Jag har fått en hel del frågor om mitt hår, som jag tänkte besvara. Jag gick för några veckor sedan och slingade håret hos Ida på Salong Linné i Göteborg. Jag har, helt ärligt, aldrig blivit så nöjd efter att jag gått hem ifrån hårsalongen. Alltid när jag slingar håret ljusare hos andra frisörer blir det knappt någon skillnad, förrens nu. Det blev verkligen ljust & kallt, precis som jag ville ha det. Bort med alla gula/varma toner.

MEN, det är svårt att hålla kvar de kalla tonerna då de är konsttillverkade. Det är pigment som faktiskt inte finns egentligen. Jag använder mig av silverschampoo & en färgbomb en gång i veckan ungefär. För att hålla kvar det kalla.

Men innan jag åkte till Spanien gick jag faktiskt till Ida igen för att hon skulle lägga i en nyansering i mitt hår. Det är som en mild toning och sliter typ ingenting på håret. Det är tydligen vanligt att göra det en gång emellan slingningarna, för att hålla kvar lystret i sitt hår. Ett stort tips till er som vill ha kallt blont hår, gör en nyansering någon månad/två efter slingningen!

Ida är verkligen en klippa på hår & gav mig lite allmänna tips som jag tänkte dela med mig av till er:

1. Schampo använder man för att öppna upp hårstrået och man borde tvätta det två gånger. Detta för att första gången fokuserar schampot mest på att öppna upp hårstrået och inte rengöra, om man gör det två gånger så rengörs håret mer då hårstrået redan är öppnat.

2. Inpacking är till för att vårda och återfukta ditt hår och ska användas mellan schamponering och balsamering. Du ska INTE använda inpackning som balsam, då det inte sluter dina hårstrån.

3. Sist men inte minst ska du använda dig av balsam. Detta för att stänga igen och sluta hårstråts fjällskikt. Om du inte gör det kommer ditt hår bli torrare och snabbare slitet.

​Vill du boka en tid hos Ida? Kontakta henne via detta nr: 031-240909

Gillar

Kommentarer

Yesterdays look: Blazer - Lindex / Jeans - Massimo Dutti / Shoes - From Spain / Blouse - Zara / Bag - Malene Birger

Visst härlig och klassisk outfit igår? Detta är SÅ Elin. Det börjar verkligen kännas som att jag mer och mer hittar min stil. Vad jag klär i och vad jag faktiskt ska leta efter när jag går in i klädaffären. Feels good, men det är också farligt för man shoppar ju löjligt mycket. Eller jag erkänner, jag är lite beroende. Det är som att när jag shoppar känner jag mig fri, levande & problemfri. Det är verkligen omöjligt för mig att inte shoppa varje vecka, det senaste har det blivit nästan varje dag. Vilket har lett till att det blir som ett tvång.

Löjligt egentligen. Måste ta mig ur detta farliga beroendet. För visst, shopping gör dig lycklig för stunden men inte mycket mer än så. Nu för tiden blir jag inte ens lycklig när jag shoppar, det är bara ett "behov" som jag måste göra. Ibland blir jag tillåmed ledsen när jag köper något nytt. Jag får ångest av det.

Känner mig SÅ löjlig när jag skrev ut detta, det var inte alls min tanke när jag började skriva detta inlägg. Tyvärr så får jag inte stopp på mina fingrar ibland. Men nu vet ni lite om ett ilandsproblem jag har. Godmorgon, hoppas ni får en underbar dag!

Gillar

Kommentarer