Detta ksk kommer bli ett lite kaos inlägg...
Men jag vill skriva en sak som många borde ta till sig. Kroppsideal, får folk dag efter dag att göra hemska saker mot sin kropp. Anorexia, bulleremi, skära sig, sälja sig, gråta ögonen ur dig dag efter dag, att känslorna kan brista så fort man går förbi en spegel. Detta är bara exempel på mycket få saker som händer i våran vardag. Jag har nyligen berättat min historia för mina närmaste vänner. Ja jag har varit självmordsbenägen, ja jag har skärt mig, ja jag har skitit i att äta. Allt detta e fel.

(Jag skriver nt detta pga att jag vill ha uppmärksamhet.)

Jag vill att all kollar sig i spegeln o tänker "jag är vacker som jag e" "fan va snygg jag e" "jag är otrolig" för allt de e sant. Alla e fantastiska. Otroligt vackra. Oavsätt bristningar, över/undervikt, kurvor eller utan vi alla e vackra som vi e! Ingen ska ändra på sig själv pga vad andra tycker eller vad andra säger. Du är din egen. De e bara du som ska ta sånna beslut åt dig själv ingen annan.

Jag är ksk inte rätt person att tala om detta för dig, jag tänkte berätta en kortfattad historia om vad som jag har gått igenom. Om du inte är intresserad bara sluta läsa.

(Har precis skrivit klart detta och det vart ingen kortfattad historia...)

Sedan förskoleklass till 4an/5an vart jag mobbad över min övervikt.
(Hittade ingen bättre bild)

Jag grät mig själv till sön nästan varge jävla natt. Jag hade nästan inga vänner och dom jag hade vet jag skämdes för att vara med "fettot" "flodhästen" "tjockis Elin" jag var den alla kollade på i korridorerna, som det viskades om när dom trodde att jag inte såg, den som satt ensam på rasterna, som nästan alldrig gick med någon hem från skolan. Hon som inte fick vara med. Nu ksk nån tänker "men lärarna då?" Ja jo dom brydde sig i början, men sedan så sket dom i mig när dom såg hur de andra barnen drog bort hår från mitt huve kastade pinnar på mig, kallade mig kränkande saker dag efter dag.
Jag önskar att jag hadde stått upp för mig själv.

Sedan i 5an-6an var det typ bra, jag viste att dom i parallell klassen fortfarande kollade på mig o viskade om mig. Men jag hade helt enkelt slutat bry mig. Jag hadde några vänner som inte skämdes över mig ( i hela 5an o höstterminen 6an👈🏽) i vår terminen (6an)vart det bättre, jag vågade vara mig själv helt och vart accepterad också.
Sedan kom sommarlovet.

Då jag åkte på ett träningsläger som heter Selected player. Det gick inte jätte bra för vårat lag, då på vägen hem så bestämde jag mig för att bli bäst. Och eftersom innebandy sesången var slut så fanns det ju bara en sak att göra, börja fys träna. Jag tyckte självklart det var jobbigt i början men efter typ 3-4 v så vart det kul. Men jag vart beroende och e typ nu, men jag tränade löpning, styrka, och ridning 7dagar i veckan. Och sedan var det ju kosten som är en sjukt viktig del i det hela, i början gick det bra, jag åt rätt och tillräckligt mycket för vad som behövdes. Sedan så började jag strunta i tex frukost och lunch för att sedan kunna äta en lite större middag eller en glass.

Jag struntade dock inte i att träna. Jag tränade som vanligt även om jag inte ätit något på hela dagen och åt inget efter de heller. Jag gick ner i vikt såklart och märkte det och vart glad. Om du varit överviktig hela ditt liv och sedan kan räkna alla dina renen utan problem, att gå från storlek XL till XS i vissa kläder peppade mig.
Detta pågick inte jätte länge bara typ 5v men det var 5v för mycket. Asså tiden då jag knappt åt. Jag märkte att jag inte gjorde rätt när jag nästan svimmade varje gång jag ställde mig upp. Efter den här tiden så började jag hättsäta och sedan fick jag ångest över det och tränade ennu mer. Men jag har bättre kontroll över mig själv nu, men ksk inte tillräckligt.

