Den seneste tid har jeg virkelig haft mange ting at se til! Jeg startede nyt job i slutningen af oktober ved Illums Bolighus i Århus. Vi havde Grand Opening nede på Lille Torv, hvilket har betydet, at jeg har arbejdet ekstra meget den seneste tid samtidig med mit studie (der også kræver en hel del). Efter alle de timers arbejde jeg efterhånden havde skrabet sammen valgte jeg at bruge nogle af mønterne på mig selv og noget jeg længe har ønsket mig - nemlig disse helt klassiske, enkle og stilrene støvler fra Acne. Jeg var nede i Støy og hente dem her i slutningen af november og jeg er allerede så glad for dem. Nu ved jeg ihvertfald hvilke sko jeg skal afsted i til diverse julefrokoster :-)

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Der har været stilhed her på bloggen længe, men jeg har haft meget at se til den seneste tid. Det er dog ikke det blogindlægget skal handle om i dag.

Det skal nemlig handle om at kunne nyde øjeblikket i en verden, hvor teknologien er ved at tage styringen. En udvikling der for mig godt kan virke både fascinerende og skræmmende på samme tid. I forbindelse med min kandidat i webkommunikation beskæftiger vi os meget med online formidling, hvilket tit sætter tingene i perspektiv. Jeg føler allerede efter en måned, at jeg er blevet klogere på mange ting (ikke kun fagligt men også personligt). Udviklingen på internettet har jo taget den drejning, at brugerne er blevet inddraget og dermed er med til at skabe selve indholdet på internettet. Der findes både den aktive (der selv poster) og den passive (der modtager, læser, ser memes osv.). I begge henseender kan det fastslås: Vi er online.

Vi må derfor konstatere, at de digitale medier i stor udstrækning er blevet en del af vores liv. Vi støder på medierne alle steder og bliver påvirket af dem ligemeget om vi vil det eller ej. Det digitale liv er faktisk ved at gøre den fysiske verden til "so last year", hvilket jeg synes er synd. Jeg synes der er flere eksempler på, at mange foretrækker det digitale liv frem for det fysiske. De fleste har stort set altid deres iphone på sig, og er altid tilgængelige (hvilket jeg også er selv, så dette skal ikke forstås som at jeg peger fingre). I forlængelse af vi hele tiden skal være tilgængelige nedbrydes grænsen også mere og mere mellem arbejde og privatliv, hvor tendensen desværre bliver, at folk hele tiden skal holde sig opdateret med mails, beskeder og lign.. Det er i mit univers en stor stressfaktor, at man ikke føler man kan ligge det fra sig. Et andet hverdags eksempel kunne være netdating med udgangspunkt i hvordan Tinder nærmest har overhalet bylivet som ellers hidtil har været den mest populære måde at finde sin partner på.

Personligt har jeg egentlig haft et meget neutralt forhold til medierne og det faktum, at de er allestedsværende. På en eller anden måde er jeg bare fulgt med udviklingen uden at stille spørgsmålstegn til den indvirkning det har/har haft på mit liv. Indtil for nylig, hvor jeg faktisk synes det begyndte at tage overhånd. Jeg er kommet frem til den overbevisning, at det er fint at tage billeder og at være online så længe det ikke går ind og ødelægger øjeblikket og nuet som det så fint hedder hvis man er lidt kliché. Det er en balance man selv skal finde og nogle grænser man selv skal sætte.  

Jeg følte til tider, at det digitale liv på nogle områder blev det dominerende i forhold til min tilstedeværelse. Jeg havde svært ved at finde grænsen for hvornår det faktisk gik ind og ødelagde nuet. På en eller anden måde følte jeg mig forpligtet til at tage 140 billeder af det samme, for at det skulle blive så godt som muligt. Men hvorfor tænker nogle så? Fordi det desværre er en af konsekvenserne ved denne brugerinddragelse - alle vil gerne fremstå så perfekt som muligt. Det kan måske have noget at gøre med, at der især også er mange virksomheder der er gået ind og blevet en del af det online netværk, og på den baggrund går det pludselig ind og bliver et professionelt anliggende at være online. Det kunne være en mulig forklaring på, at de fleste gerne vil signalere "her går det godt".

På den måde er jeg redet med på bølgen ligesom størstedelen af befolkningen. Men i min lille hverdag betød det, at det faktisk kunne tage lang tid før jeg eksempelvis kunne sætte mig ned og nyde min mad med min familie, veninder eller kæreste. Ligeledes kunne jeg have svært ved at ligge min telefon fra mig og bare være tilstede i forskellige sammenhænge, da jeg hele tiden blev forstyrret af beskeder, mails og notifikationer. Jeg fik en øjenåbner på et tidspunkt, efter at have stødte på flere sætninger såsom; "er du snart færdig med at tage billeder, elis?", "hører du efter hvad jeg siger?" samt "du lytter jo ikke når jeg siger noget?". Jeg følte pludselig, at alle de billeder og den måde medierne egentlig var med til at styre mit liv dominerede over dét at nyde øjeblikket og dét at være til stede.

