Header

Min förmiddag började med brunch vid folkhälsans lokaler med Svensk Ungdom och hela gänget som deltagit i helgens evenemang. Jag blev på så gott humör av det vackra vädret, den goda maten och de trevliga människorna. Och trots att jag inte själv är insatt i politik eller så, så trivdes jag ändå hur bra som helst.

Alltså att få ha sol och söndag, det är nästan mer än man kan begära.

Idag ska jag fortsätta på Fredriks städning som han gjorde innan han stack iväg norrut inför sportlovet. Alltså jag blir så pepp på att städa och röja när solen gassar in i lägenheten! Min man han for som sagt iväg till sina hemtrakter för att jobba under kommande vecka, men jag misstänker att jag måste lämna i Vasa för säkerhets skull. Det finns en chans till att det dyker upp jobb denna vecka nämligen. Hur jag ska klara mig i en vecka utan min andra halva är väl lite av ett mysterium, men det gäller bara att fylla upp dagarna med en massa program så borde det nog gå fint.

Alltså ni har ingen aning om hur mycket jag bara vill möblera om och skaffa nya möbler och nya kuddfodral och göra om en massa här hemma. Jag vill bara ändra på allt! Inte så där att jag är missnöjd som det är nu, mera så att jag är så inspirerad och full av inredningsiver. Det brukar bli så den här tiden på året när solen börjar lysa in lyan och man äntligen kan börja se dammet virvla runt. Eller för den delen se hur det ser ut här. Vår lampa for sönder för drygt en månad sedan, och jag har ännu inte orkat köpa en ny.

Jag är också supertaggad på våren, komsi komsi. Därför att jag vill köpa ett par vita sneakers och klä mig i ankelkorta kostymbyxor med vita sneakers till, eller i en trikåklänning med vita sneakers till. Eller i vad som helt med vita sneakers! Och så vill jag plocka fram mina vår och sommarjackor, och börja gå till skolan iklädd kortärmat utan att riskera att frysa ihjäl. För er som inte studerar på ÅA, så kan jag berätta att särskilt i ett klassrum bredvid garderoben är det alltid så kallt att till och med den med långärmat sitter och skakar tänder.

Ja och vet ni, Fredrik har lovat att jag får göra om hans musikhörna till vår gemensamma data och musikhörna. Jag var så förbannad nämligen att jag måste jobba i köket, när vi faktiskt har ett skrivbord i vardagsrummet. Orättvist tyckte jag, så nu ska det bli ändring på det. Lite får man kompromissa tycker jag. Så nu är det pinterest som gäller!

Likes

Comments

Bara en kort uppdatering, dagens super inspirerande evenemang bestående av sex föreläsningar, paneldiskussioner och workshopar var så oerhört inspirerande. Nu är jag liksom helt tom efter att ha tagit in och bearbetat så mycket info. Det snackades mest om att bygga upp sitt, eller företagets brand och om marknadsföring.

Efter detta är jag mer taggad än någonsin på att ge gärnet på mitt jobb. Mer taggad än någonsin på att göra karriär.

Ett litet plus var ju också det låga priset på allt var det dessutom ingår en sitz och brunch imorgon. Sitzen har dresscode och jag vet inte vad jag ska ta på mig så det kanske är dags att tänka på det nu snart, jag måste bara få vila lite först. Det är tungt att bli inspirerad.

Och kolla in detta här ovan, hur vackert! Det var mitt första besök vid svenska klubben och jag blev imponerad.

  • 52 lukijat

Likes

Comments

Jag känner en sån otroligt stark lust efter att skriva just nu, så jag kör på. Jag tänkte berätta om mitt dåliga självförtroende som jag fått kämpa med så jävla länge. Jag tänkte också berätta om hur jag gör för att övervinna du är inte tillräckligt bra känslorna.

