Godmorgon! Sitter just nu nyduschad och äter frukost i lugn och ro med ett soligt Göteborg utanför fönstret. Imorse stod faktiskt klockan på 07.00 trots att jag börjar 13.15, varför? Jo, jag tog mig faktiskt ut och sprang en runda! Det tog emot att komma ut, men när jag väl var ute var det härligt, och nu efter känner jag mig extremt duktig och stolt över mig själv. Dagens lektion är dessutom veckans sista, så efter idag tar jag helg i förtid. Jag ska dessutom tvätta, vilket kanske inte är jätteroligt, men hur skönt är det inte att ha en full garderob och en nybäddad säng när man är klar? Det kommer bli en bra dag!

Förresten, när jag var hemma för några veckor sen såg jag i vår tidning att det skulle arrangeras en fototävling, så jag skickade in några bilder mest för skoj skull, men jag kom faktiskt med med två bilder! Vilka två som kom med vet jag inte, och utställningen är på lördag hemma i Tranås så jag kommer tyvärr inte kunna gå dit och titta på mina (och de andra tävlandes) bilder upphängda för allmänheten, vilket ju såklart är lite synd. Men, jag håller tummarna och hoppas på det bästa!

Här är i alla fall två av bilderna jag skickade in till kategorin "natur":

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

På universitetet serveras ingen gratis lunch i någon matsal, nej, här är det matlåda eller restaurang eller liknande som gäller. Jag har handlat mat på skolan ytterst få gånger, och gör jag det blir det den billigare (men ändå goda) varianten där man köper som en färdig matlåda. Any way, de flesta dagar har jag ändå med mig matlåda som jag värmer på lunchen, och då gäller det att planera veckans handling och matlagning så att det alltid finns ett lager i kylen. Igårvar en sådan dag då jag både handlade och förberedde några matlådor för veckan. Jag testade på ett recept jag hittade på Pinterest - en one-pan teriyakilax med grönsaker och till det kokade jag lite quinoa. Det blev riktigt gott, mycket godare än jag hade förväntat mig, och god och nyttig matlådemat är det också!


Du behöver:

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl teriyakisås
  • 2 morötter
  • 1 (liten) zucchini
  • 1 röd paprika
  • 2 broccolibuketter
  • Olivolja
  • Salt + peppar
  • 1,5 dl quinoa


Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i mitten av en plåt med bakplåtspapper. Dela grönsakerna i lagom storlek och blanda med olivolja i en stor skål.
  2. Lägg grönsakerna runt laxen på plåten (ej på!). Krydda med salt och peppar och ringla över teriykisåsen. In i ugnen 15-20 min.
  3. Koka under tiden quinoan enligt anvisning på förpackning (tar också ca 15-20 min).
  4. Servera eller fördela quinoa, grönsaker och lax i matlådor.

Why meal prepping:

Du sparar pengar genom att laga mycket mat på en gång.

Du kan lägga tid på annat än matlagning.

Dina portioner blir mer "lagom" och det är mindre risk att du äter "för mycket".

Lättare att äta nyttigare när portionerna står förberedda i kylskåpet och väntar!

Likes

Comments

Alghero Sardinien
Saknar att spatsera runt på smala, mysiga gränder, äta goda pastarätter, vita stränder, turkosblått hav och att se solen gå ner över bergen varje kväll.

Likes

Comments

Sitter just nu på tåget påväg tillbaka till Göteborg efter några (ganska många) dagar hemma. Kom till Tranås i tisdags och har varit i Eksjö hos Simon sen i fredags. Men nu var det som sagt dags att fara hemåt för imorgon drar nya kurser igång, spännande! Utsikten från tåget här i Jönköping är inte dålig iaf. Behöver i alla fall inte sakna Simon så länge denna gången utan han kommer ner redan nästa helg då jag ska dra med honom för att införskaffa mig ett nytt objektiv till kameran. Funderar även på om vi ska gå på bio, Skönheten och Odjuret går ju nu och har sett fram emot den sen jag först hörde om den, men vi får se vad som händer!

