Januari

Började året med provläsning eftersom när vi började skolan igen hade vi fortfarande provvecka av period tre. Var också ut på många promenader här, ett bra sätt att börja dagen. 8-9 januari deltog jag och mina friendos i en utbildning i Kristinestad för att bli barnledare, väldigt givande och roligt!

Fredagen den 13:e skulle inte bara julen ut för att då var de Innebandyturnering i Kaskö som vi vann(wooho) så vi kvalificerade oss vidare till finalen som hölls några veckor senare.

UK var verkligen de bästa som hände under januari månad. Träffade många vänner igen som jag inte träffar jätte ofta för att de bor en bit bort. Väldigt intressant att delta i ett evenemang som fungerade som en riksdag/regering (kan inte skillnaden heh) med plenum och utskott, längtar tills mars då jag åker på elevrikdag i Esbo som borde fungera på liknande sätt.

Skolan går väl helt som vanligt, känns helt lugnt på den fronten. Slutligen köpte jag en gitarr som jag spelade de mesta av min vakna tid då jag hade varit och hämtat den, väldigt sjuka fingrar efter många timmar i sträck!

Februari

Innebandy turnerings finalen i Vasa som slutade med en tredjeplacering för Närpes del var inte dåligt när det gällde hela svenskfinland. Helgen blev också en höjdare med första vinterskribalägret. Sång, gemenskap och lite jävelskap med konfirmanderna.

Fyllde år 14:e februari också. Hade en superfin dag fast det var skola. Älskar mina fina vänner och tackar för alla grattisar!

Nu blev gymnasiuet plötsligt ett dårhus för två dagar. Först är det Penkkis och då tog ABIturienterna över skolan. Vi blir målade och får gå igenom en hinderbana och ser ABI-filmen och mycket mer annat skoj. Dagen efter är det "Vanha" eller "De gamlas dag" då tvåorna är utklädda 60+ och vi ettor som bebisar.

Sportlov var det och firade då min födelsedag nån vecka efter att jag fyllt 17 med fint umgänge och god mat. Försökte vara ute så mycket som möjligt på lovet så en dag var jag och Memme ut och åkte skridskor och pulkade, superkul!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dags för träning efter en superkiva måndag! Dagen flöt på i skolan helt som vanligt med ett leende. Tror att allting blir lättare om man är glad och positiv. Slutade vid tre och for hem och åt, sen direkt till träning. Vi ska antagligen dra accelerationer ikväll. Taggad på ett bra träningspass.

Likes

Comments

Heij!

Lite sov morgon fick man imorse, ingenting jag speciellt gillar eftersom jag helst vill vara uppe vid 7 men får försöka ta igen den timme jobb och vara effektiv. Har massor av skolgrejer att göra och så dumt av mig att skjuta upp dom tills söndag men med musik eller någon bra podcast blir det alltid peppande.
Ska försöka ta tag i det jobbigaste först, att läsa en del ur "Looking for Alaska" och göra klart och öva en geografi presentation.

Likes

Comments

Heij!
Riktigt skönt att ha tränat igen efter en liten paus på en och en halv vecka men det pga att jag var sjuk. For lite före 9 imorse för att komma 10 till Botniahallen. Körde 30 meters accelerationer me släde och med att nån höll emot bakom med gummiband, även lite step up med skivstång och sen frivändning. Ett passligt pass att komma tillbaka till.

Avslutade med lite streching hemma, dock lite stöck i backrunden som behöver städas upp.

Likes

Comments

Heij!

Det är freeda idag, woho! Har ända sedan jag vaknat varit på toppenhumör och stort smile på läpparna. Avslutade skoldan med gymnastik efter alla teoriämnen och sen for Emmih och jag hem till mig. Vi åt och bara chillade före vi kom på att vi skulle åka ut till nyöppnade Tokmanni i Näsby.

Första åket på moppe för i år, jätteroligt verkligen att va upp på hjul igen! När vi väl varit och köpt lite godis och 10-pack trip (mest för att det var så billigt och länge sen, heh) så mötte vi upp Evelina, Amanda och Julia. Vi körde runt i centrumområdet och mest bara hängde. Vid åtta-tiden for Emmih och jag hem till mig tbx och han kolla lite Let´s dance före hon blev hämtad. Nu ska jag snart lägga mig eftersom de blir träning i Vasa imorgon vid 10.

Likes

Comments

Solnedgången på söndag kväll när jag strax innan kommit hem från Jakobstad.