Jag har börjat inse och bli ett med att det är ett personlighetsdrag hos mig att vara försiktig, blyg och osäker i nya situationer. Kanske har jag varit med om något djupt traumatiskt som barn som jag bara kan komma underfund med genom år av psykoterapi, jag vet icke och jag kommer nog aldrig få veta eftersom psykoterapi är orimligt dyrt utan kela stöd. Men osäkerheten ligger där hos mig och den är mer eller mindre påtaglig varje dag. Att bli ett med att det är så här jag är och så här jag fungerar har nog varit det mest effektiva verktyget att ta till hittills. Att vara okej med att det är helt normalt att vara nervös för att gå in i okända utrymmen och tvingas vara social och prestera bland helt okända människor. Det skrämmer skiten ur mig. Men det är okej, så länge som jag inte låter rädslan övervinna handlingskraften. Då är det inte längre okej. Ibland måste man få tacka nej till obehagliga saker om det bara känns jobbigt, men om man verkligen vill men inte vågar. Ja då ska man absolut tacka ja om man heter Elin. Och jag ser till att göra det numera, bara göra saker utan att grubbla så mycket före. Och det blir bättre hela tiden, det senaste året har jag gjort enorma framsteg. Jag är riktigt stolt faktiskt att jag inte låter mig hindras utav rädslan, jag liksom bara kastar mig ut och gör en massa som känns skrämmande för att jag får så mycket mer tillbaka. Det ger mer än det tar.

Att vara så här osäker passar inte riktigt in med min goda självkänsla och min självkännedom. Jag som annars är ett med den jag är och älskar mig själv inifrån och ut. Jag vet mina styrkor, jag tror på mig själv och jag tycker att jag är jättebra på tusen olika sätt. Därför tror jag att osäkerheten bottnar i något jag varit med om som liten och förträngt långt bak i det omedvetna. På sätt och vis stör det mig att veta att det är så långt ifrån greppbart det som gjort att jag är som jag är idag, jag vill ju veta! Jag har förklaringar till allt annat med mig själv och kan ofta lägga fingret på vad det ena och det andra beror på. Men detta är ett mysterium för mig. Jag vet att osäkerheten, oron och nervositeten bottnar i en slags rädsla för att göra fel och göra bort sig. Kanske jag någon gång varit med om att ha gjort fel och sedan blivit straffad för det som liten? Något sådant skulle kunna förklara en del.

Ibland är det bara att acceptera att man inte vet, och sedan jobba på att bli ett med sina känslor. Känna dem, acceptera dem och förstå dem. De finns där och de får även finnas där, att trycka undan känslor tror jag inte på. Därför får även min rädsla finnas där. jag kommer att notera den, acceptera att den är där och sedan låta fokus ligga på något annat. Den ska inte få ta min energi. Och so what om jag gör bort mig, går in genom fel dörr, säger något helt fel (som säkert bara jag själv noterar) eller tar fel person i hand? Det är mänskligt att göra misstag och om man är okej med att blotta sig så här offentligt online så är nog inte ett eller två misstag något att grubbla över.

Jag kan, som de flesta andra som vandrar på denna jord, även uppleva att någon nästan trycker in orden du är inte tillräckligt bra i min hjärna. Jag kan gå och tänka på något jag vill göra, och sedan som på beställning dyker de där orden upp. Särskilt om jag har en dålig dag, annars brukar de ha svårare att ta sig in till mitt medvetande. Vet ni vad jag gör då? Jag flinar ironiskt åt dem inombords och frågar om de själva är så jävla bra då? vad har de orden att säga åt mig liksom? Nej, något sådant ska man inte gå omkring och tänka. Jag vet bättre än så och det känns tryggt att veta att även om man har en riktigt riktigt dålig dag så låter man sig inte påverkas av mörka tankar.


Hoppas att denna text även kunde hjälpa någon annan där ute att bli ett med sina rädslor. Kram på er! <3

Likes

Comments

Märkligt liksom hur en enda hemmadag kan få en att bli så här nere och deppig, trots att veckan hittills varit hur spännande och händelserik som helst! Det här är mitt största problem, att jag inte klarar av att studera hemifrån utan att börja klättra på väggarna. För tro mig, det finns texter att skriva och saker att göra. Men jag orkar liksom inte se detta kök och vardagsrum enbart, det blir tråkigt i längden och allt blir bara blä. Till slut får jag huvudvärk och börjar känna mig som den mest ensammaste och tråkigaste personen i hela världen. Jag borde vara glad att det inte är så här varje dag, för så var det när vi flyttade till vasa. Då var jag minsann ensam, utan vänner och utan att göra 5 av 7 dagar i veckan. *ryser*

Veckan hittills har däremot varit superb! Måndag och tisdag var jag på kontoret och jag längtar redan tillbaka. Jisses vad jag älskar mitt jobb. Till helgen ska jag på ett karriärsevenemang, spännande spännande! Jag vill typ bara jobba och hålla på med foto hela tiden just nu, det är så medryckande och inspirerande. Jag vill bli bättre, jag vill utvecklas och jag vill tusen och en saker. Det om något piggar upp mig alla dagar i veckan.

