Som ni säkert förstått är jag som många andra väldigt mån om min hy och vilka hudvårdsprodukter jag använder. För mig är det helt klart less is more som gäller, jag använder ett fåtal produkter troget och sen flera år tillbaka ingår Dermalogica i min hudvårdsrutin, som ni kan läsa om här.

Jag har märkt att fukt är nyckeln till en välmående hy för mig och behöver mer och mer fukt för varje år som går, speciellt under vinterhalvåret och temperaturen når under nollan. De här två produkterna från Avene har därför blivit två riktiga räddare i nöden.

Termalvatten Eau Thermale från Avene, en face mist som återfuktar och lugnar.

Avene Cicalfate, en hudkräm som reparerar torr och irriterad hy.

Den första produkten är en face mist bestående av termalvatten från Avene, som du sprayar över ansiktet. Jag älskar den här och använder den när jag flyger, när jag duschat, tvättat ansiktet eller under dagen för att fräscha upp. Den andra produkten är en reparerande hudkräm, det här var min första produkt från Avene och jag köpte den som substitut för kortison som jag ofta använde tidigare när min hy var torr och irriterad. Den här krämen är helt fantastisk, den återfuktar och lindrar torrhet och rödhet. Den här använder jag efter min vanliga hudkräm på områden som behöver extra fukt, och den här tiden på året använder jag den frikostigt innan jag går och lägger mig.

Jag får ofta höra att min hy har fin lyster och jag blir alltid lika glad, och har helt klart de här två produkterna att tacka. Så är ni en torris som mig kan jag varmt rekommendera de! Du hittar de hos närmsta Apoteket till en väldigt rimlig prislapp enligt mig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är ingen nyhet att jag älskar pasta och det italienska köket, så när Erik kom hem med en tryffel förra helgen blev det en av våra absoluta favoriträtter till middag, nämligen tryffelpasta med kalv. Tänkte att jag skulle dela med mig av det här goda helgreceptet, och har du inte färsk tryffel går det bra att använda tryffelsalt eller tryffelolja istället.

Burratan slank ner medan vi lagade maten, mums!

Du behöver:

Pasta
250 g kalvfile
Bladspenat
Vitt vin
2 dl vispgrädde
Parmesan
Mjöl
1 schalottenlök
2 vitlökar
Tryffel

Gör såhär:

Hacka och fräs på löken i olivolja. Strimla kalvfilen, vänd i mjöl och fräs på med löken. Häll över grädden och en skvätt vitt vin, låt puttra och tillsätt bladspenaten. Smaka av med tryffel, riven parmesan, salt och peppar. Koka pastan och ta av den när den är al dente. Spara lite av pastavattnet och vänd ner pasta och pastavatten i såsen och låt puttra ihop en kort stund. Servera med en smakrik olivolja, riven parmesan och ett riktigt gott rödvin.

Buon appetito!

Likes

Comments

En favorit i min garderob de senaste vintrarna har varit min svarta fuskpälskappa från Samsoe Samsoe. Så nu när den hade gjort sitt bestämde jag mig för att investera i en liknande i får, och jag kunde inte vara mer nöjd eller varm. Det här är helt klart höstens bästa investering och ett klassiskt plagg jag kommer att kunna plocka fram år efter år.

Allra helst bär jag den till svarta skinnbyxor eller jeans och ett par boots, och när de här bilderna togs för några veckor sen sken solen och mina solglasögon åkte på för antagligen sista gången i år. Nu är det verkligen mörkt och kallt, men jag tröstar mig med att jag får använda mina stora stickade favorittröjor och min kappa.

Kappa; Rock and blue, Jeans och stövletter; Acne, Solglasögon; Celine, Väska; Chanel

Hej tisdag! Nu är det som sagt verkligen mörkt och kallt ute men här hemma gör vi allt för att det ska kännas så mysigt som möjligt. Ljusstakar och stjärnor är tända och amaryllis blommar. Skulle gärna vilja ha en ny serie att titta på på kvällarna, har ni några tips? Igår tittade vi klart på Vår tid är nu och nya säsongen av Stranger things (älskar!) har vi också redan hunnit med. Ha en fin start på veckan!

Likes

Comments

Äntligen första advent och nu börjar jag verkligen frossa i amaryllis, som blivit min favoritblomma den här tiden på året. Jag är redan inne på andra vändan amaryllis i kruka men nu har även snittamaryllis fått flytta in. Vi har börjat julpynta här hemma men än så länge går det i vitt och mässing, så därför passade det bra med den här buketten med rosa amaryllis och en annan favorit eucalyptus.

Har jag tur klarar sig mina snittamaryllis i upp till två veckor och här kommer några tips för att de ska hålla sig fina längre. Vill du som jag behålla de långa så sätt blompinnar i dem så att de inte knäcks, inget är mer snopet än en amaryllis som knäckts under natten. Jag sätter även ett varv med tejp längst ner på stjälken så att den inte ska dela sig och rulla uppåt. Ofta ordnar de detta på blomaffären. Sätt dem i kallt vatten och byt gärna ut det och ge blommorna nya snitt med några dagars mellanrum.

