I morgon tar jag mitt pick och pack och lämnar Skåne för Uppsala

Det mesta är i fas, körkortet blev färdigt i tisdags på första försöket (tack gode gud) och har även hunnit få kortet som bevisar det. Väskorna står nästintill färdig packade har dock insett att 23+8kg i bagage är jäkligt tight när man ska flytta och behöver ha med sig allt man använder i vardagen. Tyckte ändå jag hade de mesta med upp när vi bilade upp och fixade i rummet men uppenbarligen var det i minsta laget. Tur jag ska hem igen om 3 veckor så lite saker kan stanna hemma till nästa gång 

Har dock ett problem som jag kom på nu på kvällskvisten, jag  har glömt fixa eller beställa kurslitteratur! Vi har två böcker som ska vara fixade innan kursstart så har lite smått panik, Gjorde en inpuls grej nu i kväll och beställde helt nya för vågade inte hoppas på att någon äldre kursare har en att sälja längre. Hoppas dock bara dom hinner levereras innan jag behöver dom, har ett vakande öga på begagnat marknaden också så får man hoppas på att gudarna är med mig ytterligare en gång!

Men utöver min lilla panik attack under kvällen leker livet!

Red kanske den sista turen på världens bästa Chiko nu i kväll, kommer sakna den ponnyn som f'n. Vet dock inte när hon kommer lämna än så finns fortfarande en möjlighet att hon är kvar när jag kommer hem nästa gång. Vi får se helt enkelt. Ridpasset blev iallafall förevigat av min syster, andra gången på dessa 5 åren som någon fotat när jag ridit så de behövdes verkligen om jag vill ha några bildminnen där jag sitter på hennes ryggen. Bilder kommer kanske upp här sen, får se vad jag känner för!

Bloggen ska försöka rulla igång mer nu när flytten är gjord och skolan börjat, men av gammal erfarenhet lovar jag inget ;)

Ha det bra så hörs vi senare 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Senaste dagarna har gått i ett, måste packa det mesta som ska med upp till Uppsala. Vi ska nämligen köra upp och ställa i ordning i mitt rum redan nu, flyttar dock inte upp förrän på fredagen innan vi börjar på måndagen men då har inte mamma och pappa möjlighet att köra så då får jag ta flyget. Det är en hel del som ska packas, kläder, skor andra prylar som jag behöver där uppe men inte använder nu när jag är hemma sen kommande veckor. Bara det att komma ihåg allt som behöver åka med, vinterjackan är ju inget man tänker på nu i sommartid men den måste ju med. Har ju ingen aning om när jag är i Skåne nästa gång eller nja, min kusin ska mest troligt ha fest typ 3 veckor efter jag börjat så då får jag väl komma ned på en snabbvisit men då vill jag ju helst njuta av tiden hemma och umgås med familjen ju.

Men inte nog med att jag har fullt upp med att packa så måste jag plugga körkortsteori, uppskrivningen närmar sig med stormsteg. Har dock en liten plan att rå plugga i bilen, trots allt typ 8 timmar som ska fördrivas och varför inte vara lite effektiv.

Och om inte de vore nog så jobbar jag endel också, egentligen är det frivilligt men jag är för snäll för att säga nej när pappa ber mig hjälpa till med hans stallbygge. Dock är det rätt nice att vara ute om det är fint väder, har fått lite gratis bränna tack vare att jag jobbat vilket ju inte är fel speciellt för mig som har typ noll pigment.  

Likes

Comments

Den 29 juli la en av de lokala ICA butikerna upp ett inlägg på sin facebook sida om att de sedan flera år tillbaka enbart sålt färskt kött som haft svenskt ursprung dvs allt det färska köttet i butiken kommer från Sverige. I inlägget förklarade dom varför dom gjort detta ställningstagande men också vilka konsekvenser detta har fått så som att det i annonsblad har funnit erbjudande om en viss köttprodukt från Danmark till ett visst pris men i butiken är det istället samma köttprodukt men från Sverige till ett högre pris dock ändå till extra pris

Vill ni läsa hela inlägget finns det HÄR

De här inlägget blev flitigt kommenterat både med positiva heja rop om ett bra initiativ men så kom det också en del djurrättsaktivister som började kommentera om hur man kan säga att man värna om djuren när man samtidigt slaktar dom etc. Helt plötsligt hade ett inlägg om att välja svenskt kött och ett bra ställningstagande urartat i kommentarer om att man inte ska döda djur och att slakta djuren inte är att värna om dem. De kommentarerna hade inte i det inlägget att göra, vill man inte äta kött så fine men tvinga inte resten av befolkningen att välja likadant!

