Vi hämtade upp vår nya vita Jeep på flygplatsen innan vi påbörja våran färd mot Gran Canyon. Det tog oss ca 4,5 timme med matstopp och handling till campingen. Vi han komma till campingen innan det blev bäcksvart och sätta upp tältet. Direkt när vi började närma oss Gran Canyon såg vi allt mer djurliv. Hjortar som stod vid vägkanterna och inte alls rädd för människorna som hoppa ur bilarna och tog bilder. Hjortarna var så himla stora och fina.

När tälten var uppsatt åkte vi och käkade på någon lokal restaurang och åt middag, man kunde beställa skallerorm men ingen av oss vågade prova det, haha. Vi åkte sedan tillbaka och gjorde kväller för dagen efter skulle vi upp tidigt för att åka Helikopter.

Jag var djävulsk nervös för att åka Helikopter tanke på min höjdskräck, men det är verkligen något jag har velat göra. Vad blev inte mer passande att göra det i en sån fin natur som Grand Canyon? Perfekt! Vi åkte med Mavervick Helicopter Tours som tog oss över Grand Canyon. I början när vi skulle lyfta var man nervös men det gick bra, även när vi åkte över skogen. Men när den skulle ut över stupet ner mot Grand Canyon, alltså blev typ förlamad i kroppen haha. Var en sjuk känsla, men jag överlevde? Jag satt precis vid fönstret så det kändes som man flög. Ska ni flyga Helikopter någonstans borde ni göra det över Grand Canyon tror inte mycket kan slå den utsikten.

Efter turen med helikoptern var det dags att utforska vyerna över Grand Canyon till fots. Det var jobbigt att gå vid kanterna till och med Tess tyckte det var jobbigt medans andra klättra ut vid stup och branta kanter så man knappt vågade titta... Ville strypa Elin Johansson där ett tag, fan ville ha en sånt där koppel som jätte många föräldrar hade på sina barn där, haha. Jag tror inte riktigt man fattar hur högt det är förrän man står där på kanten, man känner sig sjukt liten. Efter vi gick längs kanterna stannade vi vid en bar och åt glass, kan ju också säga att det var ganska varmt där också. Vi snackar öken värme här!

Vi åkte och chillade en stund vid tältet, Elin J la sig i tältet och läste medan Jag och Tess backade upp bilen och solade på vår parkeringsplats. Soldyrkarna var på plats, vi tog tältunderlaget och sovsäckarna och solade. Så himla skönt och varmt. Efter ett tag tog och jag Tess bilen och handlade ost & kex och lite cider, för att mysa lite innan vi begav oss alla tre till Yaki Point.

Vi hittade bästa platsen på Yaki Point, vi klättrade ut så ingen skulle störa oss. Elin och Tess satt på kamerorna med Time Lapse. Vi njöt med en cider i handen och allt var lugnt och skönt. Känslan med solnedgången över Grand Canyon och en cider i handen, förstår ni känslan? Sen kom en japan, 2, 3, 4 ja ungefär en hel jävla bussjävel. Kamerastativ och kameror i högsta hugg och högljudda. Tog 100 selfies och ställde kamerastativen framför oss? Time Lapsen var förstörda och lugnet hade blivit en cirkus, jag kunde inte annat än skratta för Tess var så jävla arg att hon gick därifrån haha. Men hon kom tillbaka till slut, har världens roligaste film på när invasionen kommer till berget.

Sen kom vi tillbaka till Campingen och ingen var ju hungrig, men när jag sa att jag skulle laga maten då blev alla helt plötsligt hungriga, haha. Man är ju kung på att göra eld nu när vi har campat flera dagar. Häller 1 liter tändvätska och BAM, där har man elden, rekommenderar det starkt! Fin middag blev det, nudlar med biffsmak.. Under min fina matlagning kom nån kille och fråga om han fick värma sig vid elden, för det hade ingen eld. Snälla sämre raggningsreplik får man väl ändå hitta? haha. Han ville bjuda över oss att dricka vin med deras gäng, bara det att vi skulle ju djävulsk tidigt dagen efter.. Så vi "bangade" de..

