I tisdags var jag ledig och solen sken. Ville inte att det skulle gå till spillo så jag gick ut på en två timmar lång promenad. Lyssnade på Spårs senaste säsong om Förlösamordet medan jag gick ner till havet, längs med gångstråket runt Kitsilano beach, till Granville Island och tillbaka till Broadway igen. Fan vilken vacker stad det är jag bor i alltså.


Mitt Spotify 2017 wrapped. Som vanligt har jag lyssnat mest på house. Men mina top artists skvallrar om att jag lyssnar på en del annat också. För fyra år sedan lyssnade jag ju i princip bara på house, men har utvecklat min musiksmak med åren. My long time favourite band Imagine Dragons håller sig fortfarande på toppen, tillsammans med Bring me the horizon som jag började lyssna på för två år sedan och nu har jag deras logo tatuerad på min kropp.

Tove Lo lyssnar jag alltid på i perioder, men när jag väl lyssnar på henne så är det ca bara henne så jag gissar det är därför hon tagit sig till topp fem. Markus Krunegård är min go-to när jag vill lyssna på någonting stämningsfullt men up-beat. Minusgrader rensar luften känns aldrig fel.

Vicetone är jag dock förvånad över att de är en av mina top artists. Har liksom bara fyra låtar med dem i min spellista. Känns som att det blivit något fel?


Förra lördagen var jag bakis och eländig så bestämde mig för att ta ett bad. Jag och Felicia hade gått lös på Lush dagen innan. Eftersom hon jobbar där får hon 50 % på allt, så jag köpte några badbomber. Nästa har jag redan planerat att jag ska använda på juldagen. Kommer ju inte direkt fira jul det här året så jag kände att hemmaspa är rätt grej att sysselsätta sig med då.


Två anteckningar som jag har i min mobil.

1) Fram till julafton samlar vi på Choices in pengar till ett neighbourhood house genom att sälja "stjärnor". De kassabiträden som säljer 150 st stjärnor får ett $25 gift card och den som säljer flest stjärnor av alla får dessutom ett $125 gift card. Ett incitament för att vi ska sälja mer. Tävlingsmänniska som jag är, är jag inställd på att sälja flest och för att ha nån känsla av kontroll över det hela skriver jag ner dag för dag hur många stjärnor jag sålt. Det ser ljust ut!

2) En checklista på de tv-serier jag har sett/ska se. Gillar att ha koll och struktur på mitt tv-serietittande så denna anteckning är faktiskt en av de viktigare i min mobil. Just nu är jag inne på säsong 12 av Supernatural samt mitt uppe i säsong 2 av Riverdale.


Mina nya piercingar. Så fina. Lite orolig att det kanske uppstår något problem med dem när handbollssäsongen börjar om igen efter jul, men borde vara ok.


1) Igår hade Star Wars VIII The last Jedi premiär i Kanada och då jag inte hade några andra planer gick jag och såg den. Ett mycket bra beslut! En sak som jag har lärt mig här borta är att göra saker ensam. Hemma i Piteå skulle jag aldrig gå ut och äta ensam eller gå på bio helt själv. Här är det inga konstigheter.

2) Min nya Rick & Morty-tröja. Älskar den!!! Köpte den i en extra stor storlek och använder som pyjamas. Hittade den i ca världens coolaste affär; Golden Age Collectables, som säljer comic books och allt som hör därtill. Bland annat ett Rick & Morty Monopoly som jag definitivt kommer köpa med mig hem till Sverige igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En lista på några vardagliga saker jag saknar.

Pärlan‹3 Den ser inte ut mycket för världen men den den har mitt hjärta.

›› Min bil. Gud i himlen, vad jag saknar min bil. Det gör mig faktiskt lite ledsen att jag aldrig kommer köra min fina Volvo 850 igen. På riktigt alltså. Saknar i allmänhet friheten en bil medför, men i synnerhet känslan att köra just min bil, min finaste 850. Blir genuint emotional när jag tänker på det. Utöver vänner, familj och mina hundar är min bil det jag saknar mest.

