View tracker

Har inte ammar på hela dagen😁. Nu börjar brösten bli fulla... Vet inte hur jag ska hantera det😦.

När jag först la ner henne blev hon jättehysterisk, så jag satte igång barnvisor på youtube. Elise tyckte det var jättekul och blev snabbt trött i ögonen sen satte jag igång avslappnande barnmusik och hon somnade snabbt. Har inte ens dragit mig i tröjan, hon la sig på min axel som hon brukade göra när vi ammade och petade i min navel sen somnade hon😁. Kanske göra en rutin av dessa barnvisor och musiken😄.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Inatt bestämde jag att sluta amma. Jag har typ ingen mjölk kvar och E hoppar från bröst till bröst varje 30 sekunder, jättejobbigt. Så inatt när hon vaknade vid 3 tiden vägrade jag amma henne. Hon blev så ledsen o hysterisk. Jag fick såååå dåligt samvete och ville nästan ge med mig, men det gick... Under dagen ville hon också amma, då sa jag nej och försökte distrahera henne. Vi tittade i böcker, sen fick hon lite mat och nu somnade hon på golvet, utan amning. För första gången såg jag på när hon somnar, utan bröstet. Jag satt i soffan och sa att hon ska sova. Hon låg på golvet och tittade runt och somnade sen😁.

Men jag är jätteorolig inför natten, hur ska jag få henne att komma till ro... Kan ju amma till sömns och sen säga nej, men det kanske inte är så bra... Hon kan kanske ligga bredvid och titta runt eller i nån app ochs en blir hon trött och förhoppningsvis somnar.... Usch, detta är så jobbigt, får se hur det går...

Likes

Comments

View tracker

Natten var jättejobbig...... igen. Vi sov ju i 2 timmar igår och vaknade mot kvällen. Jag hade svårt att somna när jag la mig kl 22 var jättepigg och nervös inför nästa vecka när man får besked.

Elise vaknade vid 01 och blöjan hade läckt genom, sovpåsen var jätteblöt. Jag bytte blöjan men hon blev jöttepigg så klart och ville titta på tv och böcker. Vi hade tvn på men sen försökte jag söva henne, det tog tid...

När vi kom hem satte vi upp tältet😁.

Likes

Comments

Sjukt jobbigt... Pendlar mellan hopp och förtvivlan, försöker dock att inte hoppas för mycket.

Det står i mitt personliga brev att jag har ett litet barn. Det sägs att man inte ska nämna det innan man kommer på intervjun och jag blev ändå kallad. Vill vara ärlig och det förklarar ju luckan på 1,5 år. Ibland undrar jag om det är min brist på erfarenhet eller föräldraskapet som gör att jag inte får komma på fler intervjuer🤔. Jag vill dock inte jobba på en arbetsplats som inte är föräldravänligt.

När man väl får en intervju så blir man ändå tvungen att försvara sig gällande förskolan och Vab. Varför blir man kallad om de ska ifrågasätta det? Kommer säkert välja nån som är 40+ med erfarenhet och äldre barn... Det värsta är ju när de ringer och säger att de valt någon annan...usch, så jobbigt. Såna besked kan de gärna lämna skriftligt... Jag har ju redan ställt in mig att det blir ett nej och att de kan ringa och meddela det för jag var på intervju. Kan ju också vara så att de inte är riktigt nöjda med oss 4 och väljer att intervjua fler, då får man vänta ännu längre på ett slutgiltigt beslut😱.

Jaja, får se hur det går...

M hämtar oss imorgon, skönt😊. Får hämta mina paket på vägen hem också, beställde julklappar och några har kommit fram så nu väntar jag på ett paket till☺️.

Likes

Comments

Kollade i deras reklamblad och såg att de hade massa billiga barngrejer😁. Köpte en docka, lektält och 3 fina barnböcker😍.

Likes

Comments

Inatt har jag haft den JOBBIGASTE natten på 2 år!!! Elise vaknade kl 01.20 och somnade INTE om... Hon tog mig i handen och gick till vardagsrummet och ville titta i böcker..: Jag var dödstrött och M var på jobbet så ingen avlastning alls... Annars brukar han hjälpa och titta i iPaden med henne så jag kan vila... Hon somnade med nöd och näppe efter kl 4 och vaknade vid 8... Jag klev upp då också, åt frukost och vi gick till centralen. Aldrig haft en liknande natt, hon brukar alltid somna om, går max en timme sen somnar hon. Men inte inatt... Hon hade kanske ont i magen för hon åt mycket majs igår. Hon har aldrig haft besvär innan så hon fick äta. Hon var lite pruttig på natten och då fick jag tanken att hon har kanske ont och är gasig... Blir inte mer majs för hennes del, eller mycket lite iallafall.

Vi var båda trötta hos mamma, somnade och sov i nästan 2 h. Konstigt nog så var det svårt för mig att somna, trots att jag var vaken sen kl 1. Men har sovit ikapp iallafall, sköööööönt😁. När vi piggnade till har vi pyntat mammas gran, jättemysigt😊.

