4 timmar på detta tåg gick så snabbt. Jag älskar verkligen att fota. Jag har så mycket fina foton ifrån denna resa som betyder mycket. När man åker tåg här så är ingen garanterad en sittplats, utan det är snarare vanligare att få stå upp hela resan. Vi lyckades få en plats bredvid en srilankesisk familj men sedan trängde dem ihop sig och var så himla gulliga. Och alla människor här är SÅ vackra! Det är verkligen galet.

Om jag hade vart lite yngre hade jag verkligen velat backpacka i detta land. Åka tåg igenom hela landet, det är väldigt billigt och känns problemfritt. Tror vi betalade 6 kronor för att åka 4 timmar med tåget. Att äta i detta land är också väldigt billigt, speciellt om man väljer ställen där det inte är så mycket turister. Då kostar en måltid ofta 30 kronor.

// From the other day when we took the train to Ella. I truly recommend it for the ones that want to see some nature.

Gillar

Kommentarer

Bikini from Meloonpro

Att hänga runt i en bikini hela dagarna är ett liv precis i min melodi. Mitt enda problem är att jag har otroligt svårt att koppla av, stressa ner... Sitter bara och tänker på framtida projekt jag vill ta mig an och hur jag kan förbättras i olika saker. Men det är kanske det som tar mig framåt, genom att hela tiden vara fokuserad. Oavsett om jag sitter på kontoret eller ligger på en strand i Sri Lanka.

Idag är det nyårsafton och jag ska faktiskt vlogga för första gången på riktigt. Jag har spelat in en hel del filmer här men jag gillar faktiskt mest dagsvloggar så tänkte satsa på det idag. Wish me luck! Jag vet inte om internet tillåter att jag laddar upp en film här. Jag måste ju ställa klockan varje dag på 07.30 för att kunna blogga, det är enda tiden på dygnet det går att ladda upp bilder. Eller ens komma in på internet. Nu ska jag svara på lite mail så jag får det överstökat & sedan springa upp till hotellfrukosten. Kramar på er!

Gillar

Kommentarer

Vart ska jag börja? Mamma föreslog innan resan att vi borde bestiga Adams Peak eller Sripada som berget heter. Längst upp på berget så finns det ett heligt tempel och därför hade vi hört att munkar går upp dit barfota varje dag. Lät ju inte så farligt, om dom klarar det så borde väl vi? Haha.

Bara det att det var så j*vla jobbigt. Vi gick upp 2 på natten och då har man sovit någon timme eller två. Sedan gick vi ca en timme fel så vi låg efter i tidsschemat. Det går inte riktigt att beskriva hur jobbigt det är att gå i 2,5h i trappor rakt upp. Desto längre upp man kommer desto svårare blir det att andas också. Vi skulle hinna med soluppgången vid 05.45, så vi gick snabbt. Men som ni ser blev det ingen direkt soluppgång då det kom sådan dimma.

Jag fotade aldrig de jobbiga trappstegen, som var så höga att man var tvungen att dra sig upp. Men såhär såg det ut konstant och detta var ju påväg ner, när vi skulle upp var det kolsvart.

Hej världens värsta träningsvärk! Den värsta kom två dagar efter, har knappt kunnat röra mig...

Typ lite såhär sliten ser man ut. När vi sedan gick ner alla trappsteg kunde vi inte förstå att vi hade gått så långt. Trappstegen tog bokstavligt talat aldrig slut.

Det är tråkigt att man inte kan fånga exakt hur vackert det här var på bild. Men det var något speciellt.

Min älskade bror!

Emellanåt fanns det viloplatser. Det mest imponerande tycker jag var alla gamla personer som tog sig upp. Men för dem tog de inte 2,5 timme utan säkert någon dag. Men dom gick med käpp och såg ut att svimma av hela tiden. Men för dom finns det inte viktigare än att ta sig upp till det templet och bli välsignad (om man säger så).

Jag bar min ny ryggsäck där jag hade kamera, vatten och lite färdsnacks. Ibland var man tvungen att äta socker för att kunna fortsätta. Tycker verkligen denna ryggsäck är bekväm och älskar alla fack i. Den är färgglad men tänker att den passar extra bra i skidbacken då! Ni kan köpa den på Sportlala här.

Här ser ni en gammal dam med käpp. Wow alltså, kan inte släppa att hon tagit sig upp dit.

Sri Lanka, kan inte sluta säga det, är så otroligt vackert. Det var verkligen fruktansvärt jobbigt att gå upp för Sripada men samtidigt en sådan upplevelse. Jag är så stolt över mig själv att jag klarade det och att vi faktiskt gjorde det! Jag kommer nog minnas detta hela mitt liv.

Jag bar träningskläder även dem ifrån Sportlala. Jag älskar verkligen dessa träningsbyxor! Förresten, det var så galet kallt uppe på toppen. Folk hade mössa och vantar... Här på bilderna så hade vi nästan gått ner alla trappsteg. Vi startade vid 2 på natten och var framme 10 på morgonen. Jösses. Sedan tog vi en bil till Ella Nuwara och jag sov konstant hela vägen, på eftermiddagen besökte vi lite teplantage och sedan somnade vi 9 på kvällen.

Det var den utflykten det och hoppas ni tyckte det var kul att få läsa lite om det!

Gillar

Kommentarer