Jag personligen tycker den ICA butikens initiativ är grymt bra gjort och hoppas fler butiker tar efter detta. Dock kan butiken utveckla det ytterligare och även rensa ut allt med utländskt ursprung i mejeridisken och bland de andra charkuterivarorna. Men att bara sälja svenskt kött i det butiks styckade sortimentet är ett stort steg i rätt riktning.

Jag förespråkar svenskt just för att den svenska djurhållningen håller en högre kvalité än många andra länder tack vare våra strikta lagar. Såklart kan även den svenska djurhållningen bli ännu bättre men vi ligger långt före många andra länder. Djuren i Sverige lever ett bra liv, de finns lagar som kräver att de vistas ute sommartid, det finns lagar som kräver att djuren ska ha gott om utrymme när de vistas inne i stall vilket gör att djuren mår bättre och blir mindre stressade och vår antibiotika användning är en av de lägsta vilket gör att risken för att få i sig och komma i kontakt med resistenta bakterier minskar. Sen gynnar det även de svenska bönderna när man välja de svenska produkterna framför utländska. Ratar man de svenska produkterna så kommer det tillslut inte finnas några lantbruk kvar. Lantbruken bidrar till arbete inte bara ute på gårdarna utan även diverse rådgivare, foderleverantörer, chafförer till transporter, slakterier, mm. listan kan göras lång.

Svenskt kött är dyrare än det importerade men det är ju så för att det är dyrare att hålla djur i Sverige på grund av alla lagar och bestämmelser som finns kring djurhållningen så att djuren ska ha det så bra som möjligt. Man får helt enkelt vad man betalar för, lite högre pris men desto bättre villkor för djuren.

Gynna den svenska bonden men även djuren som har bättre villkor genom att välja svenskt

#detärvisstminmjölk #svegan #gynnadensvenskabonden

kan även tipsa om denna debatt artiklen HÄR

Likes

Comments

Då min nystart för ca 5 månader inte ledde någon vart startar jag ännu en gång med bloggandet men nu med mer inriktning på min kommande flytt och plugget som komma skall. Flyttar ju nämligen från mitt älskade Bjäre och Skåne i augusti för att plugga till husdjursagronom i Uppsala under 5 års tid och då vill jag gärna dela med mig av mitt liv till alla nära och kära som kommer vara kvar här i skåneland! 

Inläggen kommer vara alltifrån tankar och saker som händer i mitt liv som vardagsinlägg men framförallt djur och de jag kommer lära mig under utbildningen.

Det finns lite info om mig till vänster och som det står där så heter jag då Elin och jag är 19 år fyllda i januari alltså 97:a. Just nu är det sommar lov och chilla dagar, pysslar lite med mina foderponnysar och är vattenvakt åt pappas kossor. Utöver det är det körkortsplugg som gäller, körkortet ska vara klarat till den 29 augusti då skolan börjar! Hur livet kommer se ut efter augusti vet jag inte så denna presentationen blir inte fulländad nu!

Lite ovanligt kanske med en tjej i min ålder som håller på med kor men de är faktiskt roligt dock inte så fancy och roligt som hästarna såklart. Har alltid haft ett stort djurintresse, fick tidigt följa med min pappa ut i stallet vilket ledde till att det blev de lite större djuren som jag fastande för, först kor sen började jag rida och då var jag även fast vid hästarna. Min dröm är att i framtiden ha min egen gård med kossor och hästar och kanske lite andra djur samtidigt som jag har ett jobb inom lantbruksektorn. 

Precis som alla andra 19åringar älskar jag att festa, så det försöker jag gör så fort tiden finns där och tillfälle ges. Är dock ingen stor drickare då jag är jäkligt kräsen på dricka både med och utan alkohol. Försöker bli bättre men så länge har jag kul ändå ;) 

Lyssnar även på rätt mycket musik, där jag har väldigt blandad smak. Jag lyssnar dels på det som spelas på radion och ligger på topplistorna men sen lyssnar jag även på Hasse Andersson, som för övrigt bor ett stenkast från mig, och vad många kanske skulle kalla bonnamusik och dansband. Men framförallt lyssnar jag på One direction som jag är ett stort fan av, man kan väl säga att jag är en directioner!