›› Svenska mejeriprodukter. Saknar framförallt norrmejeriers mjölk, bregott och drickyoghurt. Mjölken här smakar fel. Så svårt att sätta fingret på vad det är, men det smakar inte som det ska bara. Smör existerar inte ens. Det är bara margarin så långt ögat kan nå. Usch! Vad gäller yoghurt, fil, crème fraîche och allt i den genren är utbudet så himla, himla litet. Och mitt bästa mellanmål, drickyoghurt, går förstås inte att hitta.


Saknar däremot inte priset på alkohol i Sverige. Här är ca allt halva priset!

›› Systembolaget. Det är ändå nice att det finns liqour stores i princip runt varje hörn här som har öppet länge dessutom, men systemet har en del fördelar som inte finns här. Saknar sys prislappar på vinhyllorna som också inkluderade diagram på hur sött, fruktigt, fylligt, strävt vinet är. Det gjorde det alltid lite lättare att välja något gott i den djungeln som vin är. Sen går det inte heller argumentera emot att utbudet på systemet är bättre.

›› Svenskt kranvatten. Om kranvattnet här är riktigt, riktigt kallt så smakar det helt okej. Nästan så som det ska. Är det inte iskallt så smakar det klor och är ganska äckligt. Inte för att det är så mycket smak till vatten varken åt det bättre eller sämre hållet, men det är skillnad på kranvatten och kranvatten. Och det svenska är ca hundra gånger bättre.

Likes

Comments

Jag blir ofta stressad för att det känns som att dygnets timmar inte räcker till. Dagarna går över för fort. Jag hinner inte njuta av tiden, av nuet. Gissar att många känner så. Att tiden går alldeles för fort. Det är ju redan december, julafton nästa vecka till och med. Nyss var det ju sommar.

Men för mig blir det ett reellt problem när jag genuint känner stress i min kropp över det minsta. Framförallt på vardagskvällar när kl är sju och jag måste sova kl tio och därför bara har tre timmar kvar att göra whatever. Kanske en effekt av att jag har flyttat till en annan stad, ett annat land, en annan kontinent och har en krypande känsla av att jag inte tar vara på det.

Det är väldigt mycket vardag just nu. Jag lever ca exakt samma liv som i Piteå fast med annorlunda omgivning. Samtidigt som jag inte alls gör det. Jag träffar nya människor, hittar på nya saker, upplever sådant som jag annars inte skulle. Sen måste jag påminna mig själv om vad jag egentligen ville när jag valde att flytta.

Jag ville inte åka på en typisk backpacker-resa på fem månader och bränna alla sparpengar för att resan mest bestod av fest, turistande, flytta runt. Jag ville flytta någonstans och faktiskt bo där, kalla det mitt hem. Och det kräver ju förstås att man har en vardag där. Så när allt kommer omkring känns det okej att det är mycket vardag och lite "upptäcka Vancouver" just nu.

Allt har ju verkligen fallit på plats så himla bra. När jag tänker på det slår det mig hur glad jag är att jag gjorde den här flytten, att jag känner mig så harmonisk här, att Vancouver faktiskt börjar kännas som mitt hem. Idag har det gått exakt tre månader sen jag lämnade Piteå och jag har inte ångrat det en enda sekund.

Likes

Comments

Den här dagen började jag med att gråta i panik. Känns fruktansvärt löjligt såhär i efterhand eftersom anledningen till att jag grät var min iPhone. Men det är väl bara att inse det, det är min käraste ägodel.

Skulle föra över bilder till datorn och i samma veva råkade jag säkerhetskopiera min svenska iPhone till min kanadensiska. Det blev kaos då vissa appar försvann, andra kom till, data sparat på min kanadensiska iPhone försvann och ersattes med det som fanns på den svenska och jag blev inloggad på fel Apple ID och så vidare. Fick paniken och visste inte alls hur jag skulle lösa det så fick helt enkelt fabriksåterställa den.

Inte den bästa dagen för mig och tekniken helt enkelt.


Lite gladare nyheter är att pappa kommer hit i slutet av februari!!! Åh, vad jag längtar. Kommer ju vara första gången vi ses på 5,5 månader. Kommer få rå om honom i en hel vecka dessutom!!! Självklart ska vi se en NHL-match då han är här. Canucks vs Rangers blir det. På den högra bilden har jag ringat in våra sittplatser. Ganska bra platser och de kostade därefter. Fast det är helt klart värt det när pappsen kommer hit. Kan det bli februari nu?


