Jag skrev ett långt inlägg igår om vad jag har gjort de senaste dagarna men glömde sedan att publicera det och då var det borta. Så nu får jag skriva ett nytt om vad som hänt. Kommer dessutom skriva ännu ett inlägg senare ikväll om vad jag har gjort idag.

Torsdag och fredag jobbade jag på barnsjukhuset Sarah Fox, vilket är stället jag kommer jobba på dessa två månader. Vet att jag skrivit barnhem tidigare vilket är fel, jag är på ett barnsjukhus. Jag trivs jättebra, vill dit nu nu nu och krama om dem. Jag har dessutom hittat världens finaste kille där, han är snart två och min lilla 'favorit' om man får säga så. Självklart tar man hand om alla barnen och behandlar alla lika. Men får jag chansen så gosar jag lite extra med min bebis 🙈

Efter jobbet brukar jag och Brenda, som jag delar rum med, åka hem och vila haha. Man blir så trött och dessutom är det lite svårt att komma på något man kan göra här på kvällen. Man ska helst inte gå själv för tydligen märker folket att man inte är härifrån, och stöld är väldigt vanligt här. Annars hade jag gått på promenader hela tiden, det bästa är ju att gå med musik i öronen. ÄLSKAR. Dessutom när det är så varmt och fin utsikt så blir jag ännu mer sugen.

Avril och Peter, som mina värdföräldrar heter, har en son som heter Brandon och som bor i ett eget hus här på bakgården. Så i torsdags gick Brenda, Francesco (killen från Italien) och jag dit och hade det trevligt med några av Brandons vänner. Vi gjorde dessutom samma sak i fredags haha, men då var det mer som en fest. Vilket var roligt!

Igår fick jag testa på utelivet här i Kapstaden, vilket är dubbelt så mycket bättre än i Sverige enligt mig. Dock var musiken den sämsta jag hört, men det gick väl att dansa till ändå! Jag var först lite osäker på om jag skulle gå ut just för att den största anledningen till varför jag skulle ut var mest för att att träffa de andra volontärerna som åker med samma organisation som mig. Jag ville inte åka hem själv för det kändes lite osäker, ensam tjej mitt i natten. Så Brenda åkte in och träffande några andra tjejer som hon känner så jag följde med henne först och skulle sedan gå till en annan krog för att träffa de andra men det slutade med att jag stannade på den första krogen och vi hade det verkligen kul.

På dagen igår så åkte Brenda, Francesco och jag till Waterfront och tog en 'Hop on- Hop off' buss och åkte runt till olika ställen, vi kunde dock inte hoppa av bussen så mycket för att Francesco hade en tid att passa. Men vi hade det trevligt och det är verkligen fantastiskt att se alla dessa ställen. Vi hoppade av på en vingård som kallas Groot Constantia Vineyard och gick runt och myste en stund innan vi fortsatte!

Gillar verkligen Kapstaden, människorna är så trevliga här. 🇿🇦

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen träffa barnen på barnhemmet. Världens sötaste ungar och jag känner redan nu hur svårt det kommer vara att lämna dem. Vill ta med mig alla hem ❤️

Väldigt synd att man inte får lägga upp bilder på barnen på sociala medier för jag skulle vilja visa er hur söta dem verkligen är!! Men sjävklart förstår jag varför man inte får det. Det är dock väldigt jobbigt att se hur annorlunda det är här men också helt fantastiskt att barnen blir så glada åt det lilla de får. Man borde skratta sig lycklig av hur bra de flesta har det i Sverige.

Igår när jag gick på stan med Siba så träffade jag två trevliga tjejer från Sverige. Vi pratade om att göra något i helgen, så jag ska skriva till henne så får vi se om det blir något av med det. Det är många volontärer och praktikanter som planerar saker här, olika aktiviteter och så. Så det finns alltid något att göra, speciellt på helgerna. Det är härligt att alla bjuder in en att göra saker med dem, känner mig verkligen välkommen!