Svårt att skriva något mer med tanke på hur oviss jag är om hur framtiden ser ut i detalj men är det något ni undrar över så är det bara att fråga annars får ni följa mig här och lära känna mig bättre under tidens gång :)
Likes

Comments

Beskedet kom idag och jag blev antagen! I höst kommer jag börja den 5 åriga utbildning husdjursagronom.

Ju mer jag läser på desto mer fasar jag faktiskt för det, senaste tre åren gled jag genom skolan och hade djävulskt tur med betygen och att börja studera kurser som bygger på matten, fysiken och kemin som jag typ fattade hälften av känns så där! Så har någon där ute några bra pluggtips, bomba detta inlägget för jag har redan panik!

Nä det kommer säkert gå bra när jag väl börjar, jag vill ju detta så då jävlar ska jag klara det! Nu kommer det dessutom inte finnas några hästar, kossor och långa resor till skolan som tar upp min tid så mer tid att plugga och verkligen fatta vad jag håller på med!

Det var bara det jag ville flika in med här för tillfället, vi ses senare när det närmar sig!

Likes

Comments

Nu är det enbart två dagar kvar tills jag får reda på vad som händer i höst! Beskedet om jag kommit in på Husdjursagronom programmet ska annonseras på tisdag och det är med spänd förväntan jag väntar på beskedet! Blir det ett nej kommer det en till antagning senare men det hade varit sååå skönt om man hade vetat redan nu! 

Tack och lov ligger jag ett steg före och har redan fixat boende, fick möjlighet att signa upp mig på ett studentrum redan den första juli. För att vara säker på att ha någonstans att bo om jag kommer in gjorde vi en chansning och tog rummet, det är en månadshyra som går förlorad om jag inte kommer in men så mycket vunnet om jag kommer in! Inte så kul att vara bostadslös när skolan börjar, är ju inte direkt så att jag kan pendla mellan Uppsala och Skåne

Det var det enda jag ville flika in med här, flyttar jag tar jag kanske tag i bloggen ordentligt nämligen :)

Föresten hade en grym torsdag, det var Summer on festival i Båstad med artister som Måns Zelmerlöw, Frans och Norlie & KKV. Var där tillsammans med min syster och våra två kusiner, skulle egentligen varit en kusin till men hon dissade oss för Stockholm i sista sekunden vilket var lite så där men men hon missade också en del. Vi var på festivalen förra året också och stod då först i kön vilket resulterade i bra platser framme vid scenen och vi ville ju inte vara sämre i år. Det var andra året dom körde nu och vi tänkte väl att det skulle komma as mycket folk tidigare än förra året så vi drog ned till Båstad några timmar tidigare än förra året för att säkra upp vår första plats i kön. Vi kom mera bestämt till Båstad halv tolv, drog in en runda på Ica för att handla lite att äta medan vi skulle köa. Precis när jag har passerat kassorna, jag var först och min syster sist och där emellan mina kusiner, och stod och inväntade min syster så kommer självaste Måns Zelmerlöw in genom entrén. Mina kusiner stod med ryggen mot men jag lyckas fånga deras uppmärksamhet på ett vad jag hoppas var diskret sätt, men min syster där emot stod en bit i från med ryggen mot och packade ned det hon handlat och missade honom. På ett sätt ångrar jag att vi inte stoppade honom och bad om en bild men samtidigt inte, han var där trots allt privat och det känns så fel att störa! Iallafall, vi drog vidare en aning skadade efter vad vi nyss varit med om och hämtade ut armbanden till festivalen. Då var klockan runt tolv och därefter intog vi en plats som skulle kunna bli först platsen i kön, ingen annan kom och köade och tiden gick, arrangörerna fixade för fullt med förberedelserna och där stod vi fyra tjejer! En av arrangörerna kom fram en gång och pratade med oss och tyckte vi var väldigt ambitiösa som stod där så tidigt och med facit i hand så var det ungefär 2 timmar för tidigt vi började köa. Det hade räckt med två till halv tre! Men då hade vi aldrig sett Måns, dock hade vi kunnat strosa runt i båstad istället men samtidigt så finns det inte så mycket att göra i Båstad att det tagit upp all den tiden! Vi kom iallafall först i kön och fick sjukt grymma platser, bättre än förra året då vi inte fick komma ända fram till scenen direkt när vi kom in. När konserten var slut hade jag nästan varken någon hörsel eller röst kvar men så värt det, att stå där längst  fram och sjunga med i alla låtar och känna connection med artisterna var så underbart! En helt fantastisk dag och konsert som tog slut alldeles för snabbt! 

Likes

Comments