Header

Hallojsan! Nu har jag en ynka vecka kvar av sommarlovet, ett underbart sommarlov son bjudit på mycket jobb, fantastiska travupplevelser, timmar med mys i stallet & körning av min guldpojke, sena kvällar med kompisar, utomlandsresa och sol och bad med familjen. Finns inte mycket mer att klaga på mer än att jag och Mikado inte lyckades få till några starter men så länge han är frisk, pigg och mår bra är jag glad, tävlingarna är helt enkelt en bonus, för hästarna går alltid alltid i första hand. Så är det inom denna sport för att kunna vara ute och kriga om medaljerna ska allt vara i toppskick & det är ju trots allt djur vi håller på med!

I söndags jobbade jag på travet, ponnyheldag & sista travdagen på hemmabanan för i år, nu är det 9 månader tills nästa gång.... Hela tre hemma segrar blev det, så kul!

Idag var jag i stallet en sväng igen för att rida Charmig, han var framåt och på tårna. När ja tänkte efter insåg jag att ja inte har kört häst på 12dagar och inte hållit på med hästar sen i fredags. Det är ju märkligt att jag klarat mig så länge haha. Men vardagen känns faktiskt lite trist väldigt lite hästar och trav och mycket oplanerade dagar. Men snart blir det ändring på det! Vi åker upp till Wången på onsdag och skolan drar igång på torsdagen. På söndag ska vi dessutom hälsa på Mikado igen, som jag längtat! Ska bli spännande att se hur han går ihop med de andra ponnysarna eftersom han gått själv hos oss och om han känner igen oss.

Såg ni jubileumspokalen igår förresten? Alltså Readly Express hur grym kan en häst vara!? Man blir ju mållös! Nytt världsrekord blev det med trots att Timo Nurmos påstod att hästen inte var i toppskick, hur bra är han då inte när han är i toppskick!?

Mikado får stå för bilderna för att jag saknar honom så <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Idag jobbade jag min sista arbetsdag för denna sommar, eller rättare sagt näst sista eftersom jag även ska jobba på ponnyheldagen på söndag då det inte blev något lopp för min del. Jag skulle gjort min sista start åt travskolan men eftersom endast 3 av travskolans 7 hästar startas blev vi två kuskar på Kurant och hon anmäldes i första hand med den andra tjejen och eftersom Lindes heldagar är så uppskattade kom hon inte med i mitt lopp tråkigt nog. Extra tråkigt när det var årets sista starttillfälle på hemmaplan och sista starten för travskolan efter 5säsonger åt dem men men. Så nu har jag gjort mitt på travskolan och lägger ponnytävlandet på hyllan för en stund. Istället jobbar jag med resultatlistorna på söndag, därefter 1,5 veckas ledighet innan flyttlasset går 50mil norrut, så jäkla spännande och kul!

Jag saknar Mikado något enormt mycket, känns riktigt tomt och tråkigt utan honom, förhoppningsvis hälsar vi på honom redan nästa helg. Lilla hjärtat! När jag var i stallet för att rida Charmig idag kunde jag inte låta bli att kika in i Mikados box, som tyvärr fortfarande stod tom. Nu när man är utan häst inser man hur fruktansvärt mycket hästarna betyder för en. Jag har ju haft hästar på jobbet men det blir inte samma grej, dem fodrar och mockar vi bara åt i princip. Jag blir mycket piggare och gladare av att umgås med våra fyrbenta vänner, håller ni inte med mig? Även om jag denna vecka har hunnit träffa kompisar oftare, tagit sovmorgnar på helgen och åkt på trav på Örebro vilket var länge sedan, sånt som ofta får stå åt sidan när man har häst så finns inget som slår att öppna stalldörrarna och mötas av gnäggningar eller att bli sprungen fram till i hagen. Häst är helt enkelt bäst, ha det bra så hörs vi imorgon, kramar!


