¿Cómo estás?

Heiii alle lesere! Jeg kan først starte med å si at jeg beklager for lite oppdateringer i sommerferien, men så langt har det verdt veldig lite med nett, noe som har gjort det vanskelig for meg å skrive innlegg. Heldigvis har jeg fått tatt et par fine bilder som jeg ønsker å dele med dere! Så i dette innlegget har jeg tenkt til å skrive en liten oppsummering om min opplevelse i Cuba.

Cuba er et av de mest spesielle feriestedene jeg har dratt til så langt og jeg angrer ikke et sekund på at jeg takket ja til denne reisen. Selvfølgelig klagde jeg litt på varmen siden det var over 30 grader og null vind, men jeg kan trygt si at jeg overlevde.Jeg føler meg utrolig heldig som fikk sett denne ganske så spesielle øyen før det vil skje forandringer . Forandring fryder, er det ikke det man sier? Hvis dere har fulgt med i historietimene på skolen så er dere sikkert klar over hvordan forholdet mellom Cuba og USA har vært siden 1959. Etter den cubanske revolusjonen ble forholdene mellom dem sterkt forverret og har i lang tid blitt markert av spenning og konfrontasjon osv. Når det kommer til deres historie har jeg mye kunnskap og meninger at jeg sikkert kunne ha skrevet ti sider eller mer, men det får jeg ta en annen gang.

Det å lande i Habana/ Havanna som er hovedstaten og ta mine første skritt på øya var spesielt. Det var som om jeg hadde reist tilbake i tid fra 2016 til 60-tallet. Alt var så forskjellig fra hva jeg var vant til at det var litt ukomfortabelt med det første, men samtidig utrolig spennende. Gamle biler, slitte bygninger og ikke noe turist-pregede områder ga øyen litt av en 60-talls stil. Det å oppleve en helt annen kultur i tillegg til å få vite en god del om historien og den "korte" utviklingen var noe av det beste med reisen.

Ovenfor kan dere se en cubansk taxi som både tar deg med på sightseeing og kjører deg til plassen du skal til. Det var utrolig morsomt og annerledes, men litt ukomfortabelt siden veiene i Cuba var ganske så slitte og hullete. Hvis jeg hadde hatt muligheten hadde jeg definitivt tatt meg en til taxi tur bare for opplevelsens skyld. ;))

På bildene ovenfor kan dere se deler av hotellet som vi bodde på i Varadero i en uke, og nedenfor kan dere se en liten del av hvordan stranden så ut.

Varadero var helt utrolig nydelig og er definitivt plassen jeg hadde dratt tilbake til, hvis jeg en eller annen gang bestemme meg for å dra tilbake til Cuba. Det var mye underholdning og aktiviteter som ble stelt i gang og dermed var det eneste jeg fikk oppleve hotellet og området innenfor. På bilturen til Varadero fra Habana/ Havanna ble vi stoppet opp av militæret så mange ganger at vi bestemte oss for å holde oss innenfor dørene. Uansett var denne 10 dagers ferien i Cuba spennende, spesielt og interessant. Og nå kan jeg endelig si "Been there, done that".

Vi snakkes i neste innlegg!

Likes

Comments

Hei og god kveld, eller for dere hjemme i Norge er det vel tidlig om morgningen? 8 timers tidsforskjell gjør det vanskelig for meg å skrive innlegg til den tid som passer for alle, men det får gå for nå. I dag har det ikke skjedd så mye enn kjøring og sightseeing her og der. Etter fire timers kjøretur var vi alle utmattet og så å si alle hoppet til sengs. Etter en rask "power nap" gikk vi nedover gatene til vi kom til havna for å oppleve solnedgangen og for å spise middag. Til middag fikk jeg servert en cæsarsalat med kylling på toppen, en av mine favoritter! Etter at jeg hadde gravd meg litt ned i salaten og spist opp det meste dukket det opp en bit av en fisk. Jeg syns jo dette var ganske så merkelig så jeg fikk mamma til å si ifra, men i forhold til servitøren var det meningen at den biten skulle ligge oppi salaten, det var tydeligvis en ganske så normal ting å gjøre her nede i Key West. Er ikke det rart?

I hvertfall, nå er dagen over for meg og jeg har mer eller mindre tenkt til å hoppe til sengs å få meg en ordentlig god natt søvn, ses i neste innlegg.

Likes

Comments

Heisann og god morgen! De siste dagene har jeg tilbrakt tiden i Florida med familien min. VI har ikke vært her så lenge, så dagene har gått for det meste til mat og shopping. Senere i dag rundt elleve skal vi pakke sammen sakene våres og kjekke ut av Grand Beach Hotel. Vi skal nemlig bo på Key West de neste dagene helt til vi forlater USA og reiser til Cuba.

Turen til Cuba håper jeg blir høydepunktet for denne sommeren. Vi skal sykle rundt Cuba med andre familier og en guide. Vi skal bo på mange forskjellige plasser som bondegårder, hus og hotell. Høres kanskje ikke så luksus ut, men jeg tror det blir litt av en opplevelse og mange minner å ta med seg hjem. Jeg skal prøve mitt beste på å få tatt mange fine bilder som jeg kan dele med dere når jeg kommer tilbake, fordi om jeg ikke husker helt feil er det ikke mange plasser man får tak i nett. Dermed har jeg planlagt å skrive et par innlegg på forhånd slik at dere har noe å lese mens jeg er bortreist.

Nå gjenstår det bare å pakke sakene, skifte og spise så er jeg klar til et par timers kjøretur! Ses i neste innlegg.

