Header

Idag hade våran förening sitt årliga hästevenemang, "Hästens dag". Bland annat har vi en tävling där folket i bygden (Ore) får rösta fram en häst dom tycker ska koras som Årets Orehäst och i år blev Kavat fram röstad och vann! Så kul!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår lastade vi ombord båda hästarna på transporten och åkte ner på ridbanan för att hoppa lite. Blev mest markarbete/dressyr för mig och Kavat, men som tur var testpilotade Äwe lite och Kavat fick hoppa några högre skutt! Lycklig fjording!

Likes

Comments

Återigen har vi hamnat i sadeldjungeln, börjar tröttna ordentligt. Varför kan vi inte bara få hitta den perfekta sadeln som bara kan ligga still och vara bra? Har tid bokad hos utprovare redan idag så hoppas verkligen vi kan komma fram till något vettigt och förhoppningvist hitta den "rätta" sadeln.

För övrigt njuter nog Kavat lite onödigt mycket av det gröna gräset just nu, försöker motionera och motionera men magen bara jäser.. Troja är på betäckning och Kavat har som sällskap ett svårfött varmblod, inte den bästa kombon.. Överväger stort på att dela av hagarna så Kavat får gå på något "magrare" på nätterna.

Sommar tjock och fet, jo tack vi vet ;)

Likes

Comments

Här kommer ett litet livstecken ifrån mig och Kavat. Tyvärr har bloggen legat på is här ett bra tag nu, så otroligt tråkigt då jag verkligen saknar att "bokföra" våra ridpass och att dela med mig av våran resa och utveckling till er. Troligen kommer bloggen fortsätta ligga på is under sommaren då tiden inte finns, eventuellt att det kommer dyka upp något inlägg då och då med en större sammanfattning om hur allt går men drömmen skulle vara att hinna uppdatera minst en gång om dagen då jag verkligen saknar det.

Så nu kör vi en sammanfattning om vad som hänt sedan jag uppdaterade sist:
Sist jag skrev här inne berättade jag ju att vårat första kval var satt för att kunna delta på fjord SM i Bruksridning på egna meriter (krävs 2 ritter utan U för att få delta på egna meriter). Strax därefter blev jag faktiskt tillfrågad att delta på fjord SM redan i år, dock på föreningens kvot! Helt sjukt och så otroligt mäktigt, tyvärr blev jag tvungen att tacka nej av många olika anledningar. Men en otrolig ära att bli frågad, så coolt.

Efter det har det egentligen inte hänt något mer "större/avvikande", Kavat och jag är på väg igång igen efter nästan 10 dagars vila då jag var på semester. Jag som endast varit till Norge och Finland innan åkte på en bilsemester med familjen och sambon där vi bilade igenom totalt åtta länder. Huvudmålet med resan var Skottland men på vägen dit passerade vi (Sverige), Danmark, Tyskland, Holland, England, Skottland, Frankrike och Belgien. En helt fantastik resa på närmare 600mil och verkligen en upplevelse utöver det vanliga.

Nu hemma igen ligger jag och Kavat i hårdträning för i höst är målet att vi skall debutera våran första LOKALA dressyrtävling någonsin! Kommer bli sjukt roligt och ska ju inte neka att jag redan nu är nervös, haha! Hade ju varit så grymt kul att kunna uppdatera här och dela med oss av våran resa fram till dess, så håll tummarna.

Bjuder på några bilder ifrån våran resa, skulle ni vilja se fler bilder lämna gärna en kommentar!

Likes

Comments

Smyger in med ett inlägg om helgens äventyr jag och Kavat varit iväg på. På Söndagen gjorde vi nämligen våran livs första tävlingsdebut i bruksridning med en sån fruktansvärt bra känsla, är så otroligt nöjd över min fantastiskt fina häst. Hade mer eller mindre räknat med att vi skulle samla på oss några straffpoäng och U:n under banan eftersom det var våran debut och Kavat dessutom lätt får extrema hjärnspöken, så detta var mer en "träning" än en tävling för oss. Vi red ihop 284 straffpoäng men vi genomförde alla momenten och fick inte ett enda U, blir helt stum! Vi landade på en 8:e plats i det totala och blev 5:a i DM:et, det är helt sjukt! Våran ritt gjorde även att vi fixat 1 av 2 kval som behövs för att få delta i Fjord SM (bruksridning).

Vi samlade på oss dom flesta straffpoängen i momentet "backa i vinkel", där skrapade vi ihop hela 245 straffpoäng. Hemma har endast jag och Kavat tränat på att backa i ett L, alltså endast en vinkel men nu skulle vi backa som ett U vilket blev lite för mycket för oss. Till en början gick det jätte bra, Kavat stannade jätte fint och backade in super bra, igenom "första vinkeln" hade vi egentligen "endast" 4-6 hovtramp utanför (ca 30 straffpoäng). Men när jag sedan bad Kavat försätta rygga blev han väldigt förvirrad för så har vi aldrig gjort förut, det blev bara missförstånd och plötsligt hade det blivit 49 tramp utanför, vi lyckades däremot alltid ha en hov kvar innanför markeringarna som tur var. Kan inte låta pli att tänka tanken vad lite straffpoäng vi gått i mål med om vi hade tränat på att backa i U.

Är så otroligt nöjd över våran "prestation" oavsett. Jag hade inte ens kunnat drömma om att vi på våran debut skulle ta oss igenom hela banan under 300straff och inte ett enda U, det är helt galet! Värmer i mitt hjärta för detta är ändå som en bekräftelse på att vi verkligen litar på varandra, är så otroligt nöjd och stolt över min fantastiska häst!

Foto: Margaretha Fhyr

Likes

Comments