Tänker inte på juen nu när det är december? Det gör i alla fall jag, jag har sådan sjuk hatkärlek till julen & julafton.

Jag älskar tanken på jul, men nu när den närmar sig så känner jag mig mer stressad och ångestfylld.

Det som ger mig mest ångest är att jag känner att jag inte räcker till, att mina pängar inte räcker eller att min årk inte räcker till till att höra av mig till alla mina vänner som är värda alla pängar och kärlek som existerar. men jag har inte tid att göra något jätte personligt eller dyrt till alla. Nu menar jag inte att jag har 500 st vänner som jag vill visa att dom betyder nått extra för.

Men det spelar ingen roll, att känna pressen att man måste köpa något eller göra något till folk, även o jag vet att det är jag som sätter den pressen på mig sjäv och inte dom. jag vet att dom skulle bi glada för ett kort eller en kram från mig, men jag vill, jag vill så jäkla mycket hela tiden. Det är vad som ger mig mest ångest och stress inför julen.

Men jag kan fortfarande inte låta bli att tänka på alla som inte har nån att fira med, dom personerna som inta har någon familj eller vänner. Vem ska dom vända sig till? Jag skulle vilja samla alla som vill ha någon att fira med någon stans så att alla har någon att fira med och så alla kan få en någorlunda bra jul. Om jag kunde det skulle jag försöka.

Hoppas ni planerar att bara sprida kärlek och glädje. Och att ni inte känner nån press eller ångest ang julen,

Puss och hej hoppas vi hörs snart igen <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja frågan är vart & hur jag ska börja.

De senaste dagarna har jag funderat på om jag ska börja blogga igen, bara för att jag har känt att jag behöver skriva av mig och för att jag saknar det. det har hänt extremt mycket sedan jag slutade blogga, jag har blivit med häst hah! (vilket jag aldrig trodde skulle hända), jag har äntligen fyllt 14 år för 3 dagar sedan i tisdags, efter att alla i in omgivning alltid är äldre... Sedan har det hänt extremt mycket mer en min tanke var inte att detta inlägg skulle bli nån självbiografi:)


En till anledning till att jag saknar att blogga är alla fina människor, som skriver till mig efter dom har tagit sin tid och läst om mitt lv, som i mina ögon ofta kan vara uttråkande, meningslöst eller bara allmänt irriterande.

Att veta att det finns människor som alldrig ha träffat mig som ändå skriver att jag har hjälpt dom eller att dom kan rellatera till mycket jag skrivit och berättat. Ni som skriver till mig, TACK ni är helt underbara!

Jag hoppas allt är bra med er, idag är inte min bästa. jag har knappt sovit alls på flera nätter och som om det inte räcker så har jag mens och grov mensverk.

Men det är fredag i alla fall, puss på er och ha en fortsatt bra dag!!


Likes

Comments

Nu är kl 23:43, jag borde sova men kan verkligen inte.
Planerna för imorgon är att gå upp 08:00 för att träna. Efter det måste jag komma ihåg att äta frukost, jag har extremt lätt för att glömma måltider, vilket kan göra att jag går en hel dag utan mat utan att märka det vilket verkligen inte är bra.
Jag ska baka eftersom min mamma fyller år och vi får besök🍾🎉
Jag sak även göra ett matteprov som jag missat, skolkuratorn kommer hem till mig med provet och sitter med när jag skriver, jag är konstigt nog inte alls nervös för att skriva provet, jag har pluggat och känner mig förberedd.
Sedan ska jag ner till skolan för att gå på musiklektionen, vilket jag ser fram imot:)
Sedan är det oklart om jag ska åka på innebandy träning eller fira mamma, det får vi se.


Jag var i stallet med mamma, vi red på ridbanan och jag & Price fokuserade mycket på tempoväxlingar och halter.
Jag är nöjd över min insats, sen kanske hon inte gick jätte fint hela tiden men jag är nöjd att jag satt kvar idag, hon var väldigt hoppig & stissig.
Ingegärd
är ju bara för söt❤ Det känns som hon växer så extremt mycket, man går ut ur stallet och sen kommer man tillbaka och då känns de som om hon har växt ennu mer haha❤

När jag kom hem från bup så var jag helt slut, jätte trött i både kropp och huvud. Man kan tänka sig att det inte är särskillt jobbigt att sitta och prata om sina problem och tankar i en timme men jag är nästan altid helt slut när jag är klar där. Men det kändes helt okej iaf.

