Att säga hejdå är verkligen något jag tycker är så jobbigt. Nu har jag varit i aussie i drygt 8 månader och jag absolut älskar ALLT (förutom alla himla lagar & regler) När jag åkte till Australien så var ju planen från början att vara au pair, men i och med att det inte fungerade med familjen var jag tvungen att starta om på nytt och göra det bästa av situationen. Jag ville inte ge upp och åka hem, det fanns inte på världskartan. Jag visste inte vad som skulle hända härnäst förutom att en familjevän skulle hämta mig från Brisbane och ett nytt kapitel skulle nu påbörjas. Jag skulle flytta till Sydney! Att lämna au pair familjen i Brisbane var inte det enklaste beslutet (kanske låter konstigt) då jag ej ville ge upp när det var detta jag var inställd på att göra. Men att jag bestämde mig att flytta därifrån kan ha varit det bästa beslutet jag har tagit!!!! När Julianne kom och hämtade mig hemma hos dom, åkte sedan till deras lägenhet på kusten för att ta det lugnt några dagar och efter det hoppade jag på planet mot Sydney. Där har jag nu bott med en familj som har blivit som en andra familj för mig. "Barnen" i familjen är som mina brorsor och mamman & pappan är som mina extra föräldrar. Kunde inte haft ett bättre år tack vare dom!!! De har verkligen hjälpt mig så himla mycket. Fine, det klart det inte alltid varit en dans på rosor och en utmaning kan man lugnt säga men så värt det. Men allt har ju sitt avslut och efter dryga åtta månader är det dags att avsluta detta kapitel och börja ett nytt. Vad som kommer härnäst vet jag inte men en sak är säker, jag kommer komma tillbaka.

Sååå att jag skulle till Sydney var bara en bluff!!! Tog istället mitt pick pack och överraskade mormor & morfar samt familjen. Helt fantastiskt!! Så nu är jag alltså HEMMA. Så sjukt men så kul. Överraskningarna blev hur jäkla bra som helt och sedan så blev jag faktiskt själv överraskad av min kompis Ellen på flygplatsen som stog där så gulligt med min morbror som jag visste skulle hämta mig. Ååh

Sydney, till we meet again!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 182 Readers

Likes

Comments

Igår så hade vi ju avskedsmiddag och efter middagen så åkte jag och Mason till Mosman Hotel för att dricka lite vin och öl med hans kompis Hamish. Var en så bra kväll och de två killarna är ju för bra. När det börjar dra ihop sig så inser man att man kommer sakna detta livet här i Sydney SÅ mycket. "The lifestyle" här är så avslappnad och enkel. Anyways imorse när jag vakna hade jag frukost och sedan åkte jag & Mase till stan för att han skulle kolla på lite kläder på H&M och jag på Uggs. Efter detta drog vi till hans uni som jag märkligt nog inte sett så mycket av och WOW vad fint och stort det var. Blev taggad på och börja plugga när jag kom dit faktiskt haha.. Har för mig att det är40000-50000 studenter där, hur SJUKT är inte det? Universitetet är verkligen helt stört stort och det finns en app man laddar ner där det är en karta så man kan hitta på skolområdet. Blev faktiskt avundsjuk på alla som går där, kändes också som en så härlig stämning. Vem vet kanske kommer jag plugga där... Här får ni lite blandade bilder som jag snott från google!

Likes

Comments

Ikväll ska hela familjen + jag äta på en restaurang här i Mosman. Är en avslutningsmiddag för mig då det annars i veckan inte passar bra för någon och i helgen är några av oss borta på Simons farm och pappan i familjen ska till deras egna farm. Så därför blir det ett restaurang besök ikväll!! Himla trevligt men samtidigt lite sorligt att det börjar dra ihop sig. Om ynka 1 vecka är jag HEMMA, alltså HEMMA i Göteborg. Tiden har gått sååå snabbt!! Men det känns ändå som att jag varit borta länge då jag gjort och sett så himla mycket vilket jag är super glad över att jag har haft möjligheten till att göra. Vilket fantastiskt gap year jag har haft alltså, SÅ fruktansvärt nöjd. Idag så gick jag till Work and Travel company då jag inte kommer jobba mera innan jag åker och fixade det sista med allt pappersarbete jag hade kvar. JISSES vad det är mycket att göra men nu är allt inskickat (gällande skatten) och jag hoppas innerligt att jag får tillbaka min tax return(!!!!) Så imorgon ska jag ta tag i min superannuation (det är en fond kan man säga där man kan ta ut pengar när man sedan pensioneras, så typ som pensionssparande), men då jag ej kommer att pensioneras här vad jag vet hehe.... Så kan jag claima den tillbaka men då jag behöver skatta 35-45% på detta så kommer det inte vara värt för min del då det inte är rör sig om så mycket pengar. Därför kommer jag flytta över mina tillgångar till Juliannes & Warwicks super så det får användning av det istället. 

