Nu har vi vaknat upp efter gårdagen och äter brunch, eller makaroner och falukorv i hans kök. Ska inte romantisera det, haha. Kvalborg igår var i alla fall rolig men den slutade inte riktigt som jag hade önskat... MEN, valborg idag och herregud vad kul jag ska ha! Är faktiskt riktigt pigg och taggad.

Hörs senare, kram!


Gillar

Kommentarer

Okej då är frågan vad man håller på att bli... Lägger upp fotobilder utan något direkt motiv? Haha. Men har ju som sagt börjat en fotokurs och igår var vi ute mestadels av lektionen för att träna, träna och träna. Igår var det fokus på slutartid som ni ser på övre bilden. Där hade jag en långsam slutartid och följde med kameran med bilen. Om jag istället hade hållt kameran stilla hade bilen rört sig och bakgrunden stått stilla. Visst coolt? Jag är väl förvånad över mig själv att jag nu börjat lära mig att fota lite. Självklart krävs det timmar med träning, men nu har jag börjat och det känns magiskt. Inte längre är bländare, slutartid, exponering och iso-värde något läskigt som jag blir förvirrad av. Och auto, släng dig i väggen, dig kommer jag från och med nu undvika!

Så om ni har en bra kamera, anmäl er till en fotokurs, det är SÅ värt! I Asien hade jag ingen koll på vad jag höll på med när jag fotade och därför blev typ 50 % av bilderna bra, av ren "tur". Nu vet jag att oavsett väderförhållanden kan jag ställa in min kamera så att jag kan ta en bra bild. Det är guldvärt för någon som har en blogg och behöver nya bilder varje dag, oavsett väder.

Gillar

Kommentarer

Min kropp skrek panik när jag såg vad som hänt i Nepal. Till störst del för att min nära vän Karin befann sig där under jordbävningen och efterskalven, min fina Karin. Som tur är har hon kommit undan oskadd fysiskt och nu har SOS hjälpt henne så hon kunnat ta ett flyg till Bangkok. Tack och lov! <3

Det har bekräftats 5000 döda i Nepal, men de uppskattar att det finns 10 000 som omkommit (källa). Mitt hjärta gör så fruktansvärt ont, jag lider med alla som förlorat någon i jordbävningskatastrofen. Att det sedan händer i ett land där de redan har det jobbigt med fattigdom är ett rent helvete.

Nu måste vi göra något, något för att hjälpa till. Organisationen LoveNepal har nu startat en akutinsamling. Jag skickade precis iväg ett sms med 50 kr som stöd, som tog mig 30 sekunder att skicka. 50 kronor är ingenting för mig men allt för dem, det kan bli stora pengar om många tänker så! Det gör skillnad! Nu gör vi detta!

Smsa "Lovenepal akut 50" till 72-672
Ni hittar all info HÄR.

​Min Karin och jag / Mitt sms! 

Gillar

Kommentarer