Då har lamporna kommit, ska inhandla armeringsnätet också sen ska vi försöka bli klara med mina projekt☺️

Lamporna är inköpa på Ahlsell🙂 A jobbar där så det blev smidigare så än att leta på hela internet efter lampor🙈

Liknande lampor kan ni köpa HÄR

Bild på hur det blev med lamporna kommer när de väl är på plats.

Kram E🦋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Då hösten är runt hörnet (känns det som) så börjar man kanske smått känna myset i kroppen som alltid kommer under den mörka perioden. Jag själv känner direkt när det mörknar, att jag vill tända ljus och hoppa under en filt i soffan och bara mysa framför tv med en bra film eller serie.🍂🍁
Nu kommer denna hösten att bli annorlunda pga vår älskade dotter, kommer nog inte bli så mycket mys framför tv, utan mer uppleva hennes utveckling💗

Så jag tänkte tipsa om några bra filmer och serie som kan vara något att se i mörkret, för er som har den möjligheten eller som bara behöver nya film/serie tips.

Serier

Dr. Quinn

En serie som aldrig kommer bli tråkig, jag bara älskar den och har sett den mycket när jag var mindre. Känner lite att det är en serie som är bortglömd och kanske lite underskattad.
För er som inte känner till den så dra jag kort om handlingen:
Den handlar Dr Michaela "Mike" Quinn som är Medicine Woman (Jane Seymore). Hon är läkare under 1860-talet, vilket under den tiden inte var så acceptabelt för en kvinna. Hon flyttar till en ny stad Colorado Springs där hon får göra allt i sin makt att bli godkänd av de andra, som läkare men också som invånare i staden. Hon får vårdnaden över 3 barn, vilket är något helt nytt för Dr Quinn. Hon bygger band med flera människor och för vissas ögon är det fel människor...hon kommer nära indianer via Sully (Joe Lando).

Gilmore Girls

Handlar om en mor och dotter som lever i stan Stars Hallow. Mor och dotter är som kompisar och ibland kan det vara negativt. Man får följa med Lorelai och Rory under deras liv och vad allt det har att bjuda på.
Detta är en serie som är så lätt att titta på och väldigt mysig, fram med en kopp varm choklad eller kaffe och släng er i soffan med en filt och bara häng med!😉

Sons Of Anarchy

Här få man följa Jax Teller (Charlie Hunnam) och hans motorcykelgäng i den kriminella världen i staden Charming. Famijen är det viktigaste som finns, tills det visar sig vara familjen som är de onda.
Man får verkligen en känsla av hur det kan gå till i ett motorcykelgäng och den kriminella världen.
Det är verkligen en underbar serie💙

Filmer

Deepwater Horizon

En verklighetsbaserad film om en oljeplattform i Mexikanska golfen som exploderade och släppte ut olja. I huvudrollen har vi ingen annan än den underbara Mark Wahlberg. Detta skedde 2010 och det var den värsta explosionen på en oljeplattform i nutid. Ni kan läsa mer om katastrofen HÄR.
Kan verkligen rekommendera denna film om ni söker något spännande och välgjord film.

Dolda Tillgångar

Är också en verklighetsbaserad film. Den handlar om 3 kvinnliga afroamerikaner matematiker som arbetar på NASA i början av 1960-talet. Något som inte var lätt under den tiden då det var uppdelat svarta och vita. Här får ni följa deras kamp om att bli accepterade och arbeta sig uppåt mot de mål och drömmar de har.
Rekommendera denna film om ni söker en spännande och lärorik film.

Liten parantes, för er som har sett The Big Bang Theory och känner till Sheldon kommer bli förvånade i denna, för skådespelaren Jim Parson (som spelar Sheldon) är med i denna film och har en väldigt serier och allvarlig roll😜

Ha det bra och jag hoppas ni gillar dessa tips🙏
Kram E

Likes

Comments

Hejsan, då var det fredag igen🌟

Idag är det grått och mulet igen, denna sommaren har varit den sämsta på länge. Man vill knappt kalla det för sommar.

Idag vaknade man som alla andra morgnar nu de senaste dagarna, av att H skriker och är jätte ledsen. Inget fungerar utan att det blir lugnare efter en halv timme. Jag förstår inte vad det är, för när hon har ätit vid 3-4 tiden så tar det bara en halvtimme efter man har lagt henne som hon börjar sprattla och göra täcken för mat. Sen håller det på hela tiden fram till ca 6-7 tiden och då går det över till att bara skrika. Då tror vi att hon är hungrig men då är hon inte vaken så vi kan mata henne. Det känns så hemskt i mammahjärtat att man inte kan komma på vad det är och kunna trösta henne.
Vi har funderat på om det är magknip, drömmer eller om hon har blivit rapad ordentligt efter matningen. Vilket hon har och är lugn efter matningen, hon sover alltid direkt efter matningen på natten.
Det som också är konstigt i det hela är att det är ENDAST på morgonen som hon är så här, vilket kan nästan utesluta magknip. Dock nu för ca 1 timme sen när jag matade henne så var det ingenting som fungerade, hon åt ca 90 ml (brukar äta allt mellan 60-130 ml) och hon gjorde tecken för mer mat, men då blev hon ledsen och fick nappen. Efter en stund så började hon gråta igen, bytade blöja, bli lugn ett tag sen skrik. Testade mat igen men det gick inte, gav henne bara närhet och tröst men det fungerade inte heller så länge.
Sen bara så där utan något så efter en stund somnar hon i famnen och vi lägger ner henne och sen är vi tillbaka till att sprattla.
Nu har jag iaf gjort magmassage och så får vi se om det kanske släpper lite.


Nu sitter både jag och A i sängen med en sovande H mellan oss, tittar lite tv och ska snart iväg på en vagn promenad för att hämta ut ett packet och handla lite.
Då det är fredag blir det köpt mat i detta hus, godis och mys framför en film eller serie med tända ljus🍛💚 Konstigt att man egentligen säger köpt mat (eller som vi skåningar: Köbe mat), för egentligen är all mat köpt men man tillagar inte själv köbe mat! Ja en liten fundering som har kommit igenom huvudet några gånger😉

Ha en fin fredag✨
Kram E

Bild från Pinterest

Likes

Comments

Nouw Magazine