Header
View tracker

Som jag skrev i förra inlägget har vi alltså varit på Lombok i en veckas tid nu. Jag måste säga att det är en dröm att köra moped på denna ö, vart du en kör dyker risfält, gröna kullar, klippkanter och fantastiska vyer upp på din sida. Djuren vandrar fritt längs vägarna och stundtals känns det lite sagoliknande.

På bilderna visas Teletubbies Hills, en vägsträcka som ringlar sig fram bland ett tiotals höga, gröna kullar. Hur fint??

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

För exakt en vecka sedan gick vi i land på ön Lombok. Här tog vi en paus från mopedkörandet och åt en god lunch med en fantastisk utsikt!

Likes

Comments

View tracker

Vår sista dag med moped på Bali åkte vi till Canggu, där hade vi hört talas om ett jättemysigt café, The Shady Shack. Jag tog en Smoothie Bowl och Nils en Halloumi Bowl. Detta smakade himmelskt gott! Åker jag förbi Canggu igen på denna resa kommer jag definitivt åka tillbaka.

Likes

Comments

Uluwatu Beach

Sunny Beach

Uluwatu Beach blev ett annat stopp på vägen. Lite annorlunda när man befann sig nere bland klippor, det kändes som att man var nere i en grotta. Där nere hittade vi även en skylt där det stod "Sunny Beach". Vi kröp mellan en öppning bland klipporna och vipps runt hörnet fanns en jätteliten strand där nästan inga andra människor befann sig! Rekommenderas verkligen.

Likes

Comments

Nästa stopp efter Dreamland Beach blev Padang Padang Beach. Först var vi tvungna att betala parkeringsavgift för mopeden och sedan en entréavgift för att komma ner till stranden... när vi väl kom ner till stranden förstod vi verkligen inte vad vi betalat för. Det var väldigt litet och inte så mycket till strand att sitta ner på. Men, nu har man bockat av detta på listan! dock inget jag rekommenderar andra att besöka.

Likes

Comments

Mopedturen fortsatte sedan mot Uluwatu. Därifrån åkte vi vidare till Dreamland Beach, dock blev det ingen långvarig vistelse då regent drog in lika snabbt som vi anlände...

Likes

Comments

Efter en natt i Ubud körde vi vidare till Tulamben. Dessa tre dagar kommer definitivt vara en av highlightsen på resan! Att dyka och att ta dykarcertifikatet är bland det mest fantastiska jag gjort i hela mitt liv. Första andetaget under vattnet var magiskt. Hela upplevelsen i sig och bland annat alla färgglada varelser man fick uppleva där nere, under ytan, är jag så tacksam över att jag fått uppleva. Jag tog mitt Open Water Diver License och Nils utökade sitt certifikat till Advanced Open Water Diver. Det var verkligen synd att dessa dagar rusade förbi, det var så roligt! Kan inte ens beskriva det med ord... men något jag vet helt säkert är att detta inte var mina sista dyk här i livet!

Vi tog våra licenser på Sea Hua Ha Ha Dive Resort i Tulamben, Bali. Vi rekommenderar verkligen alla er som stannar på Bali att åka och dyka hos dem!

Likes

Comments

När vi skulle lämna Kuta hyrde vi moped för att ta oss runt på ön som vi skulle ha i sju dagar. Första stoppet skulle bli Ubud, på vägen åker vi förbi detta magiska risfält, Tengallalang! Vi kunde ju inget annat än att stanna av och se över den fantastiska utsikten. Än en gång, Bali är så vackert!

Likes

Comments

När vi var i Ubud ville vi passa på att gå denna hike, Campuhan Rigde Walk. Det blev den bästa morgonpromenaden på länge! Vandrades på stigar upp och ner för kullar med utsikt över djungeln, berg och risfält, små hyddor och byar, det var magiskt.

Likes

Comments

Det blev en snabb vistelse på Monkey Forest i Ubud då regnet tyvärr började ösa ner minuterna efter vi gått in... men några apor fick vi se i alla fall!

Likes

Comments

Instagram@elinwii