Header

Hoppas ni haft en bra midsommarhelg! Det har iallafall jag om man bortser från en ganska turbulent inledning på lördags kvällen. Fick ett samtal att två av hästarna rymt till speedway banan bortanför stallet. Så det var bara att kasta sig i bil till stallet och leta. Som tur är hade dem som ringt och sett hästarna stannat och hållit koll på dem även om dem var hästrädda så vi kunde lätt fånga in dem igen när vi fick syn på dem. Tacksam att det finns så fina människor som stannar och väntar och letar upp nummer till dem som bor i närheten även om man inte har någon kunskap av hästar. Jag var även på midsommartravet på Fornaboda igår, mycket folk & fina hästar för att inte vara annat än v4. Ingen midsommar utan midsommartrav så är det!

På Tisdag åker jag med min familj & en till familj till Malta en vecka, vilket ska bli jätteskönt men samtidigt jobbigt att lämna lillkillen en hel vecka. Dock kommer han att må gott av att vila en vecka utan att träna & att bara få vara häst! Jag har ju haft igång han o skrittat & joggat samt växlat lite mellan tempo 5km några dagar i veckan senaste 1,5 veckan och sedan vilar han nu en vecka innan vi ska testa köra igång honom igen. Hoppas verkligen att vi får ordning på honom nu så vi kan komma tillbaka ut och tävla innan sommaren är slut! Det är ju verkligen jätte trist att sitta och kolla när alla andra tävlar medan man själv inte har någon häst att starta när säsongen är i fullgång. Men bara han börjar räta upp sig och inte har ont någonstans, det är huvudsaken. Vi hörs kram!

Vinnare av midsommarloppets final på Fornaboda Ajlexes cubano & Tomas Pettersson!!! Stort grattis!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Nu har jag också efterlängtat sommarlov. Dessutom är jag klar med grundskolan & hur skönt är inte det!? Nästa gång jag sätter min fot i skolbänken blir uppe i Wången & gymnasiet till hösten. Vilket känns kanon bra!!!

Denna vecka har varit väldigt intensiv, trav på Fornaboda i tisdagskväll, bal/avslutningsmiddag i onsdags, förberedelse inför skolavslutningen och dubbbeltrav på Eskilstuna fredag och söndag däremellan även fixa i stallet så bloggandet har inte prioriterats. Jag själv har inte haft någon häst att starta under dubbeltravet men åkte dit i fredagskväll och agerade hästskötare åt stallkompisarna, Charmig blev 3:a o Wilma 2:a på nytt rekord. Igår åkte vi dit igen och startade bara Charmig medan Wilma fick hänga med som moralisktstöd i transporten haha. Charmig tog en 5:e plats efter trafikproblem och gick väl ok. Dubbeltravet var som vanligt uppskattat, jättebra arrangerat & fina priser, stor eloge till Eskilstunas ponnytrav sällskap.

Mikado har sakta satts i vagn igen, jag körde 5km i skritt och lugn jogging i lördags & idag som jag skrev förut är det endast en misstanke att det skulle kunna vara en kotledsinflammation, men vi är väldigt skeptiska eftersom han enbart reagerar på böjprovet men han är absolut inte halt eller svullen och visar inga tecken på att han har ont. Reagera på ett böjprov men inget annat kan ju vara på grund av massor av olika anledningar. Vi har smörjt lite själva, slagit på sulor och gett honom 1,5 veckas vila så vi provar långsamt igen och visar det sig inte bli bättre gör vi givetvis en ny genomgång och om så är fallet behandla, men det är dumt att behandla om man inte vet att det kommer kunna bli bättre eller är säker på varför man gör det.

Norrbottens stora pris i lördags, alltså fyfan vad grym han är Propulsion och Örjan stencool som vanligt, på nytt banrekord, blir helt mållös. Tråkigt nog råkade jag se vinnaren på telefon innan ja hann se loppet då jag inte var hemma men men slog mig ner och kikade när jag kom hem i alla fall, riktigt snyggt kört lopp.

Har i princip inga planerna till vecka, vilket känns skönt. På onsdag vill jag åka på roadtripp till Eskilstuna på v86 om jag får med mig någon (någon frivillig?) Midsommarhelgen kommer att spenderas med kusin så får se vad vi hittar på men Midsommartravet på Fornaboda på Lördag är redan inbokat. Dessutom skulle jag tacksamt ta emot lite inspiration, vad vill ni läsa om? Mina tankar och åsikter kring ett specifikt ämne? Hur jag började med trav? Mina tävlingsrutiner? Eller något annat kommentera!

