Hei hei!


Da var det mandag igjen og hverdagen har igjen begynt. Lillesøster begynte på skolen igjen i dag og mamma begynte på jobb, så jeg har bare vært hjemme alene i dag. Jeg våknet først i 6 tiden i dag tidlig fordi jeg begynte å hoste en del, så da gikk jeg opp og la meg på sofaen og sovnet igjen etter en times tid. Når jeg går på intravenøs kur hoster jeg en god del på morgenen, og jeg sovner faktisk fortere og bedre på sofaen når jeg først har våknet så tidlig. Jeg måtte opp igjen klokken 11 for å starte dagens første dose med medisin, men jeg har som mål å stå opp i 10-11 tiden nå som jeg er hjemme hele dagen. Jeg vil ha en normal døgnrytme nå som jeg er hjemme slik at jeg kan trene til rett tid og spise nok måltid i løpet av dagen. Jeg har også gjort litt husarbeid i dag så jeg føler at dagen i dag har vært ganske produktiv. Nå er jeg halvveis ferdig med kuren også. Har kun 7 dager igjen, og alt går fortsatt veldig greit. Har litt vondt i magen til tider, men dette er som regel normalt under en kur. Jeg går på melkesyretabletter hver dag samtidig som jeg drikker et glass biola om dagen, så dette hjelper veldig mye. 

Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, også skal jeg legge meg til rett tid. Kjenner at jeg er utrolig trøtt selv om jeg tok meg en liten dupp på sofaen i dag. Dere får ha en fin kveld videre!Elisabeth Humlen<3

Likes

Comments

Hei alle sammen!


Nå er det lenge siden sist jeg blogget, og nå føler jeg endelig at motivasjonen er tilbake og jeg har lyst til å blogge igjen. Jeg har ikke blogget på litt over 2 måneder nå, og det har vært litt godt å ikke måtte skrive noe på en stund. Jeg har ikke nesten ikke vært på PCen i det hele tatt i løpet av de siste to månedene. Jeg har bare slappet av, vært en del ute i sola når været har vært bra, lest en del bøker og bare vært sammen med familien min. Vi har ikke gjort så utrolig mye i sommer, men jeg syns at det har vært godt å bare slappe av hjemme. I sommer har vi fokusert på å gjøre hagen vår fin, så vi har laget plen, plantet hekk, bygd platt og bygd en skillevegg til naboen, så nå ser det utrolig bra ut utenfor også.Ellers har det ikke skjedd så utrolig mye med meg siden sist. Som sagt har jeg vært bare hjemme og slappet av hele sommeren, og formen har vært helt grei. Jeg var en tur innom sykehuset i juni for å sjekke veneporten, og da fikk jeg beskjed om å ikke gjøre noe med den. Veneporten min har flyttet seg en god del siden jeg la den inn i 2011, så jeg ville sjekke om alt var i orden med den, og alt så veldig fint ut!


Akkurat nå går jeg på en intravenøs kur og formen er faktisk bra. Som regel bruker jeg å bli skikkelig trøtt og sliten under en slik kur, men denne gangen føler jeg at den fungerer som den skal. Dette er andre gangen jeg går på en intravenøs kur i år, og jeg føler at kurene fungerer bedre når det har gått en stund mellom hver gang. Egentlig skal jeg gå på en intravenøs kur hver tredje måned, men nå har jeg gått på faste kurer så lenge at jeg ikke merker så utrolig stor effekt. Fra nå av vil jeg kun gå på kur to ganger i året fordi jeg føler at dette er ofte nok, og jeg merker ikke så veldig mye til allergiene jeg har når jeg går på kur kun to ganger i året. Jeg bruker som regel å få skikkelig utslett i ansiktet, på halsen, på armene og rundt øynene under kurer, men nå merker jeg ikke så mye til dette. Jeg kjenner at det klør litt til tider, men allergitablettene jeg tar fungerer greit og gjør at jeg ikke får så utrolig mye utslett. Jeg begynte på kur på tirsdagen, og skal holde på i 14 dager, så jeg har fortsatt 8 dager igjen, men jeg tror at det skal gå veldig greit resten av kuren også.I morgen begynner hverdagen i huset her også. Lillesøster skal på skolen igjen og mamma skal på jobb, mens jeg skal være hjemme. Jeg har bestemt meg for å bare være hjemme dette året. Jeg har ingen motivasjon til å starte på skolen nå, og jeg vil fokusere på meg selv og helsa mi fremover. Jeg føler at jeg trenger et år til å bare tenke på meg selv og ikke måtte tenke på oppgaver som skal leveres og at jeg må opp tidlig for å møte opp på skolen. Det jeg skal fokusere på er mat og ernæring og trening. Jeg skal bli flinkere til å spise faste måltider og jeg vil begynne å gå turer og prøve å bygge litt muskler. Målet er å gå opp i vekt og å forbedre lungekapasiteten min.