Gonatt och kram, hoppas allt är bra med er❤

Likes

Comments

Just nu sitter jag i bilen med min mormor påväg till bup.
Jag har gått hoss samma kurator i typ 2 månader. Jag trivs bättre en jag trodde jag skulle göra, det känns bra att prata med henne och inte ansträngt alls.

Men jag har typ ingen lust att åka dit, jag har innan åkt buss och de va tanken att jag skulle göra det idag igen men jag har verkligen inte ork till det, hoppas vissa förstår.

Idag vaknade jag av mig själv ca 08:30 och somnade runt 05:00, så jag sov unifär 3,5 timmar ganska normalt för mig.
Jag sover inte "normalt" mycket pga sömnproblem och svårigheter, jag sover med tjedietäcke vilket är ett täcke med insydda tjedior för att det ska vara tyngre och det ska då påverka ens sömn posetivt (kan skriva ett längre innlägg om de senare).
Har även sömntabletter, melatonin, som funkar delvis. Men jag har ett läkarbesök inplanerat snart då vi ska kolla på nya mediciner.
Nu måste jag gå in, kram och ta hand om er tills nästa gång❤

  • 215 Readers

Likes

Comments

Äntligen har Bella fölat!! Det vart en flicka❤
Hon fick namnet Ingegärd, jag älskar föl, eller vem gör inte haha, Tarzan lär bli överlycklig när han får träffa henne (Tarzan är min före detta medryttarhäst, som min mamma nu är medryttare på). Han är nog den snällaste Nordsvensken jag har träffat.
Alla andra år när det har blivit föl så har han blivit som en farbror till alla, han låter dom hänga i hanns man och svans, han är världens gulligaste och snällaste mot typ alla dock, lite bilder på Tarzan bara för att han är söt❤

Kram och gonatt för er som ska sova❤

Likes

Comments

Igår var jag i stallet och velade lite om jag skulle hoppa eller rida dressyr.
Vi började med att klättra lite i skogen för att sedan gå in på ridbanan.
Price är ju lite speciell och inte så mycket till nybörjarhäst, hon har mycket egen vilja och energi men är ändå helt underbar!
Igår kändes hon väldigt pigg och jag kände för att rida dressyr.

I början var hon väldigt tittig, efter unifär 15 minuter av lite bråk så gick hon fint. Jag vart lite för stressad eftersom det inte gick särskilt bra i början vilket jag inte riktigt är van vid med så lätta övningar. Och när jag vart stressad så vart hon också de. Men vi båda lugnande ner oss och efter det så gick allt jätte bra.

Jag har inte ridit Price jätte länge, ca 3/4 månader och första gången jag skulle rida på ridbanan så vägrade hon ens gå i hörnen och det tar tid, att få en häst som Price att få förtroende för en är svårt. Man måste ha tålamod, ork, vara bestämd och ha viljan.
Jag älskar henne och att börja rida henne är en av de bästa sakerna som har hänt mig.
Ha en fortsatt trevlig kväll, kram❤

Likes

Comments

För tillfället så har jag extremt mycket fritid och har tänkt tanken att kanske börja blogga igen då jag har saknat det.
Så troligen så kommer jag börja ladda upp inlägg om allt och inget🙂

  • 226 Readers

Likes

Comments

Detta ksk kommer bli ett lite kaos inlägg...
Men jag vill skriva en sak som många borde ta till sig. Kroppsideal, får folk dag efter dag att göra hemska saker mot sin kropp. Anorexia, bulleremi, skära sig, sälja sig, gråta ögonen ur dig dag efter dag, att känslorna kan brista så fort man går förbi en spegel. Detta är bara exempel på mycket få saker som händer i våran vardag. Jag har nyligen berättat min historia för mina närmaste vänner. Ja jag har varit självmordsbenägen, ja jag har skärt mig, ja jag har skitit i att äta. Allt detta e fel.

(Jag skriver nt detta pga att jag vill ha uppmärksamhet.)

