Header

När vi kom tillbaka till Furudal på eftermiddagen hade det redan börjat skymma ute, skulle jag hinna ner på byn och byta till ridkläder så hade det nog blivit bäck svart innan jag ens hunnit ställa i ordning Kavat. Blev alltså att ändra planen och valde att töm/longera på gräsmattan istället. Tur var ju att jag ändrade plan då Kavat hade valt att jävlas när jag skulle hämta in honom ifrån hagen. Han väntade ända tills jag nästan var framme vid honom sedan såg jag hur hans "räv tittade fram bakom örat" och sen drog han iväg i världens bockserie.. Säkert 5 gånger om innan jag valde att göra en inkallning chockande nog lyssnade han och kom direkt i trav, med världens energi nästan så jag blev sugen att fortsätta leka vidare med honom i hagen när han ändå hade sånt humör. Samtidigt kände jag att han behövde ett lite mer rejälare pass eftersom han inte varit så aktiv dom senaste dagarna..

I början var Kavat väldigt spänd och full med energi, var egentligen inte alls sugen på att komma ner på jorden och jobba ur energin. Började jobba mycket övergångar för att få honom att lyssna på fram och tillbaka, aktivera bakbenen och få lite framåtbjudning ifrån honom. Kände ganska fort att han inte ville jobba igenom åt höger, blev gärna vänsterställd och sköt iväg höger bog och flöt hela tiden inåt i volten i höger varv. Så fokus idag fick bli ställning, töja och stretcha igenom båda sidorna, jobbigt sa Kavat men måste säga att skillnad blev det. Till en början när jag försiktigt bad Kavat att ställa igenom åt höger så började han protestera och bröt av, men på slutet kunde jag flytta ställningen med så små rörelser så jag knappt själv fatta vad jag gjorde, haha! Hästen frustade på super nöjt så kanske lyckades mjuka upp lite om han kanske var lite stel. Otroligt nöjd med passet, stor guldstjärna till fjordingen!

Avslutade med godis och massa massage, det var han verkligen värd! Bjuder på lite bilder ifrån förra året när vi töm/longerade.

Likes

Comments

Som några av er vet började ju jag och Kavat att träna in tricket "flina" för väldigt länge sedan. Vi kom så långt att vi kunde få fram det men vi tränade aldrig så pass länge och mycket att vi fick det befäst på ett kommando. Men nu har jag väckt upp mitt intresse för trickträning igen och nu börjar "flina" faktiskt sitta ganska bra. Kavat förstår direkt vad jag vill när jag ber om det, så nu kan jag börja kräva lite mer "utveckling" av tricket där han ska kunna "flina" lite längre.

Imorgon får kameran hänga med ut så kanske jag kan få lite bättre bilder på det.

Likes

Comments

Humöret är bättre idag så lutar mot en ridtur när jag kommer hem om det inte hunnit bli för mörkt. Inväntar mor som är inne på lasarettet sen åker vi hemåt.

Likes

Comments

Kom igen nu Hästsverige, forsätt rösta på Peder nu.

För att rösta ringer 099-206 12, smsa nummer 12 till 722 11 eller så laddar ni ner appen SVT duo. Där får man 3 gratis röster!
(Dom andra alternativen kan kosta)

Likes

Comments

Samlade på mig min första böter idag, grattis till mig. Sjukt dålig tajming att få böter just nu, är väl egentligen aldrig någon vidare tajming att få böter men ibland ska man alltså bara ha mycket otur.. Det passade verkligen väldigt olägligt med en böter denna månaden. Mest irriterad är jag på mig, att det egentligen var ett litet slarvfel som aldrig annars brukar hända, men så är livet och egentligen inget att sura över då det är gjort och inte går att ändra på nu.. Bara att betala och var "glad".. *suck*

Hade planer på att ut och rida, men när jag kommer upp på gården ser jag Kavat dansa runt i hagen med både det ena och det andra bocksprånget, alltså lika fylld med energi som igår om inte ändå mer idag. Humöret och motivationen låg på botten så jag kände bara att nej, jag vill inte rida.. Hade mest troligt gjort mig på så mycket bättre humör om jag faktiskt hade tagit mig en ridtur, men istället sitter jag här i soffan och surat ihop, haha! Men så är livet ibland. Hästarna fick en ny höbal idag så jag tror egentligen inte Kavat klagar på mitt beslut iallafall, haha!

Likes

Comments