Jag är inte så bra på det här med blogguppdateringar. Så svårt att prioritera bloggen framför allt annat men plötsligt händer det. Det har hänt en del grejer sen sist.

En lördag för några veckor sedan blev vi inbjudna på fest hos Cole, min kompis kompis som typ äter lunch med oss ibland. Det var dock ingen fest bara några kompisar som hängde i hans hus. Måste bara säga att den är en liten skillnad mellan amerikanska och svenska hus. Vi spelade tv-spel, åt pizza och kollade på film. Det var trevligt. När han skjutsade hem oss lyssnade vi på Heroes av Måns i bilen eftersom Sverige är känt för sina Eurovisionvinster, det är då man får Sverigekänsla. Han mamma gjorde typ snow cone glassar med födelsedagstårta smak, det var gott.

På söndagen dagen efter så åkte jag, Bia och Geoff till en skjutbana för att testa på att skjuta. Att alla amerikaner har pistoler är ju sant och många har så många pistoler att de inte ens vet varför de har så många eftersom de inte använder de speciellt ofta. Vissa ger tydligen bort pistoler som presenter för att de har så många som de inte behöver. I alla fall vi kom dit och behövde fylla i massa frågor och kontaktuppgifter osv för att sen kunna gå in och skjuta. Jag och Bia var jättenervösa eftersom pistolen åker bakåt när man skjuter och så kommer någon som jobbar där och säger att resten från kulan kan studsa ner på en hals och den är supervarmt. Men när vi skjutit en gång var det inte alls lika läskigt. Vi hade en så kallad 22 pistol så den var ganska liten och åkte inte bakåt speciellt mycket. Sen testade vi typ ett gevär. De var så himla tunga, typ hålla armarna raka och sikta var ju nästan ett träningspass på gymmet. När jag och Bia kände oss redo för nya utmaningar så tog Geoff fram en 45 pistol (lite större). Då var vi inte lika rädda längre så vi körde på men herre gud vilken skillnad. Man kunde verkligen känna hur någon dog när man tryckte på knappen. Den åkte också bakåt mycket mer än den andra, det var svårt att hålla i den. Man kunde också se elden från pistolen när kulan sköts iväg. Jag vågade inte skjuta mer än en gång för det var läskigt. Men det gick bra och jag brände mig aldrig på resterna från kulorna även om de studsade upp i huvudet ibland. Man ser skjutfilmer från ett nytt perspektiv när man själv har testat.

På torsdagen var vi på ett tennis tournament så vi åkte till San Marcos High School för att tävla mot typ 7 olika skolor hela dagen. Vi åkte halv 7 och kom hem halv 6 och däremellan spelade vi 4 matcher. Det var 5 grader på morgonen så där satt vi med filtar och frös ihjäl. När vi sedan skulle spela så kunde man knappt känna sina händer. Jag har nog blivit lite bortskämd med värmen här borta. Jag och Bia spelade tillsammans och den första matchen förlorade vi 8-5, de tre andra matcherna vann vi. Sista matchen fick vi spela mot vår egen skola eftersom de också vann två matcher. Sen fick vi medalj, så vi kom på 9onde plats tror jag. Vi hade kul i alla fall och spännande att uppleva ett riktig amerikansk tennis tournament.

Jag och Bia tillsammans med typ 15 andra volontärsarbetade på en middag för typ affärsmänniskor. Det var tre andra skolor där så i början var vi mest i vägen när vi försökte hjälpa till. Det var kul i alla fall, folk var trevliga. Vi trodde att vi skulle servera maten så vi behövde ha vita typ skjortor med slips. Men istället fick jag hjälpa till i köket. Vi typ fixade tallrikar med mat och gav till servitörerna. På en halvtimme skulle vi servera mat till flera hundra människor så det var lite stressigt just då. Efter det fick vi äta maten som var kvar, bönor med kött och potatismos, eller pizza som de beställde till oss. Alla gick och åt pizza och lekte lekar medan jag, Bia och en kompis åt den riktiga maten och hjälpte till med disken (det ni…). När middagen var slut så skulle vi rensa borden, vi skulle slängde vatten och dricka i papperskorgen så när vi slängde soporna blev vi helt blöta. Det var vissa platser där det inte satt någon så vissa platser hade all mat kvar, ändå behövde vi slänga den. Från att jobba med att ge halvmögliga jordgubbar till hemlösa till att jobba med att slänga en typ trerätters middag i papperskorgen, det var lite jobbigt. I slutet försökte vi desperat att hitta något att göra för att tiden skulle gå snabbare för alla stod bara och väntade. Då hällde vi ut vattnet ur alla blomvaser och sorterade blommorna. Efter det fick vi en hel del blommor för de var så glada. Alla var jättetacksamma för det vi gjorde så det var kul.

I torsdags förra veckan hade jag till slut min presentation om Sverige. Det kändes jättekonstigt för att jag inte var nervös. I Sverige blir man typ nervös när man ska ha en presentation med 3 andra personer och man ska läsa 4 meningar. Här hade jag en presentation ensam i 40 minuter på engelska och det var den lättaste presentationen jag gjort. Dock var det ju ganska lätt att prata om Sverige när man hade lite bilder. I mitten blev det lite tekniska fel så då gav jag dem kanelbullar som jag och Bia gjorde. De var inte alls lika fina som riktiga kanelbullar och de hade inget pärlsocker, men det var uppskattat i alla fall. Jag visade hur folk i Sverige väntar på bussen (står typ 2 meter ifrån varandra) och nu håller alla på att typ säga ”gå inte för nära, jag är svensk”. I slutet visade jag hur vi dansar runt midsommarstången (små grodorna), då insåg jag hur sjukt det såg ut. Bia tvingade mig att visa lite enhjuling och nu vill de att jag ska visa hela skolan om de får tag på en enhjuling. Eftersom alla älskar svensk musik i eurovision så visade jag Heroes med Måns så vi ska likna Måns på bilen.

4 dagar senare hade jag en presentation på engelskalektionen om en dikt från 20 talet, det var inte alls lika kul.

I fredags frågade vår kompis Justina om vi ville åka till en musikal som teatern i skolan har tränat till hela förra terminen. Vi åkte hem till henne och åt mat innan musikalen. Jag är inte riktigt en musikalmänniska men kände för att testa nåt nytt och jag får poäng till Student Council för att gå. Alla som var med var riktigt duktiga, speciellt för att vara High School studenter. Själva musikalen var väldigt långtråkig efter 2 och en halv timme dock.

