Det är så härligt med den indiansommar och ljuset som letar sig in i lägenheten just nu. Vi är väldigt nöjda med vårt sovrum och färgerna som går i olika nyanser av grått, tycker det blir väldigt harmoniskt. Fjäderlampan är även en favorit, så fin och ger ett mjukt ljus. Men nu till vårt gästrum och andra sovrum, som är helt målat i vitt idag. Funderar på att måla det i en ljusgrå nyans och sätta upp ljusbeiga gardiner. Just ljusgrå och ljusbeige tycker jag blir väldigt fint ihop. Så om ni har några tips på fina gardiner eller fina ljusgrå väggkulörer, kom gärna med tips!

Just nu älskar jag små buketter, här i en ekollonvas. Tycker nästan den lilla buketten är ännu finare än den större varianten som vi har i vardagsrummet. Här har jag blandat hortensia, tistel och eucalyptus som jag tycker blir väldigt fint ihop.

Hej måndag! Vad härligt det är att börja veckan med strålande sol, känner att jag fått mycket energi tillbaka av den här härliga helgen. Jag jobbar dessutom hemma idag då vi ska till banken i eftermiddag. Vi drömmer nämligen om att köpa tomt och bygga hus, så håll tummarna! Ha en fin start på veckan!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag blev det ännu en lång, härlig skogspromenad och jag har plockat ekollon till mina ekollonvaser. Jag gjorde det första gången förra året och tänkte därför dela med mig av en liten guide till att lyckas med ekollon i ekollonvas. Jag plockar ekollon från marken när de är bruna, förra året plockade jag de något tidigare än i år men det finns fortfarande många kvar på marken. Jag plockar runt 20 stycken och lägger i en klar glasskål som jag fyller med vatten så att det täcker halva ekollonen. Jag brukar byta ut vattnet någon gång i veckan för att ekollonen inte ska ruttna.

De kommande veckorna kommer ekollonen att spricka, och förhoppningsvis börja få rötter. När ekollonet fått en liten rot så placera det i ekollonvasen med roten nedåt. Fyll vasen med vatten så att roten precis är täckt med vatten. Nu kommer det att komma rötter nedåt i vasen och förhoppningsvis ett skott uppåt som så småningom kommer bli till en liten ek med blad. Såhär fin var en av mina ekar i december förra året, och var så fin ända till i början av hösten i år då den tappade bladen. Och då är det dags att plocka nya ekollon.

Ekollonvas och ljusstakar; Svenskt tenn

Hej härliga lördag! Jag älskar verkligen den här tiden på året och idag har vi gjort höstfint på balkongen och tagit en lång skogspromenad. Nu har jag precis sjunkit tillbaka i soffan med ett glas rött, medans mannen förbereder en vildsvinsstek, mums! Ha en fortsatt fin helg!

Likes

Comments

I söndags gjorde vi hemgjord pasta fylld med älgfärs och kantareller. Jag älskar verkligen pasta och det är lika gott som roligt att göra tycker jag. Det tar sin lilla tid men är helt klart värt det. Här kommer vårt recept.

Du behöver:

400 g durumvetemjöl

3 ägg och 6 äggulor

3 msk olivolja

3 msk vatten

300 g kantareller

500 g älgfärs

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

1 kruka persilja

2 dl grädde

2 dl vitt vin

30 g smör

Gör såhär:

Blanda mjöl, ägg, olivolja och vatten i en matberedare tills degen är smidig. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter medan du förbereder fyllningen. Förväll svampen och stek sen på i rikligt med smör. Stek på älgfärsen med lök och persilja. Finhacka svampen och blanda med färsen. Tillsätt en skvätt grädde.

Kavla ut halva pastadegen och placera ut färsen i små högar. Kavla ut andra delen av degen och placera på den första. Tryck ihop degen mellan fyllningen och använd ex. ett vinglas för att stansa ut pastan. Låt torka medan du förbereder såsen. Koka upp grädde med vitt vin och red med smör, låt reducera ordentligt. Värm upp olivolja i stekpannan, lägg i pastan och häll över tre deciliter vatten. Låt koka ca. tre minuter. Ta upp pastan med hålslev. Servera pastan i djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med ruccola och parmesan.

