Header

Fotografi

En av de ansökningsbilderna jag skickade in till skolan

Har har det ekat tomt över jul och nyår och en bit in på det nya året, men har tänkt att jag ska komma igång lite mer igen med bloggandet nu när Februari drar igång.

Har försökt planera min framtid, dvs efter sommaren. Just nu har jag så fullt upp med Jobb och skola (en etnologi kurs som jag kom in på vid jul) fram tills dess, men sen skulle jag vilja hitta på något nytt kul, så är inne på två olika planer - vet inte vilket håll det lutar mest åt ännu beror lite på hur allt ter sig under våren.

Plan 1 - Jag kommer in på Fotoskolan och flyttar till Göteborg eller annan ort.

Plan 2 - Jag drar till Australien i ett halvår och reser runt och jobbar och njuter av livet.

Vi får se åt vilket håll det drar iväg mot.

Likes

Comments

Allt blir så sjukt vackert när snön lägger sig som ett frostlager över träden och täcker marken med den vita snön. Speciellt när himlen brinner i bakgrunden, då solen håller på att gå upp. Det sköna med vintern är att man inte behöver gå upp så tidigt för att fånga soluppgången.

Likes

Comments

Frukost vid skrivbordet idag. Skulle egentligen göra en vegansk Jul-sumo till frukost. Missade bara att jag inte hade alla ingredienser hemma, planera mat är inte min starka sida. Så den blev inte så vegans eller julig, men väldigt god.

Recept hittar ni här: Min blev med avokado, blandade trädgårds-bär och mjölk. Haha, man tager vad man haver.

Likes

Comments

Fotografi

Bilder från dagens utflykt till Gripsholms slott.

Idag åkte jag iväg till Mariefred och närmare bestämt Gripsholms slott och fotograferade lite. Med bilen tog det ca 45 minuter att köra dit och det var så värt det. Jag har haft en fantastisk dag, jag tog med mig kamera och stativ, varma kläder, matsäck och en termos med kaffe. Sen gick jag bara runt i min egen takt fotograferade när jag kände för det, satte mig ner på en bänk och åt lunch i Solskenet med en varm kopp kaffe och bara njöt av livet. It was Amazing!

Likes

Comments

Vardag

Hörseltestet visade att jag hade fått försämrad hörsel sedan senast (som var Mars 2011). Tyvärr var den sämre från 1500Hz och uppåt och hade dessutom försämrats ännu mer från 3000Hz, därav har jag svårare att höra när folk pratar i stimmiga miljöer, som tillexempel på jobbet när fönar och rakapparater är igång runt omkring mig samtidigt som min kund försöker prata med mig. Det gör mitt jobb svårare och jag har känt av det tyvärr. Det här kan även vara en av anledningarna till att jag blir väldigt trött när jag har vistats länge i dessa miljöer, och behöver mer tid att vila upp mig än vanligt.

Så vad kan jag göra åt det - Ja det är bara att acceptera det tyvärr, finns ingenting att göra åt det. En eventuell ny operation för att försöka förbättra hörseln och hur trumhinnan ligger mot hörselbenen kan tyvärr försämra hörseln och så bra som jag hör just nu så kommer inte min läkare göra en sådan operation. Den operationen kommer inte bli aktuell förens min hörsel försämras gravt med ca 20dB och totalt sett ligger under 40 dB på hela Hz skalan.

Så det känns ju på ett sätt skönt att slippa operation och hörselapparat men samtidigt trist att hörseln har försämrats och att det inte går att göra något åt det. Om du någon gång ropar på mig på stan och jag bara vandrar vidare så har jag förmodligen inte hört dig - Bara så att du vet ta det inte som en diss! ;)

Förkortningar dB - decibel Hz - Hertz

För er som är intresserade av att veta mer - googla på audiogram eller klicka på denna länk.

Likes

Comments

Här sitter jag i väntrummet hos otokirurgen och väntar på att få komma in. Har precis gjort färdigt hörseltestet, som för övrigt kändes sämre än det brukar. Nu inväntar jag Karin (min läkare) och ser vad hon har att säga om testerna dvs. om det ser sämre ut än senast eller om det är på en liknande nivå.

Over and out! 

Likes

Comments

Försöker glömma alla problem genom att drömma mig tillbaka till soliga dagar från sommaren

Idag är jag på väg mot Uppsala till min läkare där. Jag har haft henne sedan jag var 9 år gammal. Senast jag träffade henne var för 5 år sedan och då sa vi att jag skulle höra av mig när jag fick problem med öronen igen. Nu är vi tyvärr där, lite tidigare än vad jag hade hoppats på. Ska bli spännande att se vad hörseltesterna har att säga och vad hon kommer att säga. Jag ska även ta upp min tinnitus med henne och se om det finns något att göra åt det. Jag kan bara hoppas på att få ut något vettigt från det här besöket. Det värsta som kan hända är väl att jag får en hörselapparat och det blir väl bra det också om det skulle hjälpa, jag kan helt enkelt bara vänta och se.
Likes

Comments

Träning

Vecka 1 av 3 är färdig med min Boot Camp. Jag har haft träningsvärk hela veckan kan man säga.

Såhär har schemat för veckan sett ut

Dag 1: 30 minuters morgonpromenad innan frukost och träna Rumpa + Mage.

Dag 2: Vila

Dag 3: 30 minuters morgonpromenad innan frukost och träna Armar/Axlar + Ben

Dag 4: Vila

Dag 5: 30 minuters morgonpromenad innan frukost och träna Rygg + Mage

Dag 6: 30 minuters morgonpromenad innan frukost och träna ett snabbt pass för hela kroppen.

Dag 7: Vila

Så hur har första veckan gått nudå?? Det kan man ju verkligen fråga sig. Första dagen gick jag en morgonpromenad men sedan har jag tagit sovmorgon och helt enkelt inte gjort det någon mer dag. Det blev alldeles för jobbigt att komma ur sängen. Det ska förbättras till nästa vecka.

Träningen däremot har ju gått bättre men vill verkligen inte kalla det bra. Jag har gjort hela de passen som jag ska göra, men sen är jag ju så sjukt otränad så jag har ju i princip dött varje pass. När jag inser hur sjukt otränad jag är blir jag dock mer motiverad att fortsätta så att det inte ska vara så jobbigt nästa gång.


Likes

Comments