Jag kysser honom hela natten. Först på en smutsig heltäckningsmatta mellan förlängningssladdar och kaffekoppar med sött vin. Sen på ett rökigt dansgolv för jag bryr mig inte längre. En pojke med bärnstensögon och lent hår. Jag gillade fräknarna på hans guldbruna kinder och de spanska verben i hans engelska meningar. Blir bjuden på öl och jag klunkar utan att det hjälper. Så jag måste kyssa honom hela natten. För bara då känns inte känslan lika bra. Känslan av att läpparna inte är dina. Bara då är känslan ingenting.

Likes

Comments

"Enkel till Noosa Heads?" 

Jag nickade men ville skrika nej. Ta mig inte längre ifrån nu! Det är redan tre bussbyten och en miljoner stationer emellan oss, ta mig inte längre ifrån. Jag struntar i breda stränder från tripadvisor och koalorna i turistbroschyrernas nationalparker. 

Men jag sitter på det solvarma bussätet med min packade väska på sätet bredvid och med kartor över Noosa i ytterfacket. Jag sitter på sätet och jag spänner hela bröstkorgen, andas bara när vi passerar skyltar det står Brisbane på för då är det i alla fall fortfarande närmsta storstad. Du är i alla fall i närmsta storstad. 

För varje kilometer vi lämnar bakom oss biter jag hårdare och hårdare i underläppen. Det är ett under att den inte har börjat blöda ännu eftersom att jag har tuggat på den sedan jag lämnade dig på köksgolvet för två timmar sedan. Köksgolvet dit jag var tvungen att springa tillbaka för att kyssa dig igen. Där du stod och sa trevlig resa men jag kunde inte svara för halsen var full av något så tjockt att ord inte kunde tränga igenom.

Jag kom för att hälsa på dig två dagar i april men blev kvar i två månader. Om jag hade vetat det då. Då när vi möttes på muren utanför en bar som nyss hade stängt. Om jag  hade vetat det när jag kom för att hälsa på. Om jag hade vetat hur len du var bakom öronen och hur mjuka dina kinder kändes under mina läppar. 

Då hade jag ännu inte lagt märke till hur ditt ögonbryn ryckte till varje gång du skrattade, hade inte fått känna hur gott du luktade i nacken. Jag visste inte hur du såg ut när du sov eller att det fanns så små korkskruvar som de vid dina tinningar. 

Jag minns att jag förvånades över hur mjuka dina läppar var och hur svårt det var att sluta kyssa dem. Jag minns att du kom närmre och närmre i soffan när vi tittade på film. Minns när jag för första gången fick se din bara rygg och räkna dina leverfläckar. När jag upptäckte att ditt födelsemärke ser litegrann ut som konturerna av Sverige och jag tänkte att det säkert var ett tecken. Jag minns när du lyfte upp mig i köket och vi inte slutade kramas trots att grönsakerna brände fast i stekpannan. När vi låg på din säng en tyst natt och du sa att du känner saker du aldrig känt förut. 

Nu har jag fått kyssa dig i två månader. I 56 dagar har jag vaknat bredvid dig. Du har bett mig väcka dig klockan 5 på morgonen innan jag går till jobbet för att vi ska få starta dagen tillsammans. 56 kvällar har du legat med ditt huvud i mitt knä när jag har flätat in mina fingrar i dina toviga lockar. Vi har åkt runt i din bil och stannat vid varenda rödljus för att kyssas. 

Och jag blev kär i dig första gången jag såg ditt band spela på en rökig bar. När jag kysste ditt ansikte med mörkrött läppstift efteråt och du bad mig lämna märket av mina läppar på din kind. 

Nu ska jag snart gå av på en hållplats 103 kilometer från ditt köksgolv. Jag har kartor över sevärda nationalparker i väskan och broschyrer som ger löften om koalor i höga träd och delfiner i blåa hav. Men allt jag vill göra är att åka tillbaka till ditt kök och blunda när du rör vid ärren i min panna. Jag vill vara vaken när man egentligen ska sova och titta på dig istället för att blunda. Måste få se dig innan jag somnar och det första jag gör imorgon när jag vaknar.

Likes

Comments

"Är du här än?" bokstäverna lyser mot mig i bäckmörkret. "Nej, inte än" skriver jag med alkoholsuddig blick.

