View tracker

Jag va en bitch igår och idag, en PMSbitch 👿 he va maaaang saker som irritera me. Idag pyylar jag 😥 he så roligt ti va kvinno. Kan ju meddel att allt å inget irritera me, tilome hur medierna behandlar Sipilä. -but why, its not your business!?!? -FÖR ATT JA E FITTI PÅ ALLT Å ALL!! 💣

Jamen nu har ja lugna ner me, nu er jag rikti harmonisk å behagli igen.👼👼😍 Imoro kommer mamma å pappa å hälsar på, då blir de julshopping. Ser framemot att bara få chilla me ti. Åså kanski jag får na julklapp i förtid 👼jejj!

Nästa vecka börjar slutspurten. 2 veckor kvar ti jullov 🙌 halleluja!


He dehär ja sku böv nu! sand mellan tårna och sol.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har inte haft världens lust att blogga på sistone.

Har haft lite skola, egentligen har jag riktigt stora skola arbeten som borde påbörjas men jabaa chillar å lever lajvet, och sen stressar jag i December. Sound like a god plan!

Ledig från föreläsningar onsd-fre. Sov två nätter vid Fanny och Hermans, minns inte ens vilka dagar, såå ledig har jag varit ;) Jag, Anna & Fanny hade sleepover/filmkväll i deras vardagsrum, varvat med skogspromenad, loppisrunda, shopping, god mat, lifegrupp träff m.m. Känner att den kommande veckan får jag ta mig i kragen så jag sen kan njuta av ett jullov. Fyra av de nya gillmores avsnitten har kommit ut så de e dagens projekt. Dom är bara 90 minuter långa.

här kommer en del bilder:

PS. Kära tomten JAG önskar mig en bra kamera till julklapp! 😘😂


Granen.

Skogen

Likes

Comments

View tracker

Jag är påväg ner till åbo igen en gång efter en trevlig helg hemma. Idag är det så grått och trist väder lika grå som mitt humör, säkert kan de bero på att det är måndag. Ihelg har jag umgåtts med en massa fina människor. Va bland annat på konsert med A-L & J, vi fick höra när florakören och brahe djäknar sjöng, Mäktigt.


Sista bilden är äv en lastbil, så motiveran jag vet.

Tackåhej

Likes

Comments

Här kommer en text om hur jag är efter en kväll runt människor. Alla kvällar är inte lika, men dessa tankar kommer rätt så ofta. Jag är väl medveten att jag är långt ifrån ensam om dessa tankar. Håll till godo.

Jag kom ut i den friska luften, snön föll lätt till marken. Vilken härlig natt. Kvällen hos mina vänners hade varit rolig, den hade bjudit på många skratt och jag hade bland annat bidragit till några. Jag kände mig nöjd med kvällen, tills jag hoppade på cykeln. Med det samma mina fötter började trampa och kedjan snurrade, började mina negativa tankar i huvudet att snurra. - Undra vad hon tänkte när jag svarade så där?

- Va jag kanske för rak på sak?

-Åhh!! varför är jag sån!

- Jag pratar för mycket, och säger klumpiga saker!

-Åhh! Någon borde inte släppa ut mig bland människor.

- Ojnej!!! Skämtet jag drog var heeelt opassande! Jag ÄR så socialt inkompetent.

Dumma dumma människa.

Likes

Comments

Nu har jag inte läst boken klart, men tänkte ge lite boktips.

Till dej som stressar, till dej som är som jag och känner oro, rastlöshet, eller som är sjuk denna höstkväll.

Boken heter det händer när du vilar. Bokens titel säger så mycket, visst händer det saker när vi släpper taget, när vi vilar och låter Gud jobba. Vi i lifegruppen har nu i höst samlats kring temat vila, jag är en person som behöver vila mera. Och då menar jag inte bara konkret vila, utan också vila under dagen, att jag fattar att allt kommer att ordna sig med t. ex: uppgiften jag har skickat in. Att jag mera kunde släppa taget om en sak jag bett om och lita på att Gud "got it! " Jag har hundra saker som bekymrar mig, som surrar på i mitt huvud som arga bin. Det är verkligen dax för vila.