Hej fredag och helg! Ser fram emot en härlig helg med skogspromenader och middag hos mina föräldrar. De har renoverat sitt kök och satt in en öppen spis, och ser verkligen fram emot att ta ett glas vin framför den och bara hänga med familjen. Jag har sovit dåligt sista veckan så ska även försöka ta igen lite sömn och bara återhämta mig, välbehövligt ibland.

Just nu blir det mycket mat här på bloggen, och finns det något härligare än att mysa hemma på hösten med god mat och ett glas vin. Men nästa vecka ska jag försöka dela med mig av lite annat också, och imorgon tänkte jag lägga ut en liten guide till hur jag lyckas med ekollon i ekollonvaser. Ha en riktigt fin fredag och start på helgen!

Likes

Comments

I lördags var jag på en väldigt härlig födelsedagsbrunch på Miss Clara hotel. Vi var ett härligt gäng tjejer som drack champagne och brunchade och firade min fina barndomsvän Malin. Är så tacksam över att ha en så fin vän som hon och vi hade så trevligt att vi satt kvar till att klockan nästan blev fem. Kan verkligen rekommendera Miss Claras brunch, mysig atmosfär, god mat och fantastisk live musik. Jag åt min favorit i alla lägen, eggs benedict.

Godmorgon onsdag! Just nu är det mycket som snurrar i mitt huvud och jag sover dåligt, tror många kan känna igen sig i den typen av perioder ibland. Härligt att solen iallafall skiner idag, har många fina höstplagg jag vill visa er och har bland annat köpt en fantastisk jacka jag spanat på i ett år. Så nu håller jag tummarna för lite fler fina dagar så jag kan visa er. Ha en fin dag!

Likes

Comments

I söndags började vi oktober på bästa sätt, med en Boeuf Bourgogne och tända ljus. Till det drack vi ett av de viner vi fick med oss hem från Bourgogne, från Domain Chavy-Chouet, håller tummarna för att det snart finns på mitt favoritställe Portal för de flaskor vi fått med oss hem kommer ta slut fort. Tänkte dela med mig av det goda och enkla receptet vi gjorde, en perfekt söndagsmiddag och vi brukar göra en stor gryta då det nästan är ännu godare att äta dagen efter.

Du behöver:

1 kg högrev

1 flaska rött Bourgogne vin

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 morot

200 g champinjoner

200 g rökt sidfläsk

1 dl mjöl

Smör

1/2 kruka timjan

2 lagerblad

Tomatpuré

Till topping:

1 nät steklök

1 vitlöksklyfta

100 g champinjoner

150 g tärnat sidfläsk

1 kruka persilja

Gör såhär:

Smält svålen i en stor gjutjärnsgryta och tillsätt tomatpuré, lök, morot och champinjoner. Fräs tillsammans och stek samtidigt på högrevet vid sidan om för att sen lägga ned i grytan. Tillsätt mjöl, lagerblad, timjan och vin. Låt koka 1,5 timme och skumma av 1-2 gånger vid uppkok. Stek på champinjoner, vitlök, steklök och sidfläsk. Servera grytan med potatis och mycket persilja.

Bon apetit!

Likes

Comments

När det kommer till naglar och nagellack är jag väldigt klassisk och min favorit då det kommer till färg och nyanser är utan tvekan Chanel. Mina två röda favoriter därifrån är Pirate som är klarrött och Rouge noir som är mörkrött, men nu har jag även hittat Emblematique som är det perfekta alternativet mitt emellan. De här tre lacken kommer vara min favoriter under hösten, och de är även väldigt snygga att blanda, får visa er nästa gång.

Hej lillördag och kanelbullens dag! Har sovit dåligt inatt men känner mig ändå pigg på grund av det fina höstvädret här i Stockholm. En lunch med min bästa bror på Nybrogatan 38 står på agendan och sen blir det lillördagsmys med mannen ikväll och förhoppningsvis en god natts sömn. Hur gör ni för att inte vrida och vända er till in på småtimmarna när det är något som snurrar i huvudet? Ha en fin onsdag!

Likes

Comments

Det är ingen nyhet att jag älskar snittblommor och jag brukar försöka köpa med mig nya inför helgen på torsdagar. Det är en så härlig känsla att komma hem till en vacker bukett. Men tyvärr är det inte alltid helt lätt då jag är pollenallergiker och känslig för starkt doftande blommor, så då förstår ni min lycka över att hitta doftfria liljor. De här köpte jag på Blomsterpassagen i Östermalms torgs t-bana. Nästa helg blir det nog däremot en egenplockad bukett från Hötorget om jag har vägarna förbi.