Idag bokade jag dessutom tid till mig och Felicia för att pierca oss. Har velat ha fler hål i öronen hur länge som helst och nu äntligen blir det av. Känns så kul att jag har träffat Felicia! Vi klickade verkligen direkt och har hängt ett par gånger de senaste veckorna. Ovan är en bild från då vi+Sarah förade hemma hos mig innan vi gick ut och dansade.


Tre bilder från senaste tiden. 1) Varvar mitt tv-serietittande med att se på film. Senast såg jag Inglourious Basterds och häromdagen hade jag faktiskt lite julkänsla så tittade på How the Grinch stole Christmas. Mysigt värre! 2) Mina nya skor från Forever21 som snabbt har blivit favoriter. Tycker blommorna är så himla fina. 3) Jobbar på att laga mat hemma oftare än vad jag gör i dagsläget. Äter ju ute eller köper färdig mat väldigt ofta och på jobbet köper jag alltid lunch på plats. Har som mål att laga mat hemma en gång i veckan i alla fall. Förra veckan blev det köttfärsås!


Likes

Comments

När jag skriver detta stycke är det lördag, jag är sedan en vecka tillbak inne på min tredje månad in the great white north. Det mesta här är faktiskt ganska likt Sverige, med några undantag förstås. Nedan har jag skrivit om en del skillnader som jag lagt märke till de senaste veckorna och vad jag tycker om dem. Sweden vs Canada.


Min uniform på jobbet. Tack och lov för att en fleece ingick i arbetskläderna. Det är kallt jamen nanting i butiken! // Det är väldigt vanligt att ta med sig egna påsar när man handlar här (förståeligt). Ville inte vara sämre så jag köpte denna jättesöta shoppingbag som vi precis fått in i butiken!

03.11.17
Nu är första veckan på Choices gjord. Det har varit en bra vecka! Alla på jobbet är trevliga och hjälpsamma och av första intrycket att döma trivs jag bra med arbetet. Att sitta i kassan har ju alltid varit det jag tyckt om mest när jag har haft ett jobb som inkluderar det.

Men, med det sagt så finns det en hel del saker med jobbet som jag tycker Sverige gör väldigt mycket bättre. Om Kanada bara visste hur mycket mer effektivt det kunde bli om de tog efter Sveriges system. Let me tell you.

1. Jobbar man i kassan på en mataffär här, så är det i kassan man jobbar hela dagen. Dvs för mig som är en heltidsarbetare, 8h om dagen fem dagar i veckan. Alla som jobbat med kundservice av något slag vet ju hur jobbiga kunder kan vara. Därför föredrar jag Sveriges system, att varva att sitta i kassan med att jobba på en annan avdelning i butiken.

2. Här packar personen som står i kassan varorna åt kunden. Alltså, hur förlegat är inte det? Det är osmidigt och det tar lång tid. Och det kräver mer än dubbelt så många som jobbar i "Front End" jämfört med en butik i samma storlek i Sverige.

3. Påsarna. Har nog aldrig insett hur bra Ica/Coop-kassarna är förrän nu då jag sett vad som finns att erbjuda här. Påsarna här är så små och har så tunn plast att en kund som hade behövt 1-2 påsar hemma i Sverige behöver ca 5-6 st här.

Och så är det en massa andra smågrejer, som deras pantsystem och arbetsytan vid kassan osv, som verkligen skulle kunna förbättras men det orkar jag inte gå in i detalj på just nu.


Hade ingen bättre bild så bjuder på en bild på mig och Agnes från Summerburst, med regnponcho, utsmetad mascara och hela galoppen, som får symbolisera regnet som är så vanligt här i Vancouver.