Dagen efter gick vi upp ännu tidigare för att hinna Horseshoe Bend som bjöd på sand, sand och sand. Fan vad jag hatar sand alltså. Man andas sand, man åt sand, hade sand i ögonen, innanför kläderna och det piska de på kroppen när vi skulle ut till Horseshoe Bend. Flera barn grinade och jag kände likadant, haha. Sen när vi kom närmare så var det ju såklart ett djävulsk stup rätt ner för att ta en bra bild så det fick Tess och Elin sköta. Jag stod där och tyckte synd om mig som fick massa sand på mig. Men det blev ju bra bilder i alla fall, bra jobbat Elin och Tess!

Efter Horseshoe Bend åkte vi till Antelope Canyon det var kö för att ta sig ut till den Canyon, lite mer än en timme. Men det var värt väntan var helt magisk där inne. Turen ditt var minst sagt scary, jag satt längst ut och fanns ingen dörr i bak på turistbussen så satt och blåhöll mig och man flög som en vante fram och tillbaka i alla guppen. Det var en skräckblandad förtjusning kan jag säga, var som att åka en karusell utan säkerhet.. Turen var helt fantastiskt och våran guide berättade historier som han själv var med om. När han var liten och lekte med ett par barn där ovanför en Canyon var det 8 meter sand inne i Canyonen. Då var det några som ramlade ner, man kan tänka vad som hände när ett barn ramlar ner i 8 meter lös sand. Gudien berättade även att de är försiktiga att släppa ner besökare till Antelope Canyon när det regnar. Det som kan hända när det regnar är att det bildas en flash floods dvs regnvatten från flera mils uppströms som snabbt förvandlar smala sprickorna i canyonen till dödsfällor. 1997 släppte dom ner besökare i Lower Antelope Canyon och där kom en flash floods, Alla som var med under den turen drunknade ner i Lower Antlope Caynon. Därför är Antelope Canyon stängd mellan Juli till Oktober för risk för översvämningar.

Bild från Helikoptern.

Bild från Helikoptern.

Bild från Helikoptern.

Bild från Helikoptern.

Bilder på mig från Helikoptern.

Mitt hår.. säger inget mer haha!

Jag vid Grand Canyon!

Den i blå t-shirt, behöver vi koppel på. Det är ju säkert bara 4000 meter rakt ner..

Men hon bjuder på fina bilder i alla fall!

Våran vita Jeep.

Alla gillar korv. Speciellt Tess, korv och ölkorv, ölkorv, ölkorv...sa jag att hon gilla korv?

Cider i Solnedgången vid Yaki Point.

Fina elin vid Yaki Point.

Horsehoe Bend


Hjärtat av Antelope Canyon

Ljuset ner i Antelope Canyon. Magiskt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Elin och Therese klev upp tidigt för att åka iväg för att hoppa fallskärm och jag bangade det så jäkla mycket, haha. Hade nog svimmat på planet innan vi ens skulle hoppa så var nog ingen ide för mig att göra detta äventyr. Jag tog en trevlig sovmorgon och begav mig ut till solstolen vid det stora poolområdet vid Luxor Hotell. Pratade med mamma i telefon ett tag och direkt efter jag la på så börja en Norsk Man pratade med mig och han bara men tjena så var väldigt bundis med han och hans tjej innan mina tjejer kom till hotellet efter fallskärmshoppet. Dock blev det lite..väl mycket drinkar för min del, drinkarna var stora och förmodligen ganska starka och bartenderna var inte fula heller och inte alls charmiga så jag fick väl en liter vodka i varje drink när jag stod där och pratade samtidigt som de gjorde ordning drinkarna. Sen förstod jag inte alls varför inte Elin ville göra cirkuskonster med mig i poolen och leka i vattnet..