Vas och ljusstake; Svenskt tenn, Kuddar; Chhatwal Jonsson

Godmorgon tisdag! Det känns verkligen som att det blev mörkt och höst över en natt, men jag försöker fokusera på det positiva med att komma tillbaka till rutiner. Idag efter jobbet har jag mitt första yogapass på Yogayama och känner mig väldigt taggad, den här hösten kommer jag prioritera mitt eget välmående och hälsa och det här känns som ett steg i rätt riktning. Ha en fin dag!

Likes

Comments

Hejdå september, en efterlängtad och helt fantastisk månad. Jag firade fast anställning som Produktutvecklare på SNÖ of Sweden, det bjöds på härligt sensommarväder och vi gjorde en riktig drömresa till Frankrike. Månaden bjöd därför på mycket god mat och goda viner, och vi har njutit av livet. En ny väska fick flytta in och jag fortsatte använda min sommargarderob. Min kjol från Ganni och topp från Hunkydory var båda favoriter och på fötterna har mina ballerinor från Chanel helst suttit.

Och lika härlig som september varit ser jag fram emot oktober. Jag ser fram emot att komma tillbaka till rutiner och vardag, och i veckan börjar jag med yoga på Yogayama. Älskar dessutom verkligen hösten och här börjar vi oktober på bästa sätt, med Bourgogne gryta och tända ljus. Vi har även börjat ett projekt vi länge drömt om, vi har nämligen börjat titta på tomter och hus och drömmen är att bygga något själva så småningom. Ett perfekt höstprojekt med andra ord! Ha nu en fin söndag kväll!

Likes

Comments

Efter att ha spenderat två fantastiska veckor i underbara Frankrike tänkte jag dela med mig lite mer om vår resa och även dela med mig av lite tips för er som vill göra en liknande. Både jag och Erik älskar mat och dryck och är två livsnjutare, vi träffades när vi var unga så det här är något vi utvecklat tillsammans och som blivit vårt stora gemensamma intresse. Vi älskar att laga middag ihop hemma och testa nya restauranger, och älskar mat i kombination med vin. Vi har tidigare gjort två resor där vi besökt vingårdar, båda till Toscana, en själva och en med vänner, och nu kände vi att vi ville göra en lite längre ihop i Frankrike.

Vi valde att börja i Paris och därifrån ta hyrbil och besöka tre vindistrikt i norra Frankrike, Champagne, Alsace och Bourgogne. Vi flög alltså till och från Paris och det var väldigt smidigt att ta bilen till och därifrån, men har ni möjlighet och vill köpa med er vin så ta bilen. Vi började alltså vår resa i Paris, en av mina absoluta favoritstäder och det var extra speciellt att få besöka staden med Erik. När jag var här första gången hade jag och Erik nämligen precis träffat varandra och han var allt jag tänkte på.

I Paris bodde vi på hotellet Le Colbert i närheten av Notre dame och St Germaine. Ett perfekt kvarter att bo i enligt mig då det är i närheten av massa mysiga restauranger och med närhet till stadskärnan. Våra höjdpunkter matmässigt här var Le grand colbert och Bistro Lipp, två fantastiska restauranger där vi åt typisk fransk mat som ostron, anka och sniglar. En annan favorit är såklart också Cafe de Flores där vi stannade till en del på väg till och från vårt hotell och bara spanade på folk. Det blev även lite shopping och förutom Colette som är en upplevelse man inte får missa så är Chanel och Louis vuitton måsten för mig. Jag älskar de franska modehusen och fick som ni kanske sett med mig en väska från Louis vuitton.

I klänning från Custommade.
Ett tillskott till väskgarderoben, en Keepall i det klassiska monogrammönstret.

Vi tog oss som sagt vidare från Paris med hyrbil till Champagne där vi bodde på ett bed and breakfast på vingården Eric Isselee med otroliga vyer och fantastisk Champagne. Höjdpunkten här var Avenue de Champagne i Epernay där vi besökte champagnehuset Moet & Chandon. Då Champagne ligger så nära Paris går det även att göra kortare besök hit och skulle gärna ta en weekend hit igen och gärna under julen då vi fick höra att det är väldigt vackert med alla juldekorationer då. I Epernay åt vi flera gånger på Cave de Champagne som jag verkligen kan rekommendera för mat typisk för regionen. Hade jag åkt hit igen skulle jag gärna bo på hotellet Les Avises där vi åt en väldigt god lunch i en mysig atmosfär.