04.11.17
Första snön i Vancouver har fallit. Ett typiskt första snöfall. Små lätta flingor som dalar ner sakta, sakta och smälter vid första kontakten med marken. Trots det såg jag en plogbil. Snö är inte Vancity's forte om man säger så. Här brukar det mest regna under vintern. Vancouver är ju känt för att det brukar regna väldigt mycket, men jag hoppas det håller sig på en låg nivå. Hur som helst ser jag fram emot en vinter utan snö och -30 grader i alla fall. Och än så länge håller sig hösten kvar.


Några hus längs vägen som jag tyckte var värd en bild.

08.11.17
Idag gick jag en annan väg hem från jobbet än den jag brukar. Och det slår mig ännu en gång hur fint det är här i Vancouver. Och husen! Jag är så blown away av husen! De får svenssonvillan och det typiska svenska villaområdet att se ytterst tråkigt ut. Här är husen ofta väldigt stora, inte sällan är det tre våningar. I ett enda kvarter hittar man alltid olika material, former och stil på husen och en del är nästan sagolika. I love it! Ovan är liksom bilder från ett helt vanligt villaområde. Ni skulle se lyxvillorna som finns här. God damn they're amazing.


12.11.17
I helgen var det Vancouver Handball Cup. Har haft så himla, himla roligt. Verkligen bästa helgen på länge. Handboll är ju inte så populärt i Nordamerika, därför hade vi bara två damlag som var med (herrarna hade fem lag som deltog). Seriespel existerar inte ens för den delen. Det gjorde dock inte så mycket att det bara var två damlag. Den där känslan av handbollscup fanns där ändå, och matcherna kändes lika viktiga trots att vi mötte samma lag hela tiden.

Har verkligen saknat att spela match på riktigt. På träningarna blir det ju aldrig riktigt detsamma. Det är inte samma allvar. Sååå kul att vara igång igen i alla fall! Det anordnas ännu fler cuper runtom i Nordamerika under året jag är här så jag hoppas jag får chansen att delta i någon fler. Men som sagt, handboll är inte så stort här, vilket innebär att vi inte har ett jättestadigt lag. Så vi får väl se hur det blir med det.

Likes

Comments

Idag har jag bott i Vancouver i 6 veckor. Och jag trivs så bra. Saknar förstås alla där hemma, allra mest Siri. Här är i alla fall det jag gjort sen jag kom hit. Ursäkta för alla snapchat-bilder.


Den 12 september skjutsade pappa mig till Kallax. Efter ca 24h var jag framme på mitt hostel där jag bodde de första 2,5 veckorna. Dagen därpå hade jag introduktion på INTERNeX. Det är ett företag som hjälper en att få jobb eller praktik och som finns som stöd under ens tid i Kanada, samt anordnar aktiviteter för de som deltar i något av deras program.


INTERNeX hade ordnat en intervju åt mig på Blenz Coffee i Horseshoe Bay. Vilket jag har insett är basically den enda arbetsplatsen de samarbetar med då verkligen alla som deltar i jobb-programmet får jobb där. Men det är faktiskt en bra arbetsplats - och jag ville inte behöva komma till ett nytt land, söka jobb på helt egen hand och riskera att gå arbetslös för länge - så jag är glad att jag valde att få den hjälpen av INTERNeX.

Nu har jag dock sagt upp mig från Blenz. Jobbar bara kväll där, dvs 14-22, plus att det tar mig över en timme att ta mig dit och sedan över en timme hem igen. Vilket inte är särskilt optimalt. Därför ansökte jag om ett nytt jobb på Choices, en mataffär, och jag fick det. Känns framförallt bra då jag kommer ha gångavstånd till jobbet och enbart jobba dagtid. Kommer att sitta i kassan på heltid så gissar att det kan kännas gode påfrestande emellanåt men helt OK ändå. Imorgon gör jag min sista dag på Blenz och på fredag börjar jag på Choices.


Fick några lediga dagar innan jag började jobba Blenz i alla fall. En av de spenderade jag på valsafari tillsammans med en tjej jag delade rum med på vandrarhemmet. Vi fick ta på oss gula overaller och sen gav vi oss ut på vattnet. Såg ett flertal späckhuggare, till och med en som hoppade upp över vattenytan så att man kunde se hela den och inte bara ryggfenan. Tog extremt dåliga bilder och hade önskat att vi fick se knölvalar också, men allt som allt en grym upplevelse.


