Ni kanske inte har missat att jag funderar på att skaffa hund. Det är som att jag är besatt. Det är det enda jag tänker på. Många av mina vänner tror att detta kommer ifrån ingenstans men så är det faktiskt inte. Jag har drömt om hund i hela mitt liv men pga. olika omständigheter kunde vi inte ha en hund när jag bodde hemma. Tro mig, jag tjatade hål i huvudet på mina föräldrar så tillslut gav jag upp.

Mitt liv har vart otroligt spontant och impulsivt de senaste 3 åren. Jag har jobbat väldigt mycket, dragit på spontana resor, festat och haft kul. Jag har alltid vetat att jag en dag ska skaffa hund, men var det inget jag skulle vilja prioritera. Men i somras i samband med min utmattning och sjukskrivning så föddes tanken i liv igen. Jag fick en otroligt stark känsla av att jag vill ha en liten krabat som alltid finns där vid min sida. Det kanske låter löjligt, jag vet inte.


Jag är mest sugen på en hund som har pudel i sig. Älskar teddy känslan. Ja smäller av så söta dessa är! Jag vill ha en liten hund. Dessa ovan är ju valpar. Men tycker färgen på dessa är så vacker.

Mina prioriteringar har förändrats den senaste tiden. Jag är ju fortfarande deltidssjukskriven och är faktiskt en bra bit ifrån "frisk". Jag blir trött väldigt lätt, har nära till stark ångest och har dagar där jag inte orkar ett skit. Då snackar vi sängliggandes och det känns som att jag inte kan få upp mina ögon. Men jag har också bra dagar och det är den stora skillnaden ifrån tidigare. Det finns stunder där jag känner lycka. Det finns stunder jag känner ork.

Men när man upplevt en utmattning så förändras ens prioriteringar något enormt. Man är beredd att göra exakt vad som helst för att aldrig hamna där igen. Jag vill inte utsätta min kropp för vissa saker längre. Jag är bunden till mina rutiner och vet att de är grunden till mitt friska välmående. Att gå ut och festa varje helg, dra på spontanresor och jobba dygnet runt är ingenting jag vill göra längre. Jag kommer alltid att fokusera mycket på jobb men det finns olika sätt att nå framgång. Att jobba som jag gjort innan är inget som fungerat för mig.

Många tror jag är i en period just nu där en hund passar väldigt bra in men att jag snart kommer bli frisk igen och då kommer jag inte vilja prioritera en hund längre. Grejen är den att jag aldrig vill tillbaks till det livet jag levde innan utmattningen. Hunden kanske blir en ständig påminnelse för mig att det tidigare livet inte var något för mig ändå?Mina närmsta vänner tycker att jag ska vänta med hund. Jag vet att ni tänker på mitt bästa men jag är också övertygad om att jag kommer fixa detta. Jag ser på det såhär - hela ens liv handlar om prioriteringar. Jag vill prioritera bort saker, för att kunna ha en hund. Jag älskar djur, jag älskar den kärlek man får av ett djur.

Men jag var ju tvungen att fråga er på Instagram om råd. Har fått frågan om jag vill dela med mig av alla tips jag fått så här kommer några. Kunde inte ta med alla tyvärr.


Blev så berörd av meddelandet till vänster. För lite så är det med mig också. Jag har inte tänkt att jag ska skaffa hund inom de närmsta åren, men det händer något med en när man är där på botten.


Haha jag orkar inte att jag skrivit ett helt inlägg om hundar nu... Men jag kan som sagt inte sluta tänka på det. Om jag skaffar hund (vågar inte säga högt att jag ska ännu) kommer jag göra det till våren. Då har jag hela sommaren och semestern till att vara med valpen 24/7.

Jag känner mest att fördelarna väger över. Att ha hund kräver planering och det är ju det man får lära sig. Varför skulle det vara så konstigt om jag skaffade hund ändå? Känner mest att JAG fixar detta. Om du fixar det. Tack till alla underbara människor som delat med sig på DM till mig. Puss puss puss!

Gillar

Kommentarer

Förra torsdagen var jag på lunch hos Twist & Tango för att kika deras vårkollektion. Det bjöds på vegansk lunch från OMAYAMA. Älskar Twist butik på Söder, den är så himla mysig.

Helt plötsligt springer Ellinor in i butiken. Haha jag älskar att man inte längre kollar med sina vänner om de ska gå på samma event som en själv. Blev väldigt glad över att se den lilla tjorven i alla fall.

Nej men jag tror inte ni FÖRSTÅR hur fina plagg som kommer i den där kollektion. Jag smällde av? Deras kollektioner blir bara snyggare och snyggare. Ville ha med mig exakt allt hem, men så kommer det inte ut i butik förens till våren... Tråkigt men nu har man något att se framemot i alla fall.

Goa Emma Svensson var där också!

Mådde faktiskt som en påse skit den där dagen men denna lunch gav mig åtminstonde lite härlig energi. Om man hänger med Jaqueline som är PR-ansvarig på Twist så blir man glad. Så är det bara. Tack snälla för en väldigt trevlig lunch <3


Gillar

Kommentarer


Igår mötte jag upp mina tjejer för att käka middag ihop. Fått så mycket frågor om min och Carros jacka. Hennes kommer ifrån Ganni och min ifrån HM. Mina skor är ifrån Henry Kole & jeans ifrån Tiger.Äntligen har våra favoritkillar öppnat sin nya restaurang Calle P, som ligger i Berzelii Park. Lokalen var tidigare Berns Bistro men nu är det något helt nytt. Så fräscht, fint och trevligt. Var dock helt övertygad om att de skulle förvandla stället till något grymt. Ni som inte hänger med nu är detta samma gäng som låg bakom "Sixten & Frans". Ni som känner mig här på bloggen vet att jag hängde där väldigt mycket.


Vi var i alla fall bjudna på smygpremiären igår. Ovan ser ni @gertrudes, @Josefineeriksson och jag. Vi fick smaka av i princip hela menyn, drack bubbel och snackade om livet. Satans trevligt att göra det en kall tisdagskväll.Min absoluta favorit av alla rätter vi fick prova var denna hemmagjorda pasta med karljohansvamp. MYGOD! Älskar att de tagit in pasta på menyn.Men denna var inte så dålig heller kan man lugnt säga. Lamm. Alla rätter hade en sallad med grönkål som smakade så otroligt gott. Jag gillar menyer där man tar in lite mindre rätter och delar. Tycker det känns trevligare och man blir mer "skönt" mätt på något vis.Ja just det ja - mittemot mig hade jag lite donnor också. Ellinor, Klara och Carro.Deras dessert. Wow så gott det var.Sån himla trevlig stämning. Till våren kommer de även att fixa uteserveringen. Det var den tidigare restaurangen "levde" på lite, det är över 120 platser där. Längtar redan till våren när man kan sitta där och mysa!Jag hade på mig en blus ifrån Twist & Tango.

Vid 21-tiden så vandrade vi hemåt. Jag var ganska trött då jag hade vart uppe på boxning tidigt på morgonen och jobbat hela dagen. Idag blir det en lång dag också då Nouw håller i en bio, så det blir som ett litet event.

Nåväl. Hoppas ni tyckte det var mysigt att läsa om lite mat också. Kram!


Gillar

Kommentarer