Igår morse var det dags att säga hejdå till Wilmisen och San Francisco för att åka vidare till LA! Vi åkte till flygplatsen vid 9 där vi hyrde en bil som vi sedan körde till Los Angeles.

Vi stannade först till vid en fin strand I Monterey.

En roadtrip som var beräknad att ta 6 timmar ended upp med 11 timmars resande. Anledningen till detta var på grund av att vi väldigt gärna ville åka via Route 1 vilket är en superfin och känd väg man åker via kusten. Så till en början var vi tvungna att joxa med gpsen som inte riktigt ville ta oss till den vägen så det var lite krångel att komma dit över huvudtaget. Vi visste ju som sagt att den skulle vara avstängd men antog att när vi kom till den biten skulle vi kunna ta en annan väg istället. Detta hände dock inte utan när vi hade åkt över en timma på Route 1 kom vi till literally the end of the road (eller ja, där de började bygg, DAMN YOU MUDSLIDE!!!) där vi helt enkelt fick vända och åka tillbaka en timma och ta en annan väg. Det var dock ABSOLUT värt dessa timmar av resande då hela vägen var otroligt fin och rolig att se då vi även åkte i öknen en stor del av resan. Sen kan man väl aldrig klaga på en roadtrip med en av sina bästa vänner?

Så resan gick superbra bortsett från denna lilla incidenten samt en annan liten incident då vi bokstavligt talat var några meter ifrån att få bensinstopp mitt i öknen. TIPS: åker ni på okända vägar, tanka så fort ni ser en bensinmack för det kan vara 40 miles tills nästa dyker upp!!!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments