View tracker

Idag fick vi driva ett företag under en dag! Jag och Matilda valde att sälja små julklappar, vi köpte bruna små påsar, lite julgodis, värmeljus, och små julkulor! Sen la vi även i lappar i paketet där det stod "tack för att du ger en annan människa julmat på bordet ikväll" och en annan lapp där det stod "du vet väl om att du är värdefull?"
Med våran lilla julklapp ville vi alltså att kunderna skulle investera i sig själva och få egoboost samtidigt som dom skänkte pengar till en välgörenhet som samlar in pengar, köper matkassar och sen kör ut maten några dagar innan jul till barnfamiljer i Sverige som inte har råd att köpa egen julmat! Det var så sjukt kul att få hjälpa till och öva försäljning samtidigt. Idag samlade jag och min klass på Arndts Sales Academy ihop 31498 kronor till matkassarna och kommer kunna ge 100 barnfamiljer en jul med mat på bordet💕

Vi är grymt stolta att bara vi två lyckades samla ihop 4000 kronor på sex timmar, lite pengar från varje person gör stor skillnad och kommer förändra världen till det bättre en liten del i taget✨

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 8 readers

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag varit i Karlstad med mina 3 klasskompisar hela dagen och kört kundmöten, det gick bra och jag har 4 företag som är riktigt intresserade av mina produkter! Så nu har jag mejlat dom medans jag sitter på tåget tillbaka till Stockholm.
Karlstad är en sjukt mysig stad som jag vill åka tillbaka till i sommar😍

Vi fick presentkort på McDonalds av skolan som vi skulle använda till lunch, jag och Matilda möttes där vid 12-tiden och beställde våran lunch och sen skulle jag betala med mitt presentkort och det funkade inte. Han i kassan drog kortet flera gånger och sa att det funkar tyvärr inte, jag tänkte att okej då får jag betala med mitt bankkort istället. När jag går och hämtar mitt kort så kollar Matilda på det som jag tror är ett presentkort, tyvärr var det inte det, det var mitt Gröna Lund kort jag försökte betala med. Sen skrattade Matilda, han i kassan och alla bakom mig kön, jag tyckte inte att det var lika kul för jag var hungrig och kände mig som en förvirrad stockholmare.

Men men, så kan det gå och jag är lika glad ändå!💖

  • 10 readers

Likes

Comments

View tracker

Det här har varit den perfekta söndagen! Vaknade utvilad runt 9 och sen har jag bara gjort saker jag känt för, jag och Simon tog en promenad i snön som kom under natten, sen kollade vi en julfilm och myste med te och pepparkakor💖

Det var kul att gå på promenad tills Simon drog i en gren och all snö som fanns i skogen landade i min nacke. ❄️

Sen åkte alla i min familj iväg på olika saker så jag fick vara ensam hemma resten av dagen, underbart! Jag älskar att få vara ensam, haha låter tråkigt men jag har alltid människor runt mig så när jag får chansen att vara ensam så blir jag överlycklig. Såhär taggar jag till inför en by vecka!
- en lång varm dusch, jättehög musik som man kan sjunga falskt till.
- fixa i rummet, med samma höga musik. Men rätt sång blir till och med städning kul!
- när jag är nyduschad och har nystädat rum så kan jag slappna av och känna mig helt redo för en ny vecka.
Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på Ted Gärdestad med massa tända ljus i rummet och funderar på hur jag ska komma närmare mina mål den här veckan? Vad ska jag göra annorlunda eller ännu bättre?
Ha en fortsatt bra söndag! 💖

  • 10 readers

Likes

Comments

Igår efter skolan så mötte jag upp min pojkvän, bästa vän och hennes kille i centrum. Sen gick vi in på Ica och köpte pepparkaksdeg, kristyr i olika färger och massa strössel! Vi har startat en tradition att varje år har vi Pepparkaksbyggartävling, igår var jag, min pojkvän och syster i ett lag och gabbi och Martin i ett lag. Sen bygger vi husen från grunden, vi skär ut allt förhand och sen limmar ihop det med smält socker.

Det var riktigt mysigt tills Simon gjorde en ren, han kämpade med den i en halv timme och sen la han den nöjt på plåten. Jag trodde att det bara var degrester som inte skulle gräddas så jag åt upp den. Efter det så var inte lagandan i mitt lag inte lika bra och Simon ville byta lag för han kände sig kränkt men gabbi ville inte ha honom i lagen så han fick snällt stanna hos oss.
Men tillslut vart det ett par fina hus iallafall!

  • 11 readers

Likes

Comments

Steg ett i att kunna starta företag!
Umgås med människor som du ser upp till och ser inspireras av. Jag har lärt mig att jag aldrig ska vara den smartaste i rummet för då kan man alltid utvecklas, man har nya saker att lära sig och jag kommer på så sätt alltid bli lite bättre.
Idag gick jag på en weekly träff som Arndts har, det är ca 30 olika företag där och man får chansen att nätverka!
En träff ser ut ungefär ut såhär.
- 07.45 börjar det och man går runt och nätverkar lite, med andra ord, man går runt och pratar med olika människor. Jag brukar alltid fråga vad dom jobbar med och sen ställa massa följdfrågor. Varför dom jobbar med just det, vad målet med företaget är, hur dom kom in i just den branschen osv.
- 08.00 serveras det frukostbuffé och man kan fortsätta prata med nya människor medans man äter. Tips är att sätta sig med helt nya människor som man aldrig har pratat med innan, då får man ut det absolut mesta av träffen.
Sen rullar det på med frukost och Mikael Arndt min lärare håller också en kort utbildning så varje gång får man lära sig något nytt. Men det jag tycker är absolut bäst med träffarna är att alla får 30 sekunder på sig att stå upp inför alla och berätta om vad man driver för företag, vad man söker för kunder eller samarbetspartners och hur just jag kan hjälpa er med mitt företag och produkter! Alltså får man 30 sekunder på sig att sälja inför alla, grymt bra sätt att nå ut till många samtidigt.