Nu vet jag att de låter som om jag varit underviktig men nej. Inte så illa så jag sökt hjälp.

Ja jag började för att jag ville bli bättre i innebandyn men inte bara de jag förutsatte för att jag ville få den kroppen jag alltid önskat mig. Nej idag har jag inte den kroppen men kmr nog alldrig att få om jag inte slutar hitta fel på mig själv.
Men att få höra att man är fet eller ful kan såra en person så groft mkt. Mer en vad man tror.

Jag har gått igenom detta och jag är så jävla stolt över mig själv. 

Jag tror att jag nåt hufsat bra just nu och är rellatift bekväm med min kropp.

(Jag vet att detta vart väldigt osammanhängande och kaos men jaja)

Här är en för o efterbild, första bilden är från sommaren 2015 och den andra för ksk en vecka sen.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer en att ändra fan inte på dig för nån annans skull. Och om du vill endra på dig för att du ksk känner för det själv så gör de på rätt sätt. Jag fick nog inte med alltmer jag försöker iaf... Vet inte om allt detta kom ut på rätt sätt, men du är vacker dom du är.
Döm mig inte efter detta och älska dig och din underbara kropp som du är värld.

Ta hand om dig tills nästa gång!❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 93 readers

Likes

Comments

Jag gör inte detta inlägg för att få uppmärksamhet.
Jag har skärt mig igen... Och de är nog det jag ångrar mest i hela världen just nu!
Jag hade inte skärt mig på typ 2månader.... Jag har ju varit riktigt nära flera gånger innan detta men jag kunde inte hantera allt på samma gång.
De började med en skit löjlig anledning att jag hade hört någon snacka skit om mig bakom min rygg och hon som gjort de var en av mina närmast vänner...
Just nu känner jag ingenting, jag har så sjukt bra andra vänner som finns där <3
Jag hoppas att dem inte är lika fake som dom andra... Det känns som att jag inte kan lita på nån!
"No feelings no pain" de e inte så jävla lätt tyvär... Att bara stänga av!
Jag mst försöka sova nu, för mår skit... Men förhoppningsvis är allt bättre imorron... Tack till alla som finns där för mig! Älskar er otroligt mkt!❤️

  • 194 readers

Likes

Comments

Äntligen så är set sommarlov!!! Även om det inte känns som de. Jag vet ientligen inte va jag ska skriva, asså klockan är 02:27 på natten och jag kan som vanligt inte sova hehe...
Typ hela dan har jag hålla på med musical.ly, där jag även heter ElinStendahl så kolla gärna in mitt konto där haha.
Det känns bra att de e sommarlov, vi fick tillbaka våra betyg, jag är jätte nöjd!! Jag har sänkt mig i bara ett ämne vilket va musik, men höjt mig i fem stycken andra ämnen!
Sedan ksk jag inte e den eleven som har jätte mkt An men jag har inte riktigt de förutsättningarna heller om du frågar mig, dyslexi, adhd, mina lärare tror att jag har kalkulexi (venne hur de stavas) men jag gör endå mitt bästa.
Imr på morgonen så ska jag ut och springa sedan äta typ brunch eftersom jag troligen kmr vakna vid 12 typ.
Efter de ska jag åka till Flavia, hon ville se nån ny skräckfilm på bio men jag venne hur de blir me de.
Men nu mst jag försöka sova.. Hehe gonatt❤️