Jag fick ett papper där det stod att jag just nu är jag på 105e plats av 629 elever. Så nu har jag ett riktigt bevis på att de rankar eleverna beroende på betyg och kurser. Man kan även se hur lätt det är eftersom jag i stort sätt inte pluggat någonting utanför skolan, inte ansträngt mig supermycket och ändå kommer man på en bättre placering än de flesta som förstår mycket mer än mig.

Idag var det lockdown i skolan, det var en spännande amerikansk upplevelse. Jag hade matte och så säger de i högtalarna typ ”det är lock down, lärare lås alla dörrar” så vi släckte lamporna och gick och satte oss i hörnet där man inte kunde se oss från dörren. I början trodde vi att det var en övning, sen börjar alla säga att det är på riktigt. Alla i klassen satt och skrev till kompisar och alla hade olika historier om vad som hände. Det kom typ miljarder olika rykten om att någon hade pistol och de hade skjutit i flera korridorer. Man blev lite rädd när man sitter där i ett hörn i mörkret och väntar, man vet inte om det är någon liten grej eller om någon håller på att mörda elever, alla kom med typ hemska historier. Efter typ 40 minuter så var det över och allt var som vanligt igen. Tydligen var det en hel folkmassa utanför med föräldrar som sen hämtade sina barn. Sanningen var dock att en kille var sur på en tjej så han letade efter henne. Han gav sin ryggsäck till en elev som såg att han hade en kniv och receptbelagd medicin. Jag tror inte att någon pistol var inblandad. Sen var ryktena att han hade gett någon en stor säck med massa knivar och droger men sprutor och allting plus pistolen. Han hade i alla fall något mentalt fel och så gick han inte på skolan längre. Men som elev får man inte veta så mycket här om sanningen, det ända man får veta är alla rykten.

Annars är allt bra. Snart 6 månader har gått så om 4 månader kommer jag tillbaka. Kram!

Likes

Comments

Nu har det gått 150 dagar vilket betyder att jag har 149 dagar kvar i USA. Nu börjar det bli väldigt blandade känslor. Vissa dagar älskar man livet här och vill aldrig åka hem medan andra dagar är man trött på allt och vill bara åka hem för att träffa alla och leva ett vanligt enkelt liv. Även om jag älskar USA och tycker att Texas är en fantastisk plats så börjar jag uppskatta Sverige mer och inse att Sverige också är ett fantastiskt land även om man innan inte tyckte det alla gånger.

Sen sist har det inte hänt mycket, vi började skolan igen. Nu när man är inne i vardagen och skolan inte är så speciell längre så är det ungefär samma känsla här som i Sverige att gå upp på morgonen för att gå till skolan. Däremot är det massa kul som händer och så är det ju inte största prioritet att plugga hela dagen.

Jag har bytt ut min fysikkurs mot principles of human services (som jag tror det heter). Vad jag uppfattar det som så är det lite som hemkunskap men mer teori än praktik hittills. Vi pratar typ om olika sätt att bo när man reser och så ska vi designa vårat eget bed and breakfast.

Jag testade också algebra ll (mattekursen som Kim lär ut) i 3 dagar men det var alldeles för lätt så nu pluggar jag till körkort istället.

Franskan börjar helt ärligt bli svår för att vi tex lär oss 30 frukter och grönsaker och det är inte alltid jag vet hur man säger eller stavar de på engelska. Så när man inte förstår översättningen, ingen pratar svenska och man får absolut inte ha mobilen så blir det svårt. Typ att prune är samma ord på franska och engelska, men det fatta inte jag. Däremot har man vissa fördelar när champignon betyder svamp, vilket är lätt för mig men svårt för amerikanerna.

Engelskalektionen är samma sak, vi lär oss svåra engelska ord och så förstår man inte förklaringen av ordet… Annars är det ganska lätt.

Matten blir lättare eftersom jag typ redan gjort allt. Men jag har faktiskt lärt mig massa saker under den första terminen. Det känns som att USA fokuserar mycket mer på helt andra grejer än i Sverige, så det jag hållit på med i USA flera månader lärde jag mig aldrig i Sverige för att man stressade igenom det och hann bara göra några uppgifter. Så själva matten i Sverige (på natur) är lite för snabb och matten här i USA är lite för långsam, det borde vara ett mellanting.

Med tanke på att jag spelat tennis nästan varje dag i 6 månader så är det lite pinsamt hur dålig jag fortfarande är. Men jag har i alla fall blivit lite bättre förhoppningsvis. Vi har som sagt börjat med massa konditionsträning vilket är helt fruktansvärt. När det är 25 grader och man springer några varv runt den där 400 metersbanan och sen upp och ner för trapporna så blir man svettig. Sen ska man på 5 min byta kläder och allt för att ha nästa lektion, så sitter man där och luktar äckligt. I Sverige har man i alla fall tid att duscha efter en idrottslektion.

Texas väder är ganska galet. Man tänker att Texas alltid är varmt och det är till viss del sant. För några dagar sen var det typ -8 grader, vilket betydde den kallaste dagen här på 6 år. Om man ens lämnade huset så tog man på alla kläder man hittade. 3 dagar efter är det 25 grader varmt… Nu kan vi gå ut med T-shirt och shorts i Januari. För någon vecka sedan när vi spelade frisbeegolf med Ryan och Jessica så badade vi också i floden och det var inte alls kallt för att vara januari.

Likes

Comments

Nu har jag precis kommit hem från en typ 5 dagar kryssning från den 26e december till 1a januari. Allt började med att Jag, Bia, Kim, Goeff, Tracy, Bonka, Hepaw, Jessica och Randall åkte till Galveston som ligger lite utanför Houston. Det tog ca 4 timmar och när vi kom fram fick vi veta att kryssningen skulle bli sen för att dimman hade hållit de kvar i vattnet. Vi spenderade några timmar i Galveston vilket inte var helt fel. Det kändes som en solsemester i Spanien när man går och shoppar. Efter en hel del väntande kom vi äntligen på båten och då fick vi veta att det var så dimmigt att båten inte kunde åka ut från hamnen. Så vi fick stanna i hamnen hela första natten och börja åka på tisdag morgon. Man blev lite besviken i början för det betydde att kryssningen inte hann åka till Belize där vi hade planerat att åka ut med en båt och snorkla. Första dagen fanns inte heller så mycket att göra för att det mesta typ var stängt. Men vi gick runt båten några varv, den var extremt stor så vi gick vilse hela tiden. Det fanns en vattenpark, massa pooler, en höghöjdsbana, minigolv, basketplan, gym, massa spel osv osv. Våra rum var längst fram på båten precis under kaptenens lilla rum.

