Tankar, Jobb

Sedan mars har jag varit praktikant på ett företag som jag verkligen drömt om.

Praktiken ledde till sommarjobb och efter sommaren återgick jag till praktikant igen (utan lön). Det var ett nedslag men tänkte att nya uppgifter och nya utmaningar leder till att jag kommer att bli ännu bättre. Jag har fått väldigt mycket lovord, är omtyckt bland kollegorna och alla ser mig redan som en arbetskamrat.

MEN... man ska inte ta något för givet så jag bokade ett möte med chefen för att prata om framtiden (om en månad börjar ju det verkliga livet efter studierna). Fick massor av pepp innan mötet att jag skulle stå på mig, ställa lite krav på lön osv.

Jag gick in i mötet med självförtroende men gick ut ur mötet med svansen mellan benen. Det visade sig att det inte alls var lika självklart för honom att jag skulle vara kvar, även om han tyckte att jag gör ett bra jobb. Jag har ägnat helgen till att tänka och tänka på vad jag gjort fel och vad jag kunnat göra annorlunda. Och hur jag ska kunna gå tillbaka till praktiken imorgon rakryggad.

Jag tror inte att jag kunnat göra något annorlunda. Jag har verkligen gjort mitt allra bästa och lite till. Jag har vuxit som människa under den här perioden, lärt mig massor av nya saker och träffat massor av nya människor.

Så ja, jag kommer att kunna avsluta min praktik rakryggad och få ut det allra mesta av den. I bästa fall får jag vara kvar och i värsta fall måste jag leta något annat. Så är det. Jag är stolt och glad över vad jag åstadkommit och jag är säker på att framtiden kommer lära mig massor av annat också.

Hur hanterar ni motgångar på bästa sätt?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ångest, Mindfullness

Det är dina inre tankar. Inte dina känslor.

Att bara under några minuter koppla bort allt runt omkring, sluta ögonen, bara fokusera på andningen och låta alla andra tankar sväva bort. Komma tillbaka och inse att problemen kanske inte är så stora som de verkar.

Tankar och känslor finns, det kan du inte styra över. Men du kan vara medveten om att de finns och när starka och destruktiva känslor tar över ditt sinne - i form av ilska, sorg, rädsla, hat och ångest. Genom att lära dig iaktta tankarna kan du lättare styra bort negativa tankar och känslor.

Andas in. Andas ut.

Ett par minuter utan tankar är ofta det som krävs för att finna ett inre lugn igen och inse att känslorna kanske inte är så starka som de verkade stunden innan.

Likes

Comments

Ångest

Prestationen.
Känslan över att behöva prestera bra, konstant. Strävan efter att vilja bli bättre, kräva feedback men samtidigt få bekräftelse på att det du presterar inte är riktigt bra nog.

Kroppen.
Den du älskar och hatar på samma gång. Fast du lovat dig själv att aldrig utesluta något för att livet är roligare än en platt mage. Trots det kryper känslan upp på söndagen att det här är inte ditt ideal.

Barnen.
Som du älskar över allt annat och skulle gå över eld och djupa vatten för. Men som blir lidande när tiden, orken och tålamodet inte riktigt finns där. Du är inte tillräcklig.

Tvåsamheten.
När man vet precis vart hjärtat är men knutarna bara blir fler och svårare att lösa. Det är dig det är fel på.

Livet.
Till slut står du där ensam i ett tomrum och skriker högt fast ingen hör.
Tillsammans med känslan av att aldrig riktigt räcka till. För någon.

Likes

Comments

Tankar

Det började med en hollywoodregissörs övergrepp som avslöjades. Kampanjer skapades till förmån för detta, och inte minst Alyssa Milanos #metoo som spred sig som en löpeld över sociala medier.

Kvinnor över hela världen har vågat kliva fram och berätta att de någon gång blivit utsatte för sexuella trakasserier. För min del är det inte bara en gång som män tagit sig friheten att göra valen åt mig. Men som ung tjej har jag inte vågat prata om det. För att jag skäms. Jag känner skam över att ha vaknat upp utan trosor i någons säng utan att veta varför. Jag tänker att det är jag som har blivit för full. Och att det är jag som inte varit stark nog att säga ifrån. Jag känner så mycket skam. Det är mitt fel.

Det är det inte. Och det är därför den här kampanjen är så viktigt. För att det inte ska vara så tabubelagt att prata om det här. Och för att det måste ske en förändring!

JA, jag har blivit utsatt! Som så extremt många andra tjejer. Och det är INTE okej någonstans.

Det relevanta är ju egentligen vem som är mottagaren av budskapet? Kommer männen att ta åt sig?
Och varför är det vi kvinnor som ska ta ansvar över att synliggöra problemen?