Soffa; Mio möbler, Kuddar; Chhatwal Jonsson, Bord och matta; Ellos home, Vas och ljusstake; Svenskt tenn

Hej från soffan! Har spenderat större delen av dagen här med lussebullar framför julkalendern, så mysigt. Igår hade vi kalkonmiddag här hemma så det blev skönt med en vilodag och särskilt för mannen som var igång hela dagen och öste sin kalkon. Njuter verkligen av att det är första advent med tända ljus, julpynt och julblommor. Julblommor är utan tvekan min absoluta favorit bland julpynt och efter gårdagens middag står det tre vaser med snittamaryllis här hemma. Ha en fin första advent!

Likes

Comments

Äntligen har vi valt färg och målat vårt lilla sovrum här hemma, som jag berättade om. Jag har verkligen fastnat för grått och beige i kombination så valet för väggfärg föll på en ljusgrå nyans från Beckers som heter Lovikagrå. Sådär perfekt ljusgrå, och utan att göra att rummet känns det minsta mörkt. Här målade vi nämligen hela rummet, i det större sovrummet har vi bara målat en vägg grå och då valde vi en betydligt mörkare grå nyans som går ton i ton med våra köksluckor. Jag gillar verkligen att ha en röd tråd genom hela lägenheten, och i den här är det helt klart färgen grå som är genomgående.

För att det lilla sovrummet inte ska kännas för kallt tänkte vi sätta upp ett par tunna ljusbeiga gardiner jag tror kommer bli riktigt fina till. Jag klickade även hem en lampa jag länge kikat på när det var Black Friday, men har inte bestämt mig för om den ska få bo i det lilla sovrummet eller om jag ska flytta runt våra lampor här hemma lite. Jag låter inredning få växa fram mer och mer och tar sällan alla beslut på en gång, tycker om att börja i ena änden och sen addera allt eftersom, förr var jag lite otåligare. Slutresultat ska ni såklart få se inom kort.

Hej onsdag och redan halvvägs genom jobbveckan! Jag ligger på soffan och mannen lagar en kycklinggryta med dragon och äpple, mums! Jag blir bortskämd av min matlagande man som vanligt med andra ord. Har varit lite frånvarande här på sista tiden, men hoppas att det ska bli ändring på det. Jag har helt enkelt behövt ta en liten paus och dra ner på tempot för återhämtning och reflektion, väldigt välbehövligt ibland. Hoppas ni har en fin vecka!

Likes

Comments

Det är så härligt med den indiansommar och ljuset som letar sig in i lägenheten just nu. Vi är väldigt nöjda med vårt sovrum och färgerna som går i olika nyanser av grått, tycker det blir väldigt harmoniskt. Fjäderlampan är även en favorit, så fin och ger ett mjukt ljus. Men nu till vårt gästrum och andra sovrum, som är helt målat i vitt idag. Funderar på att måla det i en ljusgrå nyans och sätta upp ljusbeiga gardiner. Just ljusgrå och ljusbeige tycker jag blir väldigt fint ihop. Så om ni har några tips på fina gardiner eller fina ljusgrå väggkulörer, kom gärna med tips!

Just nu älskar jag små buketter, här i en ekollonvas. Tycker nästan den lilla buketten är ännu finare än den större varianten som vi har i vardagsrummet. Här har jag blandat hortensia, tistel och eucalyptus som jag tycker blir väldigt fint ihop.

Hej måndag! Vad härligt det är att börja veckan med strålande sol, känner att jag fått mycket energi tillbaka av den här härliga helgen. Jag jobbar dessutom hemma idag då vi ska till banken i eftermiddag. Vi drömmer nämligen om att köpa tomt och bygga hus, så håll tummarna! Ha en fin start på veckan!

Likes

Comments

Idag blev det ännu en lång, härlig skogspromenad och jag har plockat ekollon till mina ekollonvaser. Jag gjorde det första gången förra året och tänkte därför dela med mig av en liten guide till att lyckas med ekollon i ekollonvas. Jag plockar ekollon från marken när de är bruna, förra året plockade jag de något tidigare än i år men det finns fortfarande många kvar på marken. Jag plockar runt 20 stycken och lägger i en klar glasskål som jag fyller med vatten så att det täcker halva ekollonen. Jag brukar byta ut vattnet någon gång i veckan för att ekollonen inte ska ruttna.

De kommande veckorna kommer ekollonen att spricka, och förhoppningsvis börja få rötter. När ekollonet fått en liten rot så placera det i ekollonvasen med roten nedåt. Fyll vasen med vatten så att roten precis är täckt med vatten. Nu kommer det att komma rötter nedåt i vasen och förhoppningsvis ett skott uppåt som så småningom kommer bli till en liten ek med blad. Såhär fin var en av mina ekar i december förra året, och var så fin ända till i början av hösten i år då den tappade bladen. Och då är det dags att plocka nya ekollon.