På kvällen åt vi på the steakhouse vilket var ganska gott.

Dag 2 och 3 var dagar på havet så vi solade, badade, åt sushi, levde livet och sånt. Det var all inclusive så vi åt massa glass. På onsdagen åt vi Italiensk mat, det var fantastiskt gott. Det fanns nästan inte en enda amerikan som jobbade på båten, mest mexikanare och en del från alla olika länder. De hade extrema accenter, man kunde knappt förstå men det var intressant. På både den italienska och den vanliga gratisrestaurangen så började alla som jobbade dansa helt plötsligt (några på borden) och efter låten var slut gick de tillbaka till jobbet som inget hade hänt. Frukosten jag åt en av dagarna var french toast med flingor på, lite annorlunda. Typ socker med socker och så har man lite sirap på det. En nästan vanlig frukost i USA. Tredje dagen var det också ett dansparty som vi gick till. Vi dansade band annat wobble vilket verkar vara lite som allmänbildning här eftersom alla kan den. Som tur var hade vi tränat hemma med en videotutorial innan vi åkte på kryssning så vi kunde den typ.

Dag 4 kom vi fram till Cozumel, en ö i Mexico. Där hade jag och Bia bokat en excursion som hette xplor park all inclusive.

Stranden i Playa del Carmen.

Först var det 45 min båttur till fastlandet sen en 15 min busstur till parken. Xplor park i Playa del Carmen är en av de roligaste och coolaste platserna jag varit på, tror de har 4 olika aktiviteter som man kan göra. Vi började med att åka ATV. Jag trodde inte att jag skulle få köra för att man behövde vara över 18 plus ett giltigt körkort men jag visade mitt pass och sen var det okej. Ingen trodde att jag var 18 innan de såg mitt pass så alla frågade mig och Bia vart våra föräldrar var hela tiden. De andra var på en matlagningskurs i Cozumel. I alla fall så var det hur kul som helst att köra, lite läskigt i början men det gick bra. Alla bilder av ATV, zipline och simning i grottor är från google eftersom jag inte har några egna, men det var såhär det såg ut.

Efter det var det dags för zipline, drömmen gick i uppfyllelse. Det fanns 14 ziplines som gick runt i en typ bana över alla träden och ibland ner i grottor. Så man gick först upp till zipline nummer 1, när man åkt ner så gick man upp en liten trappa och åkte nästa osv. Vi åkte typ 6 eller 7 stycken. Den högsta var 42 meter hög och 700 meter lång. Jag och Bia åkte alla tillsammans utom den sista eftersom den slutade i vattnet. När man var i tornen så kunde man bara se träd åt ena hållet. Det var en enorm skog som var en aning mer tropisk än i Sverige. Det var ganska läskigt men så coolt! Jag önskar att jag kunde ta massa bilder men det var lite riskabelt att ha en mobil eller kamera med sig dit upp och bilderna som parken tog kostar tydligen 100 dollar så tror jag skippar det. Efter att vi åkt runt med zipline så var det lunch. Det var buffet med enormt mycket mat som var jättegott. Efter typ nån timme visste typ de flesta vilka vi var eftersom vi var de där utländska små tonåringarna som inte hade vuxna med sig (eftersom ingen trodde på att jag var vuxen). Vi trodde alltid att vi stod och väntade på alla andra i gruppen att bli klara men egentligen var vi vilse och guiderna höll på att leta efter oss, så vi var alltid efter alla andra men vi hann med allt ändå.
Såhär såg de flesta ziplinerna ut.

Jag och Bia åkte nästan alla tillsammans dock.

I slutet när man åkte igenom vattenfallet och ner i vattnet.

Efter maten simmade vi i grottorna. Det var väldigt coolt. Den 4e aktiviteten som de hade som vi inte hann göra var att åka flotte genom grottorna, men simma tror jag var coolare. Istället så avslutade vi med att åka ATV igen. Det fanns två rundor man kunde köra och Bia ville så gärna köra bilen. Eftersom hon är 17 fick hon inte men guiden sa att vi kunde byta lite diskret när ingen såg om vi bytte tillbaka innan slutet. Sista gången blev det mer racingtävling så jag körde in lite i grottkanten, men det var så kul! Ska ni till Mexico på semester kan jag definitivt rekommendera xplor park. Guiderna var hur bra som helst, de hjälpte oss hela tiden. Sen var det dags att åka hem. Vi tog båten tillbaka till Cozumel och när vi gick på kryssningen så var det två mexikanare som kunde uttala mitt namn nästan perfekt på första försöket, efter nästan 5 månader har jag inte hört en enda som har uttalat mitt namn rätt (förutom på skype). Andra dagen vi åt på den vanliga gratisrestaurangen så hade servitören lärt sig alla våra namn så han sa alltid våra namn när vi skulle beställa. Det var imponerande, speciellt eftersom han var från Rumänien så kanske lite svårare att lära sig amerikanska namn.

Dag 5 var vi framme i Costa Maya i Mexico. Där var planen en dag på stranden. Men det var inte bara en strand, utan all inclusive mat och allting. Costa Maya är en av platserna man kan se the mayan ruins och det var massa mayan människor där. De hade en typ ritual precis när vi kom fram som var lite läskig men väldigt intressant.

​Här är en liten video hur ritualen gick till, ni kan spola till slutet för att den är ganska lång.

Jag förstår varför Mexiko är farligt, vi frågade vart man hittade taxi och alla bara ”Det finns ingen taxi här, det är en privat hamn. Men jag kan göra så att du kommer till dit du ska”. Till slut hittade vi en taxi i alla fall. Värmen i Mexiko var extrem. På stranden hade vi reserverat stolar och så fick vi paddla kajak gratis. Jessica hittade en jättestor snäcka med en typ krabba i. Det var ganska billigt med massage så alla vi fick en massage. En massage på stranden i Mexiko var inte fel. Men det är väl sånt man gör som utbytesstudent.
Här är första intrycket av Costa Maya.

En mini Maya ruin påväg till stranden.

Stranden vi spenderade dagen på.

