​Önskar er alla en fin helg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tänkte visa lite bilder och berätta vad jag gjort på sista tiden.

Reste hem till ÖB

Umgåtts med mina systrar, mor och far plus att jag hälsade på mommo och moffa! VÄLDIGT gammal bild har jag här som någon familjebekant hade tagit 😂

Fick vara på bröllop 💒💍

Hade Brunch med vänner 💗 Denhär bilden var inte tänkt till bloggen men Nilla hade skickat åt mig vad jag gjorde så jag tog snabbt en bild. Ni får se hur ren och ordentligt jag äter 😂 #klottgrishärhej

Idag gjorde jag och Mitch en skogspromenad på en timme.

​Idag har jag inte gjort så mycket annat, hade planerat att åka tibaks till Åbo för jag har skola imorgon. Men jag insåg att de är onödigt, kände att jag behöver vila, jag behöver vara med familjen och vila och andas ut lite. Så på söndag åker jag ner med F & H.

Likes

Comments

Hej!

Sitter som bäst på ett cafe' i Tampere och väntar på mitt tåg som åker klockan 20:00 mot kokkola. Över två timmar kommer jag sitta här. Suck!! Om jag var piggare sku ja knara mejr på VR. xD

Gäspar*Jag är så sjukt trött, har försökt sluta snusa och haft hjärtklappningar inatt plus att jag hade jätte svårt att få sömn. Suttit på föreläsningar hela dagen, några lördagar kvar så är det färdigt med det.

Varför jag åker hemhem en lördag kväll från Åbo är för att Faffa gifter sig med sin Kerstin imorgon. <3 Och jag har inga föreläsningar tills onsdag så det passar bra att hälsa på mina nära och kära. Har säkert nämnt hundra gånger i tidigare inlägg vaför jag ska hem kom ja just på, men don´t judge me je e trött! zzzZZ😌👼

Likes

Comments

Som rubriken säger. Så heter boken som jag nämnde om att jag skulle läsa, fick den idag och har suttit fast klistrad i den hela kvällen.

Jag säger Amen!! Till det mesta i boken. Igenkännande faktorn var hög. (fast författaren var 30 år isch och amerikansk kristen tjej) Hon fick mig att skratta. Jag har länge varit irriterad på hur människor ser på singel livet som kristen. Jag var kanske 16-17 år, när jag ofta fick frågan av mina släktingar: "Nåhh ha du hitta na friar?" Jag svarade såklart "Neeee int ha ja he!" Å di svara: Nå vänt bara, ha dyker no upp snart. Jag hade helst av velat skrika NEEEJ!!! för jag vill inte att någon sku säg åt mig att jag snart hittar någon, för om det inte var sant, vilken besvikelse för mig. OCH det var heller inte sant,( för 6 år senare "still single") mina släktingar har inte koll på när Gud har planerat att jag skall hitta någon. Det är faktiskt länge sedan jag fått den frågan, dom tycker säker mest synd om mig nu för tiden och gett upp hoppet." Stackars Julia! Så hemskt att int ho a hitta nan." ;) haha!

Man hade ju nog ändå några killar i kikaren under tonåren men ett sunt förhållande hade jag aldrig kunnat ha i den åldern och med den självkänslan. Tack Gud för att du såg till det.

När jag hade fått den frågan upprepade gånger var jag så arg, jag minns att jag satt och rökte(!) med min far en kväll och var riktigt arg! Jag sa i stil med, : menar di att he enda dehär livi gar ut på e ti hitt en kar åt se! För det är ju precis så det låter. Pappa svarade att jag sku strunt i va dom sa, som tur har mamma och pappa alltid varit stöttande och aldrig frågat den frågan ännu. Om jag endast skulle fokusera mitt liv på att hitta den Rätta skulle jag bli tokig. De finns dagar då jag känner mig fruktansvärt ensam, det finns dagar då jag gläds över mitt liv för att det ÄR precis som det ÄR, och dom dagarna är mycket fler än dom dagar när jag känner mig ensam. I boken nämns det "livet blir kanske inte alltid som jag tänkte att det skulle bli, men jag har lärt mig det är just det som är oerhört välsignelse."

