Tankar

1. Att mina barn är 11 timmar på förskola/skola varje dag.
Jag har ett vanligt 7-16 jobb, men pendlar 10 mil varje dag. Vad har man för val? Jag vill inte byta jobb, har äntligen hittat ett jobb där jag får utvecklas personligen och trivs både med arbetsuppgifter och team. Men ångesten att barnen ska behöva vara så länge på förskola/skola, och känslan när man lämnar in den där tidslappen och får blickar från personalen.

2. Att jag inte hinner träna.
Beror egentligen på ovanstående. Jag kliver upp 5 på morgonen redan, kommer hem 17. Innan maten är färdig och man nattat barnen, plockat ihop här hemma osv är klockan redan 20. Ska jag ägna mina två sista timmar till ett träningspass? Hur ska jag ens orka det? Hur gör ni andra med liknande jobb och barn?

3. Höga krav.
Det här är dock något som jag verkligen jobbat med och jag tycker att punkten blir bättre för varje år som går. Känner mig väldigt säker på mig själv, har bra självförtroende men jag har extremt höga krav på mig själv. Vara en bra anställd, vara en bra sambo, vara en bra mamma (vilket på grund av punkt 1 alltid ligger lågt). Höga krav på både prestation, utseende och hem. Samt att alltid - oavsett vad - vara godhjärtad. Ibland krockar detta. Och den här tanken: Vad ska andra säga/tycka? Ska återkomma till den här punkten lite senare - otroligt viktigt.

Vad ger er ångest? Och hur hanterar ni den?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagligt, Tankar

Det här är avkoppling för mig.

Förra helgen raderade vi alla våra planer och bestämde oss för att åka och tälta. Det ser ut att ha varit den sista varma höstdagen på året så vi prickade verkligen in rätt. Dåligt fiske, men att bara stå och kasta i tystnaden medan solen går ner - det är ju livskvalité om något.

Jag är en väldigt stressad människa. Har alltid så mycket saker på gång samtidigt och inte undra på att man är mosig i hjärnan om kvällarna. Måste hitta andra sätt att koppla av på det här viset, även när vintern kommer.

Likes

Comments

Dagligt

Välkomnar hösten med öppna armar!
Har så mycket att se fram emot: Sista veckan i skolbänken, konferensresa till Frankrike, frisörbesök, praktik med nya utmaningar och operationen förstås. Kommer bli en grym månad helt enkelt!

Är hemma med en febrig son idag. Har precis slagit igång tv:n så nu ska jag försöka göra bort lite jobb och plugg innan lunch.

Är det någon som läser här förresten?

Likes

Comments

Dagligt, Kärlek

När den första förälskelsen övergår till vardag. De där blickarna av attraktion kommer allt mer sällan. Man kysser inte varandra lika passionerat. Man har sex en gång per vecka istället för fem dagar i veckan. Tröttheten. Vardagen. Det är då det brukar börja gå utför...

Men när ett förhållande är så kravlöst från båda sidor, och man hjälper varandra i vardagen med de där tråkiga sysslorna. Bara det här att slippa tjat om städning, pengar och vem som gör vad. Och att man en vanlig tisdagskväll kan strunta i allt, man ligger i sängen och flamsar och skrattar tills man gråter. Sen kryper man ihop tillsammans, man får en puss i pannan och ett "jag älskar dig gumman".

Det är vardag. Men det pirrar fortfarande i magen när han säger att han älskar mig och jag vet att det inte bara är ord utan han menar det. Han älskar mig. Jag älskar honom. Det är fint. Fast det är vardag.

Likes

Comments

Dagligt, Kärlek, Min bröstoperation

Bubbel och kräftor för två.

Förutom kräftor hade vi även röror, ostar, varmrökt lax, bröd, sill och potatis. För två personer! Det är så typiskt oss att alltid överdriva med maten, men gott var det! Annars så har det varit en väldigt lugn helg, låg i sängen redan vid 22-tiden igår, var så trött! Sen vaknade jag vid 2 och kunde inte somna om, så är ju ännu tröttare idag.

Har en lång vecka framför mig med både skola och jobb, sen väntar September – vanligtvis bland de tråkigaste månaderna på året men det här året har jag så mycket att se framemot .

Om 3 veckor åker jag ner till Stockholm för årets firmafest! Dagen efter åker hela gänget till Frankrike (!) på konferensresa. Tror ni jag längtar?

Sen väntar två veckors praktik och SEN ska jag operera mig, äntligen!!

Likes

Comments

Tankar

Jag minns den där dagen. Dagen som ska vara den lyckligaste i ens liv. Ett år av planering, förväntningar och drömmar. En dag. En dag som inte riktigt blev till min.

Jag vaknade på morgonen efter alldeles för lite sömn. Det spöregnade ute, så typiskt. Åkte iväg till frisör och sminkös och blev förvandlad till en prinsessa för en dag. Så vacker. Minns när jag klev in genom dörrarna hemma igen och mamma fick syn på mig och vi båda brast ut i tårar. "Snälla mamma gråt inte. Mitt smink blir förstört." Pappa blev också rörd, kunde se det i hans ögon, och han fick mig även att lova att äta lite mer framöver så jag inte skulle försvinna.

Jag ville att vi skulle avboka häst och vagn på grund av regnet. Men svärföräldarna vägrade och en halvtimme senare kom de stackars hästarna. Jag frös och mitt hår och mitt smink blev förstört, minns att jag tänkte att det var tur att vi tagit bilder tidigare.

Kyrkan var också kall, och jag minns när jag sa det magiska ordet ja att jag tänkte "Vad har jag gett mig in i?" och grät lite. Alla andra trodde det var glädjetårar men det var rädsla. Gifta blev vi i alla fall.

Min pappa var den enda från min släkt som höll ett tal för mig. Hade en vän som jag ville ha som sångare på festen, men svärföräldrarna sa nej. DJ skulle de betala och därmed välja. Min familj hade valt ut svenska låtar och fixat, men DJ:n spelade ändå bara skitmusik. Valsen fick vi inte heller välja själv. Vi fick inte spela våran låt på vårt bröllop utan var tvungna att dansa wienervals till An der schönen blauen Donau (ja, helt seriöst).

Bröllopet var inte mitt.

Och vi levde inte heller lyckliga i alla våra dagar.

Likes

Comments

Hem & Inredning

Så här ser mitt hemmakontor ut.

Jag och sambon var på Ikea förra helgen så jag passade på att köpa skrivbord och stol för att jag enklare ska kunna jobba hemifrån. Min lilla skrivbordshörna blev så himla bra och man blir betydligt mer inspirerad av att ha en egen plats att vara på. Tidigare har jag antingen suttit i köket vid köksön eller i soffan, inte bra för min stackars rygg. Man blir ju inte yngre precis.

Har precis käkat lunch och nu sitter jag här vid skrivbordet och småhuttrar lite. Det spöregnar ute just nu och jag måste medge att jag inte riktigt var redo för hösten ännu. Augusti är inte ens över och det är redan minusgrader på nätterna och jag måste till och med skrapa bilrutorna på morgonen. Inte okej!

Likes

Comments

Dagligt

Godmorgon!

Min morgon startade redan 05.45 och efter en natt med ganska orolig sömn har det tagit sin lilla tid att komma igång idag. Jag är annars ovanligt morgonpigg tror jag, vaknar alltid upp på gott humör till skillnad från min sambo som vaknar upp som en muttrande zombie – inte alltid en superbra kombination.

Likes

Comments