Men nå skal jeg finne senga mi, så vi blogges igjen snart! Ha en super kveld videre!Elisabeth Humlen<3

Likes

Comments

Hei alle sammen!


Da er jeg endelig tilbake igjen etter en lang pause. De siste månedene har jeg følt på mye stress når det kommer til skolen, jeg har ikke vært helt i form og jeg har vært veldig lite motivert når det gjelder det aller meste. Derfor har det ikke blitt noen blogging i det siste. Jeg har slitt veldig med motivasjonen når det kommer til skolen spesielt. Jeg har ikke orket å øve ordentlig til prøver, jeg har ikke orket å møte opp på skolen og jeg har bare sett fram til å ta ferie. Dette har ført til at jeg har følt mye stress med å levere alle oppgavene som skulle leveres, og jeg har stresset angående fraværet mitt. Det har ikke akkurat hjulpet at jeg har vært en del syk. Den siste tiden har jeg vært utrolig trøtt og sliten (noe som kanskje har noe med motivasjonen min å gjøre), jeg er ofte tett i brystet og sliter med å få sove om natten fordi jeg er så tett, og jeg har perioder hvor jeg sliter med å spise nok mat. Jeg føler at jeg ikke har fått slappet av på en god stund, og nå føler jeg meg helt utslitt. Det skal bli så utrolig deilig med ferie nå!


Jeg har også vært russ siden sist jeg blogget. Jeg var blåruss, jeg fikk russenavnet "Frøken strøken", og jeg var medlem i Cinderellas 2016 noe som var veldig artig. Jeg fikk desverre ikke til å være med så veldig mye, men jeg hadde det fint de få dagene jeg var med. Jeg er ikke så utolig glad i å feste, så for meg var det egentlig nok festing de få dagene jeg var med. Jeg er ikke så utrolig glad i alkohol, også liker jeg ikke å reise rundt til ukjente plasser etter at jeg har drukket en del. Jeg liker å ha full kontroll, og det føler jeg ikke at jeg har når jeg drikker.Ellers har det ikke skjedd så alt for mye. Jeg var en tur innom sykehuset på kontroll for noen uker siden, noe som gikk helt greit. Prøvene var dårligere enn de var gangen før, men det hadde jeg mer eller mindre forventet. Det ble også planlagt ny intravenøs kur (skulle egentlig ha vært på en kur i løpet av Mai), men jeg vil til en anestesi lege før jeg starter en ny kur. Veneporten min har flyttet seg en god del siden jeg satt den inn, og jeg har en del vondt i den, så jeg vil enten operere for å feste den, eller operere inn ny port. Jeg har fått time til anestesi lege neste torsdag, så da får jeg svar på om det er noe som kan gjøres. Jeg har også vært i møte med skolen angående neste år, og jeg har kommet fram til at jeg vil ta meg et "helse-år" hjemme hvor jeg fokuserer på helsa. Da vil jeg begynne å trene, fokusere mer på å spise og fokusere mer på behandlingen min generelt. Akkurat nå føler jeg at jeg trenger en pause til å fokusere på helsen min i stedet for å fokusere på skole eller jobb. Jeg trenger litt "Me-time".Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments


Hei alle sammen!

