Header
View tracker

Tja, idag är det detta som gäller och shit vad intressant det är. Första kapitlet som jag skulle skriva om visade sig relatera till attraktionslagens antaganden. Ja och så fick jag även svar på vem Heisenberg är i själva verket (jag trodde pinsamt nog att det var ett Breaking Bad påhitt). Ja, så att sånt. Snart kommer min chef att ringa mig och då blir det att övergå till något helt annat än forskningsmetodik. Resten av veckan kommer att gå i jobbets tecken. Det blir ett möte på torsdag och en fotodag på fredag med temat lifestyle. Låter spännande eller hur?

När jag ändå började skriva om Breaking Bad, har ni sett uppföljaren Better Call Saul? SE DEN! Om möjligt bättre än Breaking Bad, eller tja. Inget slår väl det förutom SKAM. Men ändå, se better call saul för den serien är så otroligt bra! Jag och Fredrik är helt fast. Eller jag är väl mest fast, han gillar bara att kolla på serier så där överlag.

Likes

Comments

Innerst inne är och kommer jag alltid att förbli den lilla flickan med stora drömmar och enorma mål som hon tror stenhårt på att hon kommer att uppnå. Det är kärnan av mitt jag. Jag har alltid varit driven, glad, inspirerad och passionerad. Till och med som 7-åring, som 10-åring, som 15-åring. Min storebror sa alltid att jag aldrig fick förlora mina barndomsdrömmar, för att de var de som hade kvar barnasinnet och vågade drömma som kunde bli något som vuxna. Det kommer jag att vara honom evigt tacksam för livet ut. Något som jag däremot har blivit mer och mer än jag någonsin varit innan är andlig. DETTA inlägg berörde mig något enormt, jag blev gråtfärdig och fick rysningar. Det var så himla fint. Snälla, läs det och fortsätt sedan läsa härifrån. Jag har även börjat tro på att vi alla är mer än bara en fysisk kropp. Att många vill se på döden som ett avslut för livet förstår jag och kan jag acceptera, men jag ser på livet som mer än så. Jag tror på att vår existens är evig och att vi alltid har och alltid kommer att, existera. När jag verkligen ville ha barn desperat och inte kände att jag orkade vänta en sekund till kunde jag ibland när jag lyckades vända på mitt förhållningssätt till det positiva känna energin och kärleken från vårt framtida barn. Jag kunde känna det, det var så påtagligt att det inte går att ta miste på. Det var så skönt att veta att hen väntar på oss och vill att just vi ska få bli hens föräldrar när tiden är rätt. Dessvärre kände jag ett för stort motstånd och kämpade emot att få bli mamma. Jag blev desperat, och när man är desperat går saker och ting sällan ens väg. Nu har jag däremot släppt motståndet, accepterat och blivit ett med att det får ta tid. Många år! Och jag vet att det sker när det sker, det är inget jag tänker på längre. Det viktigaste för mig är att vara lycklig, och det var jag inte förut när jag var desperat. Jag var djupt olycklig. Jag var inte bara desperat över att få barn, jag var desperat gällande allt i mitt liv. Inte konstigt att inget gick vägen!? Jag ville bara bli klar med skolan och glömde helt bort att njuta av allt jag fick lära mig, ville bara flytta och såg inget annat än skavanker och fel med vårt hem. Attraktionslagen säger att man ska önska sig något och sedan leva som att man har det redan, och inte fokusera på avsaknaden av det man vill ha. Det är först nu när mitt fokus ligger på allt jag har (inklusive allt jag vill ha) och inte på allt jag inte har som jag kan känna mig genuint lycklig. Jag har önskat och bett om saker, sedan lämnat dem bakom mig och vips så har de kommit till mig! Det här är helt fantastiskt, och jag lovar er att ni inte har något att förlora på att tänka så här. Saker som jag kommer att önska mig/oss är bland annat en ny och härlig lägenhet, men jag har känt på mig att vi inte varit redo för det ännu och därför väntar jag ett tag innan jag önskar mig det. Men nu börjar jag känna på mig att det börjar bli dags. :)

