Header
View tracker
View tracker

Namn: Madicken

Kön: Sto
Ras: Welshkorsning
Född: 1995/21 år

Den 7 Februari så åkte pappa och jag upp till en gård mitt ute i ingenstans där jag skulle provrida en b-ponny vid namnet Madicken och att hon behövde en ryttare med skin på näsan, det var allt jag visste om henne inget annat. När vi kom dit så stod det massor med islandshästar på gården, ca 10 minuter senare kommer en grön bil åkandes och ur stiger då Madickens ägare hon hälsar glatt på oss innan hon försvinner in i stallet för att ta in Madicken då. Jag står i stallet och är super närvös då jag inte vet hur hon kommer bete sig överhuvudtaget, in i stallet kommer ägaren med en supersöt Madicken på tåg som då ser ut som en vit men fluffig köttbulle. Jag blir direkt kär i henne.

Jag provrider henne det går bra, vi fixar klart henne för att sedan åka hem och fundera på saken. Några dagar senare så ringer pappa till ägaren och frågar om vi kan komma och provrida Madicken igen bara för att vara helt säkra, det var inga som helst problem med det.

Den 19 april 2015 så rullar transporten in på stallplanen och vi skriver kontrakt. Jag var fodervärd till en alldeles underbar liten B-ponny.

Jag har alltså haft henne i ca 1 år och 3 månader och jag ångrar inte en enda sekund att jag valde just henne, hon har en enorm personlighet och vill gärna bestäma allt själv, just nu rids hon ca 3 dagar i veckan och hoppas ca 3 ggr i månaden. Hennes favorit godis är banan och hon hatar att badas, jag har bara haft henne i 1 år och några månader men hon har redan förändrat mitt liv på ett positivt sätt. Min underbara ponny.

Likes

Comments

View tracker

Hej!Jag som driver bloggen heter Elin ström och är född 2001 alltså 15 år. Mina främsta intressen är hästar och fotografering, Jag har en egen foderponny och har haft henne sedan den 19 april 2015, hon är en alldeles underbar individ och det finns inget jag älskar mer än henne. 


Själv ser jag på hästen som en bästa vän och vill behandla den med hänsyn och respekt. Dominans och tvång är ingenting jag förespråkar, jag strävar efter ett empatiskt hästmannaskap. Bandet mellan häst och människa är vad som bygger en säker relation, något jag finner otroligt viktigt.


När jag var liten växte jag upp på en hästgård men till en början var jag mest intresserad av att borsta men öppnade ögonen för ridningen då min storasyster Hanna fick sin första ponny Jullan, till en början så skrittade jag bara men Hanna lärde mig väldigt mycket ända tills jag tog över hennes ponny vilket hon inte alls tyckte om.

Vi flyttade tyvärr ifrån gården och efter det flyttade vi en hel del, därför lades ridningen på hyllan i några år, ända tills vi kom till virsbo för ca 5 år sedan. 

Här började jag med att rida på Wirsbo ridcenter och när jag inte trivdes längre så bytte jag till Surahammars ryttarförening, när mina föräldrar skilde sig fick jag möjligheten att skaffa en medryttarhäst men det fanns ingen som jag klickade med så pappa sa att om jag slutade rida på Surahammar ryttarförening så kunde jag få min alldeles egna foderhäst och det var så vi hittade världens underbaraste ponny Madicken.

Likes

Comments