Jag vill att all kollar sig i spegeln o tänker "jag är vacker som jag e" "fan va snygg jag e" "jag är otrolig" för allt de e sant. Alla e fantastiska. Otroligt vackra. Oavsätt bristningar, över/undervikt, kurvor eller utan vi alla e vackra som vi e! Ingen ska ändra på sig själv pga vad andra tycker eller vad andra säger. Du är din egen. De e bara du som ska ta sånna beslut åt dig själv ingen annan.

Jag är ksk inte rätt person att tala om detta för dig, jag tänkte berätta en kortfattad historia om vad som jag har gått igenom. Om du inte är intresserad bara sluta läsa.

(Har precis skrivit klart detta och det vart ingen kortfattad historia...)

Sedan förskoleklass till 4an/5an vart jag mobbad över min övervikt.
(Hittade ingen bättre bild)

Jag grät mig själv till sön nästan varge jävla natt. Jag hade nästan inga vänner och dom jag hade vet jag skämdes för att vara med "fettot" "flodhästen" "tjockis Elin" jag var den alla kollade på i korridorerna, som det viskades om när dom trodde att jag inte såg, den som satt ensam på rasterna, som nästan alldrig gick med någon hem från skolan. Hon som inte fick vara med. Nu ksk nån tänker "men lärarna då?" Ja jo dom brydde sig i början, men sedan så sket dom i mig när dom såg hur de andra barnen drog bort hår från mitt huve kastade pinnar på mig, kallade mig kränkande saker dag efter dag.
Jag önskar att jag hadde stått upp för mig själv.

Sedan i 5an-6an var det typ bra, jag viste att dom i parallell klassen fortfarande kollade på mig o viskade om mig. Men jag hade helt enkelt slutat bry mig. Jag hadde några vänner som inte skämdes över mig ( i hela 5an o höstterminen 6an👈🏽) i vår terminen (6an)vart det bättre, jag vågade vara mig själv helt och vart accepterad också.
Sedan kom sommarlovet.

Då jag åkte på ett träningsläger som heter Selected player. Det gick inte jätte bra för vårat lag, då på vägen hem så bestämde jag mig för att bli bäst. Och eftersom innebandy sesången var slut så fanns det ju bara en sak att göra, börja fys träna. Jag tyckte självklart det var jobbigt i början men efter typ 3-4 v så vart det kul. Men jag vart beroende och e typ nu, men jag tränade löpning, styrka, och ridning 7dagar i veckan. Och sedan var det ju kosten som är en sjukt viktig del i det hela, i början gick det bra, jag åt rätt och tillräckligt mycket för vad som behövdes. Sedan så började jag strunta i tex frukost och lunch för att sedan kunna äta en lite större middag eller en glass.

Jag struntade dock inte i att träna. Jag tränade som vanligt även om jag inte ätit något på hela dagen och åt inget efter de heller. Jag gick ner i vikt såklart och märkte det och vart glad. Om du varit överviktig hela ditt liv och sedan kan räkna alla dina renen utan problem, att gå från storlek XL till XS i vissa kläder peppade mig.
Detta pågick inte jätte länge bara typ 5v men det var 5v för mycket. Asså tiden då jag knappt åt. Jag märkte att jag inte gjorde rätt när jag nästan svimmade varje gång jag ställde mig upp. Efter den här tiden så började jag hättsäta och sedan fick jag ångest över det och tränade ennu mer. Men jag har bättre kontroll över mig själv nu, men ksk inte tillräckligt.

Nu vet jag att de låter som om jag varit underviktig men nej. Inte så illa så jag sökt hjälp.

Ja jag började för att jag ville bli bättre i innebandyn men inte bara de jag förutsatte för att jag ville få den kroppen jag alltid önskat mig. Nej idag har jag inte den kroppen men kmr nog alldrig att få om jag inte slutar hitta fel på mig själv.
Men att få höra att man är fet eller ful kan såra en person så groft mkt. Mer en vad man tror.

Jag har gått igenom detta och jag är så jävla stolt över mig själv. 

Jag tror att jag nåt hufsat bra just nu och är rellatift bekväm med min kropp.