I natt har jeg hatt nok en dårlig natt med veldig lite søvn. Jeg følte meg helt fin i går kveld, og jeg tok innhalasjon rett før jeg gikk i senga. Jeg sovnet mer eller mindre med en gang jeg la meg, men jeg la meg litt sent. Jeg var ikke i seng før halv ett tiden, så jeg sovnet vel rundt klokken ett i natt. Jeg våknet igjen klokken fem, og da fikk jeg ikke sove mer. Jeg begynte å hoste mye, og jeg klarte rett og slett ikke å falle i søvn igjen. Jeg hadde en utrolig plagsom tørrhoste, og det var ingenting som fungerte mot den. Jeg prøvde å ta brusetablett og ventoline, men ingenting funket. Jeg lå halvvåken i senga til klokken åtte, og da bestemte jeg meg for å gå opp for å legge meg på sofaen. Det var utrolig kaldt inne på rommet mitt, og jeg fikk ikke sove i senga, så da gikk jeg heller opp. Jeg spiste litt mat og drakk en kopp te, og i ti tiden klarte jeg endelig å sovne igjen.

Da jeg våknet fra duppen min, følte jeg meg mye bedre, og etter det har jeg ikke hostet mye. Jeg har faktisk fått til å slappe ordentlig av, og nå føler jeg meg i fin form. Siden jeg har sovet så dårlig i natt, har jeg ikke vært på skolen i dag, men i morgen skal jeg på skolen. Da er det endelig fredag, og det betyr helg! I helga skal jeg og mamma prøve å rydde litt i bua nede. Bua trenger litt rydding for å si det sånn, så vi kommer vel til å bruke litt tid på å få den så ryddig som vi vil. Eller har jeg bare planer om å slappe av som vanlig. Resten av kvelden i kveld skal jeg bare slappe av, også får vi håpe at jeg får til å sove ordentlig i natt.Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments


Hei hei!

I dag har jeg hatt en mye bedre dag! Jeg hoster fortsatt en del, men det er ikke like mye som det har vært de siste dagene. Jeg begynte å innhalere Promixin for et par dager siden, og jeg føler at den funker allerede. Jeg skal egentlig gå på den fast, men jeg følte at den ikke funket helt som den skulle for en liten stund siden, så jeg tok en liten pause. Nå fungerer den som den skal, og forhåpentligvis merker jeg en større effekt etterhver som jeg bruker den mer, slik at formen kommer seg. Det eneste jeg kan klage på i dag, er at jeg er utrolig trøtt. Jeg klarte ikke å sovne før i 2 tiden i natt, så jeg har ikke fått så veldig mye søvn. Heldigvis begynte jeg ikke før klokken 11 i dag, så jeg slapp å stå opp klokken 6, men det var fortsatt tungt å stå opp i dag tidlig. Da jeg kom hjem fra skolen var jeg så utrolig trøtt, og jeg endte opp med å ta meg en kort dupp, og den gjorde virkelig godt. Jeg er derfor ikke så veldig trøtt akkurat nå, men jeg kommer garantert til å sovne med en gang jeg legger meg i kveld. Søvn må være noe av det beste i hele verden! Det er i hvertfall noe av det beste jeg vet!

Jeg har også vært litt produktiv i dag. Jeg har snakket med rådgiveren på skolen, og i løpet av denne måneden skal vi prøve å finne ut hva jeg skal gjøre neste år med tanke på skole og lærlingeplass. Jeg har jo veldig lyst til å jobbe og begynne på lærlingetiden min, men som jeg har nevnt tidligere, så føler jeg at jeg ikke er i form til å jobbe. Jeg kunne jo eventuelt ha prøvd å jobbe 50%, men jeg føler at formen min er så dårlig at jeg ikke klarer dette engang. Formen min svinger veldig, og jeg vet aldri når jeg har en god eller dårlig dag. Jeg har også flere dårlige dager enn gode. Forhåpentligvis klarer vi å komme frem til en løsning som passer bra for meg.
Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments


Hei alle sammen!

