Header

Dessa bilder är dom absolut första bilderna tagna på Kavat hemma hos mig.
Sommaren 2014. Det är helt sinnes sjukt hur fort tiden går, snart har jag haft Kavat i hela tre år och ägt honom i två år!

Likes

Comments

Nån mer som känner igen sig? Den som tror att det är billigt att ha häst, den har väldigt fel! Men kan säga att min fina häst är värd varenda krona! Den glädjen och kärleken han ger mig, den är så obeskrivlig!

"Den som sa att man inte kan köpa lycka för pengar
visste inte att man kunde köpa en häst"

Månadens lön har inte ens ramlat in än men jag har nog redan "gjort slut" på den. Skall boka tid på kliniken för vaccinering, ska betala vinterns hö, "råkade" köpa en sak till Kavat (mig) och troligen massa mer som skall betalas innan det är slut, haha!

Likes

Comments

Uteritt "powerwalk" på schemat/planeringen idag.

Dagen började med jobb, åkte sedan raka vägen upp till stallet för att motionera Kavvs. Som tur var fick vi sällskap av Linnea och Pärla så vi slapp besegra mörkret själva. Kavat vår även idag som en kanon kula, så jag börjar inse att hans bockningar troligen är överskotts energi och vårkänslor.

Efter ungefär halva vägen passerar vi ett litet "utlopp" med vatten som går ut i Oresjön, precis när vi ska till och passera så hör vi världens brak/plask. Vi alla skiter ner oss och jag trodde två sekunder att hästarna skulle ta till "flykt" och dra, Kavat var på väg att sticka men stannade efter bara några steg och började istället kolla vad som hade hänt. Vad var det som egentligen hände? Det lät precis som att ett djur trampande igenom isen alt. att ett vattnet under isen sjunkit undan och precis när vi red förbi ramlade isen ner i vattnet med världens plask, men vi såg dock ögon där inne så misstänker att ett djur var på väg över isen och den gick sönder. Dock upphörde plaskandet väldigt fort, så om nu någon djur trampande igenom så tog det sig upp lika fort!.

Resten av ridturen gick iallafall riktigt bra. Kom däremot fram till att Kavat skall nog få en välförtjänt vilodag imorgon efter att ha gått varje dag i närmare 1,5 vecka.

Likes

Comments

Klappar mig själv på axeln som faktiskt nästan lyckades följa hela planeringen för Kavat förra veckan. Stod egentligen vila på Fredagen, men det berodde mest på att jag trodde jag skulle jobba sent, men blev istället ledig och då blev det en uteritt. Först var planen att rida ut på Lördag och ridlektion på Söndag, men blev tvärtom vilket ändå är godkänt. Så nu provar vi att lägga upp lite planering för denna vecka också, vet dock inte än hur jag jobbar men som sagt, det går ju alltid att ändra eftersom.

Måndag: Uteritt "powerwalk"
Tisdag: Vila
Onsdag: Töm/longering
Torsdag: Uteritt, klättring
Fredag: Lämnar denna dag öppen.
Lördag: Vila
Söndag: Dressyrjobb/markarbete

Likes

Comments

Hade egentligen stora planer på att låta Kavat få vila eller åtminstone ta det lugnare idag, ut och bara skritta igenom kroppen då jag räknat med att han kanske skulle vara lite trött efter dom senaste dagarnas arbetspass. Så vi styrde ut på en tur, men tror ni Kavat var trött? Att han hade planer på att ta sig igenom turen i endast skritt? K N A P P A S T! Dagens ridtur bjöd på en hel del bocksprång, en halv skentur och massa "sura blickar" för att Kavat inte fick gasa järnet där han tyckte att det skulle behövts.

Jag blir sådär löjligt nojig igen, varför har han börjat bocka? Gör han det för att han har så mycket energi? För att han tycker det är kul? Var han sur att han åter igen låg bakom Troja och själv inte fick bestämma hastigheten? Är det sadeln? Sadelgjorden? Eller har han ont någon annanstans? Som sagt upplever inte jag bockningarna som att han säger att det gör ont, för det är mer att han studsar lite och fortsätter sedan att springa. Igår under ridlektion sparkade han inte en enda gång, det blir endast när han inte får springa så fort som han själv vill och när han måste springa bakom Troja. Vi provade att galoppera först efter att han bjudit på några bockspång och då slutade han.. Efter ridturen och han ätit upp sin gottehink så drog han iväg i galopp i hagen och små bockade, där var det verkligen inte slut på energi.. Så det kanske rent utav är några glädjesprång han bjuder på, eller att han är så full med energi att den pluppar ut här och där.. Ska avvakta lite och se, är väl egentligen inga stora konstigheter att ens häst bockar ibland men..

Finaste hunden följde även med på dagens ridtur!

Likes

Comments