Efter några dagars vila direkt efter att jag kommit från skolan på eftermiddagen tills att jag åkt dit igen på morgonen har jag bara legat i sängen med grym förkylning, feber och huvudvärk. Ville ändå åka till skolan för att inte missa något ämne men i tisdags skulle jag helst velat sova hela skoldan. Känner fortfarande mig inte helt kry på torsdagskvällen men livet har väl fungerat helt okej ändå, har inte fått träna dock, vilket är lite synd.

När jag väl haft tid för att göra annat än sova bort mina besvär har jag konstant lyssnat på podcast och youtubeklipp om Isabella Löwengrip, Elaine Eksvärd och annat som beror retorik, starta eget och ungt företagande. I år vill jag verkligen få fram en idé till ett framtida företag eller alternativt till ett UF-företag via skolan nästa höst, så taggad!

Likes

Comments

Heij!

Förkylning alltså, man bara nyser och nyser. Har klarat mig vidare bra tills nu eftersom jag inte varit sjuk under hela vintern alls vilket jag är så tacksam för! Kommer att ösa på med frukt och bär, te, vatten och lite honung för att försöka komma tillbaka på banan. Mycket sömn och att försöka röra lätt på sig är också viktigt. Skall också försöka köra mer mindfulness för att ha huvudet i kontroll nu när jag inte är riktigt kry i kroppen.

Likes

Comments

Heij!

Jag börjar en fin lördag morgon på bästa sätt med tidigt väckning, eller jag vaknade av mig själv halv 7. Steg opp och började läsa på psykologi så jag skulle ha det ur vägen på söndag. Det är mest det jag hunnit med nu. Är inte hemma heller utan är på skribaläger som hjälpis så blev att fara upp till en lägergård i Jeppis. Kommer säkerligen bli en bra dag med skribabröllop, påskförberedelser och korsandakten ikväll.

Att stiga upp, jobba och känna sig produktiv när de andra sover är en av de bästa känslorna som finns! Frukost om en halv timme så blir snart väckning för resten av gänget.

Likes

Comments

När du inte vet vad du ska göra med livet, inte vet ditt framtida yrke eller vad du vill göra på fritiden finns det några knep att ta till. När jag ville börja bli mer produktiv, veta vad jag ville göra här i livet så googlade jag som man ofta gör när man vill få reda på fakta. Jag tänkte dela med mig av det jag hittade.

Frågeställningar;Ta fram ett papper eller ett dokument och skriv antingen ner som en mindmap eller franska streck/lista. Försök sen svara på dessa 10 frågorna:

 • Om jag hade obegränsat med tid och pengar, vad skulle jag då vilja göra? Hur skulle t.ex. en vecka eller månad eller år se ut?
 • Vad skulle jag göra om det inte fanns minsta lilla risk för misslyckande?
 • Om jag kunde nå ett av mina mål, vilket som helst, inom ett dygn – vilket skulle jag då välja?
 • Vad skulle göra det roligt att vakna på morgonen?
 • Vad tycker jag om att prata om med mina nära och kära, eller vad läser jag helst om?
 • Vad skulle jag kunna göra helt utan betalning (bara för att det är så givande)?
 • Vilken är den viktigaste förändringen jag skulle göra i mitt liv eller arbete, om allt var enkelt och möjligt och det inte fanns några begränsningar eller hinder?
 • Om jag var tio gånger smartare än jag är idag, hur skulle det förändra läget? Vad skulle jag göra då?
 • På vilket sätt vill jag göra skillnad eller bidra till den här världen?
 • Vem vill jag vara?

Också att dela in drömmar och mål i olika kategorier här också med exempel, här är några:

 • Hälsa och träning ex. springa tre timmar i veckan
 • Lärande och skola ex. få 9 i alla förhör och prov i samhällslära
 • Socialt liv och relationer ex. få 3 nya vänner under detta år
 • Pengar, karriär och lön ex. ha ett jobb under minst 9 månader av året
 • Materiella ting i livet ex. köpa en högtalare

Alla dina "beslut" om vad som du tycker är roligt är beroende på vad du har varit med om. Är det någonting du verkligen vill testa tycker jag du kan ha det som mål. Jag vill t.ex. testa på att gå till ett medium eller någon som kan spå framtiden. Sedan kanske jag vill börja hålla på med det själv, vem vet? Då vill jag göra detta inom 3 års tid. Visst att jag vill göra det före jag dör men då är det så lätt hänt att man tänker, jag dör ju först om 60 år. Detta handlar om att sätta smarta mål. Att ha en viss tid då du ska ha uppnått detta. Målen skall vara konkreta. Detta kan man gå igenom ganska mycket utöver det jag skrivit.

Att börja här med att ställa sig frågor vad tycker jag är roligt osv. är en bra början. Sen är jag inget proffs på sånt här men detta är vad jag har läs om. Hoppas det hjälpte någon.

Likes

Comments