Som singel tänker man ibland att man aldrig kommer att hitta någon att leva livet ut med, när den ena efter den andra vännen gifter sig känns det lite hopplöst ibland, fast man gläds över att vännen får börja ett liv tillsammans med hennes livskamrat. Jag har många gånger funderat om det är något fel på mig, är det därför jag ännu är ensam? (ja vejt ja e ju reto ung ännu) Men jag har konstaterat att det finns tusentals gifta människor som det är något fel på också, eftersom vi alla är bristfälliga människor. Så med det utrett så kan jag konstatera att Gud har inte planerat någon man i mitt liv för tillfället. Och jag är helt okej med det. för det mesta ;) haha

Det är samhället vi lever i som säger åt oss singlar ibland att vi är misslyckade, eftersom normen är att man skall vara gift vid en viss ålder. Och ibland är det vi själva som säger att vi är misslyckade eftersom vi tillåter oss att tro det. Jag vet att jag ännu är en riktigt ung singel, men när mer än över hälften av ens barndomsvänner är gifta så har jag väl tillåtelse att ha kris ibland. ;) visst? eldäär?....

Men om man tänker ett kristet liv, varför är det optimala ett gifta sig vid 18 --> å typ skaffa barn?Inget illa menat till ni gifta.(Dehär har jag och en kompis funderat mycket på) Ett kristet liv går ut på att söka en djup relation med vår himmelske far. Men det är inte menat att vi ALLA hittar någon vid 16 års åldern att leva alla våra glansbilds dagar med. Gud har olika planer för allas våra liv. Så jag tackar Gud för hans omsorg om mig, för att han vet mitt bästa! Och ser med spänning framemot vad han har planerat för mig, med eller utan man.

Om detta inlägg väckte intresse beställ boken eller låna den av mig. Hade gått alla!

Denhär sången beskriver hur mycket gud tycker om oss, singlar som gifta! Fast bilderna i videon är lite missvisande, men hör på orden. Peace out.

Denhär sången beskriver hur mycket gud tycker om oss, singlar och gifta! Peace out!

Likes

Comments

​Idag sov ja lääng sen låg jag och drog mig lääänge, jag steg upp och satte på predikan från risö. Det känns alltid så bra när man hört på söndagens predikan, fast jag inte saknar att vara hemma så känns det som att vara hemma en timme när jag hör på predikningarna. 

Jag älskar livet som det är, det kan vara lite stressigt ibland satt i fredags till klockan 00:00 med ett portfolio. Och jag börjar på en vetenskaplig uppsats om social handledning nu på måndag. Allt går så mycket lättare än på ettan, inte alls samma stress. Hade skola i lördags lite tungt med sjukt intressant, hade anmält mig till en kurs som heter våld i nära relationer. Har skola även nästa lördag och åker hem sen till kvällen. Skall på bröllop på Söndag, Faffa och Kerstins bröllop. <3

När jag har tråkigt pratar jag med Nilla, hon sitter ensam i Bergen/Norge och jag är ensam här i Åbo. Känns så skönt att ha nån att prata med som förstår hur det kan vara, för inte är det ju alltid enkelt ;)

Ihelg har jag beställt en bok som jag väntar med iver att få, skall berätta mer om den i ett annat inlägg när jag har läst den. 

Hade bra!


Likes

Comments

​Snygg Nialls nya låt går på repeat denna fredag. 

Likes

Comments

Jaa-a vad har jag gjort sen senast då.

-Hade en fin helg med syster fast jag blev små sjuk när hon var här, men så roligt att ha henne här! <3 Vi gjorde inte egentligen så mycket, shoppade något smått och umgicks.

-Skolan löper på som vanligt. Har skola på lördag känns lite tråkigt.

-I torsdag packade jag mina saker för att spendera helgen vid Fanny och Hermans. Herman åkte till Österbotten så Fanny ville ha sällskap. Vi passade på att bjuda vänner till Åbo, så Johanna, Bex och Josse kom hit. Det blev en mycket lyckad helg med sena nätter, fina diskussioner, god mat och shopping. Det är länge sedan jag skrattat som jag gjort, trots jag blev ett offer under den sena middagen på båtrestaurangen som btw va sååå mysig.