I dag er jeg utrolig trøtt... Jeg hadde en skikkelig dårlig natt, og jeg fikk nesten ikke sove. I natt har jeg vært veldig tungpustet, og jeg har hostet en del, og da får jeg selvfølgelig ikke til å sove. Jeg har tabletter som skal hjelpe meg med å sove, men jeg blir så utolig trøtt dagen derpå, og det er noe jeg ikke liker. Jeg blir så sløv av disse tablettene, og jeg føler meg helt rar i hele kroppen. Jeg føler også at de påvirker meg i flere dager etterpå. Det er greit å ta de når jeg skal være hjemme i flere dager, men i morgen skal jeg på skolen igjen, så jeg vil helst ikke påvirke formen min på en negativ måte med å ta disse tablettene. Forhåpentligvis sovner jeg fort i kveld uten hjelp av tabletter. Jeg skal legge meg i rett tid, og jeg håper at jeg er så trøtt og sliten at jeg sovner med en gang!

I morgen er det skole igjen også. Heldigvis starter jeg ikke før klokken 11 i morgen, så jeg kan sove helt til klokken 9. Det er også positivt at det kun er 4 skoledager denne uken. For dere som ikke vet det, så går jeg andre året på Salg, Service og Samferdsel, men jeg tar kun de yrkesrettede fagene. Jeg er ferdig med fellesfagene for andreåret, så derfor starter jeg senere enn resten av klassen min enkelte dager, også slutter jeg av og til tidligere enn klassen min. Jeg ble ferdig med fellesfagene for andreåret for ca. to år siden. Da jeg begynte på videregående, startet jeg på Helse og Oppvekstfag. Jeg fullførte førsteåret, og begynte andreåret på Helse og Service, men jeg klarte ikke å fullføre dette andreåret. Grunnen til det er blant annet at jeg måtte bytte skole. jeg fikk et utrolig dårlig klasserom og jeg hadde lærere som viste ingen forståelse for sykdommen min. Jeg fikk ugyldig fravær når jeg var på sykehuset, og de trodde ikke på meg når jeg sa at jeg hadde en sykdom. Jeg endte dermed opp med å slutte på denne skolen etter bare noen få uker, for deretter å fullføre fellesfagene for andreåret her på Melhus. For ca. to år siden begynte jeg på førsteåret igjen, denne gangen på Service og Samferdsel uten fellesfag. Nå er jeg i ferd med å fullføre andreåret på Salg, Service og Samferdsel, og etter dette er jeg veldig usikker på hva jeg skal gjøre. Planen var å begynne som lærling, men jeg er veldig usikker på hva jeg klarer. Jeg er ofte syk, jeg blir fort sliten og jeg vil helst være hjemme hele dagen. Jeg føler at jeg ikke er i form til å fullføre 2 år som lærling akkurat nå, så jeg er veldig usikker på hva jeg skal finne på etter dette skoleåret.Resten av kvelden skal jeg bare slappe av og gjøre meg klar til morgendagen, så dere får ha en super kveld videre! Jeg håper dere har hatt en kjempe fin påske, og at dere ser fram til å komme tilbake til en vanlig hverdag!Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments


Hei alle sammen!

I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere om sykdommen min, Cystisk Fibrose. Før jeg begynner, vil jeg bare gjøre det klart at jeg skriver om min sykdom. Alle som har Cystisk Fibrose opplever sykdommen forskjellig, og jeg er kun ekspert på min egen sykdom. Dette innlegget kommer derfor til å være basert på mine egne erfaringer og egne kunnskaper. Før jeg skriver om min egen sykdom, kommer jeg til å skrive litt om CF generelt, slik at dere vet litt hva sykdommen går ut på.

Cystisk Fibrose er en alvorlig arvelig multiorgansykdom som skyldes mutasjoner som gir feil i salt- og vanntransporten i kroppens celler. Denne feilen fører blant annet til seigt slim i lungene som skaper grobunn for infeksjoner. Begge foreldre er friske bærere, og ved hvert felles svangerskap er det 25 % sjanse for at barnet får CF. Ny utvikling innen medisinsk teknologi og legemidler har gitt en bedret diagnostikk, behandling og overlevelse ved sykdommen. Diagnosen baseres på genetisk analyse, svettetest og symptomer.