Utsikt över Eric Isselees vingård.
Strosar ner för Avenue de Champagne i två favoritplagg, kjol från Ganni och tröja från Hunkydory.
Fick med Erik på en bild i Moet & Chandons vinkällare.
På söta restaurangen Cave de champagne, älskar porslinet.
Hotellet och restaurangen Les Avises, här vill jag bo nästa gång!

Jag trodde inte det kunde bli mycket vackrare än i Champagne men Alsace var så vackert med sina milslånga vyer att jag nog inte sett något vackrare. Alsace som varit både en del av Frankrike och Tyskland bär på mycket historia och skiljer sig från övriga Frankrike med sin arkitektur och färgglada hus. Här bodde vi på ett litet bed and breakfast som hette Clos Froehn och jag har aldrig trivts så bra när vi rest, det var så mysigt som man bara kan drömma om. Vackert beläget på toppen i Zellenberg med fantastiska vyer, mysiga rum med knarrande golv, den godaste frukost du kan tänka dig med hemlagade pajer och kompotter och en ägarinna som var den mest underbara.

Vi åt mycket gott under hela resan men tyckte ändå att det var svårt att hitta och boka restauranger. Fransmännen äter mycket ute så även om vi inte var där i högsäsong var vi alltid tvungna att boka bord för både lunch och middag och det var svårt att vara spontan. Det var även ibland svårt att veta vart vi skulle boka, och en stor del av det är att väldigt många restauranger i Frankrike har stjärnor eller rekommenderas i Guide Michelin, men enligt vår uppfattning inte levde upp till våra förväntningar för det. Det bästa upplevde vi var att fråga de vi mötte där vi exempelvis bodde och i Zellenberg hade vi en av våra bästa matupplevelser på resan på Auberge du Froehn.

Cremant är inte så dumt det heller!
Den typiska arkitekturen här med pelargoner i varje fönster.
Det var så mysigt i vår svit!
Vi promenerade varje dag efter frukosten, här ser man vårt bed and breakfast till höger, det är huset med det lilla tornet.
I Alsace hade det inte skördats ännu när vi kom men det började när vi var där så det var spännande att se.
En fantastisk middag på Auberge du Froehn, en av de bästa matupplevelserna under resan.

Det går inte att svara på vilket område vi älskade mest men vi kan iallafall säga att resan slutade på bästa sätt i Bourgogne med fantastiska viner och strålande sol. Här bodde vi på ett bed and breakfast i byn Mersault som heter Clos Saint Jacques, som ligger i ett gammalt vinmakarhus. Rummen var väldigt vackra, frukosten fantastisk och även ägarinnan. Här i Bourgogne hade vi turen att få komma på några privata besök hos vinmakare, vilket var väldigt roligt. Vi besökte bland annat vinmakarna Vincent Bouzereau och Chavy-Chouet, båda med fantastiska viner. Behöver jag säga att vi hade en del övervikt när vi skulle checka in väskorna? Vår sista kväll tog vi en promenad bland vingårdarna och avslutade med en riktigt god middag, vilken resa!

Vårt fina rum.
Sniglar på Le Cellier Volnaysian i Volnay, väldigt bra och mysig liten restaurang.
I långklänning från By Malina.

Likes

Comments

När jag var tärna i somras bar jag en ljuvlig puderrosa långklänning från By Malina. Den är plisserad upptill med öppen rygg och knyt. Både modellen och färgen är så jag och jag är glad att jag fick chansen att bära den igen i år. I fredags bar jag den nämligen igen när vi skulle ut och äta, vår sista kväll i Frankrike.

Hej måndag! I lördags kom vi hem efter en lång bilresa och flygresa. Vi har haft en underbar resa men det var ändå så skönt att få krypa ner i sin egen säng. I veckan tänkte jag göra en sammanfattning av vår resa och ge er lite tips om ni vill göra en liknande resa.

Idag blev det första dagen med jobb och jag har gått igenom mailboxen och hann även gå förbi Yogayama vägg i vägg och köpa ett medlemskap. Ser fram emot att komma tillbaka till rutiner och vardag, så det blir fokus den här veckan! Ha en fin start på veckan!

Likes

Comments