Det krävs så mycket mer än en kampanj för att göra förändringar. Det krävs stora förändringar i mäns beteenden, från alla som uppfostrar sina söner till kompisgänget där ingen säger ifrån fast de ser vad som händer.

Jag vill så gärna tro på framtiden och att när min dotter växer upp ska hon få känna sig trygg bland män.


Likes

Comments

30-årsfesten

Rosé 🍸

Lokalen är bokad och gästerna inbjudna. Jag har suttit och googlat klänningar i vad som känns som en evighet men föll pladask för den här drömmen! Var egentligen inne på långklänning men tyll fick väga tyngre, fyller ju ändå bara 30 en gång och sen antar jag att det bara kommer gå utför, haha :)

Fick dessutom strikta order på att inte välja en svart klänning (hela min garderob är svart) och i och med att mitt hår är rosa är ju mitt färgval väldigt begränsat. Men den här var väldigt fin tycker jag! Den fanns i vitt också vilket var väldigt fint men är rädd att det ser för bröllopsaktigt ut? Kanske med svarta accessoarer?

Likes

Comments

Min bröstoperation

Nu är mina bröst drygt 3 veckor.
Smärtan försvann under andra veckan (även om det spände ordentligt) och nu har jag knappt ont alls. De har blivit väldigt jämna (de var sneda från början) och jag känner att jag kan vara precis som vanligt i vardagen.

Var tvungen att testa en bh igår. Ett vanligt tygstycke, utan byglar och vaddering. Sjukt fint, och vilken klyfta sen! Från att ha varit helt platt innan så är det här verkligen något speciellt. Längtar verkligen tills jag blir av med den fula sporttopen jag har nu!

Var på kontroll på vårdcentralen i torsdags och ärren har inte riktigt gått ihop helt ännu men ska dit igen till veckan och då har de förhoppningsvis läkt så pass mycket så jag kan börja nedräkningen till bastu igen. Jag och min sambo bastar normalt sett minst en gång i veckan (oftast två) och det är något som jag verkligen saknar.

Tänkte bara ge en liten update, gissar på att det blir mindre bröstbilder hädanefter, haha :)

Likes

Comments

Tankar, Party

I slutet av året fyller jag 30. Trodde att jag skulle ha mer åldernojja men det känns faktiskt bara bra. Aldrig någonsin har jag varit så tillfreds med livet. Jag har hittat mitt drömjobb, jag har hittat min drömkille och jag befinner mig precis där man borde befinna sig när man närmar sig den åldern.

Jag vill inte påstå att jag haft ett enkelt liv, speciellt de senaste 10 åren har varit väldigt omtumlande. Vääääldigt mycket motgångar, flytt kors och tvärs över världen (ja, världen!), två barn och en skilsmässa. Men jag vill tro på ödet och att allt har skett för att jag ska befinna mig just där jag är just nu.

Inspirationsbild inför 30-årsfesten!

Likes

Comments

Min bröstoperation

Sakta men säkert blir det bättre. Har sovit i sängen för första gången inatt efter att ha suttit i soffan senaste nätterna. Morgnarna är hemska men när kroppen kommit igång känns det lite bättre.

Fick tag i kliniken i förrgår där jag rådfrågade med sköterskan. Smärtan i ärren har ju varit det absolut värsta och min svullna mage har liksom tryckt ut ärren. Sköterskan rekommenderade att jag slutade med Citodon (som fuckar upp magen och dessutom är extremt beroendeframkallande) och skulle börja ta Ipren istället. Ipren är inflammationshämmande och skulle minska svullnaden. Sambon köpte hem Laktulos också för att få igång magen och idag har jag äntligen - efter en vecka - fått gå på toaletten. Inte undra på att magen är svullen.

Nåväl. Det går i rätt riktning i alla fall. Om ett par veckor har jag förmodligen glömt den här tiden och får bara njuta av mina nya bröst. Nu ska jag gå och ta en efterlängtad dusch!

Likes

Comments

Min bröstoperation

Jag har SÅ ont.

Tyckte första två dagarna gick ganska bra men natten till söndagen vaknade jag av smärtan och ett jävla tryck. Låg på rygg och tog mig varken upp eller ner igen. Till slut gick jag ner till soffan där jag i princip varit fast sen dess.

Har så jäääävla ont i såren/ärren. Varenda rörelse jag gör känns som att någon sliter isär såren och saltar i dem samtidigt typ. Det bränns, sticks, rivs - alla onda saker som går att komma på. Citodonet hjälper inte mot den smärtan. Det går så ont så jag har gråtit ett flertal gånger. Det underlättar inte precis att min mage svullit upp och är stenhård och ond , så mycket så även det trycker ut såren.

Har försökt få tag i kliniken för att höra ifall det finns något annat smärtstillande för just det, men väntar fortfarande på att de ska ringa tillbaka. Är så extremt handikappad just nu och tar mig knappt till toaletten.

Likes

Comments