För att rycka upp mig lite tänker jag bege mig ut i snöstormen och köpa mat och ingredienser till brödbak. Att baka bröd var fredriks ide när jag uppgivet frågade vad jag ska göra för att inte vara en sån nolifer.

Ja och förresten, jag har vågat mig på röda läppar inspirerat av Nora. Nu vill jag bara ha fler och fler mörka nyanser! Synd att plånboken är så tunn bara.

  • 88 lukijat

Likes

Comments

Vissa dagar är mer händelserika än andra. Denna dag började med ett kundmöte som gick super, fortsatte med fotografering, tillverkning av smoothie och ännu mera fotografering för att sedan avslutas med Pleppo två! Ja, perfekt avslut med andra ord. Vad är nu bättre än att få höra två pedersörebor driva med stället man seriöst funderar på att flytta till? Kort om showen för er som är nyfikna, den var humoristisk på ett brutalt sätt och man märkte att dom tog och vände upp och ner på hela bibelbältet. Så jäkla bra! För dom gjorde det ändå med humor, kanske inte snällt alla gånger men vissa får nog tåla att bli drivna med. Jag tänkte länge att jag kommer att ångra mig om jag inte far och se på dem. Jag har haft Ted och Kaj på min bakgård (bokstavligen) i flera månader nu och först nu (i sista minuten) fick jag tummen ur och drog mig iväg hela 50 meter till Wasa Teater. Dom har varit så nära och ändå har jag varit för lat för att boka biljett. Jaja, men jag är glad att jag kom mig iväg för det var så värt det.

Något mindre bra är att jag håller på att bli sjuk. Halsen smärtar och gör ont och jag känner mig helt färdig. Tyvärr är morgondagen veckans kanske tyngsta dag så tajmingen kunde ha varit bättre. Jag ska iväg och fota ännu mera -människor denna gång- och det blir en del åka från ställe till ställe så håll nu tummarna för att denna förkylning släpper.

Ovan ser ni mig tidigare idag. Ett varierande jobb har jag, kan man väl milt sagt säga..? ☺️

Likes

Comments

Tjena, jag blev inspirerad utav en annan bloggare att göra detta inlägg. Varsågoda, ta del av min arbetsdag!

10:00-12:00

Jag inleder arbetsdagen med att bänka mig framför datorn, öppna mejlen och börja på med att kolla igenom och redigera bilder. Det är inte bara en handfull bilder som ska fixas idag, utan en hel massa material från flera olika fotograferingar. Bara att sätta igång! Bilderna blir jättebra och jag nöjd. Under tiden får jag ett jobbsamtal och kollar igenom mejl och lite annat jobbrelaterat. Jag blir också nästan ivägskickad på uppdrag, men det inhiberas för att några produkter saknas. Jag fortsätter bildbehandlingen.

Lunch 30 min: lax med grynost och sallad. Mums!

12:30-15:00

Jag fortsätter med att fixa bilder från en annan fotografering och delar sist och slutligen bilderna med mina kolleger. Får ett jobbsamtal, vi diskuterar kommande fotograferingar. Avslutar dagen med att ta en instagram bild till segers konto.

Det var min arbetsdag i korta drag! Så här ser det dock bara ut ibland, minst lika ofta är jag ute på fältet och fotograferar eller är på själva kontoret. Variation är bra tycker jag! Världens bästa jobb, eller hur! 😍

