7-8 månader, Dagens outfit

Klänning och strumpbyxor från Lidl. Present från Emmas mormor och morfar. Jättesöta tycker jag! Hon fick även två bodys och ett par rosa manchesterbyxor, de finns det bild på i nåt tidigare inlägg.

Kul när otippade affärer har fina kläder 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

7-8 månader, Emmas mat, Shopping

Älskar att gå runt på Ica maxi och småshoppa 😊 eller ja, först måste den tråkiga maten köpas men sen kan jag strosa runt lite om bebis är nöjd.

Idag hittade jag dessa söta byxor! Alltså hur söta?! Sen ett par vintertossor.

Hittade även fingerfood från 7 månader, det kan Emma få testa fredag/lördag som lite extra gott 😊

Likes

Comments

7-8 månader, Emmas mat

Idag testade vi burken sötpotatis och kyckling. Det var med stor förhoppning då hon verkar gilla sötpotatis. Och hon gillade denna med!! Hon åt nog 1/5 burk vilket är toppenbra för oss 😊
Men jag kryddade maten med örtkryddor, och det är kanske det som behövs? De är ju ganska smaklösa burkarna annars.
Hon fick två portioner, den andra värmde jag lite i micron men då kväljde hon direkt så fick vänta tills den kallnat. Så kall mat is the shit 😂

Likes

Comments

7-8 månader

Imorse, redan 9.30, var det Babybokprat på bibblan som vi hade lovat att gå på. Efter en natt med minimalt med sömn kändes det sådär att gå upp redan 7.45 för att hinna.
Men väl där var det skoj! Massa barn, och alla kröp/gick utom Emma. Så hon var den enda som satt still 😝

Detta är varannan vecka, och vi ska försöka gå på det varje gång! Vill att Emma ska älska böcker lika mycket som jag 😊

Bild från öppna förskolan Skultuna. 😊

Likes

Comments

7-8 månader

Idag var vi på babymassage! Var via BVC som vi fick gå. Vi var bara 4 stycken! Emma, Ebbe och ett tvillingpar på 3 månader.
Det var så mysigt! Vi satt på kuddar, bebisar låg på filtar, tända ljus, lugn musik, värmeelement och nedsläckt 💕

Både Emma och Ebbe var dock lite busiga och rullade runt lite 😝 men eftersom vi masserade ben och fötter idag spelade det inte så stor roll vilket håll de låg åt.
Ska ta med nån rolig leksak/sak till Emma nästa gång. Nu fick hon leka med sin inplastade lapp för att hålla sig fokuserad.

Vi fick med oss oljan hem, och instruktioner och så ska vi testa hemma också 😊

Likes

Comments

7-8 månader, BVC, Livet

Som ett steg i att inte äta på natten tänkte jag börja med att hon inte ska snutta lite då å då på mitt bröst från 6-8.30 typ.

Så när hon vaknade 6 ville hon inte somna om i sin säng så jag tog med henne till min säng. Hon fick äta men sen "kopplade" jag bort henne. Och då började skrikandet.
Hon blev så arg så arg! Jag klappade ryggen, vyssjade osv men inget hjälpte. Halv 8, efter 1,5 timmes skrikande, gick vi upp.

Nu undrar jag om det är värt det? Jag halvsover hellre fram till halv nio, än vaknar kl 6! Varför måste jag få henne sluta snutta/äta på natten? För att BVC säger det? Hon går ju upp i vikt utan att äta så mycket mat på dagen, har inga tänder (dessutom orsakar bröstmjölk inte karies).
Och framförallt, jag är inte redo för denna kamp 😒
Följa mitt hjärta eller följa BVC? Vem vet bäst?

En bild från en dag då vi var piggare...

Likes

Comments

7-8 månader, Dagens outfit

Idag är Emma en liten kotte, i newbie 😊 Hon fick den av sin farmor och farfar och den passar ju perfekt en regnig dag som denna! Plus att vi ska på babymassage, skönt att mysa runt i overall efteråt ju 😍

Likes

Comments

7-8 månader, Emmas mat

Idag efter babysimmet fick hon äta ellas kitchen med äpplen, morötter och palsternacka. Och titta vad mycket hon åt?! 😄😄
Dock så innehöll denna 60% äpplen tror jag!! Alltså inte så mycket mat egentligen, men det är en bra början detta tror jag 😊

Likes

Comments

7-8 månader

Jag tog upp med BVC om att Emma inte äter mat, bara några skedar och sen stänger hon munnen. Och enligt sköterskan beror det på att Emma äter för mycket på natten, och hon tyckte vi skulle sluta med mat på natten helt.
När jag berättade att Emma äter 3-4 gånger under natten blev hon bestört och sa att efter 8 månader ska de inte äta alls. Och det var lika bra att ta tag i det nu.

Antingen kunde vi ge mat en gång, annars ska vi bara vagga henne i famnen typ.
Och det är nu det blir problem. Hon blir så arg när hon inte får bröstet att jag inte orkat stå emot mer än någon minut. Jag är ju skittrött på natten och vill bara sova vidare snabbt!!

Men hon sa att det skulle ta 3-7 dagar och sen skulle hon inte vakna på natten längre.

Jag kommer vara helt död den där veckan ju!! Hon kommer inte somna om i första taget, jag känner min dotter. Hon är envis som få...

Någon med erfarenhet?

Likes

Comments

BVC, 7-8 månader

Idag var det dags för dos 2 av hepatit b-vaccinet. Jag frågade om vi även kunde väga och mäta och det gick bra.
Hon vägde nu 9525g och var 73cm. Alltså vuxit 2 cm och gått upp 550g på en månad! 😳
Går ingen nöd på henne direkt, fast hon inte vill ha riktig mat.

Likes

Comments