Header

Äntligen framme i Vietnam!
Nu dom tvÄ första dagarna kommer vi strosa runt i Ho Chi Minh. En sak jag kan sÀga direkt Àr att trafiken hÀr Àr pÄ snudden vÀrre Àn i Sri Lanka (vilket vi inte alls hade kunnat förestÀlla oss, för det var katastrof dÀr). Det gÄr nÀstan inte förklara vilken gigantisk röra med mopeder och bilar som kör runt hÀr, som galningar. Livsfarligt att vara fotgÀngare hÀr, tur att trottoarerna finns, men övergÄngsstÀllen och trafikljusen Àr nÄgot dom inte vet existerar...
Jag ska ta med mig kameran imorgon och filma sÄ ska ni fÄ se kaoset.

Annars har vi gÄtt omkring i parker och inne i smÄ marknader, Àven Àtit fantastisk god mat!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

NÄgra bilder frÄn Bentota Beach.


Summering: Sri Lanka
-Plus och minus

DÄ var sista dagen kommen... Det har varit 18 roliga och spÀnnande dagar hÀr i Sri Lanka med mÄnga nya kulturer. Ett land som inte riktigt kommit pÄ turismen Ànnu. TyvÀrr mÄste vi sÀga att det Àr skrÀpigt, inte en soptunna i sikte, och skulle det finnas en lÀngs vÀgen slÀnger man ÀndÄ inte skrÀpet i den.
Trafiken Àr livsfarlig, det Àr nÀstan som att "störst" gÄr först, pÄ vÄra 18 dagar hÀr har vi skymtat EN trottoar. Landet Àr heller inte sÄ strukturerat och det verkar som att man kan göra lite som man vill.

Folket Àr vÀldigt trevliga och hjÀlpsamma. TyvÀrr snöar dom in sig pÄ samma stil dÀr i princip alla restauranger och shoppar har samma utbud. Nu nÀr jag Àr krÀsnast i vÀrlden dÄ det gÀller mat kanske jag inte borde sÀga sÄ mycket om den till er, MEN, ett stort minus som faktiskt Àven Nils hÄller med om Àr att i varenda kycklingrÀtt du bestÀller in sÄ fÄr du den med ben i. Soppa som gryta som vilken annan matrÀtt som helst. NÄgot som jag faktiskt tyckte om och som jag rekommenderar att ni andra ocksÄ provar om ni Äker hit Àr deras "Rotty", supergott som jag ska testa laga dÄ jag kommer hem!

Sist men inte minst att nÀmna, naturen, den Àr fantastisk hÀr! Bergen och teplantagen inne i landet Àr nÄgot som man bara mÄste se.

-Tips till er som tÀnkt resa hit

NÄgot som vi kÀnner att vi Ängrar lite grann Àr att vi inte spenderade mer tid inne i landet. Det finns sÄ mycket att utforska i inlandet, som tillexempel att gÄ mÄnga vandringar. Det Àr vÀrt att spendera lÀngre tid dÀr Àven fast det inte finns tillgÄng till nÄgot svalkande bad i nÀrheten. Vi hade alldeles för mycket tid lÀngs kusten vilket egentligen sÄg likadant ut vart du Àn befann dig, det blev lite uttjatat tillslut. SÄ med andra ord, vandra inte bara lÀngst kusten!

NÀr det gÀller resandet inom landet, res kollektivt! Vi lÀste pÄ internet innan vi Äkte att det inte alls skulle gÄ Äka buss pÄ grund av att trafiken var livsfarlig (vilken den i och för sig Àr) eller tÄg dÄ det skulle ta alldeles för lÄng tid. Men under vÄran tid hÀr har vi endast Äkt buss, tuktuk eller tÄg. Dom absolut billigaste alternativen, plus att trafiken inte kommer bli bÀttre om du sÀtter dig i en bil med hyrd chaufför eller taxi. Tar du tÄget, se bara till att ta ett express tÄg istÀllet för ett "slow-train" sÄ gÄr resan utmÀrkt, plus att det Àven Àr vÀldigt vackert att Äka tÄg igenom den tropiska djungeln hÀr!