  • 470 lukijat

Likes

Comments

Min 30 dagars blogg utmaning började ju inte så bra, inte ett endaste inlägg på 5 dagar. Ajdå, så vet ni? Jag måste dra mig ur. Jag klarar helt enkelt inte av det. Orsaken då? Jag är så sjukt trött. Att studera tar hårt på krafterna och min kropp behöver få vila och återhämta sig efter att ha stressat på i tre år. Jag är bara inte där ännu var jag har energi till att göra allt jag tycker är roligt. Jag orkar inte. Jag lägger all energi på att prestera på jobbet och i skolan, och jag njuter så mycket av att få göra båda två. Men sedan tar krafterna slut och när jag kommer hem efter jobbet eller skolan är jag helt tom på energi. Förut orkade jag med program från morgon till kväll med työputki på typ 15 dagar, hur lätt. Men det går inte längre och jag är så glad att jag har lärt mig att lyssna på min kropp! Den behöver egentid, sömn och vila. Sömn har jag unnat mig alldeles för lite tidigare, och därför ser jag till att nu få sova minst 7 1/2 h per natt.

Det är så otroligt viktigt att lyssna på sin kropp. Jag är förstås lite ledsen över att jag inte kunde fortsätta köra på i 110 men med roliga saker nu i januari som jag hade förväntat mig. Klart att jag är lite besviken över att jag inte orkade satsa på bloggen. Men att göra roliga saker som att blogga stressar också och tar tid och ork. Kroppen kan inte skilja på positiv och negativ stress. Därför är jag ändå tillfreds med att jag inte orkar, det här är ju för mitt eget bästa. Att skriva och fota till bloggen är jättekul och något jag absolut vill göra, när jag orkar. Jag kan bara inte tvinga mig till det nu, jag återhämtar mig ännu från tre år med kronisk stress. Det tar tid, och det måste det få göra.

  • 607 lukijat

Likes

Comments

Jag älskar compakt living. Ni vet när man tänker på och fantiserar om sitt drömhus? Då tänker jag aldrig på hur stort vi ska bo, utan alltid på hur mycket vi kan få att rymma på så få kvadratmetrar som möjligt utan att det för den delen ska kännas trångt. En del av min själ vill bo i Stockholm, i en trea i ett gammalt stenhus med stora vackra fönster, trägolv och sovloft och med två barn utan att för den delen känna något behov av att flytta till landet. En annan del av mig vill bo på landet här i Österbotten mellan skog och åkrar. Jag vill bara inte lägga flera hundra tusen på ett nybygge. Jag bor hellre i lägenhet fastän det är trångt och man måste tänka smart för att få det att fungera. Det charmiga med att bo på mindre yta är ju alla finurliga lösningar. Jag vet att det är normen att känna att man vill bo i ett stort och pampigt nybygge som 30 åring, och gärna redan som 20 åring här i pampas, men så känner jag inte just nu och har nog inte gjort det sedan jag lärde mig vad pengar är värda. Men det är inte bara det att det kostar skjortan att bygga hus, först och främst är det charmen med att bo nära inpå varann som lockar med att bo i radhus. Jag kan även tänka mig mindre höghus, parhus eller trähus.

Jag drömmer om ett loft tillräckligt stort att ha som kontorsutrymme eller som sovplats. Sedan tänker jag också att man med välvalda vitvaror och ny köksinredning som är välplanerad inte behöver ett jättestort kök heller. Och med tvättorn och utfällbara torkställningar inte behöver ett extra grovkök. Jag kanske får äta upp mina ord i framtiden, vem vet. Jag hoppas bara att jag ännu kommer att känna så här om fem, tio år. Mitt drömhus är en radhuslägenhet med snett tak, öppet kök, vardagsrum, loft (loft är jättesmart och typ det snyggaste som finns enligt mig), två skilda sovrum, badrum och terass. Om det är någon som har ett sånt till salu om si sådär två år så hojta till!

Fördelarna med att bo på mindre yta är många. Man samlar på sig mindre grejer. Har man begränsat med förvaringsutrymme så kan man inte spara en massa onödigt utan tvingas istället sälja eller avstå från att köpa nytt. Det om något är ju miljösmart! Dessutom kostar det mindre. Väljer man att bosätta sig i lägenhet har man dessutom närmare (för det mesta) till jobb, skola, dagis, matbutik med mera. Nackdelar finns tyvärr också med att inte bo i egnahemshus. Man får inte samma privatliv, inte en lika stor gård var man kan odla egna grönsaker och vart man kan ha sitt egna äppelträd (drömmen) och man kanske inte kan släppa ut barnen för att leka på gården. Men det där är ju så beroende på var man bor också!