Likes

Comments

I Lördags blev det en tur till Mantorp för att styra travskolans Kurant Skott i lopp 2. Vi testade lyckan över korta häcken som inte riktigt var hennes grej. Hon var jättefin i värmningen & loppet såg fint ut på förhand. Men hon är ingen startraket och behöver trava in sig de första hundra meterna. Inledningsvis plockade hon inte mycket på framförvarande hästar första varvet, fick en galopp varvet kvar, hon ställde sig snabbt men blev omsprungen av loppets på pappret bästa häst där vi egentligen hade velat ha rygg. När hon väl kom igång var det för sent men hon gick ruggigt bra sista 600m och lyckades ta sig förbi 4 hästar genom sista sväng och över upploppet och knep en formstark fjärdeplats. Längre lopp och mindre tillägg så vet jag att hon är hon med där framme, nu vet vi att formen finns där trots de oförklariga galopperna senast. På Söndag kör jag henne för sista gången och gör min allra sista start för travskolan efter drygt 5 säsonger åt dem dessutom på hemmaplan, snälla snälla kompis gör mig stolt nu!

Likes

Comments

Tack för allt älskade vän, för allt jag fått uppleva med dig & alla fina minnen med dig kommer jag bära med mig för resten av livet. Jag är så tacksam att jag fick möjligheten att ha dig hos mig och uppleva den lyckan och glädjen du utstrålar. Jag är riktigt stolt över din utveckling samtidigt som jag lärt mig massor med nyttig kunskap. Även om vi har haft väldigt mycket krångel på tävlingsfronten så har vi knytit oerhört starka band till varandra och eftersom vi har spenderat flertalet timmar ihop varje dag i 7 månader har du blivit min allra bästavän. Det är med stor sorg och välldans mycket tårar jag överlämnat dig till din nya fodervärd, det känns i hjärtat men jag vet att det kommer bli toppen för dig! Tack för allt kompis, jag älskar dig!

Den senaste tiden har varit väldigt jobbig, jag har gråtit gång efter gång och vaknat på morgnarna med tårar nedför kinderna. Jag har vetat sedan vi tog emot honom att dagen skulle komma då jag var tvungen att säga hejdå och fodervärdsavtalet var januari-augusti men jag skulle inte kunna föreställa mig att det skulle vara så här jobbigt. Det känns så fruktansvärt tomt och ledsamt. Ingen som står och väntar på en i hagen när man kommer och ingen varm, go pussmule som puttar på mig.

För er som undrar har jag haft Mikado på foder sedan januari och beroende på om jag börjar gymnasiet uppe i Wången eller inte skulle han få stanna. Och jag ska inte sticka under stol med att jag varit riktigt kluven, antingen stanna hemma och plugga någon vanlig gymnasielinje och behålla min älskade ponny eller flytta upp till Wången för att gå travgymnasium. Att ha med Mikado upp till Wången har aldrig varit ett alternativ eftersom det blir alldeles för dyrt. Jag stod i valet och kvalet och velade fram och tillbaka länge men hur mycket jag än älskar min fantastiska häst måste jag lyssna på mig själv och välja den gymnasieutbildning som passar mig bäst så jag lämnade tillbaka Mikado endast på grund av mitt gymnasieval, ett otroligt svårt beslut men det är nog ändå rätt i slutändan.

Att han dessutom fått flytta bara ett par mil i från Örebro känns givetvis jätteskönt så att jag kommer att kunna hälsa på honom ofta. Han bor på en gård med 16 andra travhästar varav 4 ponnykompisar så det känns verkligen super & enligt rapporterna har han blivit hemma stadd och börjat göra upp med hagkompisarna, vi hoppas att det fortsätter att rulla på för honom och jag önskar honom all lycka i framtiden och det finns inget som säger att våra vägar inte kommer att mötas igen, jag ska göra allt jag kan för det! Tack för allt min fantastiska ponny, jag älskar dig till månen & tillbaka och du kommer alltid att vara min number one! ❤️❤️❤️

Pejnarve Mikado, one in a million!

Likes

Comments

Vilken helg alltså! Svår toppad! I fredags hade jag utsläpp och pappa och jag fixade stallet på morgonen, alltid lika mysigt att vara i stallet på morgonen! Därefter gjorde jag min sista arbetsdag på ridskolan som höll dressyrmeeting som vi förberett för i två veckor genom att tömma och skura boxar och staket, målat och sopat. Hann inte se mycket av tävlingarna tyvärr då jag jobbade som parkeringsvakt desto mer tävlingar bjöd helgen på. Jag slutade tidigt och for sedan ut för att köra Mikado på en myssväng. Hann knappt hem innan vi styrde mot Axevalla och Stochampionats helgen!