Maten var helt otrolig. Jag hade inga förväntningar så det var en bra överraskning. De som jobbade där var extremt trevliga. Allt detta för 20 dollar (inte ens 200 kr). Det var en liten pojke som gick runt och gav de här söta blommorna gratis till de på stranden, så gullig. Han som jobbade där var också extremt trevlig.

När vi kom tillbaka på båten åt vi Italiensk mat igen för att det var så gott och efter det var det ett rock n glow dansparty så alla hade massa glowsticks. Ser man massa killar stå och dansa så är oddsen ganska stora att min värdmormor kommer stå och dansa i mitten av alla.

Dag 6, sista dagen på 2016. Den började med en sovmorgon, pannkakor till frukost och bubbelpoolsbad. Vi testade även vattenrutschkanorna. På kvällen var det en show och man skulle ha formella kläder (sånt som jag inte äger). Alla var extremt uppklädda. Showen var jättebra, de dansade, sjöng, spelade teater och trollade på samma gång. Efter det åt vi middag, jag åt lobser tail och creme brulee till efterrätt. Därefter var det nyårsparty, vi gick upp till deck 10 och dansade i en timme innan nedräkningen. Randall pratade om ABBA med mig och precis då började de spela Dancing Queen och typ alla där kunde texten. Precis efter tolvslaget när jag tänkte ta några bilder så började det ösregna så vi fick springa in. Det är en av anledningarna varför jag bara har typ 1 bild från nyår på båten.

Dag 7 var det bara att packa ihop och åka hem. Kim och Geoff är vana vid kryssningar så de vet hur man kommer av båten snabbt vilket var superskönt.
Han som städade vårat rum gjorde figurer med handdukarna varje dag vilket var så gulligt.

Det här var då kryssning 1 av 2 vilket betyder att vi ska på en till kryssning i mars när vi har spring break. Anledningen är att Kim och Geoff planerade en roadtrip till bland annat Grand Canyon, Las Vegas och Los Angeles men insåg att det skulle bli väldigt dyrt. Så de frågade om det var okej att åka på en kryssning istället som de betalar för. Så nästa gång åker vi till Cozumel, Grand Cayman och Jamaica.

Dagen efter vi kommit hem åkte vi till parken med Ryan och Jessica och spelade frisbeegolf vilket var jättekul men väldigt svårt. Man behövde egentligen klara det på tre försök men jag klarade det på typ 6-8 försök. Dagen efter det åkte vi till San Antonio med två kompisar, Alex och Hope, och åkte skridskor. Alla förväntar sig att man ska vara bra på skridskor när man kommer från Sverige men jag visade väl motsatsen. De blev väldigt förvånade och avundsjuka när jag sa att vi åker på sjön och har skridskor på idrotten ibland, sånt har man inte här i närheten.

Likes

Comments

Bloggen blir lite efter när den inte är mitt största prio, men bättre sent än aldrig.
​Julen här blev lite annorlunda än i Sverige. För de som inte vet så firar man jul den 25e december i USA. Den 23e skulle vi åkt till Six Flags men det regnade så vi åkte till Natural Bridge Carverns istället. Jag och Bia gick en guidad tur och det var ganska coolt. Coolare än falu koppargruva.

Efter den guidade turen gick vi och klättrade i höghöjdsbanan som de hade där vilket var kul.

Den 24e spenderade vi halva dagen på att dekorera ett pepparkakshus, gå med hundarna, åka longboard och sånt. Det var ca 25 grader ute så typ sommar. Sen kom Ryan (min värdbror), Jessica (hans fru), Bonka och Hepaw (mina värdmorföräldrar) och åt mat hos oss. Traditionen här är att ha en Mexikans fiesta den 24e så vi åt lite enchiladas och bönor och sånt. Efter det hade vi en liten paketöppning eftersom de inte var där den 25e. Av mig fick de en dalahäst eftersom alla måste ha en dalahäst i sitt hus.

25e december, självaste amerikanska julen började med att vi åt amerikanska pannkakor. Här öppnade vi paket på morgonen och så blev det ingen Kalle Anka. Men det gick bra ändå vi fick dessa cowboyboots julstrumpor fyllda med massa annorlunda saker.

Kim och Geoff har två kajaker som jag har och Bia drog ner till dammen och testade. Efter ett vattenkrig var vi så blöta att vi simmade i poolen trots kylan. På eftermiddagen kom Jessica (min värdsyster), Randall (hennes man) och Tracy (Geoffs syster). Då hade vi en till liten paketöppning och de fick också en liten dalahäst. Middagen var inte alls lika stor som i Sverige. Vi åt god mat såklart men det var mat som vi typ brukar äta varje dag så det var inget julbord i alla fall (det var inte jag ledsen för). Annars hände inte så mycket mer, vi kollade på lite julfilm och åt pepparkakshuset.

Likes

Comments

Nu är det jullov, jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Jullov är ju fantastiskt men tiden går för fort, det börjar närma sig halvtid. I alla fall så har jag det bra här borta. Det händer allt och ingenting på samma gång. Känns inte som det händer supermycket men jag är nästan alltid upptagen.
Det är inte alls lika mycket julkänsla här som i Sverige. Det är ju väldigt mycket belysning på natten vilket är superkul men på dagen så har man ingen aning om att det är december. Vi har ingen slags dagnedräkning, typ kalender eller något. Däremot är det många fler här som har massa dekorationer och belysning utanför huset. De lyser upp hela husen och träden och alltihop. Här är vårat hus med mer belysning på träden.

I skolan är secret santa väldigt populärt, de kör det överallt. Så alla går runt med julklappar i handen för att vi inte har några skåp. En annan speciell grej vi gjorde, som heter Cougar Christmas, var att vi antingen gav en present, eller pengar till någon som skulle köpa en present till några barn. Alla som hade gett något gick till idrottshall (typ halva skolan) och så kom det kanske 50 barn. Till exempel tennisen hade ett barn som vi gav presenter till. Fotbollen hade ett barn, Student leadership hade ett barn osv. Det var ganska coolt, barnen fick väldigt många presenter och de blev superglada.
I tennisen har vi börjat med massa konditionsträning så vissa dagar håller vi bara på att springa och typ göra armhävningar. För varje 5 dollar vi gav till Cougar Christmas så fick vi en dag då vi får slippa konditionsträning och göra vad vi vill. Så i princip kan man köpa sig dagar då man slipper springa.

