Foto, Fototips

Tänkte visa er de här härliga bilderna på Linda Juhola som jag fotograferade för några veckor sedan. För er som har undrat vad jag fotograferar med för utrustning när det gäller outfitbilder så är det för det mesta dessa två i en kombo:

Kamerahus: Canon 5d Mark iii

Objektiv: Canon ef 24-70mm f/2.8l ii usm

Älskar verkligen brännvidden (24-70mm) på objektivet! Det ger mig friheten att få olika känslor i bilderna genom att arbeta med djupet och tänjning av perspektivet. På 24mm kan jag få till en bra vidvinkel och på 70mm ett snyggt tele med bakgrundsoskärpa på bländare 2.8.

Tänkte skriva ett längre inlägg om just olika objektivs egenskaper (alla dessa förvirrande siffror och vad de betyder), skulle det vara intressant att läsa mer om sådant?

-----------------------------------

I thought it would be fun to show you these lovely pictures of Linda Juhola that I photographed a few weeks ago. For those who have wondered what photography equipment I use to shoot outfit pictures, it's mostly these two in a combo:

Camera body: Canon 5d Mark iii

Lens: Canon if 24-70mm f / 2.8l ii usm

Love the focal length (24-70mm) on that lens! It gives me the freedom to get different feelings in the pictures by working with the depth and intensification of the perspective. At 24mm I can get a good wide angle and 70mm a nice tele with a blurry background on aperture 2.8.

I would love to write a longer post on the characteristics of different lenses (all these confusing numbers and what they mean) would it be interesting to read more about such things?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Outfits, Vardag

Tänkte vara lite spontan nu och skriva ett blogginlägg, när jag egentligen borde prioritera annat. Eller, borde jag det? Jag har alltid kännt att min blogg hamnar i andra hand när jag har saker att göra, fast än jag egentligen VILL lägga ner massor av energi och kreativitet på att skapa värdefulla och givande blogginlägg. Jag vill helt enkelt ge VÄRDE för att jag tycker att det är roligt, och det inspirerar även mig själv att skriva om sådant jag är intresserad av, som foto till exempel. Att ha plattformar så som instagram och blogg ger mig så mycket motivation till att göra det jag gör, ärligt talat vet jag inte om jag hade utvecklat mitt intresse för foto lika snabbt om jag inte hade haft en blogg? Min poäng är att det är så otroligt värdefullt för mig att skriva här och att använda plattformar där jag kan uttrycka min kreativitet, så varför inte satsa ännu mer på detta?!

Detta är en av anledningarna till att jag vill börja med youtube, som jag nämnt tidigare att jag är i starten med. Imorgon har jag en ”ledig” dag hemma och då tänkte jag försöka filma lite. Det enda problemet är att jag inte alls riktigt vet vad jag vill säga eller göra i videon eller hur ens gör man en video på sig själv?! Vi får väl se hur det går :)))

Likes

Comments

Vardag, Outfits

knitted sweater - H&M // skirt - BikBok // bag - River Island // Jacket - Rock & Blue // shoes - River Island

Såå länge sedan jag skrev här sist! Tiden har flygit förbi och massor av roligheter händer hela tiden. Den här veckan har varit fullpackad med fotograferingar, föreläsningar och roliga events.

I fredags besökte jag googles kontor i Stockholm då jag nu är med i ett projekt som heter youtube-bootcamp! Ja, det innebär att jag snart kommer starta upp med en youtube-kanal och ge er massor av tips och trix inom fotografering, bildretusch och såklart videor där ni får lära känna mig bättre. Jag är så taggad!

Om ni redan nu har lite önskemål på vad jag ska prata om så tveka inte att lämna en kommentar!

------------------------------------------

Soo long since I wrote here last! Time has flown by and lots of fun happening all the time. This week has been packed with photoshoots, lectures and fun events.

Last Friday, I visited Google's office in Stockholm for a project I’ll be engaged in called youtube bootcamp! Yes, that means I'll soon start up with a youtube channel and give you lots of tips and tricks in photography, retouching and, of course, videos where you get to know me better. I am so psyched!

Do not hesitate to leave a comment if you already have any suggestions for what I should talk about!

Likes

Comments

Vardag

Det har gapat lite tomt här med mina uppdateringar de senaste veckorna. Tiden har bara flugit iväg! Under den senaste veckan som gått så har vi fortsatt med fotohistoria i skolan. I fredags åkte jag med vänner till Tallinn och det är inte en överdrift ens att säga att staden var bland de finaste städer jag någonsin har sett! Blev glatt överraskad när vi vandrade runt i den gamla staden med de pastellfärgade (och en del övergivna) husen. Vill absolut tillbaka dit och ha en stor modefotografering i den miljön.