Här har vi en brud som inte är smartast i just det här rummet! Han på bilden är alltså min lärare, självaste Mikael Arndt! 😄

  • 12 readers

Likes

Comments

Om jag någonsin ska bli den personen som jag själv vill bli så måste jag ju iallafall försöka och våga testa mina egna idéer! Jag tänker gå in helhjärtat på min ide och göra allt jag kan för att komma dit jag vill!

Här har vi en taggad tjej som väljer att följa sin magkänsla!💗

  • 14 readers

Likes

Comments

Hur vågar man satsa på sin egen ide och väg?
Just nu så står jag mellan 2 delar av mig själv. Den ena delen vill skapa en trygg, stabil framtid med en bra lön, möjlighet till att nu kunna ta ett lån och flytta hemifrån, få börja ett liv som "vuxen". Jag har den möjligheten att få allt det där så fort min skola är klar.
Den andra delen av mig vill testa mina egna idéer, jag vill se hur mycket jag kan växa som människa, som entreprenör genom att starta upp ett helt eget företag. Jag tror så jävla mycket på mig själv och min ide men det är ingen garanti att det kommer funka.
Hur ska jag kunna välja när jag själv inte vet vad det är exakt som jag vill göra? Om jag ska gå på magkänslan så väljer jag att bli entreprenör och skapa något eget som jag tror på. Väljer jag med hjärnan så tar jag jobberbjudandet som jag har fått och kör på den säkra vägen men då får jag istället en klump i magen... Och självklart kan jag ta jobberbjudandet och sen sluta om det inte känns bra men då uppstår ett nytt problem. Hon som erbjuder jobbet är en stor förebild för mig och hon vill att vi ska jobba där minst 2 år. Jag är lite rädd för att om jag börjar och sen slutar så kommer jag inte kunna ha kvar henne i mitt nätverk och på så sätt förlora en fin vän och en grymt bra kontakt inom entreprenörvärlden!
Hur hade ni valt? Magkänsla eller hjärna?

  • 14 readers

Likes

Comments

Igår när jag och min syster var påväg hem så såg vi ett stort blått ljus långt framför oss, det såg ut som en blixt fast mycket större och bredare. Haha Sara blev jätterädd och gömde sig bakom mig för hon trodde att det var en bomb och att det skulle komma en tryckvåg😂 men bara några sekunder efter det blåa ljuset så vart allt kolsvart, vi bor ju ute på landet så det är nästan alltid svart men vi såg att alla lampor inne hos folk slocknade, strömavbrott är ju inget ovanligt men det brukar ju bara vara mörkt en liten stund, för oss var det mörkt i 6 timmar och vi hade ingen signal på mobilen heller. Men jag tyckte faktiskt att det var mysigt! Vi tände massa ljus, eldade i spisen och spelade spel! Det vart en riktigt familjekväll utan mobiler, dator och tv💕

När vi hade spelat en stund så skulle mamma visa vad hon hade lärt sig på Friskis och Svettis, massa olika övningar som tydligen skulle vara jättesvåra. Det tog 2 minuter och sen låg hela familjen på golvet och skulle visa vem som var starkast och smidigast, jag kan inte säga att jag är nöjd med min prestation. Men men, efter det löste jag och mamma korsord, tänk att direkt strömmen går så gör man saker jag aldrig skulle ha gjort en vanlig måndagskväll. Pappa läste igenom gamla sms bara för att ha något att göra, där gick gränsen så vi gav vi upp på att strömmen skulle komma tillbaka och gick och la oss istället. Men det var mysigt med en annorlunda familjekväll💕

  • 24 readers

Likes

Comments

Nu kör vi en tävling i skolan, eller det är egentligen inte en tävling men vi har blivit uppdelade i lag med 5 i varje och imorgon får vi halva dagen på oss att tjäna ihop pengar till ett ändamål som vi tycker är viktigt!
Vi valde barncancerfonden eftersom cancer inte borde finnas 2016 och speciellt inte bland barn.
Så våran ide blev att sälja polkagriskäppar! Det är snart jul så det kändes som att det passade bra, sen tror jag att många människor har börjat få julkänslor och jag blir iallafall mera givmild runt julen, hoppas andra blir det med! 😊 så vill ni bidra så får ni jättegärna swicha valfritt belopp till 0762614668, varje krona räknas och kan göra livet längre för ett barn💕

  • 26 readers

Likes

Comments

Imorse gick jag upp vid 8 och började fixa nere i köket, jag och Sara kom överens om igår att vi skulle göra en mysig frukost till pappa! Sara är så rolig, jag fick gå upp flera gånger och väcka henne men hon kom alltid med en ny ursäkt till varför hon behövde sova 10 minuter till, hon är precis som mamma😂 men tillslut kom hon äntligen upp och hjälpte mig så det vart en mysig frukost till slut med nybakade scones!

Snart ska vi åka ner till centrum med mamma en snabbis och kolla på nya skor för jag håller på att frysa ihjäl i mina, hoppas vi hittar något bra! I eftermiddag ska jag till Täby med några kompisar och kolla efter en vinterjacka och äta middag, mysigt avslut på veckan!💕

  • 28 readers

Likes

Comments