Efter en hel dag vi poolen gjorde i oss ordning för en helkväll i Las Vegas.Vi åkte till Heart Attack Grill, när man kom in blev man påklädd patientkläder och gick igenom enkla regler som.. om man inte äter upp maten blir man smiskad inför att gästerna som åt där eller sjunga karaoke. Men vi åt upp allt så vi fick inte något straff däremot var det många som fick det. Nästan alla tog smisk haha, dom slog inte löst direkt omg. Alla drinkar fick man i medicinburkar och shotsen i sprutor, en helt vanligt restaurang, right?

Efter restaurang besöket åkte vi till den kända fontänen där showen var till "My heart will go on", jätte mysigt innan vi åkte vidare till Hard Rock Hotel..Där vi skulle se "Magic Mike Liv", den showen var verkligen bäst! Väldigt fina karlar att titta på hade platserna näst längst fram.. Det gjorde inget att dom var halvt nakna och kunde dansa heller. Riktigt bra kväll i Vegas recommend recommend!

Mys vid poolen och en drink i handen.

drinkar, drinkar, drinkar.

Vårt vackra hotell.

Fotänshow


Heart Attack Grill - shots i spruta

Fontän vid hotell Bellagio

Japp, där satt vi typ längst fram och hade det väldigt bra..

Likes

Comments

Vi åkte för sista gången i vår vackra Mustang som vi sedan lämnade in på Las Vegas Flygplats. Tog en taxi tillbaka till vårt hotell som heter Luxor Hotell och Casino. Checkade in på hotellet och vi bodde på våning 25 och själva hotellet ser ut som en pyramid, riktigt fint hotell. Vår utsikt var helt fantastiskt man såg mot flygplatsen och hela öken, vi packade upp våra saker och tog oss sedan ner till poolen och badade en snabbis innan vi gick till Hotellets middags buffé. Alltså den maten var helt sjukt god, har aldrig vart på ett hotell som har sån bra buffé mat.

Luxor Hotellet hade "Titanic - The Exhibition", vi var i extas, vi alla tre är helt galna i Titanic. Vi fick en äkta biljett med en passagerare som hade klivit ombord på Titanic. Jag fick en man som var rik som ett troll och hade största sviten på Titanic som reste med sin familj. Han var generös med att hjälpa andra som behövde hjälp. En biljett i första klass skulle kosta ca 600.000 i dagsläget.
När vi gick in i själva utställningen hade de byggt upp det som man var med i själva händelseförloppet tills Titanic sjönk. Från vilka som byggde skeppet och vilka passagerare som var på och deras berättelser. Hur olika hytter såg ut beroende på vilken klass man åkte med. De hade byggt upp stora delar av skeppet, hur skeppet kraschade i isberget osv. I varje "rum" som de hade byggt upp fanns det äkta vrakdelar från Titanic som exempelvis smycken, pengar, kläder och stora skeppsdelar. De hade verkligen byggt upp känslan som man skulle vara med på Titanic när det hände med rätt ljus, ljud och rätt inredning. Exempelvis när man kom till den delen där Titanic sjönk, hade de tagit in ett stor "isberg" och det var kallt i rummet. En film i rummet visade hur Titanic kraschade in i isberget och hur den sjönk till havets botten.
När man kom till den sista rummet stod alla namnen på passagerarna och man fick leta på sitt namn för att se om man överlevde eller inte. Jag överlevde och det berodde nog på min rang.
Rekommenderar verkligen att gå på den utställningen om man har chansen till att göra det, älskade den!

Efter Titanicutställningen gick vi vidare till New York, New York där jag och Elin åkte berg-och-dalbana som ligger på det hotellet, den var ju så förbannat hög. Trodde aldrig vi skulle komma upp till toppen av första backen, tjejen som är rädd för höjder. Men verkligen värt att åka den, grymt kul! Vi spelade sen på maskinerna på casinot.


.Bilderna är tagna från denna hemsida för man fick inte fotografera utställningen.
1. Första bilden är tagen på en gigatisk vrakdel som är tagen från vraket.
2. Andra bilden är "The Titanic Grand Stairscase" känd från filmen.
3. Tredje bilden är från en hytt från första klass.