Nu har vi börjat komma in på den efterlängtade kursen Fotografi A i skolan och jag tycker att jag redan har fått en massa nya tips och tricks, superkul! På tal om tips så tänker jag framöver bli lite bättre på att uppdatera med sådant då det tidigare har varit så uppskattat, har en del tankar och idéer så stay tuned! :)

-----------------------------------------------------------

It has been a bit empty here with my updates the last weeks. Time has just flown away! During the past week, we have continued with photo history in school. On Friday I went with friends to Tallinn and it's not an exaggeration to say that the city was among the nicest cities I've ever seen! Was happily surprised when we walked around in the old city with the pastel-colored (and some abandoned) houses. I definitely want to return there and have a big fashion photoshoot some day.

Now we have begun to get into the long-awaited course Photography A in school and I think I've already got a lot of new tips and tricks, so fun! Talking about tips, in the future I will be a little better at updating with such things as it has been so appreciated, I have some thoughts and ideas already so stay tuned! :)

Likes

Comments

Foto, Vardag

I måndags hade vi inga lektioner och det blev ett perfekt tillfälle för min klass på Fotoskolan sthlm att ses för en photoshoot! Något jag tycker att alla fotointresserade ska testa är just det här med att dra ihop ett gäng fotonördar, så roligt och inspirerande att fotografera tillsammans med andra som är lika fotointresserade som en själv! Inte bara det att se varandras bilder i efterhand (då det blir så tydligt hur olika stilarna kan vara, trots samma motiv), men även för att se på hur andra fotografer arbetar bakom kameran in action. Dessutom blir det så mycket kreativitet i luften så att stämningen skapar enorm motivation till att fotografera! Här ser ni hur mina bilder blev. På bilderna ser ni Liv, Viktor och Felix från min klass i VKF17.

------------------------------------

On Monday we had no lessons and it became a perfect opportunity for my class at Fotoskolan sthlm to have a photoshoot! Something that I think all photo-interested people should try is this – get together and have a big photoshoot, so fun and inspiring to photograph with others who are as photo-interested as yourself! Not only to see each other's images afterwards (when it becomes so clear how different styles can be, despite shooting the same object/people), but also to see how other photographers work behind the camera in action. In addition, there is so much creativity in the air so the atmosphere creates tremendous motivation for you to photograph! Here you can see how my pictures became. In the pictures you can see Liv, Viktor and Felix from my class in VKF17.

Likes

Comments

Foto, Vardag

Tänkte visa er lite bilder som jag fotat för en uppgift vi hade i skolan. Körde ett tema med en gata under nattetid, neon och Natalia som modell på bilderna. Ska nu sätta mig och fortsätta med plugg inför tentan i konsthistoria nu på måndag. Känner inte att jag kan någonting utav det ännu hehe, så nu blir det att råplugga!

-------------------------

I wanted to show you guys some pictures I photographed for a task we had in school. I went for a theme with a street during the night, neon and Natalia as a model on these pictures. Now I have to continue studying for the exam in art history now on Monday. I feel like I don’t remember a single thing about what I have learned so far hehe, so now I am going to study hard!

Likes

Comments

Foto, Vardag

Tänkte ge er en liten uppdatering om vad som händer i mitt liv just nu, har tyvärr varit lite tomt här på senaste. Nu har snart andra veckan gått på Fotoskolan sthlm, och det har verkligen tagit upp all min tid tillsammans med en massa av fotojobb med mitt företag. Men jag älskar det, att det går så bra hand i hand med studier och att jobba som fotograf. Bilderna här är från en fotografering rätt nyligen med @tanyavonsilva och @keshmotto , har inte hunnit redigera så många bilder därifrån då jag behövt prioritera lite annat jobb, men fler kommer förhoppningsvis snart!

Men nu till vad vi hunnit med i skolan so far! Första dagarna har det varit mycket intro och att se till att alla i klassen har koll på kameran – slutare, exponering, bländare osv. Men även så har vi fått genomgång av Adobe programmen Lightroom och Photoshop samt hur man använder en Wacom ritplatta. Jag kunde det mesta sedan tidigare, men ändå var det en del saker som jag lärde mig nytt om, så roligt!

Vi har nu börjat med Konsthistoria och har tenta redan nu på måndag, så det blir en del plugg snart inför den. Vi har även haft lite fotouppgifter trots att vi inte har börjat med Fotografi A ännu. Kanske kan visa er hur de bilderna blev så småningom!