En dag var det Wassail fest vilket är ett event där man dricker wassail. Wassail är någon slags äppel cider dricka tror jag och enligt mig är det inte alls gott men det verkade ganska populärt. Det var lite som en marknad där man gick runt och köpte saker att äta och kollade på de som sjöng och all belysning som fanns osv. Flera människor gick runt med gratis wassail som de gav till alla.

En annan grej vi gjorde var att sitta barnvakt åt två små tjejer som var 4 och 5 år. Vi trodde vi skulle vara där typ två timmar kanske och tänkte att det inte kan vara så himla svårt, man sätter på en film och så somnar de. Men deras mamma hämtade oss vid fem och så sa hon att de kommer tillbaka mellan 12 och 1 på natten. Jag som inte är så barnerfaren trodde väl inte att en 4 och 5 åring kunde ha så mycket energi… Vi åt lite pizza och sen var jag och Bia hästar i typ 3 timmar. Till slut lyckades vi få de att kolla på en film i förhoppningen av att de skulle somna, men filmen var ju inte så intressant när vi var där. Det tog 2 och en halv timme att försöka övertyga de om att de skulle sova och då tog de fram iPaden och iPhonen och började spela och kolla på film. Efter det var de hungriga igen. Det var denna dag jag insåg att jag inte skulle passa som dagis lärare i alla fall. Det är svårare att vara övertygande för barn på engelska och svårt ibland när de hade ord som man inte fattade. Men annars gick det bra, och de hade ett väldigt fint hus. Vi fick ganska mycket pengar så det var värt det. När vi kom hem var vi ensamma för Kim och Geoff åkte på begravning, då tog vi in hundarna och sov med dem.

Det är ganska många välgörenhets event här i New Braunfels till exempel 5k:s. Så vi sprang the jingle bell run som var 5 km. Kim hade köpt massor av jingle bells som vi satte på armarna och hunden. Vi var ganska sjuka så vi gick mest men det var kul ändå. Vi funderar på att vara med på ett 10km event nästa gång.

En dag åkte vi till en typ granodling för julgranar men det var inte riktiga granar. Vet inte vad det var för träd men de var inte taggiga även om det såg ut om det. De har ju inga riktiga granar här tror jag. I alla fall så gick man runt där och sågade ner den man ville använda som julgran. Efter det åkte vi hem om pyntade den.

På Lucia skulle jag haft en presentation om Sverige men jag var sjuk ett tag så den dagen hade jag nästan ingen röst kvar. De två dagarna då jag faktiskt inte kunde prata så kändes det som att alla pratade med mig konstant. Nu får jag ha presentationen efter lovet istället, om ni vet en dag som är speciell för just Sverige i januari eller februari så får ni gärna säga till. Annars så var Lucia inget speciellt här, enda Luciakänslan jag hade var när jag lyssnade på Lucialåtar i duschen.

En liten tradition i familjen Hughey (uttalas ”hui” med ett engelskt u) är att baka kakor och ge bort till kompisar. Så vi bakade typ 10000 satser med kakor och dekorerade dem, sen la vi de i små gulliga påsar. Jag och Bia tog med en påse till varje lärare, de blev superglada, och till alla kompisar.

Sista 3 dagarna innan jullovet så har vi haft finals, vilket är sista provet för terminen i varje kurs. Så på onsdagen hade jag prov i engelska och franska. Engelskan var ungefär som ett engelskt nationellt prov fast bara typ läsförståelsedel och lite lättare än i Sverige, allt var också multiple choice. Franskan var också ganska lätt, vi skulle rita och beskriva ett drömhus. Man fick använda alla anteckningar, ordböcker och man fick prata med varandra.
Dagen efter var det prov i matte och Student Leadership. Matten var också ganska lätt, allting var multiple choice så man behöver inte göra några uträkningar alls. I Student Leadership hade vi inte prov utan vi bara typ svarade på frågor och sånt för att lära känna varandra bättre typ.
Sista dagen hade de flesta 3 prov men jag hade bara ett. Först hade jag ingen lektion eftersom jag bara gör lexor under den timmen typ. Sen var det tennis och provet var att man antingen skulle ta med något ätbart som är bra att ta med på matcher eller något ätbart som inte är bra att ta med till matcher. Typ alla tog kakor och chips och så kollade vi på film. Sista var fysiken, största delen var multiple choice frågor så mycket lättare än i Sverige. Men inte jättelätt med fysik på engelska dock.
Det är såhär schemat såg ut för de tre dagarna.

Annars går det bra med skolan jag har A i alla ämnen förutom fysik där jag har 86 av 100. Jag har nästan inte alls pluggat eller ansträngt mig speciellt mycket så en aning lättare än Sverige. Fysiken är en collegeförberedande kurs vilket betyder att den är typ den svåraste. Jag har inte alls ansträngt mig och jag fattar typ ingenting för att det är på engelska. Ändå så har jag väldigt nära A i fysik. Vissa elever failar mycket lättare kurser flera år i rad.
Så min uppfattning av skolan i USA. Jag går inte den svåraste engelskakursen här och den svåraste skulle såklart vara utmanande säkert men engelskan i Sverige är mycket svårare och mer utmanande än den engelskakursen jag går här.
En annan grej som är lite vanligare här än i Sverige är kopiering. Det har hänt många gånger att någon frågar någon annan ”Hur gjorde du på det här talet?” och den säger ”Jag vet inte jag skrev bara av en kompis”.
I Engelskan har vi ganska länge läst ”The Great Gatsby” så nu har vi haft Gatsbydag där alla Juniors klär ut sig. Om man klädde ut sig så fick man 100 extra poäng och gjorde man inte det fick man skriva en uppsats (vet inte vad som hände med den dock). Det var i alla fall jättemånga som klädde ut sig och så kollade vi på ”The Great Gatsby” filmen.
Skolan i USA är typ inte alls lik skolan i Sverige. Den här terminen har vi haft Megalunch vilket är en timmes lunchrast då man hinner gå till olika lärare och få hjälp eller så kan man gå till klubbar. Dock har de varit flera slagsmål och nån som röker marijuana på toaletten så nu har de tagit bort megalunch och börjat med en 40 minuters lunchrast där man inte ens får gå i korridorerna med ett pass från en lärare. Senaste gången jag gick genom korridoren såg jag även 6 poliser som bara gick runt där och levde livet. Alltså har man 5 minuter att bestämma en plats där man kan äta och så måste man stanna där till nästa lektion. Skolan här är så strikt med vart och när man får gå någonstans att man knappt kan gå på toa under en dag. Blir lunchrasten kortare måste lektionerna bli längre. Att ha 40 minuters rast på en hel dag från 8:30 till 15:55 och 7 olika lektioner är väldigt jobbigt. I början var jag jättetrött efter varje dag och orkade typ ingenting men nu har jag börjat vänja mig lite mer.