Här nedanför är solnedgången under vår promenad igår, superfin!

Likes

Comments

Två portioner

1/2 burk soltorka tomater
1 dl grädde
3 äggulor + 1 helt ägg
1 dl riven parmesan + till serverin
2 minimala droppar liquid smok
salt och svartpeppar
  1. Koka upp pastavatten.
  2. Vispa under tiden ihop äggblandningen och blanda i den rivna osten i en stor skål.
  3. Hacka soltorkade tomater och stek tillsammans med grädde. Låt grädden tjockna till, men var försiktig så den inte bränns! Ha i liiiite liquid smoke, smaka av och justera.
  4. När pastan kokat klart, slå av den i ett durkslag och häll den sedan i stekpannan med grädden och tomaterna.
  5. Häll i pastan i ägg/ostblandningen och blanda runt. Värmen från pastan kommer göra en tjock och härlig sås av öggen.
  6. Riv mer ost till servering och servera med svartpeppar.
  7. Ät!
Receptet hittade jag HÄR !

Likes

Comments

Från Pinterest, där jag har börjat hänga allt mer. Och inredning, gaahh, älskar att sitta och kolla på sånt och bli inspirerad!

Likes

Comments

Budapest

Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag slipper omtenta i påsk och därmed har påsklov (som dessutom är samtidigt som lillebrors!!). Jag kan därför följa med på familjens resa till Budapest några dagar under lovet! Det är mindre än en månad tills vi åker, och jag ser supermycket fram emot det. Jag har nästan ingen koll alls på staden, men av vad jag sett på bilder är det en otroligt vacker stad.

Chalmers Cortégen

På Valborg går Chalemers Cortégen av stapeln, och jag och 30 till från min sektion kommer bygga en vagn. Jag har aldrig kollat på Cortégen tidigare år, och visste knappt att den fanns men jag tror det kommer bli riktigt roligt!! Under 10 dagar kommer man samlas och bygga en vagn med anspelning på något som skett under året - "driva" med något, det är en del pubar och andra aktiviteter runt om vad jag har förstått också. Sen är det alltså kvällen på Valborg allt sker, en "karneval" runt Göteborg där halva stan är ute och kollar, en riktig folkfest alltså! Jag är riktigt taggad och hoppas att det kommer bli lika kul som det låter!!

Svensk sommar

Sommar i Sverige, finns det något bättre? Längtar till ljumma kvällar i stugan, att inte veta vilken dag det är och kunna spendera dagar och kvällar hur och med vem man vill. Jag ska jobba de 5 första veckorna, men efter det blir det en vecka i London vilket jag också ser sjukt mycket fram emot!! Hoppas också att kunna spendera några helger i Göteborg med Simon och vänner, för Göteborg och västkusten är ju bäst på sommaren. Det kommer bli en bra sommar helt enkelt!

Alla bilder är tagna antingen från Pinterest, weheartit eller Chalmers Cortégens hemsida.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Som jag kämpade med att hitta en fin studentklänning förra året, men när jag kollade runt lite nu så finns det såå många som är såå fina! De här nedanför är allihopa från Bubbelroom, tycker de har massor med fina, vita klänningar! Jag själv hade faktiskt en därifrån förra året, från Chiara Forthi. Är så avis på er som tar studenten i år, glädjen den dagen är obeskrivlig, så NJUT!

Likes

Comments

Jag överlevde eftermiddagen och är nöjd med min insats haha. Förhoppnings räckte det och jag blev godkänd! Nu är det i vilket fall som helst gjort och inte någon mening med att gå och grubbla över det. Nu har jag krupit ner framför Skönheten och odjuret (som jag aldrig har sett???????). Vill se den nya som kommer nu, men vill ju se den gamla tecknade först!

Här nedanför är två låtar som har spelats på repeat de senaste dagarna:

Likes

Comments