Jag kan känna min farmor och vet att hon är med mig. Hon var väldigt andlig, trodde på Gud och på änglar. Hon var alltid så kärleksfull, och det är hennes energi som jag tagit till mig och för vidare idag. Jag bara vet att det är hennes positiva energi som präglar mitt liv. Hos henne var man alltid välkommen, och hon gav alltid mer än man förtjänade. Att jag fick umgås med henne så mycket som liten är jag väldigt tacksam för. Hon trodde på skyddsänglar och just därför tror jag på att hon ser över mig och påminner mig om att älska, ge kärlek och vara tacksam. Ibland när jag hör ljud i lägenheten tänker jag automatiskt, det är farmor. Det är inget jag någonsin reflekterat över, jag bara tänker det för en millisekund och sedan glömmer jag bort det lika snabbt. 

Allt som sker, sker av en orsak. Inget som sker är en slump. Använd det till din fördel och ta vara på de möjligheter som du får. Livet och universum vill att du ska vara lycklig, positiv och framgångsrik. Ditt enda motstånd är dina egna tankar. Orsaken till att jag så starkt tror på att allt sitter i våra huvuden är inte bara på grund av attraktionslagen. Att jag läst utvecklingspsykologi i fyra år spelar även en stor roll. Jag har fått en enorm respekt för våra psyken, för psykisk ohälsa och för psykisk hälsa. Det gör att jag blivit medveten om att det finns många sanningar, och inte en enda rätt teori eller en enda rätt syn att se på saker. Det här är bara ett av mina sätt att se på livet, och ni behöver inte hålla med alls. Det ena utesluter inte det andra. Jag tror på vetenskap och kärlek, så där kortfattat. 

Likes

Comments

Tjenare, här ligger jag nu på min soffa. Totalt slut, men lycklig. Det har varit en bra dag, jag och min fantastiska nya kollega Tina har varit ut och berättat om Seger Marketing till olika företag i Vasa och det gick bra. Jag sa inte så mycket men tänker att en bild säger mer än ord, och tids nog lär jag mig att sälja min kunskap och mina färdigheter. Hon var däremot jätteduktig, jag beundrar människor som fått förmågan att tala. Efter jobbet for jag till Sweet Vasa för dagens tredje kafe besök. Men det var så värt det, för där fick jag tala med Ida. 👌🏻 och dricka GOTT kaffe och äta ett chokladkex som smakade gudomligt. Dom kan nog baka där. Ett trevligt och lugnt avslut på denna Torsdag alltså. Imorgon blir det jobb igen, tror jag? Och sedan skola! Jag ska gå en kurs i konstterapi. Jaja, så att sånt.

Just nu vill jag bara se någon löjlig hjärndöd serie. Typ som geordie shore.

Ha det gott.

Förresten, plancherna ovan köpte jag idag på Gros och dom är så fina!! 💕

  • 443 lukijat

Likes

Comments

Tjena! Idag har varit en effektiv och händelserik dag, en sån dag då saker och ting faller på plats och reder upp sig. Nu talar jag först och främst om min magisteravhandling som äntligen gått in på rätt spår. Jag ska behandla temat sociala medier och har fått mig en entusiastisk och bra handledare som verkligen kan ämnet och förstår vad jag vill. Hur bra! Det är inte alltid så lätt att hitta någon som är intresserad och insatt i just det som man själv vill skriva om, så här hade jag verkligen tur.

Imorgon blir det försäljning hela dagen och jobb med Seger Marketing. Spännande. Lite nervöst, men jag ser fram emot det. För att maxa prestationsförmågan tänker jag köra igång dagen med en mysfrukost och favvo podden.

 Kramar, Elin 

Likes

Comments

Vad har hänt med min blogg inspiration? Dog den? Om jag ska vara riktigt ärlig kom jag aldrig riktigt tillbaka till livet på internet efter jullovet. Allt blev liksom mer fokuserat på det verkliga livet, inte ens Facebook lockar som innan. Jag vet inte vad det är. Däremot så vill jag skriva, jag vet bara inte varför jag inte gör det. Och jag som trodde att jag inte skulle bli en av de där bloggarna som alltid ber om ursäkt för att det var så länge sedan dom uppdaterade sist, och här står jag nu. Jag tror bestämt att jag fick mig en ordentlig stänk av prestationsångest. Eller så är det detta lugna tempo som jag inte riktigt kan anpassa mig till. Jag behöver inte stressa och ha bråttom dygnet runt utan nu kan jag jobba med skoluppgifter dagstid och göra annat på kvällen. Det här förvirrar mig. Visst har jag fortfarande lika mycket som ska göras och lika mycket som ska fixas med t.ex. skolan, men jag har inte ett heltidsjobb vid sidan av längre som äter upp all min fritid. Jag är van att vara tvungen att utnyttja varje timme effektivt av mitt dygn för att få det viktigaste gjort och nu när jag har fler timmar till mitt förfogande stelnar jag till och gör bara det som måste göras. Min hjärna måste programmeras om helt klart.

