Header

25. Hur ser din hästframtid ut just nu?

Om vi börjar med den närmsta framtiden så vill jag inte ha några fler hästar utom lägga allt fokus på Kavat, fortsätta utbilda honom och börja komma ut på lite tävlingar och ett långsiktigt mål är att på något sätt vara med på Fjord SM, skulle vara en upplevelse utöver det vanliga och så mäktigt eftersom man suttit bakom en skärm och sätt fantastiska bilder därifrån när andra tävlar.

Ser man däremot på min hästframtid långsiktigt så vill jag ha minst en häst till och det skulle bli ett fjordavelssto. En dröm är att få avla fram sin alldeles "egna" och sedan forma den helt själv, skulle vara SÅ KUL! Men just nu passar det inte in, men jag ska!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fan fan fan, det som hände idag kunde verkligen ha sabbat så sjukt mycket! Som några av er vet är mitt mål med Kavat att kunna skicka in honom löst i transporten, har nu kommit till att jag bra kan stå utanför och skicka honom in i transporten men långsiktigt vill jag ha honom HELT löst och på avstånd verkligen kunna "skicka" honom in i transporten.

När vi skulle åka ner på ridbanan idag ställde jag upp kameran och skulle försöka få film när vi lastade, blev dock missnöjd med filmen så hade tänkt be mamma filma när vi var klara nere på ridbanan. Under tiden vi sladdade banan så kopplade vi av släpet så pappa kunde åka hem under tiden, när han kom tillbaka koppla vi på släpet igen och jag och Kavat gick bak och skulle lasta.. Ställde mig bredvid lämmen och skickar in Kavat som K L O C K R E N T kliver in i transporten men, när hela hästen är inne smäller det bara till och jag ser hur hela transporten tippar bakåt! Den släpper med andra ord ifrån dragkroken och slog rakt ner i marken, jag märker fort att Kavat mot min förmodan inte reagerar märkvärdigt på vad som händer och backar lugnt ut ur transporten men är något fundersam så jag fortsätter hålla mig lugn och låter han backa hela vägen ut.

När Kavat väl var ute började paniken krypa i mig.. FAN FAN FAN, har han blivit rädd för transporten nu då dör jag! Kopplar på transporten igen innan vi går bak för försök numer två, väljer dock att gå in först och prov hoppa för att se att transporten verkligen satt fast. Klev sedan ut, bet mig hårt i läppen och provade skicka in Kavat som med något fundersamma steg klev rakt på, HALLELUJA! Han stod sedan helt avslappnat i transporten och det verkar som att "incidenten" inte bekom honom ett dug vilket var en sådan lättnad! Fy det hade kunnat gå så mycket värre!

I vissa lägen är han verkligen guld denna häst!Likes

Comments

Idag slog mig verkligen tanken rejält, vilken fantastisk allroundhäst jag har. Pratade lite om det med min kollega igår och har aldrig sätt på det som jag gjorde idag. I Lördags var vi på "hopptävling", på söndagen levererade han ett klockrent dressyrpass, på Måndag var vi på långritt och idag har Kavat sladdat ridbanan för tredje gången i sitt liv och han tuffade på som ett tåg på räls. Han hade verkligen en positiv inställning till att få dra, klev i skaklarna och stod som ett ljus under anspänning och var så fin att "köra"!

Tömmarna hängde i princip hela passet, det kändes som att Kavat visste exakt vad som skulle göras och vi hade samma "plan". För när jag tänkte sväng behövde jag knappt röra tömmarna, Kavat gick redan i den riktningen jag tänkte på, helt magisk känsla. Kavat var så sjukt avslappnad och så trevlig! Mor var med ner på och hade kameran med sig, så eventuellt dyker det upp lite bilder senare så får ni se hur cool lung Kavat ser ut!

Likes

Comments

24. Favoritmärke på häst-, och ridutrustning

Har nog aldrig varit "insnöad" på något speciellt märke på varken ridutrustning eller häst. Har mest köpt det som varit billigt, haft bra kvalitet och fungerat. Men ett märke jag kanske har övervägande ryttarutrustning ifrån är nog Mountain Horse, tycker även deras saker håller bra kvalitet och dom brukar även ha saker för oss med lite mer vaddering på kroppen.

Märkesväg i hästutrustning är VÄLDIGT blandad så kan nog inte säga något speciellt favoritmärke där.

Likes

Comments

I miss you when something really good happens,
because you're the one I want to share it with.
I miss you when something is troubling me,
because you're the only one who understands me so well.
I miss you when I laugh and cry,
because I know that you're the one who makes me laufhter grow and my tears disappear.
I miss you all the time,
but I miss you the most when I lie awake at night and think of
all the wonderful times we spent with each other for those were some of
the best memorable times of my life

Likes

Comments

Ridturen på tre timmar igår i stormen satte verkligen sina spår, vaknade i morse med sån huvudvärk att jag höll på spy! Kände mig helt yr och mådde verkligen kasst, men tog mig iväg och till jobbet och avverkade ett pass innan jag åkte hem och störtdök rakt ner i sängen och sov 2 timmar, vilket var helt underbart! Kavat fick därmed vila idag då ingen energi fanns för att rida, hade gärna velat tagit en lugn barbacka tur..

Samtidigt har han nu gått sex dagar på raken, varav fem av dom har varit lite "tuffare" så han förtjänar verkligen vila. Men efter gårdagens långtur hade det kanske varit bra att få komma ut och bara skritta igenom kroppen, samtidigt går han på lösdrift så han rör sig ju en hel del i hagen ändå.

Till något lite mer spännande, efter en av våra ridvägar har jag sedan några år tillbaka fått veta att det gömmer sig en gammal cross bana som inte längre används. Har nu tagit mig i kragen och letat upp den på ett flygfoto, troligen något gammal bild och den är troligen inte i bästa skick, men skulle det inte vara kul att fixa upp den och kanske göra en liten terrängbana där? Ska rida förbi där imorgon är planen och kolla lite och ser det bra ut ska jag kolla upp vem som äger marken och fråga om man får rida där, skulle vara super kul tror jag. Ser ut att vara en super bra slinga i sand.

Likes

Comments