Header
View tracker

Här ekar det tomt och har gjort under dom senaste månaderna då jag helt och hållet tappade intresset för att hålla bloggen vid liv, tiden fanns inte och inte heller fantasin att skriva inlägg.. Men tänkte smyga in med ett inlägg och iallafall berätta att vi fortfarande är vid liv.

En liten kort update vad som hänt sedan jag uppdaterade sist. I slutet av Juni var jag och Kavat iväg på ridläger som avslutades med hopptävling, vi gjorde vår debut i 50 cm tillsammans (stort steg för matte och bebishöjd för Kavat), vi har kommit igång med körningen väldigt bra och gör bara framsteg där, här i veckan så sladdade faktiskt Kavat ridbanan. Jobbade däremot hela sommaren så blev tyvärr väldigt få tillfällen där vi hade tid att trimma på ridbanan och rida för våran super duktiga instruktör, vilket är lite tråkigt men nu är vi snart på banan igen och hoppas kunna få ihop det lite bättre att rida regelbundet för henne. Vi är även påväg ut i sadeldjungeln igen.. Provade ju ut en sadel i Juni till Kavat men upplever att den inte ligger helt hundra längre så vi ska tillbaka på Fredag till vår sadelutprovare och få den kollad och hoppas på att få en bättre med oss hem. Så vi lever! Ni kan alltid följa oss på instagram under namnet parlbykavat om ni skulle sakna uppdatering om vad vi gör för något.

Är lite små sugen att prova ta upp bloggen igen, men finns det någon kvar där ute som skulle vilja läsa? Är osäker på om tiden kommer finnas, men värt ett försök igen. Kommentera gärna då eller klicka i ett JA nedanför här.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Ni läste rätt, ja! Dagens träning med Kavat bestod av agility, eller iallafall en början till det då vi är helt grön på det men roligt var det. Vi hade bland annat en presening som "vattenmatta" att gå över, några lastpallar som "trappa", lite plaststolp till slalom och prasselsnören som en tunnel att gå igenom. Kavat gjorde alla momenten klockrent, till och med löst så otroligt duktig!

Likes

Comments

Vi trotsade vädret och tog oss ut på en uteritt och vi hade sån tur att det även kunde hålla uppe med regnet den stunden vi var ute och red. Kavat var i början lite små seg och "plupp" att det bara är han som måste lämna hagen och "jobba", mycket roligare med sällskap, men så småningom släppte det och han blev riktigt fint. Hackamore idag, är själv väldigt ovan och tycker det är svårt att rida med men Kavat accepterar det och gillar det så då tar vi det, skönt att variera lite och låta munnen vila.

Jobbade på mycket med övergångar och fattningar, Kavat sökte sig fint bara jag som har lite svårt att våga ge stöd i ett hack då jag är rädd för att ta för mycket och hålla "för hårt" men så småning om fick vi faktiskt till det helt okej. Avslutade med att hoppa några skutt i skogen vilket Kavat inte tackade nej till, jisses vad denna häst kan hoppa, roligaste som finns.

Likes

Comments

Igår fick Kavat en ofrivillig vilodag, egentligen var han väl värd det men jag blir lite nojig när dom går på så pass stort bete just nu så vill verkligen inte slarva med motionen. Idag ligger dock motivationen på boten då vädret verkligen är bajs, det blåser is och regnar så Kavat kommer nog vara ganska spänd och "rädd" för allt och inget, men bara att bita i det sura äpplet för motioneras ska han.

Så ska bara slänga om kläder och sen åka ner till hästarna, lutar mot att rida ner i skogen och bara köra igenom alla gångarterna och kanske ta några små skutt över hindren sen hem igen, så tråkigt väder så finns inte.

Likes

Comments