Jag och Bia har gjort våran första pumpapaj till en företagsfest som vi hade, eftersom familjen har en flyttfirma.

Som jag har sagt till de flesta så har det precis varit kallare i Texas än i Sverige i december. Temperaturen varierar dock väldigt mycket. En dag var det 25 grader och dagen efter var det -2. Det var minusgrader kanske 3 dagar och nu är det mellan 10 och 20.

Jag har insett att det är ganska sant att svenskar klagar väldigt mycket på vädret. Vi klagar om det är för kallt, för varmt, för soligt, för molnigt eller regnigt. Här känns det som jag är den som klagar mest över vädret även om jag är mest van vid kyla. Bia har för första gången sett sitt andetag i luften (om ni fattar), tror inte hon varit med om denna kyla någon gång. Bubbelpoolen dock är ju fantastisk, att starta en kall morgon med bubbelpoolen är livet.

Cameron flyttade till Dallas för ett tag sen och då tog han med sig hunden som bott här några månader. Det var då jag insåg att man behöver hundar i sitt liv och helst fler än 3. Så vi fick fråga Ryan om vi kunde låna hans hund Pearl i en vecka. Hon är så sjukt fin!

Annars har vi inte gjort så mycket bara gått promenader med hundarna och åkt longboard hela dagarna. Igår tog jag några bilder på husen här där vi bor, vissa har massa belysning och grejer så det är fint.

Här är våra grannar.

​Ledsen för den sega uppdateringen. Jag ska skriva om den amerikanska julen senare.
God Jul allihopa!

Likes

Comments

Jag har precis varit med om en riktig Thanksgiving. För er som inte vet är det de flesta amerikaners favorittradition där man egentligen bara äter mat hela dagen. Det är alltid på den tredje torsdagen av november. Jag har aldrig lärt mig historian bakom detta men någonting om att pilgrimerna kom till Nordamerika och typ svalt ihjäl men så kom indianerna och lärde de hur man fixade mat, tror jag.

Det började i alla fall med att vi 8 på morgonen sprang ”The Turkey Trot” som är 5 km. Det är någon slags välgörenhetsgrej så man betalar för en T-shirt och så går pengarna till något bra (kommer inte ihåg vad det var). Vi tog med oss hundarna och det var jättetrevligt för att vädret var perfekt. Det är även många som klär ut sig till en pilgrim eller kalkon. Jag och Bia kom på plats 980 av typ 1800 eller något sånt, så det var ganska många som var med.

Efter det åkte vi lite longboard och så kom det massa människor. Tror vi var totalt typ 20 stycken. Vi spelade kort och sen åt vi mat. Det mest traditionella är såklart kalkonen. Även om jag sett den innan den tillagats så åt jag den, den var ganska god.

Sen var det massa andra saker som potatismos, sallad, skinka, något rosa och andra saker som jag inte vet vad det var. Tyvärr så glömde jag ta bilder. Men det här var i alla fall förrätten

Till efterrätt var det pumpa paj (låter inte så bra på svenska). Det var ganska gott.

Sen hände inte så mycket mer, vi kollade på lite amerikansk fotboll vilket inte riktigt är min grej eftersom man inte fattar någonting. Det var i alla fall superskönt med ett lov i en vecka. Vi gjorde dock inte så mycket.

Och En dag åkte vi med Cameron och Harlow till San Marcos (en stad typ 20 min bort) för att köpa longboardar till mig och Bia. Så nu har vi äntligen en varsin bra longboard och vi spenderade mesta delen av lovet till att åka. Efter det shoppade vi med en kompis och sen sov hon över hos oss.
Under två dagar bodde Batman hos oss, också en helt underbart snäll och söt hund. Hans ögon är så coola.

Livet som utbytesstudent: När man sitter i klassrummet och läraren säger ”det kommer bli extremt kallt imorgon, ca 27 grader” och alla elever säger ”oj herre gud, vi kommer ju dö” typ, och man tänker ”haha kul skämt”. Så kommer man på 10 min senare att hon såklart pratar om fahrenheit vilket betyder -3 celcius.
Självklart blev det aldrig så kallt och hon pratade om natten. Nu är det 27 grader celcius och december så det är spännande. Det har skiftat mellan 15 och 30 grader de senaste veckorna så tycker lite synd om er där hemma.
Finns ju inte heller någon logik i temperatursystemet. Eftersom Kim är mattelärare så räknar hon alltid ut temperaturen till mig och Bia så det är i alla fall bra.

Nu till julen har väldigt många börjat pynta, och i Amerika betyder det att sätta upp ljusslingor över hela huset. Här är vårat hus och det är ju typ det minst pyntade om man jämför med de andra som pyntat.

Efter att ha sett grannarnas hus så kanske vi har planer på att fixa lite fler lysen. Jag har föreslagit att lysa upp hela dammen, alla träd och runt hela gården. Vi får se vad som händer.

Idag när jag kom hem så hade Cameron tagit Jasper (som bott här sen jag kom) och flyttat till Dallas (nästan 4 timmar bort) så nu får jag inte se Jasper eller Harlow på ett tag vilket är tråkigt.

Likes

Comments

Det har gått exakt 100 dagar sedan jag kom till Amerika. Nu har jag bara 199 dagar kvar.
Ungefär såhär bra är livet här borta.
Bia fyllde 17 år så vi åkte till San Antonio för att äta på en brasiliansk restaurang, Texas de Brazil. Det var en typ köttrestaurang så grejen var att folk gick runt med kött på en pinne och skar av bitar till alla gäster. Hade man den gröna uppåt betydde det att man ville ha mer kött och hade man det röda uppåt så tog man en liten paus.
Jag är inte ett superstort fan av kött men de hade även en superstor salladsbar vilket var perfekt. Här är typiskt brasilianskt med bönor och ris.
Hela väggen var täckt av vin och de hade en lift som de fick lov att använda om någon ville ha vin.
Efter middagen gick vi till ”The riverwalk” och åkte båt på floden. Det var väldigt fint.
Så jag tror att Bia hade en superbra födelsedag. Idag fick hon också ett par cowgirlboots.
Vi fick låna Camerons longboard så vi har varit ute varje dag och åkt longboard efter hundarna. Det är något att rekommendera.
Annars har det inte hänt så mycket, bara det gamla vanliga men skola och sånt. Dock har vi precis fått en veckas lov för att det är Thanksgiving på torsdag så vi får se hur det är att fira en riktig amerikansk Thanksgiving.
Avslutningsvis så har jag några extra bilder på Babe.