Tarmene - viktig med god ernæringsstatus

Den arvelige genfeilen gjør at opptaket av proteiner og fettstoffer fra maten i tarmene blir utilstrekkelig. Mange må ta enzymer i tablettform til måltidene for å hjelpe kroppen til å ta opp proteiner og fettstoffer fra maten. Dette kan resultere i problemer med å holde vekt og høyde, og gi generelt dårlig trivsel. Sykdommen kan også medføre CF-relatert diabetes og CF-relatert leversykdom. Ved CF er det dessuten av stor betydning å passe på god og nok mat for å opprettholde en god ernæringsstatus.


Lungekomplikasjon - seig sekret og infeksjoner

Den alvorligste komplikasjonen ved CF er i lungene, hvor seigt sekret ikke blir transportert ut av lungene og påvirker til et miljø for vekst av bakterier. Dette medfører gjentatte lungeinfeksjoner som man behandler med hyppig bruk av antibiotika etter mikrobiologisk dyrkning og resistensmønster.


Behandlingen

Behandlingen for CF er omfattende. Behandlingsregimet omfatter hjemmebehandling flere ganger daglig med inhalasjon av ulike slimløsende medikamenter, etterfulgt av lungefysioterapi for å få slimet opp fra lungene. For noen vil inhalasjon av antibiotika og intravenøs antibiotikabehandling være nødvendig i perioder. Dette kan med opplæring av sykepleier og lege gjøres hjemme av pasienten selv eller pårørende - alternativt på sykehus. Det kan også være nødvendig med tiltak som næringsdrikker og sondemat for å opprettholde god ernæringsstatus hos barn og voksne med CF.
Jeg fikk diagnosen Cystisk Fibrose da jeg var fire og et halvt måneder gammel. På dette tidspunktet hadde jeg gått ned i vekt siden fødselen, og jeg hadde en god del magesmerter. I barndommen var jeg mest plaget med magesymptomene, og jeg merket nesten ingenting til lungesymptomene. Det var utrolig viktig at jeg tok enzymer hver gang jeg spiste, og jeg gikk på veldig høye doser. Når det kom til lungene, hadde jeg noen få bakterieinfeksjoner, men de var aldri alvorlige, og jeg ble ofte kvitt bakteriene ved hjelp av en antibiotika behandling. Jeg hadde en relativt normal barndom, og sykdommen påvirket meg ikke noe særlig i det daglige. Jeg lekte akkurat som alle andre barn, jeg fikk ligge over til venner og jeg følte meg mer eller mindre normal. Det eneste som skilte meg ifra vennene mine var at jeg måtte ta medisiner daglig, jeg måtte dra på sykehuset hver tredje måned, og jeg hadde fysioterapi 1-2 ganger i uka, men for meg var dette normalt.

Det var ikke før i 2009 at jeg begynte å bli en del syk. Da fikk jeg en type bakterie i lungene som gjør at jeg må på intravenøs antibiotika hver tredje måned til den forsvinner. Denne bakterien heter Pseudomonas Aeruginosa, og jeg var så heldig å få denne kronisk. Det vil si at jeg ikke kan bli kvitt den. Den sitter helt fast i lungene mine, og den gjør meg ofte syk. Siden 2009 har jeg vært på faste intravenøse kurer hver 3-4 måned, og i 2011 ble jeg nødt til å operere inn en veneport i brystet mitt for å kunne fullføre en kur. Blodårene på hendene mine er mer eller mindre borte, og når sykepleierne var så heldige å treffe en blodåre, holdt den bare i 2-3 dager før blodåren gav opp.