  • 197 Readers

Likes

Comments

Idag är det en sådan där fixar dag och jag har en känsla av att denna dagen kommer bli sååå lång. Det är så himla många papper jag måste fylla i, skicka kopia på mitt pass, säga upp mitt abonnemang m.m. Så har skrivit en "to do list" för att underlätta det lite för mig själv. Vet att det är 1,5 vecka kvar tills jag åker men jag vill kunna njuta av den sista tiden till fullo och i helgen jobbar jag. Nästa helg ska jag till familjens uncel Simons farm som jag varit på innan och sedan åker jag HEM. Så det är en massa saker jag måste ta tag i så därför börjar jag redan nu. Är lite stressad to be honest men det borde vara lugnt. I helgen dessutom så kommer Camilla hit <333 Så förutom jobb ska jag även gå ut och partaja. Blir min sista party helg här då nästa blir lugn. Så kommer vara en hektiskt helg med jobb, vänner och fest. Så därför passar jag på att fixa och dona idag. Jag är även väldigt bra på att stressa upp mig... Så för en gångs skull ska jag börja i tid och inte i sista minuten vilket det brukar vara med packning osv... Nej nu måste jag äta lite lunch innan det är back to work, see ya!

Jag & Camilla när vi hängde i Melbourne (där hon pluggar) i Februari! Åh vilken bra weekend det var..

Likes

Comments

​Sist jag skrev ett sådant här inlägg var när jag hade bott i aussie i 2 månader. Nu har jag bott här i 8 månader så tänkte att why not inte skriva en till random fakta/skillnader med Australien och Sverige. 

1. Att Australien är känt som landet med "No worries" är så himla sant. Man stöter på detta uttryck verkligen ​varje dag. Det är även så som australiensare ser på allt. De är alltid väldig "laid back" och ser alltid händelser eller andra saker som just no worries. 

2. Tjejer och killar går oftast på separata skolor från 13 års ålder och nästan alla skolor har skoluniform. Och pga det varma klimatet här är det tydligen så att det har en regel på rasterna som lyder "No hat/No play", detta för att solen är så fruktansvärd stark och därför skydda dom mot detta. 

3. För att köpa alkohol i en bottle shop som det kallas måste man vara 18 år och dessutom har många bottle shops drive-through vilket jag tycker är lite lustigt.

4. Om man tröttnar på sina möbler är det tydligen okej att lägga det utanför sin port på gatan. Det är ibland man ser madrasser, stolar, bord m.m utanför olika hus i området. Detta plockas upp då och då av lastbilar eller andra privatpersoner som ser något de behöver & tar då detta. Såklart görs inte detta hela tiden men senast förra veckan såg jag 3 stolar utanför en tomt och nästa dag var de borta! 

5. Här har vi något som heter "lock out laws". Detta innebär att efter 1:30 så kommer man inte in på en klubb. Även efter kl.3 om man fortfarande håller igång så får inte klubbarna servera alkohol. Denna lag kom till för bara 2 år sedan om jag inte minns helt fel för att få mera ordning och reda. 

6. Om du besökte en strand om dagen skulle detta ta dig 27 hela år. Det är så många stränder det finns i Australien, hur sjukt är inte det?! 

Likes

Comments

Här om dagen så åkte jag & Olivia till en svensk pizza restaurang som ligger nära där jag bor men konstigt nog aldrig prövat?!?! Så efter jobbet i lördags bestämde vi oss för att bege oss dit!! Pizzan var dröm och sällskapet var ju inte så dumt det heller. Restaurangen heter Swedish Viking haha, så inne i pizzerian var det "vikinga tema" kan man säga. En mycket mysig kväll och Olivia är en sådan härlig tjej!!!! Så tråkigt att lämna henne...

  • 280 Readers

Likes

Comments

Efter en super spontan utgång igår och tok för lite sömn så gick jag upp vid 8 idag för att åka till blue mountains!!! Har inte hunnit åka dit ännu så nu när jag har så få dagar kvar här tog jag tillfället i akt!!! Det var jag, Frazer & Olivia som åkte dit. Tog bilen dit så det var super smidigt. Man har ju sett bilder och så innan men WOW så fint det var!!!!! Tog med min kamera men då min dator är död och min adapter borttappad så får ni en mobilbild från idag! Ska få låna Olivias laddare i veckan så då kommer massa fina bilder upp. Hoppas eran helg var bra!!

  • 282 Readers

Likes

Comments

Okej.... Jag har alltså bokat flyg hem idag. Den 31 maj landar jag på Landvetter kl.10:30!!!! Alltså KAN EJ FÖRSTÅ. Är så himla märklig känsla och vet att det kommer gå mega fort. Så har två veckor kvar drygt... Men ska ändå bli kul att komma hem såklart.. Har dock mega mycket att fixa med innan jag lämnar Sydney och saker jag ska hitta på!! Idag måste jag fixa med allt pappersarbete (haha vad vuxet det lät) och tvätta tänkte jag med kan vara bra. Sedan ska jag gå igenom alla mina kläder och faktiskt slänga en del!!! Hade ju övervikt redan när jag kom hit... Men det ska nog lösa sig. Så det är nog bra om jag börjar packa i tid för en gångs skull då jag aaaalltid är i sista minuten för att jag hatar att packa... Så nu måste jag sätta fart så jag får något gjort idag!! Ha en bra helg

  • 293 Readers

Likes

Comments