​​Det her indlæg skal dog ikke ses som et oprør mod medierne og dét at tage billeder. For mig er det bare et spørgsmål om balance. Dette indlæg er nærmere skrevet på baggrund af en tankestrøm der er opstået ud fra egne erfaringer i forhold til den digitale verden vi lever i. I den forbindelse er jeg blevet bevidst om, hvordan jeg fremadrettet vil forholde mig til medierne og dermed tage mine forbehold. Måske sidder der andre med samme tanker eller måske er det ikke engang gået op for nogen hvor meget medierne styrer deres liv på den ene eller anden måde. Det er også deres egen sag. Nogle mennesker har det måske bedst med at leve et perfekt liv online og ser det måske som deres tilflugtsted. Det må være en vurderingssag der er op til den enkelte. Så længe man er bevidst om det man gør og det valg man tager ved at være online så tror jeg man er godt rustet til at befinde sig i det digitale samfund. Mit største problem var bare, at jeg ikke selv var klar over, at jeg var så fraværende før folk på en pæn måde måske prøvede at lede mig over i den boldgade. Medierne skal ikke overskygge øjeblikket for mig og det har egentlig aldrig været min intention. Derfor er jeg kommet frem til, at det er fint at tage billeder og være online - så længe det bare ikke går ind og påvirker min tilstedeværelse og nærhed når jeg er sammen med andre. Jeg vil være til stede online men jeg vil ikke leve online.

Karsten og jeg skal faktisk også ind og se Anders Matthesens nye show: Shhh, som eftersigende skulle tage mange af de samme problemstillinger op vedrørende at være til stede i nuet og ikke lade sig forstyrre af at alt den larm ​der omgiver os. Det er noget jeg virkelig glæder mig til! Han er vores yndlingskomiker og har været det siden vi lærte hinanden at kende, så det kan næsten kun blive godt ;-) 

​​​
Det var mine tanker en helt almindelig mandag :-)

Likes

Comments

Jakke: Zara / Kjole: And Other Stories / T-shirt: H&M

Her til formiddag mødtes jeg med den søde blogger Sara Mary, der også blogger her på Nouw. Jeg er jo forholdvis ny blogger hos Nouw og jeg synes virkelig folk har været imødekommende og hjælpsomme, hvilket er super fedt når man kommer til et nyt sted. Det skal jo netop være sjovt at blogge ;-)

Det har derfor været utrolig hyggeligt at mødes med Sara i dag og dele sine interesser - på den måde kan måde kan man jo hjælpe hinanden på kryds og tværs. Snakken gik også lystigt mens vi sad udenfor ved Emmerys og drak vores iskaffe <3

Men jeg bliver nødt til at smutte igen.​​ Jeg skal lige have ordnet en masse praktiske ting i lejligheden og få læst op til endnu en dag på studiet imorgen, og så kan jeg gå på forlænget weekend ;-) yay!

Likes

Comments

​I dag har jeg min ugentlige fridag, hvilket jeg nyder ekstra meget når det er så dejligt vejr uden for! Jeg fik her til formiddag plantet mit nye citrustræ som nu står så fint i solen i vores køkkenvindue. Hvis nogle skulle tænke hvad det er for en stor pumpe der står midt i det hele, så er det faktisk opvaskemiddel fra Bloomingville. Jeg synes den er ret retro og det kunne jeg altså ikke stå for ;-) I må have en dejlig mandag derude!

Likes

Comments

​Jeg har haft en travl uge på uni, men det går allerede rigtig godt! I fredags startede vi på vores kodningskurser og lige om lidt kan jeg selv bikse en hjemmeside sammen, så det glæder jeg mig til at prøve af. I det hele taget er studiet lige mig og hvor er det en rar følelse.

Da jeg omsider kom ind med toget fredag eftermiddag trængte jeg bare til en aften på sofaen, så der stod den på stand up i tv'et sammen med Karsten. Lørdag tog Karsten så til håndboldstøvne i Viborg og jeg fik en af mine rigtig gode veninder over til sleepover. Det har vi faktisk gjort flere gange efterhånden og hvor er det hyggeligt! Vi sad i parken og drak vin indtil mørket faldt på, hvorefter vi fortsatte vores dybe samtaler i lejligheden indtil vi til sidst var så trætte at vi måtte gå i seng :-D Søndag stod vi forholdsvis tidligt op og jeg tog på arbejde. Karsten kom hjem uheldigvis hjem med en mindre hjernerystelse så jeg har lavet mad og hygget om ham her til aften <3 Men det vigtigste var trods alt at han havde haft en god tur. 

