Header

Film, bio, konsert, teater

Idag fick Jenny sin 30års present av mig och Tobias, vi gick på kungliga operan och såg "Glada änkan".
Jag fick tips av en kund att gå och kolla in Guld foajén när jag var där. Ett fantastist rum med guld dekor över alla vägar samt tak, väldigt flott, knappt så jag vågade röra mig där inne.
Häftigt att gå på Opera men inte riktigt min grej. Jag skulle nog kunna gå på det igen och se en riktig Opera och njuta av det mer, även om den här var väldigt rolig att se. Jag skrattade hört några gånger till och med, den var inte riktigt vad jag hade förväntat mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Film, bio, konsert, teater , Musik

Efter jobbet i Lördags åkte jag till Stadion för att se Håkan Hellström, mötte upp Jessica och några till där. Tur som vi hade så blev vi uppgraderade till VIP och fick stå mitt i scenen. Jäkligt häftigt att komma så nära, det gör man ju aldrig annars. 

När regnet började falla (läs:ösa ner) blev upplevelsen bara ännu mäktigare i mina ögon, så sjukt kul att se Håkan och de övriga artisterna köra all in även i regnet och bara bränna av den ena låten efter den andra!

Hela konserten slutade med att hela publiken sjunger "Nu kan du få mig så lätt" om och om igen för att kvällen inte får ta slut, dessvärre gör den det och jag är återigen frälst!  💕💕

Likes

Comments

ankyloserande spondylit/Bechterews

Jag insåg i veckan att jag saknade Nouw.com och är nu tillbaka här, har dessutom min egen IP adress, så nu hittar ni mig på ElinWahlgren.se

I Februari bytte jag plattform pga. en ny diagnos Ankyloserande Spondylit/Bechterews, som är en sjukdom som ger kronisk inflammation, för mig sitter det i ländryggen men börjar sprida sig till bröstkorgen och bröstryggen. Inflammationen sitter oftast i leder, muskelfästen och ledbanden där det vanligaste symptomet är Inflammation i SI-lederna samt stelhet och trötthet.

Tröttheten yttrar sig på olika sätt antingen fysisk eller psykisk trötthet, jag behöver som oftast minst 7timmars sömn, men under perioder med skov kan jag behöva sova upp till 17 timmar/dygn. Ett skov är alltså under en period då inflammationen bryter ut i kroppen och på grund av det känner jag extra mycket smärtor och blir mer stel och trött.

Jag kommer skriva mer om min sjukdom framöver, och finns det några frågor så är det bara att ställa dem.

//Elin

Likes

Comments

Fotografi

En av de ansökningsbilderna jag skickade in till skolan

Har har det ekat tomt över jul och nyår och en bit in på det nya året, men har tänkt att jag ska komma igång lite mer igen med bloggandet nu när Februari drar igång.

Har försökt planera min framtid, dvs efter sommaren. Just nu har jag så fullt upp med Jobb och skola (en etnologi kurs som jag kom in på vid jul) fram tills dess, men sen skulle jag vilja hitta på något nytt kul, så är inne på två olika planer - vet inte vilket håll det lutar mest åt ännu beror lite på hur allt ter sig under våren.

Plan 1 - Jag kommer in på Fotoskolan och flyttar till Göteborg eller annan ort.

Plan 2 - Jag drar till Australien i ett halvår och reser runt och jobbar och njuter av livet.

Vi får se åt vilket håll det drar iväg mot.

Likes

Comments

Fotografi

Allt blir så sjukt vackert när snön lägger sig som ett frostlager över träden och täcker marken med den vita snön. Speciellt när himlen brinner i bakgrunden, då solen håller på att gå upp. Det sköna med vintern är att man inte behöver gå upp så tidigt för att fånga soluppgången.

Likes

Comments

Frukost vid skrivbordet idag. Skulle egentligen göra en vegansk Jul-sumo till frukost. Missade bara att jag inte hade alla ingredienser hemma, planera mat är inte min starka sida. Så den blev inte så vegans eller julig, men väldigt god.

Recept hittar ni här: Min blev med avokado, blandade trädgårds-bär och mjölk. Haha, man tager vad man haver.

Likes

Comments

Fotografi

Bilder från dagens utflykt till Gripsholms slott.

Idag åkte jag iväg till Mariefred och närmare bestämt Gripsholms slott och fotograferade lite. Med bilen tog det ca 45 minuter att köra dit och det var så värt det. Jag har haft en fantastisk dag, jag tog med mig kamera och stativ, varma kläder, matsäck och en termos med kaffe. Sen gick jag bara runt i min egen takt fotograferade när jag kände för det, satte mig ner på en bänk och åt lunch i Solskenet med en varm kopp kaffe och bara njöt av livet. It was Amazing!

Likes

Comments

Vardag

Hörseltestet visade att jag hade fått försämrad hörsel sedan senast (som var Mars 2011). Tyvärr var den sämre från 1500Hz och uppåt och hade dessutom försämrats ännu mer från 3000Hz, därav har jag svårare att höra när folk pratar i stimmiga miljöer, som tillexempel på jobbet när fönar och rakapparater är igång runt omkring mig samtidigt som min kund försöker prata med mig. Det gör mitt jobb svårare och jag har känt av det tyvärr. Det här kan även vara en av anledningarna till att jag blir väldigt trött när jag har vistats länge i dessa miljöer, och behöver mer tid att vila upp mig än vanligt.

Så vad kan jag göra åt det - Ja det är bara att acceptera det tyvärr, finns ingenting att göra åt det. En eventuell ny operation för att försöka förbättra hörseln och hur trumhinnan ligger mot hörselbenen kan tyvärr försämra hörseln och så bra som jag hör just nu så kommer inte min läkare göra en sådan operation. Den operationen kommer inte bli aktuell förens min hörsel försämras gravt med ca 20dB och totalt sett ligger under 40 dB på hela Hz skalan.

Så det känns ju på ett sätt skönt att slippa operation och hörselapparat men samtidigt trist att hörseln har försämrats och att det inte går att göra något åt det. Om du någon gång ropar på mig på stan och jag bara vandrar vidare så har jag förmodligen inte hört dig - Bara så att du vet ta det inte som en diss! ;)

Förkortningar dB - decibel Hz - Hertz

För er som är intresserade av att veta mer - googla på audiogram eller klicka på denna länk.

Likes

Comments