Två andra turistiga saker jag hunnit med är att besöka Vancouver Aquarium och Granville Island. Vad det förstnämnda är säger väl sig självt. Det sistnämnda är en stor matmarknad med lite annat smått och gott också. Ungefär samma stuk som Noliamässan, fast året runt.


Har inte festat särskilt mycket sen jag kom hit. En gång bara. Var på pub crawl med INTERNeX-människor. Det var ganska roligt, blev gode dragen och tack vare att en sex-shop på samma gata som mitt vandrarhem hade öppet dygnet runt så köpte jag en dildo på fyllan. Det hade jag såklart hunnit glömma bort när jag vaknade på morgonen och det resulterade i att jag ömsom dog av skratt ömsom upprepade "I´m sorry, I´m sorry" till mina roomies (pga klockan var åtta på morgonen, jag var fortfarande lite full och uppenbarligen störde dem), när jag hittade påsen och såg vad som låg där i.


Såhär har det sett ut när jag haft några videosamtal med vänner och familj. Försöker ändå att prata med de där hemma någorlunda regelbundet. Tidsskillnaden gör det lite svårt ibland förstås, men brukar i alla fall vilja hinna med minst ett samtal i veckan.


Besökte Ikea med Dawid, som jag lärt känna via jobbet, en lördag för någon vecka sedan då vi båda var lediga. Åt självklart Swedish meatballs samt köpte marabou, punschrullar och köttbullar i "Sverige-butiken". Gissar att jag kommer åka dit och handla någon fler gång. I och med inköpet av köttbullar kunde jag laga min första måltid hemma i lägenheten. Kändes som att det var på tiden. Och så fick jag besök av en jättegullig hund utanför mitt rum.


På tal om lägenhet och mitt rum så har jag ju hittat ett permanent boende här. Letade framförallt på craigslist och jag vet inte hur många jag hörde av mig till om att få komma på en visning. En del fick jag inte svar av överhuvudtaget, andra fick jag svar av men rummen blev upptagna innan jag hann titta på dem. Men till sist så fick jag komma på en visning för en lägenhet där ett av sovrummen hyrdes ut, allt klickade och jag fick det. Så nu bor jag i Kitsilano, ett jättefint område med allt man behöver inom gångavstånd och med närhet till downtown. Lägenheten är verkligen jättefin, ny och modern. Jag delar den med två andra personer och alla har sitt eget sovrum, vilket är väldigt skönt. Resten av lägenheten är allas att dela på. Finns också en stor altan och ett gym i byggnaden. Har inga bilder på mitt rum i dagsläget tyvärr.


Jag har börjat spela handboll igen. Har saknat handbollen ett ganska bra tag faktiskt och tänkte att det framförallt skulle vara kul att börja om men också ett bra sätt att lära känna människor här. Har varit på två träningar hittills och det känns asbra. Närmare mitten på november är det dessutom en cup i Richmond som vi ska spela i så det ser jag verkligen fram emot.


Helt ärligt har jag inte gjort så himla mycket den här första månaden. Eller, det är ju ändå en hel del inser jag nu när jag skriver det inlägg. Fast det känns inte riktigt så för mestadels har jag bara jobbat. Jobbar/jobbade heltid på Blenz, och på grund av arbetstiderna gör jag inte direkt någonting annat utöver att jobba de dagar jag är schemalagd, vilket har varit fem dagar i veckan. Men det som jag försökt att göra oavsett jobb, eller annat hittepå, är att testa nya matställen och hitta de som jag verkligen gillar. Ett ställe som har blivit en ny favorit är Mr Red Café, en vietnamesisk restaurang i närheten av där jag bor. Brukar gå dit då jag är ledig. Deras mangosallad, som är på bilden i mitten, är to die for. Även deras vårrullar med avocado i och jordnötssås på sidan om.

Likes

Comments

Idag har jag varit in till Adeccos kontor och skrivit på mitt uppsägningsavtal. Köpt en försäkring som gäller för året jag är borta. Och skickat efter papper för att avsluta mitt medlemskap i if metall. Checklistan blir allt kortare och kortare. På onsdag ska jag dessutom ha en skype-intervju med de som kommer hjälpa en där borta i Kanada. Förhoppningsvis ger det mig lite mer klarhet i hur det kommer gå till för att få ett jobb osv.