Bra mår jag dock! Jag har kommit igång med träningen igen och börjat gå långa promenader dagligen. Igår kväll var vi och skrinna på uteis och det var härligt. Kanske inte lika härligt som när jag var 12 år gammal och ville bli konståkare med OS guld, men hälften så härligt räcker för mig. Rätt bra träning är det också, man aktiverar helt andra muskler när man skrinnar än när man springer. Jag har också fått mig en riktig chock över hur dålig kost jag har. Jag skulle nämligen föra kostdagbok och räkna ut näringsvärden för två dygns kost till en kurs och insåg samtidigt att jag måste sluta äta som på jullovet. Man ska inte föra in dåliga vanor, för de är svåra att få bort. Särskilt om de handlar om choklad och annat gott. Att jag inte rymdes in i min partytopp till helgen heller kanske är ett tecken på att jag bör bryta dessa ovanor? Hmm..

Förresten, checka in DETTA ! Om ni klickar på Om Oss så kommer ni att se en bild på lilla jag. Hehe, *stolt*. Valokuvaaja och allt. ;)

Kramar, Elin 

Likes

Comments

Kommer ni ihåg att jag hade jättejobbig nervvärk här i höstas? Idag ringde neurologen angående resultaten av magnetkameraundersökningen jag var på för en månad sen. Det visade sig vara ethmoiditis, en infektion i etmoidit bihålorna om jag förstått helt rätt. Inget värre än så, vilket var skönt! Och allt annat såg fint ut. Vilken lättnad att få svar på att det INTE är varken atypisk nervvärk eller trigeminusneuralgi. Som allmänläkaren sa till en början. Dom diagnosticerar alldeles för lätt, tänk vad mycket ångest dom hade sparat mig om dom inte hade gett en felaktig diagnos. Lite konstigt ändå att ha en infektion i bihålorna utan typiska symtom som täppt näsa eller snuva, men vad jag förstått är det helt möjligt också.

Hur som helst är jag otroligt lättad. Nu vet jag vad det beror på och att hjälp kan fås. 🤗 Jag tycks ju ha en tendens att få etmoiditis. Vanlig bihåleinflammation i bihålorna under ögonen/brevid näsan har jag däremot andrig haft.

  • 562 lukijat

Likes

Comments

Igår städades julen ut hemma hos oss. Jag hade det lite svårt med att få till en estetiskt tilltalande helhet i vårat vardagsrum, men jag tror att jag lämnar det som det är nu tillsvidare. Det som egentligen behövs för att få till det är nya planscher och någon ny grönväxt. Ja och så en sån där korg som rymmer extra kuddar och filtar. Min sambo avskyr att ha soffan full med kuddar, haha! Förresten, ser ni den härliga guld och lilafärgade ljusstaken ovan? Visst är den snygg? Jag älskar den. Och vi kan ju låtsas att ingen ser att jag avspeglas på ytan.

Helst av allt vill jag flytta. Men nåja, vi ska se hur det blir om jag tar tag i lägenhets sökandet igen denna vinter eller om vi bara stannar kvar här tills vi har våra studier klara. Om vi hade haft en ekonomi som tillåter en tvåhundra euro högre hyra än den vi har nu så hade det inte varit så svårt att hitta drömlyan. Men vi ska se, jag börjar överväga en mindre men nyare lägenhet till samma pris som vår rymliga tvåa vi bor i nu. Så länge som det finns vinds förvaring borde det inte vara några problem. Men tipsa oss gärna om ni känner till någon härlig och charmig tvåa i Vasa som blir ledig inom de närmsta månaderna. Kakelugn vore helt klart ett stort plus i kanten.