Da jeg kom i puberteten skjedde det en interessant endring med magesymptomene mine også. Jeg var vant til å gå på høye doser med enzymer, og jeg opplevde ofte at jeg måtte øke dosen fordi dosen var for lav. Når dosen er for lav eller for høy, merker man det på magen med en gang. Da jeg kom i puberteten merket jeg at dosen var for høy, og jeg måtte derfor gå ned på dosen. Jeg gikk ned i dose over lengre tid, og til slutt endte jeg opp med å slutte med enzymer helt. Jeg får vondt i magen hvis jeg tar bare en, og dette er ikke normalt. Når man ikke tar enzymer, skal ikke magen være i stand til å fordøye maten, og man ender opp med å ikke ta opp næringen ifra maten. Friske mennesker produserer enzymer selv, men det klarer ikke kroppen til mange med CF. Det at jeg gikk på høye doser i barndommen, og at jeg nå ikke bruker enzymer i det hele tatt, skal derfor være umulig. Jeg går fortsatt opp i vekt når jeg spiser, og jeg sliter ikke med magen, så dette er et uforklarlig mirakel. Nå er det derfor slik at jeg har nesten ingen magesymptomer, mens jeg har mange lungesymptomer.I dag sliter jeg veldig med lungene, og jeg hoster en god del. Lungekapasiteten min er på 25-30 %, og jeg går konstant på antibiotika. Hver tredje til fjerde måned går jeg på intravenøs kur i 14 dager, og når jeg ikke er på intravenøs kur, innhalerer jeg antibiotika. Jeg er også ofte syk, og jeg puster ganske tungt bare jeg sitter i ro. Lungetransplantasjon er desverre noe man kanskje må tenke på ved denne sykdommen, og jeg frykter at jeg må begynne å tenke på dette selv snart. Formen min blir ikke noe bedre ved hjelp av medisinene jeg tar, og behandlinger er kun til for å opprettholde formen min. Jeg sliter også med vekta, og sykehuset vil at jeg skal tenke på å operere inn en knapp i magen slik at jeg kan mates gjennom den for å få opp vekten min. Jeg er ikke helt klar for dette, og jeg prøver å spise så mye jeg klarer. Det er viktig for meg å spise ganske fet mat, og mat med mange kalorier. Heldigvis er jeg så heldig å ha en familie som støtter meg veldig når jeg er syk, og de er alltid der for meg. Mamma mater meg hele tiden og kjøper alltid inn mat jeg vil ha. Jeg mener selv at jeg er en ganske sterk person, og dette er mye på grunn av støtten jeg får fra familien min, spesielt fra mamma. Tusen takk for all støtten dere gir meg!

Jeg håper at dere likte dette innlegget, og at dere lærte litt om sykdommen min! Hvis dere har noen spørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan! Dere får ha en super kveld videre alle sammen!Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments


Hei alle sammen!

I dag har jeg hatt en dårlig dag... Jeg våknet ikke før klokken 13.30 i dag, og jeg har ikke hatt en bra natt. Naboen ved siden av hadde fest til langt ut på morgenkvisten, og jeg sovnet ikke før i 4 tiden i natt.. Når jeg først klarte å komme meg opp av senga i dag, følte jeg meg dårlig. Jeg har hostet en god del i hele dag, og jeg føler meg helt utslitt. Jeg har ingen grunn til å være utslitt, men det har sikkert noe med nattens bråk å gjøre. Det har også noe med sykdommen min å gjøre. I det siste har jeg hatt en god del dårlige dager. For å være helt ærlig, så har jeg mer dårlige dager enn gode. Jeg er ofte sliten og jeg vil bare sove. Sykdommen har blitt ganske alvorlig de siste årene, og lungene mine er ikke bra i det hele tatt. Jeg har en lungekapasitet på rundt 25-30 %, og jeg sliter med vekta. Jeg prøver å legge på meg, men det er ikke så enkelt når man har denne sykdommen. Desverre er dette den negative siden ved denne sykdommen. Man blir dårligere, og til slutt kan det hende at man må gjennom en lungetransplantasjon. Forhåpentligvis er det en stund til jeg må tenke på dette, men jeg frykter at jeg må begynne å tenke på dette snart. Jeg begynner å bli skikkeig syk, og snart hjelper ikke den daglige behandlingen som den skal. Akkurat nå er behandlingen til for å opprettholde formen fremfor å forbedre formen.

