Header

Åndelighet

Vet dette kommer sikkert til å høres veldig feil ut eller oppfattes som noe helt annet den det egentlig er. Men har du noen gang tenkt på at du trenger å være i det negative? Kjenne på en smerte som kan oppfattes veldig ubehagelig, en følelse du ikke vil kjenne på. Det er som at vi blir lært opp til å ikke kjenne på dårlige ting eller at vi skal fokusere så utrolig mye på det positive. Det sier seg selv at livet blir veldig vanskelig å leve etter om man bare skal hige etter å ha det bra 24/7.

Har du noen gang prøvd å leve etter alle disse visdomsordene, fokusert på lyset hele tiden? Om du har gjort det, ble du lykkelig av det? For noen år tilbake så gjorde jeg dette. Jeg strevde så utrolig mye for å være helt der oppe som alle disse visdomsordene ville jeg skulle være. Jeg følte jeg hadde på en måte ett ansvar når jeg la selv ut visdomsord her og der, jeg følte jeg måtte være dette som jeg la ut. Jeg måtte leve akkurat slik. Dette valgte jeg selvfølgelig selv å gjøre. Men en dag fikk jeg veldig nok..Jeg følte meg utilstrekkelig, jeg følte jeg løy til alle mine lesere og alle som fulgte meg. Jeg sto der å delte ut viktige ord men hadde ikke sjans til å leve etter dem selv. Dobbel moralsk. Og mange ganger så fikk jeg virkelig vondt inni meg selv da jeg delte ordene, fordi sannheten var en annen side. Hvorfor skulle alle tro at jeg levde så i balanse med meg selv når sannheten var en noe annet.

Det jeg kanskje prøver å frem her er at jeg når jeg fikk nok, så begynte jeg å få det bra. Jeg bekreftet meg selv på at det er så greit å ha opp og ned dager, det er så greit å tenke negativt noen ganger, det er greit å være nede noen dager, ja alt ble veldig greit om dere skjønner. Jeg følte jeg frigjorde meg for å føre noen bak lyset. Sannheten var vel at jeg kanskje hadde det mer rotete inni meg enn det jeg utga meg for å være. Jeg lærte meg fort at skulle jeg få en god hverdag så var det å være litt stille, kjenne på ting, finne ut av meg selv. Spurte meg selv om jeg kunne stå innafor med alt jeg delte og delte det jeg følte var meg! Min erfaring er min sannhet, min virkelighet er min sannhet og det er faktisk litt deilig å tenke på at du lever din sannhet og du lever din virkelighet uavhengi av hverandre. Og jeg tenker at det er fint og om det skulle være noe som treffer deg av mine ord og det er gjenkjennelig så er det også helt fint. Jeg er ikke her på jorden for å si hva sannheten er for alle der ute, jeg er her for å belyse slik at du kan tenke å kjenne litt selv på det som kommer til deg. Noen ganger treffer det mens andre ganger treffer det ikke. Og det er også helt fint.

Men bare det lille ordet eller setningen som "Tenk positivt" virker vanskelig men som er ment som en liten pusher. Den er faktisk litt utilstrekkelig. Så senk skuldrene litt når du kommer over slike fine ord, det skal ikke være vanskelig, men en god følelse.

Om jeg deler ting som er visdomsord så vet jeg selv at jeg kan med hånden på hjertet si at det lever jeg eller det er jeg selv. Jeg er meg og du er deg. Ingen av oss eier noen av hverandres tanker eller handlinger.

Om du skal være ærlig mot seg selv før du legger ut visdomsord så kjenn på om dette er noe du selv lever eller legger du det bare ut for at du skal få mange likes og at folk skal tro du er i balanse. Jeg tror at en dag vil du skjønne at det er likes du høster inn istedet for at du høster deg selv.

Fin helg til deg💗

Likes

Comments

Hverdagen

Har du noen ganger blitt så skuffa over noe at du har blitt glad over det? Merkelig ikke sant. I dag fikk jeg kjenne på denne skuffelsen. Det er ikke ofte jeg får en følelse av skuffelse, men denne gangen svei det ekstra. Fra å få mail om å pakke kofferten i går til at dessverre det ble ikke deg i dag. What?? Jeg ble skuffet eller det var bare at jeg hadde gledet meg så mye til dette. Jeg skulle egentlig til Hellas om noen få uker og være der i ca 2 uker. Jeg kan ikke si så mye om det, men det var noe tv-innspilling. Ikke norsk!