Vår är det inte riktigt ännu på ett bra tag, men jag väljer att kalla detta vårstädning istället för att städa ut julen, det känns lite mer fräscht med vår än med jul. Har ni städat ut julen? köpt tulpaner ännu? Vissa irriterar sig fruktansvärt mycket på oss som går händelserna i förväg, men jag kan tycka att det är bra med förändring. Vi går mot ljusare tider nu och tar oss an ett helt nytt år. Vad är då bättre än förändring? Det kanske är just det som behövs för att man ska orka fram tills sommaren!

Vänligen, Elin

Likes

Comments

Jag har sån bra känsla över allt nu. Ni vet inte hur underbart det känns att ha tid, liksom all tid i världen och veta att helgen som kommer är ledig. Jag är kär i livet som aldrig förut. Jag vet att allt är möjligt. Jag gillar mig själv mer än någonsin och tycker att jag är rätt hipp. För sex månader sedan hade jag aldrig trott att jag någonsin skulle kunna få drömjobbet - nya vänner - en cool stil - blont kort hår - en macbook - lediga helger - en härlig vardag som inte ger mig ångest - en svart drömbil och så mycket mer inom loppet av ett halvt år. Jag har attraherat så mycket lycka och kärlek in i mitt liv och jag är oerhört tacksam över det. Visst är de stora sakerna som jag lyckats få in i mitt liv de som gör den stora skillnaden. Men man ska inte glömma de små guldglimtarna i vardagen heller. Som när jag kör bil och tänker att jag skulle bli så glad av att få höra Bruno Mars 24K Magic på radion (min favoritlåt) och den kommer som nästa låt. Eller när jag kollar mobilen och ser ett gulligt meddelande av någon kär vän när jag precis innan tänkt på denne. Såna saker som gör vardagen så mycket bättre. Ja, eller som den gången när jag hade världens tur på min shoppingrunda och tänkte att just idag kanske jag hittar mina drömbyxor (som jag då hade letat efter i ca 2 månader utan resultat) och plötsligt springer över dem!! De satt som smäck. Samma dag fyndade jag även bomberjackan på bilden ovan för en struntsumma. 

Orsaken till att detta verkligen fungerar för mig är för att jag är så oerhört tacksam över allt jag fått och allt jag har sedan tidigare. Mer tacksam än tidigare. Varje dag tänker jag på hur glad jag är över att köra en bil med bekvämligheter, på hur lyckligt lottad jag är som får bo just här i denna del av centrum, på känslan av min iPhone i handen (haha, det må låta materialistiskt. Men man ska verkligen uppskatta de prylar man har!). Varje dag anstränger jag mig för att uppleva tacksamhet och det får de små skavsåren i livet att försvinna. Har man en underbar pojkvän som får en att skratta är det väl inte hela världen om man inte hittar någon intressant film på netflix. Jag värnar om mina vänner och min familj på ett annat sätt, jag tänker ofta på hur mycket alla i min närhet betyder för mig och ger mer komplimanger. Att bry sig om sig själv och alltid prioritera sin egna vilja och lycka behöver inte betyda att mindre tid och energi räcker åt alla andra som man bryr sig om. För mig är det precis tvärtom. När jag själv mår bra har jag så mycket mer energi till att värna om andra människor! <3

Attraktionslagen får mig även att älska mig själv för den jag är. Jag har börjat visionera mig själv i diverse olika sociala sammanhang där jag är avslappnad, skrattar och har kul med andra personer. Dessa visioner hjälper mig att våga vara den jag är, samtidigt som visionerna hjälper mig att bli den jag vill bli. Om ni hänger med? Och det fungerar! Igår var jag på en kompis dejt med en skitcool tjej som ville bli min vän. Hur häftigt? Hon är en sån där som man egentligen bara kan drömma om att få ta en kaffe med. Och så händer det mig?