Imorgon ska tjejen jag bor med, en tjej från Tyskland och jag åka till Waterfront efter jobbet förhoppningsvis. Får se vad som finns att göra där, jag är lite borta när det gäller namn på olika ställen och vad man kan göra där haha. Förhoppningsvis lär jag mig det snart!

Likes

Comments

Jag tänkte lägga upp min blogg på Facebook i söndags då det var dagen jag satte mig på flygplanet påväg hit, men det fick bli idag istället då jag har lite mer tid.

Flygresan gick bra och Tania, som jobbar för organisationen jag bokade med, hämtade upp mig på flygplatsen här i Kapstaden. Första flyget som var på ungefär nio timmar gick snabbt med tanke på att jag hade en skärm på stolen framför så jag kunde titta på film och dessutom en trevlig kille som kunde svenska bredvid mig så jag blev inte helt ensam. Däremot på andra flyget som tog cirka sex timmar, fanns det inte mycket att göra. Ingen skärm och ingen att prata med haha! Fick istället lyssna på musik och försöka sova!

Jag trivs mycket bra i min värdfamilj, det bor dessutom två andra personer här i huset med dem, en tjej från Nederländerna och en kille från Italien! Trevligt att ha andra här så jag inte blir ensam!

Idag har jag varit inne i själva city med Siba som också jobbar med African Sunrise som jag åker med. Hon har visat mig runt och det har varit väldigt trevligt. Imorgon ska jag få hälsa på barnhemmet där jag ska börja jobba snart. Ska verkligen bli intressant och se hur det är.

Vilket rörigt inlägg det blev, får se till att skriva bättre imorgon om jag får tid.

Likes

Comments

I söndags var det exakt två veckor kvar tills jag åker till Kapstaden. Nu är det mindre än två veckor, helt galet vad tiden går fort.

Ännu har jag inte delat min blogg på sociala medier, vilket jag tänker göra då det bara är några dagar kvar. Finns inte så mycket att skriva om just nu eftersom jag inte är i Kapstaden ännu. Blir dessutom roligare att läsa när resan har börjat på riktigt!

I helgen har jag tänkt börja packa. Nej, jag har inte packat ännu haha, inte ens lite. Jag har lagt all fokus på att fixa alla papper och annat som ska vara gjort innan jag åker. Har den här jobbiga känslan att jag kommer glömma något viktigt, vilket jag får hoppas att jag inte gör. Men ska försöka packa ner det mesta i helgen så är det större chans att jag får med allt.

Jag kommer att skriva ett inlägg någon dag framöver om varför jag valde att åka, vilken organisation jag åker med och varför jag valde dem.

Nu vill jag till Afrika.

Bild på mina fina föräldrar från vackra stugan

Likes

Comments

Det här är mitt första inlägg på den här bloggen, och det ska bli roligt att få blogga här på Nouw dessa två månader då jag befinner mig i Kapstaden, Sydafrika. Syftet bakom varför jag startar en blogg för så kort tid är för att ni ska få följa med på min resa och det bästa sättet för det är just blogg. Dessutom är skriva ett intresse för mig, så därför passar blogg utmärkt för just mig.

Idag är det ungefär fyra veckor kvar tills planet lyfter mot Etiopien där jag mellanlandar, sedan vidare mot Kapstaden. Jag längtar tills att få komma bort ett tag och det ska bli fantastiskt att få resa till Sydafrika, som jag drömmer att få resa runt i Afrika. Snart kan jag bocka av Sydafrika från listan. Jag hoppas att resan blir så fantastisk som jag tror att den kommer bli, jag har stora förväntningar på vad landet har att erbjuda.

Det jag ska göra i Kapstaden är att arbeta på ett barnhem som volontär och det ska verkligen bli roligt och förhoppningsvis lärorikt. Jag kommer åka ensam och bo hos en värdfamilj den första månaden och den andra i ett volontärhus med andra volontärer. Just nu känns allt spännande, men jag tror nerverna kommer snart.


Likes

Comments