Strax innan första v64 avdelningen var vi framme i Axevalla och parkerade husvagnen och packade upp grejerna. Sedan kikade vi på travet. Axevalla var helt klart en riktig kanon bana, jag fastnade direkt för banan. För varje gång jag har varit påväg att åka till Axevalla och starta har det slutat med strykningar av olika anledningar. Redan i det första loppet vi såg blev det banrekord, ja tilloch med svensktrekord om jag inte är helt ute och cycklar för Dynatomite & Erik Adielsson!!

Lördagen började med en efterlängtad sovmorgon sedan sprang jag faktiskt "Skochampionatet". Det gick väl sämre än förväntat hehe. Jag har inte riktigt prioriterat träningen eller haft tiden till att springa på sistone så resultatet blev därefter. Kom i mål som typ 15-20 av 45 och som den tävlingsmänniska jag är blev jag väldigt besviken på mig själv, men jag fick ett kvitto på att jag måste komma igång med träningen igen... när jag väl får tiden att räcka till kommer jag ta upp träningen och självklart kommer jag tillbaka nästa år. Det var dessutom betydligt mycket jobbigare och mer krävande att springa i dosering än i skogsvägarna jag vanligtvis springer i.

Senare på eftermiddagen drog travet i gång och höjdpunkten för dagen var givetvis Readly Express seger i gulddivisions debuten i Axevallalöpning, på tangerat värlsdrekord 1.11,7 över lång distans!!!! On track Piraten var 2:a och det var hans gamla världsrekord som tangerades. Titelförsvararen Anna Mix blev 3:a. Riktigt häftigt lopp! Efter travet åkte vi iväg för att handla lite innan vi åt och hängde på campingen.

På söndagen blev det också sovmorgon, dagen inledde med Ponnychampionatet, där passade jag på att fota lite, ett väldigt händelserikt och spännande lopp! Sedan drog det stora travet igång och där bjöds även på topptrav, redan i första loppet blev det nytt svenskt monte rekord för Raspberrysky. Stämningen steg fram tills helgens störta lopp, Stochampionatet! Minuten innan var det knäpptyst över hela banan och loppet blev helt annorlunda än vad de flesta förväntat sig när Cash Crowe galopperade och loppet öppnade sig. Ultra Brights insats var helt fantastisk, vilken häst!!

Helgen bjöd på det mesta av det bästa, så vi åkte hem riktigt nöjda. Måste även passa på att hylla Propulsion för ett sjuhelsikes grymt Hugo Åbergs lopp ikväll!!! Bland de 10 häftigaste travlopp jag har sett (då såg jag tom på liven), Twister bi öppnar första 500m på 1.06 alltså!! Propulsion går ut i andra spår och smyger med men Örjan kommer som vanligt som "gubben i lådan" och genom sista sväng går han som ett spjut och spurtar ifrån allihopa och vinner på 1.08,1!!! Svensktrekord, europa rekord & världens näst snabbaste lopp!!! Denna sport är så jäkla fantastisk alltså!!! Kramar!!

Likes

Comments

Jag fick ett önskemål för ett par veckor sedan om att skriva ett inlägg om vilka hästar jag startar i år, vilka hästar jag startat tidigare och lite om hur jag hamnade där jag är idag. Jag insåg att jag faktiskt inte förklarat för er mer ingående om vilka hästar jag brukar köra, tävlingssäsongen 2017, vad jag har för mål & vilka lopp jag gärna skulle vilja köra samt om mina framtidsplaner. Så jag tänkte skriva ett inlägg och klargöra det lite. Jag vill även påpeka att jag verkligen uppskattar era synpunkter & tar gärna emot idéer & kritik, såväl ris som ros & vad ni skulle tycka var spännande att läsa om!

Hästarna jag startat i år:

Iår har jag kört min egen tränade Pejnarve Mikado, ett 5årigt russ som jag lånat sedan i januari. När han kom var han inkörd men ostartad & därefter har vi tränat för start. Efter ett godkänt kval & två starter med en 3:e plats som bäst har vi haft en del krångel senaste månaderna. Han har dragit snett & brytit allt för mycket. Vi har haft ut veterinär & massör utan större framgång. Han tränar på jättefint och verkar inte ha ont eller liknande men bryter fortfarande rejält. Jag hoppas innerligt att vi kommer att kunna räta ut problemet och att vi kommer att kunna starta något mera ihop iår.