I det stora hela så är jag hittills jättenöjd, vi har en mysig klass och skolmiljön känns så bekväm och avslappnad. Jag tycker dessutom att det är så roligt att för en gångs skull gå i skola mitt i stan!

--------------------------------------------------

I thought it would be nice giving you a little update about what's happening in my life right now. Unfortunately it has been a while since I updated here lately. Now I am in my second week at Fotoskolan sthlm, and it has really taken up all my time together with a lot of work with my company. But I love how well it goes hand in hand with studies and working as a photographer. The pictures here are from a recent photoshoot with @tanyavonsilva and @keshmotto, I have not had the time to edit so many pictures yet, because I needed to prioritize some other work, but more are coming soon!

But now - what have we done at school so far? In the first few days, it has been introductions and to ensure that everyone in the class is knows the basics about a camera - shutter, exposure, aperture, etc. But even so, we have tried out the Adobe programs Lightroom and Photoshop and how to use a Wacom drawing tablet. I knew about the most things already, but still there were some things I learned about, so fun!

We have now begun with Art History and we have already a test on Monday, so it will soon be lots of studying. We have also had some photo tasks even though we have not started with Photography A yet. I can show you guys how those pictures became eventually!

Overall, I'm so happy with everything about the school, we have a cozy class and the school environment feels so comfortable and relaxed. Also, I love going in school in the middle of town for once!

Likes

Comments

Foto

I veckan mötte jag upp med härliga Alexandra Nilsson, känd som Kissie, för en fotografering vid drömmiga Tyresö slott. Det var riktigt roligt att fotografera tillsammans med henne, vilket energiknippe hon är! Bilderna från våran photoshoot blev helt magiska, väldigt romantiska och vackra. Har kommit på mig själv med att i sommar ha fotat väääldigt mycket blommor och grönt, jag har liksom dragits mot det på något sjukt sätt. Om någon så vet Jakob hur jag spontant kan säga till honom något i stil med ”kan du sätta dig där i busken, det är BLOMMOR!!!” när vi är ute och fotograferar outfitbilder. Jag undrar vad jag blir ”besatt” av i höst, färgranna lövbilder kanske? ”Kan du sätta dig där i lerpölen med löven Jakob”, haha näärå ;)

---------------------------------------

This week I met lovely Alexandra Nilsson, known as Kissie, for a photoshoot at the dreamy Tyresö Castle. It was really fun to photograph with her, what energy she has! The photos from our photoshoot were so magical, very romantic and beautiful. It has come to my mind that this summer I have photographed a lot of flowers and greenish things, and I have been drawn to it in a somewhat sick way. If anyone, Jakob knows how I spontaneously can say something to him like "Can you sit down there in the bush, it's FLOWERS!!!" when we are shooting outfit pictures. I wonder what I'm getting "obsessed with" in the fall, maybe colorful leaves? "Please sit down there in the mud puddle with the leaves, Jakob", haha just kidding ;)

Likes

Comments

Älskar verkligen den här klänningen i terrakotta färg från Evaliah Grace som jag fick hem här om veckan. Plåtade under ett event för Lovisa Wallin tillsammans med klädkedjan Na-Kd som jag är ett så stort fan utav, älskar deras kläder! Hur som helst så fick jag med mig fina plagg som jag kommer att visa upp så småningom.

Det börjar att dra ihop sig mot skolstart och sommarlovet börjar lida mot sitt slut. Jag tycker att det är galet hur tiden går så fort, hela sommaren har bara flugit förbi utan att jag hunnit med alls! Kan dock säga att jag med spänning ser fram emot hösten, ska bli så intressant att läsa alla de kommande kurserna, speciellt eftersom att visuell kommunikation är något jag har så starkt intresse för. Men mycket jobb kommer det att bli, tänker inte låta företaget försummas pga skola och vice versa. Har ni några spännande planer för hösten så vill jag gärna höra i en kommentar här nedan! :D

Likes

Comments

Outfits
Top - H&M // Pants - BikBok // Shoes - River Island

Alltid lika spännande att leta fotoplatser i nya städer. När Jakob och jag var i Norrtälje för att fotografera av lite jobb så kom vi bland annat förbi den här fina dörren. Älskar hur det blev till min helvita outfit! Nu ska jag snart göra mig i ordning för lite olika fotograferingar som jag har idag, kan inte vänta med att visa sedan hur bilderna blev!

------------------------------------------

Always as exciting to look for photo locations in new cities. When Jakob and I were in Norrtälje to photograph some work, we came across this lovely door. Love how it matched with my all white outfit! Now I will get ready for some photoshoots that I have today, can not wait to show you all the pictures!

Likes

Comments