  • 196 readers

Likes

Comments

Hela min dag har gått åt helvete!
Imorse började de me att jag vaknade med huvudverk och ont i magen, men tog mig upp endå och gjorde alla mina morron rutiner.
Jag kommer t skolan och dan börjar me sv, jag och 2 andra tjejer gör ett arbete om sociala medier. De började helt okej men mitt huvud ida har varit helt kaus, 100 tankar och idéer i huvet samtidigt, de brukar vara typ så men asså ida så spårade de, jag satt och pratade om allt möjligt... Medan de andra försökte jobba.
Sedan så var svenskan över och vi skulle ha no, vi hadde mest genomgång och jag försökte att lyssna och koncentrera mig men de slutade me att jag satte på mig mina hörlurar på högsta volym och bara försökte att sluta tänka.
Efter de hade vi matte, eftersom jag var sjuk när de andra gjorde nationella så skulle jag göra ett av de jag missat, jag gjorde mitt bästa men i slutet när lektionen va slut så hade jag ett par uppgifter kvar, men jag tog mina saker och drog.... Vilket inte va så bra ientligen;/
Vi gick till maten och de vegetariska va slut så jag åt ingenting, rasten var rätt så kul då jag, Flavia och några andra killar i klassen körde smach.
Efter rasten hade vi idrott och då dansade vi bugg, jag dansar me Tim som e 100gånger bättre en mig på att dansa aja synd om han:)
Jag kommer hem och kör lite styrketräning och sedan åker me stallet me mamma. Tarzan fick nya skor idag så de vart bara en mys skritt ut i skogen. Jag kmr hem och de första jag gör är att börja bråka med min lillebror... Slitsamma jag hoppas att de blir en bättre dag i morron.
Ha en bra kväll så hörs vi❤️

  • 239 readers

Likes

Comments

I'm back😀
Jag har saknat att blogga faktist, vilket jag inte trodde att jag skulle göra. Jag har fått många frågor på t.e.x ask och andra sociala medier om hur jag mår.
Och just nu mår jag jätte bra! Just nu under ca 2veckor har jag mått jätte bra, försökt se de positiva i allt som händer. Vilket har hjälp sjukt mycket:)
I skolan rullar allt på som vanligt.
I dag var jag och Flavia (en av mina närmaste vänner) i Täby och köpte lite kläder till sommaren, elr de va meningen att vi skulle göra de men jag köpte mest vardagskläder. Som några vet så har jag gått ner i vikt, satt typ alla mina byxor e för stora/pösiga. Satt jag köpte lite kläder som faktist behöver:))
Nu ska jag gå och fixa min brun utan sol och plugga, satt hoppas att du får en fortsatt bra kväll och bla bla bla...<3

  • 239 readers

Likes

Comments

Dålig kvalité och lite kauos men vi van 1-0 t oss.
Jag kunde tyvärr inte va me och spela pga att jag e sjuk.
Bra spelat alla❤️

  • 263 readers

Likes

Comments

Jag vet varken hur jag mår eller hur jag känner mig i nuläget.
Det är som att jag inte har några känslor alls längre... Jag gråter inte, jag skrattar men oftast inte äkta.
Det känns bättre men inte bra. Jag har sjukt humör, det räcker att någon skrämmer mig på skoj att jag ska börja skrika.
Jag vet inte vad som händer det känns som om jag inte har nån kontroll, vilket jag avskyr.

Idag var jag på cittygross cup i Rotebro. Vi van finalen alltså hela kuppen! Jag vart glad för stunden men de varade inte länge. Allt sammanfattat är allt bättre när jag slipper stressen från skolan.

Där va de lite bilder från cupen.
Hoppas allt e bra med er, tack och hej❤️

  • 283 readers

Likes

Comments

Jag gör detta inlägg för att jag har förstått hur många ungdomar i samhället som skadar sig själva på olika sätt.
Jag är inte rätt person att säga att du aldrig ska ens tänka i dom banorna, men snälla nej.
Osv vem du e, ålder, kön det spelar ingen roll.
Jag själv vet hur det är att vara beroende av att skada sin kropp och sig själv.
Mina lår och armar har err som aldrig kommer att läka...
Ja jag har skärt mig upprepade gånger.... Men jag vill inte att nån annan ska känna den smärta som jag själv känner och har känt.
Om du ens tänker i banorna som att svälta dig själv eller att skära dig, sluta gör vad som hälst men inte de!
Jag vet att det finns personer där ute som bryr sig om dig, som älskar dig.
Jag bryr mig, din familj bryr sig, dina vänner osv hur många vänner du har eller om du inte har så mycket familj kvar så e det nån som bryr sig.
Jag hoppas inte att mina föräldrar löste detta inlägg i sonna fall sluta läsa här.
Jag har skärt mig av olika själ, oftast när jag har varit i depressioner eller haft det sjukt jobbigt. Det är som en sista utväg, de eller att somna och aldrig vakna igen.
Jag ber dig som någon gång har tänkt tankar där du skadar dig själv, sluta läs en bok, ring en vän, titta på tv, sov gör vad som hälst men inte de!
Jag är inte rätt person att säga åt er vad man ska göra och inte göra... Men tänk inte ens tanken...
Jag började skära mig i slutet av sommaren när jag mådde skit... Och sedan vart det ett välbehövt uppehåll och nu är jag tillbax i samma spår...  Jag kan inte ha vassa föremål som saxar knivar rakblad i mitt rum, jag har kan inte ens ha något så enkelt som en ögonbrynskniv... Om jag är deprimerad eller allmänt ledsen så kan jag inte tänka klart och alderläss för många gånger har det slutat på fel sätt...
Men nej säger jag till dig som ens har tänkt tanken!