Dagen i dag har derfor blitt tilbrakt på sofaen. Jeg har bare sett på tv hele dagen, også fikk vi besøk av beste tante. Alt i alt har det vært en dårlig dag, med koselig selskap! Forhåpentligvis blir morgendagen bedre. I kveld skal jeg legge meg i rett tid, også får vi håpe at det hjelper. Dere får ha en super kveld videre!
Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments


1. Jeg har 5 søsken. 1 helbror, 2 halvbrødre og 2 halvsøstre. Jeg ser ikke så mye til mine 3 brødre og ene halvsøster, men jeg bor sammen med en søster som er 9 år. Jeg er eldst av alle mine søsken og den yngste av alle søskene er 4 år, så det er mange år mellom den eldste og den yngste.

2. Jeg elsker å lese bøker. Jeg har samlet på bøker de siste 3 årene, og nå har jeg en ganske stor samling med både norske og engelske bøker. Akkurat nå foretrekker jeg å lese bøker på engelsk. Når jeg leser bøker føler jeg at jeg kan rømme til en helt annen verden, og jeg slipper å tenke på meg selv og ting som skjer i hverdagen min.

3. Jeg hater morgenen. Jeg hater å stå opp, og når jeg først står opp må ingen snakke til meg. Jeg trenger tid alene for å våkne ordentlig, og jeg må alltid høre på musikk eller en podcast mens jeg sminker meg. Jeg kan derimot sitte oppe til langt på natt uten å sovne. Jeg er definitivt et natt-menneske. Jeg mener selv av jeg sover best fra klokken 3-4 på natten til 12-13 på dagen.

4. Favoritthøytiden min er uten tvil jul. Jeg elsker alt ved jula, og jeg gleder meg allerede nå til jula kommer igjen. Jeg begynner å høre på julemusikk allerede i slutten av oktober, og jeg begynner å se på julefilmer i november. Jeg elsker all julepynten, gavene, familietiden, maten, filmene og sangene. Julen 2015 var den beste på mange år, blant annet fordi vi bor i et nytt hus og vi fikk pyntet det skikkelig fint.

5. Jeg liker å se på fotball. Favorittlaget er selvfølgelig Rosenborg, og jeg har fulgt med på fotball siden 2009. Jeg ser ikke så mange Rosenborg-kamper fordi jeg blir fort sur og irritert, men jeg følger alltid med på hvordan det går. Hver søndag ser jeg fotball-extra, og jeg sitter ofte på vglive.no for å følge med på ulike kamper.

6. Jeg ser utrolig mange youtube-videoer i løpet av en uke. Jeg abonnerer på flere ulike youtubekanaler, og jeg må se alle nye videoer som mine favoritt youtubere legger ut. Det jeg ser mest av er beauty videoer, videoer om bøker og komedie videoer. Jeg kommer til å skrive et eget innlegg senere hvor jeg deler noen av mine favoritter.

7. Jeg elsker mat, selv om det kanskje ikke ser sånn ut. Jeg er utrolig tynn, men jeg spiser mye mat. Det som er negativt når det kommer til spisingen min er at jeg har både brae og dårlige perioder. I mine bra perioder kan jeg spise hele dagen, og det eneste jeg tenker på er hva jeg skal spise til neste måltid. I mine dårlige perioder derimot, spiser jeg nesten ingenting. Jeg føler ikke sult, og jeg føler meg ganske kvalm på morgenen, så jeg spiser nesten bare om kvelden.

8. Jeg har vært gjennom en operasjon 2 ganger i løpet av livet mitt. Den føste gangen fjernet jeg mandlene, og den andre gangen opererte jeg inn en veneport som ligger under huden min på brystet. Første gangen jeg opererte var jeg 7 år gammel, og da jeg opererte inn veneporten var jeg 15 år.

9. Jeg elsker TV-serier. Jeg følger med på utrolig mange TV-serier, og jeg har en egen app på telefonen min hvor jeg har full kontroll på episoder jeg har sett, episoder jeg skal se og kommende episoder. Jeg liker mange ulike sjangere, og favoritt TV-seriene mine er Castle, Grey's Anatomy, Gossip Girl, One Tree Hill, The Bachelor og The Vampire Diaries.