​Lite bilder från idag och i torsdags när Mikado fick transport träna. Eftersom vi hade klasskampen i skolan som går ut på att ta med olika saker till skolan/lösa olika uppdrag som ger olika poäng, mest poäng vinner. Bla en häst skulle tas med så Mikado fick ut o åka på roadtripp vilket han gjorde med bravur och gick rakt på transporten.

Likes

Comments

I söndags hölls vår årliga ponnytävlingsdag på Örebrotravet, eftersom Örebro och Lindesberg är ett travsällskap men två banor så delar vi på tre ponnytrav dagar, två på Fornaboda travbana och en på Örebrotravet.

Eftersom Mikado är skadad blev det endast ett lopp för min del med Kuranten, Krockodilen, Räcer mercan ja kärt barn har många namn ;) En specialar`n 2.12 över 2140m även denna gång och eftersom hon gick så bra sist jag körde henne drog hon på sig 20m extra tillägg den här gången. Såg väldigt fint ut på förhand, visste att det fanns någon svårslagen konkurrent i fältet men såg skapligt ut på pappret.

När starten gick öppnade hon inte så fort som jag förväntat mig och kändes inte lika på hugget som sist och hon var lite ofokuserad. Vi hamnade lite efter hästarna på volten och jag lät henne trava in sig ordentligt eftersom hon kändes lite rullig, efter ca 500m drogs tempot upp kraftigt och hon började ta in på hästarna framför. Denna gång fick hon som väntat göra grov jobbet själv medan hon sist kunde gå i rygg länge, vi gick om flertalet hästar och varvet kvar upplevdes det som att det gått lite väl fort, benen började bli trötta men samtidigt låg vi alldeles bakom starthästarna så jag förstod att om hon bara travar så tar vi dem medan det var ytterligare en bit fram till ledaren. I genom sista sväng gick vi ut i tredjespår och kunde lätt segla förbi dem närmsta konkurrenterna medans vi hade ett par längder till ledaren.

Men med en andra plats och ett nytt rekord på 2.03,2 över 2140m är vi allt nöjda! Inte alla hästar som lyckas sänka det totala rekordet över långdistans.

Jag tycker faktiskt att långa ponnylopp är roligare när man får köra lite mer taktiskt än att bara tänka gasen i botten eftersom ponnylopp går ungefär samma tempo oavsett distans. Däremot tror jag korta storhäst lopp är roligare eftersom du alltid bör köra taktiskt men det går ju så ruggig fort. Att sitta bakom ett djur som väger flera hundra kilo och med en egen vilja i 50km/h, det är väl en anledning till att denna sport är så fruktansvärt fantastisk!!!

Bilden är tagen av @YvetteEbbink ​. Tyvärr glömde hon kameran denna gång men jag väntar på bilder från några andra fotografer så dem kommer jag slänga upp eftersom.

Likes

Comments

Mikado har som ni vet sprungit alldeles för snett med huvudet & brytit senaste tiden särskilt i banjobb och högre tempo och det har blivit värre och värre. Jag har fått hjälp att kika på tänderna och raspat vassa tänder, haft ut massör, ridtränat, provat massor av olika utrustning, murphybländare, huvudstång, nytt bett, lång/kort och utan check, fått tips om att stretcha och massera oftare, lägga selen längre bak och korta ryggstycket för selen skulle kunna klämma på skulderbladen. Allt utan större framgång, huvudstången funkade ju bra men det är inte rätt att tvinga honom gå rakt om han stör sig på något för det märker man tydligt att han gör. Eftersom det verkligen inte går att räta upp honom när han inte tar höger tömmen. Vi har misstänkt att det är vargtänderna eller något annat med tänderna.

Så i Torsdags tog vi ut veterinär för att kolla på Mikados tänder och munnen. hon anmärkte inget i munnen och inga vargtänder som vi funderat över. Men vi gjorde böjprov och då reagerade han på bägge kotorna fram, särskilt högern men även lite på vänster. När jag sprang med honom däremot såg vi ingenting, varken jag veterinären eller hon som äger stallet där Mikado står. Jag har aldrig märkt eller sett att han haltar när man kör heller, han travar ju hur bra som helst! Så med dem aspekterna misstänker vi en kotledsinflammation vilket förstås känns jättetrist. Om det kan bero på hårt underlag eller överansträngning är svårt att veta för det kan nog vara en kombination. Det är i alla fall jättetråkigt att det skulle bli så här, vi som knappt kommit ut på banorna och att behöva behandla och vila massor när tävlingarna äntligen börjar dyka upp, så himla typiskt när pusselbitarna väl börjat falla på plats. Men bara han blir bra igen min krigare det är det viktigaste. Min lilla Kado, finaste killen och det bästa jag har, bli bra nu!