Jag avslutar detta inlägg med några tips till er andra som gärna vill bli lite gladare och som vill värna om vardagsglädjen. 1. Hitta en låt som får dig att vilja hoppa runt och som ger dig en riktigt härlig känsla! Lyssna på din låt, eller se ditt klipp så ofta som möjligt! Jag blir glad utav 24K Magic och därför är det min låt för tillfället. Den ger mig en massa energi och påminner mig om vart jag vill i livet. 2. Lyssna på peppiga feel good poddar, spellistor eller varför inte morgonradio under tiden du äter din frukost eller ställer dig inför dagen. Jag föredrar poddar. 3. Visionera dig själv in i drömlika situationer varje dag. Visionerna kommer att hjälpa dig attrahera det du vill ha! 

Vänligen, Elin. Lycka till! 

Likes

Comments

Jag är fullkomligt kär i denna macbook 💕

Igår mötte jag upp Erika och Marie för en ÅA lunch, och jag fick se Marie för första gången sen i somras! Hon har varit på utbytesstudier, hur coolt? Idag blir det en kaffe i stan och kanske en sväng via seven roses (dom har -50% på allt!!). Till helgen blir det vinkväll med Rosanna. Denna vecka i vasa har börjat bra och kommer att fortlöpa minst lika bra. Mitt horoskop förutspådde en social vecka. Mitt i prick.

Ha det gott! Nu ska jag lyssna på några poddar medan jag fixar mig. *Ryser av välbehag* Jag hade då inte fel om hur mitt nya liv skulle bli.

  • 686 lukijat

Likes

Comments

Jag började det nya året med två inskolningsdagar på seger marketings kontor i småbönders. Två intensiva men jätteroliga och lärorika dagar. Det här med marknadsföring kanske ändå är just min grej. Superintressant, verkligen. Med andra ord kunde inte 2017 ha börjat bättre! Ikväll drar vi tillbaka till Vasa. Jag fasar inför att träffa på min hyacint, blomman som kanske har hunnit ruttna bort redan? Och alla andra blommor. (Som tur kom jag ihåg att föra ut roskisen..) Men det ska bli superskönt att komma hem. Jag har inte varit i vår lägenhet på två veckor och en dag. Jag behövde verkligen jullovet. Jag brydde mig knappt om att kolla in sociala medier och ännu mindre läsa bloggar, det enda jag gjorde på internet var att stalka skam karaktärerna haha. Men nu börjar jag liksom känna på mig att jag har vilat klart. Under jullovet jobbade jag också en hel del med att fotografera åt kunder och därför jobbade jag förstås en del via datorn också med att fixa bilder, vilket kan ha gjort att jag upplevde att jag fick min del av skärmtid. Skönt var det i varje fall att själv få släppa pressen ett tag. Mycket har hänt och jag har bland annat gått och blivit ägare till en Macbook Pro. Det har jag dock inte hunnit smälta ännu men det tar sig.

Nyårslöften för detta sprillans nya år då? Jajamen. Men de har jag tjatat om redan i några månaders tid så de är inte särskilt nya, men för första gången i mitt liv vet jag att jag kommer att hålla dem. Mitt 2017 ska bli en början på något nytt. Det är mitt liv som börjar och jag lever på riktigt nu. Jag känner känslor, jag gör saker som jag vill göra, jag tar för mig, jag säger nej, jag säger JA till sånt jag inte vågat säga ja till tidigare och det här tänker jag fortsätta med detta år. Jag klär mig i kläder som jag gillar och det tänker jag också fortsätta med. Jag mår så otroligt bra nu känner jag. I början av jullovet var jag ännu lite uppstressad, men det släppte helt under mellandagarna. Det tog några dagar att landa och släppa ångesten med det förra jobbet, det var trots allt en stor omställning. Men när jag hade landat i den stora livsomställningen var det som att det gick upp för mig hur mycket jag missat innan. Jag hade inte levt på riktigt på flera år och insåg det plötsligt. Jag inser nu vad det innebär att vara ledig om helgerna, att det innebär att jag kommer att få koppla av i två dagar. Är jag värd det här? Tänkte jag för en millisekund, och sedan avfärdade jag den tanken. För jag skulle ha varit värd detta oavsett, alla är värda att ha ett liv som de njuter av att få leva. Det är inget man måste lida för att slutligen få ta del av. Jag vet att det finns en föreställning om att det är syndigt att skryta om hur bra man har det men den föreställningen tycker jag att vi alla tar och glömmer nu. Eller hur?

Kramar, Elin

Likes

Comments