Det är nämligen så att när man är ända som är singel och man har en servitör som var någolunda stilig och vännerna försöker hitta en dejt åt mig. Blir man mer eller mindre offer. Där satt dom alla 4 och låtsades alla vara förlovade, med handen viftandes framför servitören. Ett telefon nummer fick han nästan på servetten men jag fegade ur, och jag försökte allt för att spela cool, vi gapflabbade, skämdes och bad om ursäkt. Slutet gott allting gott, han önskade oss en trevlig kväll, så riktigt störande kan vi inte ha varit ;) Svårt att återge hela spektaklet men ingen dejt blev det trotts hårda påtryckningar från sällskapet, kan ju inte fråga ut vem som helst heller. haha

- Idag känns det jobbigt att bo ensam, har så svårt att få något gjort. Vill bara begrava mig i en massa serier. Fast det oftast går bra känner jag mig ibland jätte ensam måste jag erkänna, försöker bita ihop. Så där fick ni dagens "confession".

Här kommer bilder får helgen, när mor och far var på besök, bilder på vad jag gjort m.m


Likes

Comments

Okej!

Jag har inte bloggat på evigheter. Tänkte att jag nog börjar blogga igen efter att jag har flyttat. Men låt mig säga att jag har haft det hektiskt. Först med allt lägenhets sökande, sen fick jag EN sist och slutligen. thank god! Jag åkte snabbt hem för att packa flyttlasset som jag inte hann med när jag bodde hemma. Körde sen ner med mor och far för att städa och flytta in, efter flytten blev ja sjuk, helt slutkörd med feber och hela kalaset. SÅ nu håller jag på tillfrisknar, skolan börjar löpa på och jag har börjat anpassa mig till livet här i Åbo.

oja! jag har också hunnit fylla 22 år! jejj!!! hade en fin födelsedag här med F&H. Ikväll blir det läkemedelsräkning och kubbmästerskap på kvällen. Och i morgonkväll kommer den yngste syster hit över helgen, det kommer vara SÅ roligt med sällskap! Uppdatering om helgen kommer senare.

HADE

​Så här kom några bilder från åbo, vi var en onsdag med och kollade på en väldigt sällsynt fågel men ca.100 andra finska gubbar. xD Och den sista är från en kvällspromenad vid ån.

Likes

Comments

Nu känner jag att det ska bli roligt med höst och bloggandet. Jag jobbar inte mera i höst eftersom ryggen och benen är "reläkaputt" så sjukledigt tills jag återvänder till Åbo. Tyvärr så sitter jag ännu här utan lägenhet, men ännu hinner jag, och i värsta fall fick ja sova några dagar vid Fanny och Hermans tills jag hittar något eget. Jag har haft jätte otur med lägenhets sökandet alla har det varit köer på och alltid har någon hunnit före.

Så nu hoppas vi och ber för att jag hittar en lägenhet, och att jag får ha hälsa under läsåret. Ser framemot ett nytt läsår! Jag ska senare blogga om min sommar, som har varit jobbig men ändå fantastisk, det har varit svårt att se allt det roliga och underbara under sommaren genom trötta och utmattade ögon. Men jag hoppas att jag kan återuppleva det genom mitt blogginlägg och sist och slutligen se alla dessa underbara sommarnätter, bröllop och annat fint genom pigga ögon.

Hade! Hoppas att ni alla har fått/får en bra start på skolan och ni som återvänder från semester hoppas jag på att får krafter till nästa semester. Kram

​-Bild från morgonlänk vid Malaga juni 2015.

Likes

Comments

Idag har jag lämnat in några skoluppgifter som har dröjt pga mitt tillstånd. Jag är såå sjukt stolt över att jag fått in uppgifterna, nu har jag bara en uppgift kvar plus en tent, Tycker att det är jobbigt att blogga när jag inte har något positivt att tillföra. Men så småning om vänder allt, då hoppas jag på större motivation att blogg om positivare saker. Jag bloggar för min skull, för att jag känner att jag behöver skriva av mig. Fast jag inte direkt bryr mig om vad ni läsare tycker om mina blogginlägg där jag öppet berättar om hur jag mår så känns det bättre att blogga när man har sitt liv under kontroll så att säga. Snart är det bara en vecka kvar så börjar jag jobba. Skönt tycker jag men jag är lite orolig på samma gång, det kommer inte vara lätt men jag hoppas att jag kommer att vara duglig till att jobba.

Önskar er alla en trevlig sommar snart har jag sommarlov på riktigt. :)

Likes

Comments