Dessutom är jag ledarassisten på Örebro/Linde travskola på kvällar, lov & helger. Eftersom vi inte får betalt får vi vår belöning genom att köra lopp med travskolans starthästar. Förtillfället har vi 4 russ & 3 shettisar som startar.

Ifjol körde jag framförallt Bill ifrån travskolan, han har framförallt deltagit i gymnasieutbildningarna på travskolan & mer kurser för dem som har ponnylicens. Han är en relativt galopp benägen valack som är ganska knepig att köra men som besitter en enorm kapacitet, ofta vill han lite för mycket! En häst att utvecklas tillsammans med som gett mig otroligt mycket erfarenheter & utvecklat min körstil! Iår har han tyvärr haft hosta och inte kunnat tävla.

Däremot har jag fått stifta flera nya bekantskaper & kört olika hästar.Trotjänaren Atlas, året äldre brodern till Bill som är ganska lat men börjar man begär något av honom så vet han precis vad som förväntas av honom. Han är något känslig i starten & har aningen lätt för startgalopp men är annars en riktigt ärlig häst som alltid gör sitt bästa, en riktig läromästare!

Både Kahlua Skott & Kurant skott har jag debuterat med i år, dem kom till oss på travskolan för knappt ett år sedan. Kahlua hade jag inte mer än ridit en gång & åkt med på kurs innan jag startade medan jag kört Kurant en gång i skogen innan vi debuterade ihop. Kahlua är en tjej som är hur snäll som helst, lite åt det trögare hållet. Hon har varit ifrån tävlingsbanan hela 2015-2016 eftersom hon har haft föl, så iår har hon inte riktigt kommit upp på sin högsta nivå ännu men med rätt träning så garanterar jag att hon har mycket kvar att ge!

Kurant Skott körde jag också för första gången i år vilket slutade med enkel seger och nytt distansrekord i första starten ihop. Hon är ungefär den där ponnyn som man alltid drömt om att köra! Hon som bara springer och springer, tycker att tävlingsbanan är det bästa som finns & jag får tom träningsvärk av att köra henne. Ruggigt stark men inte het, samtidigt är hon ändå ganska svårkörd eftersom hon alltid ligger strax under galopp gränsen..

Det är dessa ponnysar jag har fått äran att köra iår och jag hoppas på att få stifta bekantskap med flera nya ponnyer innan säsongen är slut samt att få sitta upp bakom dessa stjärnor flera gånger!!!

Mina mål med tävlingssäsongen 2017:

Mina personliga mål med årets ponnytravsäsong var framförallt att få ta första segern, vilket jag lyckats göra genom segern med Atlas på Fornaboda 17/4. Dessutom har jag som mål att bli årets kusk kat.b från Örebro/Lindesberg, tyvärr delas utmärkelsen ut för antalet segrar och inte plats respektive seger procent vilket jag personligen tycker vore rättvisare då alla inte har möjlighet att starta varje helg eller kanske enbart har en häst medan andra har tre och därmed får fler startmöjligheter. Förutom det vill jag starta på och förhoppningsvis ta flera fina placeringar & segrar under året.

Målen för Mikado var framförallt att komma ut och starta och ta placeringar, några mer mål satte jag inte upp förens vi debuterat. Det nuvarande målet får bli att komma ut på tävlingsbanan igen. Men tiden börjar rinna iväg nu eftersom jag inte kommer att kunna behålla honom när jag flyttar upp till Wången. Jag körde ett snabbjobb med honom förra söndagen för att testa hur han gick efter vilan och en period av lite lättare träning (i hopp om att kanske, kanske kunna anmäla ut honom till Rommes dubbeltrav) men han uppförde sig likadant som förut i rätvarv. Sprang snett, bröt, gick inte att räta upp utan galopperade istället....Däremot gick han HUR BRA SOM HELST i bakvarv!!! Han sprang rakt, liksom flög fram, travet var klockrent det flöt såå bra för honom. Bara vi får ordning på vad som stör honom i rätvarv, är det doseringen han har svårt för eller är kan det vara något i en kota? Som vi varierat utrustning, justerat balans, haft ut veterinär, massör, vilat men ingenting har gjort det bättre. Det börjar kännas omöjligt att vi ska hinna komma tillbaka ut på banan igen. Samtidigt kan man ju inte låta bli att åtminstone kika i proppositionshäftet och drömma om att vi en dag ska komma tillbaka ut på tävlingsbanan. Min allra finaste lilla kille jag kommer aldrig att skuta hoppas & tro på dig!

