Header

Andras hästar , Madicken, Ridpass

Jag kan äntligen skriva att jag är helt frisk eller egentligen inte då jag fortfarande är förskyld men en lite förskylning stoppar mig inte så jag räknar det som frisk.

Igår åkte jag och Grom på våran första träning någonsin tillsammans och den var grym. Kunde knappt fatta själv att det gick så bra och det som var grymmast av allt var att jag inte var nervös föräns några minuter innan. Annars är jag nervös minst en dag innan men nu klarade jag av att hålla nerverna i kontroll.

Vi tränade mest på att ha kontakt och att jag skulle ha rätt sittben då jag gärna hamnar på fel, sedan tog vi lite galopp och avslutade med att lösgöra honom. Det var ett superfint pass som jag verkligen behövde. Det åker in i bakluckan tills Strömsholm. Imorgon rider jag Grom igen fast då på hemma plan. Det blir ett vanligt dressyrpass då vi ska träna på att jag ska vara följsam och att jag själv ska jobba honom mera. Planen är egentligen att jag ska rida honom veckan ut men vi får se hur och om det blir så. Meddelar er självklart.

Madicken har stått lite då jag inte har känt att hon har varit hundra, hon var lite häning i torsdags vilket resulterade till en promenad i fredags. Så nu hoppas jag att jag kan rida henne imorgon och att hon är sitt vanliga pigga sig. Annars får hon stå denna vecka ut och sedan så får hon under vecka 14 glida på en räkmacka innan vi ser hur hon mår.

Dagarna i stallet tuggar på alldeles perfekt och jag utvecklas bara mer och mer. När jag väl är hemma spenderar jag alla timmar jag kan som möjligt bakom datorskärmen för att glo på tv serier. Btw så har jag blivit beroende utav Grey´s Anatomy. Har märkt på senaste tiden att dem flesta har börjat kolla på den serien så tänkte glra ett försök och den är riktigt grym. Är nu på säsong 7 avsnitt 6 och har blivit helt förälskad i både serien och i Dr. Avery. Han är stekhet.

Om 2 veckor är det påsklov och jag sten längtar efter det. Behöver verkligen en hel vecka av nu så jag bara kan ta det lungt och skriva av mig till er.

Bjuder på en bild när jag var 8 år och vi både på en egen gård. (Outfiten är onpoint)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Andras hästar , Madicken, Ridpass

Hej på er, idag var det en ganska stressad men rolig dag. Den började klockan 07.00 på morgonen då en utav mina kompisar (Ella) som bor i Stockholm skulle komma över och hälsa på oss, hon kom runt 08.30 så vart en ganska tidig morgon. Men vi hade grymt roligt så nästa gång vi ska vara så blir det jag som åker upp till Stockholm.

Efter hon hade kommit drog vi direkt ut till stallet då jag skulle rida Grom och det gick grymt bra. NU kunde jag ha handen stilla när jag satt ner i traven och han fattade Galopp i båda varven utan problem. Vi tränade inte på någonting specilett utan bara att han skulle vara fram för skänkeln och vara fokuserad på mig medan jag själv skulle fokusera på att sitta ner i traven och att ha händerna stilla vid nedsittning.

Madicken blev ompysslad av Meja och Ella, dem löshoppade även henne och hade jätte roligt med henne. Så hon fick även röra sig lite idag. Imorgon går hon antagligen ett pass på ridbanan eller en liten uteritt. Imorgon åker även jag och pappa in till Västerås och köper nya ridbyxor, jag hoppas även på ett par chaps då jag verkligen behöver men vi får se hur det blir med dem. Första prion är iaf ridbyxorna. Sen får vi se.

Nu ska jag ta det lungt och kolla lite film, blir säng ganska tidigt idag då jag åkt på något. Halsen gör ont och är ganska täppt i näsan. Vila, vila och vila är allt som hjälper.

Likes

Comments

Andras hästar , Madicken, Ridpass, Tankar

Hej på er igår hängde jag med S och Grom på hoppträning, det gick väl sådär för dem han vart lite jobbig och stgrade en stund men det löste sig emot slutet. Madicken fick en rejäl borst omgång då hn hade rullat sig i leran, men hon njöt av det och det var roligt att bara borsta på henne idag stog hon då jag har ont i huvudet men imorgon rids hon första gången ute i paddocken då nästan all is är borta.

Imorgon hade jag tänkt att jogga henne lite och sedan få henne att slappna av lite mera, kan även tänka mig att dra fram lite bommar så att hon får lyfta lite på benen men vi får se hur vädret är och hur pigg hon är.

Har en heldel häst saker inplanerade just nu som sträker sig ända fram tills 4 veckor in på sommarlovet så kommer nog bli väldigt roligt för er att läsa min blogg under dessa månader. Bland annat ska jag ju till Strömsholm och Västerås ridgymnasium men sen ska jag även den 25 mars rida på Grom inför en tränare och sedan den 17 juni alltså 2 dagar efter att smmarlovet har börjat åker jag bort och sommarjobbar i 4 veckor hos ett stall där jag kommer spendera flera timmar i sadeln på flera olika hästar.

Så just nu är det väldigt mycket häst vilket är toppen kul för mig. Hur ser era kommande veckor ut?

Grom och jag på bilden

Likes

Comments