Ekollonvas och ljusstakar; Svenskt tenn

Hej härliga lördag! Jag älskar verkligen den här tiden på året och idag har vi gjort höstfint på balkongen och tagit en lång skogspromenad. Nu har jag precis sjunkit tillbaka i soffan med ett glas rött, medans mannen förbereder en vildsvinsstek, mums! Ha en fortsatt fin helg!

Likes

Comments

I söndags gjorde vi hemgjord pasta fylld med älgfärs och kantareller. Jag älskar verkligen pasta och det är lika gott som roligt att göra tycker jag. Det tar sin lilla tid men är helt klart värt det. Här kommer vårt recept.

Du behöver:

400 g durumvetemjöl

3 ägg och 6 äggulor

3 msk olivolja

3 msk vatten

300 g kantareller

500 g älgfärs

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

1 kruka persilja

2 dl grädde

2 dl vitt vin

30 g smör

Gör såhär:

Blanda mjöl, ägg, olivolja och vatten i en matberedare tills degen är smidig. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter medan du förbereder fyllningen. Förväll svampen och stek sen på i rikligt med smör. Stek på älgfärsen med lök och persilja. Finhacka svampen och blanda med färsen. Tillsätt en skvätt grädde.

Kavla ut halva pastadegen och placera ut färsen i små högar. Kavla ut andra delen av degen och placera på den första. Tryck ihop degen mellan fyllningen och använd ex. ett vinglas för att stansa ut pastan. Låt torka medan du förbereder såsen. Koka upp grädde med vitt vin och red med smör, låt reducera ordentligt. Värm upp olivolja i stekpannan, lägg i pastan och häll över tre deciliter vatten. Låt koka ca. tre minuter. Ta upp pastan med hålslev. Servera pastan i djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med ruccola och parmesan.

Hej fredag och helg! Ser fram emot en härlig helg med skogspromenader och middag hos mina föräldrar. De har renoverat sitt kök och satt in en öppen spis, och ser verkligen fram emot att ta ett glas vin framför den och bara hänga med familjen. Jag har sovit dåligt sista veckan så ska även försöka ta igen lite sömn och bara återhämta mig, välbehövligt ibland.

Just nu blir det mycket mat här på bloggen, och finns det något härligare än att mysa hemma på hösten med god mat och ett glas vin. Men nästa vecka ska jag försöka dela med mig av lite annat också, och imorgon tänkte jag lägga ut en liten guide till hur jag lyckas med ekollon i ekollonvaser. Ha en riktigt fin fredag och start på helgen!

Likes

Comments

I lördags var jag på en väldigt härlig födelsedagsbrunch på Miss Clara hotel. Vi var ett härligt gäng tjejer som drack champagne och brunchade och firade min fina barndomsvän Malin. Är så tacksam över att ha en så fin vän som hon och vi hade så trevligt att vi satt kvar till att klockan nästan blev fem. Kan verkligen rekommendera Miss Claras brunch, mysig atmosfär, god mat och fantastisk live musik. Jag åt min favorit i alla lägen, eggs benedict.

Godmorgon onsdag! Just nu är det mycket som snurrar i mitt huvud och jag sover dåligt, tror många kan känna igen sig i den typen av perioder ibland. Härligt att solen iallafall skiner idag, har många fina höstplagg jag vill visa er och har bland annat köpt en fantastisk jacka jag spanat på i ett år. Så nu håller jag tummarna för lite fler fina dagar så jag kan visa er. Ha en fin dag!

Likes

Comments

I söndags började vi oktober på bästa sätt, med en Boeuf Bourgogne och tända ljus. Till det drack vi ett av de viner vi fick med oss hem från Bourgogne, från Domain Chavy-Chouet, håller tummarna för att det snart finns på mitt favoritställe Portal för de flaskor vi fått med oss hem kommer ta slut fort. Tänkte dela med mig av det goda och enkla receptet vi gjorde, en perfekt söndagsmiddag och vi brukar göra en stor gryta då det nästan är ännu godare att äta dagen efter.

Du behöver:

1 kg högrev

1 flaska rött Bourgogne vin

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 morot

200 g champinjoner

200 g rökt sidfläsk

1 dl mjöl

Smör

1/2 kruka timjan

2 lagerblad

Tomatpuré

Till topping:

1 nät steklök

1 vitlöksklyfta

100 g champinjoner

150 g tärnat sidfläsk

1 kruka persilja

Gör såhär:

Smält svålen i en stor gjutjärnsgryta och tillsätt tomatpuré, lök, morot och champinjoner. Fräs tillsammans och stek samtidigt på högrevet vid sidan om för att sen lägga ned i grytan. Tillsätt mjöl, lagerblad, timjan och vin. Låt koka 1,5 timme och skumma av 1-2 gånger vid uppkok. Stek på champinjoner, vitlök, steklök och sidfläsk. Servera grytan med potatis och mycket persilja.

Bon apetit!

Likes

Comments