(Jag vet att detta vart väldigt osammanhängande och kaos men jaja)

Här är en för o efterbild, första bilden är från sommaren 2015 och den andra för ksk en vecka sen.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer en att ändra fan inte på dig för nån annans skull. Och om du vill endra på dig för att du ksk känner för det själv så gör de på rätt sätt. Jag fick nog inte med alltmer jag försöker iaf... Vet inte om allt detta kom ut på rätt sätt, men du är vacker dom du är.
Döm mig inte efter detta och älska dig och din underbara kropp som du är värld.

Ta hand om dig tills nästa gång!❤️

  • 409 Readers

Likes

Comments

Jag gör detta inlägg för att jag har förstått hur många ungdomar i samhället som skadar sig själva på olika sätt.
Jag är inte rätt person att säga att du aldrig ska ens tänka i dom banorna, men snälla nej.
Osv vem du e, ålder, kön det spelar ingen roll.
Jag själv vet hur det är att vara beroende av att skada sin kropp och sig själv.
Mina lår och armar har err som aldrig kommer att läka...
Ja jag har skärt mig upprepade gånger.... Men jag vill inte att nån annan ska känna den smärta som jag själv känner och har känt.
Om du ens tänker i banorna som att svälta dig själv eller att skära dig, sluta gör vad som hälst men inte de!
Jag vet att det finns personer där ute som bryr sig om dig, som älskar dig.
Jag bryr mig, din familj bryr sig, dina vänner osv hur många vänner du har eller om du inte har så mycket familj kvar så e det nån som bryr sig.
Jag hoppas inte att mina föräldrar löste detta inlägg i sonna fall sluta läsa här.
Jag har skärt mig av olika själ, oftast när jag har varit i depressioner eller haft det sjukt jobbigt. Det är som en sista utväg, de eller att somna och aldrig vakna igen.
Jag ber dig som någon gång har tänkt tankar där du skadar dig själv, sluta läs en bok, ring en vän, titta på tv, sov gör vad som hälst men inte de!
Jag är inte rätt person att säga åt er vad man ska göra och inte göra... Men tänk inte ens tanken...
Jag började skära mig i slutet av sommaren när jag mådde skit... Och sedan vart det ett välbehövt uppehåll och nu är jag tillbax i samma spår...  Jag kan inte ha vassa föremål som saxar knivar rakblad i mitt rum, jag har kan inte ens ha något så enkelt som en ögonbrynskniv... Om jag är deprimerad eller allmänt ledsen så kan jag inte tänka klart och alderläss för många gånger har det slutat på fel sätt...
Men nej säger jag till dig som ens har tänkt tanken!

.....

  • 619 Readers

Likes

Comments

När du tror att allt ska bli bra, när du trodde att allt skulle vända... Men nej, just då går allt åt helvete.
När du trodde att du hade ekat vänner, att allt skulle bli bra i skolan, när du börjar acceptera din kropp och vem du e.
Då går allt såklart åt helvete. Endel vet vad jag pratar om endel tror jag e galen.
Jag hade/har grova kroppskomplex, det kan sluta med att jag kommer hem från skolan och bara ska byta om men sedan ser en spegel och börjar böla.
Jag märker att jag går ner i vikt just nu.
Jag har innan haft självskadebeteenden och självmordstankar. Allt var påväg att bättras jue?...
Jag trodde jag hade vänner som uppskattade mig som den jag e, men nej sedan får man veta att dom har sakt sjuka saker bakom min rygg...
Skolan gick framåt, men vi hade matteprov för några dagar sedan. Jag gjorde 4uppgifter och sedan gick det inte mer, jag viset att jag kunde allt som vi skulle kunna men nej det gick inte. Jag sa till min lärare att jag inte klarade de och bad om att få göra klart provet en annan gång, tack och lov fick jag de. Jag gick ut ur klassrummet med allas blickar på mig och satte mig och grät på skoltoaletten. Kom försent till nästa lekskon. Jag grät självklart inte för att jag hade misslyckats på provet utan för att jag inte klarade mer. Jag kunde inte hålla alla tårar inne. Jag hade inte gråtit påriktigt på flera månader... Men jag var typ förstörd efter den gången.
Jag förstår inte vad som händer? När jag tror att allt ska bli bra så går allt åt helvete.
Jag tror att jag är påväg in i en depression, (brukar få det på våren) men jag vet inte om jag kommer klara de...
Jag hoppas att du inte har blivit allt för uttråkad och hoppas att du förstår.

  • 626 Readers

Likes

Comments