4. Fjärde bilden visar saker som det har hittat från Vraket Titanic.

Likes

Comments

Vi tog oss till vårt nya hotell och lämnade våra väskor i bilen för vi var för tidiga för att checka in. Vi begav oss till musiken & filmens kvarter i Hollywood och vandrade längs den berömda walk of fame längan. Där vi såg berömda personers stjärnor från film- och musikvärlden. Längs walk of fame stannade vi till vid Chinese Teather där berömda personer hade gjort hand- och fotavtryck i asfalten. Vi åt sedan på ett tacosställe & avsluta med dounts.


När vi gick kring Hollywoodskvarter var det många som sålde "car tours" kring kända platser där det antingen har spelat in filmer/musik eller kändiskvarter. Vi åkte och såg hotellet & lägenheten där det spelade in "Pretty Woman". Husen där Kate Perry, Orlando Blom, Johnny Depp, Leonardo Dicapro bor. Det vara bara några av husen vi fick se. Guiden som vi hade under turen var jätte bra och berätta många roliga historier om kändisvärlden.

"Pretty Woman" lägenheten

En del av Johnny Depps Hus i Hollywood

Chinese Teather

Elvis Presleys bil

Likes

Comments

Vi ställde klockan tidigt för att åka iväg till Universal Studios. Men vi är såna fruktansvärda tidsoptimister allihopa vi sa att vi försöker vara där till kl 09.00 för öppningen vi gick till frukosten 8.45, haha. När vi parkerade bilen i parkeringshuset utanför Universal Studios, halvsprang vi nästan till portarna till Universal Studios som små barn.

Harry Potter nördar som vi är gick innanför Harry Potters portarna först. Det var som man kom in i Hogsmeade och de hade byggt upp stora delar av Hogwarts kring "Harry Potter". De var flera som sprang runt i Hogwarts skoluniformer, vart sugen på att dra på sig en sån dräkt själv. Hade lätt dragit på Gryffindor skoluniform, målat dit ärret i pannan och springa runt och svinga med trollstaven och skrika wingardium leviosa men det 27-åriga instinkten sa nej. 🙄
Vi köade till Harry Potter attraktionen och fatta chocken när vi åkte den. Den var så verklig, vi skrek och skratta samtidigt för den var så läskig, haha.

Åkte sedan The Studio Tour på Universal där vi fick se inspelningsplatserna. Det hade olika sketcher från olika filmer som, Hajen, American Psyko, King Kong bland annat. Dock besviken att vi inte fick åka in till Wisteria Lane från Desperate Housewives, det var någon pågående reklaminspelning där just när vi åkte.

Efter den Touren gick vi vidare till de andra attraktionerna som Jurassic Park, The Mummy, Minions, Transformers och The Walking Dead. Jag kände mig super lugn in för Walking Dead Attraktionen hur läskig kan det vara liksom?
Har nog aldrig skrikit och vart så rädd någon gång, vi gick alla tre tillsammans men vi släppte varandra nästan direkt både Elin och Tess sprang före mig så jag blev ensam när det kom massa Zombies springades mot mig så jag tog en kille i handen och gömde mig bakom honom haha. Har ingen aning vilken han var.. Man sprang runt och var enbart rädd hela tiden.. Dom var så jävla vidriga. TIPS gör det INTE!

Sen avslutade vi med att gå på Waterworld-showen. Den var riktigt rolig och häftig, fick med publiken hela tiden. Efter Universal Studios åkte vi till Griffith Park Observatory. Där mitt rymden hjärta fick snurr, kände bl.a. på sten från både Mars och Månen. Fanns massor med information om rymden där, skulle kunna gått en heldag där, men.. tjejerna var nog där mer för vyn över L.A.Harry Potter

Hogwarts

Grinchen

Jurassic Park

Griffith Park Observatory.

Likes

Comments

Vi åt lite frukost på hotellet och bad oss sedan ner för att hyra cyklar. Jag fick en rosa cykel, så himla söt. Om en cykel kan vara söt? Vi cyklade ner mot Venice Beach där vi mötte Lollo en kompis till Tess, jätte gullig tjej som har bosatt sig i LA. Lunchade på ett ställe vid Venice Boardwalk och drack goda drinkar innan vi la oss på stranden för att sola. Tess och Elin nr 2 bada och skäll av badvakten haha, de bada där man inte fick bada. Jag och Lollo nöjde oss med att pressa i solen, soldyrkare som man är.