Likes

Comments

Hey y’all!
Senaste helgen har vi haft fullt upp, det började med att vi i fredags efterskolan åkte till Wurstfest. Det är ett väldigt stort evenemang här i NewBraunfels som sker en gång om året i typ 10 dagar tror jag. Wurst är korv påtyska och de säljs massvis av tex sausage on a stick. Amerikanerna kan dockinte säga wurst så det blir Worstfest. Flera tusen människor kommer till Wurstfestför att, vad jag uppfattade det som, huvudsakligen dricka öl. Det dracks väldigtmycket öl men de kom även dit för att lyssna på musik, äta mat och uppleva litetysk kultur antar jag. Många hade tyska kläder på sig och massa olika sortershattar. Det var kul att se dock alldeles för många människor. Tog tyvärr inga bilder men ungefär såhär ser det ut.

I lördags volontärsarbetade med ett adoptionsevent förkatter och hundar. VI gjorde väl egentligen inte så mycket, våran arbetsuppgiftvar att underhålla katterna dvs klappa dem och hålla i dem. De var såfruktansvärt söta så det var inte en så jobbig uppgift.

Efter en timme kom Geoffoch hämtade oss för att åka mot Fredericksburg, Texas. Det tog ca en timme ditoch vi bodde på ett supermysigt hotell. Fredericksburg är en liten typ halvtyskstad. De pratar tydligen en dialekt där som inte finns någon annan stans ivärlden, engelska men en tysk blandning eller något sånt. Staden är i alla falllite känd, det finns massa affärer och restauranger osv.
När vi kom fram åt vimat på restaurang, det var supergott. Problemet när man äter mat här är dockatt man ofta beställer appetizer och sen får man en sallad och bröd med nån såsoch vatten som de fyller på varannan sekund. När man sen får maten så är man jumätt och den riktiga maten är ju inte heller liten… Har man inte mycket pengarkan man helt enkelt leva på att bara beställa en appetizer.

När vi hade ätit var det dags att åka till Luckenbach,Texas. Det är en stad med 3 invånare och består av ett postkontor, en bar, engeneral store och en danshall. Det är känt från en sång som spelades för ettantal år sedan som tydligen varenda människa i hela USA kände till.

När vi komdit fick jag och Bia gå in gratis för att en i bandet hade skrivit oss pågästlistan för att hans flickvän är kompis med Kim, vilket var väldigt snällt.Vi hade också reserverade platser längst fram. Det enda som saknades var attfarmor och farfar skulle varit där och dansat. Nån gammal man kom fram till migoch Bia och ville dansa med oss men vi tackade nej. En stund senare kom det entyp college utbytesstudent från Australien och frågade om jag ville dansa, såvi dansade lite. Har ingen aning om vad vi dansade, det var i alla fall ingen dansjag hade lärt mig. Men det var superkul. Lite senare så kommer hans amerikanskakompis och frågar om jag vill dansa. Låten var mycket snabbare och jag fickkolla ner på hans fötter hela tiden för att försöka hänga med. Vi dansade in imassa människor och snurrade flera gånger (det var avancerade grejer). Jagskulle snart kunna kalla mig själv professionell dansare. De var i alla fallsupertrevliga.
Dagen efter var det dagsför hiking. Vi skulle bestiga Enchanted Rock. Jag vet inte mycket mer än attdet är en väldigt stor sten med fin utsikt på toppen. Den ligger lite utanförFredericksburg. Den var inte superhög men det var väldigt brant att gå uppförden och på vissa ställen var det stup. Utsikten var i alla fall som sagtväldigt fin.

När vi skulle gå ner så började det såklart regna och stenenblev hal. Det var superläskigt att gå ner pga att den var så brant, men viöverlevde.

Nästa stopp var ett lunchställe där vi träffade Kim och Geoffskompisar och lyssnade på musik. Efter det åkte vi hem.

Likes

Comments

Jag tänkte börja med att berätta om min första tennismatch som jag hade i torsdags. På tennislektionen togvi foton, typ skolfoto fast med tenniströjor. Vi fick sluta en kvart tidigare(det är en stor grej, okej..). Det som var mest spännande var att åka den gulaskolbussen, det var inte som i Sverige att man hyr en busschaufför utan coachenkörde. Bussen var exakt som på film typ sätena och fönsterna, det fanns ingabälten osv. Kändes som att bussen kunde gå sönder när som helst för den verkadevara ganska gammal. I alla fall vi åkte till ett annat high school en bit bortoch började spela. Jag skulle kunna erkänna att jag är en av de sämsta och jaghar inte alls någon kontroll. Jag och Bia spelade tillsammans mot två tjejeroch de var ju inte heller superbra som tur var. Vi fick poäng sen de sen vi sende osv. Men när vi kom till 6-6 så bara drog de ifrån oss det slutade med attde vann 6-8. Eftersom att man själv skriker poängen innan man servear varjegång och man skriker ”out” när bollen hamnar utanför planen samt att man intehar någon domare så kändes det som att det blev lite småfusk här och där. Efterdet väntade vi på bänken i 3 timmar för att i slutet ha en match till men denhär gången var det singel. Den andra skolan hade tagit med sina 8 bästa spelareoch de var på en aning högre nivå än mig. Självklart fick jag spela mot typ detnäst bästa, jag fick stå utanför planen för att hennes bollar var så hårda. Menjag fick ett poäng! Trodde inte det var möjligt, det slutade 6-1. Hon hade dockspelat i 3 år och jag har spelat i 2 månader. Efter det åkte vi hem.

Dagen efter var det peprally och eleverna rullade in lärarna i toapapper. Jag ska försöka filma nästagång så ni kan få se hur alla springer upp på golvet och dansar samma dans, degör det varje gång en viss musik börjar spelas. Tror det är typ 3 danser somalla på skolan kan (nästan som på high school musical).