Likes

Comments

​Det kan godt blive nogle lange dage på studiet når vi også skal bruge næsten halvanden time hver vej før vi er helt fremme eller hjemme. Da jeg omsider kom til Århus i dag kunne jeg ikke lade være med lige at stoppe ved Lagkagehuset for at prøve deres lemonade to go! Det var bestemt ikke sidste gang jeg gjorde det. Den er dejlig frisk og lige det man trænger til efter en lang dag ;-) 

Likes

Comments

​Aarhus Street Food er kommet for at blive og hvor er det et fedt tiltag! Endelig havde jeg tid til at komme ned og se hvad det var for noget og jeg må erkende, at jeg er helt vild med konceptet! Det er også rart, at man ved det er åbent hver dag og ikke kun på bestemte dage. Ellers kan det hurtigt blive forvirrende at finde rundt i. Jeg var med en af mine rigtig gode veninder og vi fik rigtig snakket og hygget mens vi nød vores DUCKIT burger. Den var virkelig god! Jeg kan rigtig godt lide når der er kræset for maden. Jeg glæder mig allerede til næste besøg <30

Likes

Comments

Der er sket rigtig meget de seneste par dage. I torsdags havde jeg første dag på mit nye studie, hvilket jeg har brugt en masse energi på. Har haft svært ved at overskue meget andet end det, da jeg både skulle pendle frem og tilbage mellem Kolding og Århus samtidig med at jeg skulle forholde mig til så meget nyt og lære en masse nye at kende. Så da det endelig blev fredag eftermiddag kunne jeg slappe af og holde weekend. Weekenden har Karsten og jeg tilbragt i Sønderjylland og den er fløjet afsted. Det er lidt der jeg vil hen med overskriften - for ligesom alt andet får weekenderne også en ende og hverdagen får en ny start. Lørdag tilbragte vi med vores venner der bor i Flensborg og søndag var vi til surprise fødselsdag ved samme vennepar. Her til aften kom min far, mor og ene lillesøster hjem fra Svendborg, hvor min søster var ovre og ride DM. Så havde min anden søster, Karsten og jeg lavet mad og så sad vi og hyggede inden vi skulle tilbage til Århus <3

Likes

Comments

Jeg startede dagen ud med en hyggelig gåtur ned til La Cabra Coffee i Latinerkvarteret sammen med min kollega. Hun er lige blevet gift og jeg var helt vild efter at høre alle detaljerne om deres store dag! Vi fik sludret over denne morgenmad fra La Cabra. Umiddelbart ser det ikke ud til at være den helt store morgenmadsbuffet, men der er virkelig kræset for de elementer der serveres. Jeg er ihvertfald typen der er meget fan af kvalitet frem for kvantitet. Det er heller ikke bare en almindelig skive ost, men en særdeles god en af slagsen. Faktisk har Karsten og jeg tit købt denne ost (Gammel Knas) når vi har lavet tapas. Den har nemlig en helt særlig smag og knaser når man spiser den, hvilket skyldes at den er fyldt med små proteinkrystaller. Vi har faktisk fået forklaringen i Salling Super og den er egentlig en nyfortolkning af den klassiske Havarti. Forskellen er bare, at Gammel Knas har en meget længere modningsperiode, hvilket gør den så lækker. Derfor var det en utrolig delikat ostemad og ikke bare en ostemad ;-) Jeg er i det hele taget en sucker for ost, så det var lige noget for mig. I det hele taget smagte alt rigtig frisk og hjemmelavet (selv æblejuicen var creme de la creme). Det er derfor et oplagt sted at besøge hvis man er til et let måltid, hvor det samtidig er rigtig hyggeligt at være. 

Likes

Comments

På de her kolde regnvejrs dage, hvor ferien er ved at være slut, tænker jeg tilbage på vores ferier for blot nogle uger siden. Billedet her er taget på stranden ved Fuengirola, hvor jeg havde min t-shirt fra Zara på. Det er sjovt at se tilbage på sine ferier og huske, at det var så varmt, at man ikke kunne overskue andet end at ligge ved poolen eller stranden. På det tidspunkt var det største issue hvad man skulle have at spise eller hvilken is man skulle vælge. Det er nogle helt andre tanker man gør sig nu, hvor det i stedet handler om mange praktiske ting såsom hvilke bøger man skal købe til sit nye studie og hvordan og hvorledes i forhold til fremtidig praktik. Men alt hører jo op og det er jo en del af det. Så må man i stedet se frem til næste ferie, hvor man igen kan slappe af uden at gøre sig særlig mange anstrengelser. 

Likes

Comments