När Lollo åkte hemåt cyklade vi viadre till Venice Canals som låg några gator från stranden. Super mysigt med kanalen och alla fina husen som låg precis vid vattnet. Lämnade sedan tillbaka våra cyklar och begav oss till vårt hostel för att fixa till oss för att sedan gå till Santa Monica Pier och äta hamburgare på Pier Burger, recommend recommend!

Vi kikade sedan runt och tittade i affärerna och tog lite bilder innan vi gick hemåt för att göra tidig kväll för att vi beger oss mot Hollywood dagen efter.

Likes

Comments

Resan från Yosemite till LA blev längre än vad vi tänkte. Vi tänkte stanna först i Santa Barbra men vi forsatte direkt till Santa Monica istället för att inte göra resan lika lång dagen efter. Vi åkte 05.50 från Yosemite och bokade Motell efter vägen, de tog ca 13h i bilen. Vilket låter jätte långt, men det gick bra. När vi kom fram till Motellet åt vi middag och gick och la oss nästan med en gång.

Dagen efter skulle vi till vårt Hostell som låg precis vid Santa Monica Beach. Geniet här skulle skriva in adressen till hostellet. Tess kör och vi bara gud vad skönt det är bara 5 minuter till nya stället vi ska bo på. Så vi körde ut i trafiken körde runt kvarteret och kom till samma Motell som vi hade sovit på, haha. Jag och Gps:er </3

När vi till slut åkte till Hostellet så skulle jag hoppa ut och fråga vad vi skulle parkera nånstans. Jag fick inte upp dörren till receptionen, stod och ryckte och drog i dörren så öppnar en kille dörren och jag ramlar in i en lokal fullt med människor..Jag kom in på ett AA-möte, jag skämdes ihjäl och alla bara flina som var där inne. Just my luck.

Efter vi fått parkeringsinstruktionerna från RÄTT ställe, så parkerade vi och lämna in väskorna för vi kunde inte checka in där direkt för rummen var inte färdiga. Vi spenderade hela dagen på Santa Monica Pier, vi satt oss ner på en uteservering och drack några glas Mimosa och åt frukost/lunch. Efter lite mat i magen gick vi längs strandpromenaden och gick förbi Muscle Beach, väldigt fina vyer där faktiskt, muskliga vyer, haha.

Tog av oss skorna och gick längs vattnet, var många som badade fast inte vädret var på topp. Flera surfade eller snarrare försökte surfa ska jag nog säga, ganska roligt att titta på. Nästan precis vid strandkanten kom sedan en flock delfiner som lekte i vågorna, det var så himla mysigt och se djuren i sitt rätta ja, i det vilda. Vi vandrade runt längs Venice Boardwalk, fanns mycket karaktärer kring dessa kvarter.

Tog oss sedan till Hostlet där vi checkade in i ett 8-bäddsal, vi bodde med andra tjejer från Holland och Australien. Vi fräschade till oss och gick till The Cheesecake Factory där vi åt bramiddag delux. Maten var helt fantastiskt lika så deras cheesecake omg vad gott det var.

Likes

Comments

Vi lämnade San Francisco runt 10.00 tiden och jag kan säga att det tog mycket tid till att packa bilen. Kan säga att vi verkligen sitter trångt i bilen, haha. Vi har pressat in grejer i vår Cab Ford Mustang. Jag längtar redan till den större bilen!!

Att ta sig ut från San Francisco gick bra, Tess körde hela vägen. Tog kring 6-7h att köra, när vi skulle in i parken körde vi på världens kruvigaste vägar och vägarna låg precis vid kanterna av bergen. Man såg rakt ner när vi körde vid kanterna skit läskigt! Jag som satt på passagerarsidan ville typ lägga mig ner mot Tess som körde för det var så läskigt när vi körde vid kanterna. När vi åkte in i Yosemitepark var det som ett sagoland. Det kändes inte som på riktigt för det var så himla vackert där. Har aldrig sett något liknande landskap och även fast man får det på bild med kameran så är allt så mycket häftigare i verkligheten. Jag kommer definitivt åka tillbaka till Yosemitepark!