Likes

Comments

Har jag känt mig idag. Förskolan önskar att E ska vara där på fredagar istället för torsdagar, men bara om det passar oss. Det gör det ju egentligen inte för vi åker till min mamma på fredagar. Vet inte varför jag gick med på det... Nu får vi åka till mamma på lördagar istället. Jättestörigt😡😡😡. Men de har kanske mycket barn på torsdagar och försöker jämna ut det.

Idag har jag tvättat, mycket av Es kläder var i tvätten, så lika bra att tvätta allt. Kollade på Bachelor och Bonde...

Försöker att inte hoppas på att jag ska få jobbet. Kommer bli jättebesviken om det blir ett nej, vilket det med stor sannolikhet kommer att bli. De sa ju att jag ska höra nåt i början på nästa vecka så kanske måndag eller tisdag... Så jobbigt att vänta på besked...

M jobbar ikväll, han blev inringd och tackade ja trots att han sov dåligt för de ringde när han sov...dåligt...

Imorgon åker jag och E till mamma, stannar till söndagen. Det verkar som att det blir fint väder så vi går till centralen och får lite frisk luft😁.

Likes

Comments

M har varit ledig i några dagar, vi har köpt en till julklapp till Elise, en rosa gungkatt med hjul😁. Man kan både gunga och köra runt på den😁👇

M jobbar imorgon, sen är han ledig igen, om han inte blir inringd. På fredag åker vi till mamma och stannar till söndagen.

Vi har julpyntat, så ser granen ut👇🙂

Jag har bestämt för att testa en spikmatta, efter att ha läst hur nöjda många är med den. Köpte en på Teknikmagasinet för 99 kr, helt ok pris. Har sett att det finns mattor för 400 och dyrare😱.

Jag har haft ont i ryggen ett tag nu. En mycket jobbig smärta vid vänstra skulderbladet. Så fort jag gjorde nån rörelse med vänstra armen eller sträckte fram den ryckte det till i någon muskel eller nerv. Svårt att säga vad som gjorde ont, kändes som att något fastnade och sen släppte med smärta.

Igår lade jag mig på mattan i ca 25 min och när jag reste mig upp försvann den jobbiga stela känslan och smärtan. Jag blev så glad, det är så skönt att äntligen kunna röra armen utan begränsning😁. Jätteglad för mattan, även om jag skulle vilja att den ska ha mer kontakt med kroppen, jag brukar trycka ner mig mot den lite extra för att det ska kännas mer😁. Trodde inte att det skulle kännas så skönt att ligga på massa spikar. Jag är jätteglad att smärtan släppte, för den har jag haft jättelänge😖.

Mailade och lämnade återbud till intervjun som jag skulle ha imorgon. Känns som mycket oseriös klinik, många privata kliniker är oseriösa... Dessutom kan jag inte ta mig till Malmö och jobba heltid där.

Igår fick jag ett samtal från Folktandvården här i Helsingborg och har varit på intervjun idag. De hör av sig i början av nästa vecka med besked. Det var 4 som skulle intervjuas nu och jag var en av de 4, trevligt🙂. De verkade vara oroliga för jag har barn och inte har jobbat innan. Sköterskorna på den här kliniken gör mycket mer än vad de gjorde på mina praktiker tex. fyllningar. Det ingår inte i tandsköterskeutbildningen utan arbetsgivaren får skicka en en sådan kurs.

Det finns alltid nån som är mer erfaren, inte har småbarn osv. Jag förväntar mig ett "vi har gått vidare med en annan kandidat". Rätt drygt att gå på dessa intervjuer utan att det leder nånstans.

Spikmattan☝️️😍

Likes

Comments

M hämtade oss idag, för Elise är jättesnuvig och jag vill inte riskera att hon blir sämre.

Min mamma är fortfarande sjuk. Hon började bli bättre, men fick för sig att gå ut utan mössa, förra söndagen när det blåste. Efter det blev det blev hon sämre och har haft förhöjt temp och feber till och från, i några dagar. Hon är på bättringsvägen igen, hoppas hon blir helt frisk tills på fredag. Då tänkte vi stanna i 2 dgr och pynta mammas julgran🙂. Får se vilket humör jag ska vara på i slutet av veckan, beroende på hur intervjun går...

Är mycket tveksam om jag vill jobba där. Kliniken har öppet 8-19 och det är en heltidstjänst. Jag kan inte jobba till 19 i Malmö, kommer ju komma hem efter 20 och kommer knappt träffa Elise. Samtidigt vill jag jobba för vi inte vet hur det blir med Ms jobb, nu fick han ca 75h i schemat. De kan ju ringa mycket sen, men ändå... Jag är faktiskt glad om han får vara hemma mer, hoppas att han inte blir inringd för mycket😁.

Elise snorar jättemycket, men har inget feber och verkar må bra annars. Om hon är lika pigg på måndag så lämnar vi henne på föris, som vanligt.

Imorgon jobbar M 3h på kvällen så han är hemma vid 22 iallafall. Får se om vi rar fram julgran och annat pynt imorgon😁.

Likes

Comments

M köpte en billig hylla på Ikea. Vi behövde en förvaringsplats till fjärrkontroller, dvd boxar och annat som Elise inte får leka med😁. Nu når hon inte grejerna skönt😁.

Likes

Comments