10. Jeg har vært i Sverige, Danmark, Tyskland, Hellas og Tunisia. Jeg har veldig lyst til å reise mye mer, og oppleve mange ulike land. Plasser jeg har veldig lyst til å reise til er London, rundt omkring i Amerika, Bora Bora, Paris, Cannes, New Zealand og Egypt.Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments


Hei alle sammen!

I dag ble jeg nominert av @peterssonelsa til å utføre en liten challenge! Jeg tenkte at det kunne være litt gøy å utføre denne utfordringen slik at dere blir litt bedre kjent med meg! Jeg takker for nomineringen, og her har dere utfordringen:


Reglene er enkle, og her er reglene:

 1. Nevn bloggeren som nominerte deg, og takk for nomineringen!
 2. Svar på de 11 spørsmålene som blir stilt
 3. Nominer 11 nye bloggere
 4. Gi de 11 nye nominerte 11 nye spørsmål
 5. Gjør de nominerte oppmerksom på nomineringen deres


Her er spørsmålene:

1. Hva er favorittboken din?
Det står mellom The Fault In Our Stars av John Green og Maybe Someday av Colleen Hoover. Jeg kan rett og slett ikke velge kun en..

2. Hva bestiller du når du er på restaurant?
Det kommer veldig ann på hvilken type restaurant jeg er på, men som regel er det en kjøttrett av noe slag.

3. Hvordan ser drømmehjemmet ditt ut?


4. Holder du på med sport, hvis ja, hvilken?
Nei. Jeg har spilt fotball og håndball også har jeg danset klassisk, men det er lenge siden.

5. Hva er favorittisen din?
Jeg liker best vanilje, men jeg må alltid ha noe på isen. Da foretrekker jeg sjokoladesaus eller jordbærstrøssel.

6. Hvem er idolet ditt, og hvorfor?
Jeg ser veldig opp til Demi Lovato. Jeg likte henne ikke noe særlig under Disney perioden hennes, men nå liker jeg henne kjempegodt. Hun virker som en utrolig sterk person som har opplevd utrolig mye tøfft iløpet av livet. Det at hun tørr å snakke om de tøffe periodene gjør at jeg ser opp til henne. Jeg har også boka hennes, som jeg ofte leser i for inspirasjon.

7. Hvem var den siste personen som gjorde noe spesielt for deg?
Det må være mamma. Hun passer utrolig godt på meg hver eneste dag, og i dag kjøpte hun en film til meg.

8. Hva er det rareste du har spist?
Jeg spiser noe hver dag som mange synes er rart. Jeg spiser ofte brødskive eller rundstykke med nutella og agurk. Mange synes at det er utrolig rart å ha agurk oppå nutella, men jeg synes at det er kjempegodt! Men det rareste jeg har spist ifølge meg selv, er kanskje grisehode.

9. Hvordan går du helst kledd?
Når jeg er hjemme, går jeg som oftest rundt i pysjen, eller så går jeg rundt i bare trusa og en hettegenser. Jeg liker ikke å ha på meg så mye klær fordi jeg er ofte varm, også liker jeg å være komfertabel.

10. Hvilke verdensdeler har du vært i?
Jeg har vært i Europa (det er her jeg bor) også har jeg vært i Afrika.

11. Hva er favorittbutikken din?
Jeg elsker å gå inne på bokhandlere og se på bøker, og da er favorittene mine Ark og Nordli, men hvis jeg skal handle klær, handler jeg enten på H&M eller Cubus.


De nye spørsmålene er:

 1. Hva er favorittfargen din?
 2. Hva er favorittfilmen din?
 3. Hvor mange søsken har du?
 4. Hvor mange land har du vært i?
 5. Favorittskuespiller?
 6. Hva var den siste sangen du hørte på?
 7. Når har du bursdag?
 8. Topp 3 filmer akkurat nå?
 9. Har du kjæledyr? Hvilke?
 10. Naturlige hårfarge?
 11. Hvem er din favorittblogger?


Lykke til med spørsmålene, og jeg håper dere godtar utfordringen!


Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments

Instagram@elisabethhumlen