Header

Det är fredag och vinter här i Australien. Jag sitter nere vid Alex Beach och är lite smått illamående. Surflektion infinner sig även på fredagar - det är därför jag befinner mig nere vid stranden. Men illamåendet gör att jag valde att sitta på land medan mina surfkamrater är ute bland dom lättsamma vågorna.

Solen ligger iallafall på och det är helg.

Jag passar även på att använda mig av det gratis wi-fit som finns längst kustlinjen då vi inte har något nät hemma. Vilket passar sig gode bra.

Min fina far fyller även år där hemma i Sverige, så saknaden sitter i lite extra i själen idag. Men jag får iallafall njuta av sol, helg och ljudet av vågor så jag är ändå ganska nöjd.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tiden bara springer iväg.
Vi är redan inne på andra delen av läsåret. Diploma kurser och bara 5 månader kvar.
5?!

Jag vill inte att det ska ta slut.
Ty de må vara fem månader kvar, det är 20 veckor, över 150 dagar och ack så många timmar, minuter och sekunder.
Men det känns som att dessa månader som varit bara har sprungit förbi, som att jag inte har varit här längre än en månad. Men jag har varit här i 6.
6 månader och jag vet knappt vad jag har gjort.

Ska jag vara realistisk så vet jag, jag vill bara förmedla känslan av att allt går så fort. Tiden springer och jag hinner inte med. Jag vill inte hinna med. Jag vill stanna tiden och bara uppskatta utsikten från vår nya balkong. Vill känna solen allt så mycket längre och bara andas in allt som är nu.

Sen kommer vi till hela den här biten att en ska tänka på vad som händer sen också. Vad ska en göra, vad ska en tänka och var ska en befinna sig.

Just nu vill jag inte tänka, drömma eller vara realistisk.

Just nu vill jag bara vara nu.

Likes

Comments

Easter holiday has passed and first day back in school.

We didn't start easy. The anatomy exam that got cancelled nearly three weeks ago was made up for today. With everybody still in their holiday bubble. Most of us, (myself included) hasn't touched or thought about the textbooks even a little bit. Post exam and I can at least say I think it went alright.

The two and a half weeks of freedom has done me good. Most of it was spend at home, relaxing and exploring the local surroundings. I've been up Mount Coolum and found my way to the Buderim Waterfall. This Thursday me and Ellinor packed our backpacks and went to Brisbane, followed by Noosa. We've spent a lot of money on food, let me tell you that. Most of it had to do with all the extra public holiday surcharge that exists in Australia.

I'm looking forward to a new term of knowledge. New muscles to learn and new things to know about.

Pop the bubble and back to reality.

Likes

Comments

För er som har missat så har cyklonen Debbie gjort sig synlig på Australiens fastland. Personligen där jag bor har vi lyckligtvis inte fått vara med om de sviter som Debbie dragit med sig på andra håll i landet. Men lite efterspel fick vi med regn och blåst i mängder under gårdagen. Samt har våra utemöbler blåst omkull och ändrat position, men tar det framför något värre alla dagar.

Alla skolor stängde, även köpcenter och mataffärer. Till och med bussarna hölls gratis så att alla skulle kunna ta sig hem utan att blåsa bort eller svälja vatten.

Trots att solen har skinit under dagens soltimmar så hölls skolorna fortfarande stängda. Men nu är det officiellt påsklov!
Själv spenderade jag första delen av dagen med lite yoga innan poolhäng. Fick äntligen läsa lite i min historiska novell som jag påbörjade när jag precis hade landat här.

Drog mig även in till Maroochydore för att köpa lite högkvalitativt snacks för kvällen.

Bra start helt enkelt!

Likes

Comments

Jag vet inte hur över en månad har passerat sen senast. Tiden springer och benen hinner inte med.
Var man ska börja är även det en mycket bra fråga

Strandpromenader har det blivit många, även mycket sol och nederbörd i plural.