Annars så är jag in på craigs list var och varannan dag för att se vad det finns för typ av lägenheter att hyra. Det ser väl inte särskilt ljust ut måste jag säga, om jag nu inte känner för att pröjsa ca 12000 kr i månaden för en etta i centrum. Men det löser sig nog. Tänker att något rimligt boende måste gå att få tag på.


Min största oro är egentligen hur jag ska få med mig alla grejer i en resväska, en kabinväska och en ryggsäck. Känns som att det kommer bli svårt. Och om det går kommer jag garanterat få betala övervikt. Så det jag funderar på nu är om jag ska satsa på en resväska bara och betala kostnaden för övervikt, eller om jag ska ta två resväskor och betala kostnaden för att checka in ett extra baggage. Vi får se.

Likes

Comments

Har sagt upp mig från jobbet. Lägenheten är också uppsagd. Flygbiljetterna är bokade. Visumet är fixat sedan länge. Nu jävlar är det officiellt. Den 12 september åker jag. Och jag sprider ordet om att jag ska flytta till Kanada omkring mig som om det vore världsnyheter. Okej, inte direkt på den nivån, men det känns så bra att säga det och att det inte finns någon tvivel bakom orden.

104 dagar kvar!!! Mitt hemresedatum är dock inte 5 maj egentligen, men var tvungen boka hemresan samtidigt som utresan bokades och det var bara så långt fram i tiden man kunde boka. Kommer boka om hemresan sen.

Nästa steg blir att packa ihop alla mina saker och sortera dem; sånt som ska med till Kanada, sånt som ska förvaras tills jag kommer hem igen, sånt som ska skänkas bort eller säljas. Jag har redan hunnit börja lite smått. Ska ju vara ute ur lägenheten senast 31 juli, men vill helst ha flyttstädningen klar innan PDOL så att jag slipper tänka på någonting annat än att ha roligt då. Går på mina första semesterdagar redan imorgon så det blir nog att fixa med flyttpackning en hel del då.

Likes

Comments

Att ansöka om visum till Kanada gick förvånansvärt snabbt och enkelt. Jag hade förväntat mig att det skulle ta några månader allt som allt, men det tog bara två veckor ungefär från det att jag påbörjade processen tills dess att mitt visum hade blivit godkänt. Mitt visum är ett IEC Visa, som står för International Exchange Canada, och det tillåter mig att vistas och jobba i Kanada under ett års tid.

För att söka visum till Kanada måste man först kolla att man uppfyller alla kraven för att kunna få ett visum. Det gör man genom att svara på frågor och lämna uppgifter om en själv på hemsidan för Kanadas regering/myndighet. Uppfyller man ansökningskraven så gör man sedan en intresseanmälan. Då hamnar man i en så kallad "pool" eller ett lotteri, skulle man också kunna säga.

Det finns ingen garanti på att man kommer bli dragen i lotteriet över huvud taget eller när det kommer ske ifall man har turen att bli det. När man blir dragen i lotteriet får man i alla fall en inbjudan till att påbörja sin visumansökan. Den har man tio dagar på sig att svara på, annars förfaller ens inbjudan och man måste göra om steg ett igen. Så fort man har tackat ja kan man påbörja sin visumansökan.


Min något dammiga nuna, pga dammig scanner, på nedan nämnda passfoto. Tog detta kort inför Sri Lanka-resan förra året, men kunde återanvända det så att jag slapp ta ett nytt.

Förutom att svara på ett ganska ingående frågeformulär krävs det också att man har med en kopia av sitt pass, ett passfoto, cv och ett utdrag från belastningsregistret (m.m) i sin ansökan. När man har påbörjat sin ansökan har man tjugo dagar på sig att avsluta den. Har man inte gjort klart allt inom den givna tidsramen avslås ens ansökan och man är tillbaka på ruta ett igen. Det som framförallt kan ta tid är att få hem brottsregisterutdraget, så det måste man ha i åtanke.