Här ser ni hur snett han sprang för några veckor sedan sedan har det blivit mer.

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det allt för länge sedan jag uppdaterade här. Det rullar på i fullfart, sista skoluppgiften betades av sent i söndagskväll sådär ute i sista minuten som vanligt haha. Men nu är det ynka 6 dagar kvar av 9:an! Grymt skönt med sommarlov däreftr, 6 veckors jobb i stall, utomlandsresa och massor av traaav givetvis!!! Till hösten flyttar jag upp till Wången för att gå gymnasiet där, vilket ska bli såå spännande.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att ni skulle få ett inlägg om startplaneringar men förtillfället har vi inga startplaner för Mikado, tanken var Örebro 11/6 Lilla svampen men han springer jättesnett med huvudet i snabbjobben fortfarande, han verkade bättre två motionsrundor hemma i veckan men när vi kom till banan igen var det som förut. Han tar inte tömmen om man försöker räta upp honom. Något stör han sig på så vi ska kolla upp tänderna, samtidigt är han jättepigg och framåt och hade han haft ont borde han väl bli tjurig och inte velat springa eller bli het? Vi har provat huvudstång, olika bett, massage, haft ut massör, böjprov, kikat på tänderna själva, rid tränat volter mm men det verkar inte göra någon nytta.

Igår var det trav på Fornaboda igen, nationaldagstravet är en tradition sen flera år tillbaka eftersom det var min första riktiga travupplevelse när jag såg travet där 2011, jag minns det som första gången jag var på trav och kommer ihåg hur häftigt det var även om jag gått på rid- och travskola långt innan dess. För tredje året i rad satt jag även upp i ponnylopp under nationaldagen. Denna gången tillsammans med Kahlua Skott vilket resulterade i en 4:e plats, 2 sekunder från hennes 3år gamla rekord och 7 sekunder bättre än övriga starter iår. Jag är faktiskt ganska nöjd med tanke på att jag aldrig kört henne tidigare.

Kahlua får stå för bilderna från igår, de är tagna av grymma @YvetteEbbink in & kolla hennes unga travet blogg också, där hittar ni ännu fler bilder från tävlingsdagen på både stora & små hästar!

Likes

Comments

Är så shopping sugen, så mycket roligare att handla till hästarna än sig själv & ha olika outfits att variera mellan. Ridhästarna har betydligt bredare utbud men det går allt att hitta mycket till travarna också, dock får det vänta lite dubbla Stockholms resor på mindre än en vecka var inte bra för plånboken hehe, här under hittar ni några favoriter som jag inte skulle tacka nej till.

Vad har ni för "wanties" ni önskar er? Lägg in bilder i kommentarsfältet så kanske jag blir sugen på att införskaffa något mera

back on track nättäcke/hhbb huvudlag/Walsh grimma

döbert pannband/ Royal ponnysulky eller jänkarvagn (på bilden master jänkarvagn ponny), Selunderlägg med bling kant & silver passpoal

Rambo deluxefleecetäcke blå (jag har ett brunt jag är super nöjd med)/ bling förbygel/jh collection ludd grimma

Likes

Comments

Vilken helg alltså! Vet knappt var man ska börja, så grymt bra! Härligt väder, bra sällskap & trav i högsta möjliga världsklass, Sauveur vinner Harper Hanovers på nya världsrekordet 1.12,0 över 3140m & Björn Goop är så fin och hyllar Åke för ett bra grundjobb i vinnarcirkeln. Bold Eagle kom hit, vann elitloppsförsöket på 1.08,4 och utklassade konkurrenterna men i finalen kommer 10åriga Timoko från ingenstans och tar spets i starten, Bold Eagle blir hängande ute i tredjespår och världens bästa häst bryter seger raden med sina 15 segrar + 2 andra platser och rår inte på Timoko som håller överlägsen ledning in i mål!Det var riktigt mäktigt att stå längst fram på stallbacken och se och höra stämningen, man måste uppleva det för att förstå! Jag längtar redan tills nästa år, elitloppet en gång om året!!

I morse ringde väckarn 05:00 för klassresa till Stockholm. Får så dåligt samvete när jag är borta från stallet flera dagar, kom hem sent i söndagskväll och iväg idag igen. Mikado kom springande till mig när jag åkte ut till stallet igår morse, hjärtisen!! På eftermiddagen körde ja han ner till rakbanan för jobb på rakbanan, han kändes svår styrd o sprang sakta, första snabbjobbet med huvudstång så på onsdag ska han gås i genom och tänderna ska kikas på. Han fick även massage och tårta såklart eftersom han fyllde 5år i söndags. Födelsedagar är viktiga att fira! I nästa inlägg ska ni få höra om mina start planer kommande månad. Vi hörs!

