View tracker

Jag och Lisa

Efter en hel dag med endast filmtittande dagen innan så kände vi oss mer än sugna på lite festligheter när kvällen började smyga sig på. Så vi fixade oss och tog en Uber till IV där det återigen bjöds på fest utan dess like. Ni som har mig på Snapchat såg ju en liten video på en av festerna. Tog tyvärr inga bra bilder vilket är synd såhär i efterhand, men men. Hoppas ni har haft en fin helg så hörs vi snart igen!

Kram

Likes

Comments

-Bilder från min och Lisas långpromenad igår-

Likes

Comments

Hallooo! Hoppas allt är bra med er där hemma. Själv åkte man på en redig förkylning i tisdags som förhoppningsvis är på bättringsvägen nu så det är bara att bita ihop.

Annars då? Jag och Lisa har tvättat för första gången här på Brezza för några dagar sedan vilket var lite krångligt till en början då maskinerna här ser ut att ha några årtionden på nacken eftersom det inte går att ställa in 30 grader, 40 grader osv. Lite nojig blev man ju gällande ens fina blusar osv men det funkade fint ( iaf denna gång.. ). Storhandlat har vi hunnit med också så nu är kyl och frys smockfullt här hemma. Känns gött. Igår kväll hängde vi ett stort gäng hemma hos oss innan vi vandrade vidare till en fest som låg lite längre bort.

Idag har det regnat, och då menar jag verkligen regnat, så dagen har endast bestått av film och lite plugg. Har bland annat en inlämning i business där man ska besvara frågan "What is your purpose in taking this class?". Tror jag satt med denna uppgift 1h asså men blev riktigt nöjd med resultatet så de känns skönt. Nu ska jag återgå till vårt filmmaraton så ni får ha det så fint så länge!

Likes

Comments

Nu var det några dagar sedan jag skrev och jag har under denna tid bockat av mina två första riktiga skoldagar. Collegekänslan är precis som jag föreställt mig. Vet inte om jag nämnt detta tidigare men skolans Campus är enormt!

Har på dessa två dagar redan fått ett smakprov på alla mina 4 kurser som jag kommer läsa vilket är en business kurs, två stycken management samt en astronomy kurs. Jag började gårdagen med Management 101 som är en kurs som täcker grunderna av management. Därefter hade jag Business 101 som även den är en grundläggande kurs inom business. Alla verkar ha delade meningar om Professorn som håller i denna kurs men mitt första intryck av honom var att han verkade hård men att han verkligen kan sitt ämne till 110% och brinner för det han gör vilket iallafall inspirerade mig väldigt mycket. Efter denna kursen har jag en håltimme på ca 5 h innan jag har en kvällskurs i Leadership in Organizations som är min andra management kurs. Imorse hade jag Astronomy som likt business undervisas i en stor sal med 135 elever. Är hittills supernöjd med mitt val av kurser så det känns superbra.

Går inte in mer i detalj än detta nu då detta inlägg redan blivit för långt men är det något ni undrar om mina kurser, skolan eller vad som så är det bara att slänga iväg en kommentar så kan jag skriva lite längre om just den frågan! :)Likes

Comments

Hej på er! Nu är det söndag och helgen börjar lida mot sitt slut. Dock börjar inte skolan förens på tisdag då det är Martin Luther king jr. Day imorgon vilket gör att alla är lediga från både skola och jobb.

I fredags var det fest utan dess like som stod på schemat. Vi drog till IV som är ett ställe här i Santa Barbara där det bara bor studenter. Kort sagt är det en flera kilometer lång gata där det är fest i nästan varje hus med DJ's på varje tomt. Ni som har sett filmen Project X kan förstå hur det var haha.

Idag har vi kört ett litet träningspass nere på La playa stadium och lunchat på Backyard Bowls i downtown. Ikväll kommer även våra två andra roomies hit. Ska bli superkul!

Kram

Likes

Comments

Efter vår class idag så gick vi ner till skolans bookstore. Där finns allt man kan tänkas behöva till sina kurser. Dvs kurslitteratur, pennor, block osv. Sedan fanns även skolans egna collegekläder så jag passade på att köpa en supermysig vinröd collegetröja och en vattenflaska.
Kommer behöva gå dit igen för att köpa kurslitteratur, men innan dess undersöka vilken som är nödvändig då kurslitteratur kostar ganska mycket här.

Kram så länge

Likes

Comments

Hur mysig blir inte State street på kvällen?!

Något som de flesta brukar säga efter att ha varit i USA och som jag nu kan hålla med om är hur otroligt trevliga alla är. Möter du någon på gatan här får du minst ett leende och i många fall även ett hej eller att folk börjar prata med dig. Tycker det är så trevligt och så olikt Sverige där folk ofta ställer sig flera meter ifrån varandra i väntan på bussen t.ex. Denna staden bara växer mer och mer i mina ögon för varje dag som går. Den dagliga promenaden till State Street börjar nästan kännas som en vardagsrutin nu haha.

Imorgon börjar vår första "class" på skolan. Det är egentligen bara en informationskurs om College och allt vad det innebär som student. Denna kurs håller sedan på veckan ut. Nästa vecka kommer alla andra studenter tillbaka också vilket ska bli sjukt kul.

Kram på er!

Likes

Comments

Heeeej på er där hemma! Klockan är nu runt tjugo över sju på kvällen här vilket betyder att den är tjugo över fyra hemma i Sverige. Att jag jag endast kan prata med er där hemma vid specifika tillfällen på dygnet slutar aldrig kännas konstigt och är ganska svårt nu i början att hålla koll på...

Anyway, idag var det check-in på skolan som stod först på dagens schema. Alla internationella studenter fick då registrera sig, fixa student-ID samt lyssna på en föreläsning om lite viktig information gällande boende, alkohol, fester osv. Ovan kan ni se två kassa bilder som jag tog på den delen av Campus som vi var på idag. ( fler kommer någon annan dag, lovar haha)

Efter allt var färdigfixat i skolan gick vi ned till State street där vi började med att käka varsin fruit bowl. Och Gud så gott det var! Något jag definitivt måste äta här igen. Därefter gick vi runt lite i affärer, bland annat forever 21 där jag fick med mig "crop"-hoodien som ni ser på bilden ovan samt ett par mjukisbrallor att gå runt i här hemma.

Atm sitter jag i köket med Lisa efter att ha käkat middag i väntan på bowling i downtown med några andra tjejer och några amerikanare.

Ha det fint så länge!

Likes

Comments