.....

  • 308 readers

Likes

Comments

När du tror att allt ska bli bra, när du trodde att allt skulle vända... Men nej, just då går allt åt helvete.
När du trodde att du hade ekat vänner, att allt skulle bli bra i skolan, när du börjar acceptera din kropp och vem du e.
Då går allt såklart åt helvete. Endel vet vad jag pratar om endel tror jag e galen.
Jag hade/har grova kroppskomplex, det kan sluta med att jag kommer hem från skolan och bara ska byta om men sedan ser en spegel och börjar böla.
Jag märker att jag går ner i vikt just nu.
Jag har innan haft självskadebeteenden och självmordstankar. Allt var påväg att bättras jue?...
Jag trodde jag hade vänner som uppskattade mig som den jag e, men nej sedan får man veta att dom har sakt sjuka saker bakom min rygg...
Skolan gick framåt, men vi hade matteprov för några dagar sedan. Jag gjorde 4uppgifter och sedan gick det inte mer, jag viset att jag kunde allt som vi skulle kunna men nej det gick inte. Jag sa till min lärare att jag inte klarade de och bad om att få göra klart provet en annan gång, tack och lov fick jag de. Jag gick ut ur klassrummet med allas blickar på mig och satte mig och grät på skoltoaletten. Kom försent till nästa lekskon. Jag grät självklart inte för att jag hade misslyckats på provet utan för att jag inte klarade mer. Jag kunde inte hålla alla tårar inne. Jag hade inte gråtit påriktigt på flera månader... Men jag var typ förstörd efter den gången.
Jag förstår inte vad som händer? När jag tror att allt ska bli bra så går allt åt helvete.
Jag tror att jag är påväg in i en depression, (brukar få det på våren) men jag vet inte om jag kommer klara de...
Jag hoppas att du inte har blivit allt för uttråkad och hoppas att du förstår.

  • 318 readers

Likes

Comments

Imorse vaknade jag av mitt hemska jäkla alarm som vanligt...
Har varit sjukt trött hela dan, asså jag brukar ju vara trött men asså SJUKT TRÖTT...
Jag sminkade mig och fixade håret, sedan gick jag ner och åt smodie t frukost.
Jag hatar Sveriges väder just nu slask/snö/regn...
BLÄÄÄÄ
Vi hade kort dag i da, bärgade 08:10 & slutade 13:30.
Efter skolan gick jag hem t pappa, jag va så sjukt trött så jag la mig och dåv i 45 min... Jag åt mellis och fixade mig inför träningen.
Jag kom försent till min skuss, men vi han i tid.
Tisdagsträning = utefys));
Det var kallt, blött och jobbigt...
Sedan när vi kom t omklädningsrummet så märkte jag att jag hade varit slarvig och glömt mina knäskydd hemma... Så jag fick låna klubbens vilket var snällt men dom var så sjukt obekväma!?
Efter träningen kom jag hem och min lillebror 10år hade gjort middag, jätte gullig:))
Jag duschade och har legat i min säg och pratat med lite roliga folk;)
Ha en bra kväll ;))

  • 359 readers

Likes

Comments