Likes

Comments

I torsdags stiftade jag nya bekantskaper genom att hoppa upp och köra Kurant Skott. Jag har aldrig kört henne annat än motion och sedan går hon ut ifrån 60m tillägg över 2140m och segrar!!!

Loppets på pappret bästa häst gick om i första sväng så ja gick ner i rygg för att spara krafter tills denna galopperade då körde vi ut i andra (om inte tredje spår) och svepte tättrion, genom sista sväng & in på upploppet hade vi ett rejält övertag och slutade med en överlägsen seger!!!

Tiden blev 2.05,8 vilket innebär nytt distansrekord & snabbare än så har hon inte gått på 3år, dessutom har hon inte vunnit på 5år! Som pricken över i hade hon 3 diskningar i raden och tvingats kvala om ifall vi inte tagit oss runt felfritt. Såå himla nöjd med prestationen från både hennes och min sida.

Mikado har börjat köras igen och är jättepigg, vi har testat huvudstång för att räta upp honom vilket har funkat mycket bättre. Nu är jag borta i helgen så han får vila två dagar, saknar redan min lillkille!

Och elitloppshelgen är igång på riktigt! Jag & en kompis kom hit med tåg igår så vi hann se halva lunch travet. Bland annat kompisen vi sover hos under helgen vann karriärens första seger i gymnasieutmaningen, så roligt! På kvällen hängde vi lite på wenngarn & elitauktionen och tog en taxi tillbaka till Solvalla efteråt. Idag sitter vi i solen, på stallbacken & njuter av trav när det är som bäst, hoppas ni får en grym elitloppshelg, kram!!!

Likes

Comments

Måndag igen & mycket roligt på gång & bara hästrelaterat så kommer bli en toppen vecka! Såhär kommer min vecka ungefär att se ut:

Måndag: Jobbar på travskolan på eftermiddagen och jippolopp står på schemat. Därefter ska jag och Mikado ta en lättare ridtur & göra lite dressyr övningar vi fått tips på av massören.

Tisdag: Möte på ridskolan där jag ska sommarjobba för att skriva avtal & rida lite dressyrövningar på Mikado.

Onsdag: Slutar skolan tidigt sen låång helg & köra Mikado igen en sväng i skogen. Kanske hinner med att övningsköra lite också, lär behövas hehe.

Torsdag: Start med travskolans Kurant Skott på hemmabanan, aldrig kört henne annat än motion men hon verkar väldigt pigg, framåt och till och med stark så förhoppningsvis behöver man köra henne ordentligt precis som Bill, som jag kämpade så mycket med ifjol.

Fredag: Köra Mikado en lite längre skogssväng. Sedan åka till Solvalla hela helgen & Elitloppet!!! Som jag längtat! Blir faktiskt mitt första elitlopp live, har alltid varit handbollscup samma helg men nu när handbollsskorna ligger på hyllan är det klart man måste åka. Årets startfält kan nog även vara det tuffaste någonsin! SÅ KUUL!

Sedan ska skolan hinnas med mån-ons fast vi har halvdag på onsdag och träning av mig också och stallet, såklart! Full fart!

Vad har ni för er i veckan?

Likes

Comments

Vi som skulle iväg och tävla på Axevalla idag men det var bara att glömma. Istället fick Mikado en ordentlig genom gång av massör igår, som kom fram till att han är ojämn, höger bog var lägre än vänster och problemet var troligen att han sträckt sig i hagen så muskelfästet typ hamnat ur led och även att han kanske haft problem i rygg tidigare som gått över till bog i och med fel belastning och sedan har ryggproblem lösts men bogen fortfarande är stel och att det blivit värre när han sträckt sig i hagen. Så länge han springer sakta hinner han balansera upp det men när det går fortare bryter han för att undgå smärtan. Stackars lillen!

Massören fick tillbaka muskelfästet i bogen och jag ska försöka underhålla med massage & stretching ännu mera dessutom ska han vila ett par dagar efter behandlingen och gå i liten hage för att minimera risken att han sträcker sig igen och att det kommer tillbaka. Därefter ska vi börja träna under sadel för att låta han jobba och sträcka ut bog muskelaturen ordentligt, när han provas för vagn igen ska fokus bara ligga på att han springer rakt och att han inte är rädd att springa rakt för att det ska göra ont. Sedan får hon komma tillbaka om några veckor eftersom problemet inte alltid lös helt första gången. Sakta men säkert tar vi oss tillbaka, tiden får utvisa hur lång tid det tar men siktet inställt på Örebro 11 juni & lilla svampen, ha det bra & ta hand om varandra och era fyrbenta så hörs vi!

Likes

Comments