Framtidsplaner:

Mina framtidsplaner förtillfället är närmsta tiden att börja gymnasiet på Wången om dryga månaden och dessutom gå över till storhäst. Jag börjar ärligt talat att tröttna lite på ponnytravet och vill ta mig an nya utmaningar. Det är Mikado som gör att jag känner att jag vill fortsätta köra ponny just för att jag älskar honom så himlans mycket och ser hans kapacitet! Och själva tävlingsmomentet såklart, annars är jag bra sugen på att börja köra storhäst på riktigt, så planerna finns på att ta storhästlicens framförallt för sulky men även monte inom de närmsta åren och därefter jobba som hästskötare och lärling några år. En annan plan är att så fort möjligheten finns köpa tillbaka Mikado för vi har byggt upp ett sådant band till varandra och jag vill följa honom vidare.

​Bild från Fornaboda, Lindesberg 17/4 där jag och Atlas tar min första seger. Vi ligger som andra par utvändigt. Foto: Carina Ainerud

Likes

Comments

Halloj! Dålig uppdatering här men just nu är det full fart. jobb, trav, fixa i stallet & med hästarna, träffa kompisar, övningskörning och papper, planering och inhandling inför att jag börjar på Wången i höst så jag hoppas att ni har överseende med det. I fredags slutade jag jobbet runt 13 for sedan hem en snabbis för att äta och byta om innan jag vände mot stallet. Hela ponnyligan tränades. Först körde jag Charmig, han är ett väldigt rejält russ nästan som ett kallblod storleksmässigt, ångar på som en storhäst och han tror själv att han är en dessutom är det bästa han vet att springa efter de stora hästarna.

Därefter körde jag Mikado tillsammans med pappa och Wilma. Mikado var väldigt framåt och på tårna vilket är roligt.

Efter att hästarna var klara och stallet fixat gick jag ut och åt med en kompis, sedan gick vi hem till mig och fixade lite innan en till kompis kom och vi badade jacuzzi, åt frukt och drack cider. Det blev en riktigt myskväll! Igår tog jag sovmorgon innan jag åkte och inhandlade lite smått till Mikado och sedan åkte till stallet, hade även insläpp på kvällen och träffade sedan en kompis.

Ni får nöja er med lite bilder från veckan då jag inte har så mycket mer travrelaterat att skriva i detta inlägg. Imorgon är det trav på Fornaboda n och jag ska jobba igen. Ska försöka leverera er ett inlägg under dagen också kramar!

Likes

Comments

Efter en hel vecka utan att varken köra häst, pussa på Mikado eller ens stå vid staketet på någon travbana och åskåda lopp var det givet att leta upp närmsta travbana när vi var på semester i Malta. Vi bodde på ön Gozo bredvid Malta, där fanns en mindre bana och i själva Malta låg den större banan. Eftersom vi hade hyrt bil där åkte vi till banan på ön, Gozo racetrack för att se hur den såg ut.

Underlaget var ljust, ja nästan vitt. Väldigt annorlunda, sandliknande och löst. Man blev helt vit när man kände på det (ni vet när man var liten och ritade med gatkritor) nästan så haha. Längden på banan tror jag var en vanlig 1000meters bana men det var ju i princip bara en bana, inga måldommartorn, mittentorn, stallbacke eller restaurang. Det fanns visserligen 54 boxar och en liten läktare men inte större än så. I en mataffär träffade vi en som jobbade där som köpt travhäst i Sverige och tränat i Malta i många år, han hade varit på Solvalla och tyckte att Solvalla var väldigt organiserat så med dem orden med sig förstod man att dem kanske inte är lika noggranna och att travet inte är lika allvarligt och seriöst som det är här i Sverige. Spännande att besöka nya banor men enligt mig finns inga banor som på något sätt är bättre än våra svenska. Jag är stolt över våra svenska travbanor, hur en tävlingsdag organiseras, alla som arbetar ideellt för att det ska gå ihop, alla vänliga och hjälpsamma människor som alla delar ett gemensamt intresse, vårat tydliga reglemente och inte minst vårat djurskydd!

