Header

Madicken, Bilder, Planering häst

Go kväll på er eller vad man nu ska säga, fick igång min mobil idag och nu får vi se hur länge den håller sig vid liv och faktiskt vill fungera. Den laddar fortfarande inte så vi får helt enkelt se hur det blir med den framöver.

Fick hem en ny laddare idag och vart sjukt glad då jag äntligen kunde sätta igång bloggkungen igen, tror ni inte att jag har fått hem fel sort laddare då? Jo...suck. Men mailade direkt till min lärare och skrev så imorgon kommer jag förhoppningsvis hem med den rätta laddaren och då kommer det massor med inlägg, ni måste ju få veta vad jag har gjort dem senaste veckorna.

Idag skoddes iallafall Madicken och enligt pappa som var där med henne gick det super, satt i skolan och pluggade så kunde inte vara med men nu har hon nya dojjor. Vilket är toppen, för att på lördag blir det hoppning för första gången på ca 1 månad. Så det ska bli kul, men på fredag blir det uteritt om snön ligger kvar om om alla isbroddar är kvar. Annars blir det dressyr i ridhuset.

Idag stod hon och det hade hon faktiskt förtjänat då hon varit super fin hela förra veckan och dem dagar som gått denna vecka, nu hoppas jag bara på att detta håller i sig för då kommer hon glänsa i sommar. Håller tummarna på det iaf.

Saknar verkligen sommaren nu speciellt när all snö försvann men bestämde sig för att komma tillbaka helt plötsligt. Jag hoppas innerligt att det där var sista snön och att det bara blir varmare och varmare nu, vill verkligen inte gå igenom is fasen igen. Hatar verkligen is speciellt när man är i stallet och glider runt som bambi..

Nu håller vi tummar på att både mobilen börjar ladda och att jag får hem rätt laddare imorgon!

Likes

Comments

Andras hästar , Madicken, Bilder

Hej på er nu var det ett bra tag sedan det kom upp ett inlägg här, tyvärr har min dator laddare gått sönder och min mobil går fortfarande inte att ladda så har inte kunnat komma in här på något sätt, men min mobil laddade på något sätt upp sig till 50% så tänkte slänga ut ett inlägg här.

Hur har det gått med ridningen då? Jo den går fantastisk bra, Madicken blir bara finare och finare. Hon har börjat bygga muskler och gör allt super. Så henne är det inga problem med alls, vi har till och med kommit så långt att jag faktiskt tänkte hoppa lite i helgen med henne. Sen om vädret blir bättre får hon en uterink som belöning.

Grom har jag också ridit och vi har utvecklas en hel del, nu hoppas jag bara att vi fortsätter att utvecklas så mycket och fort att jag redan till sommar kan ta hand om honom själv, men vi får se vad S säger och hur det går för oss!

Imorgon och på torsdag blir det skola sedan bästa vecka har vi äntligen sportlov och det kommer lätt spenderas i stallet från 10 på morgonen till 5 på kvällen. Hela lovet ska bara kretsa runt hästarna.

Annars ser livet exakt likadant ut, lovar att så fort jag har ny dator laddare så kommer det komma nya inlägg igen som vanligt. Men under tiden får detta tyvärr räcka..

Här får ni en fin bild på mig och åringen Allsvinn som är skadad och tyvärr är på strikt boxvila

Likes

Comments

Andras hästar , Bilder, Madicken

Idag gick ju båda hästarna med ryttare på ryggen och båda förtjänar guld, grom reds först sedan Madicken. Dock frös jag så mycket även fast jag hade 2 lager kläder, det var -10 grader på imorse även fast dem hade sagt att det skulle bli plusgrader. Hade ju önskat att isen och kylan kunde försvinna men tyvärr hänger den ju kvar. Suck.

Men till Madickens ridpass nu då hon reds i ridhuset och travades mest för att få henne att slappna av en heldel, eftersom att Allsvinn sprang i paddocken utanför och hon kunde höra det så var hon på tårna. Så i galoppen tog och bettet och drog. Så vi höll oss till att försöka slappna av i traven först. Vilket var smart eftersom att hon blev så fin, trampade på och lyfte ordentligt på ALLA fyra benen. Självklart fanns det ingen som varken kunde fota eller filma, då hade ni lätt fått en video på det hela. Hon drunknade i berömelse efter det passet. Önskar lite nu att hon kunde vara så varenda dag, men nu har hon iallafall visat att hon kan bli riktigt fin så nu är det bara att nöta in det. Sen kommer vi glänsa.

Grom travades mest också men som jag fick slita för att hålla igång honom, han ville inte fram för fem öre, skulle in till S hela tiden som då stod i mitten. Gjorde många skänkelvikningar och travade mycket både sittandes och medan jag red lätt. Måste ju träna på att sitta ner i hans trav, är ju van vid Madickens B-ponny trav ch nu kommer ag upp till en storhäst på 160 cm. Blir ju lite skillnad på att sitta ner i traven. Men vi jobbade på och enligt S såg det super ut. Hon hade filmat men tyvärr försvann videon vilket var synd då jag verkligen velat se den. Så jag vet hur det ser ut själv men får väl lita på vad hon säger då. Hoppas att den dycker upp igen annars får hon filma någon annan gång och visa. Hade jag min egna mobil hade det inte varit något problem men eftersom att den är på laggning är jag utan.

Men Grom var fin och skulle varit ännu finare om han inte dragit innåt hela tiden. Men det var väl en sådan dag, han ville inte riktikgt och körde runt med mig mer än vänligt..

Imorgon blir det en sväng till hoppträning på kvällen men på morgonen går Madicken i ridhuset. Men kommer inte komma hem emellan så det blir inte ett inlägg föräns sent under kvällen, kommer hem kl 21 ca så vi får se hur det blir med inlägg imorgon annars blir det dubbelt så mycket på tisdag ;)

Ni får två mobil bilder på Madicken från i höstas

Likes

Comments

Andras hästar , Bilder, Madicken

Hej på er, idag var en helt okej dag gick upp klockan 8 för att åka ivääg och rida Grom. Sen gick Madicken också dock lite lungare än vad grom reds. Men båda skötte sig som vanligt. Sen efter det var det lite häng i stallet tillsammans med underbara människor innan jag åkte hem. Allsvinn fick komma ut för först gången idag och jesus vad hon sprang. Hon är fortfarande skadad men Jessica (Ägaren till gården och hästen) tyckte att hon skulle får känna sig som en häst igen, därflr släpptes hon ut.

Igår hängde jag ju med S och Grom på träning, det gick super. Vi kom dock väldigt tidigt så fick vänta men det var bara roligt att kolla på dem som red innan. Man får ju insperation så att det sprutar igenom öronen. Det finns en tjej som jag speciellt älskar att se hon har ridit varenda gång vi har varit där och hon är grym, hon får hästen att dansa fram. Verkligen grymt att ha ögnen på dem, men dem andra är också grymma. Det kan jag ju inte säga emot. Dem tränade på förvänd galopp och från mitt perspektiv såg det bra ut dock krånglade han lite i vänster varva annars gick det bra, efter det drog vi hem. Så inte så mycket att skriva om det annat att det gick bra.

Imorgon blir det annat att tugga i då blir det hoppträning för dem, förhoppningsvist sköter han sig. Han har ju inte hoppats på ett bra tag. Men vi håller tummarna för dem.

Kommer 1 seperat inlägg om hur ridningen idag gick så att ni får lite mera att läsa annars blir det mycket bilder.

Foto: Maja westberg

Likes

Comments