Detta var min frrkost idag. Ingredienserna är:
1 msk chia frön
2 dl havre mjölk


Topping:
3-10 dl frusna/ färska hallon
Turkisk yoghurt
1 banan

Såhär gör du:
Först gör du steg 1 alltså gör chiapuddingen. Du lägger först i chia frön. Sedan häller du på havre mjölken. Blanda runt med t.e.x en gaffel. Efter det ställer du in den i kylen över natten eller i 4-10 timmar. Om du har möjlighet så kan du blanda runt chiapuddingen efter några timmar satt inte alla chia frönen hamnar i en enda stor klump.
När du ska toppa chia puddingen så häller du först på hallonen och sedan så mycket youhurt som du vill ha. Och sedan lite mer hallon och sedan på med bananen. Man kan välja att lägga bananen under hallonen och yoghurten men jag tänkte inte på det när jag gjorde det.

Jag tycker att alla ska testa detta eftersom det är gott och samtidigt nyttigt. Jag vill ha mycket topping på för att då gör det att det blir godare och man får i sig mycket mer. Jag tycker att 1 msk chia frön räcker för när jag tog i det som det stod på förpackningen så blev det till mer än 2 personer. Jag orkade inte äta upp det.
Du ska inte häller blanda runt yoghurten, hallonen och bananen för då smakar det bara chia. Jag har testat att göra det och jag fick slänga det för det blev inte gott.
Jag tycker att chiapudding inte bara passar som frukost utan också som mellanmål eller lunch. Fast om man ska ha det till lunch så får man nog ha en talrik och mer chia frön i

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Detta är en efterrätt som är väldigt enkel men ändå otroligt god. Den innehåller:

• 1 påsar pulver chokladpudding
• 8 dl mjölk
• 1 ägg
• vispad grädde
• hallon
• blåbär
• after eight
• choklad (som du river och häller över som dekoration)

Om man vill göra egen chokladpudding och inte med pulver så behöver man:
•1 dl maizena
• 1 dl kakao
• 2 tsk vaniljsocker ( detta kan man även ha i även om man har pulver chokladpudding )
• 2 msk strösocker ( detta kan man ha i även om man har pulver chokladpudding )

Jag tycker att denna efterrätten var väldigt smakrik. Jag tipsar denna till en lite finare middag. Jag och min familj hade denna som efterrätt på nyår och den var otroligt uppskattat. Vi lade på lite blåbär, hallon och grädde för att det skulle bli godare men det är valfritt. Jag personligen tycker att det blir godare. Man kan också lägga på något annat t.e.x äpple, banan, mango eller päron. Jag tror att det hade blivit bra.
Hoppas du har haft en bra dag❤️

Likes

Comments

Detta var min frukost idag och jag tycker att denna frukosten var otroligt god och enkel. Den innehåller:
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
4,5 dl mjölk
1 msk socker

Ett tips är att först lägga i vetemjölet och mjölken. Blanda inte samtidigt som du lägger i ingredienserna , utan lägg i det och sedan blanda. För om du blandar samtidigt så kommer det bli en klumpig smet. Efter det kan du blanda i äggen och sockret. Låt smeten stå  i 10 minuter medans du väntar kan du ställa in stekpanna, sätter på fläcken, tar fram steksmör och plockar undan det du inte ska använda mer.
När smeten har jäst så sätter du på plattan på ungefär 7 och börjar göra sina pannkakor.
Jag hade hallonsylt på mina pannkakor men jag tycker också det är gott att ha socker och banan eller annan frukt. Jag gillar pannkakor för att det är kul att göra och för att det är gott. Jag tycker att det är kul för att jag gillar att steka pannkakorna och alla blir olika bruna och olika storlekar och det är coolt att se. Eftersom inga av mina pannkakor blir exakt likadana.

Jag åt även ett ägg och apelsinjuice . Ägg är jättebra att äta på morgonen för det ger dig lite extra energi och det är nyttigt. Min apelsinjuice kommer från Godmorgon. Jag tycker att den är den bästa juicen av alla juicer. Vad tycker du? Skriv gärna vilken din favorit frukost är eller bara vad din favorit juice är?

Hoppas du får en bra dag!❤️

Likes

Comments

Idag drack jag en smoothie, den bestod av frysta hallon och blåbär, banan, äpple, yoghurt, apelsinjuice och lite frön som topping. Jag tipsar denna smoothie till dig som gillar fräscha och goda drycker. Jag brukar oftast ha ganska mycket yoghurt och juice i min smoothie för att få en lite mer flytande konsistens, men för dom som vill ha lite fastare konsistens kan du ta lite mindre yoghurt och juice.

Hoppas du får en jättebra dag idag.

Likes

Comments