkta kan en två månaders bebis ens vara "för tjock"?!

Lägger in några länkar om anknytning och amning här så kan folk få läsa på lite

http://www.psykologiguiden.se/rad-och-fakta/barn-och-familj/barns-anknytning


http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Foraldraskap/Samspel-och-anknytning/


http://www.amningshjalpen.se/16-har-far-du-hjalp/allmant-om-amning/70-fri-amning

Likes

Comments

Blev just lite irriterad ..
Jag är inte feminist,vill inte vara och kommer aldrig att bli det.

Blev nyss tillsagd att feminism inte har med politik att göra.. Har inte nästan allt med politik att göra ?
Enligt mig så har feminism mycket med politiska åsikter att göra. Men alla har vi bu olika syn på saker men det ville inte den här personen få in i huvudet.

I det här fallet menade en person att alla som ammar sina barn öppet är feminister.. Kan ju inte riktigt stämma enligt mig..

Självklart ska vi kvinnor kunna mata barnen öppet osv men feminism är ENLIGT MIG så mycket mera än bara fri amning. Och jag håller inte med om många åsikter som feminister har..


Ville bara klar göra för hela världen att jag gör som jag vill ! Men jag är då fan ingen feminist !

Tack för mig hej !

Likes

Comments

Känner på mig att det här kan bli ett långt och lite svamligt inlägg..

Amning, det finns sjuuuuuukt (!) mycket delade meningar om just amning. Vill jag amma eller inte ? Gör jag rätt eller fel? Friamning? Listan kan göras lång.. Nu kanske jag inte är den som har mest erfarenhet av amning och är inte jätte påläst heller så det här kommer vara mycket utav mina egna tankar och funderingar.

Först och främst vill jag säga åt alla som frågar "ska hon verkligen äta igen?" . Håll käften !
Jag förespråkar fri amning. Det betyder alltså att jag matar mitt barn när mitt barn visar mig att hon är hungrig/törstig/ledsen osv. Det är alltså på minsta lilla tecken. Jag har lärt mig min dotters tecken på när hon vill snutta, det kan vara ett speciellt litet läte ,rörelse med huvudet eller en speciell blick bara. Och säger jag då att hon vill ammas så låt mig göra det då, vänd inte bara ryggen till och gå ifrån mig med henne . Amning är så mycket mer än bara mat! Jag tror då inte att en vuxen människa skulle bli nekad att ta ett glas vatten när den är törstig , då ska jag väl inge heller neka mitt barn att ammas när hon är törstig ? Tänk på det nästa gång INNAN ni ställer den dumma frågan.

Jag ville inte ens amma den här gången. Jag gjorde ett halv tappert försök med Elis. Hade jag vetat de saker jag vet idag om amning så hade nog situationen sätt heeeelt annorlunda ut. Elis hade väldigt känslig mage och det gjorde att han skrek mycket , jag fick typ en chock över hur fast låst ett barn var vid bröstet så vi började ge lite ersättning. Det gjorde ju såklart att mjölken sinade och vi fick ge mer ersättning, Han fick ondare i magen av ersättning och allting blev en enda stor röra.
Men nu sa jag att jag ger det väl ett försök , började lite kämpigt med att hon bara ville ta höger bröst så jag började med amningsnapp på vänster då fungerade det, sen läste jag massor med negativt om amningsnapp och hur svårt det var att sluta med det så jag ville sluta med det på en gång, en vecka tog det med mycket kämpade så hade vi slutat med den. Sen har amningen flutit på jätte bra fram tills för två veckor sedan då jag somnade med sport bh på mig och fick en rejäl mjölk stockning som slutade med en infektion och en penicillin kur. Men nu är vi tillbaka på banan igen och det fungerar bättre än nånsin ! Är så glad att jag gav amningen en chans denna gången.

Rekommenderar verkligen alla att försöka med amningen och läs på och fråga folk som har mer erfarenhet än dig. Gärna sådana som inte är styrda av sjukvården, du kan lära dig mycket av att lyssna på andras erfarenheter .

/ Ida

Likes

Comments

Nu var det extremt längesen som jag skrev här. Men jag skriver ju mest för min egen skull och nu känner jag att en del tankar behöver få komma ut.

Det har hänt endel sen sist, familjelivet har ändrats , jag är inte längre bara Elis mamma utan jag är också Sveas mamma. Svea kom till världen på Sveriges nationaldag i rasande fart, mer om det i ett eget inlägg. Har väl även haft det lite struligt med lite familjerelationer också, kommer nog komma några inskickarenom det också framöver.