Likes

Comments

Mmmm... Etter alt strevet med pakkingen til reisen og rydding av rommet var det på tide med et lite avbrekk. Man kan vel aldri ta feil med en god pizza fra peppes? Det var i hvertfall utrolig godt i magen, men nå er pausen over og jeg må komme meg tilbake til pakkingen. Vi snakkes i neste innlegg.

Likes

Comments

Hei, akkurat nå sitter jeg rett foran tv skjermen og ser på en av favoritt seriene mine som går på Netflix. Jeg har ventet lenge på at sesong 2 skulle bli publisert og endelig har den kommet! So good so far... Serien heter Between og ovenfor kan dere se traileren til serien. Serien handler om en befolkning i Canada som bor i byen Pretty Lake som dør av et mystisk virus som har drept alle som er over 21 år gammel. Jeg anbefaler virkelig denne serien til alle som er interessert i drama, mysterier og ikke minst spenning. 

Likes

Comments

Hei! Håper alle har hatt en fin søndag så langt. Dagen min i dag har vært helt super. VI har vært i Drøbak for å feire bursdagen til pappa, vært innom interiørbutikker og spist masse god mat. Nå har jeg akkurat fått satt meg ned i sofaen med en stappfull mage som er fylt med masse kaker og dessert!

Startet dagen med en god cæsarsalat med kylling til frokost, senere ut på dagen har jeg for det meste bare spist is og drukket brus. Mmmmm... Til middag har jeg spist masse grillmat som mais, kjøtt, søtpoteter osv. Helt til slutt har jeg overspist meg med kaker og dessert siden det var lenge siden sist. Kanskje ikke en god nok unnskylding, men en gang i blant må man bare unne seg litt ekstra godt. ;))

Beklager for lite aktivitet på bloggen, men nå som det er sommerferie skal jeg bli flinkere. Ses i neste innlegg.

Likes

Comments

Heisann! Long time no see, er det ikke det man sier? Som en ny blogger er det uvant å sette seg foran pcen for å skrive et innlegg hver dag. Det er veldig lett å glemme å ta bilder og ikke minst poste dem. Nå som sommerferien er rett rundt hjørne har jeg bare en tanke som teller; eksamen etter eksamen og prøve etter prøve. Siste semesteret i 10.trinn er mye mer stressende enn det jeg hadde sett for meg. Flere prøver og presentasjoner i uken tar veldig mye av fritiden min og alle helgene mine. Har ikke på lenge tatt meg tid til en hviledag og har for det meste sittet med lekser eller presentasjoner foran meg. Nå som det er siste sjanse for å få gode karakter må jeg bare stå på. Lite søvn og mye skole gjør meg ikke bare sliten, men stresset i tillegg. Den eneste motivasjonen som sitter igjen er at om tre uker er jeg ferdig med grunnskole og skal endelig få slappet ordentlig av i sommerferien.

Akkurat nå sitter jeg med naturfagsboken i fanget og skal fortsette med øvingen til årsprøven som jeg skal ha på mandag. Samtidig sitter jeg å "snacker" på vannmelon og jordbær med sjokoladetrekk på. Jeg håper virkelig at neste innlegg ikke får like lang ventetid som denne, og jeg skal få se hva jeg kan få unnagjort i løpet av uken.

Håper alle har hatt en fin lørdag, så snakkes vi i neste innlegg!

Likes

Comments

Hei og god morgen, som nevnt i gårsdagens innlegg fikk jeg en melding av posten om at pakken min hadde ankommet. Jeg har bestilt meg et par skjønnhetsprodukter som jeg tenkte at jeg kunne vise dere i dette innlegget. All informasjon om produktene vil stå under bildene, samt linken. Håper du får en fin Torsdag så snakkes vi i neste innlegg!

Billion Dollar Brows Universal Brow Pencil:

Benytt Universal Brow Pencil for å definere dine bryn på en enkel måte. Bryns penselen er vannfast og passer alle hudtoner og hårfarger, derav navnet Universal. Linken finner du her.

The Balm Bahama Mama:

En matt bronzer som gir deg en vakker bruntonet hud helt uten oransje undertoner. Du får en fantastisk glød i ansiktet som holder gjennom hele dagen. Bahama Mama kan også brukes som en mørk øyenskygge. Linken finner du her.

The Balm Girls Lipstick Mai Billsbepaid Nude:

Gi leppene dine en fantastisk farge samtidig som en rik balsam gjør leppene myke og innbydende. En elegant leppestift som passer selv i den minste selvskapsveske. Linken finner du her.

The Balm Frat Boy Shadow/ Blush Peachy Apricot:

En lyserosa rouge som lyser opp dine kinnbein. Du får jevn og glatt tekstur samtidig som ansiktet får en fantastisk glød. Linken finner du her.

The Balm Mary-Lou Manizer Aka "The Luminizer" Highlighter, Shimmer & Eyeshadow:

Dette ser ut som et uskyldig alt-i-ett pudder, men ikke la deg lure. Huden vil gløde og se mykere og yngre ut. Dette er et fantastisk produkt som fanger alles øyne. Det er både highlighter, øyenskygge og shimmer i ett produkt. Pudderet bryter lyset slik at huden ser myk og ung ut med en fin glød. Linken finner du her.

Shelas Sminkepung Metallic Champagne:

En romslig og praktisk sminkepung i en lekker metallic farge som er stor nok til å oppbevare din favorittsminke. Sminkepungen er perfekt til å frakte og ta med deg din essensielle toalettsaker da den ar liten plass i vesken. Linken finner du her.

Likes

Comments