Vi bodde lite utanför Yosemitepark på en camping som hette Summerdale Campground. Det var en liten dam som arbetade där som var supergullig. Hon hjälpte oss att sätta ihop tältet. (fast vi kunde faktiskt göra det själv, okej!) Sen började kampen om att göra upp eld..Jag kan med handen på hjärtat säga att jag skulle nog få äta kall mat om jag skulle kampa själv. Var ju skit svårt att få igång eld. Tog väl oss kanske 1-2h att gå igång elden haha.. Efter vi lagat våran utsökta nudelsoppa gick vi till sängs. Vi frös ihjäl bokstavligen, jag kröp ner i min sovsäck som en fjärilslarv som kryper ner i en kokong. Varenda ljud man hörde utanför tältet trodde man var en björn, fanns ju bara ca 500 björnar kring Yosemite.

Klockan ringde 06.00 på morgonen för vi fick tips om att vi skulle vara tidigt inne i parken innan det skulle komma för mycket folk. Vi slängde oss in i bilen och åt jucie och jordgubbar till frukost, haha. Sen bar det av till Yosemite National Park. Vi hittade parkering och tog konstadsfria shuttlebus till Mist Trail där vi börja vårt Hikingäventyr. Det var ju skrattretande branter upp till Vernal Fall, tur att man har tränat mycket ben. Vilket de andra damerna hade önskat att de hade gjort, speciellt Tess. Trodde jag skulle få bära upp henne i slutet haha. Ju längre vi kom upp för branterna mötte vi människor som kom ner gåendes dyblöta då visste vi att vi börja närma oss vattenfallet. Vi tog på oss våra regnponchos och börja klättra uppför en stentrappa som låg precis vid forsen ner från vattenfallet. Vilket betyder förbannat strömt vatten. När vi nådde toppen såg vi ett gigantiskt vattenfall så himla vackert, vi blev ju dygnsura av allt vatten men det var värt det. Så häftig upplevelse. Sen hade vi bara hela vägen ner igen, trapperna var fulla med vatten och vissa av dom forsade vattnet på, vi mötte folk hela tiden som var påväg upp. Jag koncentrera mig så mycket på stegen framför mig för det var så högt ovanför vattnet. (höjdrädd_tjej) Det gjorde tyvärr tjejen som jag mötte också, som skulle upp till fallet så hon halkar till och tar tag i mig så jag nästan faller ner i forsen. Jag han tänka hur det skulle vara och drunkna i den där jävla forsen, men vi ramlade på varandra på stentrappen istället för ner i den där forsen. Det tackar vi gudarna för.

Efter hiken upp och sen ner igen så gick vi ner till Yosemite Valley och åt lunch i parken. Efter maten vandrade vi vidare till ängarna som låg vid Yosemite Valley och tittade in det gigantiska Yosemite Falls. Det är svårt att förstå hur stort allting är när man ser det på bild. Vi åkte sedan upp till Glacier Point som bjöd på makalöst utsikt, helt sjukt vad vackert ett landskap kan vara. Det går inte att sluta titta, vattenfall, bergstoppar med kvarliggande snö. Allt var helt magiskt där, skulle kunna sitta och titta i timmar. Väl tillbaka till campingen efter en lång dag av vandring, kokade vi pasta med pastasås över öppen eld. Blev en tidigkväll för att sedan åka vidare till Santa Monica och LA.


Tess och Elin nr 2

Yosemite Falls

Vernal Fall

Yosemite Valleys ängar

Glacier Point

Instruktioner hur vi ska göra om vi möter en björn...

En sista titt innan vi åker vidare mot LA & Santa Monica.

