Imorgon. Imorgon är dagen jag lämnar Sverige, mina underbara vänner och min fina familj. En dag kvar. Jag känner nu för första gången hur nervositeten kommer krypande och hur det pirrar till lite i magen när jag inser att exakt den här tiden imorgon kommer jag sitta på planet. Att om mindre än två dygn står jag faktiskt öga mot öga med min värdfamilj. Som Per Gessle hade sagt - "Här kommer alla känslorna på en & samma gång", och det kan jag verkligen relatera till. Jag är både nervös, supertaggad, ledsen, orolig, skitglad, lycklig och olycklig. Nu kommer verkligen alla känslor på en & samma gång!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har knappt hunnit inse att jag faktiskt åker till freaking Amerika om mindre än fyra dagar. Det är sinnessjukt!! Tiden går så fort, och nu den sista tiden har jag verkligen försökt att utnyttja varenda liten minut! Idag är den enda dagen på flera veckor som jag faktiskt har tid för bara mig själv, vilket är rätt skönt ändå! Trots all nervositet och stress för att hinna träffa alla kompisar, får man även inte glömma bort sig själv! Det är lätt hänt, men borta i USA är det troligen de vardagliga sakerna man gör som man kommer sakna mest!

Likes

Comments

Som ni kanske kan förstå med hjälp av rubriken kommer jag åka som Exchange Student till USA. Mitt flyg avgår 07:40 den 14 augusti 2015 och jag är riktigt, riktigt taggad!

Familjen jag skall bo hos har jag haft kontakt med ett tag (ni kommer få läsa mer om det i kommande inlägg) och verkar helt underbar. Familjen består av tre personer - mamma, pappa och son på 15 år - och de bor i Zephyr Cove, Nevada.

Detta inlägg var som ett litet statement för att bara berätta att jag skall åka iväg, och att ni kan förbereda er på att detta kommer bli en mainstream blogg om hur jag kommer uppleva mitt år i staterna.

Likes

Comments

Jag har insett en sak - att producera snygga tidningsomslag är en konst. Det finns så extremt många fula covers där ute, som man egentligen inte lägger märke till om man inte analyserar själva bilden noggrant. Här är i alla fall tre stycken omslag som är - enligt mig - riktigt, riktigt snygga, genomtänkta och välgjorda!

Likes

Comments

Gymnasievalet... Jag minns viken ångest jag hade över att välja rätt skola, linje, om jag ville gå med studiemotiverade elever eller inte. Det var å andra sidan inte konstigt att valet var svårt, med tanke på att man bara är 16 år och inte har en susning om hur framtiden kommer se ut.

Så efter mycket om och men blev mitt slutgiltiga val Bromma Gymnasium på första plats. Jag visste redan när jag sökte att jag skulle komma in. Gränsen för Samhälls-linjen var 270 meritpoäng (ungefär) och jag gick ut med 307.

Under sommarlovet hade mina förväntningar målats upp och jag var - precis som mina andra vänner - taggad på att börja gymnasiet. Men när dagen väl kom, och när jag satt inne i klassrummet med mina klasskamrater, som en officiell Bromma-elev, slog det mig att detta inte var rätt.

Jag ska vara ärlig, första veckan var ett helvete och jag trivdes inte alls. Klassen var oskön och skolan var tråkig. Jag fick nog, och efter två veckor på Bromma bytte jag till Östa Real.

Den 3e september lämnade jag Bromma bakom mig för sista gången, och har inte satt min fot i den skolan sedan dess.

Nu går jag som sagt på Östra Real och är riktigt nöjd! Älskar min klass, älskar min linje och älskar skolan som helhet. Jag ser inte skolan längre som en börda, utan snarare som något kul som ger än möjlighet att träffa vänner och lära sig saker som man faktiskt har nytta av.

Poängen är att när jag gjorde mitt gymnasieval minns jag hur jag och mina vänner pratade om vad det värsta som skulle kunna hända under gymnasietiden kunde vara, och vi alla kom fram till samma sak - "tänk om man inte trivs och måste byta linje... Eller ännu värre, att man måste byta skola."

Men ni som ska göra ert val i år, var inte rädda för att misslyckas. Om valet blir fel och ni känner att ni är helt ute och cyklar, så kan man alltid byta. Jag var rädd för att behöva byta skola, men nu i efterhand är jag extremt tacksam över att jag gjorde det ändå! Det är inte värt att gå runt och vara olycklig bara för att man är rädd för att ta steget ut och testa på andra skolor. Det må vara jobbigt i början, men i slutet lönar det sig, det kan jag lova.

Likes

Comments

Har spenderat största delen av dagen på Karla Cafés uteservering, ett jättemysigt café som ligger på Karlavägen. Satt där mellan 10:00-12:00 och sedan 15:30-17:00. Har gjort av med alldeles för mycket pengar idag, den här livsstilen kommer inte hålla i längden. Men har inte bara fikat på Karla Café, utan har även pluggat en hel del med några av tjejerna i klassen. Solen, värmen, umgänget, humöret, plugget och en kaffe på det. Kan inte bli så mycket bättre!


Likes

Comments

Har ni tänkt på hur ytligt det egentligen är med sociala medier? Instagram, Facebook, Twitter, Tumblr, you name it.

När jag satt med mina vänner på Karla Café idag och skrattade, pratade och fotograferade vår mat slog det mig. Vi skulle aldrig någonsin dokumentera en McFeast på McDonnalds. Aldrig. Det är endast när vår livsstil framstår som "perfekt" som vi vill visa den för världen. Vi väljer att framställa det som är bra i vardagen som då bygger grunden för vår yta.

När jag lägger ut en bild på Instagram skulle jag aldrig posta en bild när jag är svettig, osminkad och trött. Istället tar jag 20 bilder och väljer endast en av dem då sminket är on point, kläderna sitter bra och ljuset är perfekt. Vi är rädda för att gå emot samhällets normer eftersom att de är precis vad det är, normer. Normer vi alla följer och strävar efter att uppnå.

Chocker: livet är inte perfekt och det kommer det aldrig vara. Det är inget fel med att dokumentera det underbara i livet, bara det inte tär på erat självförtroende eller självkänsla. För det är viktigt att acceptera att det är som det är. Du ska inte behöva skämmas för att välja donken istället för Espresso House. Du ska inte behöva redigera om dina bilder så att du får tight gap. Bara för att detta är samhällets normer så ska man aldrig glömma bort sig själv. Var stolt istället för att dölja varje liten skavank! Livet är inte perfekt.

Likes

Comments

Varje måndag går jag i skolan från 8:15 - 12:30, men idag släpptes jag redan vid 11:30, vilket jag verkligen uppskattar. Har så grovt mycket jag måste plugga till den här veckan; engelska nationella, spanska nationella muntligt, historia prov och två stycken engelska uppsatser ska vara skrivna tills på fredag. Kan sommarlovet bara komma, snälla?

Jag gick i alla fall hem direkt efter vi slutade och gjorde mat. Det som jag lagade är en ytterst enkel rätt, som min kompis Fanny visade mig, och därför har rätten fått namnet Fanny-pasta.

Det är egentligen vanlig kokt gnocchi-pasta, med lite grädde, lite ost, soltorkade tomater, rucola, prosciutto och pesto. Rekommenderar Fanny-pasta starkt till er som är ute efter någonting enkelt eller som är allmänt dåliga på att laga mat.

Likes

Comments