Pants from Replay, knit from Gina Tricot, shoes from Vans and jacket from Lager 157.

En liten snabb-look ifrån idag. Inget jag hade tänkt att fota egentligen men tänkte... Varför inte. Såhär ser jag ut efter en morgon på gymmet, smutsigt hår och slappaste kläderna. Skönt att ibland inte bry sig om hur man ser ut =) Jag och Ellinor körde ett morgonpass idag och åt sedan frukost där, älskar att det ingår i gymkortet på Nordic Wellness Exclusive.

Känner mig helt slö i kroppen nu och vill hem och sova. Men efter jobbet ska jag träffa Malin och kolla på en väska. Är så taggad! Puss.

Gillar

Kommentarer

Nu är snart tiden inne då många åker iväg på en backpackingresa och jag tänkte därför tipsa er om en packlista. Jag kommer ihåg hur klurigt det var när jag åkte, hur mycket ska man ha med dig? Vad ska man ha med sig? Hur packar man? Jag tänkte ge er mina tips som ni förhoppningsvis kan ta lärdom av. Ps, har en hel kategori som heter "backpacking asien" där alla inlägg + tips ifrån resan är. Ni hittar dit här.

Väskan: Jag hade en väska som var 65 liter och den var alldeles perfekt. Min kompis Klara hade en 60 liters och den funkade också väldigt bra. Mitt handbagage var en vanlig svart ryggsäck som jag bara trodde skulle användas när jag flög, där hade jag fel. Jag använde den varje dag på hela resan och var typ det bästa som kunde hänt mig. Mode och trender finns typ inte i Asien och det var så härligt minns jag. Alla gick runt med en rygga och flipflops på fötterna. Hur härligt liv? Så stort tips, ha en ryggsäck med dig på resan som handbagage. Gärna en fjällräven, det hade tyvärr inte jag, men om jag åker igen ska jag köpa en sådan! Det var så sjukt fräscht när folk gick runt solbrända, solblekt hår och en solblekt fjällräven.

Klaras härliga vardagsväska som hängde med hela resan, så soft.

Struktur i väskan: Ett av mina viktigaste tips är att packa med hjälp av packpåsar (finns att köpa i de flesta sportaffärer). Utan dem hade det blivit kaos i min väska. Då har man en påse för shorts, en för klänningar/tröjor, en för underkläder och en för bikinisar. Ha två neccesärer - en för mediciner & en för hår/ansiktsprodukter. Detta gör det mycket lättare för dig när du ska packa snabbt eller hitta saker, utan att behöva riva upp hela väskan.

Packpåsar är SÅ viktigt att ha.

Kläder att packa ner: Viktigast här, ta fram det du vill ha med dig och sedan ta bort 70%. Jag gjorde i princip så och när jag packade ner kände jag bara herregud, jag har ingenting med mig!!! Vet ni vad det värsta var? Det kändes för mycket när jag väl var där... Och jag kände att jag tog med mig lite fel saker. Ta med så lite du bara kan, ta med lätta strandkläder som är sköna & som går att använda dygnet runt. Ta med en massa bikinisar (det tog jag med för lite av) och tänk att denna resa är inte till för att se snygg och trendig ut på, det är nu du ska skippa sminket, alla måsten och bara vara "dig själv". Packa heller inte ner kläder som lätt blir skrynkliga eller som du är överdrivet rädd om. Räkna med att allt du tar med dig kan försvinna. Ps, det finns tvättställen överallt och kostar typ 10-20 kr att lämna in sina kläder. Ta även med dig en tjocktröja, det är KALLT på flygplanen/färjor/bussar. I skoväg hade jag med mig ett par träningsskor, flipflops och ett par toms. Det räckte och blev över. Flipflopsen användes mest och fick köpa nya där. Ta inte med dig dyra skor, de blir lätt snodda...

När man backpackar tar man bara på sig bekväma kläder, som inte sitter åt eller är obekväma.

Praktiska saker att ta med: Köp med dig ett myggnät, reselakan (ETT MÅSTE! Räddade oss tusen gånger om när vi bodde sunkigt), vätskeersättning (går även att köpa där men alltid skön att ha lite i början), pir åksjuketabletter, bodyloation och viktigaste - solkräm. Jag hade 50 i ansiktet/bröstet hela resan och 30 på kroppen. Man blir brun ändå och det håller längre och man slipper flå om man smörjer in sig väl.

Såhär härligt bodde man på den tiden! Och mitt älskade röda reselakan som jag bodde i på nätterna <3

Gillar

Kommentarer

Polo from Filippa K, knit from Lindex, pants from Zara, bag from Louis Vuitton, shoes from Vans and shades from Céline.

Dagens höst-look, äntligen kan man ha lite varmare kläder utan att det blir för varmt. Och herregud vad jag är shoppingsugen idag, jag och Ellinor kanske går en liten sväng på stan efter jobbet om vi hinner... Jag behöver som sagt en kappa, nya sneakers, ett par högklackade vardagsskor och lite nya smycken.

Gillar

Kommentarer