Skolan flyter på, inlämningar i Healthy eating, PT & small buisness, samt quality service har sett sin sista vers och prov efter prov har skrivits och genomgåtts. Men snart vankas det påsklov!

Vi har även fått våra första klienter, vilket känns nytt och spännande - men roligt, även fast detta med att skriva progam är lite av en konst i sig.

Surf har även tagit upp fredagstiden. Inte en dans på rosor alla gånger, men ack så givade.

Det känns verkligen som att allting går så fort.

Likes

Comments

Här sitter jag och äter melon och dricker te och har det bra.

Andra surflektionen gick av stapeln idag och det kändes bra! Övade lite på att paddla samt stå upp och åka några vågor. Häftig känsla! Längtar tills man har byggt upp styrka och rätt teknik.

Annars då? Tränger sig kylan fortfarande på i ett ljusnande Sverige?

Tre veckor har passerad här nere på andra sidan jorden, jag letar fortfarande efter rätt rutiner och maträtter som ska räknas in i vardagen. Skolan går bra, mycket information på lite tid. Men ack så intressant! Vi kan dock diskutera hur det går med uttalet av vissa termer. Som exempelvis, epiphysis, brachialis, och vertebrae cervicales för att nämna några.

Men än så länge trivs jag bra här.

Likes

Comments

Första skolveckan har känts oändligt lång. Extremt givande och intressant, men fortfarande lång. Ännu är det även två dagar kvar.

Trots att vi bara haft tre skoldagar kan jag redan nu rabbla namnen på de mest betydelsefulla benbitarna av skelettet, samt endel andra roliga termer.

Just nu kl0830 är det 2 timmar kvar innan näst sista dagen börjar. För majoriteten av mina klasskompisar är det även den sista. Men av en anledning jag försöker lista ut så har jag även en femte och sista dag. Varför? Surfinrikning. Denna människa som identifierar sig som kvinna har aldrig i sitt 21 årliga liv stått på en surfbräda, har trots detta valt till denna inriktning.

Borde kanske inte prata om mig själv i tredje person, men ack, vad gör det?

Likes

Comments

Första skoldagen avklarad! Det känns verkligen som att vi alla kommer få så mycket och bra kunskap under detta år.

Tre lektioner stod på schemat idag. Under första snackade vi om vikten med att värma upp, samt gick ut och testade på lite dynamiska strechövningar som är bra innan träning. Andra lektionen snackade vi lite om kommunikation och sedan var det dags för tredje lektionen och boxning.

Verkligen så kul.

Vi fick även veta att vi ska springa 5km nästa vecka - inte lika kul, haha. Jag har verkligen aldrig kunnat springa långt och länge. Men det kommer säkert bli bra ändå!

Jag känner mig helt slut efter idag och trots att klockan inte ens är 2000 ännu så skulle jag kunna lägga mig och sova.

Men härdar ut till kvällen och taggar ny skoldag imorgon.

Likes

Comments

Orientation day på skolan idag. På måndag börjar allvaret.

Det känns inte riktigt på allvar än. Som att jag ska åka hem snart. Att allt bara är på låtsas. Men här ska jag alltså befinna mig de kommande året. Jag har alltså kommit dit jag velat så länge - men jag kan nog inte riktigt förstå det ännu. Detta kommer alltså vara min vardag.

Skolan verkar iallafall bra, fräscha lokaler och lagom stort. Lärarna verkar också trevliga och bra! Måna om att det ska gå bra för en.

Det finns fortfarande en del saker jag måste mäkta med att göra, som att öppna australienskt bankkonto och fixa ett medicard exempelvis, Men på måndag böjar allvaret. Boxas skulle vi också göra.

Måste även skärpa mig på bildtagningsfronten.
Skamligt så att jag skäms.


ps. Min väska bestämmde sig för att komma hem i tisdags!

Likes

Comments

Instagram@elinvesterlund