Jag trycker ner mobilen i fickan igen och springer efter de andra som högljutt snubblar fram i natten några meter framför mig. Vi har tagit oss från vårt hostel ut till en liten ö utan lyktstolpar. Någon tyckte att det var en bra idé att gå på upptäcktsfärd innan puben. Vi skrattar oss över bron och ut till klippkanten på andra sidan medan ölburkar och petflaskor med röda vätskor langas från mun till mun. Det gröna gräset ser blålila ut i nattmörkret och vi sätter oss i en klumpig hög och folk börjar rulla cigaretter och splifar.

"Ska du ut?" frågar en kille från Italien som oblygt har kollat på mig hela kvällen. "Jaaaa vi ska ut!!! Vi måste ut, visst Frany?" jag söker med blicken mot min nyfunna vän. Hoppas innerligt att hon ska säga ja. Jag tar upp mobilen igen. 4 nya meddelanden. Någonting i magen suger till. Han undrar var jag är igen, undrar när jag ska komma. Han säger att han inte har pengar för att köpa öl till mig men att han vill mötas utanför och ge mig en kram. "Kommer kanske sen" skriver jag och klickar på send. Sen reser jag mig upp, halsar de sista röda dropparna i min plastflaska, grimaserar med hela ansiktet och skriker "Alla mot baren!!!!"

En lång kö av ostadiga ben skymmer ingången till Old Soul Bar. Händer med lackade naglar kupar cigaretter som tänds och skickas runt. Nya vänskapsband knyts i alkoholrusen och man lovar varandra att ingen kommer att se att ögonen är röda. Någon säger att alla vill in till Old Soul nu för de stänger över gatan. Jag kikar över en axel och mycket riktigt har människor börjat strömma ut från den andra baren. Det plingar till och jag tar upp mobilen och speglar mig snabbt i skärmen innan jag öppnar meddelandet. "Jag är utanför".

Människor tittar förvånat på mig när jag ger upp min plats och tränger mig igenom kön. Jag landar i ett hav av svarta band t-shirts, låga Vans och långa hår. När jag skickar ett sms och frågar var du är har jag redan sett dig. Jag vet inte hur jag kan veta att det är just ditt lockiga långa hår, dina låga skor och din svarta tröja. Men jag vet det. Och jag ser att du vet att jag är jag. Trots att du har skrivit till mig i flera veckor och oblygt kommit med alla möjliga förslag om att vi borde ses så vågar du knappt titta på mig nu. Men när du möter min blick går jag långsamt fram och sätter mig bredvid dig på muren

"Hej, nu är jag här".


Likes

Comments

Innan jag somnade igår skrev jag ner 45 saker jag tycker om med dig och hade du legat här bredvid mig skulle jag läsa de högt för dig men nu vågar jag inte ens skicka ett sms och säga hej

Likes

Comments

Det blir svårare och svårare att minnas hur du luktar. Allt lättare blir det att vakna utan dig. Men

Om du låg här bredvid mig

Då skulle jag kyssa stjärnhimlen av födelsemärken på din rygg


Likes

Comments

Det gjorde så jävulskt ont i mig att veta att mina bästa vänner stod på Ullevi och var 2 i havet av 70 000 som fick alla mina ungdomskärlekar förklarade i ord av Håkans vackra sångtexter. Jävlulskt smärtsamt att 1 biljett av 70 000 var min. Innan jag spontan-hoppade av min universitetsutbildning med en nästan jobbig längtan efter det fria livet, eller bort från kampen? En längtan så stor att jag inte kunde bota den på något annat sätt än att sätta mig på ett plan till andra sidan jordklotet.

Jag vet att mitt beslut att åka till Australien har gett mitt 24-åriga något jag behövde. Men att höra Håkan Hellström sjunga är att få tillbaka alla känslor i bröstet, alla tårar i ögonen och alla skratt i halsen som jag någonsin känt sedan jag var 16 år. Och den 5 juni var det precis Håkans ord jag behövde höra, de enda som kunde förklara. För när han sjöng för er i havet på 70 000, var det natt på min sida av världen. Då låg jag bredvid dig som var så nära men så oåtkomligt långt bort.

Min näsa gömd i dina mörkbruna korkskruvar och mina läppar vilandes mot dina fräkniga axlar. Vad finns det att säga till någon man är så förbannat kär i men redan vet att man inte kan vara med? Håkan sjöng vad jag kände för 70 000 medan vi 2 låg tysta. Jag sa ingenting men jag tror att du visste att om du vill ha mig. Nu kan du få mig så lätt.

Likes

Comments