Men det som var så kult å kjenne da jeg fikk mailen i dag var at gleden var større enn skuffelsen. For jeg måtte gå inn å kjenne på læringen i dette og det var nettopp derfor jeg ble glad. Jeg kom så langt i denne prosessen fordi noen så mitt potensial, min styrke, min personlighet, min erfaring ja alt som jeg kanskje ikke er så flink til å se selv. Men det var så gøy å ha alle disse skype-intervjuene på engelsk , få disse mailene frem og tilbake om alt som det innebar. Så forbanna nært som jeg var også plutselig forsvant det ut av mine hender. En utrolig erfaring å ta med seg videre og jeg kom helt klart veldig styrket ut av det. Det som ga meg ett skikkelig smil rundt munnen var at de ville ha meg i databasen deres til senere anledning, for de var jo en stor fan av meg. Jeg driter i om noen av dere synes jeg skryter og tror jeg er noe nå,men dette betyr så utrolig mye for meg og jeg er fader meg så ydmyk at halve kunne ha vært nok i møte med dette.

Greia er, tv er jo slik at de som produserer dette skal ha en godkjenning av nettverket som skal presentere dette. Og på andre runde med nettverket, kom jeg ikke videre. Så jeg var igjennom mange nåløyer utifra mailene jeg fikk av dem, så jeg var kjempe nært. Det var oppriktig gøy så lenge det varte! Jeg kjenner at denne opplevelsen og følelsen rundt dette skal jeg virkelig ta med meg videre.


Nå kan jeg heller fokusere mer på veien videre som også er mega spennende. For det vil også komme noe veldig bra ut av det også. Så jeg gleder meg til å sette i gang med det, men først er det litt sånn hodet ned i jorda å tenke litt mer. Ting skal helt på plass først og det er viktig for meg! En liten teaser fikk dere av meg nå.

Kanskje jeg en dag får oppfylt mine drømmer, vi får se :-)

Ha det best 🍀

Likes

Comments

Opplevelser

Hei kjære dere der ute.

Har du tenkt over noen ganger at det som er ødeleggende for deg er ikke kjærlighet? Smak på det! Jeg måtte smake selv på det i dag da jeg kom over disse ordene på instagram. Det er ligger jo egentlig veldig tydelig skrevet i betydningen men er vi flinke til å tenke over dem i hverdagen?

Det ligger mye i denne betydningen egentlig, det ligger jo faktisk mye av veien din i dette. Jeg tror vi kan være enig i at alt er ikke kjærlighet, noe jeg har skrevet om før. Kan det være at vi overser det som er ødeleggende fordi vi har sterkere tro på at kjærligheten vil fjerne det som er ødeleggende? Noe kan abselutt kjærligheten gjøre i det som er ødeleggende. Men hva om vi hele tiden er i det ødeleggende og ikke skjønner at dette ikke er godt for en selv? Mister vi så troen på at det finnes noe som ikke er ødeleggende? Jeg tror det!

Jeg tenker at om veien er fryktelig vanskelig å gå på så er det jo noe der som skal bort. Er vi kanskje flinke til å gjøre det vanskelig for oss selv? Det tror jeg! Er det noe vi mennesker er mest redd for så er det endringer. Skjer det endringer rundt oss, så liker vi det ikke. Vi tar avstand da. Er det noen som endrer seg rundt oss så er det noe galt med dem og ikke oss selv, igjen tar vi avstand. Er det noen som velger å gå en annen vei så tar vi avstand. Det er som at det ikke finnes rom for å tenke annerledes eller være annerledes. Vi skal helst være så like så mye for å bli godtatt!

Står du utenfor denne rammen som alle vil du skal være i, så kan det være en veldig godt ting for deg selv. For er du inni denne rammen så kan det være ødeleggende for deg, du gir kjærlighet til alle andre men ikke til deg selv. Det er jo ingen tvil om hvem som er viktigst her, det er deg det!

Har du noen som hele tiden fortelle deg hva du skal gjøre og hva som er best for deg så er det dessverre ikke kjærlighet. Det er ødeleggende. Det høres sikkert veldig brutalt ut, men det er fakta! Jo mer press du føler på at du ikke gjør ting riktig fordi andre vil du skal gjøre det de mener er best for deg så forsvinner mer og mer din egen identitet. Om du går på veien din hele tiden med andres erfaringer og sannheter så sier det seg selv at veien blir tung å gå på! Det er så viktig at vi selv skal erfare hva kjærlighet er og hva kjærlighet ikke er.