Tog även en panorama bild för att man ska kunna få en större insikt i hur hela banan såg ut, kvaliten var väl inte den bästa men den funkar.

Likes

Comments

Hej på er, nu är jag äntligen hemma i Sverige igen efter en bra vecka i Malta! Känns riktigt skönt att vara hemma & äntligen få pussa på Mikado igen. Var ute till stallet ikväll & gosa med honom och körde en myssväng i skogen, han kändes fin & lite små fjantig, hoppade ner i diket & blev rädd för pinnar & bilar. Som de ska vara med andra ord!

Redan imorgon börjar jag mitt första sommarjobb, på en ridskola utanför stan. Jobbet är under tre veckor sedan ska jag jobba ytterligare tre veckor till inom en häst verksamhet för funktionshindrade. Huvuduppgifterna på det första sommarjobbet är framförallt stallskötsel & gårdsarbete. Egentligen var första dagen i måndags men eftersom jag varit utomlands fick jag lov att ta ledigt de två första dagarna. Jag jobbar 9-15 och därefter ska jag skynda mig mot stallet och fixa.

Imorgon kväll är det v86 på Fornaboda, det är lite speciellt eftersom det är årets stora tävlingsdag på hemmabanan. Jag ska jobba med resultatlistorna & däremellan se loppen såklart. Vi har haft ganska dåliga publik siffror hittills i år så vi hoppas att det blir mer välbesökt denna tävlingsdag. Fina hästar som Magic Tonight & Bryssel och hemma hästen Food money kommer. Det vill man inte missa!

På Torsdag ska Mikado få nya dojjor, ett par tyngre skor fram & ett par falsade bak igen eftersom han gick bra med det.

På söndag blir det efterlängtat tävling igen med Kurant Skott, en av travskolans ponnyer även det är på hemmaplan, en vanlig breddloppsdag och tanken var att vår ungdomssektion skulle hålla en ungdomsdag med olika jippon & kuskmatch mellan unga talanger i regionen men vi fick tyvärr inte in några anmälningar så vi tar och spinner vidare på idéen till nästa år istället. Det är väl ungefär så närmsta tiden ser ut, mellan allt jobb hoppas jag kunna åka på endel trav, alla tävlingstillfällen på Örebro & Fornaboda men även Stochampionatet på Axevalla, ponny dubbeltrav på Romme & någon tävlingsdag på Eskilstuna eller Färjestad i juli. Har ni tips på några lopp i juli som är extra sevärda? Några storlopp eller varför inte några lopp ni själva ska starta i? Nu ska jag ta och studsa ner i min egna säng igen med senaste numret av sulkysport. Godnatt!

Bilderna får Bill stå för en häst jag fått tillbringa mycket tid med ifjol, han gav mig otroligt mycket erfarenhet och utvecklade min körstil! Jag saknar rejält att sitta bakom honom, som tyvärr hostat och vart dålig hela säsonger hittills iår.

Likes

Comments

Idag körde jag Mikado ner till rakbanan för att testa hur han tagit vilan och joggingen och jag upplever faktiskt att han känns bättre! Han travade nästintill helt rakt första rakan på rakbanan, sedan skulle traktorn lägga på nytt grus så vi fick köra ett bakvarv innan nästa intervall och när han väl kom in på banan började han gå snett med huvudet men det gick att räta upp honom något denna gången och han gick inte alls lika snett som han gjort tidigare vilket känns jätteskönt. Det kanske ändå är något han kommit på att han ska protestera för att komma undan att springa fort. Det känns ändå rätt att ge honom en veckas vila nu när jag ändå åker bort. Jag kommer sakna lill killen så himla mycket!!! Att säga hejdå är alltid lika jobbigt om ens bara för en vecka, men jag vet att han är lämnad i trygga händer iallafall så det är guldvärt! Jag har inte varit utan häst såhär länge så länge jag kan minnas så det återstår att se hur länge jag klarar mig utan att det börjar klia i fingrarna av trav & häst abstinens. Ska försöka sova nu, ska upp redan 01:00 igen och åka eftersom planet går tidigt imorgon bitti.

Vill ni följa mig när jag är i Malta så kan ni ju kika in & följa min instagram: elintroedson heter jag där och kommer att uppdatera med bilder under veckan. Kraam!

Kyl leran skulle visst sitta i ansiktet hälsar Mikado!

Likes

Comments