Jag hoppar på bloggtåget och kör en klassiker.

​Tre saker jag älskar:

1, Choklad.

2, Kläder 

3. Böcker

​Tre saker jag är bra på (enligt mig)​ 

1, Läsa

2, Sminka mig

3. Lyssna.

Tre av mina svagheter

1.Stress

2. Lathet

3, Nagelbitande

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Förlåt för detta kommande inlägg men jag är bara ärlig.

Jag föddes som kvinna i ett av världens mest jämställda länder. Jag säger fuck you till varje människa som säger att vi ska vara nöjda med det. För att vara bäst betyder inte bra nog, inte bra nog för mig.  Varje dag när jag gå upp så möts jag av känslan att jag inte tas på allvar. En del människor kollar på mig som vad jag än säger vet jag inte vad jag pratar om, jag vet inte mitt eget bästa. För jag är hysterisk, för känslosam. Som en bomb som kommer explodera. En tjej som jag, nej vi har inte rätt att vara arga. De säger att jag aldrig möt orättvisan på riktigt, de vet ju såklart bättre än mig för som vi lärt oss tidigare kan jag ju inte tänka själv.  Men om vi skulle låtsa att jag fick bestämma själv vad min upplevelser var för något Kanske jag skulle berätta om den gången min pappa sa att han inte kunde hjälpa till i köket för att han är man. Eller de hundra gånger killarna i klassen kom undan med att lägga huvudet på sned och le som den svärmorsdröm de var för de visste att det skulle funka men tror du att det funkade när jag gjorde det samma. Nej, det funkade inte. Jag har blivit avbruten, skattad åt och förödmjukad för att jag vill uttrycka min åsikter, När jag sa att jag var feminist för första gången var det ju lättare att skratta åt mig än att faktiskt lyssna på vad jag hade att säga. Och jag skäms för att säga att jag flera gånger skrattade med var så jävla enkel. Jag gjorde precis vad folk ville att jag skulle göra. Jag följde deras mal gjord för mig. Jag ska inte kräva något, var tyst, var söt och ifrågasätt aldrig något. Ta helt enkelt inte striden för ingen kommer lyssna.

Det värsta jag vet är att känna mig så där hysterisk varje gång jag säger att jag tycker något är fel. Varje gång någon kollar på mig med ett hånflin och säger att jag borde lunga ner mig och att hela världen inte ligger på min axlar. Ibland undrar jag varför jag ens bryr mig längre , när allt bara blir så jobbigt. Men det är för att jag som kvinnlig fotbollsspelare förlorat träningstider och tränare för att jag inte var man. För att jag som kvinnlig elev på skolan fått agera kinesisk mur mellan två bråkande killar. För att när jag tagit på mig ledarroller i min vardag har jag blivit kallad en bossig bitch. För att jag föddes till en kvinna och det har använts som ett skällsord mot mig länge. Men det är inte bara för mig utan också för alla kvinnor i andra delar i världen som inte får köra bil, som blir bortgifta och slagna, våldtagna. Alla de som säljs i trafficking och alla de som utnyttjas. De förtjänar mer och det gör jag med.

Likes

Comments

Ibland lyssnar folk inte. Det känns som om man skriker men det hjälper inte om någon inte vill lyssna. Då spelar det ingen roll vad du säger. Bilden ovan är från en debatt i Reftele. Där var det runt tusen människor som försökte få politikerna att lyssna. Om det hjälpte eller inte vet jag inte men man försökte få de att lyssna.

  • 61 Readers

Likes

Comments

Det gick inte så bra med den där ett blogginlägg om dagen. Har inte den självdisciplinen. Men vill ändå hålla bloggen vid liv. Gårdagen var produktiv, hann med kyrkan, övningskörning, att fyra pappa och plugga. Nu är det måndag och ny vecka. Har en massa plugg framför mig, tagga.

Likes

Comments

När man kommer från en liten ort är det lätt man umgås med människor som inte är bra för dig alldeles för länge. Detta hände mig. En bra vän ska aldrig få dig att skämmas över vem du är, vad du gillar eller vad du gör. En bra vän ska aldrig få dig att känna dig liten och värdelös. En bra vän ska aldrig förnedra dig eller håna dig på ett sätt som går emot ert sätt att skämta med varandra. Och om det blir fel kan en bra vän möta dig halvvägs och diskutera. En bra vän ska inte få dig att känna dig mindre för att DU blivit sårad.

  • 68 Readers

Likes

Comments

...är vad Elin klarar av. Jag har bestämt mig för att försöka skriva minst ett blogginlägg om dagen för att inte jag ska tröttna och bara sluta.
Dagen har varit väldigt lång. Jag har en massa plugg just nu som bara klumpat ihop sig och jag får inte riktigt min hjärna att fungera. Men börjar ändå får lite kontroll på det hela. Fick iallafall ett par välbehövda pauser i skoldagen idag för att det var fotbolls turnering för tjejerna idag som vi gick och kollade på. Alltid trevligt med lite omväxling mitt i all skolstress.

  • 67 Readers

Likes

Comments

Varannan tisdag har jag sovmorgon. Idag var det en sådan tisdag. Jag som bor i skogen brukar kunna utnyttja när vi har sov morgon men igår bestämde jag mig för att beställa närtrafik. Det är en sorts taxi för oss som bor på landet. Man åker till samma pris som vanlig länstrafik, enda nackdelen är tiderna som är lite konstiga. Men en dag som idag är de perfekt.

  • 70 Readers

Likes

Comments

Jag har insett att jag inte är bra på det här med bloggande. Jag är helt enkelt för lat. Jag orkar inte ta bilder och skriva lång inlägg om mitt tråkiga liv. Jag är inte intressant. Ingen vill läsa om mitt liv, inte för att låta deppig men jag är inte en världstjäna med världens mest intressanta liv. Så är det bara.Jag tycker inte det är kul att skriva om helt enkelt. Så den här bloggen kommer nog bara bli ordbajs med alla tankar som får plats i mitt huvud typ,  

Likes

Comments

det är en kväll som denna,

ett hjärta slutar slå

ena minuten,så levande

men det var dags att gå

Hälsa henne från mig

bara ett enkelt hej

allt annat skulle såra mig

en kväll som denna

är inget säkert

det är en stjärnklar natt

allt det vackra lurar dig

du tror att det vackra är ofarligt

det är en kväll som denna

som spelar roll.

vi kan alla skilja på liv och död

men de som är i nöd

kanske hellre lever än dör


Likes

Comments

Efter en härlig kväll är man nu hemma i sin sägn. Rätt gött ändå. Kvällen har varit toppen. Bra mat,bra band och bra människa. Allt som behövs för en lyckad kväll.

  • 78 Readers

Likes

Comments