Header

Pärlby Kavat, Träning

Skulle egentligen bara skitit i att rida idag, troligen hade vi träningsvärk båda två sedan igår och jag precis fått mens så hormonerna var väl på topp.. (väldigt dålig tajming) Med andra ord, dagens pass gick verkligen skit dåligt. Började med att jag blev så sur för att Kavat inte kom när jag ropade i hagen att jag nästan skulle till och börja grinna och tänkte plocka ihop allt och åka hem, sa nån hormoner? Kan bara skratta åt mif nu, så löjlig haha! Men sur som ett bi gick jag väl ner i hagen och hämtade honom och tog med honom upp till "bindbommen". När jag stod och gjorde i ordning Kavat planerade jag exakt hur vi skulle rida för att ta dom bästa vägarna för ett jogging pass i lugnt avslappnat tempo. Då började en efter en älgäckeljävlalus landade på Kavat och mitt humör bara steg, GLÖM ALLA TIDIGARE PLANER JAG SÄTTER INTE EN FOT I SKOGEN NU! Jag för bokstavligen panik utav bara tanken av dessa älglöss.

Ändrade om hela planen och red upp till en lite större åker och tänkte att jag joggar runt den i ytterkant nått varv istället, älglöss är ju tydligen super dåliga på att flyga så en åker lär ju vara optimal tänkte jag för att slippa undan dom, eller inte.. Dom invadera oss ändå! Planen var att vara köra igenom alla gångarterna i en lång, låg och avslappnad form i bägge varven, den planen höll inte Kavat med om alls som taggade till som bara den när vi kom ut på åkern. Skritten gick väl hyffsat, i traven gick det bara fortare och fortare och fick honom inte alls så avslappnad som jag önskat, galoppen i vänster varv blev däremot super bra. Han galopperade på jätte lugnt och fint, kunde verkligen slappna av och frustade massor, men när vi sedan skulle byta och ta högergalopp balla min fjording ur och allt blev bara skit och vi blev osamsa. Avslutade med en helt OK travjogg ett varv runt, egentligen inte ett hårt pass men Kavat blev sjöblöt i svett. I kombination med att han var väldigt taggad och stressad på åkern så var det även ovanligt varmt ute, så med hans redan tjocka vinterpäls var det inte konstigt att svetten rann. Så inatt fick han faktiskt sova utan täcke vilket jag tror uppskattades. Direkt han kom ut i hagen sprang han och rullade sig flera gånger om!

Håller tummarna för ett bättre pass imorgon! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Pärlby Kavat, Veckans planering

Har lite svårt att bestämma mig om det ens är någon ide att göra dessa "veckoplaneringar" då jag är väldigt dålig på att fullfölja dom. Men känns ändå skönt att ha nått form av upplägg i tanken i alla fall, så man i alla fall försöker variera arbetet och inte råkar klämma in 3 pass på banan på raken. Efter mycket övervägande och velande är det nu i alla fall klart att pälsen ryker på Kavat, börjar med en spårklippning då jag tror det kommer räcka gott och väl. Ska skicka in skären på slipning då jag använt dom jag har 2 säsonger nu och vill gärna inte stå med en halvrakad häst..

Måndag: Uteritt, jogging lång och låg.
Tisdag: Intervallträning
Onsdag: Dressyrträning för Jenny
Torsdag: Klättring
Fredag: Dressyrpass på banan.
Lördag: Uteritt/vila
Söndag: Öppet (löshoppning/tömkörning/uteritt/dressyr)

Likes

Comments

Pärlby Kavat, Träning
ettig

Dagens ridkurs för Jenny har gått SÅ jävla bra! Ursäkta språket, men Kavat har verkligen levererat långt över förväntat. Med tanke på att vi haft ett rejält uppehåll med ridningen överlag var det otroligt skönt att verkligen sparka igång oss igen med två guldpass på rad, motivationen ligger på topp nu och vet ni?.. Sadeln fick godkänt!! Den är tyvärr inte helt hundra optimal, ska prova lämna in den på omstoppning och se om det gör att den blir P E R F E K T! Däremot går Kavat som en klocka i denna sadel vilket ändå borde vara ett kvitto att vi är på rätt väg.

Första passet på förmiddagen:
Under uppvärmningen var Kavat lite bekväm, ville inte riktigt jobba igenom hela kroppen och kändes väldigt stel. Vi började jobba lite öppna och skänkelvikningar för att lösgöra honom ordentligt vilket verkligen gav resultat. Otroligt roligt att vi faktiskt börjar få till öppnan bra nu. Skänkelvikningarna hade även dom blivit mycket bättre så det är verkligen påväg, men mycket jobb kvar. Efter en del lösgörande arbete blev Kavat betydligt mjukare och fin, den traven han bjöd på i slutet av passet är verkligen W O W! Har aldrig känt den traven på Kavat tidigare, han hade verkligen full bogfrihet och kunde verkligen sträcka ut sina framben hela vägen, vi bara svävade fram. Hade verkligen velat haft den delen på film för han kändes så magiskt fin just då! Avslutade med lite mer lösgörande då han faktiskt var riktigt stel, speciellt i höger varv.

Andra passet på eftermiddagen:
Hade som mål detta pass att jobba vidare lite på samma som på förmiddagen och även rida igenom ett av programmen vi ska "tävla" i Oktober. I början av detta pass var Kavat först lite små kinkig, ska jag verkligen behöva gå TVÅ pass? Försökte smita undan arbetet och letade "genvägar" över allt, fick dock bra verktyg av Jenny och så småning om släppte det. Gjorde lite skänkelvikningar och lösgörande och ganska tidigt i detta pass kom vi till denna traven igen där vi bara svävade fram, när Kavat var sådär super fin körde vi igenom programmet LC:1. DET HAR ALDRIG KÄNNTS SÅ BRA! Vi hade sånt bra flytt igenom hela programmet i princip ända fram till sista galoppen jobbet och travdelen efter det och detta beror väl kanske på att detta är vårat för tillfälle svårare varv, men då vet jag vad vi ska nöta på nu. Red endast igenom programmet en gång eftersom det gick så otroligt bra och då nöjde vi oss där. Blev en riktigt svettig fjording!

Otroligt nöjd över dagen och äntligen börjar motivationen att komma tillbaka!


Likes

Comments