Jag vet att min sambo drömmer om att bo i hus en vacker dag, och jag är helt säker på att vi kommer att göra det också. En vacker dag. Knappast om fem år, men kanske när vi hunnit bli rika? Att inte ha så bråttom med det känns riktigt skönt faktiskt. Jag hoppas också att min compact living dröm får gå i uppfyllelse någon gång. Tills vidare drömmer jag mig bort på pinterest och dreglar över alla vackra och genomtänkta lägenheter med multifunktionella lösningar.

Likes

Comments

Hejsan, här är det full rulle dagarna i ända. Jag gör nästan inget annat än studerar nuförtiden. Verkligen, det är helt sant. Visserligen ger det mig jättemycket och jag känner att jag är i en fas där jag faktiskt kan ta till mig allt jag blir lärd, och inte bara gör det för att få studiepoängen. Men att ta in en massa kunskap är också tungt, särskilt när det är det för det mesta är frågan om psykologi. Det blir indirekt att man jobbar väldigt mycket med sig själv samtidigt, vilket också blir tungt i längden. Samtidigt är det underbart att få öppna upp ögonen och få aha upplevelser så gott som dagligen.

Förra helgen blev ägnad åt en kurs i konstterapi där vi samtidigt som vi lärde oss konstterapi fick utvecklas själva en hel del. För mig var det ett stort steg. Jag fick pressa mig själv till att prata inför en så stor grupp till en början. Det var absolut ingen press på att man måste tala alls, men jag ville inte svika mig själv. Så jag talade. Vilket var ofta, och på något vis så lyckades jag glömma bort hjärtklappningen och nervositeten när det blev min tur efter ett tag. Jag blev van och varm i kläderna. Jag hoppade också runt och vi sjöng, kacklade som hönor och gjorde en massa annat som måste ha sett helt idiotiskt ut för förbipasserande. Som tur fanns där inga förbipasserande, men ändå. Jag var så otroligt förbannat stolt över mig själv att jag vågat tala inför tjugo nästan helt okända människor och öppet berätta om mina egna upplevelser, känslor och åsikter. Här framöver kommer jag att gå en kurs i drömarbete, vilket betyder att jag kommer att få lära mig ännu mer om mig själv. Det ser jag fram emot, massor. Kurser med tystnadsplikt är nog de bästa kurserna.

Jag måste bara erkänna för mig själv att detta läsår hittills varit det mest givande studieåret någonsin. Och jag är så glad att jag nu kan ägna mig helhjärtat åt skolan! Med enbart 15 jobbtimmar per vecka lämnar det en massa tid över åt studier. Och jag tackar och bockar, jag vill trots allt inte dra ut på min studietid för mycket utan bli klar inom utsatt tid.

Likes

Comments

Lökveckan till ära 

Bild lånad från Hetkis Facebook sida! Men ja, jag är fotografen och så vitt jag vet är det helt okej att dela bilder som inte är ens egna om man hänvisar till originalkällan? :) Bilden blev tagen för att det är lökvecka. Spännande va? Jag älskar lök, framför allt vitlök. Jag skulle kunna leva på vitlök enbart, aah. Synd att människor runt omkring mig misstycker. Visste ni förresten att lök är riktigt nyttigt? Här kommer lite hopskramlad fakta om lök:

En gul lök på 100 gram innehåller 9,3 % av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B6 och 12,8 % av RDI för vitamin C. En massa andra vitaminer och mineraler också, men dessa var högst. Vitlöken innehåller lite otippat en massa kalcium, fosfor och järn! Vitlök är känt för att vara antiinflammatoriskt, sänka blodtrycket och vara bakteriedödande. Vitlöken är även slemlösande, och lite otippat förebyggande mot magcancer. Rödlök har i en studie visat sig sänka det onda kolesterolvärdet med hela 20 % hos hamstrar under tiden som de fick äta en högkolesteroldiet med rödlök. Alla lökar innehåller svavelföreningar som allicin och allylpropylsulfid vilka bland annat bidrar till att stärka kroppen mot infektioner. Med andra ord är tillsatt lök i mat och sallad ett gott och lätt sätt att främja hälsan på!

Jag avslutar med ett tips mot lök andedräkt, persilja!

Likes

Comments