Likes

Comments

Dagarna har gått fort i San Francisco och väldigt långa dagar för att hinna med allt som vi vill göra. Idag stod hyrning av cyklar på schemat. Vi tog "sovmorgon" till 8.00 och begav oss ner till Powell Street där Cable Car-turerna startar. Cable Caren tog oss ner till Fishermans Wharf där vi hyrde en varsin cykel som skulle ta oss till Golden Gate Bridge. Turen tog 2,5h att cykla från start till Golden Gate Bridge, vilket vi inte alls hade räknat med. Trodde det skulle vara piece of cake, men med fotostopp, ex antal cykelkedjor som hoppade av så tog det sig sin lilla tid. Sen när vi väl nådde bron.. Fattar ni hur hög bron var eller? När vi kom fram till bron och började cykla..Det gick inte för mig, jag vingla och min höjdrädsla tog över big time. Jag fick hoppa av cykeln och gå över bron, kunde inte titta ner och vart yr och mådde illa. Var en riktigt hemsk upplevelse. Hade gråten i halsen hela vägen över bron, visste inte att jag skulle reagera som jag gjorde. Det är mycket högre än vad man tror. Helt sjukt. Men jag tog mig över bron även fast jag inte kommer ihåg själva upplevelsen. När vi väl var över cyklade vi ner för branta backar, ( LÄS - jävligt branta backar! ) Vi kom ner till en liten stad som heter Sausalito där vi tog färjan tillbaka till Fisherhamn Wharf.

Vid Fisherhamn Wharf tog vi en Cable Car tillbaka till vårt hostel. Vi hade bråttom för vi hade inte räknat med att cykelturen skulle ta så lång tid. Självklart krånglade vårt Cable Car och hade mycket längre stopp än vanligt. När vi väl var framme åt vi nog den snabbaste middagen någonsin. Sprang in på hostlet en snabbis för att fixa håret, för jag kan säga att håret var kaos även den blåsiga cykelturen. Vi mötte upp ett gäng andra resenärer från hostlet och gick till AT&T Park för att se San Francisco Giants möta Washington Nationals i Baseball. Det var något jag verkligen såg framemot att göra i USA. Ingen av oss kunde reglerna men gick ganska fort att förstå vad som skedde om inte annat hade vi några inbitna baseballfan i vårt gäng som berättade reglerna. Men jag & elin såg en väldigt trevlig tvskärm där vi såg alla spelarna som skulle gå fram och skjuta bollen (eller försöka skjuta bollen..) Ögongodis på tvskärmen fanns det gått om, haha.

Baseballmatchen var lång så vi blev tvungna att smita lite tidigare för att handla på Target till Yosemite Hiken. Nu börjar våran roadtrip på riktigt.
Mobilbilder från

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Elin & Tess cyklade över Golden Gate Bridge.

Utsikten från Golden Gate Bridge.

3 laddade tjejer för Baseball. (mobilbild.)

San Francisco Giants V.S Washington Nationals.

Likes

Comments

Efter Alcatraz var vi och hämtade ut vår bil som vi ska ha första veckan på roadtripen. En silvrig Cab Ford Mustang så djävulsk snygg bil. Hur ska man någonsin vilja köra i sin Saab efter detta vrålåk?

Vi tog sedan oss ner till hamnen igen och tog massa kort vid Lombard Street, som är en av världens krokigaste väg. Det var superfint med alla blommor som var kring vägen där.

Därefter gick vi runt på Fishermans Warfh och Pier 39, var jätte mysigt område med småbutiker och restauranger. Vi åt på Bubba Gump Shrimp Co som är baserad på filmen Forrest Gump. Den är specialiserad på skaldjur. Jag tycker om skaldjur men det fanns en kycklingsallad med jordgubbar & hallon med jordgubbsdressing över. Typ det godaste salladen jag har ätit!

Lombard Street, världens krokigaste gata.

Elin Nr 2.

Nedanför Lombard Street

Fishermans wharf skylt.

En minnesdel för alla amerikanska militärer som stupade i andra världskriget.

Bubba Gump Shrimp Co.

Jag och Elin fick feeling att testa Cowboyhattar.

Sjölejon vid Pier 39.

Likes

Comments