Annars rullar livet på i fullfart framåt, sommaren har svischat förbi och vi är snart inne i höstens alla vackra och sprakande färger, då är det även dags för Elis att ta ett stort steg i livet och börja på dagis. Är nog mest jag som är nervös inför det.

Annars mår jag bra , hade lagom kommit igång med träningen men då åkte jag på en infektion i ena bröstet så jag har precis avslutat min penicillin kur för det.

Har några ämnen jag kommer att skriva av mig om i framtiden och det är bl.a. Mina förlossningar ,amning, träning,kost och uppfostran/uppväxt

Hej så länge !

Likes

Comments

Jag har börjat fått svårare och svårare för alkohol. Självklart tycker även jag att det är gott att ta ett glas vin eller en öl ibland. Men det är ändå något jag kan leva utan.
Nu när julen närmar sig har jag börjat fundera mer och mer på det där med alkohol. Är det bara vi i Sverige som ska fira allt med alkohol ?
Liksom julen det är enligt mig barnens högtid , alkohol hör inte till barn.
Nu när vi ska fira jul med Elis för första gången så vet jag inte om jag vill se alkohol i bilden.. Nu kommer jag tyvärr inte kunna förbjuda de människor jag firar jul med att inte dricka. Men jag och Kalle kommer iaf att föregå med gott exempel och vara nyktra , och jag kommer vara stenhård med att ingen som har druckit ska få bära runt på Elis !

Jag vill inte att han ska få den uppväxten jag fick,. Men det är min uppväxt jag har att "tacka" för min nuvarande syn på alkohol, att jag har fått upp ögonen för att alkohol är så illa som det faktiskt är.

Alkoholism är nog en av de värsta sjukdomar som finns, och tyvärr är det inte många som tag sig ur den levande..
Alla som är nyktra alkoholister är värda en stor guldstjärna ! Starkt jobbat🌟
/Ida

Likes

Comments

Det är mitt liv, det här är livet , livet som jag har valt att leva.. Andra människor har ingen rätt att komma och säga till mig hur jag ska leva.

Jag är inte intresserad av att vara ute och supa halva nätterna längre , jag känner inget sug efter det livet längre , jag går gärna ut och tar ett glas vin och äter en god middag och sen få gå hem till min underbara lilla familj .

Livet jag har valt att leva innebär att försöka vara den bästa mamman till min son , jag vill inget hellre än att lyckas som mamma.
Självklart vill jag umgås med vänner osv men det blir liksom inte riktigt på samma nivå som innan. Jag tror det är mycket därför man glider ifrån vänner som själva inte har barn, de har oftast väldigt svårt att förstå att man har fått andra prioriteringar i livet , saker som jag tycker är extremt viktigt eller som betyder lite extra för mig , förstår inte den personen som inte har barn. Som tex att få gå upp och äta frukost tillsammans hela familjen eller den där mysiga stunden på kvällen innan barnet somnar , eller att bara få krama om sitt barn och snosa den i håret och bara känna kärleken flöda .

Jag önskar att alla människor kommer få uppleva den underbara känslan. Känslan att få älska och känna sig så älskad av en sådan liten varelse ❤️
/Ida

Likes

Comments

Idag har set varit en lång dag för lilla E , busat o myst med sin pappa på fm sen åkte vi till stallet o bestämde oss för att följa med Elin på hoppträning hos Stina , Elin red våran egen uppfödning Ture . Gick jätte bra , men blev en riktigt sen kväll för Elis som ligger o ska sova nu.

Men kul vare säger han 😘

/Ida

Likes

Comments

Har verkligen haft Skrivtorka ! Har haft så sjukt mycket tankar i huvudet , men det är privata tankar , de tänker jag inte dela med mig av till bloggen .

Just nu ligger min lilla älskling i vagnen och sover , jag har ätit en lunchsmörgås från bivur 👍🏻 vi var på klapp och klang i kyrkan med Sandra och Molly förut , ingen av våra pärlor är nog direkt mogna för det , och Elis var trött , tog en sväng nere på stan innan vi gick hem , i eftermiddag när Kalle har slutat jobba är det stor städning här hemma , ser ut som att en bomb har slagit ner .. Men det är bara min 9 månaders son som har lekt lite 🙈

/Ida

Likes

Comments

Jag fattar verkligen inte vart dagarna tar vägen ! Säger bara swisch så är det kväll ..
Imorgon blir mitt lilla hjärta redan 9 månader , lika länge på insidan som på utsidan 💕

Nu ska vi leka lite o sen åka ut till stallet en sväng !

/Ida

Likes

Comments