Snittiden för handläggningen av en visumansökan är åtta veckor, därför antog jag såklart att det skulle ta ett ganska bra tag innan min ansökan skulle bli godkänd (eller avslås). Istället tog det endast två dagar. Blev minst sagt förvånad när jag fick ett mail så snabbt efter att jag skickat in min ansökan. Och så himla, himla glad när jag såg att mitt visum hade blivit godkänt och att jag därmed fått klartecken att flytta till Kanada.

Man har ett år på sig att resa in i Kanada från det datum ens visumansökan blivit godkänd. Sedan får man bo i Kanada i ett år från det datum man reser dit och aktiverar sitt visum, så att säga. Det riktiga visumet har man alltså inte förrän man reser in till Kanada. Man har bara ett dokument som säger att man har beviljats att få visum. Skulle man glömma det dokumentet hemma och inte kunna visa upp det i gränskontrollen i Kannada kan det uppstå problem med andra ord.

Det var ett ganska impulsivt val att göra detta, och sån är ju jag. Tar ganska ofta impulsiva beslut. Men jag ångrar det verkligen inte. Ser fram emot det så jäkla mycket. Det känns det helt rätt och jag längtar ihjäl mig efter september då flytten sker.

Likes

Comments

2014.02.20 svarade jag på frågan "7 saker du vill göra i framtiden?". Såhär såg mina svar ut då:

Adoptera en hund. Volontärarbeta. Backpacka. Jobba med något jag tycker om. Hoppa fallskärm. Tatuera mig. Flytta till en annan stad.


›› 2014.06.18 flyttade Siri, en gatuhund från Irland, hem till oss. Vi adopterade henne genom organisationen Hundar utan hem. Ett och ett halvt år senare hämtade vi hem Kandice. Finns inget bättre än att mysa med dessa två i soffan då båda kurar ihop sig i ens famn.


›› Förra året spenderade jag fem veckor i Sri Lanka för att volontärarbeta. Jag bodde i Kandy, i ett hus med ett trettiotal andra volontärer och jobbade på ett barnhem för handikappade. Något jag väldigt gärna skulle göra igen. Kanske i Nepal.

›› Backpacka har jag inte gjort. Det är inte något som jag är inställd på att göra i framtiden heller. Är mer intresserad av att göra andra typer av resor.

›› Att jobba med något jag tycker om känns aningen diffust. Jag har ju tyckt om alla mina jobb till en viss del, men aldrig velat ha de jobben ett helt arbetsliv. Drömjobbet får jag leta vidare efter.


›› När jag var i Las Vegas tog jag chansen att hoppa fallskärm. Kan ha varit det bästa jag gjort. Känslan att falla fritt är liksom... i can't even. Måste göra det fler gånger.

›› Tatuera mig har jag också gjort. Sju stycken tatueringar sitter det nu på min kropp. 2015.10.20 gjorde jag min första och efter det var jag fast. Så som det brukar bli för de flesta tror jag.


›› Och så till den egentliga anledningen att jag skriver detta inlägg. Den sista punkten; flytta till en annan stad. I skrivande stund bor jag fortfarande i Piteå, men om mindre än ett halvår flyttar jag.

Vancouver, Kanada kommer bli mitt nya hem. Schtåru? Jag kommer flytta till andra sidan Atlanten. Det känns helt otroligt. Mitt visum är redan klart, nu är det bara jobb som fattas.

Jag bokade min resa via GoXplore som hjälper en med att fixa allt. Det känns väldigt tryggt och har dessutom bra erfarenhet av dem då jag bokade min volontärresa via dem också.


För drygt tre år sedan skrev jag denna bucket list och om några månader kommer jag kunna kryssa av typ alla saker från den. Idag ser mina svar på frågan "7 saker du vill göra i framtiden?" ut såhär:

Åka på valsafari. Utbilda mig. Skaffa ett eget husdjur. Hitta ett yrke jag ser en framtid i. Cage diving med hajar. Åka till Coachella. Tågluffa.

Om kanske den dubbla tiden, sex år i framtiden eller så, så skulle vilja kunna titta tillbaka på min nya bucket list och kunna kryssa av de flesta sakerna från listan då också.

Likes

Comments