----------------------------------------------------------------------------------------

Det finns en hemlighet i vilan.

Det som inte händer så länge man försöker just det inträffar så snart man ger upp.

I det vardagliga kan det visa sig när man inte kan komma på ett namn. Efter att ha prövat allt, gått igenom alfabetet, släpper man försöket med en suck. Då kommer man på det! Råd som sov på saken eller lägg det åt sidan en stund pekar åt samma håll: Någonting händer när ingenting händer. Onyttan är allt annat än onyttig.

Vad är vila? Mer än att inte arbeta? Vilka värden värnar vilan? Hur hanterar jag vilan i relation till känslan av att inte riktigt räcka till? Hur värnar jag rätten att få vara trött? Och inte minst, hur handskas jag med vilans ärkefiender Oro, Leda och Rastlöshet? ( Tomas sjödin)

Likes

Comments

Jag har varit så sjukt stressad dom senaste dagarna, precis för att jag alltid lämnar allt till sista minuten. Mån-ons slutade jag skolan 18:00 så att.....förkyld har jag också blivit. Igår va jag så trött, hade planerat att jag inte rör mig en meter. Men så övertalade A och F mig på att kom på julpynts shopping, det va en så sjukt skön dag och kväll. Vi shoppa, for på kaffe, kollade in fina inredningsbutiker och som avslutning köpte vi något till middag. Pizza och vin blev det, jag ääälskar pizza. Det vara precis en sån kväll jag behövde med en massa skratt. Kan inte finnas bättre än att äta mat tillsammans med vänner. Jag har skola på Lördag så jag har inte några storslagna helg planer. Ska sträva till att vila mycket så jag blir frisk. hade!

Likes

Comments

Som alla andra måste jag också kommentera Usa:s presidentval lite.

Massmedierna har spytt galla på Trump under hela hans valkampanj och Clinton har gått lindrigt undan. För det som står i tidningarna är sant. 😌 Undersök Clinton mera så ska ni se att där finns ingen behaglig syn heller. Så...detta val har varit lite som att välja mellan pest och kolera. Nu hoppas jag att Trump skärper sig och slutar upp med dom barnsliga fasonerna och börjar bete sig som en president. 🙏

Amerikanerna kan nog själva välja sin president, så väljer vi vår. Jag har full förtroende för att amerikanerna gjorde de rätta valet,fast det stod mellan pest och kolera. Håller på att bli frustrerad på allt negativt och katastrofalt som står i tidningarna och på bloggarna. Nu blickar vi framåt istället. Och knäpper händerna för att Trump sköter sig. 🙏

Likes

Comments

Idag är det svenska dagen, firar den med att kraksa modermålets sång. Inget högtidligare än så.

Insåg att det är några dagar sen jag bloggat, åkte spontant hem över helgen där umgicks jag mycket med familjen, besökte fammos grav, tittade till min kompis nyaste avkomma, vilade...

Har just anlänt till Åbo. Kokat tee, och slappar före sängdax.Svenska dagen till ära.

Likes

Comments

Såhär dagen efter en skitdag. Idag är allt bättre. Ta hand om er alla!

Den här låten går på repeat idag!

Likes

Comments

Det är som att ångesten stryper mig, kväver mig, ångesten som kommer av att jag känner mig värdelös när jag inte håller måttet. Jag stannade hemma idag, jag vill inte se någon jag vill inte att någon ringer åt mig, jag vill bara gömma mig från omvärlden så att ingen märker vilken misslyckad skit jag är. Jag är så trött så trött, en gång ingen tog jag ett dumt beslut, jag stannade upp för länge. Jag borde ha förstått att jag inte klarar av att vara vaken för länge. Jag borde ha förstått att för mycket program tar energi av mig. Jag borde, jag borde….nu straffar jag mig själv igen. Jag borde förstå att inget löser sig om jag låser in mig och aldrig visar mig för omvärlden. Jag borde förstå att jag fortfarande är lika mycket värd, att jag är älskad. Det är mycket jag borde förstå men jag förstår inget. Det känns som att jag inte kan andas.


Likes

Comments