Av og til er det viktig å oppleve ting som er ødeleggende for oss selv, vi skal kjenne på kroppen hva det gjør med en selv. Om vi går igjennom livet å ikke tørr å kjenne på ting som gjør veldig vondt så vil det uansett komme til oss en eller annen gang der fremme. Så poenget mitt er kanskje at det er viktig å kjenne på gode og onde ting og hva det innebærer. Jo fortere vi kjenner inni oss selv på hva som holder oss igjen eller ønsker oss videre jo fortere vil vi definere hva som er riktig for oss selv. OSS SELV!

Alt dette har jeg selv fått kjent på min egen kropp.

Likes

Comments

Familie/samliv

Disse ordene sa Sune til meg i går da vi gikk langs stranden i går. Jeg blir så forelsket når han kommer med slike små drypp av kjærlighet når jeg minst venter det. Det handler jo veldig mye åssen man ser ting på, noe jeg vet mange sliter med å se. Fordi de små tingene skygger over der fine tingene. Det er jo en vei dit for å se det og kjenne at du er der. Det er jo viktig å leve ut ifra hvor fokuset ligger. Ligger fokuset på de små tingene som er tunge så blir det jo en tung hverdag å være i. Men om fokuset er på det fine så sier det seg selv at hverdagen blir fin så godt som det lar seg gjøre.

Jeg er så enormt glad for at jeg ikke er materialistisk eller bryr meg om status, for om jeg hadde vært det så tror jeg helt oppriktig at min hverdag hadde hadde blitt veldig kjedelig. Å tviholde på tanken på å være god nok og være flink hele tiden kan oppfattes som uoppnåelig og man vil til slutt føle seg utilstrekkelig. Å være god nok er en tanke du kanskje kan få når du sitter i god stolen på kvelden å kjenne at du har hatt en fin dag og den har vært akkurat sånn den skal være mer eller mindre. Det her med å rette på seg selv hele tiden er også veldig slitsomt. Du er den du er og du er så god nok!

Men jeg lar det ligge så lenge, ordene som ble sagt i går gir meg en bekreftelse på at med sånne mennesker rundt meg viser at jeg er på rett vei. Og disse menneskene er med på akkurat det samme som meg. Fokuset der jeg ønsker å være, i det fine!

Ha det best!


Likes

Comments

Hverdagen

Åh i går fikk jeg endelig klipt meg! Og det ble tatt ca 20 cm av håret mitt , jeg vet ikke helt om jeg liker det enda! På en måte er det veldig deilig med denne lengden men på en annen måte så ble det for kort. Selv om jeg har vært frisør tidligere så er jeg ikke kravstor eller vanskelig kunde. Jeg sier svært sjelden at jeg har jobbet med det før mens jeg sitter hos en frisør. Jeg vet hvor jævlig det er å klippe noen som endten er frisør eller har vært, man får ett ekstra press som man egentlig ikke trenger å ha om kunden ikke nevner det. Så jeg lot frisøren ta for seg og stolte på hennes kunnskaper. Nå er det kanskje bare litt uvant med sååå kort hår! I går satt jeg faktisk å tenkte for meg selv hvor langt det er om en mnd, om 2 og 3 mnd. Men i dag har jeg ikke tenkte så mye på det faktisk. Så det er ikke så ille som i går☺️

Frisøren var så søt fordi hun synes jeg så ung ut og jeg bare retta meg litt opp i stolen og smilet gikk jo rundt på meg. Da jeg sa hvor gammel jeg var så fikk hun sjokk. Så hun gjorde dagen min! Jeg blir skikkelig glad når jeg får slike komplimenter fordi jeg VET jo at jeg ikke er ung lengere
☺️

Så over til noe helt annet. Danmark har vinterferie denne uka, så barna har fri. Eller det vil si Niklas har fri hele uka og Elias var i barnehagen på mandag og i går. Så de neste dagene er det full rulle her hjemme På lørdag får vi besøk fra Norge igjen , av min søster med familie! Det blir så sykt digg og ikke minst å se mine tantebarn igjen. Love! Det er såå utrolig koselig å besøk fra Norge, jeg får så påfyll av alt da! Setter så pris på disse besøkene

Nå skal jeg ha litt voksentid resten av kvelden.

Ha en dejlig aften, som de sier her i Danmark

Likes

Comments