Header

Bilder, Grieg, Tankar

Godmorgon på er, vaknade precis och ska snart ner för att äta frukost men tänkte uppdatera lite här först, idag blir det ju om vädret håller sig bra löshoppning annars får vi se vad som händer. Just nu ser det helt okej ut men man vet ju aldrig när det gäller svensk sommar.

På tisdag är det äntligen stallmöte med den nya ägaren av gården och jag kan ju erkänna att jag taggad samtidigt som jag är livrädd. Jag hoppas verkligen att jag får ha kvar den boxen som Grieg står i nu för hade varit riktigt tråkigt om jag blev tvungen att flytta honom till en annan box nu när han har vant sig vid den han nu har, sen är jag även rädd över att dem ska höja hyran..Men vi får se hur allt slutar, det är bara att hålla alla tummar och tår för att hoppas på det bästa. Så nu fick jag det ur mig.

Nu ska jag ner och äta så att vi någon gång kommer ut till stallet, som alltid skulle det vara kul att höra om ni ska göra något speciellt under nästa vecka eller om ni har planera någonting längre fram under sommarlovet.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Grieg, Planering häst

Planen idag var ju att löshoppa men var alldeles för varmt för det så jag stod och pysslade om honom ett bra tag samt duschade honom innan han fick gå ut i sin hage igen. Imorgon om det inte är lika varmt är planen att rida på banan ett litet pass innan jag skrittar ut en liten sväng på honom. Kommer vara spännande att se hur han reagerar över det, vi har ju redan tagit promenader men det är ju en helt annan ska med ryttare på ryggen. Vi får helt enkelt se.

Imorgon är det ju söndag så kan faktiskt skriva redan nu planeringen för nästa vecka, dock vet jag inte om jag kommer följa det helt då det helt beror på vädret. Men just nu ser det ut så här och jag hoppas att jag kan hålla mig till det.

Vecka 30

Måndag: Promenad

Tisdag: Löshoppa

Onsdag: Rida - Dressyr

Torsdag: Promenad

Fredag: Vila

Lördag: Rida - Markarbete

Söndag: Rida - Dressyr

Likes

Comments

Bilder, Grieg

Idag reds Grieg ännu en gång sedan han kom och det gick fint, ända problemet är att han är svår att driva framåt då han tycker att dressyr är så tråkigt. Tanken imorgon är att löshoppa honom och se om det tänder till, jag kan troligen få lite bilder på det men vi får se på hur allt lägger sig. Men det kommer bli kul för mig att se hur han blir när det gäller hinder i verkligheten, jag har ju bara sätt film hur han hoppar och där ser det riktigt lovande ut. Kan jag filma så lovar jag att lägga upp bilder här så ni får se hans teknik.

Innan han reds idag så longerades han, det gick jättebra och denna gång höll han verkligen igång traven utan att stanna. Efter att han både skrittat och travat några gånger i båda varven så hoppade jag upp på honom, jag jobbade honom åter igen i skritten fast denna gång försökte jag får honom att söka sig framåt, slappna av och tillsammans med det så gjorde jag även mycket volter och red en hel del snett igenom så att han fick annat att tänka på än att bara gå i cirklar. När jag hade ridit i ca en halvtimme bestämde jag mig för att det räckte då han ändå var trött från longeringen, så jag hoppade av och gick ca 3 varv runt banan innan vi drog oss inåt till stallet. Så han fick faktiskt 4st morötter idag eftersom att han var så duktig och gjorde exakt som jag sa, är så innerligt stolt över honom.

Vloggade även på eqvlogss snapchat så vill ni följa med mer i video form är det bara att lägga till dem och se allt därifrån.

Jag har verkligen inge mer att blogga om just nu, men ett kort inlägg är bättre än inget alls. Kommer även ut ett inlägg vid klockan åtta som jag hoppas ni kommer att gilla. Nu ska jag kolla på lite serier och sen äta mat, vad har ni gjort hittills under dagen? Skulle vara roligt att höra m ni har gjort något spännande eller om ni ska hitta på något roligt nu i helgen.


Trött häst idag efter ridpasset.

Likes

Comments

Grieg, Planering häst

God kväll på er antar jag? Hemskt ledsen att det inte kom ut något inlägg igår om hur vårat första ridpass gick men drog till min bästa vän direkt efter stallet. Nu ska jag däremot ta tag i det här med bloggandet ordentligt denna gång, minst 2 inlägg per dag.

Igår reds han ju, jag kan erkänna att jag var riktigt nervös då jag inte visste överhuvudtaget över hur han skulle reagera, men det gick super fint. Han lunkade på och gjorde det mesta jag bad honom om, vi skrittade mest men jag kände ändå att det var nödvändigt då han har fått stått ett tag i sin hage. Men allt gick fint och jag är stolt över oss båda, planen imorgon är att rida honom om inte allt för många är i stallet annars blir det en promenad. Vill helst rida honom dem första gångerna utan att det är mycket runtomkring stallet men vi får se, hittills har jag prickat in rätt bra.

Idag så var tanken att rida men tyvärr var jag lite trött och drog på mig mina gympa skor istället för ridskorna, så det blev att pyssla om honom lite innan jag släppte honom lite i paddocken och lätt honom gå runt i den lite. Sen gjorde vi inte så mycket mera. Men har varit en ganska lång dag då vi även åkte in till stan för att köpa lite nytt. Blev lite mer saker än jag trodde, vi köpte: Sadelhängare, krubba, hink, hästgodis och Boots till honom så nu har han en hel del tills han kommer börja gå inne. Nu saknas bara hans foder, sen är allt klart.

Kan även stolt meddela att jag nu är sponsrad av två lyckoänglar konton på instagram, kommer bli enromt roligt att ha dem bakom mig i min satsning. Ni kan följa dem på deras instagram som jag skriver nedanför.

@design.lyckoanglar & @sweee_anglar

Likes

Comments