Som alla vet var det Halloween igår och i Amerika är detlite större än i Sverige. Eftersom vi har höstlov på Thanksgiving så har viinte lov på Halloween. I skolan fick vi godis på nästan varje lektion. När vikom hem var planen att ge ut godis till barnen som kom förbi men sen komCameron, Melissa och Harlow så då gick vi trick or treating. Jag var envindruva och Bia var ett blåbär.

Cameron, Melissa och Harlow var Thing 1, Thing 2 och Thing 3(som ni kanske ser).

Kim var en pumpa ochGeoff var skotsk med kilt och allt. Att gå trick or treating var superkul,eftersom vi hade masker kunde de väl inte se hur gamla vi var. Vi fick massakomplimanger på våra dräkter dock såg vi ingenting när det blev mörkt såCameron fick styra oss till alla husen. Eftersom vi var ute och gick såg viinte hur många barn som kom förbi vårat hus men det var en massa barn somsprang runt i kvarteret. Så då har man upplevt en riktigt Amerikansk halloweenoch gått trick or treating som 18åring.

Jag har också hängt upp svenska flaggan och texas flaggan påmitt rum.

Lite fler bilder från hikingen förra veckan och halloween dekorationerna.

Bias första gång skära en pumpa

Livet här: Man vaknar upp till snöbilder i Sverige och förväntar sig att det ska vara kallt här med. Men när man går ut är det 30 grader som vanligt. Saknar snön lite men kylan kan man ju lätt klara sig utan :p

Två helt andra saker. Kim blev vald till teacher of the week av the football team och i söndags kollade vi på en amerikansk fotbollsmatch på enhjuling jag visste inte att det fanns, det var lite speciellt (fattade ingenting). De höll sig ju inte så länge på cyklarna och det såg ut att vara en smärtsam sport men det var intressant att se och nu saknar jag att cykla enhjuling. New Braunfels team var "unicorns" och massa i publiken hade majsdräkter på sig, jag har dock inga bilder från matchen.

Likes

Comments

Äntligen kan jag köpa cigaretter och skaffa tatueringar!(om jag hade velat..) Att fylla 18 är inte riktigt lika speciellt här som iSverige eftersom alla redan har körkort (däremot fick jag ett litet körkort av mina fantastiska kompisar hemma i Sverige), men jag hade i alla fall en brafödelsedag. Först fick jag godis av min värdfamilj, på franskan fick alla lärasig sjunga för mig på franska, på matten kom en random tjej fram till mig ochgav mig Swedish fish bara för att matteläraren sa att jag gillade det (Swedishfish är en stor del av mitt liv här) och på tennisen sjöng de igen.

Matteläraren sa att hon visste något som inte jag visste så jag tänkte på det hela dagen och kunde absolut inte komma på något. När vi kom hem sa Kim och Geoff att de hade en överraskning till mig, så vi åkte iväg och hamnade på en typ cowboy affär. Min födelsedagspresent var nämligen cowgirlboots! Det var fullt med boots överallt (dock kunde jag bara välja bland några som fanns i min storlek). Jag valde i alla fall dessa.

Jag fick även en klänning till dem, det enda som saknas nuär väl en hatt. Efter det åkte vi och åt sushi och sen var det dags att sättapå sig ”Texas outfiten” för att dansa i Gruene Hall. För er som inte vet,Gruene Hall är Texas äldsta danshall (som fortfarande används). Vi åker tillGruene (uttalas green) ganska ofta för att de har mycket bra restauranger ochaffärer. Kim och Geoff gillar också att träffa kompisar och dricka vin där samtdansa och lyssna på live musik. Det är också lite känt för att vara ett av fåställen som släpper in människor under 21 år tror jag. I alla fall så kolladevi på Zane Williams (mer cowboy kunde det inte bli). Kim och Geoff hade lärtmig och Bia hur man dansade two-step och det gick ganska bra när vi dansade medKim och Geoff men inte lika bra när vi dansade med varandra. Det var en väldigttrevlig kväll.

Dagen efter började medett bad i bubbelpoolen, det är så man lever livet. Så hoppar man i den iskallapoolen när man blir för varm. Annars gjorde vi ingenting. Däremot kom ett paketmen lite grejer från mina fina kompisar. Tack så mycket! Jag uppskattar det väldigt mycket <3

På söndagen så började vi dagen med hiking. Vi åkte tillCanyon lake och det var extremt vackert. Vi gick tre olika hikingstigar och detvar ganska nice.

Tänkte förklara hur detser ut här borta för de som inte vet. Jag bor i New Braunfels som ligger mellanSan Antonio och Austin, det är en förort till San Antonio. San Antonio är USA:s7:e största stad och en stor turiststad. Austin är Texas huvudstad och ungefärlika stor som Stockholm. I New Braunfels rinner Guadalupe river (en lång flod) som kommer frånCanyon Lake, den är känd för att vara väldigt vacker och många människor ”gotubing” där (när man åker ner på en typ badring). New Braunfels ligger precispå gränsen till ”Texas Hill Country” vilket betyder att åker man söderut så ärtyp allting helt platt och åker man norrut så är det massor av berg och kullaroch alla vägar går upp och ner.

Texas Hill Country

Canyon lake där vi hikade

Efter hikingen kom Cameron, Harlow (hans barn), Ryan,Jessica, Randall (Jessicas man) och min värdmorfar för att fira min födelsedag.Alla tog med typ 2 hundar var så det är ganska nice. Jag fick massa choklad.Tror Randall gillade att köpa amerikansk choklad som jag borde testa. Vi åtoreo glasstårta, tror aldrig jag har ätit en sån glasstårta i Sverige.

Igår var det en långdag. Jag hade massor att göra i skolan plus matteprov. Efter skolan var detStudent Council möte men vi häftade bara upp massa affischer i ett klassrum såvi tröttnade väl lite efter en timme. För några veckor så mejlade jag theanimal shelter så planen var att gå på en introduktion idag. Herre gud vad sötakatterna var! Svårt att gå ut därifrån. Vi fick en T-shirt och nu kan vi börjavolontärsarbeta där när som helst. Vi ska antagligen jobba där på lördag.Därefter åt vi mat på en riktig Texas hamburgerrestaurang.
När vi kom hem hade jag fått paket från mina föräldrar. Det fanns en del smått och gott där i vilket uppskattas mycket. Tack så mycket! Chipsen uppskattades av alla men saltlakritschokladen uppskattades inte av Bia. Kim och Geoff litar inte riktigt på mig med svenskt godis efter djungelvrål så Bia är försökskanin, gillar hon de inte så äter ingen annan heller.

Likes

Comments