Med detta sagt tackar vi för oss Sri Lanka och sÀger nu hej till Vietnam!


Likes

Comments

Idag har vi varit pĂ„ museum. Inte vilket museum som helst... ett museum som visade bilder frĂ„n hĂ€ndelsen 2004, tsunamin. Det var sorgligt men samtidigt fascinerande. Vi hade en stor klump i magen nĂ€r vi gick dĂ€rifrĂ„n ❀

Likes

Comments

IgÄr tog vi en promenix till Jungle Beach. En mysig liten hike, dock tog vi fel vÀg i början och klÀttrade pÄ stora stenblock med gigantiska stup nedanför oss. NÀr vi tillslut insÄg att vi inte skulle klara det lÀngre vÀnde vi om. Tur det, fem minuter senare landade vi rÀtt. Dock blev det ingen lÄngvarig stund dÄ det blev överbefolkat vid lunchtid...

Likes

Comments

DÄligt internet, bott pÄ ett kasst boende och jag har nu Àven dragit pÄ mig vÀrsta förkylningen. Men förutom det har vi, kanske egentligen Nils, fÄtt surfa av sig lite i tvÄ dagar och jag har kÀmpat pÄ att lÀra mig.

Nu har vi Àven förflyttat oss frÄn Weligama till Unawatuna, fÄr se vad vi kommer göra för Àventyr idag!

Likes

Comments

Nu Àr vi Àntligen framme vid kusten, som alltsÄ betyder att vi Àntligen fÄr bada. Herregud vad vi har lÀngtat!!

Vi har förflyttat oss frÄn Ella till Mirissa med buss i fem timmar. Inget jag rekommenderar, men billigt sÄklart.

Likes

Comments

Imorse steg vi upp tidigt för att vandra upp till toppen av Little Adams Peak. Jobbigt men sjukt fin utsikt! Efter lunch vandrade vi till toppen av Ella rock. Den vandringen tog ca 4 timmar totalt. Sjukt rolig att gÄ faktiskt, pÄ tÄgrÀls och igenom teplantage. Sista biten var sÄ himla jobbig, 30 minuter rakt uppÄt, jag höll pÄ att svimma... inte sÄ konstigt kanske med tanke pÄ att det har varit 38 grader HELA DAGEN..! Somnar jag inte direkt ikvÀll efter en hel dag vandrarens i detta stekheta Sri Lanka vet jag inte vad.

Likes

Comments

Äntligen framme i Ella!
Som jag skrev i förra inlÀgget sÄ var tÄgbiljetterna slut.. Vi löste problemet och tog en tuk tuk istÀllet, en resa pÄ 5 timmar totalt. Men vi sÄg det positiva, sjukt fin utsikt pÄ hela trippen! Allt frÄn höga berg till teplantage.

Likes

Comments

Idag har vi egentligen bara tagit det lugnt, kollat pÄ en stor Buddhastaty och försökt fÄ tag i en tÄgbiljett till Ella, men det var redan slutsÄlt och vi har bokat en natt dÀr imorgon redan vilket innebÀr att vi inte kan stanna hÀr i Kandy och ta tÄget en annan dag... sÄ vi fÄr se hur vi löser detta problem. Morgondagens bekymmer!

Likes

Comments

Natten var nog den sÀmsta i mitt liv... vaknade upp konstant i vad jag kallade basturummet.
Vi tog i alla fall bussen mot Kandy tidigt pĂ„ morgonen som tog hela 4 timmar, trafiken Ă€r kaos hĂ€r alltsĂ„đŸ˜ł.

VÀl framme pÄ hotellet har vi gÄtt och strosat runt lite i staden. Imorgon vÀntar nya Àventyr!

Likes

Comments

Instagram @elinwii